Regisztráció  Belépés
shr.blog.xfree.hu
A létező ezt sokkal jobban elképzelte már,mint Te most H S
1950.01.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lángos
  2016-11-14 07:04:02, hétfő
 
   
  Burgonyás lángos 1.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 dkg élesztő, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, kevés tej, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez.

A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt. Ha a burgonya kihűlt;beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanyagot, majd az élesztős tejet is hozzáöntve összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát készítünk belőle, lisztezett deszkán félujjnyi
vastagra kinyújtjuk, és kis darabokra szaggatjuk. Tetejüket liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, egy órán keresztül kelni hagyjuk. A megkelt, kézzel kissé széthúzogatott lángosokat bő forró olajban pirosra sütjük.

Burgonyás lángos 2.
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3,5 dl langyos víz, 1-2 evőkanál olaj, só
Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk, melegen áttörjük, hagyjuk langyosra kihűlni. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, elmorzsoljuk az élesztővel, hozzáöntjük a vizet, olajat, megsózzuk, és ha van dagasztógépünk, percek alatt nem túl lágy tésztává dagasztjuk. Tetejét megszórjuk liszttel, és tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkára olajozott evőkanállal kiszaggatjuk,megszórjuk liszttel, és letakarva még félórát pihentetjük. Bő, forró olajban kisütjük,panírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla. Kínálhatjuk tejföllel,
zúzott fokhagymával vagy csak simán, sózva.

Burgonyás lángos - másképp

Hozzávalók: 1 kg nyers burgonya, 3-4 evőkanál finomliszt, 1 db egész tojás, 1 púpozott teáskanál só, bő olaj a sütéshez, a tálaláshoz 2 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma.

A burgonyát nyersen meghámozom, majd megmosom, és szárazra törülöm. Az almareszelő durva fokán lereszelem, és a levét gyengén kinyomom. Ezután összedolgozom a liszttel, a tojással és a sóval. Kétujjnyi olajat forrósítok, amelybe kanalanként beleteszem a krumpli-masszát, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Hagyom jól lecsurogni róla a felesleges olajat.Fokhagymával ízesített tejfölbe mártogatva a legfinomabb.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

Burgonyás lángos másképpen

Hozzávalók: 4 evőkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt,2dl tejföl,1 csapott teáskanál sütőpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék.
Elkészítése: A tojást a tejjel habosra verjük. Megfűszerezzük, belekeverjük a burgonyapelyhet, és 10 percig hagyjuk állni. Ez után újból összekeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen. Ötpercnyi pihentetés után ismét átkeverjük,
majd olajos kézzel féltenyérnyi nagyságú, egy centi vastag darabokra szaggatjuk.
Egyenként beletesszük a 180 fokra felhevített olajba, és 2-3 perc alatt szép pirosra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük, illetve mindkét oldalát papírtörülközővel leitatjuk. Megsózott tejföllel tesszük az asztalra. Igen olcsó, ám nagyon finom és egyszerű vacsora, vagy pedig nagy társaságnak folyamatosan sütve kitűnő sör- vagy borkorcsolya.
Egyszerűen és gyorsan készíthető, nagyon olcsó és kiadós.

Cukkínis lángos

Hozzávalók 4 személy részére: 1/2 kg cukkíni, 1/2 kg liszt, 5 dkg élesztő, só, cukor.Az élesztőt langyos vízben megfuttatjuk a liszttel és egy csipet cukorral. A megtisztított cukkínit feldaraboljuk és passzírozzuk, majd a liszttel, sóval összekeverve nem túl lágy tésztát dagasztunk. A tésztát megkelesztjük, majd meglisztezett deszkán kinyújtjuk.
Darabokra vágjuk, és pihentetjük, míg duplájára nő. Zsírban vagy sütőben, lassú tűzön világosra sütjük.

Currys lángos

Hozzávalók: 40 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 teáskanál só, ugyanennyi curry, mokkáskanálnyi őrölt fehér bors, 2 dl víz, 2 evőkanál olaj + olaj a sütéshez
A lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket összekeverjük a vízzel, az olajjal, és sima
tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy-egy tésztadarabot kissé széthúzunk, majd bő forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Egyszerű lángos 1.

