Regisztráció  Belépés
kloppenburg.blog.xfree.hu
ő az álmom, mindenem, de ez nincs többé Kalocsai Lilla
2008.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cannabis szakácskönyv
  2008-12-01 22:34:38, hétfő
 
   
  Szerintem érdekes:

BEVEZETÉSHabár ez a könyv számos receptet tartalmaz, nem csupán egy újabb szakácskönyvnek, vagy receptgyűjteménynek készült, hanem, hogy mint egy útikönyv megismertesse az olvasóval a kannabisz természetét, hogyan kombinálható különböző ételekkel, hogyan dolgozzák fel legjobban az emberi emésztőszervek, és hogyan állhat be legtöbbször a pénzéért.

A könyv első része összehasonlítja a kannabisz-evés eredményeit a kannabisz-szívás eredményeivel. A második rész elmagyarázza a kannabisz fizikai és kémiai természetét, és hogy hogyan emészthető a leghatásosabban. A harmadik rész leírja az alapanyagok főzetét, mint a kannabisz vaj (szent ghee) és a kannabisz kátrány, amik a receptek közül sokban előfordulnak. A negyedik részt az ezekből az alapanyagokból elkészíthető legjobb ételeknek szenteltük.

Kiterjedtünk az elkészítési módok általános típusainak nagyjára, habár bizonyára nem a lehetséges receptek mindegyikére. A könyv elolvasása és egy kis gyakorlat elégséges tudást kell nyújtson az olvasónak, hogy megtervezhesse saját konyhai kannabisz alkotásait.

EVÉS A SZÍVÁSSAL SZEMBEN
A dohányzás egy az emberiség sok bizarr rítusa közül. Egyetemesen gyakorolják, többé-kevésbé, mind a primitív és fejlett társadalmakban. Ki tudná megmondani, hogy ez természetes, vagy sem? Talán, legalábbis néhány fajunk számára, annyira genetikai kényszer dohányozni, mint a pókoknak a fonás és a lemmingeknek a megfulladás. Sokan érzik azonban közülünk, hogy nem a tüdőnk legfőbb érdeke, hogy nagy mennyiségű salakot lélegezzen be. A hő, kátrány és durva füst bármilyen anyagból, legyen az dohány, kender vagy finom gyógynövény, irritál, megzavarja az oxigénfelvételt, és felgyorsíthatja a tüdő-rendellenességek kialakulását az erre hajlamos egyéneknél.

A fűszívás logikus alternatívája annak evése. A kényelem azonban gyakran befolyásolja a választásunkat. Egyszerűbb meggyújtani egy cigarettát, mint egy órát a forró sütő mellett eltölteni, és még egyet arra várva, hogy a munkánk eredménye hatni kezdjen. Mi több, sokan közülünk annyira megrögzött dohányosok, hogy valószínűtlen, hogy megváltoztassák szokásukat bármilyen kis okból, mint a légzőszervük egészsége. Tehát, hacsak az olvasó nem egészségmániás, aki tüdeje működésének fenntartását bálványozza, miért váltana egy tisztességes, normális, kenderszívó állampolgár az evésre?

Nos, az író nem próbál senkit rábeszélni bármire vagy lebeszélni bármiről, de tanulságos lehet, ha megvizsgáljuk a viszonylagos előnyeit és hátrányait a betépés e két módszerének.

A dohányzás, mint már rámutattunk, irritálja a torkot és a tüdőt. Ha valaki már dohányos, legalább mentálisan hozzászokott a füst beszívásához. Ha valaki nem dohányzik, feltehetően nem fog neki sikerülni a kender füst belélegzése rendesen és nagyobb mennyiségben, hogy elérje a kívánt hatást. A fű evése inkább hedonisztikus, mint mazohisztikus. Normális mennyiségben fogyasztva nincsenek kellemetlen mellékhatások. Túlzott mennyiségben fogyasztva fásult érzést és vérbe borult szemeket okozhat másnap.

Ha a kannabiszt szívják, a hatás majdnem azonnali. Némelyik fűnek kb. öt percbe telik, amíg teljesen kifejti hatását, de a hatás egy része általában egyből érezhető. Szívástól a “high" általában egy-két és fél óráig tart, és amikor kezd elmúlni, újra elérhető egy pár szippantással.

Ha a kannabiszt elfogyasztják, fél- másfél órát kell várni, amíg a “high" első stádiuma egyáltalán érezhető lesz. Ezután az eufórikus állapot fokozódása folytatódik. Ez ekkor négy-nyolc óráig tarthat, némely esetben még tovább is. Ez a hosszan tartó “high" igen értékes lehet annak, aki olyan helyen van, ahol nem tud kényelmesen újra betépni a nehezen elrejthető füsttel. Ez mindig olyan kontra-hedonisztikus bosszúság, például, megpróbálni lopva szívni néhány sietős slukkot a WC-ben egy két felvonásos darab szünetében. Ha a színházrajongó inkább eszi, mint szívja a kendert, kellemesen be lehet tépve akár egy egész wagneri opera alatt, és még hazaérkezéskor is Valhallában érezheti magát.

Habár az elfogyasztott kannabisz hatásának kezdete akár 90 percet is igénybe vehet, a legtöbb recept ebben a könyvben gyorsabb működésre van kitalálva. Számos közülük akár tizenöt percen belül megadhatja az első észrevehető lökést az ínyencnek.

A felszívódás különböző módja miatt az elfogyasztott kannabisz pszichofarmakológiai hatásai különböznek az elszívott anyagétól. Szíváskor az aktív anyagok jó része megváltozik vagy megsemmisül az égés folyamán. A különböző enzimek és más emésztő folyadékok, amiknek a kannabisz gyantán kell dolgozniuk, mielőtt azok megemésztődnének, valamiképp megváltoztatják az aktív anyagok szerkezetét, és nem kétséges, hogy a “high" kényes milyenségét is. Ezek a különbségek, habár enyhék és talán túlságosan hajlanak a szubjektív leírásra, hogy itt beszámoljunk róluk, tisztán megfigyelhetők lesznek még egy kezdő számára is. Más különbségek, amik könnyebben leírhatók, a fogyasztás utáni késleltetett reakciónak köszönhetők. Itt a hatások kevésbé lesznek hangsúlyosak a kezdeti szakaszban, mint a szívásnál. De ahogy telnek a percek, a “hasis evő" “high"-a sokkal lehengerlőbbé válhat, mint amit valaha is tapasztalt az, aki szív. Ezt fokozza a tény, hogy aki eszi, az nem kapja ugyanazokat az azonnali jeleket, amik megmondják annak, aki szív, hogy ennyi elég volt. Tehát, amikor végül bejön neki, tényleg bejön-és még mindig jön.

A fenti okok miatt, az elfogyasztott kannabisz gyakran hallucinogénebb, mint a füst. Térbeli torzulások, makroszkópia (tárgyak a normálisnál nagyobbnak tűnnek) és mikroszkópia (kisebbnek tűnnek) előfordulása is valószínűbb. Ezt észben kell tartani, ha valaki járművet szándékozik vezetni, vagy olyan feladatot vállalni, ami pontos érzékelést, ítélkezést és reakciót igényel.

A cigarettasodrás és a pipatömés szertartásának, és annak továbbadásának egy kisebb baráti körben megvan a letagadhatatlan varázsa. De ugyanígy a konyha alkímiájának is, és a jó étel megosztásának öröme jó társasággal.

A szívás egy feltehető előnye, hogy ily módon valójában lehetetlen a túladagolás. Ha valaki túl sokat szív, vagy abbahagyja, vagy beájul (remélhetőleg nem az ágyban, miközben kezében az égő cigaretta). Viszont a kelleténél tízszer többet is megehet valaki, és még ehet, mielőtt a “high" első hatásai megérkeznének. Ha így teszi, végül elveszti az eszméletét 12-48 órára, attól függően, mennyit evett. Hacsak a fogyasztó nem a belső űr egy merész asztronautája, aki vakmerő és hirtelen ugrásokra törekszik a kitárult vagy beszűkült tudat feltérképezetlen régiójába, mi általánosan javasoljuk, hogy az átlagos ínyenc elővigyázatosságot gyakoroljon, amikor a drogtoleranciája szélső határait próbálja meghatározni. Amikor kísérletezni kezdünk bármilyen ismeretlen anyag dózisaival, a legjobb szabály, természetesen kis mennyiséggel kezdeni és ha szükséges, fokozatosan növelni.

KANNABISZ ANYAGOK ELKÉSZÍTÉSE

RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ KANNABISZ TERMÉKEKA kannabisz termékek a termős Cannabis sativa agy C. indica növényből származnak. A kannabisz pszichoaktív anyagát tetrahydrocannabinolnak (THC) hívják. Indiában és más keleti országokban a kannabisz termékek négy alapvető formában találhatók meg: gandzsa (a gyanta borította virágcsúcsok), bhang (a csúcs alatti levelek), charas (a csúcsokról összegyűjtött gyanta), és hasis vagy mimea (a zsiradékkal forró vízben kivont gyanta megszilárdítva). Ezek közül a nevek közül némelyik különböző dolgot jelent különböző helyen. A hasis és bhang kifejezéseket néhány helyen a kannabiszból készült bódító italoknak adják.

Az Egyesült Államokban és a legtöbb nyugati nemzetben a rendelkezésre álló kannabisz termékek a marihuána, hasis, és hasis olaj. A marihuána kifejezés a növény összes használható részére vonatkozik. Az egész virágcsúcsok kevés tört leveles anyaggal vagy anélkül általában a legpotensebb és legdrágább formája ennek a terméknek. Ez a tört leveles anyag általában vagy rázás eredménye (a száraz csúcsok potens törmeléke) vagy a kevésbé potens levelek a növény alsóbb részeiről. Az amerikai feketepiacon árult valamirevaló minőségű marihuána tipikus mintája megközelítően azonos arányú csúcsból és tört anyagból állna bőséges mennyiségű maggal együtt.

A hasis kifejezés itt magában foglalja mind a zsiradékkal extrahált hasist vagy mimeát és az összegyűjtött charas gyantát. A charas kifejezést ritkán használják Amerikában. Néha ezt a terméket helytelenül kifnek vagy pollen hasisnak hívják. A Kif valójában gandzsa és Marokkóban készült fekete dohány keveréke. A Pollen, természetesen a porzós növényről jön, nem a termősről. A hasis 5-8-szor olyan potens lehet, mint a marihuána, amiből származik.

A hasis olaj az aktív olajok és gyanták egy oldatos kivonata akár hasisból vagy marihuánából. Különböző osztályú hasis olajat határoznak meg a finomítás mértéke és az aktív THC százaléka alapján. A barna olaj a legdurvább kivonat, de 2-4-szer olyan koncentrált lehet, mint a hasis, amiből ered. A magasabb fokú finomítások közé tartozik a vörös olaj, borostyán olaj, méz olaj, és a fehér olaj ebben a sorrendben.

Az izomerizáció néven ismert modern eljárás tovább emelheti a hasis olaj potenciáját anélkül, hogy csökkentené a mennyiségét. A termék ilyen kezelését eredetileg Dr. Roger Adams végezte el és tette közzé a Journal of American Chemistry Society-ben (63. Kötet, 2211. oldal). Ez az eljárás az olaj egyik inaktív összetevőjét átalakítja aktív THC-vá és ugyanakkor az alacsonyabb forgó THC molekulát is átváltoztatja magasabb forgó és potensebb izomerré. Ezek az átalakítások akár hatszorosára is emelhetik a potenciát és javíthatják a “high" minőségét. Az izomerizáció eltávolítja az alvást előidéző tulajdonságát a kannabisznak és könnyedebb és felemelőbb “high"-t tesz lehetővé. Az izomerizáció végrehajtásának gyakorlati módszerei meg vannak adva az And/Or Press kiadványában, David Hoye Cannabis Alchemy-Making High Potency Hash Oil című könyvében, ami megrendelhető a Twentieth Century Alchemist P.O. Box 3684, Manhattan Beach, California 90266 címen.A KANNABISZ RECEPTEK ALAPANYAGAINAK ELKÉSZÍTÉSEA következő főzetek hasznosak a gyorsan-ható és potens kannabisz receptek készítésében. Azonban nem abszolút szükséges, hogy mindegyik anyag kéznél legyen. Talán a leghasznosab és legkönnyebben elkészíthető ezek közül a kendervaj. Ezt az anyagot Szent Ghee néven is ismerik Indiában, ahol évezredek óta használatban van.GHEE KÉSZÍTÉSESok indiai recept megkívánja a ghee használatát. A Ghee tisztított vaj. Indiában ezt vízibivaly vajából készítik, de bármilyen vaj megteszi. A ghee-t keleti elődeink találták fel, mint egy mód a vaj avasodásának meggátlására a hűtés hiányában. A helyesen elkészített ghee szobahőmérsékleten vagy mérsékelten hűvös helyen több hónapig eltartható anélkül, hogy megromlana. Enyhén csípős tejkaramella íze van, ami annál kevésbé hangsúlyos, minél jobban meg van szűrve.

A ghee készítésének két alapvető módszere van: a fölözés és az ülepítés. A fölözési módszer elvégezhető fél kiló vagy több friss vaj hevítésével egy serpenyőben közepesen alacsony hőmérsékleten, de elég melegen ahhoz, hogy felforrjon és a tetején habot képezzen. Ezt a habot egy kanállal le kell szedni a felszínről, és eltávolítani. Az enyhe forralást folytatni kell, és további fölözést kell csinálni, amíg nem jelenik meg több hab. Lehet, hogy szükséges lesz a serpenyő szögben való megbillentésére, hogy az utolsó habdarabokat eltávolítsuk. A maradék vajzsír a ghee. Öntsük egy üvegbe, amíg folyós, zárjuk le és hűvös helyen tároljuk. Ha hűtőszekrényben tároljuk, még tovább eltartható. Az ilyen típusú ghee-nek erős tejkaramella íze lesz.

Ahhoz, hogy a másik módszerrel készítsünk ghee-t, egy wok javasolt, de bármilyen lábas megteszi. Ha wokot vagy öntött vas serpenyőt használunk, abszolút tisztának kell lennie. Ellenkező esetben a ghee megfeketedik és fém ízű lesz. A wok megtisztításához tegyünk egy maréknyi sót és egy kis saláta olajat az edénybe és súroljuk ruha vagy papírtörölköző segítségével. Ismételjük meg friss sóval és olajjal, míg nem jelenik meg több oxid a törölközőn. Soha ne használjunk vizet a wok vagy öntöttvas serpenyő tisztításához.

