Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ellentámadás önvédelemből
  2009-02-28 17:36:57, szombat
 
  Czike László



Ellentámadás önvédelemből



Genetikus átok



Miután a dinoszauruszok valami rejtélyes csillagközi katasztrófa, állítólag egy viszonylag ,,közeli" szupernóva-robbanás következtében kihaltak, a kétéltűek hódították meg a szárazföldet, melyek - legalábbis a törzsfejlődés időrendjét és irányát tekintve - a madarak és az első emlősök (s vele a méhlepényesek) közvetlen elődeinek tekinthetők. Ősi elődünk - hiszen ez a lény a ma élő valamennyi emlős, tehát az ember genetikai elődje is! - úgy 200 millió évvel ezelőtt, az ún. felső triász korban alakult ki, egy erősen ,,patkányszerű" rágcsáló volt: nyúl nagyságú, tehát némileg termetesebb a mai vándor, földi, illetve legegyszerűbben szólva házi vagy csatornapatkányoknál.

Tehát ,,patkányoktól" származunk; s nem csupán az ügynökök...



Kezdeti illúziók



Egy magyar fiatalember mezőgazdasági telket örökölt, és mivel a foga túlzottan amúgy sem fűlt a banktisztviselői élethez - inkább valami hasznos, értékalkotó tevékenységre vágyott -, elhatározta, hogy gazdálkodni fog. Legott hát összegyűjtötte minden megtakarított pénzecskéjét, az ingóságait pénzzé tette, és korábbi életét felszámolva, egymaga kiköltözött a dúsan termő vidékre. Szerszámokat vásárolt, rendbe hozta a düledező viskót, tenyészállatokat, vetőmagvakat, kerti kisgépeket vett, beszerzett a mezőgazdálkodáshoz szükséges minden eszközt, anyagot.

A ,,kánaáni" időszakot rövidre fognám, amúgy sem tartott sokáig.

Eleinte rendben ment minden - a fák, bokrok, egyéb haszon- és dísznövények dúsan virágoztak, a kert tavasztól őszig egyetlen illatfelhőbe burkolózott. A cseresznye- és meggyfák roskadoztak a sok ízletes gyümölcstől; a szorgalmas ifjú gazda alig győzte a piacra hordani a dús levű termést. Fiatal kajszi- és nektarinfái minden évben megkétszerezték hozamukat - a sok üveg jóféle lekvár mellett jutott az asztali gyümölcsöskosárba is bőven. A föld amolyan hamísítatlan ,,biokertészetként" termett mindenfajta primőr zöldséget - paprikát, paradicsomot, hagymákat, levesbe valót - és számtalan gyönyörű virágot; az első néhány évben a permetezés szükségessége fel sem merült, mert kártevők szinte egyáltalán nem jelentkeztek. Az állatok is szépen szaporodtak: a kisnyulakból, csirkékből, tojásból szintén bőven jutott a közeli kisváros piacára is, a napi friss húsétel biztosítása mellett. Sőt, a gazdi skót juhász szukája kilenc szebbnél szebb kölyköt ellett egy meleg áprilisi napon...



Parazita ,,silánygazdaság"



Aztán egyszer csak - mintegy varázsütésre - összeomlott minden.

Mert hiába a gyümölcsfák megszokott pompázó virágtengere, április végén hirtelen 30 fokos afrikai hőség tört az alig elvirágzott kertre, és rendkívüli szárazság. A kipattanó levélbimbóknak megszűnt a nedvutánpótlása, a frissen ,,harsanó", élettel teli gallyak azonnal lekókadtak. Az ágak barnán leszáradtak, a fák törzseit szürke csomós üszök lepte be. Ezen a tavaszon nem nyíltak a nárciszok, jácintok, minden tulipán bennszorult a rengeteg esőtől lucskosra ázott földben. A rózsabokrok sem hajtottak bimbós ágakat, zsenge száraik barnán leszáradtak. A gyümölcsfatörzseken iszamós, undorító barna gumók, alkalmi rákos daganatok nőttek, és nyomásra kipukkadva, spórákat szórtak szerteszét. A gazda a zöldségekkel sem járt különbül. A palánták ugyan most is gyorsan szárba szökkentek, de néhány nap elmúltán érthetetlen okból hanyatt dőltek, és többé semmilyen módon nem lehetett lábra állítani őket. Amelyik paradicsombokor zöld termést hozott, azzal sem büszkélkedhetett... Bepirulás helyett keddről szerdára megfeketedett a paradicsomfejek nap felőli oldala, megenni nem lehetett őket.



