Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Búcsú a margarintól
  2014-06-06 13:00:55, péntek
 
   
 
A margarin káros hatásait boncolgató megannyi cikkel találkozhatunk az életmód és egészség rovatok hasábjain. A margarin ellenes kampányok sokunk számára már jól ismertek, de az talán kevésbé, hogy mivel tudnánk helyettesíteni azt. A valódi vaj, a különböző sajtkrémek, szendvicskrémek jó alternatívák, de az igazán tudatos fogyasztó otthon, maga is el tudja készíteni a különböző szendvicskrémeket garantáltan tartósítószer és adalékanyagoktól mentesen.

PADLIZSÁNKRÉM, CUKKINIKRÉM, SPENÓTKRÉM...

A zöldségből készíthető szendvicskrémek népes családját ismerhetjük meg a cukkiniből, tökből, gombából, padlizsánból, spenótból, vagy akár répából, karfiolból, paradicsomból vagy ezek kombinációjából készített kenyérre kenhető krémek formájában. Készítésüknél a variációknak csupán ízlésünk és fantáziánk szabhat határt.

Zöldségkrémek készítésekor használhatunk nyers zöldségeket, amiket egyszerűen a turmixgépbe teszünk és ledarálunk, ám a jobb íz kedvéért sütőben sült zöldségekből is dolgozhatunk. Ilyenkor a kiválasztott zöldség mellé az íze kedvéért tehetünk egy-két fej hagymát is. Minden hozzávalót összedarabolva tepsibe tesszük, ízesítjük (só, bors, szerecsendió...) kis vizet alá és alufóliával lefedve egy órát sütjük, az utolsó negyedórát fólia nélkül, hogy piruljon. Amikor kihűlt összeturmixoljuk, ízesítjük és fogyaszthatjuk.

TIPPEK ÉS TANÁCSOK

Nem tanácsos túl sok vizet használni a krémhez, mert később eláztatja a szendvicseket.
Többen majonézzel és mustárral ízesítik például padlizsánkrémjüket, ám akkor megint ott tartunk, hogy ipari termelésből származó hozzávaló került a házilag, gondosan válogatott hozzávalókból elkészített krémünkbe.
Az adagokra is érdemes odafigyelnünk, mivel tartósítószert nem tartalmaz, 3-4 napnál tovább nem őrzi meg jó ízét és állagát, ám ha nagy a család, vagy a szendvicsfogyasztás otthon, akkor készíthetünk egyszerre nagyobb adagokat is.
Hasznos, ha az adott évszakban termő hozzávalókból dolgozunk

NEM CSAK ZÖLDSÉGKEDVELŐKNEK - HÚS ÉS TOJÁSKRÉMEK

Mivel nem mindenki feltétlen megszállottja a zöldségeknek, rájuk is gondolva szendvicskrémjeinket készíthetjük húsokkal, akár hallal, az ínyencek garnélával, kiegészíthetjük reszelt sajttal vagy kockákra szelt főtt tojással. Ez esetben is hagymát, serpenyőben előtte készre sült húsokat, reszelt sajtot használhatunk, tejszínnel vagy tejföllel krémesebbé tehetjük készítményünket.

Ha haladó szintre jutottunk, már játszhatunk a színekkel is, hogy a krémünk ne csak ízletes legyen, de a szemünknek is tetsszen. Ha pedig gyerek is van a háznál kifejezetten előnyös, ha a barna vagy zöld zöldségmasszák helyett színes krémekkel (továbbra is természetes anyagokkal színezve) díszítjük a szendvicseket. A sütőtök narancssárga színe élénkzöld snidlinggel, a lilahagyma lila színe, olasz hatásra szeletelt bazsalikom a paradicsomos krémbe - nem csak ízletes, de szórakoztató is lehet az elkészítésük.

A fenti szendvicskrémet összeállítása nem jelent több órás konyhai robotot, de időigényes, hogy mindig legyen otthon friss zöldség, a szeletelés, elősütés, főzés - viszont az egészségünkre, családunk egészségére szánt idő egy mindig megtérülő befektetés.

