Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi a baj a Karácsonnyal?
  2014-12-28 17:50:00, vasárnap
 
   
  12/27/2014 | Írta: Endrei-Horváth Ágnes


A Karácsonnyal az égvilágon semmi baj nincs.
Viszont a Karácsony ünnepe sokszor produkál nem várt eseményeket családokon belül. Ezekkel szokott bajunk lenni.

Ha statisztikát készítenénk, meglepő eredményt kapnánk: ez az az ünnep, aminek napjai során a legtöbb veszekedés, harag, nézeteltérés, és szomorúság bukkan fel az ünneplő emberek körül.
Hogy is van ez? Nem ekkor kellene szeretetben fürödve a legboldogabbnak lennünk és legjobban egymásra figyelnünk?

Pontosan itt, ennél a kérdésnél érdemes keresni a problémák forrását!

Mindenki tudja, hogy a Karácsony a szeretet és a család ünnepe! Így aztán mindenkiben ahhoz képest rejtőzik egy időzített bomba, amennyire vélt vagy valós sérelmei kiérlelték benne a csalódást, haragot, a kimondott vagy ki nem mondott panaszt.
Olyan ez, mint egy szembesülésre és szembesítésre felhívó esemény ,,Karácsony" elnevezéssel.

Ez a számonkérés ideje.

Lelkünk panaszos hangon számon kéri az elmaradt odafigyelést, megértést, a ritkuló öleléseket és belesikolt az ünnepbe: ,,Hát nem értitek? Nem jó ez így!"

Bizony, amikor az ünnep a szeretetről és a családi összetartozásról szól, akkor nehéz nem észre venni, hogy a szeretet valahogy nem úgy működik ma a családokban, ahogy ezt ez a pár nap megkívánná.
Például kiderül, hogy a családtagoknak, akik a hétköznapokban alig találkoznak egymással, zavartan ülnek az ünnepi asztal körül, mert egész egyszerűen nincs miről beszélniük.
Vagy a magát agyondolgozott és végsőkig amortizált Anyuka vagy Apuka kénytelen szembesülni a ténnyel: az ajándékok átadásával gyermekeik számára lezárult a családi esemény, jöhet a facebook, a haverok, maximum kaja azért legyen az asztalon.
Ezért aztán kiborul a bili... Ünnephez méltatlanul, kegyetlen őszinteséggel törnek elő az indulatok, szólalnak meg a fájdalmak, tépődnek fel régi sebek.

És a magány... Nincsen szomorúbb három nap az évben egy magányos ember számára, mint a Karácsony három napja! Nem létezik ennél emésztőbb tükre a magánynak! Tisztában vagyunk azzal, hogy karácsonykor megugrik az öngyilkosságok száma?

Ez most kicsit úgy fest, mintha a Karácsony veszélyes, rossz ünnep lenne.

Hát, kérem, olyan a Karácsony, amilyenné tesszük!
De nem abban a három napban.. .

Egész évben, alakítjuk a Karácsonyunkat, azzal, ahogy élünk. A Karácsonyunk megmutatja nekünk az Igazságot az elfojtott és meg nem fogalmazott bánatokról, kapcsolati rendezetlenségekről és kudarcokról. Figyelni és érteni akaró ember számára pontosan megmutatja a szeretet áramlásának elakadását, esetleges hiányát, elvezet téves döntésekhez, önemésztő haragokhoz, megbocsátási képtelenségekhez és a változtatás szükségességéhez.

Figyelmeztet bennünket arra, hogy ,,Nem jó az irány, emberek!"

Vagy éppen ellenkezőleg: ebben a három napban kamatozik minden odafigyelő gondolat és cselekedet, minden őszinte tekintet és szó.
Kamatozik a bocsánatkérés, a valódi megbocsátás, a megértésre törekvés, a szeretetet kifejező mosoly és ölelés.

Mögöttünk van egy újabb Karácsony. Próbáljuk megérteni, mit üzent nekünk!
És, amikor indul az Új Esztendő, elkezdhetünk készülni a következő Karácsonyunkra. Már a legelső napon...
Minden napunkkal az új Karácsony új Igazságát formálhatjuk.

