Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Uruguay - Hollandia2-3
  2010-07-06 22:21:11, kedd
 
  Uruguay - Hollandia 2-3
Fokváros, Green Point Stadion

Kezdőcsapatok:
Uruguay:
Muslera - Godin, Victorino, M. Pereira, Caceres - Gargano, A. Pereira, Perez, Arevalo Rios - Cavani, Forlan. Szövetségi kapitány: Oscar Taberez
Biztos 4. hely 32 csapat közül a 4. hely is gyönyörű eredmény



Hollandia:
Stekelenburg - Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Boulahrouz - Van Bommel, De Zeeuw - Sneijder, Robben, Kuyt - Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert Van Marwijk
Döntős GRATULÁLOK a szép eredményhez


6 mérkőzésből 6 meccset megnyertek. Abszolút GYŐZTES csapat.




Szép volt FIÚK! Szép VOLT FIÚK!! SZÉP VOLT FIÚK !!!


Uruguay 40 éve jutott utoljára világbajnoki elődöntőbe. Drámai csatában, 11-esekkel búcsúztatta Ghána együttesét. Emlékezhetünk, hogy a 121. percben Asamoah Gyan kihagyta azt a büntető, amelyet Suarez gólvonalon bemutatott kezezése alapján ítélt meg a játékvezető. Luis Suarez értelemszerűen kihagyja a mai találkozót, de a FIFA döntése értelmében a döntőben már játszhat - feltéve, ha eljut odáig a dél-amerikai csapat.
Az a csapat, amelyeiket kétségtelenül ő és Diego Forlan repít. Forlan eddigi világbajnoki góljait kizárólag afrikai csapatok ellen szerezte? 2002-ben Szenegál, míg ebben az évben Dél-Afrika és Ghána ellenében.
Hollandia 1978 után juthat világbajnoki döntőbe, elődöntőt háromszor játszott (1974, 1978, 1998). A két csapat 1974-ben találkozott egymással, akkor 2-0-ra a hollandok nyertek, az uruguayi csapatban pályára lépett az a Pablo Forlan nevű védő, aki történetesen Diego Forlan édesapja.
Az uruknál egyébként Fucile sem léphet pályára sárga lapok miatt, míg a másik oldalon van der Wiel és De Jong hagyja ki a meccset ilyen okok miatt. A meccs kezdetéig kérdéses volt a csapatkapitány, Lugano játéka is, aki a ghánaiak ellen sérült meg.
Hollandia 2010-ben kilenc meccset játszott, mind a kilencet megnyerte, míg Uruguay (a La Celeste) a legutóbbi hét meccsén veretlen (5 győzelem és 2 döntetlen a mérleg).
Érdekesség, hogy a játékvezető az a Ravhsan Irmatov lesz, akit igencsak gyakran foglalkoztatnak ezen a világbajnokságon. Ő vezette az előző körben az Argentína-Németország találkozót is.

1. PERC: Uruguay jelenleg a 16. helyen áll a világranglistán, Hollandia pedig a 4. hely birtokosa.
6. PERC: A. Pereira emelte kapura a labdát a pálya közepéről, de Stekelenburg akkor is visszaért volna, ha az ívelés kapura ment volna. De nem ment.
9. PERC: A sárga lapokat az előző kör végén eltörölték, így ha ma valaki kap egyet, játszhat a döntőben vagy a bronzmérkőzésen. Ennek a hollandok örülhetnek igazán, hiszen a brazilok elleni mérkőzésen az összes pályán lévő játékosnak volt már a neve mellett egy figyelmeztető kártya
15. PERC: Uruguay köztársasági elnöke a világbajnokság nyitónapja óta minden reggel felhívja a válogatottat, és szavaival biztatja a fiúkat a jó szereplés érdekében. Úgy tűnik, sikeres ösztönzés az elnök megkülönböztetett figyelme
GÓÓÓL 18' Van Bronckhorst, HollandiaÓriási gólt ragasztott a kapuba!!! Van Bronckhorst De Zeeuw-től kapta a labdát a bal oldalon, és 35 méterről lövésre vállalkozott, a bal oldali löket elemi erővel csapódott Muslera kapujának bal felső sarkába. Ezt nem lehetett védeni. 0-1! A vb talán legszebb találata!
Videó link Link
Ápolás 27' De Zeeuw, Hollandia Caceres arcba rúgta ollózásakor Caceres nagyon nagy erővel találta el De Zeeuw arcát, aki aztán még kitámasztani sem tudott a földre esés pillanatában, ijesztő jelenet volt.



