Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Művi fogalom-zavarkeltők!
  2009-05-03 15:45:18, vasárnap
 
   
  Péteri Attila Árpád: Művi fogalom-zavarkeltők!

Dátum: 2009. May 02. Saturday, 16:05
Publicisztika
Az emberiség történelmét áttekintve, szomorúan konstatálhatjuk, hogy nagy múltja van a szavakkal való játszadozásnak, különösképpen a fogalmak tartalmi mondanivalójával történő visszaélésnek.

E téren különösképpen élen jártak a politikusoknak álcázott szemfényvesztők, akik elvi síkon képesek Gizikéből gőzekét ,,varázsolni", a bornyúbul pedig tehenet világra hozatni.Ékes bizonyítékkal szolgálhatunk az utóbbi 20 évből is, a rádió és Tv archívumok özönéből, továbbá az írott sajtó s egyéb termékek előbányászásakor, az azt megelőző bő 40 évből egyaránt. Ki mit mondott, írt egykoron és manapság? A különféle beszélgetős műsorok, sajtótermékek tehát napjainkban is bőséges tárházát adják a néző, hallgató, olvasó számára mindezekből, anélkül, hogy különösképpen meg kellene erőltetni magunkat a kutakodásban. Évszázadokra biztosítva van belőlük látni, hallani, olvasnivaló.

De ne menjünk olyan messzire, maradjunk a leginkább kézenfekvő napi aktualitásoknál, pl., a zsidó-holokauszt és cigánykérdés témakörénél, a rasszizmussal fűszerezve. Ez utóbbi különösképpen elnyerte tetszését a médiában dolgozó fizetett széltolóknak, akiknek semmi sem drága a tekintetben, hogy évtizedek óta, zavartalanul ontsák zavaros igéiket, a magyar nép s az országunk lejáratását illetően. S lássatok csodát, a szemük nem rebben mind e-közben s nem akad emberfő, aki végre a helyére tegye őkelméket -tisztelet a lámpással keresendő és megtalálható kivételeknek-.és határozottan kiállva, leleplezze buzgolkodásuk hátterét.

Ami a napnál világosabb. Vannak ugyanis körök a földgolyón, akik szeretik a könnyű megélhetést, a mások verítékével megtermelt javakat, különféle trükkös megoldásokkal, magukévá tenni. Részletekbe nem megyek bele, ezt azokra kell bízni, akiknek birtokában van minden bizonyíték, hogy arra alkalmas helyen és időben ezeket a nyilvánosság elé tárják.

Részemről a szándékos zavarkeltés egyik igen átlátszó, használóikat fehéren-feketén leleplező fő forrását, a fogalmak ,,átértékelőit" szeretném jobb belátásra bírni, mert igen rossz úton járnak, ha úgy folytatják, ahogy megbízóik utasítják őket, vagy egyszerű önmentegető szokásuk életben tartásával próbálják védeni a védhetetlent.

Maradva a legkirívóbb példáknál, nézzük mi a valóság a nemzetiségek elnevezését illetően. Legtöbben a neo-liberálisok sorából, újabban az évszázadokkal ezelőtt a Kárpát-medencébe bevándorolt népcsoporttal, a cigánysággal operálnak előszeretettel. Van é cigánybűnözés vagy nem? Roma é vajon a cigány magyarul, vagy nem? Szerintük egyre inkább kihangsúlyozottan nem, tehát olybá is vehetjük erőfeszítéseiket, hogy túl akarnak tenni Kazinczyn és erőszakos nyelvújítókként szándékoznak bevonulni a történelembe. A nélkül, hogy erre fölhatalmazást kaptak volna bárkitől, élen a Magyar Tudományos Akadémia erre illetékes tagozatával. Nem tudom hallott é erről valaki, hogy megtörtént volna? Ha igen, kérem jelentkezzen. Nem szégyen az, ha nem vagyunk mindenről informálva. Jó pap is holtig tanul, tartja a közmondás. Ha tehát ilyen felhatalmazása nincs senkinek, akkor a mindenkori törvények érvényesek, tehát azt kell alkalmazni a gyakorlati életben, amely erre vonatkozóan használatos.

Ha tévedek, előre is bocsánatot kérek mindenkitől, de úgy tudom, a cigány megnevezés az teljes mértékben elfogadott a magyar köznyelvben. Hogy e népcsoport tagjai egymás közt és akár nyilvánosan, miképpen nevezik önmagukat, ez rájuk tartozik. Ha romáknak, akkor legyen úgy, használják egészséggel, de engedtessék meg nekünk, hogy akik ragaszkodunk az évszázados hagyományainkhoz és a hivatalos megnevezésükhöz, élhessünk törvény adta jogainkkal.

