Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Jobbik megérkezett?
  2009-11-05 19:39:16, csütörtök
 
   
  A Jobbik megérkezett?
Informális jelleggel, állásfoglalás nélkül közöljük a Kapu folyóirat októberi számának cikkét, aztán majd mindenki levon azt, amit és ahogyan akar.

Kérdőjel nélkül a fenti címmel jelent meg egy részletes elemzés a Jobbik európai parlamenti sikerét követő napon az Index.hu mértékadó hírportálon. Június 8.-án az Uj Péter főszerkesztette internetes hírlap Vona Gábor személyének, határozott és megfontolt politikai vonalvezetésének tulajdonította a nemzeti radikális párt meglepetésszerű, kiemelkedő 15 %-os EP-választási eredményét. Az alig két éve még nem mérhető támogatottságú ifjúsági szervezetből párttá alakult formáció 15 %-os eredményének magyarázatát azóta is latolgatják. A párt valós infrastruktúráját elnézve valóban magyarázatra és elemzésre szorul, annál mindenképp lényegesen többre, hogy égető “társadalmi igény" van egy ilyen formációra akár a parlamentben, akár kormányon.

A képzeletbeli infrastruktúra legfontosabb eleme egy, a Jobbikéhoz hasonló párt esetében a belső és külső elhárítás megléte. Az “ilyen" pártokra azért (is) van igény, mert megkérdőjelezik a mai parlamentáris demokrácia kereteit, mi több, feszegetik is a mezsgyét (pl új alkotmány a Szent Korona szellemiségében, Magyar Gárda gyakorlatbéli újjászervezése, a “politikai elit" teljes spektrumát elszámoltató ígéretek programba foglalása). Ez hozhat szimpátiát, 15 százalékos (később adott esetben nagyobb) választói támogatást egy efféle pártnak. És ez indokolja a szakszerű elhárítás szükségességét, lévén előbb-utóbb megjelennek az egykori egyetemista baráti társaság, majd ifjúsági mozgalom körül minden szinten a szerencselovagok, a nagy pártok küldött emberei, a külföldi és hazai titkosszolgálatok, valamint az alvilág.

2008 szeptemberében a Magyar Gárda főkapitányától, Dósa Istvántól kellett nem épp békés körülmények között megválnia Vonáéknak. A Gárda hivatalosan természetesen soha nem állt a Jobbik fennhatósága alatt (törvényileg ez nem is lehetséges), ám a Vona Gábor által megálmodott és koordinált mozgalom döntő szerepet játszott a radikális párt sikerében. Az akkor ereje teljében lévő Gárda főkapitányáról, Dósa Istvánról derültek ki addig a közvélemény előtt nem ismert tények, pontosabban élettársáról, aki gárdista mivolta mellett az Országos Foglalkoztatási és Közalapítvány pénzügyi irodájának munkatársa volt. Idén októberben egy hajdúsági település Jobbik-vezetőjéről derült ki: tagja volt az MSZP-nek, Jobbikos alapszervezeti elnökként. Szabó Gábor pártigazgató erre egy zavaros közleménnyel reagált, míg a Jobbik-közeli Barikád hírportál nem kevésbé érthetetlen módon azt állította: “Most a saját maguk által a Jobbiknak állított csapdába sétáltak bele". Nyilván a szocialistákra és a Fideszre, a két nagy pártra céloztak a cikk tartalmát nézve. Ez azonban azért is roppant érdekes, mert Szabó pártigazgató említett közleményéből kiderül: 7100 tagja volt az említett eset idején a nemzeti radikális pártnak ebből 541 a Fideszből érkezett a Jobbikba, míg kilencen a kormányzó MSZP soraiból. Jobbikos forrásokból azt is tudjuk: az említett 7100 Jobbik-tag mintegy fele az idei évben lett az “Új Erő" hivatalos tagja (Azóta sajtónyilvánosságot nyert: bárki a párt tagja lehet egy nyilatkozat kitöltése és egy alig félórás beszélgetést követően). A sokat emlegetett, legtöbbször természetesen a balliberális oldal által a sajtó elé citált “Fidesz-Jobbik önkormányzati együttműködések" hátterét megvizsgálva a médiában megjelenteknek épp az ellenkezője az igaz: több száz önkormányzatban épp a szocialista városvezetés biztosít a Jobbikosok (Esetleg az ismert 2006-os választási együttműködés miatt MIÉP-Jobbikos) számára külső bizottsági helyeket. Vannak tehát a Fidesszel és az MSZP-vel “együttműködő" Jobbikosok is.