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 tojássárga, 2 közepes nagyságú főtt burgonya, 1-1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, a tetejére fokhagyma, reszelt sajt és tejföl.
Elkészítése: Fél dl langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt és belekeverjük a cukrot.
Beleöntjük egy nagy bögrébe. Langyos helyen addig kelesztjük, amíg az élesztő "felfut" a bögre tetejére. Az áttört, főtt, még langyos burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, az élesztővel, és annyi meglangyosított tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk (ez kis konyhai robotgép keverőjével percek alatt lehetséges), és egy cipót formálva belőle, tetejét liszttel meghintjük. Nagy tálba rakjuk, és tiszta konyharuhával letakarjuk. Langyos helyen (de nem a meleg tűzhely
szélén) duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tenyérnyi darabokat szakítva ki belőle, kissé kihúzogatjuk, és 180 fokra forrósított olajban 2-3 perc alatt szép barnáspirosra sütjük. A lángosokat tálcára állítjuk, hogy a felesleges olaj lecsuroghasson róluk. Zúzott fokhagymával, tejföllel bekenve, reszelt sajttal meghintve rögtön kínáljuk. Kissé munkaigényes, de nagyon finom.

Egyszerű lángos 2.

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg finomliszt, 2 dl víz, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál porcukor, 1 teáskanál só, bő olaj a sütéshez.
A tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot.
Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét
belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Olajos kézzel széthúzogatjuk, széleit több helyen bevágjuk, hogy formáját megtartsa, és bő, forró olajban mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. Papírtörülközőre tesszük, hogy az a felesleges olajat beszívja és forrón, fokhagymával bedörzsölve azonnal tálaljuk.
Elkészítési ideje: kb. 105 perc.

Erdélyi lángos

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 tojássárga, 1-1,5 dl tej, 1 teáskanál só, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 1 kicsi padlizsán, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis tej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, törött bors bőven, olaj a sütéshez
Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztőgombák a melegtől elpusztulnak! A burgonyát héjastul, kuktában a jelzéstől számítva 5 percig takaréklángon főzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük. A liszttel, a tojássárgával, az élesztővel és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és langyos helyen (de nem a meleg
tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és
duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt megmossuk,letörölgetjük, majd héjastul kis kockákra vágjuk és megsózzuk. A felforrósított 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és a sós létől lecsöpögtetett padlizsánkockákat. Fedő alatt
saját levében puhára pároljuk. Ha már üveges, belekeverjük a lehéjazott, karikára vágott
paradicsomot, megborsozzuk, és együtt pirítjuk néhány percig. A lángostésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Egy-egy lángos közepére teszünk a padlizsános töltelékből, a tésztát félbehajtjuk, majd a széleit jól összenyomva a
nyújtófával kissé lelapítjuk. Bő forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Erdélyi padlizsános lángos

Hozzávalók: 1 kicsi padlizsán, 40 dkg liszt, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 tojássárga,1-1,5 dl tej, 1 teáskanál só, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis tej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, törött bors bőven, olaj a sütéshez
Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztőgombák a melegtől elpusztulnak! A burgonyát héjastul, kuktában a jelzéstől
számítva 5 percig takaréklángon főzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük. A liszttel, a tojássárgával, az élesztővel és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és langyos helyen (de nem a meleg
tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és
duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt megmossuk,letörölgetjük, majd héjastul kis kockákra vágjuk és megsózzuk. A felforrósított 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát, és a sós létől lecsöpögtetett padlizsánkockákat. Fedő alatt saját levében puhára pároljuk. Ha már üveges, belekeverjük a lehéjazott, karikára vágott paradicsomot, megborsozzuk, és együtt pirítjuk néhány percig. A lángos-tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Egy-egy lángos közepére teszünk a padlizsános töltelékből, a tésztát félbehajtjuk, majd a széleit jól összenyomva, a
nyújtófával kissé lelapítjuk. Bő forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Élesztős krumpli-lángos

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 1 db egész tojás, kb. másfél dl tej, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez.
Az élesztőt szétmorzsolom, és fél dl langyos tejbe belekeverem. Langyos helyen hagyom felfutni. Kevés langyos tejjel összedolgozom a főtt, áttört, még langyos burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, a sót és a tojást. Közepesen kemény tésztát kell, hogy
kapjak, amibe végül beledolgozom az olajat is. Ezután félujjnyi vastagra kinyújtom és egy nagyméretű fánkszaggatóval (vagy vékony üvegből készült bő szájú pohárral) kiszaggatom.
Langyos helyen pihentetem egy órán keresztül és sok, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetve tálalom. Aki szereti, még forrón szórja meg reszelt sajttal, vagy kenje meg fokhagymával ízesített tejföllel.
Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

