Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tallóztam
  2018-03-27 07:53:44, kedd
 
   
 
Mindenkinek a Húsvét szó hallatán a sonka és a sok-sok finomság jut eszébe, azonban kevesen ismerik azokat a trükköket, amivel a sonkát kell elkészíteni.

Természetesen egy sonka íze függ annak minőségétől is, de nagyon sokat befolyásol rajta a főzési módszer is! Lássuk mire kell figyelnünk, ha isteni húsvéti sonkát szeretnénk készíteni!

legalább egy nappal a fogyasztás előtt főzzük meg, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni

mossuk meg a sonkát, majd legalább egy éjszakára áztassuk be, így kiázik belőle a fölösleges só, és a kiszáradt rostok szépen megszívják magukat, könnyebb lesz megfőzni.

áztatás előtt a bőrt, és az alatta levő zsírréteget vagdaljuk be

a levet, amiben áztatjuk, ízesíthetjük fokhagymával, fehérborral

ne főzzük kuktába, hiszen itt a zsírréteg hamar kiolvad, és rágóssá válik a hús. Inkább szánjunk rá több időt: annyi óráig kell főzni, ahány kilós a sonka.

a fövő vízbe tehetünk hagymát, borsot és babérlevelet is. Hagyjuk, hogy a saját levében hűljön ki, majd csak azután szűrjük le. A levet felhasználhatjuk majd paszulyleves főzéséhez is.

Ettől jó a sonka:

1. A hagyományos módon pácolt sonkában csak nátrium-nitrát (E251) és nátrium-nitrit (E250) lehet. A nitrát biztosítja a hús jellegzetes pácolt ízét, és gondoskodik arról, hogy minél tovább elálljon.

2. Nem tartalmaz hozzáadott szénhidrátot

3. Az előírásnak megfelelően a sonka 7% sót, és max. 25% páclét tartalmazhat, a szalonna vastagsága pedig 2 cm lehet

4. Az a sonka, ami olcsóbb, valószínű sokkal kisebb arányban tartalmaz húsfehérjét

5. A hagyományos nyers füstölt sonkát soha ne tartsuk a hűtőszekrényben

6. A nyers sonkát lassú tűzön főzzük, annyi órát, ahány kilós

7. A megfelelő főzés idő elpusztítja az esetleges baktériumokat

8. A főtt füstöt sonkát, a kötözött sonkát, gépsonkát fogyasztás előtt hűtőben tároljuk, és nem kell megfőzni Kósa Ákos fontosnak tartja, hogy a sonkát úgy főzzük, mintha egy jó levest készítenénk.
Íme hogy készül a jó házi sonka:

Melyik sonkafajtát válasszuk?

A parasztsonka csontos bőr, vagy a lapocka szárazon párolva. Hat hónapig eltartható, hiszen több hónapig érlelik, majd füstölik is. Ezt vásároljunk termelőtől, ha hagyományos ízekre vágyunk.

A hagyományosan érlelt sonka egy hónapig áll el, néhány héten keresztül érlelik, és hideg füsttel több órán keresztül füstölik.

Gyorsan pácolt nyers sonka-konyhasót és nitritet tartalmaz, egy hónapig eláll.