Globális rákfene



Az éghajlat, az időjárás teljesen megváltozott.

Azelőtt - ha nem is óraműpontossággal, de - egymástól jól elkülönülő évszakok váltották egymást. Most a kiszámíthatóság egy csapásra megszűnt. A hőmérséklet elkezdett összevissza ugrálni - nem volt ritka, hogy egy-két napon belül 15-20 fokot liftezett a hőmérő higanyszála. Forróság és özönvíz váltakozott. A palánták vagy kiégtek a tikkasztó ibolyántúli sugárzásban, vagy elrothadtak a 20 centis belvíz és sár alatt. A napon szinte azonnal megégett a gazda háta, vagy megfőtt a tarkója - az árnyékban pedig nem lehetett megmaradni a rengeteg szúnyog, bögöly és a döglegyek miatt. Soha nem látott mennyiségű és eleddig ismeretlen fajgazdagságú, repülő s mászó rovarinvázió fenyegetett. Hangyákból csak 15-20 fajta, különböző nagyságú jött elő a semmiből... A hetekig tartó monszun jellegű időjárás hatására a növényeken fürtökben lógtak a különböző színű, formájú és nagyságú hernyók és kukacok - a fák törzsét és a talajt belepte valami hófehér penész. A kert megtelt üres madárfészkekkel, a föld kikeletlen tojásokkal, majd több tucat, repülni még nem tudó kis rigóval, melyeket éjszaka levadásztak a szintén szaporodó macskák. A bőven kiszórt fűmagot szinte azonnal felcsipegették a verebek százai; ami meg kikelt, az befulladt az ingoványosra ázott földben. Mintha a természet egyszerre fellázadt volna az ember ellen.

Nem volt magyarázat...



Elgázosított gyümölcsöskert



Hiába a piacgazdaság - a piacon is felborult a korábbi egyensúly.

Hirtelen minden mérhetetlenül megdrágult, és újra felszaporodott a hiánycikkek listája, ami egyaránt érintette az eszközök, az anyagok és a termények legkülönbözőbb csoportjait. Például: amíg korábban voltak évek, hogy alig lehetett eladni a cseresznye- és meggytermést, mert mindenkinek olyan sok termett - most szinte egyik évről a másikra eltűnt mindkettő. A növénynek, állatnak, embernek egyaránt elviselhetetlenül nedvesre változott éghajlattal, időjárással együtt fellépő moníliajárvány és a tűzelhalás majd' minden fát elpusztított.