Olvasszunk meg fél vagy egy kiló vajat a wokban közepesen alacsony hőmérsékleten. Hagyjuk a megolvadt vajat egy kicsit főni lassú tűzön. Fehér részecskék fognak felúszni a felszínre. Gyakori kevergetéssel biztosítsuk, hogy semmi ne ragadjon le az aljára. Végül a vaj elkezd kifutni. Vegyük le a wokot a tűzhelyről és hagyjuk állni körülbelül öt percig. Ezalatt az idő alatt a fehér részecskék az aljára süllyednek. Amikor leülepedtek, öntsük a ghee-t egy üvegbe. Ha a ghee tisztább formája szükséges, le lehet szűrni, amíg meleg többrétegű tüllhálón keresztül. Minél jobban le van szűrve, annál kevésbé lesz tejkaramella íze.

A főző ghee színe enyhén sötétebb az aranynál. Ha ennél sötétebbé válik, a wok vagy edény túl forró. Amíg fő a ghee, gőz távozik el belőle. Kevesebb mennyiségű lesz a ghee, mint az eredeti mennyiségű vaj.

Akár sózott, akár sótlan vajat is használhatunk a ghee készítésére. A só és más nem-zsír tisztátlanságok azok a részecskék, amiket eltávolítunk. Az édes vaj drágább, mint a sós termék, és, hacsak nem a hűtőben tartjuk, hajlamos arra, hogy gyorsabban megavasodjon. Az avas vajból készült vajnak szörnyű íze van és ártalmas. Ha sótlan vajat használunk a ghee készítésére, a visszamaradt anyagnak sötét színe lesz és erős tejkaramella íze. Ez elég ízletes, ha mézzel összekeverjük. Ha sós vajat használunk, a visszamaradt anyag túl sós lesz a fogyasztásra.KENDERVAJ KÉSZÍTÉSE

(AZ INDIAI SZENT GHEE)Olvasszunk meg fél kiló vajat serpenyőben. Adjunk ehhez több uncia (28,35g) jól átrostált marihuánát. Süssük és kevergessük lassú tűzön egy pár percig, amíg a vaj át nem veszi a fű zöldes színét. Öntsük át a vajat egy finom szűrőn. Amíg öntjük, tartsuk a leveles anyagot a serpenyő egyik sarkában egy evőkanállal. Billentsük meg enyhén a serpenyőt és préseljük erősen a pépet, hogy annyi vajat kinyomjunk belőle, amennyit lehet. Egy kis hőt használhatunk a pép alatt, hogy segítsen a vajnak jobban kifolyni. Szűrjük le a megmentett vajat, ami a serpenyő alacsonyabb sarkában gyűlik össze. Ha egyáltalán nem akarunk törmeléket a vajban, akkor át kell, hogy szűrjük egy darab muszlinon, vagy többrétegű tüllhálón keresztül. Ha azonban ezt elvégezzük, az aktív vajból sokat elveszíthetünk, mert felszívódik a szűrő anyagban. Ne dobjuk el a leveles anyagot. Még mindig figyelemreméltó gyantát tartalmaz. Beáztathatjuk tejben vagy vodkában és mézzel, vagy cukorral édesíthetjük, hogy ízletes és hatásos italt kapjunk. Forró tejet vagy vodkát is használhatunk, hogy megmentsük a kendervajat a szűrő ruhából.

További átrostált levelet melegíthetünk a leszűrt kendervajban, ha nagyobb hatóerőt óhajtunk. Az első adag kendervaj nagy része felszívódik a második adag fűben. Szűrjük és mentsük meg, mint az előbb, és próbáljunk meg annyi kendervajat visszanyerni a pépből, amennyi lehetséges. Újra, a tej vagy vodka ital elkészíthető belőle.

Öntsük a kendervajat egy üvegbe, zárjuk le és hűtőben vagy fagyasztóban tároljuk. Ha ghee-t használtunk, hűvös szekrényben is tarthatjuk hűtőszekrény híján. A kendervaj nagyon hosszú ideig eltartható a hűtőszekrényben, ha vizet öntünk a tetejére. A víznek és a kendervajnak ki kell hűlnie, mielőtt ezt megtesszük, hogy megelőzzük a vaj leválását és felszínre úszását. A víz a vaj tetején marad és oxigén pajzsként fog működni.

Egy egyszerűbb és potensebb kendervajat készíthetünk olvasztott vaj vagy ghee összekeverésével hasissal vagy hasis olajjal a fű helyett. Nem szükséges a keveréket addig melegíteni, mint amikor füvet használunk. Csak melegítsük és keverjük amíg az összes hasis vagy olaj fel nem oldódik a vajban. Mivel ez igen könnyen oldódik, annyi hasis vagy olaj adható hozzá, ahogy a szakács óhajtja. Továbbá nincs üledékes pép amivel törődni kellene. Csak oldjuk fel és keverjük össze a hozzávalókat és kész is van a tárolásra.KENDERVAJ MAGOKBÓLA marihuána maghéjak külső része igen gazdag THC-ban. A mag belseje csupán fehérjét, nedvességet, és nem aktív zsíros olajakat tartalmaz. A magok elég táplálóak és emberek ételnek használták a világ néhány részében (és kanárik is az egész világon). A legjobb dolog, amit a magokkal tenni lehet, természetesen elültetni. Ez, különböző okok miatt nem mindig gyakorolható.

Kendervajat készíthetünk egy pohár mag körülbelül öt percig tartó főzésével negyed kiló vajban vagy ghee-ben alacsony hőmérsékleten. A nem porózus alkatuk miatt könnyebb leszűrni a vajat a magoktól, mint a levelektől. Továbbá szinte semmi illóolaj vagy terpén sincs a magokon. A kapott kendervaj gyakorlatilag íztelen és olyan emberek is használhatják, akik a kannabisz ízét nem kedvelik, vagy titokban elbódíthatunk vele egy szülőt, tanárt, főnököt, kormányzót, elnököt, stb.ETIKAI KOMMENTÁREgy etikai alapelvet fontolóra kell venni, mielőtt bárkit megpróbálunk elbódítani a beleegyezése nélkül. A marihuána vagy bármi más anyag használatának a megtagadása a személyes szuverenitás és a választás szabadságának megtagadása olyan dolgokban, amik csak az illető testét, elméjét, és lelkét érintik. Betépetni valakit a beleegyezése nélkül csupán ugyanennek az éremnek a másik oldala. Egy embernek mindig joga kell, hogy legyen, hogy eldöntse, hogy mit visz be a saját szervezetébe vagy mit nem. Ezen legalapvetőbb és privátabb szabadság megvalósítása és megőrzése nélkül minden más szabadság és jog kevés jelentőséggel vagy még azzal sem bír.

CSÓRÓ CSABI KENDERVAJAHa valaki a marihuána rostálásokból kiválogatja a jobb ágakat, ezeket felhasználhatja kendervaj készítésére nagyjából ugyanolyan módon, mint ahogy a magokat használta. Ha csak nagyobb szárak állnak rendelkezésre, egy készítményt készíthetünk vaj helyett olajat használva oldószerként.

Öntsünk egy pohár saláta vagy kókusz olajat egy turmixgépbe. Kapcsoljuk “szeletelő" sebességbe. Törjük vagy vágjuk össze a szárakat olyan hosszúra, hogy ne haladják meg az 5 cm-t. Ebből tegyünk a forgó turmixgépbe, de egyszerre csak egy csipetet. Amikor már nem lehet több szárat adni az olajhoz anélkül, hogy a rotor el ne akadjon, öntsünk mindent-olajat és a pépes szárakat-egy serpenyőbe és melegítsük tíz percig. Szűrjük le az olajat és tegyük vissza a turmixgépbe. Ismételjük meg a folyamatot új szárakkal, és egy kis új olajjal, hogy kompenzáljuk azt, ami elveszett az első kivonásnál. Ez a folyamat többször megismételhető, amíg az olaj teljesen át nem lesz itatva. A végső készítményt le kell szűrni és hűtőben tárolni egy üvegben. Ez a legtöbb receptben használható, ami kendervajat kíván. Ha gazdag barátaid vannak, akik sok füvet használnak, kérd meg őket, hogy tegyék félre az ágakat és a magokat neked.EGY MÁSIK KOMBINÁCIÓNepálban vagy Tibetben a hasist gyakran gandzsa (marihuána csúcsok) forralásával készítik vízben vagy zsírban. A keveréket állandóan kevergetik, majd hagyják kihűlni a folyadékot. A zsír, ami az aktív gyantát tartalmazza, a felszínre úszik és megszilárdul. Ezt ekkor lefölözik a vizes oldatról, ami a nem kívánt törmeléket és klorofillos anyagot tartalmazza. Amellett, hogy praktikus módja a zsírban oldódó gyanták és a vízben oldódó hulladékok szétválasztásának majdnem ugyanabban a lépésben, mint a kivonás, ennek az eljárásnak számos más előnye is van. A víz forráspontja alacsonyabb, mint az olajaké és zsíroké. A hosszú távú, magas hőmérsékletű forralás víz nélküli zsírban sokat lebonthat az aktív anyagból. A víz aránylag biztonságos szinten tartja a hőmérsékletet. Továbbá a víz növeli a forralt oldat teljes mennyiségét, ezáltal lehetővé teszi több marihuána hozzáadását az üstbe. Ha az üst zsírral lenne tele, az eredmény sok zsír lenne gyenge koncentrációjú THC tartalommal. A víz/zsír kombinációval az aktív olajban oldódó anyagok a főzetben jelenlevő zsírok alacsony százalékába koncentrálódnak. Mivel némelyik marihuána termés vízben oldódó része durva ízű és kaparja a torkot, kívánatos, hogy ezt a gyakorlatot alkalmazzuk a kendervaj készítésében. Ez azonban nem mindig szükséges, mivel jórészt személyes ízléstől és a használt fű fajtájától függ. Rágjunk meg alaposan és nyeljünk le egy csipetet a fűből. Ha kellemetlen égető érzést okoz a szájban és a torokban, valószínű, hogy el kell távolítani a vízben oldódó összetevőket ezzel a módszerrel.

Töltsük meg a főzőedényt egyharmadáig összetört és szétmorzsolt marihuána csúcsokkal. Töltsük meg az edényt háromnegyedéig 1 rész vajjal, zsírral, vagy olajjal és 4 vagy több rész vízzel. Forraljuk ezt 30 percig. Kevergessük gyakran. Távolítsunk el kanállal annyi törmeléket az edény aljáról, amennyit lehetséges. Hagyjuk a folyadékot szobahőmérsékletre hűlni, majd tegyük be az edényt a hűtőszekrénybe. A vaj a tetején meg fog keményedni és egyben eltávolítható lesz. Ha olajat használtunk a vaj helyett, a fagyasztót kell használnunk, hogy megszilárdítsuk.

Ha még erősebb terméket óhajtunk, a kannabiszos olajat vagy vajat kombinálhatjuk friss vízzel és még több fűvel és megismételhetjük az egész folyamatot. Egy másik lehetőség kendervajat használni, ami a nem vizes módszerrel készült, mint a zsíros bázisa ennek a vajas/vizes extrahálásnak.

A szétválasztás módszerét olyan kendervajra is alkalmazhatjuk, ami durva és fanyar. Ebben az esetben forraljunk 1 rész kendervajat 10 percig 2 rész vízben. Hagyjuk a folyadékot lehűlni szobahőmérsékletre. Tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba egy órára és távolítsuk el a finomított kendervaj tömbjét a tetejéről. A durva anyag nagy része különválik a vizes részbe és megszabadulhatunk tőle.

Hasonló eljárást alkalmazhatunk a durva ízű anyagok eltávolítására a kannabisz kátrányból. A kátrányt forraljuk 10 percig ötszörös mennyiségű vízben, hűtsük szobahőmérsékletre és tegyük hűtőbe kb. egy óra hosszára. Ebben az esetben ne fagyasszuk, különben át kell magunkat ásni a jégen, hogy hozzájussunk a kátrányhoz. Amíg hideg, távolítsuk el a megszilárdult kátránydarabokat a vízből. Bizonyosodjunk meg róla, hogy minden kátrányt kiszedtünk. Tegyük félre a kátrányt; öntsük ki a vizet.KANNABISZ KÁTRÁNY KÉSZÍTÉSEHelyezzünk negyed kiló marihuánát (a magokat és szárakat is benne hagyhatjuk) egy nagy dupla forralóba vagy hőfürdőbe, öntsük le alkohollal (kb. 2 liter), és forraljuk 45 percig. Ha lehet, tiszta etil-alkoholt használjunk. Ha nem, a vodka jó a helyettesítésére, mivel körülbelül 50% etil-alkoholt tartalmaz vízben. Ezek drága oldószerek olyan országokban, ahol az adó magas a szeszes italokon. Mivel az összes alkohol el fog párologni mielőtt a kátrányt használnánk, használhatunk izopropil dörzsalkoholt is. Ez 70% izopropil alkoholt tartalmaz és 30% vizet. Az USA-ban ez sokkal olcsóbb, mint a vodka vagy a tiszta szesz. Legyünk biztosak afelől, hogy nem használunk más dörzsalkoholt, mint az izopropil vegyületű. Általában ezt a fajtát árusítják. Némelyik dörzsalkohol etil-alkohol egy keserű hánytatószerrel, hogy elvegye az emberek kedvét az ivástól. Ne használjuk ezt az utóbbit, mivel szörnyű ízt hagy maga után.

Figyeljük folyamatosan a főzőedényt. Ügyeljünk arra, hogy ne fusson ki az alkohol. Ne felejtsük el, hogy az alkohol alacsonyabb hőmérsékleten forr, mint a víz. Azt se felejtsük el, hogy az alkohol gyúlékony. Biztonságosabb főzőlapot vagy villanytűzhelyt használni, mint gáztűzhelyt ehhez az eljáráshoz.

45 perc után szűrjük le a forralt anyagokat és mentsük meg a zöld oldatot (a kivonatot). Adjunk még alkoholt a masszához amíg még nedves és ismételjük meg a forralást újabb 45 percig. Miután leszűrtük a második kivonatot is, keverjük össze az elsővel. Egy harmadik extrahálást is elvégezhetünk, de mivel ennek az aktív tartalma igen alacsony lesz, legjobb félrerakni ezt a kivonatot, hogy a következő alkalommal, mikor kátrányt készítünk, ezt használjuk oldószerként.

Töltsünk meg egy tiszta dupla forralót félig a leszűrt kivonattal. Melegítsük ezt fedő nélkül és jól szellőztetett körülmények között, amíg a folyadék kb. a felére csökken. Adjunk hozzá további kivonatot, hogy az edény megint félig tele legyen. Amikor a legutolsó kivonat is az edényben van, folytassuk a forralást, amíg alkohol szaga már nem észlelhető. Ennél a pontnál a probléma a maradék nedvesség elpárologtatása anélkül, hogy odaégetnénk a kátrányt. Ha 100%-os tiszta szeszt használtunk, a probléma nem létezik, mivel a dupla forralást addig folytathatjuk, amíg csak kátrány marad. Ha vodkát vagy kátrányt használtunk, figyelemreméltó eltávolítandó vízmennyiség lesz. Két gyakorlati módszere van, hogy ezt elérjük.