33. PERC: Két veszélyes próbálkozása volt az uruknak, először Cavani esett el gyanús körülmények között, másodszorra Van Bommel mentett Forlan elől, aki így nem kapta meg a labdát a kapu előtt.
35. PERC: Cavani húzta meg a labdát a 16-oson belül a jobb oldalon, ketten várták középen, de hosszan szöktette magát. Egy perccel később A. Pererira lőtt középről, Stekelenburg védett.
VÉDÉS 40' Muslera, Uruguay Kuyt lövését védte
GÓÓÓL 42' Forlan, Uruguay Nem léptek ki, rá, bevágta Gyönyörű góllal egyenlítettek a dél-amerikaiak. Forlant nem állították meg középen, egyet fordult, megtolta a labdát, majd Heitinga mellett 23 méterről óriási gólt rúgott a kapu közepébe. Stekelenburg már nem tudott beleérni. 1-1!
Videó link Link
45+1. PERC: Vége az első félidőnek!
Helyzetjelentés:
Nem úgy indult a meccs, mint amelyiken a szépség, a gyönyörűség szavakat használjuk majd, ehhez képest - köszönhetően a két bombagólnak - ezeket kell elővennünk. Két villanás, két egyéni megoldás, amely meghatározza eddig a világbajnoki elődöntőt.
Tudjuk, hogy a "ha" a fociban sem létezik, de elképzelhető, Van Bronckhorst és Forlan nélkül egy békés 0-0-nál tartanánk jelenleg. Nem így van, és ennek örüljünk.
A hollandok a vezető gól után egyébként elkényelmesedtek, és mivel nagyon nyomtak az uruk, érett a gól is. Ki más szerezte volna, mint Forlan. Már négygólos a vébén.

46. PERC: Az üzbég játékvezető rekordot állított be azzal, hogy egy világbajnokságon 5 meccset vezetett. Ez korábban csak a 2006-os vb-n jött össze egy argentin és egy mexikói sporinak.
50. PERC: Van der Vaart nagy lelkesedéssel vetette be magát a küzdelmekbe, a hollandok pedig magukhoz ragadták a kezdeményezést is.
51. PERC: Majdnem ajándékba adott egy gólt Hollandia az ellenfélnek. Boulahrouz eladta a labdát,de Stekelenburg időben kapcsolt, és tisztázott, így azonban üres maradt a kapu. Cavani ívelt, ahelyett, hogy Forlannak adta volna a labdát. A kapu felé tartó labdát végül Van Bronckhorst passzolta szögletre
VÉDÉS 67' Stekelenburg, Hollandia Forlan szabadrúgását védte bravúrral
GÓÓÓL 69' Sneijder, Hollandia 16 méterről tekert a kapuba. Jól adogattak a hollandok a 16-os környékén, már majdnem elvesztették a labdát, és talán Kuyt előtt is nagyobb lehetőség alakult volna ki, ha Sneijder hagyta volna neki a Jabulanit. Ezt gondoltuk a támadásnak ebben a századmásodpercében, de amikor Sneijder eltekerte a labdát az előtte álló védő mellett, már mást gondoltunk, különösen akkor, amikor a labda egy védő lábát érintve a hálóban kötött ki. 2-1 a hollandoknak!
Videó link Link
GÓÓÓL 72' Robben, HollandiaBefejelte Kuyt bal oldali beadását. Még fel sem ocsúdtak az uruguayiak, amikor Kuyt iramodott meg a bal oldalon, felnézett, kinek adja be. Ketten is ugrottak a magasba, de a labda Robben fejére szállt, ő pedig, ha már ott járt, befejelte csapata harmadik gólját. 1-3, eldőlni látszik!
Videó link Link
Robben gólja a vb-k történetének 2200. találata
86. PERC: Boulahrouz fejelte haza Stekelenburgnak a lasztit, utóbbi éppenhogy elérte, majdnem közbeavatkozott Maxi Pereira
87. PERC: Robben teljesen egyedül ment a kapura, de hatalmas helyzetben nagyképű megoldást választott, Muslera pedig leszedte a gyenge emelését.
91. PERC: Van Bommel Fernandezzel ütközött, és mikor mindketten elestek, Van Bommel utánarúgott az uruguayinak, megtorlatlanul
GÓÓÓL 92' Uruguay Maxi Pereira tekerte ballal a kapuba Nagyon szép szabadrúgás-kombináció után egy mélységi passz került Maxi Pereirához, aki ballal nagyon szépen tekerte Stekelenburg mellett a kapuba a labdát. 2-3!
Videó link Link
95. + 3 PERC: Három percet jelzett a bíró, ötöt hosszabbított, de vége lett annak az öt percnek is. VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, DÖNTŐBEN HOLLANDIA!
Összefoglaló:
A fair play szelleme mindenképp azt diktálná, ha a holland csapat egyes tagjai kicsit magába néznének, elvégre Van Bommel, Boulahrouz vagy Robben részéről a "túlzott magabiztosság" jegyében telt el ez a találkozó. Nem volt túl szimpatikus egy-egy megmozdulásuk, de kétségtelen, hogy remek focistákról van szó.
Remek a holland válogatott is, hiszen ebben az évben még egyszer sem kaptak ki, sőt, mind a 10 meccsüket megnyerték.
Uruguay kiválóan küzdött, és a hosszabbítás perceiben még esélye volt az egyenlítésre is. 3-2-es holland vezetésnél ugyanis egy beadás alighanem Van Bommel kezéről pattant le, és az elmaradt szabadrúgás egy újabb esély lett volna számukra. Nem ítélték meg, de a dél-amerikaiak két "kezezős" utolsó esélyt már nem kaptak meg a sorstól (Luis Suarez ezt a kártyát már kijátszotta Ghána ellen).
Hollandia tehát győzött, harmadszor került világbajnoki döntőbe. Sikerük azt jelenti, hogy a világbajnokságok történetében először fordul majd elő, hogy egy európai csapat a kontinensen kívül nyer aranyérmet.
A narancsmezesek ellenfele a Németország-Spanyolország találkozó győztesen lesz.