Foszlós lángos

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1 dl aludttej (kefir, esetleg joghurt), fél dl tej, fél dkg élesztő, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, kevés pecsenyezsír.
Elkészítése: A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel, az aludttejjel, a sóval és a szétzúzott fokhagymával jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra
kinyújtjuk. Az egész felületét vékonyan megkenjük pecsenyezsírral, szorosan felcsavarjuk,mint a rétest szokás, majd 30 percig pihentetjük. Ezután újból kinyújtjuk, de már fél centi vastagra. Fánkszúróval vagy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kézzel
széthúzogatjuk, és a 180 fokra felforrósított olajban szép aranysárgára sütjük (2-3 perc).
A fölösleges olajat leitatjuk, és melegen tálaljuk. Nagyon egyszerűen készíthető, olcsó vendégváró.

Gombás krumplilángos

Hozzávalók: 750 g burgonya,150 g friss gomba,40g zsír, 150 g darás liszt, 1 zsemle, 1 tojás, 40 g hagyma, só, törött bors.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a megtisztított, összeaprított gombát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a megpárolt
gombát, a tojást, vízben megáztatott és kifacsart zsemlét, a lisztet, megborsozzuk, és jól összegyúrjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán a tésztából kis lángosokat nyújtunk, és mindkét felükön ropogósra sütjük.

Gombával töltött krumplilángos

Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g féldarás liszt, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A töltelékhez: 400 g friss gomba, 40 g zsír, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 40 g hagyma, só,őrölt köménymag, törött bors.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük. Megsózzuk, és a liszttel együtt sima tésztát gyúrunk belőle. A szokásos módon kis lángosokká nyújtjuk,majd a forró tűzhelylapon vagy a gázlángra helyezett vaslapon mindkét felüket megsütjük.
Megtöltjük a gombás töltelékkel, összegöngyöljük, a tetejüket megzsírozzuk, és melegen,fejes salátával tálaljuk.
Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és összeaprított gombát, megsózzuk, törött borssal meg
köménymaggal ízesítjük, és addig pároljuk, míg a leve el nem fő. Végül meghintjük zsemlemorzsával, és még egy kis ideig pároljuk.

Hagymás juhtúróval töltött krumplilángos

A krumplilángost a "KRUMPLILÁNGOS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL" című recept szerint készítjük el.
A töltelékhez: 300 g juhtúró, 2 evőkanál sűrű tejföl, metélőhagyma, só, zsír a lángosok megkenéséhez.
A megsült lángosokat megkenjük az elkészített juhtúrós töltelékkel, összegöngyöljük,a tetejüket megzsírozzuk, és aludttejjel tálaljuk.
Töltelék: A juhtúrót, a tejfölt és az apróra vágott metélőhagymát megsózzuk, és jól kikeverjük.

Hagymás krumplilángos 1.

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojássárga, 1 dkg élesztő, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez.
A megmosott burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom, majd áttöröm.
Gyúrótáblán a meleg burgonya közepébe mélyedést vájok, amibe beleöntöm a kimért lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra aprított vöröshagymát,a zúzott fokhagymát, a sót és a tojássárgákat. Egy-két evőkanál langyos vízzel közepesen kemény tésztát gyúrok, amit egy cipóba formázva pihentetek fél órán keresztül. Ezután
lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A lángosokat kissé széthúzogatom, és még fél óráig hagyom pihenni, ezután pedig bő, forró olajban mindkét oldalán megsütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem és kevés tejföllel bekenve, rakom tányérra.
Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

Hagymás krumplilángos 2.

Hozzávalók: 40 dkg főtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztő, fél dl tej, 1 mokkáskanál só.
Elkészítése: A meglangyosított tejben elkeverjük a szétmorzsolt élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a főtt, áttört és még meleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott
fokhagymával és a sóval. A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. Kissé széthúzogatjuk, majd a
180 fokra felforrósított olajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, hogy az a fölösleges olajat felszívja. Egyszerűen készíthető, jóízű vacsora vagy vendégváró.

