Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Birsalagút
  2010-03-31 15:46:56, szerda
 
   
  Hozzávalók (14 szelet):

* A díszítéshez:
10 dkg dióbél
* A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
* A krémhez:
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál rum
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
20 dkg Rama Sütőmargarin
* A piskótához:
1 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál kakaópor
6 dkg finomliszt
8 dkg kristálycukor
4 db tojás
* A töltelékhez:
7 lap zselatin vagy 3,5 dkg zselatinpor
fél rúd fahéj
2 szem szegfűszeg
3 evőkanál méz
1 dl édes fehérbor
fél citrom leve
2 db nagyobb birsalma (kb. 40 dkg nem túl puha befőtt is lehet)



Elkészítése: A birsalmákat alaposan dörzsölgetve megmossuk, majd meghámozzuk, negyedekbe hasítjuk és magházukat kimetsszük. A gyümölcsöt 4 dl vízzel leöntjük, a citrom levével, a borral és a mézzel ízesítjük, a szegfűszeggel, a fahéjjal fűszerezzük és fölforraljuk. Ezután lefedjük, kis lángon további 5 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Végül a gyümölcsöt leszűrjük (levét félretesszük) majd lecsöpögtetjük és kis kockákra vágjuk. Közben a piskótához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán egybeforgatjuk, miközben apránként a kakaós lisztet és az olajat is hozzáadjuk. A masszát egyenletesen sütőpapírral bélelt közepes tepsire kenjük, majd előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd egy akkorra lapot vágunk belőle, amekkorával körben egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz. A díszítésre szánt diót a még forró sütőben megpirítjuk. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük. A puha margarint a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük. Egy kevés krémet a díszítéshez félreteszünk, a többivel a piskótalapokat vékonyan megkenjük és a nagyobbikkal óvatosan az őzgerincformát kibéleljük. Ezt követően a párolt birsalmával megtöltjük. A zselatinlapokat egyesével a gyümölcs leszűrt főzőlevébe rakjuk és addig melegítjük, amíg teljesen fölolvadnak (ha zselatinport használunk, akkor azt kevergetve 1-2 percig forralni kell a főzőlével). Ezután a birsalmára merjük, de mielőtt megdermedne, a félretett piskótát krémes oldalával lefelé ráborítjuk. Az őzgerincformát hűtőszekrénybe állítjuk és a süteményt fél napon át így dermesztjük. Ezután vágódeszkára borítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla. A ,,birsalagutat" a maradék gesztenyekrémmel megkenjük, rövid ideig hűtőszekrényben dermesztjük, azután olvasztott csokoládéval egyenletesen bevonjuk. Végül a durvára vágott pirított dióval megszórjuk. Ha a bevonata megszilárdult, a süteményt forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagon fölszeleteljük.