Az EP-választás valóban váratlan sikerén felbuzdulva a Jobbik vezetői többször is kijelentették: szerényen ugyan, de immár a kormányzásra készülnek. Ennek némileg ellentmond: a pártnak a mai napig nincs hivatalos költségvetése. És bár az esetleges alvilági figurák és szerencselovagok mellett komoly és jó szándékú mecénások is megjelenhetnek a párt környékén, szervezett szervezeti formákról továbbra sem beszélhetünk. az egykori ifjúsági mozgalom aktivistái és szakmai vezetői továbbra is társadalmi munkában, szinte hobbiból végzik tevékenységüket, legalábbis hivatalosan. Bár “ingyenmunkában" és lelkesedésből dolgoznak a Jobbikosok, a HVG egyik októberi írása szerint a párt szakmai kabinetjei egyre gyarapodnak és Vona Gábor több civil szervezettel és szakszervezettel is szakmai megállapodást kötött.

A radikálisok gyakran sérelmezik: nem kapnak társadalmi támogatottságuknak megfelelő helyet a média fősodrában, de lokális szinten sem. Ennek tükrében igen meglepő: az idei időközi önkormányzati- illetve polgármester-választások jelentős hányadában a Jobbik el sem indította jelöltjeit. Így például Pécsett, Dombóváron, vagy Budapest nyolcadik kerületében.

A médiamegjelenés saját terepe lehetne a párthoz közel álló sajtótermékek megerősítése, hiszen Vona Gábor médiában történő megjelenései szinte kivétel nélkül nagy visszhangot váltottak ki (például a kereskedelmi televíziók székházainak lerombolási terve vagy Betlen János közszolgálati tévés műsorvezető Izraelbe küldése élő adásban). Ennek ellenére mindössze pár hónapja jelent meg a kevés helyen kapható Barikád című magazin, illetve korábban indították el a Jobbikhoz közel álló újságírók (például Tóth Gy. László) a hasonló nevű, Vona Gábor családi és személyes köreihez közel álló közismerten csekély látogatottságú hírportált. Azonban a közvélemény jelentős része a Jobbik fő médiafelületének tartja a híresnek és hírhedtnek egyaránt nevezhető kuruc.info hírportált. Amely állítás, ha igaz lenne, a Jobbik esetében kijelenthetnénk: a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal. Ugyanis a Jobbik (Ez például Vona Gábor idén március 15-én, a Deák téren elmondott beszédéből is kiderül) Horthy Miklós politikai örökségét, valamint az '56-os Pesti Srácok szellemiségét igyekszik hivatalos politikájában továbbvinni. Azonban az említett kuruc.info a német nemzeti szocialisták, valamint magyar követőik, a nyilasok és a hungaristák eszmeiségét hirdetik. A Jobbik köreiben nyílt titok: ennek a portálnak az egyik szerkesztője Novák Előd, a párt egykori szóvivője, napjainkban sajtófőnöke. Ezt az információt egy korábbi Nap-Kelte adásban fel is emlegették neki, majd miután letagadta (ezt egyébként Gusztos Péter SZDSZ-képviselő is elmondta az országgyűlésben, Novák nem perelte be azóta sem), az adás további részében a védelmébe vette a kuruc.info-t.

A Jobbikban tapasztalható kettős beszédre, kettősségre egyébként nemcsak a fennen vázolt ellentét (párhuzam?) világít rá. Miközben Vona Gábor és a hozzá kötődő médiaszereplések radikálisak, ám mégis politikailag korrektek, addig sok vidéki és helyi szervezeti vezető megnyilvánulása miatt kell magyarázkodni a pártvezetőnek (például a Jobbik békéscsabai vezetőjének, Békés megyei alelnökének nyilatkozata Faludy Györgyről, a szóban forgó nő “cionista, magyarellenes költőnek" nevezte Faludyt). A kettőség tetten érhető abban is, ahogy a Jobbik személyi ügyeit kezeli. Kovács Dávid a Jobbikot mint ifjúsági mozgalmat, majd mint pártot megalapító elnök volt. 2007-ben, a Magyar Gárda megalakulását követően távozott végleg a pártból, együtt Nagy Ervinnel, aki szintén alapító volt, alapszervezeti elnök, elnökségi tag és választmányi elnök, valamint Fári Mártonnal, aki az akkori etikai bizottság (ez a testület felelős a párt fegyelmi-etikai ügyeiért, jogosult akár a pártból való kizárásra is) elnöke volt. A már említett kuruc.info szerint “Kovács Dávid lusta, Nagy Ervin alkoholista, Fári Márton pedig maffiózó", az érintettek a Gárda megalakulásának lehetséges következményeivel indokolták távozásukat, Jobbikos berkekben pedig a “Fideszhez való közelítéssel" vádolták meg az érintett három távozó vezetőt.