Az elforralt kivonatot betehetjük egy tűzálló tálba, és bent hagyhatjuk a sütőben éjszakára a lehetséges legalacsonyabb hőmérsékleten. Reggel, ha az összes nedvesség elpárolgott, a kátrányt felkaparhatjuk, amíg még meleg és betehetjük egy befőttesüvegbe.

A másik módszer nagyobb erőfeszítést de kevesebb időt igényel, ha sietünk. A dupla forraló alsó részét víz helyett saláta olajjal töltsük meg. Legyünk biztosak afelől, hogy az edény teljesen száraz. Különben az olaj pattoghat melegítéskor. Melegítsük a dupla forralót, mint az előbb, de egy kicsit magasabb hőmérsékleten. Az olaj magasabb hőmérsékleten forr, mint a víz. Folytathatjuk a víz elforralását, amíg az el nem tűnik, anélkül, hogy odaégetnénk a kátrányt. Ha a párolgás befejeződött, öntsük az olvadt kátrányt egy befőttesüvegbe. Ami az edényhez ragad, leoldható egy kis meleg vodka hozzáadásával. Ezt a vodka oldatot mézzel édesíthetjük és felszolgálhatjuk szíverősítőként vagy használhatjuk, mint főző brandyt.KANNABISZ FŐZŐBRANDYMivel a kannabisz gyanta nagyon jól oldódik alkoholban és könnyen fel is szívódik abban a médiumban, kitűnő módja sok ételbe való bevitelének a főző brandy vagy rum hozzáadása, amit rendesen átáztattunk kender termékekkel. Ez a főző brandy egyáltalán nem hasonlít a Creme de Gras-hoz, amire a későbbiekben egy recept meg van adva. A Creme de Gras egy finoman ízesített marihuánából készült likőr. A kannabisz főzőbrandy nem az élvezetes ivás számára készül. Bármilyen receptben használható, ami rumot vagy brandyt igényel. Jól jöhet, ha van a szekrényben kannabisz brandy az ünnepekkor. És ünnepelni az év bármelyik részében jó.

Ennek a brandynek az elkészítése igen egyszerű. Tegyünk minden kannabisz anyagot, amink van és fel akarjuk használni, egy befőttesüvegbe. Ez a legjobb virágzó csúcsoktól a maradék szárakig, magvakig, az elszíváshoz túl finom porig, és mindenféle törmelékig bármi lehet. Öntsük le rummal, brandyvel, vagy akár vodkával, ha úgy tetszik. Hagyjuk ázni egy hétig legalább. Az áztatás után tegyük a befőttesüveget egy hő fürdőbe. Lazítsuk meg a tetőt, hogy a táguló gázok eltávozhassanak. Melegítsük 30-40 percig. Szűrjük le a folyadékot, amíg meleg és öntsük rá újabb magokra, szárakra, stb. Ismételjük meg az áztatási, melegítési és szűrési folyamatot, mint az előbb. Az ismétlést három vagy négy alkalomig folytathatjuk, amíg az alkohol elég gyantát nem old fel, és túl tömény lesz ahhoz, hogy további kivonásra használjuk. Szűrjük le a végső extrahálás után, és tegyük el egy üvegben a használatra. Ha van valami maradék hasisunk, ez hozzáadható a végső termékhez, miután az le lett szűrve és amíg még meleg. A hasist porrá kell törni vagy forgácsokra vágni a hozzáadás előtt. Hasonlóan, ha van valami maradék hasis olajunk az előző edényének a falára vagy aljára ragadva, ezt feloldhatjuk némi brandy hozzáadásával és kavarásával. Ezt ezután hozzáadhatjuk a leszűrt italhoz. Ne adjunk hasist vagy hasis olajat a szűretlen folyadékhoz. A nagyja úgyis csak elveszne a szárak és törmelékek között. Az első szűrés után az átázott kender anyagokat vissza kell tenni egy befőttesüvegbe, és friss brandyvel kell leönteni. Még mindig van gyanta ezeken az anyagokon, amit érdemes megmenteni. Az ezt követő szűrések maradékát is beáztathatjuk ebbe a folyadékba, miután leszűrtük. Ezt a folyadékot végül friss anyag extrahálására is felhasználhatjuk. Egy pár befőttesüveggel a szekrényben folyamatos extrahálási folyamatot tarthatunk fenn, és semmi sem veszik el.

Rázzuk fel alaposan a kannabisz brandy üvegét használat előtt. Az aktív anyag nagy része leülepszik az aljára. Ha az oldat túl van áztatva, némi gyanta gumis csomóként kicsapódhat, ami nem oldódik fel rázásra. Ha ez történik, melegítsük a főző brandyt egy hő fürdőben, rázzuk óvatosan, amíg feloldódik, és adjunk brandyt a recepthez, amíg még meleg. A tűz ne égjen az edény alatt, amíg az üveg a fürdőben van, vagy az elrepedhet. Hozzuk forrásba a vizet és zárjuk el a gázt. Melegítsük az üveg alját meleg folyóvíz alatt két percig, és állítsuk bele az üveget a fürdőbe öt percre. Ismételjük meg az egész folyamatot, ha szükséges. Tartsuk az üveg fedelét meglazítva, hogy a táguló levegő és gázok elszökhessenek.RECEPTEKA következő receptek nem tartalmaznak húst, szárnyast vagy halat. Ez a szerző személyes előítélete miatt van, aki úgy érzi, hogy az állatok leölése az élelemért nem szükséges, gazdaságtalan, és egészségtelen. Nem óhajtja buzdítani a húsevést azáltal, hogy húsokat tartalmazó recepteket ad, de nem is akarja megtéríteni az olvasóit a magánvéleménye alapján. Ezért, a húsevők számára, akik ezt a könyvet használják, közli, hogy bármilyen állati zsiradék, mint pl. a disznózsír ugyanolyan funkciót szolgál, mint a növényi olajok, vaj vagy ghee. Azoknak, akik még szigorúbbak a vegetáriánus gyakorlataikban, mint ő maga, és tartózkodnak a tejtermékek fogyasztásától, azt javasolja, hogy bármilyen növényi olaj használható a vajzsírok helyett.

A különböző hozzávalók felhasználandó mennyiségei igen rugalmasak és egyéni ízlés szerint kell beállítani. A marihuána, hasis, vagy hasis olaj ajánlott mennyiségei ezekben a receptekben még inkább változhatnak. A füvek THC potenciája, akár helyileg termesztett vagy csempészett, 1 és 5 százalék között váltakozik. A hasis potenciája ugyanolyan szélsőségesen váltakozik (6-10%). A hasis olajé, a készítés és a finomítás különböző módszerei és a gátlástalan dílerek hamisításai miatt még szélesebben ingadozik.

A kannabisz anyagok felhasználandó körülbelüli mennyisége ezekben a receptekben arra a feltevésre alapul, hogy jó, átlagos potenciájúak. Az olvasónak kell meghatároznia ezeknek a felhasználandó anyagoknak a pontos mennyiségét a rendelkezésre álló anyagok potenciája, egyéni tolerancia, és a kívánt hatás alapján.BHANGA bhang kifejezés általában a termős növény nagyobb leveleire és magtokjaira vonatkozik szárak nélkül. Ezeket subjee vagy sidhee néven is ismerik. A bhang egy ezekből az anyagokból tej (néha víz) kombinációjával és ízesítőkkel Indiában készített bódító (alkoholmentes) ital neve is. India némely részében ezt az italt hasisnak hívják. A recept egyik tartománytól a következőig változik. A következő két recept W.B. O'Shaughnessy: On the Preparation of the Indian Hemp, or Gunjah című könyvéből való, újranyomatva a Transactions of the Medical and Physical Society of Bengal, 1838-40 -ból.A Sidhee-t, subjee-t, és a bhang-et (szinonímák) vízzel italként használják, ami így készül. Körülbelül három tola súlyú, 540 troy grains, bhang-et alaposan megmosunk hideg vízben, majd porrá törjük, összekeverjük feketeborssal, uborka és dinnyemaggal, cukorral, negyed liter tejjel, és azonos mennyiségű vízzel. Ezt elégségesnek tartják, hogy egy hozzászokott embert elbódítson. Kezdőnek fele mennyiség is elég. Ezt az összetételt főleg a jobb osztályból való mohamedánok használják.Egy másik recept így szól:

Ugyanilyen mennyiségű sidhee-t megmosunk és ledarálunk, feketeborssal összekeverjük és 1 liter hideg vizet hozzáadunk. Ezt egy hajtásra megisszuk. Ez a kedvenc itala azoknak a hinduknak, akik ezt a bűnt gyakorolják, különösen a radzsputana katonaságé.

Bármelyik italtól ezek közül a bódulat fél órán belül bekövetkezik. A mámor majdnem mindig a legvidámabb fajta, az egyén táncra és dalra fakad, nagy étvággyal ételt eszik, és afrodiziákus örömöket élnek át. A veszekedő természetű embereknél megesik, mint várható, a természetes hajlamuk súlyosbodása. A mámor körülbelül három órán keresztül tart, amikor bekövetkezik az alvás. Hányinger vagy gyomorbetegség nem lép fel és a belekre sincs semmilyen hatással; másnap enyhe szétszórtság és a szemek erezettsége tapasztalható, de nincs más feljegyzésre méltó szimptóma.A könnyen feldolgozható és potens bhang típusú ital készítésére egy modern megközelítést az író is kigondolt.FORRÓ VAJAS BHANGEgy serpenyőben olvasszunk meg vagy 60g vajat vagy ghee-t. Morzsoljunk össze egy jó maréknyi marihuána csúcsot vagy levelet (10-15g). Keverjük bele a füvet az olvasztott vajba. Folytassuk a kevergetést közepes tűzön egy percig. Amíg meleg és sistereg, adjunk hozzá két deciliter vodkát. Ügyeljünk arra, hogy a forró vaj ne fröcskölje szét a keveréket. Legjobb, ha gyorsan öntjük bele a vodkát. Folytassuk a forralást fél percig vagy tovább, egész idő alatt kevergetve. Egy vagy két csipet őrölt kardamom magot hozzáadhatunk a főzés közben. Kísérletezhetünk más fűszerekkel is, mint a fahéj, szegfűszeg, vagy szerecsendió, de ha jobbnak látjuk, ne adjunk hozzá ízesítőt.

Egy másik választásunk az ital alkoholtartalma. Ha egy kicsit tovább főzzük, akkor forralt bor erősségű italt kapunk. Ha absztinensek vagyunk, addig forralhatjuk, amíg az összes alkohol el nem tűnik. Ebben az esetben bárki megkérdezheti, miért nem vizet használtunk vodka helyett. Emlékeznünk kell arra, hogy az alkohol hatékonyan vonja ki a kannabisz gyantát. Amikor az alkohol teljesen elpárolgott, a gyanta feloldva marad a maradék vízben. Ha valaki az alkohol nagyját vagy az egészet el szándékozik távolítani, némi vizet kell, hogy hozzáadjon a térfogat veszteség kompenzálására.

A kívánt idejű forralás után szűrjük le a folyadékot. Préseljük a masszát egy szűrőben egy kanál hátuljával, hogy eltávolítsuk belőle az összes levet. Dobjuk el a pépet, vagy főzzük újra friss vodkában, hogy több anyagot mentsünk meg belőle. Ízlés szerint mézzel édesíthetjük. Öntsük a folyadékot két decis borospoharakba. Tegyünk rá tejszínhabot, ha szükséges és díszítsük, ahogy nekünk tetszik. Két személyre elegendő.

Ez a recept nem csupán az aktív anyagok kioldásának hatékony módszere és kiváló médiuma a bevitelnek (alkohol, vaj, és méz), de nagyon finom és kielégítő íze van. A forró csokoládéra emlékeztet, de sokkal kellemesebb inni. Ez az egyik leggyorsabban felszívódó kannabisz főzet. A fű hatása kevesebb, mint tizenöt perc alatt is érezhető. Egészségünkre!INSTANT HASIS BHANGAzok számára, akik nem hajlandóak az étel vagy italkészítés hosszadalmas szertartásaira pazarolni az idejüket, a következő recept némileg könnyebbnek tűnhet. Valójában ez nem sokkal bonyolultabb, mint kávé készítése kávébabból, de még ez is komplikáltnak és bajosnak tűnhet annak a számára, aki még nem tanulta meg. És persze ott vannak azok, akiknek csak az instant kávéhoz van türelmük. Az instant hasis bhang az ő italuk! Habár az igazi kávé ínyenc meg nem érintené az instant terméket egy tíz láb hosszú kanállal sem, az instant hasis bhang olyan finom agytekerő ital, mint a forró vajas bhang, vagy akár a hindu provinciák eredeti és klasszikus bhang-ja. Hasis szükséges hozzá, de nem igényel alkoholt vagy hosszadalmas kivonást, mivel az aktív anyagok már koncentrálva vannak a hasisban és készségesen feloldódik a forró vajas vízben. Ez ideális ital a csábításhoz, tehát újra két személyre adjuk meg a receptet.

Adjunk egy kis edényben forró kétpohárnyi vízhez egy centis vajszeletet. Forgácsoljunk vagy morzsoljunk bele ˝-1 gramm hasist, és hagyjuk lassan forrni egy percig, vagy tovább. Töltsünk meg kettő parfés poharat (vagy bármilyen edényt, ami nem reped el a melegtől) egyharmadáig tejjel. Szűrjünk le ugyanolyan mennyiséget a hasis főzetből egy finom szemű szűrőn a poharakba és tegyük félre a maradékot a szűrőben. A hideg tej meg kell, hogy akadályozza, hogy a forró főzet elrepessze a poharat. Adjunk hozzá mézet, fruktózt, vagy mesterséges édesítőszert. Ízesítsük fahéjjal, szerecsendióval, vanília kivonattal, mandula kivonattal, vagy bármi ilyesmivel.

A szűrőben levő kevés hasis maradék még használható anyagot tartalmaz, és a legközelebbi készítéskor a főzethez adható. Némelyik hasis nem hagy maradékot egyáltalán. Ezt kell előnyben részesíteni. Ha hasis nem áll rendelkezésünkre, hasis olajjal, kannabisz kátránnyal, vagy akár még kannabisz főző brandy-vel is helyettesíthetjük.