Időnként akkora esőzés zúdult a kertre, hogy az enyhén lejtős oldal kerítése mellett valóságos alkalmi patak hömpölygött a kapun át, be a kertbe. A páratartalom alig esett 100% alá, ami persze kedvezett minden, a levegőn át terjedő fertőzés kialakulásának is. De a levegővel valami más baj is volt. A gazda időnként furcsa szagot érzett, és a nyálkahártyái is begyulladtak valami rejtélyes ,,gáz" hatására, ami meghatározatlan, szabálytalan időközökben, de leggyakrabban este 7 óra után lepte el a kert légterét, majd félóra elteltével - előzmények nélkül, ahogy jött, ugyanolyan észrevétlenül - nyomtalanul eltűnt. Amíg tartott a havária, a kutyák elbújtak a vackukban, s keservesen vonítottak, mint egy vezérét veszített farkasfalka. A mérgezés egyre erősödött, s egyre gyakrabban jelentkezett; elvonulta után sok elpusztult lepke és bogár teteme borította a földfelszínt. Különösen a pávaszemek, atalanták és a szarvasbogarak sínylették meg - bénultan hevertek, szárnyaik és lábaik görcsökben rángatóztak kimúlásukig. A kerti tóban az aranyhalakat is valami ismeretlen kór támadta meg: a testükön ,,vattaszerű" bevonat keletkezett, ami behatolt mélyen a testszövetekbe, s a szerencsétlen - még táplálkozó állatokról - élve rothadt le az izomszövet, a nyers hús, amíg el nem fogytak. De a fiatal gazda egészsége is kezdett megromlani - krónikus légcsőhurut és orrmelléküreg-gyulladás kínozta, melyeket semmilyen kezelés nem tudott elmulasztani, de még enyhíteni sem.



Mérgező hőerőmű



Beszélték, hogy a légvonalban alig néhány száz méterre működő hőerőmű az olaj- és pakurafűtésről profitnövelés céljából részben áttért veszélyes hulladékok (pl. az ipari zagytavakból származó savgyanta, gumiabroncsok, műanyagok stb.) égetésére, ami a szűrők tisztításakor dioxin és egyéb, súlyosan mérgező anyagok kibocsátásával járt, de a helyi önkormányzat mindenkit megvett vagy megfélemlített, aki ezt terjeszteni próbálta, merészelte.

A közeli kisváros kórházában és rendelőintézeteiben ugrásszerűen a többszörösére nőtt a felső légúti panaszok, megbetegedések gyakorisága, ám e statisztikák közlését a városvezetés egy idő után betiltotta. Épp, mint a csernobili atomkatasztrófa idején, 1986-ban, az átkos kommunizmus uralma alatt...

Dezinformáló tömegtájékoztatás



Ami mármost a megmagyarázhatatlan, hirtelen éghajlatváltozást illeti - a korábban dúsan termő vidék egyszerre alkalmatlanná vált a mezőgazdasági termelésre -, hivatalos magyarázat vagy tájékoztatás híján, a legkülönbözőbb találgatások keltek szárnyra. Beszélték például, hogy valami üvegházhatás következtében globális felmelegedés zajlik, ami állítólag felborította volna a glóbusz atmoszférájának stabil egyensúlyát, levegőjének, csapadékának és vizeinek körforgását, az alapvető szélirányokat stb., és emiatt fordult volna szélsőségesre az időjárás, de mivel ezeket a híreket semmilyen tájékoztatás nem erősítette meg, az igazság csak puszta szóbeszéd, híresztelés maradt.



Váratlan hangulatváltozás



A megelőző években a környéken vidám gazdaélet folyt.

A szomszédos gyümölcs- és zöldségtermelők a kerítésnél beszélgetve, egymást esténként meg-meglátogatva kicserélték híreiket, tapasztalataikat, megkóstolták egymás pálinkáját, könnyítettek mások gondjain - egyszóval valóságos közösségi életet éltek, miközben mindenki megőrizte teljes önállóságát. A vidéken csend, nyugalom és béke honolt, civódás vagy pláne veszekedés, erőszakos cselekmény sohasem fordult elő. Mígnem egyszerre jött a szörnyű hír: az egyik távolabbi szomszéd verekedés közben kiszúrta a másik mindkét szemét. Majd - merthogy kiengedték - a rákövetkező évben késsel leszúrta a feleségét. Egy évre rá - gyors egymásutánban - még hárman meghaltak; egyikük tisztáz(hat)atlan körülmények között. Lassanként elnéptelenedett a környék, mintha átok telepedett volna az egykor oly otthonos kis völgyre. Körös-körül lakatlan, egyre romló állagú tanyák maradtak csak; három-négy év elteltével pedig minden szomszéd elköltözött.