Idén újabb “zűrös ügy" derült ki a Jobbik berkeiben: Masszi Pétert, a párt ötödik kerületi elnökét (és mecénását) ingatlanpanamával vádolták meg, így ügye az etikai bizottság elé került, ahol végül hosszas huzavona után felmentették, de Masszi távozott a pártból.

Hasonlóan ahhoz a Zágráb Nándorhoz, aki kilépése előtt az alábbi kérelmet terjesztette a Jobbik-kongresszus elé (ezt megjelentette több hírportálon is) : “A rendszerváltozás óta egyértelművé vált, hogy azok a pártok, amelyek volt MSZMP tagokat engedtek soraik közé, rövid időn belül nemzetellenes politikai tömörüléssé váltak. Pártokon átívelő hálózatot hoztak létre, melynek célja a közösség rovására történő haszonszerzés és nem hazánk boldogulása. Ezért a Jobbiknak, mint nemzeti radikális pártnak, határozottan fel kell lépnie a volt MSZMP tagokkal kapcsolatban, mielőtt komoly károkat okoznának a szervezeten belül. A nagykőrösi Jobbik alapszervezete kezdeményezi, a Jobbik őszi kongresszusa döntsön arról, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon volt MSZMP tag ne lehessen sem egyéni választókerületben, sem listán országgyűlési képviselő-jelölt."

Az etikai bizottság felfüggesztette a nagykőrösi Jobbik-alapszervezetet, Zágráb Nándor “kommunistamentes" javaslata azóta sem került napirendre semmilyen formában, ő maga pedig távozott a Jobbikból, holott alapító tag volt és képviselőjelölt. Több, Jobbikos oldalon is megjelent -az üggyel kapcsolatos- közleményét ekképp zárta: “Egy új, feltörekvő szervezetnek a legnagyobb ereje a hitelességben rejlik, ennek megőrzésében segített volna a “nagykőrösi szűrő". Miután a parlamenti pártokat én is éles kritikával illettem ebben a tárgykörben, ezért ez a fajta irányváltás számomra nem vállalható. Így a mai napon kilépek a Jobbikból, melynek párttá alakulása óta tagja, 2006-ban országgyűlési képviselőjelöltje voltam."

Hasonló, az érintettek szerint koncepciós-szagú eljárást kezdeményeztek a közelmúltban több Jobbik-vezető és tag ellen. Jónás Levente szervezeti vezetőt, egyben a párt korábbi kommunikációs igazgatóját kizárták a pártból első fokon, koholt és kitalált vádak alapján. Ezt az érintettől tudom, aki maga a mai napig nem érti, hogy több éves munkájának miért ez lett a jutalmazása. A kilépők és kizártak köre továbbra is bővül, jellemzően a régi jobbikosok köréből, akiknek helyére olyanok kerülnek, mint például Oláh János József, a Pannon Rádió, majd a Kincsem Rádió (a MIÉP orgánumai) és a függetlenség.hu szerkesztője, aki - egy rövid Fidesz-KDNP-s kitérő után - ismét a MIÉP csapatát erősítette, és most a Jobbik egyik szakmai kabinetének lett a tagja.

A Jobbik megérkezett. De hova és kikkel? És legfőképpen: milyen céllal? Ki vagy kik kezdték el a “szeletelést"? E kérdésekre minden bizonnyal az előttünk álló választási év sem ad választ.