Hetes lángos

Hozzávalók kb. 30db-hoz: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, kb. 1,5 dl tej, 6 dl kefír, 3 tojás, 1 kiskanál só, olaj a sütéshez.
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi anyaggal összedolgozzuk. Nagy tálba rakjuk, folpackkal letakarjuk, hűtőbe tesszük. Amikor sütni akarjuk, egy adagot kiveszünk belőle, tenyérnyi lángosokat formálunk belőle, és bő olajban sütjük.
Nevét onnan kapta, hogy hűtőben egy hétig is eláll, s frissen mindig annyit sütünk belőle, amennyit épp szeretnénk

Hidegen kelesztett lángos

Hozzávalók: 50 kg liszt, 2 dl tejföl vagy kefir, 3 dkg élesztő kevés langyos víz, 1 tojás, 1 kk. cukor, 1 kk. só, 1 ek. olaj
A hozzávalókat jól összekeverjük, kidagasztjuk. Kiolajozott nejlonzacskóba tesszük, és nagy tálcán a hűtőszekrény alsó polcára rakjuk. Négy-öt óra múlva lángosokat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük. A tészta egy hétig felhasználható, ezért érdemes nagyobb adagot készíteni, és mindig csak annyit veszünk el belőle, amennyire szükségünk van.