Föld alatti mozgolódás



A gazda azt is észrevette, hogy valami furcsa, fokozódó tevékenység folyik közvetlenül a földfelszín alatt, de mivel gyakran látott sok, különféle állatot - kígyót, mókust, nyestet, pockot, vakondot, sündisznót, macskát - mászkálni a környéken: nem tulajdonított az ügynek jelentőséget. Egyik nap például már félig oszlásnak indult sünt fedezett fel az aranyhalas tó festett betonkáváján - hogyan került estéről reggelre oda? -, és ugyebár az is föld alatti üregekben lakó, éjszakai állat... De a kutyák csak nem nyugodtak el - minden éjjel fokozódott a sűrűsödő, kétségbeesett vonítás, amit vad kergetőzés zaja kísért, hatalmas ,,zuhálásokkal", mintha a sötétség nyughatatlan vámpírjai rohangásznának, egymásnak adva randevút az ereszcsatornán meg a kennelek tetején. Közben némely egyedek mintha diókkal golfoztak volna a palatetőn, majd a dobálás zaját fűrészelő-nyeszetelő hangok kísérték, követték. Észbontó volt! A gazda éjjel már a legapróbb neszekre is fel-felriadt, és az álmai lassan fél-ébrenléti lidércnyomássá torzultak. Próbálkozott egérfogók kihelyezésével, ragasztóanyaggal is - de csak ,,saját magát" fogta meg, néhány kis széncinege mellett...



Csalhatatlan bizonyíték



Ám egy napon felülkerekedett a szerencséje. Észrevette, hogy egyik kutyája valamivel a szájában elrohan, majd nagyot nyel, és a fogai között eltűnik egy farkinca. ,,Egér lesz ez" - gondolta, és felújította az egérfogókkal korábban félbehagyott ,,kísérleteit"... Hajnaltájban fülsértő lármára ébredt. Kapkodva felöltözött s kirohant az udvarra. A palatetőre, az esőcsatorna mellé ,,kihelyezett" nagyméretű egérfogó csörömpölve leesett a meggyfa elé a földre, és a földön ugrált tovább. Lecsapódott ,,guillotine-ja" megfellebbezhetetlenül tartotta nyakánál a kövérre hízott, felnőtt vándorpatkányt. A gazda beleizzadt a hirtelen felismerésbe. ,,S én még mókusnak hittem a padlásról jövő furcsa zajokat és a kicsik nyüszögését" - gondolta. Minden mozaik a helyére került.



Nehéz nap éjszakája



Éjszaka, mikor már stabilan beállt a sötétség, fogta felspécizett légpuskáját, és kiült egy hokedlire a nyitott verandán, patkánylesre... A nehéz nap után egy nehéz nap éjszakája következett; nem is csoda, ha a gazda szépen elbóbiskolt. És hirtelen élettel telt meg az éj. Arra riadt, hogy mindenfelé, amerre pillantása befogja a félhomályt, szorgos kis négylábúak rohangásznak látszólag céltalan sietségben - fára fel, fáról le, cirkuszi bohócként, hasmánt kúszva kültéri villanyvezetéken, villámhárítón, sodronykötélen, ruhaszárító spárgán -, ám a legnagyobb sürgés-forgás a ház mellett álló óriás ezüstfenyő hordónyi törzsén tűnt fel; tucatjával mászkáltak át a fenyőről a háztetőre, meg vissza. ,,Ez itt a vég, ezek itt csak esznek és rágnak, nem állhat nekik ellen senki és semmi. Patkányok ellen légpuskával? Ez maga, az apokalipszis, meneküljünk!" - gondolta a gazda, és lemondóan, mintegy önmagának legyintve, visszament a házába.



Szabad asszociációk



Erősen elgondolkodott. Mire jók ezek az állatok, mit akarnak? Mitől szaporodhattak el ennyire? Talán csak nem saját civilizációt építenek, egy dekadens rágcsálócivilizációt? Gondolatai egyre vadabbul csapongtak - nem tudott már uralkodni a kínálkozó szabad asszociációk tengerén.