Minden zavar- és hisztériakeltés nélkül.

Fentiekből adódóan arra szeretném megkérni cigány származású honfitársainkat, hogy ne hagyják magukat csőbe húzni és vakvágányra terelni, közös dolgaink mielőbbi megoldása helyett, a szavakon történő lovagolás elmérgesítésével megnehezíteni. Az ugyanis semmit nem segít rajtuk, azáltal nem lesz több a munkahelyük, a segélyük, semmit nem nő az életminőségük, ha ágálnak a nevüket magyarul kimondókkal szemben. De attól sem, ha a roma megnevezést erőltetik úton-útfélen, és követelik használatukat minden komoly érv nélkül. Felesleges pánikot keltve.

Ezzel azt hiszem ezt a témát minden józanul gondolkodó számára egyértelműen lezárhatjuk s átadhatjuk a múltnak. Egy csontrágással kevesebb marad a közélet szennyezése tekintetében, ha meghajolnak a tények előtt. Az őket is félrevezető, becsapó, hergelő rétegek képviselőivel együtt. Legyünk optimisták, higgyünk a csodákban s a józan ész eljövetelének diadalában!

Sőt, mutassunk példát a világnak. Rá fér más népekre is a tükörrel való szembenézés.

Néhány szó a rasszizmus vádjáról, amellyel kapcsolatosan szintén bő terjedelemben olvashatunk az elmúlt 20 év során, komolynak tartott, vélt, hitt emberek szájából, tollából is. Mi ez a hisztériakeltés népünk ellen? Nem más, mint alattomos, szándékosan megtévesztő, haszonleső, minden komoly indok nélküli vaklármakeltés. Örökös hivatkozás olyan eseményekre, amelynek jelen korunkban semmi meggyökereződött alapja nincs. Ha valaki ilyet talál, úgyszintén megkérem, jelentkezzen. Jómagam épp a II. VH. után születtem, nem emlékszem sem az általános iskolában, sem a gimnáziumi- felsőfokú tanulmányaim során, hogy Rákosi és Kádár oktatáspolitikája ilyen eszmerendszer követőivé kívánta volna nevelni az akkori jövő generációját. Minket és sorstársainkat, akik már jóval túl vagyunk a hatodik X-en. Miről beszélnek a bennünket rágalmazók??? Tudatában vannak mondanivalójuk tartalmi hiányosságainak? Vagy csak a szájuk jár? Vajon kiknek a biztatására? Hol hallják, látják e kitalált meséket, bizonyítékok nélkül? A mindenkori, széles körben alkalmazott provokátoraik igénybevételével ,,megerősítve", vagy inkább önmagukat leleplezve. Eltalálták, a média ,,harcosok" jól kiképzett, gátlástalanul szemforgató, a kettős mércét folyamatosan alkalmazó működése által. S ezt szajkózzák, ismételgetik velük egy kórusban, a megtévesztettek kara, anélkül, hogy utánanéznének a realitásokon álló valóságnak. Vakhittel követve életük megrontóit. ,,Mer ugyi láttam, hallottam a ....-ban, -ben",- nem sorolom föl azon médiákat, amelyeket jól ismerünk ezen áldásmentes tevékenységükről. Jól tudja azokat mindenki, aki figyelemmel kíséri ténykedésüket és lát is belőle valamit, nemcsak nézi. Magyarul, fölfogja mi miért hangzik, látszik úgy, ahogy?

Zsidókérdés.

E téren szintén komoly szemléletváltásra van szükség. Egyszerű ténykérdés, a zsidóság is bevándorolt e tájékra, a Kárpát-medencébe, hasonlóképpen a cigánysághoz. Ezek szerint őket is a nemzetiségek sorába kell bejegyezni. Akár tetszik ez egyeseknek köreikből, akár nem. Olyan törvényt kell hoznunk, hogy minden népcsoport tagsága, köteles alávetni magát a többi,
országunkban HAZÁT lelt néppel, népcsoporttal, nemzetiséggel kapcsolatos előírásoknak. A magyarországi zsidóságnak is.