MAJOONA majoon India néhány tartományában egy hatásos dzsem, amit kenyérre lehet kenni, sütemény töltelékként használni, vagy akár magában is ehető. Egy módja az elkészítésének: Pirítsunk 7g tisztított marihuána csúcsot egy száraz tepsiben lassú tűzön, amíg aranybarna nem lesz. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg. Törjük porrá a pirított füvet egy pohár szeletelt datolyával, fél pohár mazsolával vagy ribizlivel, fél pohár őrölt dióval, egy teáskanál őrölt szerecsendióval, ánizsmaggal és gyömbérrel, és fél pohár mézzel. Főzzük a keveréket fél pohár vízzel (ha szükséges adjunk hozzá többet) amíg a hozzávalók meg nem puhulnak és össze nem keverhetők. Amíg meleg, adjunk hozzá két evőkanál olvasztott vajat vagy ghee-t és keverjük öt percig. Zárjuk el egy befőttesüvegbe és hűtve tároljuk.HAMENTASHENEz egy másik dzsem, ami hasissal készül és ugyanúgy használható, mint a majoon.

Keverjünk össze két pohár szilva vagy alma vajat, fél pohár őrölt mandulát, 1 evőkanál citromlevet, fél vagy 1 teáskanál őrölt fahéjat, és 7g porrá őrölt hasist. A hozzávalókat alaposan vegyítsük el. Befőttesüvegbe zárjuk el és hűtsük.A majoon és a hamentashen hasonlít az úgynevezett zöld krémhez, amit a híres Club des Haschischins of Paris-ban fogyasztottak az 1800-as évek alatt olyan figyelemre méltó személyek, mint Baudelaire, Gautier, és Rimbaud.MAJOON CUKORKAA majoon néha cukorka formáját veszi fel. Egy ilyen receptet adott Dr. O'Shaughnessy-nek a barátja, Ameer.120g sidhee-t, és ugyanilyen mennyiségű ghee-t tegyünk bele egy agyagedénybe, adjunk hozzá fél liter vizet, és az egészet faszénen melegítsük. A keveréket állandóan kevergessük, amíg a víz el nem forr, ami az olvasztott vajnak az edény faláról jövő sercegő hangjáról tudható. Ekkor vegyük le a keveréket a tűzről, préseljük át egy ruhán, amíg meleg-ezáltal a kender aktív és színező anyagainak olajos oldatát kapjuk-és a leveleket, rostot, stb. ami a ruhán marad dobjuk el.

A zöld olajos oldat hamar vajas masszává szilárdul, és ekkor kézzel jól meg kell mosni tiszta vízzel, addig, amíg a víz elszíneződik. A színezőanyagot és egy kivonható anyagot így eltávolítunk, és egy nagyon halványzöld, egyszerű kenőcs állagú massza marad. A mosóvizet el kell dobni: Ameer azt mondja, hogy ez mérgező és összeszorítja a torkot, nagy fájdalmat és nagyon kellemetlen és veszélyes szimptómákat okoz.

Ekkor vegyünk 1 kiló cukrot, adjunk hozzá egy kis vizet és tegyük bele egy cseréplábasba a tűz fölé. Amikor a cukor feloldódik és habzik, adjunk hozzá fél liter tejet; sűrű hab képződik, amit el kell távolítani; időről időre tejet és egy kis vizet kell hozzáadni, és a forralást körülbelül egy óráig folytatni és az oldatot óvatosan keverni, amíg nem lesz belőle ragadós tiszta szirup, ami hideg felületen megszilárdul; hozzákeverünk 120g finom port napon szárított friss tejből, végül hozzáadjuk az elkészített kendervajat és néhány percig folytatjuk a gyors keverést. Néhány csepp rózsaolajat gyorsan ráspriccelünk, és a keveréket az edényből egy lapos hideg tálra vagy lapra öntjük. A massza azonnal híg süteménnyé szilárdul, amit kis cukorka alakú darabokra osztunk. Az így készült anyagot négy rúpiáért árulják; egy drachma súlyú elbódít egy kezdőt; három drachma egy tapasztalt használót: az íze édes és az illata nagyon kellemes.MARRAKESHI FEHÉR SÜTEMÉNYEKKeverjünk össze 1 pohár meleg kendervajat és fél pohár cukrot vagy mézet. Adjunk hozzá 1 tojást. Keverjünk bele 2 teáskanál vanília kivonatot. Változatosságként mandula, narancs, vagy citrom kivonatot is használhatunk; vagy ezek bármilyen kombinációját. Szitáljunk össze 3 pohár lisztet és 1 teáskanál sütőport. Keverjük össze a hozzávalókat tésztává. Hűtsük le a tésztát hűtőszekrényben, amíg kemény nem lesz. Nyújtsuk a tésztát kb. fél centi vastagságúra. Vágjuk 2-5 centis körökre. Egy kis ivópoharat használhatunk, ha süteményforma nem áll rendelkezésünkre. Tegyük a süteményeket egy sütőtálcára, vagy süteménylapra, és süssük előmelegített sütőben 190 oC-on 6-8 percig.THC MVSEz a tetrahydrocannabinolos mogyoróvajas sütemény rövidítése. A mogyoróvaj olaja éppúgy, mint a vaj feloldja a gyantát a fűben a főzés alatt, ezért nem szükséges semmilyen előzetes anyagot készíteni.

Egy tálban keverjünk össze két pohár lisztet, másfél pohár mogyoróvajat, kettő vagy három tojást, háromnegyed pohár mézet, egy pohár vajat (szobahőmérsékletűt), egy teáskanál szódabikarbónát, fél teáskanál sót, és 60g finomra szitált marihuánát. Ha extra hatóerő szükséges, kendervajat használhatunk a vaj helyett. Keverjük össze alaposan ezeket a hozzávalókat. Tegyünk sütemény méretű lepényeket a keverékből egy sütőlapra, és többször enyhén nyomkodjuk meg őket egy villa hátuljával, hogy ellaposodjanak. Süssük 10-12 percig előmelegített sütőben 190 oC-on. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük.

Hasist vagy hasisolajat is használhatunk a marihuána helyett (vagy mellett). A mogyoróvajat más dióvajak is helyettesíthetik.CUKROS RÜGYEKA marokkói Rif hegység törzsei gyakran pirítják a frissen szedett marihuána egészét tűzön a szabad ég alatt, gyakran fordítgatva és ügyelve, hogy a levelek és a virágcsúcsok meg ne égjenek. Ezt ezután sóval szórják le, mézbe mártják, és a szárról eszegetik le. A következő egy bonyolultabb recept ezeknek a törzseknek a gyakorlatára alapozva.

A jó minőségű, frissen szárított marihuána csúcsainak gyakran aromás, balzsamos illatuk van. Azok, akik ennek tudatában vannak, gyakran megrágnak egy rügyet egy kis mellékes élvezetként és a kellemes “high"-ért. Ezeknek a rügyeknek a hatékonysága és íze javítható, ha becukrozzuk a következő módon:

Válasszunk ki kicsi és közepes méretű rügyeket (5-10 cm hosszú). Olyan füvet válasszunk, ami ízletes, könnyű megrágni, és aminek nincs fanyar utóíze. Az enyhén éretlen rügyek kevés vagy éretlen magokkal egyszerűbbé teszik a dolgokat. Ha a fű aránylag friss és nincs kiszáradva, hogy morzsolódjon, a magok a rügy finom forgatásával a mutatóujj és a hüvelykujj között eltávolíthatók. A legtöbb mag ki fog esni a rügyből. A magok, amiket nehezebb eltávolítani, a hüvelykujj körmével meglazíthatók és kiugraszthatók. Amikor kiszedtük a magokat, vegyünk egy darab spárgát és kössünk hurkot minden rügy szárára. A hurkoknak legalább 5 cm távolságra kell lenniük egymástól, hogy a rügyek ne ragadjanak össze.

Egy kis serpenyőben, lassú tűzön olvasszunk meg néhány evőkanál ghee-t (vagy kendervajat, ha extra erősséget akarunk). Döntsük meg a serpenyőt, hogy a vaj az egyik sarokban gyűljön össze. Hamar mártsuk bele a rügyeket az olvasztott vajba. Ne tartsuk benne tovább egy-két másodpercnél. A rügyeket vajba kell áztatni, de nem szabad, hogy a gyanta kioldódjon a vajba. Mozgassuk a kalászt, amikor belemártjuk a vajba, hogy a vaj a belső helyekre is eljusson. Lógassuk fel a madzagot 15 percig, hogy a vajtöbblet kicsöpöghessen.

Mártsuk mézbe mindegyik rügyet. Mozgassuk a mézben a kalászokat le és fel, hogy alaposan beborítsa. Újra lógassuk fel a rügyek madzagát és hagyjuk, hogy csöpögjön a méz. Tartsuk olyan helyen, ahol nem vonzza a legyeket és hangyákat. Egy hét után, a méz valamennyire megkeményedik. Ekkor második alkalommal is bemárthatjuk. Még egy hét szárítás után a méz újra megkeményedik valamelyest. Ekkor ehetők a rügyek, vagy hagyhatjuk őket tovább lógni.

Ez kiváló módja a kalászok hatóerejének tartósításának. A méz bevonat megvédi a THC-t az oxidációtól. Ha a fű aránylag friss vagy északi környékről származik, a THC nagy része THC sav formájában lehet jelen. Ha így van, a kalász növelheti a hatóerejét a tárolás alatt, mert a THC sav nagy része aktív THC-vá alakul. Ha gyorsabb átalakulás kívánatos, a rügyeket 105 foknál nem melegebb sütőbe tehetjük egy órára közvetlen a második mézbe mártás előtt. Ha a rügyeket hosszú időre akarjuk tárolni, hagyni kell, hogy több hétig keményedjenek az utolsó mézbe mártás után, és ezután alufóliába vagy celofánba kell tekerni.

A cukros rügyek ízletes és hatásos édességek, amik megőrzik a fű eredeti ízét. Különböző füvek különböző ízűek lesznek. A thai rudak, sinsemilla, Panama red, Kona gold, és a világoszöld Michoacan jó választások.ACAPULCO ZÖLDHabár ez sehol nem olyan ősi, mint a majoon, bhang, vagy hamentashen, ez a mexikói recept szintén klasszikussá vált a saját idejében. Ez guakamola vagy avokadókrémmel készül. A hiteles recept a következő: Keverjünk össze három evőkanál borecetet, két teáskanál chili port, és fél pohár porrá tört marihuánát. Hagyjuk az ecet áztatta anyagokat állni egy óráig. Adjunk hozzá 3 érett avokadót és fél pohár szeletelt hagymát. Keverjük össze jól a hozzávalókat, amíg az avokadók össze nem törnek és az összes anyag egyenletesen el nem keveredik. Krémként tálaljuk kukorica szirommal. Ez ízletes és hatásos recept, de a könyv írója úgy hiszi, hogy némileg hatásosabb lehet, ha nem használunk ecetet a marihuána és chili por készítésénél. A savas ecet csökkenti a kannabisz gyanták oldódékonyságát valamelyest. Egy másik módja ennek a krémnek az elkészítésének, ha a füvet fél csésze olíva olajjal melegítjük több percig egy serpenyőben. A fű/olajat ekkor összekeverhetjük az avokadóval, hagymával, és chili keverékkel. Egy kis citromlé kis pikáns ízt ad a krémnek, de nem gátolja a THC felszívódást, mint ahogy az ecet tenné.HASIS OLAJ MÉZAz Egyesült Államokban a kannabisz termékek néhány underground kereskedője hasis olajat kínál a klienseinek különböző fogyasztásra kész formában. Ezek közül a legnépszerűbb a kannabiszos cukorkarúd, és a hasis olaj méz. Ahhoz, hogy ezek közül bármelyik finomságot elkészítsük, a hasis olajat először elegyíthetővé kell tenni úgy, hogy feloldjuk olajban vagy vajzsírban. A szerző ghee-t szeret használni a pikáns tejkaramella íze miatt, amit az átad a méznek.

Egy kis serpenyőben lassú tűzön melegítsünk egy evőkanál ghee-t, vajat, vagy növényi olajat minden gramm hasis olajra. Keverjük bele a hasis olajat, amíg alaposan el nem vegyül a zsírban. Ha nehéz feloldani, emelhetjük egy kicsit a hőmérsékletet. Amikor egyenletesen elkeveredtek a termékek, fél pohár mézet hozzáadhatunk az olajhoz minden gramm hasis olajra. A mézet és az olajat tűz felett kevergetni kell, amíg alaposan el nem vegyülnek. A terméket, amíg meleg öntsük egy befőttesüvegbe, és hagyjuk kihűlni, mielőtt lezárjuk. Egy teáskanál ebből a mézből általában elég a “high"-hoz. Ehetjük egyenesen az üvegből, kenyérre kenhetjük, vagy forró vízben feloldhatjuk, hogy forró bódító italt kapjunk: Hasis Olaj Teát.HASIS OLAJ CUKORRUDAKA ghee és hasis olaj keveréket használhatjuk egy szerves típusú cukorrúd készítésére is, ami itt következik: Keverjünk össze fél pohár szeletelt datolyát, mazsolát, fügét, és őrölt mandulát egy teáskanál ánizsmaggal, szerecsendióval, és gyömbérrel. Ezeket enyhén melegíthetjük, és négy evőkanálnyit hozzáadhatunk a fentiekhez a forró hasis/vaj keverékből. Ekkor a keveréket le kell hűteni, meggyúrni vagy kinyújtani, és cukorrudakra felvágni. Ezeket külön-külön viaszpapírba, fóliába vagy celofánba csomagolhatjuk. A hozzávalókhoz adhatunk egy pohár vizet, melegíthetjük és összekeverhetjük, mielőtt a hasis olaj/vaj keveréket belekevernénk. A keveréket ekkor alacsony hőmérsékleten melegíteni kell és állandóan kevergetni, hogy le ne égjen. Amikor a keverék besűrűsödött megmunkálható állagúra, jól bezsírozott sütőlapra terítjük és 105 oC-os sütőbe tesszük 30 percre, vagy amíg nem lesz elég kemény, hogy kockákra vágjuk. Az underground piacon árult némelyik cukorrúd nyomtatott csomagolópapírján megtalálható a rudankénti pontos hasis olaj mennyiség. Néhányan egy gramm porrátört ginsenget tesznek minden rúdhoz. A ginseng ellensúlyozza a cukor némely elmezavaró hatását, és segít, hogy a fogyasztó jobban viselje a hatást.

KÖNNYŰ CUKORGOLYÓKEhhez a recepthez nem szükséges a kannabisz anyagok speciális elkészítése. Ez sima marihuánából, hasisból, vagy hasis olajból is elkészíthető. Továbbá főzés sem szükséges hozzá. A dió vajakban jelen lévő olajok a kannabisz gyanta médiumaként szolgálnak.