Globális felmelegedés és globalizáció? De vajon kik globalizálnak?

A héják, a modern tömegpusztító fegyverek szabadkereskedői, a hamis próféták, a gyarmatosítók, a multinacionális bankok, a szupranacionális spekulatív tőke, az őrült politikusok - akiknek mindegy, mi is történik a Földdel, az éghajlattal, az emberek milliárdjaival -, a nemzetközivé aljasult elektronikus média, a közvélemény-kutatók és a politológusok, a hatalom apologétái. A nemzetközi tőke, mely valójában semmilyen használható értéket nem állít elő, de mégis ragaszkodik átlagprofitja realizálásához. ,,Úristen, ezek mind csak rágnak és zabálnak, futkároznak, lázasan szöszmötölnek és ragadoznak, de semmilyen értéket nem alkotnak, csak elveszik, elsajátítják, felfalják, amit a kreatív emberek állítanak elő. Ezek valójában olyanok, mint a patkányok!" - S amikor ezt gondolatban kimondta, egy sunyi tekintetű, túl közelálló, szúrós szemű, sörtebajszos arc rémlett fel előtte, a szuperpatkány rémképe! A szuperpatkányé, aki az evolúció csúcsa lesz. Akinek nincsenek már erkölcsi gátlásai, skrupulusai, és mintegy ,,gyári hibásan" született: lelkiismeret nélkül. A globalizáció: a patkányok, a gondolattalan, öncélú rágcsálók globalizációja, mert a globalizáció az internacionalista kommunizmus továbbfolytatása a demokrácia leple alatt...



,,Patkányölő" Wass



A gazdának most eszébe jutott, mit is olvasott Wass Albertnél: ,,S egy éjszaka, amikor aludt, rárohantak az emberre, összeharapták, kikergették a házból, messzire elüldözték, s azután büszkén kihirdették a kertnek, a fáknak, az állatoknak és a madaraknak, még a virágoknak is, hogy a ház ezentúl nem emberország többé, hanem patkányország, jog és törvény szerint. Azzal uralkodni is kezdtek - patkány módra. Mindent felfaltak, ami ehető volt, és mindent megrágtak, ami nem volt ehető, de a szemük elé került..." Ült a cserépkályha ülőkéjén, a hátát és a veséjét melengette. Gondolkodott, erősen törte a fejét, hogy a bajban mitévő legyen. Mivel momentán semmi okosat nem tudott kiagyalni, pótcselekvésként bekapcsolta a televíziót. Valami hírműsorban egy politikusi beszéd ismétlését adták. Belehallgatott: ,,...el lehet menni Magyarországról, itt lehet hagyni bennünket, kérem szépen, tessék!"

A gazdának ez az adott lelkiállapotában már több volt a soknál.