Kötelezővé téve egyébként minden itt lakónak, minden embertársunknak, bátran vallja be származását, mert azon nincs semmi szégyellnivaló. Ne rejtőzködhessen el senki -látszatparaván mögé- hová tartozik, mit hozott magával elei által, örökségül? Hisz azzal csak gazdagodunk, színesítik a palettát, amit István királyunk is papírra vetett, Imre hercegnek írt intelmeiben.

Micsoda? Ilyeneket leírni, kapják kezüket a fejükhöz egynéhányan, az érintettek közül. Bizony, kedves honfitársaim, ennek így kell történnie. Ha élhető országot akarunk fölépíteni, sallangmentesen. Helyére téve az eddig szőnyeg alá söpört dolgainkat. Bármennyire is hihetetlenek tűnik.

Figyeljétek meg, lesz visszhangja e néhány szónak, amit papírra vetettem. De nincs mitől félni, hisz ez nagyon tisztességes javaslat a közös boldogulásunk érdekében. Hisz épp az volt eddig a baj, hogy a szándékos méregkeverő manipulátorok, nem kevés megélhetési szókakáló, -hogy finoman fogalmazzak- épp ezen lovagolt évtizedeken át. Nyilvánvalóan azért, hogy maradjanak meg az önmaguk által meghatározott ,,előjogaik!" Időtlen időkig. Többek között éppen ezek elhárítására is, közkincsé kell tennünk -tisztázó szándékkal- a fogalmak valódi tartalmi értékét.

Gondoljatok bele. Ha egy háztartásban nem tudjuk, hogy mi van a kamrában, egyszerűen megáll a család élete. Egy közérthető példával szolgálok. Minden családnak van éléskamrája, na jó, nem mindenkinek, de a többségnek. Tételezzük föl, hogy rövidesen így lesz. Ha mi is úgy akarjuk. Minden széppel, jóval tele van, de hibát követett el a háziasszony, mert nem írta rá az egyforma dobozokra, miben mi van elraktározva? Amikor főzni akar, csak azt látja teli a kamra, de, hogy mivel, azt nem tudja alkalmi baklövése által. Hiába akar finomat főzni a családnak, mire végignézi az összes dobozt, lemegy a nap, az ebéd elmarad, éhen fekszik le a család. Egy jó gazdasszony tudatában van annak, mivel rendelkezik, mivel, miből
gazdálkodhat?

Így van ez s kell legyen a társadalommal is. Vissza kell állítani azt a tévesen megszüntetett korábbi gyakorlatot, mely szerint a népesség nyilvántartásban bennfoglaltatik, ki minek vallja magát? Hová tartozónak? EBBEN NINCS SEMMI RASSZIZMUS, EBBEN A RENDSZERESSÉG ÉS A TUDATOS ÁLLAPOTMEGHATÁROZÁS FORMÁCIÓJA TALÁLHATÓ, AMELY A TÁRSADALOM MŰKÖDŐKÉPESÉGÉT SZOLGÁLJA!

REND A LELKE MINDENNEK!- bölcs közmondás évezredes tapasztalata alapján.

Nem kell mindenben föltalálni a spanyolviaszt. Azt kell alkalmaznunk, amely évszázadok alatt bevált és működött. S ezen szabályok mindenkire érvényesek kell legyenek, kivétel nélkül. Aki Magyarországon akar élni, annak értékrendjét, törvényeit stb-stb. tiszteletben tartva. Ha nem ezt teszi, fel is út, le is út, nem kötelező itt élni. Ez ilyen egyszerű.

Kedves Felebarátim! Honfitársaim! Fajra, nemre, vallásra stb-stb., való tekintet nélkül!

Ébresztő!

Használjátok az egyszerű, józan paraszt eszeteket, figyeljétek a napi megélhetésetek csökkenő színvonalát s vonjátok le a következtetéseket mindebből. Jól van ez így, ahogy eddig volt? Megvannak a felelősök, akik idáig juttatták az országot? Hát persze. Naponta látjátok, halljátok őket a Tv-ben, rádióban, olvashatjátok ígérvényeiket, mellébeszélő magyarázkodásaikat. (Vannak, akiket 40 éve láttok már közülük, meg hallhattátok is őket). Ne higgyetek nekik többé, nyíljon föl a szemetek! Itt a ritkán visszatérő alkalom, jönnek az EP képviselő választások. Adjátok le voksaitokat a nemzet valódi képviselőire, akiknél a szó és a tett összhangban van. Ne a többszörösen lejáratódott szirénhangok csábítását vegyétek alapul, hanem a rendszerváltozást elősegítőket juttassátok hatalomra, mert máskülönben a teljes ellehetetlenülés, a soha nem látott nyomor vár rátok.