Keverjünk össze negyed kiló dióvajat (én a mogyoróvajnál jobban kedvelem a kasu, vagy mandulavajat) 30 gramm vagy annál több finomra szitált marihuánával, vagy 15-30 gramm porrá tört, vagy finomra forgácsolt hasissal, vagy 5-15 gramm hasis olajjal. Adjunk hozzá néhány evőkanál mézet a szájízünk szerint, és kis mennyiséget bármiből, amit jónak látunk: szárított ribizli, reszelt kókusz, vagy szerecsendió, stb. Addig gyúrjuk ezeket a hozzávalókat, amíg alaposan el nem keveredtek. Készítsünk belőlük golyókat, és ezeket külön-külön viaszpapírba, alufóliába, vagy celofánba kell csomagolni, és hűtőben tárolni, hogy a dióvaj ne avasodjon meg. Egy vagy két cukorgolyó elég kell, hogy legyen.KANNABISZ MILKSHAKE

(ÉS JÉGKRÉM IS)Keverjünk össze 15 gramm vagy több finom porrá tört marihuána levelet és virágot (magok és szárak nélkül) negyed liter tejjel és negyed liter tejszínnel. Adjunk hozzá egy teáskanál lecitin őrleményt. Keverjük ezeket össze 1-2 percig egy turmixgépben. Öntsük a turmixgép tartalmát egy serpenyőbe, és óvatosan főzzük 10 percig egy dupla forralóban. Ne főzzük túl, különben a tejből kiválnak anyagok. Keverjünk bele több evőkanál mézet, amíg meleg a keverék. Öntsük a keveréket turmixgép poharába, adjunk hozzá fél teáskanál vanília kivonatot, fedjük le, és több óráig tegyük hűtőbe, amíg ki nem hűl. Amikor meg szeretnénk inni, tegyük újra a turmixgépbe fél percre, és pohárban, szívószállal tálaljuk.

Ha fagylaltot szeretnénk belőle készíteni, adjunk hozzá egy nyers tojást, és addig keverjük a turmixgépben, amíg habos nem lesz. Öntsük bármilyen megfelelő edénybe, és tegyük rá a tetejét, vagy fedjük le viaszpapírral vagy celofánnal, és tegyük a fagyasztóba. Ne várjunk sokat a fagyasztás előtt, mert a habos állagú anyag visszaváltozik az eredeti folyékony állagra.

Ha úgy tetszik, ezt a jégkrémet vagy shake-t hasissal vagy hasis olajjal is készíthetjük. Ehhez először oldjuk fel a hasist vagy a hasis olajat kis mennyiségű vajban vagy ghee-ben. Ezután adjuk ezt hozzá az előző fél tej-fél tejszín és lecitin keverékhez. Eufórikus finomságot kapunk, ha ezt a jégkrémet kannabisz csokoládémázzal fedjük le.KANNABISZ CSOKOLÁDÉMÁZHa összemorzsolunk egy frissen szárított marihuána rügyet az ujjaink között, egy csokoládészerű aromát is észrevehetünk az illatában. Nincs igazi hasonlóság a kakaóbab és a kannabisz között. A hasonlóság csak az érzékelésünkben van. De ez elég erős ahhoz, hogy egy Mexikóban termesztett aromás füvet-legalábbis abban az országban-csokoládénak hívjanak. Lehetséges, hogy hasznot húzzunk ebből az érdekes hasonóságból és alkalmazzuk néhány receptben, mint a következő:

Olvasszunk meg 120 gramm kannabisz kátrányt egy dupla forralóban. Adjunk hozzá egy vagy több teáskanál vanília kivonatot. Amíg kevergetjük, adjunk hozzá 120 gramm mézet. Alaposan keverjük össze az összes hozzávalót. Most már van egy mázunk, amit felhasználhatunk választásunk vagy fantáziánk szerint péksütemény receptekhez, de kenyérre is kenhetjük. Annyira átkozottul finom, hogy lehetséges, hogy sohasem jutunk túl az ujjnyalogató stádiumon. Ennek a máznak az íze rendkívül hasonlít a csokoládémázra, de sosem fogsz olyan csokoládétortával találkozni, amitől az elfogyasztása után kb. 20 perccel így érzed magad. Egy pikáns változatot készíthetünk, ha egy teáskanál narancskivonatot adunk hozzá a keverés közben.FORRÓ KAKAÓ TÍPUSÚ ITALMelegítsünk fél liter teljes tejet vagy tej és tejszín keverékét egy dupla forralóban. Amikor forró, keverjünk bele, és alaposan oldjunk fel 1-2 teáskanál kannabisz kátrányt, 2-4 teáskanál mézet, és 1 teáskanál vaníliát. Néhányan egy csipet sóval kedvelik. Ha teljes tejet használunk a tej/tejszín helyett és nem nézzük a derékbőségünket, adhatunk hozzá 1-2 teáskanál vajat, hogy növeljük a zsírtartalmat és segítsük a felszívódást. Pohárban tálaljuk egy kis tejszínnel a tetején. Két személyre elegendő.

CURRY-S HASISMár tanácsoltuk, hogy ne keverjük a kannabiszt nehéz ételekkel. A curry-t általában komoly vacsorák ízesítésére használják, amik rossz médiumok. Ennek ellenére hasznos lehet, ha a fűszeres polcon van curry, amit könnyű de tápláló ételek fűszerezésére is használható. Ehhez keverjünk össze 1 rész curry-t 3-4 rész porrá tört hasissal. A szőke charas ideális, mert könnyen porlik és a színe hasonlít a curry-hez. Töltsünk meg félig ezekkel az összetevőkkel egy üveget, és rázzuk erősen egy percig vagy tovább, hogy az anyagok egyenletesen elkeveredjenek. A keverékből egy teáskanálnyit rászórhatunk vagy belekeverhetünk bármilyen kisebb ételbe, ami ehhez a fűszerezéshez illik. A forró vajas rizs és zöldségek a legideálisabbak a zsírtartalom miatt. Egy másik kannabiszos curry-s készítményt ír le W.D. Drake Jr.: The Connoisseur's Handbook of Marijuana című könyvében. Az ő receptje, habár Curry Por a neve, valójában frissen darált curry fűszerek keveréke kendervajjal.HAGYMALEVES RUDERALISEzt a markáns orosz-stílusú levest a Cannabis ruderalis-ról nevezték el, a marihuána inda-szerű változatáról, ami csak Oroszország egyes részein található.

Süssünk ki négy-hat vékonyra vágott hagymát bőséges mennyiségű olajban vagy vajban. Amikor a hagyma már részben megsült, de még nem kezdett el barnulni, keverjünk bele 15-30 gramm finomra rostált marihuánát. Folytassuk a sütést, amíg a hagymák el nem kezdenek barnulni. Vegyük le a lábast a gázról. Szórjunk négy evőkanál lisztet a hagymára és keverjük el. Fedjük le a lábast, és hagyjuk körülbelül öt percig kis lángon sülni. Néhány percenként kevergessük. Legyen készen egy liter meleg víz. Adjuk hozzá a hagymát a vízhez. Alaposan öblítsük ki a lábast ezzel a vízzel, és öntsük vissza ezt a levet a leveses edénybe. Ne felejtsük el, hogy a lábas alján levő zsírok tartalmazzák a mágikus anyag, a THC nagy részét. Adjunk hozzá bármilyen fűszert, ami tetszik. Főzzük lassú tűzön fél óráig. Adjunk hozzá egy kis bort, brandyt, vagy (ha készen érezzük magunkat rá) kannabisz főző brandyt. Tejfölös, parmezán sajtos, paprikás, és kapros díszítéssel tálaljuk. Tálalás előtt jól keverjük meg. Ügyeljünk, hogy minden vendég ugyanolyan arányban kapjon az alsó és felső folyadékokból. A THC-t tartalmazó olaj hajlamos arra, hogy a felszínre emelkedjen.

Ez a leves ugyanolyan módon kihasználja az olaj extraháló tulajdonságait, mint a kendervaj teszi, azonban ebben a receptben a fű íze integrálódik a hagymáéval. A tejföl további zsírja segíti a felszívódást, ebben segít az alkohol is. Ha a fűnek még mindig érdes a felülete ilyen hosszú főzés után, a tejföl úgymond megzsírozza a szemcséket, és elsimítja a dolgokat.

Ennek a receptnek sok változata van, mint gomba, spárga, vagy bármi használata a hagyma helyett vagy mellett; vagy tejszín hozzáadása tejföl helyett. És a fűszerválasztás, persze mindig a mienk.CREME DE GRASEz egy finom szíverősítő vagy likőr a legnagyobb kaliberűek közül. Különbözik az előzőleg említett kannabisz főző brandytől, ami csupán a gyanta feloldása egy erős italban. Ennek a szíverősítőnek a készítése valójában főzés nélkül történik. A friss kannabisz finom, gyantás aromáját és ízét teljes egészében megőrzi. Némi tapasztalat után a szakértő italkészítő észre fogja venni, hogy különböző típusú füvek határozottan különböző eszenciát kölcsönöznek a likőrnek, és hogy ezekből szíverősítők széles változatát készítheti el, mindegyiket a saját jellemző tulajdonságaival, éppúgy, mint a bortermelő teszi ezt különböző szőlőkkel. És mint a borász, végül kísérletezhet is különböző italkészítmények keverésével.

Ez lehet a legfontosabb recept ebben a könyvben. Nem csak az alkoholipar fog milliárdokat keresni rajta miután a marihuána tilalom e rövid időszaka befejeződött, de nagy szerepet játszhat az emberiség túlélésében és evolúciójában. Most, mi radikális, fű-szívó hippik tudjuk, hogy ha rávehetnénk a szüleinket, tanárainkat, főnökeinket, kormányzóinkat, elnökeinket, stb., minden megnyugodna, a háborúk befejeződnének, és a Vízöntő Korszak fehér felhőként szállna le ránk. Persze a nehézség abban van, hogy a valóság merev pillérjeit kapcsolatba hozzuk a hitvány gazzal. Nos, mi hippik, akik igazán azok vagyunk, tudjuk, hogy az út egy egyenes ember szívéhez az üvegén át vezet. Szóval ne felejtsük el meghívni öregaput egy italra az ünnepekkor (ld. Etikai kommentár).

Tegyünk 60 gramm marihuánát (minden részt felhasználhatunk) egy egyliteres befőttes üvegbe. Öntsük le a füvet meleg vodkával vagy tiszta szesz és desztillált víz vagy kútvíz (50/50) hasonló keverékével, hogy az teljesen ellepje. Tegyük rá a fedőt az üvegre, és viszonylag meleg helyen tároljuk legalább öt napig. Alkalmanként ellenőrizzük le, hogy az összes fű el legyen lepve alkohollal. Szűrjük le, és tegyük egy üvegbe a folyadékot. Újra áztassuk be a masszát friss vodkába újabb öt napra. Szűrjük le a folyadékot, és keverjük össze az első szűréssel. Öntsük le a masszát ezúttal desztillált vagy kútvízzel és hagyjuk ázni öt napig, de ne tovább. Az utolsó napon, melegítsük az üveget egy edény forró vízben 45 percig. Ügyeljünk arra, hogy az üveg teteje meg legyen lazítva melegítés előtt. Szűrjük le a folyadékot, amíg meleg és adjuk hozzá a többi folyadékhoz. Szűrjük le az összekevert folyadékot egy kúp alakú papír kávészűrőn. A folyadékban lévő nagy mennyiségű finom törmelék miatt többször is ki kell cserélni az eldugult filter papírt újjal. Ha bármilyen homályosság marad a szűrt folyadékban, tegyük üvegbe és hagyjuk zavartalanul állni körülbelül egy hétig, amíg a seprő le nem ülepszik és a felette levő folyadék tiszta nem lesz. Szívjuk le a tiszta folyadékot az üledékről. Tegyük ezt a folyadékot egy tiszta befőttesüvegbe enyhén meglazított fedővel, és melegítsük egy edény forró vízben körülbelül 15 percig, vagy amíg a folyadék 80 oC-ra nem melegszik. Keverjünk hozzá mézet, amíg el nem érjük a kívánt édességet. Öntsük a folyadékot egy tölcséren át egy tiszta üvegbe; minél magasabb és karcsúbb az üveg, annál jobb. Hagyjuk állni több hónapig; minél tovább, annál jobb. Újabb seprő fog leülepedni. Óvatosan, hogy fel ne zavarjuk az üledéket, szívjuk át a tiszta folyadékot egy tiszta üvegbe. Lássuk el Creme de Gras címkével. Ez körülbelül 50-60 fokos. Ebből egy-két pálinkás pohárnyitól még nem fogunk berúgni, de ha várunk kb. 15 percig, garantált, hogy beállunk tőle.RETSINA SATIVAA görögök gyantát adnak ízesítésként a borukhoz, és ezt retsinának hívják. Akkor miért nem tudjuk ugyanezt tenni a Cannabis sativa aktív gyantáival? Nos, meg tudjuk tenni. Csak van egy kisebb legyőzendő akadály. A 11-13%-os alkoholtartalom a borban túl gyenge, hogy elegendő mennyiségben feloldja a gyantát, hogy annak az íz elváltoztatásán kívül más hatása is legyen. Ezt a problémát legyőzhetjük, ha először a gyantát kismennyiségű felmelegített tiszta szeszben, vodkában, vagy brandyben oldjuk fel. Az erősen koncentrált hasis olaj a legjobb használható anyag, mert több THC-t kapunk minden borospohárba anélkül, hogy nehéz szilárd anyagokkal és elsöprő ízzel terhelnénk a bort. Két vagy több gramm hasis olajat feloldhatunk 3 cl vagy több felmelegített alkoholban. Ezt az oldatot azonnal, amíg meleg hozzá kell adni 8 dl szobahőmérsékletű fehérborhoz. Rázzuk össze alaposan, hogy a gyanta egyenletesen szétoszoljon a borban. Ha hasis olaj nem áll rendelkezésünkre, hasist is használhatunk. Törjünk össze négy vagy több gramm hasist, és oldjuk fel 1,2 dl vagy annál több meleg alkoholban. A hasis nem oldódik olyan könnyen, mint a hasis olaj. Némi extra kevergetést és ismételt melegítést igényelhet. Amikor az anyag feloldódott, adjuk hozzá a borhoz, mint az előbb. Minden 3 cl tiszta alkohol, amit az üveg borhoz adunk, az alkohol arányát a borban 4 százalékkal emeli. 3 cl tiszta szesz egy 8 dl-es borban, ami 11% alkoholt tartalmaz a bor alkohol tartalmát 15%-ra emeli. Minden 3 cl 100 fokos vodka vagy brandy a bor alkohol tartalmát további 2%-al emeli. 4 x 3 cl vodka vagy brandy, amit egy 8 dl-es üveg 12%-os asztali borhoz adunk, az alkoholtartalmát körülbelül 20%-ra emeli, ami ugyanannyi, mint egy nehéz boré, mint a port vagy a sherry. Egy vagy két borospohár a retsina sativából megteszi a magáét.KANNABISZ SÖRA korai 1940-es évek alatt, Warmke és Davidson kutatók annak a módját keresték, hogyan javíthatnák a kender rostját háborús célokra. A japánok elvágták a manilai kender ellátási útvonalát. Megpróbálták ráoltani a marihuána növényt a komló tövére (a komló a marihuána egyetlen ismert rokona). A háborús törekvések sajnálatára, egyik oltás sem fogant meg. Amikor azonban megfordították a folyamatot és komlót oltottak marihuána tövekre, az oltványok életben maradtak, és nőttek. Amikor beértek, a növények a legális komló külső megjelenésével bírtak. Még az aromájuk és a kesernyés ízük is a komlóé volt, de ugyanannyi THC-t tartalmaztak, mint bármelyik marihuána növény. 1970-ben a nyilvánosság tudomására hozta ezt a homályos információt Mary Jane Superweed (nom de plume) The Super Grass Grower's Guide című könyvében, és William Drake, Jr. The Connoisseur's Guide to the Cultivation of Cannabis című könyvében. Azóta a szövetségi kormány aggódik a fűtermesztők száma miatt, akik oltással felismerhetetlen kannabiszos komló növényt állítanak elő. A Mezőgazdasági Minisztérium utasításokat (nem törvényeket) adott ki minden komló termesztőnek és kereskedőnek, hogy ne adjanak el komló növényt senkinek, aki nincs benne a kereskedelmi komló termesztésben, vagy a söriparban. A komlót a sör ízesítésére használják. Ez egy lupulin nevű anyagot tartalmaz, ami kémiailag hasonlít a THC-hoz, de közel sem olyan hatásos. Hatása leginkább enyhe nyugtatóéra hasonlít. A komló az, ami a sörnek a nyugtató és néha alvást előidéző hatást adja.

