Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az üzlet
  2007-12-20 20:09:22, csütörtök
 
  Az üzlet


A pénz agresszív reformer, az üzlet pedig, egy szint fölött, előttünk titok.
Sokszor azt érezzük, hogy az országot a vezetői egy nagy, eladó vállalatnak tekintik.
Mi pedig eszköztelenek vagyunk. Azt sem tudjuk, hogy mit művelnek velünk.


Napjainkban a hazai egészségügyben alapvető változások történnek. Üzleti alapra helyezik a biztosítókat, eladják a lerontott,eladósított kórházakat.

Az okatatásban is zajlik hasonló folyamat. Egy fővárosi kerületben három iskola közül egyet be kell zárni."Kevés a gyerek." A kerület azt az iskolát választja ki és zárja be, amelyet a befektetőknek a leginkább megéri megvenni.
A kisiskolákat meg nem éri meg fenntartani , mert az nem üzlet. Nincs rá pénz,mondják.

Igen, a pénz,pontosabban a pénzhiány.

A pénzhez vannak akik nagyon gátlástalanul viszonyulnak, mások pedig sok esetben az anyagi dolgokról még ma is szemérmesen beszélnek. A pénz farkastörvényeitől félnek a bárányok, elkerülik azokat.De most nem tehetik. A pénzemberek az közvagyon területén is elkezdték az üzleti manővereiket. Itt is beindul a biznisz,nemcsak a hétköznapi embertől távolabb eső, hatásait áttételeken keresztül érvényesítő terepen, "reform "fedőnév alatt.
A pénz agresszív reformer, az üzlet pedig, egy szint fölött, előttünk titok.
Sokszor azt érezzük, hogy az országot a vezetői egy nagy, eladó vállalatnak tekintik.
Mi pedig eszköztelenek vagyunk. Azt sem tudjuk, hogy mit művelnek velünk.
Akiknek szakértelmük van és jól látják a folyamatokat, azok cinkosan hallgatnak. Már 18 éve. Nézik és elnézik, hogyan megyünk tönkre. A tudásuk hasznos lehetne számunkra, nekik meg nem éri meg ,hogy segítsenek,sőt tiszta veszteség lenne. Az üzleti számítások szerint...

Ha addig nem sikerülne megakadályozni , akkor a jövő évtől várható, hogy a biztosítók révén erős üzleti kampánnyal kerülünk szembe. Mi lesz, ha ki sem tudjuk számítani, hogy mire alkusznak velünk a saját terepükön nagyon otthonos ,a sikeres ügynöki munkáért fejpénzt - ezt is a mi közpénzeinkből - is kapó profik?

Fel kell készülnünk. Most odáig jutottunk,hogy a közintézményeinkért,az egészségügyért, a vasútért,az elérhető tömegközlekedésért és az iskolákért is kell küzdenünk.
Nem tudjuk ,hogy mit hoz a jövő.
Míg a környező országokban csak 5-6 %-kal ,nálunk a sokkal jobb mezőgazdasági adottságaink mellett 13%-kal emelkedtek az élelmiszerárak. Nagyon durván nőtt az energia ára is. Emellett egyre többen kerülnek az utcára, és a munkahelyhiány nyomja le a béreket,még kiszolgáltatottabbá teszi a tartalékokkal nem rendelkező munkavállalót.

Az emberek most már elkezdenek számolni. Ezen a karácsonyon már nem vettek fel annyi hitelt, mint korábban.Óvatosabbak a kölcsönökkel ,mint korábban. Lassan beletanulunk, de sokan évek alatt nyögik csak vissza a tanulópénzt.

Az alapiskolákban ma csak exkluzív helyeken tanítják,hogy mi az üzlet. Majd az élet megtanít?

Ahhoz ,hogy ne csak sodródjunk, hanem tudatosabbak legyünk és - különböző szinteken ki- ki a maga helyén - ellen tudjunk állni szükséges hogy a hétköznapi tudásba a mostaninál jobban beépítsük az üzlet fogalmát.
Mi az üzlet, és mi az, ami nem üzlet, amivel nem üzletelhetünk.
Nem minden csak gazdasági kérdés.


Üzlet [szerkesztés]
A Wikipédiából, a szabad lexikonból.

Ez a szócikk az üzlet fogalmáról szól. További jelentéséhez lásd: Üzlethelyiség.



* 1 Az üzlet fogalma
* 2 Üzletelés
* 3 Kereskedelem vagy üzlet egyszerű esetben
* 4 A jövő és az üzlet
* 5 Az üzleti kultúra
* 6 Üzlet és ipar
* 7 Az üzlet és a személy
* 8 Üzleti siker
* 9 Az üzleti szféra
* 10 Az üzlet, mint világnézet
* 11 Az üzlet és az ember
* 12 Külső hivatkozások

Az üzlet fogalma [szerkesztés]

Az üzlet szó (angolul business) szemérmes kifejezés, elfoglaltságot, valaminek a hajtását (hasznot hajt), keresését (kereskedést), űzését jelenti. Az angol nyelvben a 18. század óta a kereskedelmi vállalkozás szinonímája. A magyar nyelv azonban igen találó, meg is mondja, hogy minek a kereséséről van szó: ti. a haszon és/vagy a nyereség kereséséről, l. pénzkeresés vagy haszonlesés. A pénzkeresés nem azonos a munkával, ahogy a haszonlesés sem azonos a kereskedelemmel. (Erről később.) Viszont az üzlet mindenképpen gazdasági tevékenység, amelyet rendszeresen csak hivatalos (értsd: regisztrált, nyilvántartott és ellenőrizhető) formában lehet folytatni.