Képek az alábbi linken
Link

Telesport képek
Link

Fn kép galéria Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Címkék: elkényelmesedtek, világbajnokságon, világbajnokságok, stekelenburgnak, foglalkoztatnak, világranglistán, bronzmérkőzésen, hollandiaóriási, közbeavatkozott, helyzetjelentés, csapatkapitány, világbajnokság, megtorlatlanul, kezdeményezést, narancsmezesek, értelemszerűen, egyenlítettek, figyelmeztető, szabadrúgását, magabiztosság, megmozdulásuk, lelkesedéssel, spanyolország, emlékezhetünk, kétségtelenül, hosszabbított, kezdőcsapatok, kitámasztani, pillanatában, hosszabbítás, vállalkozott, stekelenburg, történetének, egyenlítésre, fernandezzel, világbajnoki, szép eredményhez, dél-amerikai csapat, évben Dél-Afrika, hollandok nyertek, uruguayi csapatban, uruknál egyébként, másik oldalon, meccset ilyen, meccs kezdetéig, ghánaiak ellen, kilencet megnyerte, előző körben, pálya közepéről, ívelés kapura, sárga lapokat, döntőben vagy, Green Point Stadion, Arevalo Rios, Oscar Taberez, Bert Van Marwijk, Abszolút GYŐZTES, Szép VOLT FIÚK, SZÉP VOLT FIÚK, Asamoah Gyan, Luis Suarez, Diego Forlan, Pablo Forlan, Ravhsan Irmatov, Bronckhorst De Zeeuw-től, Hollandia Caceres, Uruguay Kuyt, Uruguay Nem, Hollandia Forlan, HollandiaBefejelte Kuyt, Maxi Pereira, Bommel Fernandezzel, Uruguay Maxi Pereira, Maxi Pereirához, VÉGE MÉRKŐZÉSNEK, DÖNTŐBEN HOLLANDIA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Egy maradéktalanul uralt világ  Radikális szeretet  Kerüld el az evangélium örömén...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Radikális szeretet  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Png csokor  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete István - Akác  Erdőn  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Kerüld el az evangélium örömén...  A sors  Facebookon kaptam  Hiányzik  A Megváltó szolgálatában  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einstein gondolata  Alázat  Szép napot kívánok  Albert Einstein gondolata  Szép napot kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Mi lenne ha  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Fehér virág  Albert Einsteinről  Png ház  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Fehér virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Minden harmadik...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png férfi  Paul David Tripp Április 19  Png telefon  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png cica  Próbálj meg ...  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Png csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
szép eredményhez, dél-amerikai csapat, évben Dél-Afrika, hollandok nyertek, uruguayi csapatban, uruknál egyébként, másik oldalon, meccset ilyen, meccs kezdetéig, ghánaiak ellen, kilencet megnyerte, előző körben, pálya közepéről, ívelés kapura, sárga lapokat, döntőben vagy, hollandok örülhetnek, brazilok elleni, összes pályán, neve mellett, figyelmeztető kártya, világbajnokság nyitónapja, elnök megkülönböztetett, földre esés, kapu előtt, 16-oson belül, jobb oldalon, perccel később, kapu közepébe, első félidőnek, gyönyörűség szavakat, világbajnoki elődöntőt, békés 0-0-nál, üzbég játékvezető, 2006-os vb-n, mexikói sporinak, hollandok pedig, gólt Hollandia, kapu felé, 16-os környékén, támadásnak ebben, előtte álló, védő lábát, hálóban kötött, labda Robben, vb-k történetének, gyenge emelését, kapuba Nagyon, mélységi passz, fair play, holland csapat, holland válogatott, hosszabbítás perceiben, beadás alighanem, elmaradt szabadrúgás, újabb esély, világbajnokságok történetében, európai csapat, kontinensen kívül, narancsmezesek ellenfele, alábbi linken, elkényelmesedtek, világbajnokságon, világbajnokságok, stekelenburgnak, foglalkoztatnak, világranglistán, bronzmérkőzésen, hollandiaóriási, közbeavatkozott, helyzetjelentés, csapatkapitány, világbajnokság, megtorlatlanul, kezdeményezést, narancsmezesek, értelemszerűen, egyenlítettek, figyelmeztető, szabadrúgását, magabiztosság, megmozdulásuk, lelkesedéssel, spanyolország, emlékezhetünk, kétségtelenül, hosszabbított, kezdőcsapatok, kitámasztani, pillanatában, hosszabbítás, vállalkozott, stekelenburg, történetének, egyenlítésre, fernandezzel, világbajnoki, köszönhetően, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 11823
  • e Hónap: 44977
  • e Év: 278724
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.