A kérdést feltették: Mi történne, ha valaki sörgyártásra olyan komlót használna, ami marihuána tőre lett oltva? Egy üveg sör ugyanazt a hatást nyújtaná, mint a marihuána? Valószínűleg be lehet állni ilyen sörtől, ha a tő nagyon magas hatóerejű fűé, mint amilyen a thaiföldi, nepáli, és afganisztáni, és ha ezt a legjobb talajban és a legjobb klíma alatt termesztik. Az egyik nehézség az lenne, hogyan vonjunk ki elég kannabisz gyantát a komló terméséből. Az olajban oldódó gyanta nem oldódik a vizes sörben. Még a legerősebb sör alkoholtartalma sem elégséges, hogy feloldja a gyantákat. Az ilyen főzet THC hatóerejének biztosítására először a kannabiszos komló termés koncentrált kivonását kell elvégezni meleg vodkával, vagy etanollal. Ez hozzáadható a sörhöz, miután azt kifőztük (vagy megvettük). Nem jó, ha az alkoholt a főzés alatt adjuk a sörhöz, mert megállíthatja az erjedési folyamatot. Ha a kannabiszos komló nem áll rendelkezésünkre, marihuána/alkohol kivonatot keverhetünk össze közvetlen egy üveg sörrel. Különböző mennyiségekkel kísérletezhetünk. Próbáljunk meg elérni olyan arányt, hogy a vodka vagy etanol ne legyen túl sok, hogy berúgjunk tőle, de elég kannabisz potencia legyen, hogy beálljunk tőle. Nemrég néhány író cáfolta Warmke és Davidson felfedezését a THC jelenlétéről az oltott komlóban. Azzal érvelnek, hogy a módszer, amit ezek a kutatók használtak a THC jelenlétének meghatározására, nem igazolható. Amíg ez a kérdés meg nem oldódik, időpocsékolás lehet az oltással próbálkozni.KANNABISZ ÉS KÁVÉNéhány keleti és észak-afrikai országban hasist tesznek a kávéba. Lejegyezték, hogy ez a kombináció növeli a hasis hatását, de csökkenti a tartamát. Az újságjában, The Boston Medical and Surgical Journal-ban, 1857. Április 16. John Bell M.D. “On the Hashish or Cannabis Indica" című cikkében megemlíti ezt a jelenséget, és azt állítja, hogy ez a hasis gyorsabb feldolgozása miatt lehet. Lehetséges, hogy a koffeinnek és rokon anyagainak a kávéban van valami köze ezekhez a hatásokhoz. Drogok gyakran erősítik egymást. A koffein erősítheti a kannabisz stimuláló tulajdonságait. Mivel a kannabisz első hatásai közé a stimulálás is beletartozik, a koffein fokozhatja ezeket a hatásokat a kezdeti szakaszban. Ez a stimuláció általában álmossággá alakul néhány óra után. A kávé, természetesen, hatásos ellenszere a letargiának. Sok tapasztalt hedonista-különösen akik ráérnek-úgy találják, hogy egy dzsoint és egy kávé a legtökéletesebb kombináció, hogy jól kezdődjön a reggel; elég stimuláló, hogy a nap elkezdődjön, de elég megnyugtató, hogy távol tartson az idegeskedéstől.Több módja van annak, hogyan lehet a kávét kannabisszal megfűszerezni. A legelragadóbb és egzotikusabb reggeli ital a következőképpen készül:TÖRÖK SZEMNYITÓKészítsünk egy kanna jó kávét. A török kávéskannába tegyünk egy teáskanál finom porrá tört tiszta arab mokkát minden csészére. Ezt a kávét és a török kannát akármelyik kereskedőtől megvehetjük, aki minőségi teára és kávéra specializálódott. Adjunk hozzá egy csipet őrölt kardámom magot és másfél gramm porrá tört hasist minden csészére. Öntsük a kívánt mennyiségű kávét a porrá tört mokkára és kardámomra. Melegítsük a török kannát kis lángon, amíg azzal nem fenyeget, hogy túlforr. Azonnal vegyük le a gázról. Eszpresszó csészében tálaljuk kiskanállal. Oldjunk fel egy teáskanál mézet minden csészében. Így készítik a török kávét akár hasissal, akár nélküle. A kávét a tetejéről kortyolják, és a porrá tört mokkát, mézet és bármit az aljáról édességként eszik a kanállal.

További lehetséges kannabisz/kávé kombinációk:LEPRECHAUN'S DELIGHT

(ÍR STÍLUSÚ KÁVÉ)Egy csésze kávéhoz adjunk egy feles Creme de Gras-t és tegyünk a tetejére tejszínhabot. Aki igazán kemény gyerek és a gyomra, mint Patrick malacaié, felcserélheti a Creme de Gras-t egy tömény felesre a kannabisz főzőbrandyből.JACK KÁTRÁNY KÁVÉOldjunk fel egy gramm kannabisz kátrányt egy csésze nagyon forró kávéban. Nem fog igazán feloldódni, hacsak nem adunk hozzá némi alkoholt, de a maga módján elkeveredik a kávéban. Rögtön adjunk hozzá valami zsíros krémet. A krém zsírtartalma oldhatóbbá teszi a kátrányt és segít a felszívódásában. Egy kis mézet adhatunk hozzá, hogy ízletesebbé tegyük az italt. De ne felejtsük el, hogy túl sok cukor lassítja a zsír emésztését. Arra is rá kell mutatni, hogy a krémes, cukros kávé rendszeres használata nem túl jó a májnak.VAJGOLYÓS KÁVÉKeverjünk egy csésze kávéba egy vagy több teáskanál erősen koncentrált kendervajat. Vaj a kávéban furcsán hangozhat, de sokan teszik és kedvelik ezt. Addig ne bíráljuk, amíg ki nem próbáltuk.HASIS OLAJ ÉS KÁVÉNéhány csepp hasis olajat feloldhatunk egy forró csésze kávéban, amihez krémet adtunk.TEÁK A HASIS TOROKKAPARÓ HATÁSÁNAK CSILLAPÍTÁSÁRAHabár sok tüdőkímélő receptet ajánlottunk ebben a könyvben, a legtöbben közülünk folytatni fogják a kannabisz termékeik szívását. A jó tanácsai ellenére, még a szerző sem adta fel teljesen ezt a gyakorlatot. Addig is, amíg szívunk, viszonylagos kényelemben tegyük azt.

Keleti országokban, ahol a hasist olyan mértéktelen mennyiségben szívják, hogy a köhögés, krákogás, és a zihálás majdnem a nemzeti nyelvnek tűnik, különböző teákat szolgálnak fel, hogy csökkentsék a fájdalmat, és a toroknak legalább a kényelem és nyugalom illúzióját adják.

Az egyik legnépszerűbb ezek közül a marokkói teák közül 2 rész fekete tea, 3 rész fodormenta levél, és 1 rész hibiszkusz virág keveréke. A mentának nyugtató és csillapító hatása van a torokra. A fekete teának és a hibiszkusznak együtt enyhe és kellemes érszűkítő hatása van. A fekete tea 2% koffeint is tartalmaz, ami segít ellensúlyozni a túlzott mértékű fogyasztás hatásait. Ezt a teát áztatni, és nem forralni kell. A legtöbb erősen aromás gyógyfű, mint a menta és az egyvirágú körtike az illóolajaiknak köszönhetik tulajdonságaikat, amik elpárolognak és elvesznek, ha forraljuk őket. Először a tea vizet forraljuk fel. Amikor bugyog, vegyük le a gázról, és hagyjuk 30-60 másodpercig hűlni egy pár fokot, mielőtt ráöntjük a teáskannában levő levelekre. Hagyjuk ázni két-három percig, mielőtt felszolgáljuk. A hibiszkusz érdekesen fanyar, de lehet, hogy mézzel szeretnénk édesíteni a teát. A méz gyulladáscsökkentőként is hat, bevonva a torkot és csillapító védelmet nyújtva a füst ellen. A fehér cukor nem olyan jó gyulladáscsökkentő és némelyik torok irritációt fokozhatja.

Ha marokkói teát készítek, gyakran felcserélem a hibiszkuszt csipkebogyóra. Nagyjából ugyanolyan íze van, de a csipkebogyó C vitamint és néhány rutint és bioflavinoidokat tartalmaz. A C vitamint a dohányzás elhasználja a szervezetből. A csipkebogyó segít ezt pótolni. Továbbá, a vitamin,a rutinok, és a bioflavinoidok segítenek újraépíteni a fájó torok elszakadt hajszálereit, és erősítik őket a további károsodások ellen. A csipkebogyó szintén enyhe érszűkítő. Nehéz csupán áztatással kivonni a csipkebogyó előnyös hatásait. Össze kell törni, és a forró vízbe tenni. Ezt ezután a fekete tea és menta levél keverékére kell önteni.MÁS RÖGTÖNÖZHETŐ TEÁKAz ideális hasis szívó teakeveréke egy csillapító aromás, egy gyulladáscsökkentő, egy gyógyító, és egy enyhe érszűkítő összetevőből áll. Egy enyhe köptetőt is hozzáadhatunk, éppúgy, mint bármilyen ízletes gyógynövényt, ami görcsoldóként szolgál.

A gyulladáscsökkentő gyógynövények között vannak: ánizs, csillagos ánizs, édesgyökér, szasszafrász, szilfakéreg, martilapu, nadálytő gyökér, lenmag; orvosi ziliz virága, levelei, és gyökere; lonc virága.

A csillapító aromás gyógynövények között vannak: borsmenta, fodormenta, kakukkfű, zsálya, egyvirágú körtike, kardámom magok, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors, eukaliptusz levelek, angyalgyökér magok, izsóp, gyömbér gyökér, koriander magok.

Ha nem őrölt fahéjat használunk, törjük darabokra a rudat. Ha őrölt fahéjat használunk a teákhoz, ez egy zselatinszerű anyagot bocsát ki, ami nyálkás külsőt ad a teának. Ebből az anyagból kis mennyiségnek a tört fahéjrúdból megvan az előnye, hogy gyulladáscsökkentőként hat. Az édesgyökér és az orvosi ziliz gyökere hasonló nyálkás anyagot termel, amit takarékosan kell használni és nem szabad sokáig forralni. Az orvosi ziliz levele kevesebbet tartalmaz ebből a nyálkás anyagból, mint a gyökere, és a virága még kevesebbet.

Az enyhe érszűkítő gyógynövények között vannak: kakukkfű, zsálya, rozmaring, nadálytő gyökér és levél, ginseng, örvénygyökér.

Egy másik gyógyhatású anyag fanyar utóízzel, mint a hibiszkusz, vagy a csipkebogyó, a tiszta C-vitamin. Sok gyógyszertárban kapható por alakban is. Ez jó citrompótló. 1/3 teáskanál egyenlő 1000 mg. A legtöbb ember nem használ többet egy csipetnél (300-500mg) csészénként. Ha túl fanyar, mézzel édesíthető.

A köptető gyógynövények között vannak: orvosi pemetefű, ökörfarkkóró virág, amerikai aranyvessző levelei, orvosi tüdőfű, nefelejcs levelei.

Sok mediterrán országban készítenek zsályatejet, és isszák azt a kellemes ízéért és jótékony hatásáért a légzőszervekre. Ez egyszerűen tejben felforralt és leszűrt zsályalevelek. Néhányan mézzel édesítik.

Jáván és más helyeken a hibiszkusz virágait kókusztejben főzik, és hagyják kihűlni mielőtt feszolgálnák nagyon ízletes italként a köhögés és torokgyulladás enyhítésére.

A ginzeng kitűnő tonik az idegekre, vérkeringésre, és a mirigyekre. Segít a testnek, hogy gyorsabban meggyógyítsa önmagát. Ha valaki nagy bulizásra készül, és mértéktelen kannabisz fogyasztásra, vagy szívásra, jelentős dózisú ginzeng gyökér vagy ginzeng tea előzetes elfogyasztása segít, hogy a nagymértékű fogyasztás ellenére fennmaradjon az egyensúlya.

Amellett, hogy a lonc virága jó gyulladáscsökkentő, még jó görcsoldó is.

KANNABISZ TERMÉSZETEHOGY A LEGTÖBBET KIHOZZUK BELŐLEHogy a legjobb és leggazdaságosabb eredményt kapjuk a kannabiszos ételeknél, nem szabad megfeledkeznünk a kannabisz fizikai és kémiai természetének számos tényéről, és hogy az hogyan bomlik le és szívódik fel az emésztőszervekben. Az írónak nem áll szándékában, hogy terhelje vagy összezavarja az olvasót a tudomány túl sok bonyodalmával, azonban néhány részlet alapvető megértése értékes lesz, ha döntést kell hozni, hogy a legjobb eredményt kapjuk a legkisebb befektetéssel.A KANNABISZ OLDÓDÁSAA THC, a fű és hasis aktív hatóanyaga nem oldódik vízben; de olajokban, zsírokban és alkoholban oldódik. Ez már évezredek óta ismert. Indiai és más hasis evő civilizációk receptjei általában megkívánják, hogy a gandzsát vajban vagy ghee-ben (tisztított vaj) süssük ki, mielőtt a többi hozzávalóval kombináljuk. Mégis, a felvilágosult huszadik században találunk egyébként intelligens embereket, akik vízben forralják, és gyakran csak áztatják a marihuána leveleit, szárait és magvait, majd poharat pohár után isznak meg, a “high" üldözésében, ami talán sohasem érkezik meg. Ezután eldobják a leveleket, amik, habár nedvesek, még hatásosak. Ha a fű kitűnő minőségű és sok gyanta van a külsején, lehetséges, alapos forralás után, hogy ennek a gyantának egy töredékét megpuhítja a hő, és az kiúszik a teavízbe. Azonban világos, hogy a vízben forralás nem hatékony módja az olajban oldódó anyagok kinyerésének.