Hideg lángos

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl kefir, 2 tojás, 2 dkg élesztő, só, bors
Összedolgozni a hozzávalókat, mint egyébként, aztán egy napig a hűtőben kell tárolni. Több napig is eláll, bármikor kevés is süthető belőle.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Címkék: papírtörülközőre, tojássárgájával, meglangyosítjuk, meglangyosított, pecsenyezsírral, összegöngyöljük, zsemlemorzsával, panírszalvétára, burgonyapelyhet, galuskasűrűségű, fánkszaggatóval, széthúzogatjuk, felforrósított, lecsöpögtetjük, nejlonzacskóba, összedolgozzuk, mokkáskanálnyi, megfűszerezzük, széthúzogatott, krumplilángost, dagasztógépünk, burgonyapehely, felhasználható, lecsuroghasson, szétmorzsoljuk, lecsöpögtetett, vöröshagymával, széthúzogatom, megtisztított, krumplilángos, tojássárgákat, összeaprított, beleszitáljuk, konyharuhával, összedolgozom, összedolgozni, burgonyát héjában, burgonya kihűlt, többi nyersanyagot, élesztős tejet, órán keresztül, átszitált lisztet, felesleges olaj, burgonyát nyersen, almareszelő durva, levét gyengén, felesleges olajat, tejjel habosra, centi vastag, fölösleges olajat, élesztőt langyos, csipet cukorral, KRUMPLILÁNGOS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
09.25. 10:42 Vádat emeltek egy amerikai turistákra késsel támadó férfi ellen
09.25. 10:42 Budapest Ritmo - Villamoson ad koncertet a Dalinda a capella együttes
09.25. 10:19 Foglalkoztatási szolgálat: augusztusban 6,7 százalékkal csökkent az álláske...
09.25. 10:18 Cselgáncs-vb - Salánki Evelin kiesett a nyolcaddöntőben
09.25. 10:02 Halálra verte apját egy hódmezővásárhelyi férfi
09.25. 09:52 Lángoló erdők miatt evakuáltak több száz ember Toszkánában
09.25. 09:52 Századvég: a Kína-USA vámháború szinte az egész világgazdaságra kihat
09.25. 09:42 Kortárs művészeti találkozót rendeznek Ópusztaszeren
09.25. 09:22 Cselgáncs-vb - Salánki Evelin nyolcaddöntős
09.25. 09:22 Vádat emeltek egy bankot megkárosító férfi ellen
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Őszi kép  Ha belém rúgsz, amikor a padló...  Facebookon kaptam  Kolibrik  Szélben lévő  Gerberák  Agyonütött idő  Klasszikus grízgaluska leves  Jó reggelt,szép napot!  Petőfi Sándor - A HAZÁRÓL  Vacsoraidő.......  Merre  A szívem nagy, de viharvert a ...  Kutya a levelek között  Őszi levelek és termések  Jó reggelt,szép napot!  Gondolat........  Rohanás  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves Barátaim  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Vacsoraidő.......  YoungRedFoxesVosges (Francia)  Hallo  Elbüvölő szépség  Kellemes kávézást  Női elegancia  Petőfi Sándor :ŐSZI REGGEL J...  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Boldog vasárnapot  Petőfi Sándor - A HAZÁRÓL  Szabados István: Anyám emlékér...  Boldog vasárnapot  Őszi kép  Petőfi Sándor :ŐSZI REGGEL J...  Aki nem tud benned megbízni  Mírjam barátnőmtől a facebooko...  Ha belém rúgsz, amikor a padló...  Angyalok őrizzék álmodat  Vacsoraidő.......  Szép estét  Europa és Afrika.  Szép napot mindenkinek!  Őszi kép  A víz ivása  Villámok játékában  Jézussal  Aranyosi Ervin: Ne szomorkodj ...  Klasszikus grízgaluska leves  Harmonia.......  Merre  Száguldó gyorsvonat  Szabados István - Kárpát-mede...  Borsodi világapokalipszis néma...  A kis zenész  Fizu emelés  Sötétség és világosság  Őszi termések kosárban  Női elegancia  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Hallo  Somlyó Zoltán : Friderika  Jó reggelt , szép napot  Szép estét kívánok!  Őszi tópart  Borsodi világapokalipszis néma...  A kis zenész  Petőfi Sándor :ŐSZI REGGEL J...  A jó könyvek  Szabados István - Kárpát-mede...  Kompozíció  Őszi kép  Szerető szíved pihen a föld al...  Balázs Béla: Őszi varázs  Változnak az évszakok  YoungRedFoxesVosges (Francia)  Kellemes délutánt!Jó pihenést!  Csak a jó dolgok.....  Merre  Mennyei matematika  Kellemes kávézást  Őszi levelek és termések  Vers  A Föld (GAIA) nem csupán egy b...  Kellemes délutánt ! ..........  Mírjam barátnőmtől a facebooko...  Jézussal  Vers  Zelk Zoltán - Pitypang  Szép estét  Gyermekem, csak a szivedre vig...  Kellemes délutánt ! ..........  Dr. Nagy Mihály Ősz piktor  Facebookon kaptam  Csodálatos estét  Szép napot  Teszt.......  Szép estét  Jó reggelt kedves Barátaim  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
burgonyát héjában, burgonya kihűlt, többi nyersanyagot, élesztős tejet, órán keresztül, átszitált lisztet, felesleges olaj, burgonyát nyersen, almareszelő durva, levét gyengén, felesleges olajat, tejjel habosra, centi vastag, fölösleges olajat, élesztőt langyos, csipet cukorral, megtisztított cukkínit, tésztát megkelesztjük, fűszereket összekeverjük, tetejére fokhagyma, nagy bögrébe, bögre tetejére, cipót formálva, meleg tűzhely, lángosokat tálcára, tejet langyosra, szétmorzsolt élesztőt, felfutott élesztőt, ugyancsak meglangyosított, tészta apró, tiszta konyharuhával, melegtől elpusztulnak, burgonyát héjastul, jelzéstől számítva, padlizsánt megmossuk, szétzúzott fokhagymát, lángostésztát lisztezett, padlizsános töltelékből, tésztát félbehajtjuk, lángos-tésztát lisztezett, élesztőt szétmorzsolom, felfuttatott élesztőt, nagyméretű fánkszaggatóval, meglangyosított tejben, bögrében felfuttatjuk, szétzúzott fokhagymával, egész felületét, rétest szokás, zsírban üvegesre, apróra vágott, áttört burgonyához, lángosok megkenéséhez, héjában főtt, liszttel együtt, szokásos módon, forró tűzhelylapon, gázlángra helyezett, gombás töltelékkel, tetejüket megzsírozzuk, megsült lángosokat, elkészített juhtúrós, megmosott burgonyát, meleg burgonya, kimért lisztet, zúzott fokhagymát, cipóba formázva, lángosokat kissé, cipóba formálva, centi vastagra, tejben felfuttatjuk, többi anyaggal, adagot kiveszünk, hűtőszekrény alsó, hétig felhasználható, hűtőben kell, papírtörülközőre, tojássárgájával, meglangyosítjuk, meglangyosított, pecsenyezsírral, összegöngyöljük, zsemlemorzsával, panírszalvétára, burgonyapelyhet, galuskasűrűségű, fánkszaggatóval, széthúzogatjuk, felforrósított, lecsöpögtetjük, nejlonzacskóba, összedolgozzuk, mokkáskanálnyi, megfűszerezzük, széthúzogatott, krumplilángost, , ,
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 24 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2
  • e Hét: 14
  • e Hónap: 74
  • e Év: 1145
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.