Mentsük meg közösen a HAZÁT, amelyre van lehetőség, ha az eddigi tévúton járók, legyőzve belső szorongásukat, önmagukat, figyelembe veszik a korábbi tévedéseiket, majd közös akarattal, elszántsággal, véget vetünk az ultra liberális-bolsevik utóvéd dac szövetség ország rontó uralmának. Nagyon könnyen, mégpedig úgy, hogy kiszavazzuk őket a bebetonozottnak látszó helyükről és elszámoltatjuk valamennyit.

Minden lehetőség megvan hozzá, élve a demokrácia eszközrendszerével, a választásokon gyakorolható titkos szavazásunkkal, a fülkékben. Amelyek abban a pár másodpercben csak a miénk, az IGAZSÁGTÉTEL számunkra leghatékonyabb eszközeként igénybe véve.

Ne várjatok a sült galambra, menjetek el mindannyian szavazni s buzdítsátok erre a többi választópolgárt, családi, munkatársi, ismeretségi, baráti körötökből. Kezünkben a jövőnk!

Van megújulási esélye az országnak, új programokkal, a nemzeti erők egységének megteremtésével, a hibákból történő tanulás igénybevételével.

Mindannyiunkra vonatkoztatva! Ez adjon nekünk erőt, NEMZETÜNK MEGMENTÉSE ÉRDEKÉBEN!

Pártállásra való tekintet nélkül, a megfontolt, értelmes KÖZÉRDEKŰ cselekvéshez! A helyes döntéshez! Amelyet elvétve, nagy árat fizetünk érte, ha megint saját csapdánkba lépünk!

NEM VOLT MÉG ELÉG???

ITT AZ IDŐ, MOST VAGY SOHA!

Kézfogással:

/Péteri Attila Árpád/
nyugdíjas népművelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hagyományainkhoz, mondanivalójával, nyilvántartásban, meggyökereződött, igénybevételével, ellehetetlenülés, előbányászásakor, erőfeszítéseiket, elmérgesítésével, tevékenységükről, bebetonozottnak, megtévesztettek, embertársunknak, szemfényvesztők, bennfoglaltatik, választópolgárt, megteremtésével, megnevezésükhöz, hisztériakeltés, aktualitásoknál, nyelvújítókként, honfitársainkat, rejtőzködhessen, hiányosságainak, működőképeségét, sallangmentesen, konstatálhatjuk, vaklármakeltés, szégyellnivaló, mondanivalójuk, játszadozásnak, leghatékonyabb, sorstársainkat, magyarországon, szavazásunkkal, felhatalmazása, emberiség történelmét, szavakkal való, fogalmak tartalmi, politikusoknak álcázott, bornyúbul pedig, írott sajtó, különféle beszélgetős, leginkább kézenfekvő, rasszizmussal fűszerezve, médiában dolgozó, országunk lejáratását, helyére tegye, lámpással keresendő, napnál világosabb, könnyű megélhetést, mások verítékével, Péteri Attila Árpád, Magyar Tudományos Akadémia, EBBEN NINCS SEMMI RASSZIZMUS, EBBEN RENDSZERESSÉG ÉS TUDATOS ÁLLAPOTMEGHATÁROZÁS FORMÁCIÓJA TALÁLHATÓ, AMELY TÁRSADALOM MŰKÖDŐKÉPESÉGÉT SZOLGÁLJA, REND LELKE MINDENNEK, Kedves Felebarátim, NEMZETÜNK MEGMENTÉSE ÉRDEKÉBEN, VOLT MÉG ELÉG, MOST VAGY SOHA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Nyári karfiolleves  Mai harmónia kártyám  Március - Böjtmás hava - tavas...  Lila rózsa  Png nő  Png virág  Állatvilág....  Vén diófa  Facebookon kaptam  Zen bölcsesség  Facebookon kaptam  Szent II. János Pál: Önéletraj...  Szent II. János Pál: Önéletraj...  Állatvilág....  Kellemes délutánt!  Kisütött a napsugár . . .  Ha egyszer tavasz akar lenni  Kormányzati Tájékoztatási Közp...  Jaroszita ásvány  Facebookon kaptam  Útravaló – 2021. március...  Szép estét kedves látogatóimna...  Várnai Zseni: A bagoly és a ci...  Liroconita kristály  Jó reggelt kedves látogatóimna...  204 éve született Arany jános  A gyümölcsöt nem akkor élvezhe...  2. nagyböjti hét hétfő 03.01  Kellemes napot és hetet kíván...  Csokor vázában  Zöldségek  TVN.hu  Facebookon kaptam  Megállították a „templom...  Köszöntelek kedves szép márciu...  Március  Manganita ásvány  Facebookon kaptam  4326 fővel emelkedett a beazon...  Kék adamit kristály  Csaba testvéresti szentmisét ...  Kellemes délutánt!  Tulipán csokor  TAVASZ VAN! GYÖNYÖRŰ!Tavasz va...  Facebookon kaptam  Tavasz illatú március  Orchidea  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes, szép napot!  Kalcit kristály  Mindent jobban  Kellemes délutánt!  Aranyosi Ervin: Ugatom a Holda...  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  A virágok arra tanítanak, hogy...  Kvarckristály  Krókuszok  Fű, tört virág  Facebookon kaptam Krisztinától  204 éve született Arany jános  Krokoita ásvány  Szent József-szobrokkal segíti...  Kellemes délutánt!  Kellemes délutánt  Facebookon kaptam  Kellemes, szép napot!  Kiskertemben  Fantom fluorit ásvány  Az almáskertben  Kellemes délutánt  Nyári karfiolleves  Nyári karfiolleves  Facebookon kaptam  Március - Böjtmás hava - tavas...  A jóság  Png rózsa csokor  Szép estét, jó éjt!  Csak gyermekeknek  Orchidea  2764 az új fertőzött  Zöldségek  Png virág  Orchidea  Szép estét kedves látogatóimna...  Kormányzati Tájékoztatási Közp...  Kalcit kristály  Karácsony  Facebookon kaptam  Naplemente  Viszlát február......  Png rózsa csokor  Png virág  Március  Lila beril ásvány  2764 az új fertőzött  Kisütött a napsugár . . . 
Bejegyzés Címkék
emberiség történelmét, szavakkal való, fogalmak tartalmi, politikusoknak álcázott, bornyúbul pedig, írott sajtó, különféle beszélgetős, leginkább kézenfekvő, rasszizmussal fűszerezve, médiában dolgozó, országunk lejáratását, helyére tegye, lámpással keresendő, napnál világosabb, könnyű megélhetést, mások verítékével, szándékos zavarkeltés, fogalmak &#8222, legkirívóbb példáknál, nemzetiségek elnevezését, neo-liberálisok sorából, évszázadokkal ezelőtt, cigánysággal operálnak, cigány magyarul, mindenkori törvények, gyakorlati életben, cigány megnevezés, teljes mértékben, magyar köznyelvben, évszázados hagyományainkhoz, hivatalos megnevezésükhöz, szavakon történő, ugyanis semmit, nevüket magyarul, roma megnevezést, témát minden, csontrágással kevesebb, közélet szennyezése, tények előtt, tükörrel való, rasszizmus vádjáról, hisztériakeltés népünk, általános iskolában, gimnáziumi- felsőfokú, akkori jövő, hatodik X-en, bennünket rágalmazók, média &#8222, kettős mércét, megtévesztettek kara, realitásokon álló, nemzetiségek sorába, magyarországi zsidóságnak, fejükhöz egynéhányan, érintettek közül, eddig szőnyeg, közös boldogulásunk, volt eddig, szándékos méregkeverő, önmaguk által, fogalmak valódi, család élete, közérthető példával, egyforma dobozokra, összes dobozt, ebéd elmarad, tévesen megszüntetett, népesség nyilvántartásban, napi megélhetésetek, következtetéseket mindebből, ritkán visszatérő, nemzet valódi, tett összhangban, többszörösen lejáratódott, rendszerváltozást elősegítőket, teljes ellehetetlenülés, eddigi tévúton, korábbi tévedéseiket, bebetonozottnak látszó, választásokon gyakorolható, sült galambra, többi választópolgárt, nemzeti erők, hibákból történő, helyes döntéshez, hagyományainkhoz, mondanivalójával, nyilvántartásban, meggyökereződött, igénybevételével, ellehetetlenülés, előbányászásakor, erőfeszítéseiket, elmérgesítésével, tevékenységükről, bebetonozottnak, megtévesztettek, embertársunknak, szemfényvesztők, bennfoglaltatik, , ,
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 114
  • e Hét: 1468
  • e Hónap: 902
  • e Év: 162218
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.