Ebben az írásban szereplő legtöbb recept magában foglalja a kannabisz gyanta kivonásának valamilyen formáját olaj vagy alkohol médiumba. Ezt a következő módszerek bármelyikével el lehet végezni: alkoholban áztatás vagy főzés; olajban vagy vajban hirtelen kisütés vagy főzés; nyersen összekeverni olajjal, vagy vajjal; összekeverni, melegítve vagy melegítés nélkül, egy olaj/víz emulzióval, mint a tej. A tej vajzsírokat tartalmaz emulzióban vízzel. A kannabisz anyagokat forralhatjuk tejben, és azok fel fognak oldódni ezekben a zsírokban. Ez az emulziós oldódás az alapja a bhang néven ismert ősi indiai italnak.A KANNABISZ EMÉSZTÉSESzámos módja van annak, hogy valaki megeméssze a kannabiszt, a hatásosság változó mértékével. A legegyszerűbb, habár nem a leggusztusosabb, összerágni és lenyelni 5-20 gramm marihuánát, ˝-2 gramm hasist, vagy 1/10- ˝ gramm hasis olajat. Ezek az értékek nagyban változhatnak a hozzáférhető termékek hatóerejének nagy különbségei, és az egyéni tolerancia különbözőségei miatt. Amikor ezeket az anyagokat tisztán fogyasztjuk (üres gyomorra, persze), egy órát, vagy többet kell várnunk, az emésztőrendszerünk aktivitásától függően, amíg a kezdeti hatások tapasztalhatóak lesznek. Ez kevesebb időbe és kannabiszba kerül, ha az anyagot egy megfelelő médiumban gondosan feloldottuk. A második pont, tehát, hasonlít az elsőre. A THC hatásosabban szívódik fel, ha fel van oldva zsírokban, vagy alkoholban.

Ha zsírokat, vagy olajokat emésztünk, a máj jelet kap, hogy epét válasszon ki, ami ezután az epehólyagban koncentrálódik, és a patkóbélbe kerül. Az epe egy viszkózus, lúgos folyadék, ami segít a zsírok emulgálásában, emésztésében és felszívódásában. A kannabisz bizonyos mértékig stimulálja az epefolyást. Ha azonban a kannabiszgyantát zsírok jelenléte nélkül juttatjuk a szervezetbe, nem választódik ki elég epe, hogy előidézze a teljes felszívódását. Végül azonban, két- vagy négyszer annyi idő alatt a gyanta valahány százaléka felszívódik.

Ha étel kerül a gyomorba, az kavarog, miközben a sósav és az enzimek megkezdik az emésztését. Miután a gyomor tartalma folyékonnyá vált, belőle kis mennyiségek a patkóbélbe ürülnek 20 másodperces intervallummal, amíg egy bizonyos mennyiség fel nem halmozódik. Ezután ez a kiürülési folyamat lelassul. Nagyon kis mennyiségű zsír ekkor közvetlenül felszívódhat a vérbe a bél hajszálerein keresztül. Ezután az epe megkezdi munkáját, a zsírok emulgálását (nagyon apró cseppekben eloszlatja azokat vízben) és a zsírsavak némelyikét vízben oldódóvá teszi. Most már nagyobb mennyiségű zsír szívódhat fel a patkóbélen keresztül, amit nem emészt meg a hasnyálmirigy lipáz enzime a vékonybélben. Ahogy az emésztődő étel továbbhalad a patkóbélből a vékonybél alsóbb részei felé, a gyomor tartalmából több ürül a patkóbélbe, és hasonló elbánásban részesül. A gyomor kiürítésének teljes folyamata egy-négy órát vehet igénybe.Megjegyzés: az a hír járja, hogy a vegetáriánusok nem állnak be annyira a fűtől, mint a húsevők. Ez az elképzelés nem abszolút alap nélküli; ez csupán az igazság elferdítése. A tudományos irodalomban legalább a korai tizenkilencedik századig visszamenőleg számos alkalommal lejegyezték, hogy míg a húsevő állatok (halak, kutyák, disznók, keselyűk, varjak, stb.) változatlanul és gyorsan kimutatják a marihuána bódító hatását, a növényevők, mint a ló, őz, majom, kecske, birka és tehén bármilyen beadott dózistól csupán jelentéktelen hatást tapasztalnak. Az ember képes alkalmazkodni akár a vegetáriánus, akár a húsevő diétához. Egy személy egyéni evési szokásainak, nem számít, milyen hosszan-tartók azok, nincsen semmilyen hatása a képességére, hogy élvezni tudja a kannabisz gyönyöreit.ALKOHOL ÉS CUKORA kannabiszgyanta alkoholos oldata nagyon könnyen felszívódik, még az emésztőnedvek hiányában is. A gyomor nagyjából tárolóhelyként szolgál az étel számára, ahol azt előkészíti a további emésztésre. Csak néhány anyag, mint a víz, alkohol és néhány drog, szívódik fel közvetlenül ezen a szerven keresztül. Az alkohol meglehetősen gyorsan szívódik fel a gyomorfalon keresztül, és szállítóeszközként működik, ahogy más vele kombinált anyagokat is bejuttat a szervezetbe. Mivel a méz és cukor is gyorsan felszívódik a véráramba a belek hajszálerein keresztül, bizonyos mértékig ezek is szállítóeszközként szolgálhatnak. De mivel a THC nem oldódik cukrokban, a felszívódás mértéke eléggé korlátozott.

A gyomor részére egy hormon (enterogastrone) adja a jelet, hogy lelassítsa tartalmának kiürítését a patkóbélbe. Ezt a hormont a belek nyálkái (mucosa) bocsátják ki, ha cukor és/vagy zsírok vannak jelen a vékonybélben. Ha túl sok a jelenlevő cukor, az aktív gyantát tartalmazó zsírok tovább maradnak a gyomorban. Ebből az információból összefoglalhatunk még egy irányadó pontot: Egy kevés cukor jelenléte az alkoholban vagy egy olaj-alapú édességben valamennyire megkönnyítheti a THC felszívódását. Túl sok cukor azonban akadályozza a zsírok és THC tartalmuk emésztését.FŐZÉSMÓD VÁLASZTÁSAEgy bevezető megjegyzést már tettem a marihuána szakácskönyvek ostobaságáról. Némelyik receptjük olyan nyelőcső-tágító finomság, mint a marihuána spagettivel vagy hasis stroganoff. Most képzeljünk el egy gyomrot tele spagettivel vagy stroganoffal, amibe több gramm marihuána van belekeverve. Két vagy három óra múlva mennyi szívódik fel ebből a bőséges ebédből a testbe? A negyede? Talán még egyharmada is, ha egy bivaly emésztőnedveivel bírunk. Egész nyilvánvalóan, ugyanennyi fog felszívódni az egyenletesen szétoszlott marihuánából is. A legtöbb még a vaskos ételcsomókban lesz, amik lomha útjukon araszolnak 9 méter bélen keresztül. Ennek annyiban lehet némi haszna, hogy a fokozatos felszívódás segíthet fenntartani a “high"-t több órával tovább, feltéve, hogy van bennünk elég, hogy kezdettől fogva beálljunk. A kannabiszos étel felszívódási rátája az emésztőszervi utazása során többé-kevésbé a következő: 1/3-a felszívódik az első 3-4 óra alatt a kezdeti “high"-hoz, 1/3-a fokozatosan felszívódik a következő 6-8 óra alatt, hogy úgymond fenntartsa a “high"-t, 1/3-a fel nem szívódott anyag, amit végül feláldozunk a városi csatornarendszernek. Ha a drága füvünk vagy hasisunk 30-40 százalékát le akarjuk húzni a mellékhelyiségben, azok a receptek megmutatják, hogyan. Ha nagyobb, jobb, és továbbtartó “high"-t akarunk kevesebb befektetésért, akkor olvassunk tovább.

Amit most megvitattunk, abból megállapíthatunk egy harmadik irányadó pontot: A megfelelő ételből egy kevés segít a kannabiszgyanta felszívódásában; túl sok étel csupán felhígítja a hatóerejét és elpocsékolja a nagy részét.

Ugyanebből az okból a kannabiszt legjobb kis falatokkal kombinálni, semmint bőséges ételekkel, és ezeket a falatokat nem már tele lévő gyomorra kell elfogyasztani.

Hozzá kell fűzni, hogy a kannabisz aktív gyantái oldódékonyabbá válnak (még enyhén vízben oldódókká is) lúgos helyzetben. Savas körülmények zavarják az oldhatóságukat. A jelek szerint a gyanta legjobban a vékonybél felső részének lúgos nedvei hatása alatt szívódik fel. Az alsóbb belekben a felszívódás feltehetően egészen minimális. Az itt történő további felszívódás nem tesz hozzá a “high"-hoz, csupán fenntart egy gyenge bágyadt állapotot.

A FŐZÉS HATÁSA A KANNABISZRANéha felteszik a kérdést: “Mi a hatása a sütés hőjének a kannabiszra? Tönkreteszi-e a hatóerejét?"

Rendes körülmények között a hatóerő nem romlik észrevehetően a főzéstől. Legnagyobbrészt, a hőmérséklet, ami elégetné vagy tönkretenné az aktív elemet, ugyanolyan gyorsan elrontaná magát a receptet is.

A THC hatóerő veszteség általában az oxidáció eredménye. Hacsak nem légmentes környezetben tartjuk a kannabiszt, ki lesz téve az oxidációnak. Fagyasztóban az oxidáció mértéke majdnem nulla. Szobahőmérsékleten az oxidáció egészen fokozatos. Tíz százalék veszhet el egy több hónapos időszak alatt. Magasabb hőmérsékleten, a trópusokon például, ez a csökkenés csak enyhén magasabb. Ha a kannabiszt nagyon forró helyen tartjuk, mondjuk 65 oC-on, vagy magasabban, egy sokkal tekintélyesebb hatóerőesést várhatunk ugyanannyi idő alatt.

A főzés hőmérséklete gyorsítja az oxidációs folyamatot, de általában az ezzel járó idő túl rövid, hogy nagyobb veszteség történjen. Javasolt, hogy a marihuána mennyiségét növeljük a következőképpen a hosszabb főzési időtartamok ellensúlyozására:Percek


Hőmérséklet — oC150


200


250


300

30


20


22


24


26

60


22


24


26


28

90


24


26


28


31

120


26


28


31


34Gramm marihuánaEzek az enyhe mennyiség növelések nem ártanak és nem valószínű tőlük a túladagolás.

Sok esetben lehetséges, hogy a főzés növeli a marihuána potenciáját. Frissen szedett kenderben sok, néha az összes THC tetrahydrokannabinolsav formában van jelen. A százalék olyan tényezőktől függ, mint a szedés ideje és a klíma, amiben nőtt. Éretlen vagy északi éghajlat alatt nőtt fű valószínűleg több THC-savat tartalmaz, mint THC-t. A sav nem pszichoaktív, de a szárítás folyamán a java átalakul aktív THC-vé, egy dekarboxileződés néven ismert természetes folyamat által. A maradék sav nagy része is át fog alakulni THC-vé egy kétéves időszak alatt. Sajnos ilyen hosszú idő alatt ebből a THC-ből sok oxidálódik. Ha a dekarboxileződés oxigénmentes környezetben folyna le, nem történne vele egy időben oxidáció. Hő alkalmazása tovább dekarboxilezheti az át nem alakult THC-savat a száraz anyagban. Mikor a marihuánát cigarettában szívják, habár a THC-ből és savából sokat elpusztít a parázs, mind, ami eléri a dohányzó ember tüdejét már a THC aktív formájává alakult. Ha a THC-savakat tartalmazó anyagot kb. 100 oC- ra melegítjük nitrogén vagy széndioxid atmoszférában (ami oxigénmentes), minden sav átalakul THC-vé. A hagyományos kannabisz receptek gyakran igénylik a gandzsa olajban, vagy vajban pirítását a használat előtt. Az olaj megvédi a terméket az oxigéntől, amíg a hő aktiválja a THC-t. Ez az aktiváció a hasis olaj kenderből való kivonása során is lezajlik, és bármilyen hasiskészítő eljárás során, ahol melegítést vagy forralást alkalmaznak.

Próbáljuk meg összegezni, mit tudunk a hő hatásáról a kannabiszra. Míg túl sok hő vagy a túlfőzés rombolhatja a THC aktivitást, a normális főzési hőmérséklet normális főzési ideig emelheti a potenciát a THC aktiválásával.

A szerzőt egyszer meghívták ebédre az otthonukba vidéki barátai, akik maguk termesztettek. A fénypont frissen szedett marihuána levelekből készült saláta volt. A szakács nagyon előzékenyen alaposan leöntötte olívaolajjal a zöldet, hogy segítse az étel feldolgozását. Mindannyian ugyanolyan mennyiséget ettünk a salátából ebéd előtt. Illatos és ízletes volt, de egyikünk sem állt be még egy kicsit sem. Először azt gondoltuk, hogy egyszerűen rossz volt a fű, de később, amikor elszívtunk egy kicsit, amit megszárítottunk előtte a napon, rájöttünk, hogy ez volt az egyik legjobb termésünk. Még az alsó levelek is jók voltak. Most már értjük, miért történhetett ez meg. Ez a fű, északi éghajlat alatt termesztve, friss állapotában a legtöbb THC-t a savas prekurzor formájában tartalmazta. Mivel nem lett megszárítva, hogy a sav THC-vá alakuljon, ennyi erővel akár salátát is ehettünk volna. Persze a nagy tál marihuána levél elfogyasztásának az ötlete már maga is izgató volt.KANNABISZ ÉS AZ ÉTVÁGYEgy pont, amit fölött a kannabisz főzésről szóló semmilyen értekezésnek nem szabad elsiklania, ennek az anyagnak az étvágygerjesztő hatása. Ezt a jelenséget mind klinikai tanulmányok és privát használat alatt lejegyezték. A fű szívása gyakran jó okot ad a használónak az evésre. De amikor ezt eszi, akár gasztronómiai nimfománná is változtathatja őt. Némelyik fű hajlamosabb erre, mint mások. Tehát ha kannabiszt fogyasztunk, ne legyen üres a konyhaszekrény.

