Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vízummentesség: Kiakadt az SZD
  2007-08-12 09:19:32, vasárnap
 
  Vízummentesség: Kiakadt az SZDSZ
2007.08.11. 18:10

Értetlenül áll az SZDSZ az előtt a döntés előtt, hogy Magyarország egyedüliként nem írta alá a régió országainak tiltakozó jegyzékét az amerikai vízummentesség kiterjesztése érdekében - közölte az MTI-vel a párt külügyi kabinetének vezetője, aki kifogásolta, hogy ennek oka nem közismert.

Szent-Iványi István közleményében azt írta: lehetségesnek tartják, hogy a lépésnek van méltányolható indoka, "ezt azonban sem a kormány, sem a minisztérium a mai napig nem tárta a nyilvánosság elé".


A politikus hangsúlyozta, hogy pártja "a transzatlanti kapcsolatok elkötelezett híve", ezért fontosnak tartanak minden olyan lépést, mely a vízummentesség mielőbbi megadását előmozdítja. Hozzáfűzte: ebben a nagyon fontos kérdésben immár tíz éve csak egy helyben járunk, legfőbb ideje tehát, hogy végre érdemi lépések történjenek.

A Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Csehország által aláírt közös nyilatkozatot Washingtonban tették közzé helyi idő szerint csütörtökön. A hat NATO-tagállam szerint előrelépést jelent, de a vártnál kevesebbet nyújt az amerikai vízummentesség kibővítéséről szóló törvény, amelyet a kongresszus július végén fogadott el.

"Minden lényeges benne van"

"Amerika szoros szövetségesei közül többekre a jövőben is mesterséges korlátokat kényszerítenek, amelyek nem tükrözik a transzatlanti és a globális biztonság iránti mély odaadásukat és elkötelezettségüket" - áll a közleményben.

Magyarország, amelyet a vízummentesség ügyében szintén képviselt a washingtoni Dutko Worldwide tanácsadó cég, nem írta alá a közleményt, ehelyett levelet jutatott el az Egyesült Államok budapesti nagykövetségéhez, amelyben "bátorító lépésnek" nevezte az amerikai törvényt.




Odze György, a külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek pénteken úgy nyilatkozott, hogy Magyarország azért nem írta alá a vele együtt lobbizó hat NATO-tagállam közös nyilatkozatát az amerikai vízummentesség kibővítéséről szóló törvényről, mert az nem mindenben egyezik a magyar állásponttal.

"Magyarország augusztus 8-án közzétette saját álláspontját a Külügyminisztérium honlapján, és egy jegyzékben ezt meg is küldte az Egyesült Államoknak. Ebben minden lényeges elem benne van, amit mi az Egyesült Államok kormányával tudatni akartunk" - hangsúlyozta a szóvivő.

A rövid nyilatkozat szerint Budapest "üdvözli a haladást az amerikai vízummentességi program feltételeinek egyszerűsítésében", és kifejezi azon meggyőződését, hogy a módosítás a helyes irányba tett első lépés, "valamint készségét arra, hogy folytassa a magyar állampolgárok részvételéhez szükséges biztonsági és egyéb feltételekről szóló kétoldalú szakértői tárgyalásokat. A minisztérium üdvözölte továbbá Bush elnök azon nyilatkozatát, hogy a jövőben is kész együttműködni a Kongresszussal a vízummentességi program feltételeinek rugalmasabbá tétele érdekében."

Egy hosszú folyamat eleje

Az MTI azon kérdésére, milyen hatással lehet a további közös lobbizásra az, hogy Magyarország a hét állam közül egyedüliként nem írta alá a nyilatkozatot, Odze György azt mondta: még vizsgálják a kérdést. A szóvivő kiemelte: a nyilatkozatot nagykövetségek írták alá, nem a kormányok. Odze György a magyar álláspontot megismételve elmondta: Magyarország szerint a vízummentesség elnyerése egy hosszú folyamat, amelynek még az elején vagyunk.

George Bush augusztus 3-án azt követően írta alá a terrorizmust megelőző óvintézkedések szigorításáról szóló törvényt - amely tartalmazza a vízummentesség kiterjesztésének lehetőségét is -, hogy a szenátus és a kongresszus egy héttel korábban nagy többséggel elfogadta azt.

A vízummentességet élvező 27 országgal szemben jelenleg a kelet-európai államok polgárainak százdolláros díjat kell fizetniük a vízumkérelemért, meg kell jelenniük az amerikai konzulátusokon és interjún kell részt venniük.

(Forrás: MTI, hírszerző)




Csak Magyarország nem írta alá az amerikai politikát bíráló nyilatkozatot
2007.08.10. 17:58

A közép- és kelet-európai NATO-országok közül csak Magyarország nem írta alá az amerikai vízumtörvényt bíráló nyilatkozatot. Tiltakozás helyett hazánk külön levélben biztosította a washingtoni kormányzatot odaadásáról és elkötelezettségéről.

Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Csehország úgy látja, Washington nem honorálja ezek országok hozzájárulását a globális biztonság megteremtéséhez.

,,Amerika szoros szövetségesei közül többekre a jövőben is mesterséges korlátokat kényszerítenek, amelyek nem tükrözik a transzatlanti és a globális biztonság iránti mély odaadásukat és elkötelezettségüket" - áll a Washingtonban nyilvánosságra hozott közleményükben.

Magyarország azonban nem csatlakozott az aláírókhoz, sőt, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének küldött levelében előrelépésnek nevezte a törvény elfogadását.