Sok sikert, kívánok ehhez Mindenkinek!


 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Címkék: képtelenségekhez, szükségességéhez, összetartozásról, legboldogabbnak, családtagoknak, öngyilkosságok, hétköznapokban, agyondolgozott, karácsonyunkat, karácsonyunkra, szembesülésre, bocsánatkérés, őszinteséggel, szembesítésre, nézeteltérés, karácsonykor, statisztikát, karácsonyunk, odafigyelést, elnevezéssel, karácsonnyal, figyelmeztet, ellenkezőleg, elkezdhetünk, megbocsátási, formálhatjuk, mindenkinek, méltatlanul, szembesülni, szeretetről, megbocsátás, találkoznak, mindenkiben, családokban, szeretetben, számonkérés, égvilágon semmi, legtöbb veszekedés, ünneplő emberek, legboldogabbnak lennünk, kérdésnél érdemes, problémák forrását, család ünnepe, időzített bomba, kimondott vagy, számonkérés ideje, elmaradt odafigyelést, ritkuló öleléseket, családi összetartozásról, szeretet valahogy, hétköznapokban alig, ünnepi asztal, Endrei-Horváth Ágnes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Németh László tollából  Paul David Tripp Április 20  Albert Einstein gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Facebookon kaptam  Png ház  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Bertolt Brecht -től idézet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png kutya  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete-erdő desszert  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png fotel  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nevem  A Megváltó szolgálatában  Sokan azt tartják  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Png kislány  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Alázat  Próbálj meg ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  210 éve született a SZÓZAT meg...  A jó emberek mindig szépek mar...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sokan azt tartják  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Mi lenne ha  Akik bántanak téged  Reménység és erő Krisztustól e...  A jó emberek mindig szépek mar...  Nem számIt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szívem tiéd  Ami embereknek lehetetlen, az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Makszim Gorkij gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png kislány  Facebookon kaptam  Png cica  Png telefon  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ... 
Bejegyzés Címkék
égvilágon semmi, legtöbb veszekedés, ünneplő emberek, legboldogabbnak lennünk, kérdésnél érdemes, problémák forrását, család ünnepe, időzített bomba, kimondott vagy, számonkérés ideje, elmaradt odafigyelést, ritkuló öleléseket, családi összetartozásról, szeretet valahogy, hétköznapokban alig, ünnepi asztal, magát agyondolgozott, ajándékok átadásával, családi esemény, magányos ember, öngyilkosságok száma, három napban, szeretet áramlásának, változtatás szükségességéhez, valódi megbocsátás, megértésre törekvés, szeretetet kifejező, újabb Karácsony, következő Karácsonyunkra, legelső napon&#8230, képtelenségekhez, szükségességéhez, összetartozásról, legboldogabbnak, családtagoknak, öngyilkosságok, hétköznapokban, agyondolgozott, karácsonyunkat, karácsonyunkra, szembesülésre, bocsánatkérés, őszinteséggel, szembesítésre, nézeteltérés, karácsonykor, statisztikát, karácsonyunk, odafigyelést, elnevezéssel, karácsonnyal, figyelmeztet, ellenkezőleg, elkezdhetünk, megbocsátási, formálhatjuk, mindenkinek, méltatlanul, szembesülni, szeretetről, megbocsátás, találkoznak, mindenkiben, családokban, szeretetben, számonkérés, eseményeket, kudarcokról, áramlásának, készítenénk, változtatás, döntésekhez, fogalmazott, megkívánná, öleléseket, kiérlelték, belesikolt, megmutatja, haragokhoz, elakadását, odafigyelő, cselekedet, szeretetet, megértésre, kapcsolati, amortizált, beszélniük, átadásával, figyelnünk, bánatokról, egyszerűen, gyermekeik, családokon, szomorúság, veszekedés, igazságot, megérteni, alakítjuk, karácsony, amilyenné, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 582
  • e Hét: 3449
  • e Hónap: 9821
  • e Év: 60612
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.