Arra is rá kell mutatnunk, hogy az étel le is hozhat. Ha túlságosan be vagy szívva és le akarsz jönni, egy jó étel, egy kis harapnivaló, vagy csak egy evőkanál méz meleg vízben általában közelebb hozza a lábad a földhöz.

Amint már korábban említettük, túl sok étel egy kannabisz tálban elronthatja a “high"-t, mielőtt annak egyáltalán lehetősége lenne arra, hogy elkezdődjön. Továbbá, néhány ember-különösen a gyenge emésztőrendszerűek-egy kicsit émelyeghetnek, ha kannabisz termékeket próbálnak megemészteni. A gyomor gyakran megpróbálja visszautasítani azt, amit nehéz megemészteni. Túl sok étel ronthatja ezt a körülményt. Még ha a többség közül való vagy, akiknek nincs problémájuk a kannabiszos készítmények emésztésével, túl sok étel a pocakban átkozottul gyötrő lehet, amikor eufóriát próbálsz meg átélni.KANNABISZ ÉS AZ ÍZSok ősi és modern kannabisz készítmény legnagyobbrészt próbálkozás a kannabisz ízének elfedésére, amit sokan kellemetlennek találnak. A majoon tipikus példája ennek a megközelítésnek. Ez egy édesség bőségesen fűszerezve fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, szerecsendióval vagy más fűszerekkel, amik elégségesen, ha nem teljesen elrejtik a kender ízét. Ezek közül a receptek közül közlünk néhányat, mert kellemesek és megbízhatóak, nem szólva arról, hogy klasszikusak.

A szerző legtöbb saját receptje azonban arra a feltevésre alapul, hogy a kannabisz íze finom, ha helyesen készítik és más, az ízével harmonikus hozzávalókkal kombinálják. Ezek közül a receptek közül sok fűszerként kezeli a kannabiszt, ami nélkül a készítmények íze kétségkívül romlana.
 
 
3 komment , kategória:  Receptek  
Címkék: feltérképezetlen, megállapíthatunk, bioflavinoidokat, drogtoleranciája, elfogyasztásának, alkoholtartalmát, felszolgálhatjuk, kísérletezhetünk, megtisztításához, összekeverhetjük, rendelkezésünkre, helyettesítésére, felismerhetetlen, emésztőnedveivel, helyettesíthetik, kátránydarabokat, összekeverésével, specializálódott, dekarboxileződés, dekarboxilezheti, rendellenességek, leggazdaságosabb, tulajdonságaival, ellensúlyozására, felhasználhatunk, italkészítmények, kannabiszgyantát, narancskivonatot, megemésztődnének, tulajdonságaikat, felhasználhatjuk, megismételhetjük, szíverősítőként, hűtőszekrényben, szódabikarbónát, befőttesüveggel, könyv számos, újabb szakácskönyvnek, útikönyv megismertesse, kannabisz természetét, emberi emésztőszervek, könyv első, kannabisz-evés eredményeit, kannabisz-szívás eredményeivel, második rész, kannabisz fizikai, harmadik rész, alapanyagok főzetét, kannabisz kátrány, receptek közül, negyedik részt, alapanyagokból elkészíthető, EVÉS SZÍVÁSSAL SZEMBEN, KANNABISZ ANYAGOK ELKÉSZÍTÉSE, RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ KANNABISZ TERMÉKEK, Egyesült Államokban, Roger Adams, American Chemistry Society-ben, David Hoye Cannabis Alchemy–, Making High Potency Hash Oil, Twentieth Century Alchemist, Manhattan Beach, KANNABISZ RECEPTEK ALAPANYAGAINAK ELKÉSZÍTÉSE, Szent Ghee, GHEE KÉSZÍTÉSE, KENDERVAJ KÉSZÍTÉSE, INDIAI SZENT GHEE, KENDERVAJ MAGOKBÓL, ETIKAI KOMMENTÁR, CSÓRÓ CSABI KENDERVAJA, MÁSIK KOMBINÁCIÓ, KANNABISZ KÁTRÁNY KÉSZÍTÉSE, KANNABISZ FŐZŐBRANDY, Indian Hemp, Physical Society, FORRÓ VAJAS BHANG, INSTANT HASIS BHANG, MAJOON CUKORKA, MARRAKESHI FEHÉR SÜTEMÉNYEK, CUKROS RÜGYEK, ACAPULCO ZÖLD, HASIS OLAJ MÉZ, Hasis Olaj Teát, HASIS OLAJ CUKORRUDAK, KÖNNYŰ CUKORGOLYÓK, KANNABISZ MILKSHAKE, JÉGKRÉM IS, KANNABISZ CSOKOLÁDÉMÁZ, FORRÓ KAKAÓ TÍPUSÚ ITAL, CURRY-S HASIS, Drake Jr, Curry Por, HAGYMALEVES RUDERALIS, CREME DE GRAS, Vízöntő Korszak, RETSINA SATIVA, KANNABISZ SÖR, Mary Jane Superweed, Super Grass Grower’, William Drake, Mezőgazdasági Minisztérium, KANNABISZ ÉS KÁVÉ, Boston Medical, Surgical Journal-ban, John Bell, Cannabis Indica”, TÖRÖK SZEMNYITÓ, STÍLUSÚ KÁVÉ, JACK KÁTRÁNY KÁVÉ, VAJGOLYÓS KÁVÉ, HASIS OLAJ ÉS KÁVÉ, TEÁK HASIS TOROKKAPARÓ HATÁSÁNAK CSILLAPÍTÁSÁRA, RÖGTÖNÖZHETŐ TEÁK, KANNABISZ TERMÉSZETE, HOGY LEGTÖBBET KIHOZZUK BELŐLE, KANNABISZ OLDÓDÁSA, KANNABISZ EMÉSZTÉSE, ALKOHOL ÉS CUKOR, FŐZÉSMÓD VÁLASZTÁSA, FŐZÉS HATÁSA KANNABISZRA, KANNABISZ ÉS AZ ÉTVÁGY, KANNABISZ ÉS AZ ÍZ,
Matrix (#1)   2010-03-31 01:14:40
Üdvözlöm. Még soha nem fogyasztottam marihuanat, de szeretném kipróbálni a marijuanat tejben főzve, bízva abban, hogy szívműtétem, infarktusom utáni igen rossz közérzetem valamint a járás közbeni iszonyú lábfájásom enyhíti, elviselhetőbbé teszi életem.Kérem önt írja meg számomra a beszerzés lehetőségét az árat és a tejben főzés technikáját, időhosszát, adagolását. Nagyon szépen köszönöm.
kazsu01 (#2)   2014-05-13 10:00:06
Szerintem nem szabadna ilyen cikkeket terjeszteni, mert egyre több fiatal próbálja ki, az én fiam is használt ilyeneket, utána alkoholista lett, sem embert sem istent nem ismer.
Hála a drognak, szaporodik az agyatlan zombi.

Persze tudom, hogy a drog ad egy spirituális élményt, de az hamis, mivel nem lehet maradandó, utána pedig nagyobb a sötétség mint volt.
Trippes (#3)   2017-01-14 09:06:07
Baromságokat beszélsz öcsi!!!! el árulom az alkohol 10 x jobban le épít+(gátlástalanság, agresszivitás,stb...) szval egy gusztustalan dolog az alkohol, de ez a LEGÁLIS ez kell..tv ben plakátokon reklámozzuk!!!!!fizikai függőséget okoz..... bele vakulsz a nagy nyugalomba....!!!azért meg hogy egy ilyen sütit ennék, el küldenének elvonóra + az eljárást kifizetni min.80 e ft vagy még rosszab ... Csak az ien idióták akik a tv-ből veszik a storykat, meg amit épp hallanak ismerőstől, aki még látni se látott csak képen...de fogalmad sincs milyen!!!!

"Persze tudom, hogy a drog ad egy spirituális élményt, de az hamis, mivel nem lehet maradandó, utána pedig nagyobb a sötétség mint volt.
"
amit nem ismersz személyesen, ne alakíts ki tévhitet
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.01. 08:41 Választás 2018 - Az NVB 187 megfigyelőt vett nyilvántartásba az országgyűlé...
04.01. 08:01 Választás 2018 - Egy hét múlva lesz az országgyűlési választás
04.01. 07:40 Választás 2018 - Kormányszóvivő: összehangolt megtörési kísérlet indult Mag...
04.01. 07:04 Tűz ütött ki egy szarvasi tollfeldolgozóban
04.01. 07:04 Heti makronaptár - Kevés adat jelenik meg április első hetében
04.01. 07:04 Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten
03.31. 22:33 Férfi vízilabda Eurokupa - Egygólos előnyben a Ferencváros a döntőben
03.31. 22:03 Férfi vízilabda BL - A Szolnok és az OSC is kikapott Olaszországban
03.31. 21:53 Jégkorong Erste Liga - A MAC története első diadalát aratta
03.31. 21:43 Szakértő: tárgyalásokkal meg lehetett volna előzni a katalán válságot
Tudjátok ?
Hogyan tölthetö le müsor a Kossuth rádiorol?
Mi köti össze Gaspazt és Rókát?
Mi a megfejtés nr. 57 ?
Mi a megfejtés nr. 56 ?
Sakk. Nem tartjátok rasszista szabálynak?
még több kérdés
Blog Címkék
Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Tippek "szűkös napokra/:kevese...  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Keresztény vers - A NÉGYFÉLE T...  Ha egyszer nemet mondott, ne k...  Kosztolányi Dezső - Mikor az e...  A hited akkor is látja a fényt  Sajat szerkesztesu PNG- kepek....  Megérkeztek a bélyegek és nagy...  Megugrott a kiútkereső magyaro...  Benő Attila  Ilyen volt a szépségideál száz...  Balaskó Jenő  A becsület olyan, mint a gyufa  Ha egyszer nemet mondott, ne k...  Sajat szerkesztesu PNG- kepek....  Sajat szerkesztesu PNG- kepek....  Látogatóim  Keresztény történet- A Szív  Benő Attila  Légy résen poéta!  Nagymamák fortélyai ami hasznu...  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Hova?  This army is for the Republic  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Balla Zsuzsanna  Sajat szerkesztesu PNG- kepek....  A barát olyan valaki  Haiku a tavaszról  Horoszkóp  Szerető figyelmeztetés  Babits Mihály  A stresszt és a depressziót me...  Tipp! Hogy osztom be én a keve...  Magyarország: Republikánus  A becsület olyan, mint a gyufa  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  DBZ - Super Saiyan 3  Mosonshow 2018  Szabó Lőrinc: A kimondhatatlan  Ha egyszer nemet mondott, ne k...  Fényvirág  Neubauer Margit: Hangulat.  Tipp! Hogy osztom be én a keve...  Sajat szerkesztesu PNG- kepek....  Balla Zsófia  Mosonshow 2018  Keresztény vers - Fohász  Levél 4.18  Mai képeslapom  Amióta megtanultam nevetni  Jön a tavasz...  Harmóniakártyám  Tallóztam  Furcsa idők járnak...  Ludi Delfino  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Nagymamák fortélyai ami hasznu...  Boldog és örömteli szép napot ...  Balla Zsófia  A Hunnia-ügy másodfokú döntése...  Levél 4.18  Tallóztam  Tallóztam  A virág szépségénk meglátása.....  Mai képeslapom  Jó reggelt!Legyen szép a napod...  Tartallyné Stima Ilona: A hajn...  Weöres Sándor:Tíz lépcső.  Sajat szerkesztesu PNG- kepek....  Gyakorlatban tapasztaltam...  Ludi Delfino  Varró Dániel : Kávéház  Légy résen poéta!  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Tippek "szűkös napokra/:kevese...  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Benő Attila  Sajat szerkesztesu PNG- kepek....  Szép napot mindenkinek!  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Kosztolányi Dezső - Mikor az e...  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Közös nyilatkozatban állnak ki  Vaníliás szelet  Orosz szelet  Weöres Sándor:Tíz lépcső.  Keresztény vers - A NÉGYFÉLE T...  Tallóztam  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Lakozzék az emberi szívekben ...  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Tiramisu - egy kicsit másképp  Tartallyné Stima Ilona: A hajn...  Hova?  Kosztolányi Dezső - Este, este...  Páduai Szent Antal nagykilence...  Sajat szerkesztesu GIF-kepek.....  Sajat szerkesztesu GIF-kepek..... 
Bejegyzés Címkék
könyv számos, újabb szakácskönyvnek, útikönyv megismertesse, kannabisz természetét, emberi emésztőszervek, könyv első, kannabisz-evés eredményeit, kannabisz-szívás eredményeivel, második rész, kannabisz fizikai, harmadik rész, alapanyagok főzetét, kannabisz kátrány, receptek közül, negyedik részt, alapanyagokból elkészíthető, elkészítési módok, lehetséges receptek, könyv elolvasása, tüdőnk legfőbb, erre hajlamos, fűszívás logikus, kényelem azonban, forró sütő, munkánk eredménye, légzőszervük egészsége, viszonylagos előnyeit, füst beszívásához, kender füst, kívánt hatást, kannabiszt szívják, hatás majdnem, része általában, kannabiszt elfogyasztják, eufórikus állapot, hosszan tartó, nehezen elrejthető, színházrajongó inkább, egész wagneri, elfogyasztott kannabisz, legtöbb recept, könyvben gyorsabb, első észrevehető, felszívódás különböző, elszívott anyagétól, aktív anyagok, égés folyamán, különböző enzimek, kannabisz gyantán, szubjektív leírásra, kezdő számára, fogyasztás utáni, hatások kevésbé, kezdeti szakaszban, azonnali jeleket, fenti okok, normálisnál nagyobbnak, pipatömés szertartásának, kisebb baráti, letagadhatatlan varázsa, konyha alkímiájának, feltehető előnye, kelleténél tízszer, eszméletét 12-48, merész asztronautája, kitárult vagy, átlagos ínyenc, drogtoleranciája szélső, legjobb szabály, kannabisz termékek, termős Cannabis, kannabisz pszichoaktív, gyanta borította, csúcs alatti, csúcsokról összegyűjtött, zsiradékkal forró, nevek közül, kannabiszból készült, legtöbb nyugati, rendelkezésre álló, marihuána kifejezés, növény összes, egész virágcsúcsok, tört leveles, száraz csúcsok, kevésbé potens, növény alsóbb, amerikai feketepiacon, hasis kifejezés, zsiradékkal extrahált, összegyűjtött charas, charas kifejezést, terméket helytelenül, porzós növényről, hasis 5-8-szor, hasis olaj, aktív olajok, oldatos kivonata, finomítás mértéke, barna olaj, legdurvább kivonat, , ,
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 241 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 46
  • e Hét: 493
  • e Hónap: 1709
  • e Év: 10259
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.