Nem mindenben egyezik

A külügyminisztérium szóvivője szerint Magyarország azért nem írta alá a vele együtt lobbizó hat NATO-tagállam közös nyilatkozatát az amerikai vízummentesség kibővítéséről szóló törvényről, mert az nem mindenben egyezik a magyar állásponttal. Odze György külügyi szóvivő a magyar álláspontot megismételve elmondta: Magyarország szerint a vízummentesség elnyerése egy hosszú folyamat, amelynek még az elején vagyunk. A távirati iroda azon kérdésére, milyen hatással lehet a további közös lobbizásra az, hogy Magyarország a hét állam közül egyedüliként nem írta alá a nyilatkozatot, Odze György azt mondta: még vizsgálják a kérdést.

Fizettünk is érte

Májusban derült ki, hogy Magyarország is igénybe veszi havi 5000 dollárért a washingtoni Dutko Worldwide tanácsadó cég szolgálatait a vízummentesség ügyében történő lobbizás érdekében. A cég arra kapott megbízást, hogy kapcsolatot tartson fenn washingtoni kongresszusi képviselőkkel és közreműködjön egy olyan törvény elfogadtatásában, amely vízummentességet biztosít majd az érintett EU-országoknak.

George Bush augusztus harmadikán írta alá azt a törvénymódosítást, amely vízummentességet ad minden szövetséges országnak, ahol az elutasított kérelmek aránya 10 százalék alatt van. A korábbi 3 százalékos szabályhoz képest ez előrelépés.

Jelenleg 27 ország polgárai utazhatnak vízum igénylése nélkül az Egyesült Államokba, kelet-Európa más országaihoz hasonlóan a magyarok 100 dolláros igénylési díj fizetési díj ellenében, és egy interjút követően indulhatnak a tengerentúlra.

(hirtv.hu/MTI/radio.hu/index/MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagykövetségének, vízummentességet, elfogadtatásában, nagykövetségéhez, kiterjesztésének, vízummentességi, megteremtéséhez, vízumkérelemért, nyilvánosságra, kongresszussal, vízummentesség, szigorításáról, közleményükben, óvintézkedések, konzulátusokon, nagykövetségek, kényszerítenek, hozzájárulását, kibővítéséről, előrelépésnek, nyilatkozatot, nyilatkozatát, transzatlanti, szövetségesei, lengyelország, vízumtörvényt, washingtonban, tengerentúlra, méltányolható, feltételeinek, állampolgárok, közleményében, feltételekről, együttműködni, meggyőződését, képviselőkkel, döntés előtt, régió országainak, amerikai vízummentesség, párt külügyi, politikus hangsúlyozta, transzatlanti kapcsolatok, vízummentesség mielőbbi, nagyon fontos, helyben járunk, vártnál kevesebbet, kongresszus július, globális biztonság, vízummentesség ügyében, washingtoni Dutko, amerikai törvényt, vele együtt, Szent-Iványi István, Dutko Worldwide, Egyesült Államok, Odze György, Egyesült Államoknak, George Bush, Csak Magyarország, Egyesült Államokba,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztina b...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  James Allen  Különleges  Csend  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Mindig lesz olyan  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A pitypang legendája  Isten hűségének mértéke  Vito Giaquinto gondolata  40 felett  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  39 ígéret  Facebookon kaptam  Otthon  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Megígért békesség  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam Krisztina b...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Bornyi Veronika haiku verse  Robert Merle tollából  Márai Sándor tollából  Magamnak  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Sorsunk miatt...  Egy párkányon  Esterházy Péterre emlékezünk  Előfordul, hogy  Dóró Sándor: Embernek maradni  Bornyi Veronika haiku verse  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy tavasz  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Borzasztó  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Krisztinától  Előfordul, hogy  Különleges  "Ez egy csoda"  jó reggelt  Jázmin  Különleges  képre írva  Előfordul, hogy  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Egyszerű  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Anyámról való emlékek  Nevelőszülőkhöz adták,  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva 
Bejegyzés Címkék
döntés előtt, régió országainak, amerikai vízummentesség, párt külügyi, politikus hangsúlyozta, transzatlanti kapcsolatok, vízummentesség mielőbbi, nagyon fontos, helyben járunk, vártnál kevesebbet, kongresszus július, globális biztonság, vízummentesség ügyében, washingtoni Dutko, amerikai törvényt, vele együtt, magyar állásponttal, rövid nyilatkozat, amerikai vízummentességi, helyes irányba, magyar állampolgárok, minisztérium üdvözölte, vízummentességi program, hosszú folyamat, további közös, szóvivő kiemelte, nyilatkozatot nagykövetségek, magyar álláspontot, vízummentesség elnyerése, elején vagyunk, terrorizmust megelőző, vízummentesség kiterjesztésének, héttel korábban, vízummentességet élvező, kelet-európai államok, amerikai konzulátusokon, amerikai politikát, amerikai vízumtörvényt, washingtoni kormányzatot, törvény elfogadását, távirati iroda, olyan törvény, érintett EU-országoknak, elutasított kérelmek, interjút követően, nagykövetségének, vízummentességet, elfogadtatásában, nagykövetségéhez, kiterjesztésének, vízummentességi, megteremtéséhez, vízumkérelemért, nyilvánosságra, kongresszussal, vízummentesség, szigorításáról, közleményükben, óvintézkedések, konzulátusokon, nagykövetségek, kényszerítenek, hozzájárulását, kibővítéséről, előrelépésnek, nyilatkozatot, nyilatkozatát, transzatlanti, szövetségesei, lengyelország, vízumtörvényt, washingtonban, tengerentúlra, méltányolható, feltételeinek, állampolgárok, közleményében, feltételekről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.