Spektator
kapu.cc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, szerencselovagok, vonalvezetésének, médiafelületének, médiaszereplések, szakszervezettel, kommunistamentes, foglalkoztatási, szellemiségében, országgyűlésben, megalakulásának, önkormányzatban, képviselőjelölt, alapszervezetet, megkérdőjelezik, főszerkesztette, együttműködések, megnyilvánulása, kijelenthetnénk, tevékenységüket, meglepetésszerű, médiamegjelenés, felfüggesztette, támogatottságú, infrastruktúra, ingyenmunkában, szocialistákra, alapszervezete, alapszervezeti, megjelenhetnek, főkapitányától, főkapitányáról, kezdeményeztek, szükségességét, tulajdonította, megjelenteknek, fenti címmel, részletes elemzés, nemzeti radikális, ilyen formációra, képzeletbeli infrastruktúra, efféle pártnak, szakszerű elhárítás, egykori egyetemista, nagy pártok, radikális párt, akkor ereje, közvélemény előtt, hajdúsági település, zavaros közleménnyel, saját maguk, cikk tartalmát, Vona Gábor, Szent Korona, Magyar Gárda, Dósa Istvántól, Dósa Istvánról, Országos Foglalkoztatási, Szabó Gábor, Jobbik-közeli Barikád, Betlen János, Tóth Gy, Horthy Miklós, Pesti Srácok, Novák Előd, Gusztos Péter SZDSZ-képviselő, Miközben Vona Gábor, Faludy Györgyről, Kovács Dávid, Nagy Ervinnel, Fári Mártonnal, Nagy Ervin, Fári Márton, Masszi Pétert, Zágráb Nándorhoz, Zágráb Nándor, Jónás Levente, Oláh János József, Pannon Rádió, Kincsem Rádió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Megtaláljuk-e?  Jó éjszakát  Veress Miklós: Mese a Mikulásr...  Szellem  A gyerekek hisznek a Mikulásba...  Horvát JÁnosné  Hit által  Az igazi Mikulás: - figyel, -s...  Télapó  Facebookon kaptam  Télapó  Indul a Mikulás  Példa  Facebookon kaptam  ...az irgalmasok  Alázatosság  Alázatosság  Téli kép  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Mire tanít a M...  Harmónia......  Kellemes hétvégét  ...mit megvetünk  Png rózsa  Havazik  Visszaemlékezés  Harmónia......  Facebookon kaptam  Szép estét  Virágból  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Aranyosi Ervin: Mi van a doboz...  Alázatosság  Kellemes Mikulás délutánt!  Jó reggelt , szép napot  Télapó  Pósa Lajos: Mikulás Öreg Miku...  Visszaemlékezés  Kedves Gyerekek!  ...az irgalmasok  Mai harmónia kártyám  Pete László Miklós: Mikulás  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Png virág  Alázatosság  Szép estét  Aranyosi Ervin: Mire tanít a M...  Villogó virágok  Jó éjszakát  Az én mikulásom  Alázatosság  Romantikus szép estét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aranyosi Ervin: Nagyon vártad ...  Pósa Lajos: Mikulás Öreg Miku...  Boldog Mikulást!  Helló  A mikulás  Aranyosi Ervin: Mi van a doboz...  Aranyosi Ervin: Mire tanít a M...  Png rózsa  Télapó  Romantikus szép estét  Png virág  Facebookon kaptam  Téli png  Mikulás este  Jobb elkerülni  Havazik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedves Gyerekek!  Szép estét jó éjszakát  Alamizsna  Aranyosi Ervin: Nagyon vártad ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png nő  Hit által  Télapó  Szabadság  Alázatosság  Télapó  Jó reggelt kávéval  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Png rózsa  Havazik  Harmónia......  Png rózsa  Facebookon kaptam  Szép estét  Rosszindulat  Szellem  Ajándék télapóra  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fenti címmel, részletes elemzés, nemzeti radikális, ilyen formációra, képzeletbeli infrastruktúra, efféle pártnak, szakszerű elhárítás, egykori egyetemista, nagy pártok, radikális párt, akkor ereje, közvélemény előtt, hajdúsági település, zavaros közleménnyel, saját maguk, cikk tartalmát, említett eset, kormányzó MSZP, említett 7100, idei évben, párt tagja, nyilatkozat kitöltése, alig félórás, sokat emlegetett, balliberális oldal, médiában megjelenteknek, szocialista városvezetés, ismert 2006-os, kormányzásra készülnek, esetleges alvilági, párt környékén, egykori ifjúsági, párt szakmai, radikálisok gyakran, média fősodrában, idei időközi, médiamegjelenés saját, párthoz közel, kereskedelmi televíziók, kevés helyen, hasonló nevű, közvélemény jelentős, említett kuruc, német nemzeti, hungaristák eszmeiségét, egyik szerkesztője, párt egykori, korábbi Nap-Kelte, adás további, védelmébe vette, fennen vázolt, hozzá kötődő, szóban forgó, kettőség tetten, akkori etikai, testület felelős, párt fegyelmi-etikai, pártból való, érintett három, párt ötödik, etikai bizottság, alábbi kérelmet, közösség rovására, volt MSZMP, szervezeten belül, nagykőrösi Jobbik, 2010-es országgyűlési, üggyel kapcsolatos-, legnagyobb ereje, hitelességben rejlik, parlamenti pártokat, fajta irányváltás, érintettek szerint, közelmúltban több, párt korábbi, pártból első, érintettől tudom, régi jobbikosok, rövid Fidesz-KDNP-s, előttünk álló, rendszerváltozás, szerencselovagok, vonalvezetésének, médiafelületének, médiaszereplések, szakszervezettel, kommunistamentes, foglalkoztatási, szellemiségében, országgyűlésben, megalakulásának, önkormányzatban, képviselőjelölt, alapszervezetet, megkérdőjelezik, főszerkesztette, együttműködések, megnyilvánulása, kijelenthetnénk, tevékenységüket, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1650
  • e Hét: 10893
  • e Hónap: 10893
  • e Év: 458141
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.