Gyorsan párolt főtt sonka-egy hónapig őrzi meg szavatosságát.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: felhasználhatjuk, hűtőszekrényben, természetesen, szavatosságát, hagyományosan, baktériumokat, ízesíthetjük, parasztsonka, tartalmazhat, szénhidrátot, paszulyleves, babérlevelet, fokhagymával, elkészíteni, fehérborral, minőségétől, sonkafajtát, hagyományos, jellegzetes, megfelelően, készítenénk, elpusztítja, vásároljunk, gondoskodik, zsírréteget, húsfehérjét, mindenkinek, vastagsága, szeretnénk, fölösleges, szeletelni, termelőtől, fogyasztás, eltartható, megszívják, figyelnünk, sok-sok finomság, sonkát kell, főzési módszer, fogyasztás előtt, éjszakára áztassuk, kiszáradt rostok, alatta levő, zsírréteg hamar, fövő vízbe, saját levében, levet felhasználhatjuk, hagyományos módon, nitrát biztosítja, előírásnak megfelelően, szalonna vastagsága, hagyományos nyers, Kósa Ákos,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
10.11. 16:46 Áldozatokat követelt a viharos időjárás Dél-Franciaországban
10.11. 16:46 Cea de-a patra ediţie a Zilelor Culturii Evreieşti din Cluj-Napoca va fi or...
10.11. 16:30 Villamospálya-felújítás miatt változik a közösségi közlekedés Budapesten a ...
10.11. 16:30 Nébih: betartja a szabályokat a tokaj-hegyaljai borászatok többsége
10.11. 16:30 Együttműködik az MFB és az Eximbank a kkv-szektor fejlesztése érdekében
10.11. 16:30 Volkswagen: tömeges leépítéssel fenyeget az új autók szén-dioxid-kibocsátás...
10.11. 16:29 Tuzson: nem lehet különbség életminőség szempontjából a falvak és a városok...
10.11. 16:29 Rétvári: évszázadonként egyszer van olyan lehetőség, mint a váci kézilabda-...
10.11. 16:22 Megnyílt a V4-es országok kortárs filmszemléje Prágában
10.11. 16:02 Kilenc új alkotást vetítenek a Spanyol Filmhéten az Urániában
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kívánságom Neked ki benéz...  Vezetés  Vers  Őszi kép  Majom a hátamon  Bilincsben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vers  Futópadon  Isten őriző keze  CSANÁDI IMRE: Levélsöprő  2018. október 12., pénteki Na...  Wass Albert: Őszi szerelem  2018. október 12., pénteki Na...  Őszi kép  2018. október 13., szombati Na...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Labilis  Facebookon kaptam  Szép estét kívánok mindenkinek...  Csomag érkezett  Meggyesi Éva: Egy szívünk van  Aranyosi Ervin: Rohanás Rohan...  Ünnepi elegáns hosszúruhás höl...  Aztán mássz le a toronyból  Isten fegyverzete  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Dől a polc  Kétféle állásfoglalás  CSANÁDI IMRE: Levélsöprő  Állandó fáradtság mint betegsé...  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Facebookon kaptam  Megvilágosodás  Vágy  Facebookon kaptam  Őszi hangulat  Minden percben elhagyja valaki...  Vágy  KÁNYÁDI SÁNDOR: Jön az ősz  Gyalogol a föld  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nevetséges  Vers  Szép estét kívánok mindenkinek...  CSANÁDI IMRE: Levélsöprő  Facebookon kaptam  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  2018. október 13., szombati Na...  Citrusfélék az elhízás és a b...  Pásztor  A világ változik  Facebookon kaptam  Vers  Felelős személyiség  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Fotel  Vezetés  Megvilágosodás  Nevetséges  CSANÁDI IMRE: Levélsöprő  Facebookon kaptam Krisztinátó...  2018. október 11., csütörtöki ...  Betegágynál  Pásztor  Megvilágosodás  Facebookon kaptam  Egy halvány reménysugár  Aztán mássz le a toronyból  Hol a fizetésed  Az érintés fájdalomcsillapító ...  Facebookon kaptam  Tallóztam  Isten fegyverzete  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Esti kívánságom Neked ki benéz...  Facebookon kaptam  Konferencia  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Riport  Nevetséges  Taposó malom  Várnai Zseni: Őszi Napsütés  Mikor vizen mégy át, én veled ...  Ünnepi elegáns hosszúruhás höl...  Taposó malom  Sorakozó  Facebookon kaptam  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  RainbowLorikeetsUmbrella (Ausz...  Amerikai foci  Masszőr  És eddig! Nincs tovább!  A jó szomszédok  Vizsga előtt  Dorosné Éva szép szerkesztései...  Amerikai foci  Ketrecben  Célzok 
Bejegyzés Címkék
sok-sok finomság, sonkát kell, főzési módszer, fogyasztás előtt, éjszakára áztassuk, kiszáradt rostok, alatta levő, zsírréteg hamar, fövő vízbe, saját levében, levet felhasználhatjuk, hagyományos módon, nitrát biztosítja, előírásnak megfelelően, szalonna vastagsága, hagyományos nyers, nyers sonkát, megfelelő főzés, esetleges baktériumokat, főtt füstöt, kötözött sonkát, parasztsonka csontos, lapocka szárazon, hagyományosan érlelt, hónapig eláll, felhasználhatjuk, hűtőszekrényben, természetesen, szavatosságát, hagyományosan, baktériumokat, ízesíthetjük, parasztsonka, tartalmazhat, szénhidrátot, paszulyleves, babérlevelet, fokhagymával, elkészíteni, fehérborral, minőségétől, sonkafajtát, hagyományos, jellegzetes, megfelelően, készítenénk, elpusztítja, vásároljunk, gondoskodik, zsírréteget, húsfehérjét, mindenkinek, vastagsága, szeretnénk, fölösleges, szeletelni, termelőtől, fogyasztás, eltartható, megszívják, figyelnünk, befolyásol, előírásnak, biztosítja, hozzáadott, tartalmaz, trükköket, keresztül, gépsonkát, kiszáradt, valószínű, megfelelő, készíteni, főzéséhez, vagdaljuk, éjszakára, tudasfaja, zsírréteg, fontosnak, esetleges, konyhasót, válasszuk, tehetünk, tároljuk, elálljon, áztassuk, áztatjuk, megfőzni, könnyebb, szárazon, szánjunk, kötözött, arányban, különben, , ,
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 1443 db bejegyzés
Összes: 40884 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1347
  • e Hét: 3456
  • e Hónap: 84617
  • e Év: 1424124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.