|
2012-05-25 21:17:11, péntek
|
|
|
6 tányér bodzavirág (szakszerűen: bogernyő)
80 dkg méz
7 dl víz
1 citrom
2 citrom leve
elkészítés
A mézet a citromlével elkeverjük, míg teljesen homogénné válik (egy kancsóban, még jobb széles nyakú üvegben, aminek van saját teteje). (A fehér műanyag kupakos, füles, négyszögletes Luminarc kancsóm, amely a hűtő ajtajában is kiválóan elfér - most éppen mással volt teli.)
Beletesszük a bodzavirágokat és a karikára vágott citromot.
Egy órán keresztül a konyhában pihentetjük, néha megkeverjük.
Hűtőbe tesszük.
Pohárba töltve 1:8-10 arányban, szódával vagy vízzel hígítva, esetleg további citromlé hozzáadásával, elegánsan friss citromkarikával fogyasztjuk.
2 l víz
2 kg kristálycukor
20 g citromsav
12 nagy bodzavirág
12 kisebb bodzavirág
2 citrom
elkészítés
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk először a cukrot, majd a citromsavat, és mérsékelt tűzön, gyakori kevergetés mellett addig forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. (Ha esetleg képződik a szirup tetején egy kis hab, szedjük le szűrővel.)
A bodzavirágok nyelét úgy vágjuk le, hogy az ernyő ne essen szét.
A citromokat alaposan megsúroljuk, majd felkarikázzuk.
Gondosan kimosott 5 literes befőttesüvegbe tesszük a bodzavirágokat és a citromkarikákat. (Én most 2 kisebb üvegben osztottam el egyenlően a hozzávalókat.)
A befőttesüveg alá széles pengéjű kést teszünk (így nem pattan szét az üveg), és felöntjük a meleg, de nem tűzforró sziruppal. Hagyjuk kihűlni.
Az üveget kistányérral lefedjük. 5 napig meleg helyen- de nem napon - érleljük, néha megkeverjük.
Kivesszük a bodzavirágokat és a citromkarikákat, finom szűrőn átszűrjük, és jól zárható csavaros palackokba töltjük.
Fogyasztáskor hideg, buborékos vagy szénsavmentes ásványvízzel tetszés szerint hígítjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: citromkarikákat, citromkarikával, bodzavirágokat, befőttesüvegbe, hozzáadásával, felkarikázzuk, szénsavmentes, kristálycukor, négyszögletes, fogyasztáskor, hozzávalókat, felforraljuk, ásványvízzel, bodzavirágok, befőttesüveg, kistányérral, fogyasztjuk, megkeverjük, pihentetjük, megsúroljuk, beletesszük, citromsavat, citromlével, szakszerűen, hozzáadjuk, bodzavirág, elkészítés, citromokat, elkeverjük, palackokba, feloldódik, kevergetés, buborékos, átszűrjük, kivesszük, keresztül, citromlével elkeverjük, fehér műanyag, hűtő ajtajában, karikára vágott, órán keresztül, konyhában pihentetjük, vizet felforraljuk, cukor teljesen, szirup tetején, bodzavirágok nyelét, citromokat alaposan, üveget kistányérral,
|
|
|
|
citromlével elkeverjük, fehér műanyag, hűtő ajtajában, karikára vágott, órán keresztül, konyhában pihentetjük, vizet felforraljuk, cukor teljesen, szirup tetején, bodzavirágok nyelét, citromokat alaposan, üveget kistányérral, citromkarikákat, citromkarikával, bodzavirágokat, befőttesüvegbe, hozzáadásával, felkarikázzuk, szénsavmentes, kristálycukor, négyszögletes, fogyasztáskor, hozzávalókat, felforraljuk, ásványvízzel, bodzavirágok, befőttesüveg, kistányérral, fogyasztjuk, megkeverjük, pihentetjük, megsúroljuk, beletesszük, citromsavat, citromlével, szakszerűen, hozzáadjuk, bodzavirág, elkészítés, citromokat, elkeverjük, palackokba, feloldódik, kevergetés, buborékos, átszűrjük, kivesszük, keresztül, konyhában, sziruppal, egyenlően, osztottam, citromsav, felöntjük, mérsékelt, elegánsan, forraljuk, kancsóban, ajtajában, homogénné, teljesen, kimosott, arányban, kiválóan, szódával, citromlé, érleljük, képződik, bogernyő, karikára, luminarc, szűrővel, hígítjuk, alaposan, citromot, csavaros, lefedjük, gondosan, tűzforró, először, műanyag, kupakos, üvegben, esetleg, tetején, szedjük, literes, tesszük, pengéjű, gyakori, mellett, hagyjuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 56
- e Hét: 574
- e Hónap: 1566
- e Év: 33295
|
|
|