Dühös mozdulattal kikapcsolta a tévét, majd felugrott ültéből, mint akit a tömegoszlató rendőrök viperája mart meg. - Hát én ezúttal nem megyek el! - kiáltotta belül. - Ezúttal nem én megyek el! Ezúttal ti mentek el, azt garantálom! - Azzal kifordult a kamrába, hogy legott valami célszerű szerszám után nézzen. Amint visszatért, leült a lócára, és két kezével keményen munkához látott. Egy vadonatúj kaszakővel elkezdte élesre fenni...
http://members.chello.hu/kapu/tarca_nelkul/czike.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ragasztóanyaggal, villanyvezetéken, tenyészállatokat, biokertészetként, tapasztalataikat, pótcselekvésként, lelkiállapotában, szupranacionális, hangulatváltozás, szabadkereskedői, banktisztviselői, büszkélkedhetett, továbbfolytatása, multinacionális, paradicsombokor, felülkerekedett, madárfészkekkel, atmoszférájának, meghatározatlan, paradicsomfejek, zöldségtermelők, legegyszerűbben, kiszámíthatóság, megkétszerezték, atomkatasztrófa, elnéptelenedett, magyarországról, nedvutánpótlása, realizálásához, felcsipegették, szarvasbogarak, kialakulásának, elgondolkodott, dinoszauruszok, lidércnyomássá, testszövetekbe, dinoszauruszok valami, viszonylag „, kétéltűek hódították, törzsfejlődés időrendjét, első emlősök, ember genetikai, erősen „, magyar fiatalember, foga túlzottan, banktisztviselői élethez, ingóságait pénzzé, dúsan termő, düledező viskót, kert tavasztól, szorgalmas ifjú, piacra hordani, Czike László, Wass Albertnél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem kell hozzá fürdőruhás  Bornyi Veronika haiku verse  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Magamnak  Facebookon kaptam  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Martin Buber, A haszidim meséi  Töröld le  Alvó cicák  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  József Attila - Kopogtatás nél...  IGEN így  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Bornyi Veronika haiku verse  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Emlékezz  Önmaga ellenére  Jó éjszakát  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy gondolat  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Szép estét  Otthon  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Magyar Költészet napja alkal...  képre írva  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  40 felett  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Bársony székben  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  A felvilágosodás...  A felvilágosodás...  Tavaszi este  Egy párkányon  Facebookon kaptam  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden tavaszból őrizz..  Borzasztó  képre írva  Azért kaptad  Somlyó Zoltán - Orgonával  képre írva  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Alvó cica  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  különleges  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye... 
Bejegyzés Címkék
dinoszauruszok valami, viszonylag &#8222, kétéltűek hódították, törzsfejlődés időrendjét, első emlősök, ember genetikai, erősen &#8222, magyar fiatalember, foga túlzottan, banktisztviselői élethez, ingóságait pénzzé, dúsan termő, düledező viskót, kert tavasztól, szorgalmas ifjú, piacra hordani, asztali gyümölcsöskosárba, föld amolyan, első néhány, permetezés szükségessége, közeli kisváros, napi friss, gazdi skót, meleg áprilisi, gyümölcsfák megszokott, alig elvirágzott, kipattanó levélbimbóknak, frissen &#8222, ágak barnán, rengeteg esőtől, palánták ugyan, időjárás teljesen, csapásra megszűnt, hőmérséklet elkezdett, hőmérő higanyszála, palánták vagy, tikkasztó ibolyántúli, napon szinte, gazda háta, tarkója &#8211, árnyékban pedig, rengeteg szúnyog, döglegyek miatt, hetekig tartó, növényeken fürtökben, különböző színű, talajt belepte, kert megtelt, föld kikeletlen, szintén szaporodó, bőven kiszórt, verebek százai, ingoványosra ázott, természet egyszerre, ember ellen, piacgazdaság &#8211, korábbi egyensúly, hiánycikkek listája, termények legkülönbözőbb, másikra eltűnt, tűzelhalás majd, enyhén lejtős, páratartalom alig, levegővel valami, gazda időnként, kert légterét, kutyák elbújtak, vezérét veszített, mérgezés egyre, szarvasbogarak sínylették, kerti tóban, testükön &#8222, szerencsétlen &#8211, fiatal gazda, légvonalban alig, ipari zagytavakból, szűrők tisztításakor, helyi önkormányzat, többszörösére nőtt, felső légúti, csernobili atomkatasztrófa, átkos kommunizmus, korábban dúsan, mezőgazdasági termelésre, legkülönbözőbb találgatások, glóbusz atmoszférájának, alapvető szélirányokat, híreket semmilyen, igazság csak, megelőző években, környéken vidám, szomszédos gyümölcs-, kerítésnél beszélgetve, vidéken csend, egyik távolabbi, másik mindkét, rákövetkező évben, földfelszín alatt, ügynek jelentőséget, kutyák csak, sötétség nyughatatlan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1185
  • e Hét: 6937
  • e Hónap: 10682
  • e Év: 164178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.