Tipp: Jó tanács: A gesztenyekrém nemcsak ízesíti a birsalagutat, hanem ,,szigetelőként" is szolgál, nehogy a gyümölcskocsonya a piskótalapot eláztassa. A süteményből mindig csak annyit szeleteljünk, amennyi egyszerre elfogy. A többit frissentartó fóliába vagy zsírpapírba csomagolva hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatjuk. Birsalma helyett birskörtéből is készíthetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Címkék: gyümölcskocsonya, gesztenyekrémmel, zselatinlapokat, gesztenyemassza, hűtőszekrényben, hűtőszekrénybe, őzgerincformát, fölszeleteljük, egybeforgatjuk, lecsöpögtetjük, piskótalapokat, szegfűszeggel, összekeverjük, megszilárdult, egyharmadával, előmelegített, gesztenyekrém, kristálycukor, kibélelhetünk, szigetelőként, tojásfehérjét, birsalagutat, gesztenyével, zselatinport, félretesszük, félreteszünk, piskótalapot, légkeveréses, frissentartó, sütőpapírral, dörzsölgetve, készíthetjük, csokoládéval, nagyobbikkal, sütőmargarin, vágódeszkára, birsalmákat alaposan, citrom levével, mézzel ízesítjük, fahéjjal fűszerezzük, tűzről lehúzva, gyümölcsöt leszűrjük, tojások sárgáját, cukor egyharmadával, maradék cukorral, kakaóporral összekeverjük, kétféle tojásos, kakaós lisztet, masszát egyenletesen, akkorra lapot, őzgerincformát kibélelhetünk, maradékból pedig, Rama Sütőmargarin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.20. 13:06 Balog Zoltán: a kommunizmus áldozatainak története nem privát kelet-európai...
11.20. 13:05 Horváth Ildikó: az ápolói ösztöndíj növeli az ápolói munka iránti elkötelez...
11.20. 13:05 A francia kormány az üzemanyag adóemelése ellen folytatódó tüntetések radik...
11.20. 13:05 Tizennégy egészestés animációt láthat a közönség az idei Anilogue fesztivál...
11.20. 13:05 Új ügyvezető igazgatója van a Coca-Cola magyarországi leányvállalatának
11.20. 12:50 Nem változott a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama
11.20. 12:37 Korrupcióellenes ügyészség felállításáért indít aláírásgyűjtést a Mi Hazánk
11.20. 12:37 Idén 41 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők egy fe...
11.20. 12:37 Gázömlés - Katasztrófavédelem: lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szüksé...
11.20. 12:37 RÖVDHÍR - A legfontosabb részéhez érkezett az Ó-Dráva megújítása
Tudjátok ?
Már lehet kérdést feltenni?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Mikulás PNG szerkesztéshez  JaDe csodálatos képe  Hihetetlen precizitással szeli...  Kun Magdolna: Sírok Anyám  Dorosné Éva szép szerkesztései...  Tiszta lappal  Facebookon kaptam Krisztinátó...  9. nap  Videó  Ma már csak emlék . . .  ***Csodálatos Rózsáskép***  9. nap  Tündöklő rózsák  A 12 hónap  A hallgatás bölcsessége  Kellemes őszi délutánt!  Rózsa csokor  Mókus etetés  Aranyosi Ervin: Elalszanak a ...  Elcsendesült a novemberi Balat...  9. nap  Suzy ídézetes képe  Videó  Maci ajándékkal  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Elalszanak a ...  Megtört dolog  A Fiú szolgája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tündöklő rózsák  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd: MA EGÉSZ NAP  Mírjam barátnőmtől a facebooko...  Hit  Őszi kép  Őszi kép  Facebookon kaptam  Ha dúl a harc  Virágos keret  Dorosné Éva szép szerkesztései...  Videó  Facebookon kaptam  Fali óra  Esti kép  Oly jó néha odabújni hozzád ...  Jó éjszakát , szép estét  Kun Magdolna: Sírok Anyám  Kellemes délutánt!  Kellemes délutánt  Facebookon kaptam  Az élet értelme...  Hit  Facebookon kaptam  Videó  Liliomok  Őszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép őszi napokat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Elalszanak a ...  JaDe jókívánsága  Facebookon kaptam  Árvai Attila: ŐSZ APÁNK  Szép napot mindenkinek!  Mírjam barátnőmtől a facebooko...  A hallgatás bölcsessége  Szép fehér virágcsokor  Oly hatalmas vagy  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Áldottak  Szèp virágok  Facebookon kaptam  Suzy ídézetes képe  Elcsendesült a novemberi Balat...  Facebookon kaptam  Szép napot  Ébredés vagy temetés  Dorosné Éva szép szerkesztései...  Az antiszemita zsidó néven sze...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Eresszük szabadjára...  Áldozathozatal  Az Igének való engedelmesség  Facebookon kaptam  Jó éjszakát kedves Látogatóim ...  Őszi kép  Néhány szép idézet, estére: :)  Megbocsátás  Áldottak  Videó  Elcsendesült a novemberi Balat...  A hallgatás bölcsessége  Kellemes délutánt kívánok!  Videó  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
birsalmákat alaposan, citrom levével, mézzel ízesítjük, fahéjjal fűszerezzük, tűzről lehúzva, gyümölcsöt leszűrjük, tojások sárgáját, cukor egyharmadával, maradék cukorral, kakaóporral összekeverjük, kétféle tojásos, kakaós lisztet, masszát egyenletesen, akkorra lapot, őzgerincformát kibélelhetünk, maradékból pedig, talpa lesz, díszítésre szánt, őzgerincformát alufóliával, puha margarint, porcukorral habosra, kevés krémet, díszítéshez félreteszünk, piskótalapokat vékonyan, nagyobbikkal óvatosan, őzgerincformát kibéleljük, párolt birsalmával, zselatinlapokat egyesével, gyümölcs leszűrt, birsalmára merjük, félretett piskótát, őzgerincformát hűtőszekrénybe, fóliát lehúzzuk, maradék gesztenyekrémmel, durvára vágott, bevonata megszilárdult, süteményt forró, gesztenyekrém nemcsak, piskótalapot eláztassa, süteményből mindig, többit frissentartó, gyümölcskocsonya, gesztenyekrémmel, zselatinlapokat, gesztenyemassza, hűtőszekrényben, hűtőszekrénybe, őzgerincformát, fölszeleteljük, egybeforgatjuk, lecsöpögtetjük, piskótalapokat, szegfűszeggel, összekeverjük, megszilárdult, egyharmadával, előmelegített, gesztenyekrém, kristálycukor, kibélelhetünk, szigetelőként, tojásfehérjét, birsalagutat, gesztenyével, zselatinport, félretesszük, félreteszünk, piskótalapot, légkeveréses, frissentartó, sütőpapírral, dörzsölgetve, készíthetjük, csokoládéval, nagyobbikkal, sütőmargarin, vágódeszkára, birskörtéből, egyenletesen, fölforraljuk, szeleteljünk, megdermedne, porcukorral, amekkorával, birsalmákat, elkészítése, meghámozzuk, fehéredésig, dermesztjük, díszítéshez, fagyasztott, megpirítjuk, birsalmával, zsírpapírba, , ,
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 84
  • e Hét: 479
  • e Hónap: 7765
  • e Év: 196358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.