FORRÁS: NAPIELEMOZSIA.HU



 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
Címkék: összeturmixoljuk, adalékanyagoktól, szendvicskrémek, készítményünket, kiegészíthetjük, kombinációjából, szendvicskrémet, tartósítószert, helyettesíteni, összedarabolva, fogyaszthatjuk, zöldségmasszák, találkozhatunk, megszállottja, hozzávalókból, zöldségkrémek, szendvicseket, odafigyelnünk, egészségünkre, napielemozsia, paradicsomból, készítésüknél, összeállítása, tartósítószer, padlizsánkrém, használhatunk, kiválasztott, padlizsánból, szerecsendió, dolgozhatunk, zöldségekből, készítésekor, variációknak, alternatívák, szórakoztató, narancssárga, margarin káros, margarin ellenes, talán kevésbé, különböző sajtkrémek, igazán tudatos, különböző szendvicskrémeket, zöldségből készíthető, variációknak csupán, turmixgépbe teszünk, kiválasztott zöldség, órát sütjük, utolsó negyedórát, adott évszakban, ínyencek garnélával, háznál kifejezetten, barna vagy, TIPPEK ÉS TANÁCSOK, CSAK ZÖLDSÉGKEDVELŐKNEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nevem  Facebookon kaptam  Szívem  Reggel van  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mi lenne ha  Idő  Éretlen vers  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Éretlen vers  képre írva  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem számIt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy hatékony szolga  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Fehér virág  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png nő  képre írva  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Gonosz démon-álarc  Németh László tollából  Szép estét  Reménység és erő Krisztustól e...  Adakozás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mi lenne ha  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nagyi telefonál  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Egy lelki imádság  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fekete István - Akác  Szép estét  Facebookon kaptam  Alázat  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png csokor  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csak a fogyatkozás látható  Egy maradéktalanul uralt világ  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem tudhatod  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Fekete István - Akác  Boldog születésnapot a ma ünne...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Adakozás  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png kutya  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Egy bizonyos határt  Hogyan éljünk boldogan, amíg m... 
Bejegyzés Címkék
margarin káros, margarin ellenes, talán kevésbé, különböző sajtkrémek, igazán tudatos, különböző szendvicskrémeket, zöldségből készíthető, variációknak csupán, turmixgépbe teszünk, kiválasztott zöldség, órát sütjük, utolsó negyedórát, adott évszakban, ínyencek garnélával, háznál kifejezetten, barna vagy, sütőtök narancssárga, lilahagyma lila, paradicsomos krémbe, fenti szendvicskrémet, mindig megtérülő, összeturmixoljuk, adalékanyagoktól, szendvicskrémek, készítményünket, kiegészíthetjük, kombinációjából, szendvicskrémet, tartósítószert, helyettesíteni, összedarabolva, fogyaszthatjuk, zöldségmasszák, találkozhatunk, megszállottja, hozzávalókból, zöldségkrémek, szendvicseket, odafigyelnünk, egészségünkre, napielemozsia, paradicsomból, készítésüknél, összeállítása, tartósítószer, padlizsánkrém, használhatunk, kiválasztott, padlizsánból, szerecsendió, dolgozhatunk, zöldségekből, készítésekor, variációknak, alternatívák, szórakoztató, narancssárga, elkészítésük, készíthetünk, kifejezetten, paradicsomos, készíthetjük, zöldségeknek, cukkinikrém, természetes, turmixgépbe, ismerhetjük, zöldségeket, snidlinggel, játszhatunk, termelésből, elkészített, tojáskrémek, serpenyőben, egészségére, garantáltan, alufóliával, befektetés, egyszerűen, formájában, időigényes, fantáziánk, szeletelés, anyagokkal, negyedórát, tejszínnel, garnélával, majonézzel, krémesebbé, szemünknek, bazsalikom, lilahagyma, hozzávalót, ledarálunk, válogatott, készíthető, cukkiniből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 3605
  • e Hónap: 9977
  • e Év: 60768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.