Nem számít üzletnek az alkalomszerű gazdasági, pénzügyi tranzakció vagy ügylet, továbbá az ilyen jellegű, de ellenszolgáltatás nélkül végzett tevékenység, továbbá a non-profit szervezetek gazdasági tevékenysége, illetve az ajándékozás és a természetbeni cserekereskedelem, ha van ilyen. Más kérdés, hogy kell-e ezek után is adót fizetni.

Üzletelés [szerkesztés]

Üzletelni, seftelni vagy alkalmi jelleggel kereskedni szinte minden társadalmi rétegben szoktak a legkülönbözőbb árukkal. Az ilyen, lényegében nem kereskedelmi szinten folyó adás-vétel velejárója, hogy az eladó nem rendelkezik üzlettel, azaz a tevékenység céljára elkülönítetten használt helyiséggel vagy teleppel. A törvény ezért különbséget tesz a saját előállítású termékek saját értékesítése és a készítőktől/termelőktől vásárolt termékek bolti (kiskereskedelmi) és nagykereskedelmi forgalmazása között.

Az üzlet lényegét alkotó adás-vétel illetve annak egyéb fajtái a bérlet, kölcsön, beszámítás stb. velejárója, hogy a felek fenntartják azt a látszatot, hogy nem kényszer hatása alatt cselekednek, azaz kölcsönösen kívánt és előnyösnek ítélt eseményről van köztük szó. E megelégedés akkor jön létre, ha mindkét fél úgy érzi, hogy megérte a vásár, valós értéket kapott a pénzbeli ellenértékért.

A keleti és közép-keleti társadalmak és kultúrák ezt az érzést az alkudozás gyakorlatával tudják kelteni, amelyben az eladó szándékosan olyan árat szab meg a vevőnek, amelyről indulva több lépcsőben jut el a tényleges eladási árig, mely kölcsönösen kialkudott ár mindkét félnek a jó vásár illúzióját hozza.

A nyugati világban az alkudozást lenézik, helyette a gyakorlatilag folyamatos árleszállítás és kiárusítás technikáját használják, amelynek hasonló az érzelmi és gazdasági eredménye. Mindkét eljárás a fogyasztók felé folytatott kereskedelem velejárója, cégek egymás közt (B2B) ilyen módszerekkel nem kereskednek.

Kereskedelem vagy üzlet egyszerű esetben [szerkesztés]

Az üzlet az eladó és a vevő által valamilyen elfogadott közös mértékegység (pl. tehén, búza, pénz stb.) egységeiben mérve hasonló- vagy egyenértékűnek tartott dolog és/vagy szolgáltatás elidegenítését és a tulajdonjog átruházását jelenti. Az aktus rendszerint nem fordítható meg, az eredeti helyzet nem állítható vissza, különösen, ha az adásvétel tárgya elfogyasztható, vagy megváltozik.

Az üzlet nem üzlet akkor, ha az eladó kényszer alatt cselekszik pl. szorult anyagi helyzetben van, nincs más választása, megromlik, megsemmisül az eladnivalója stb.), és ezt a vevő tudja és kihasználja. Az ilyen kényszerű tranzakció legrégebbi formája a rablás, ahol a rabló az elrabolt holmi fejében az áldozatok életetét "hagyja meg" cserében.

Nem számít üzletnek az sem, ha az eladó nem jóhiszeműen jár el, vagy megtévesztő módon kereskedik, nem a sajátját értékesíti, nem az elfogadott minta szerint, vagy az előírt minőségben szállít stb.

A tisztességtelen üzlet a bíróságon támadható. Nehezen fogható meg azonban az a csaló, aki az üzletet a látszat szerint hülye módjára gyakorolja, vagy ,,antitempóban" cselekszik. Az ilyen, ,,csak rossz üzleti döntés alapján, józan ítélőképesség híján hozott lépésekkel" még ma sem tudnak mit kezdeni a törvényalkotók és az igazságszolgáltatás.

Üzletelésre mindig akkor nyílik alkalom, ha valami változik a környezetben, ezért pl. az állam igyekszik minden változást ellenőrzése alá vonni, hogy a változás kapcsán, annak egyszerű okán, abból jövedelmet szerezzen, lásd adó. (Régebben az embereknek fizetniük kellett, ha bementek egy városba, átmentek egy hídon, ma fizetniük kell, ha használnak egy repülőteret, eladnak egy lakást stb.)

A jövő és az üzlet [szerkesztés]

Az üzlet velejárója, hogy a mai megállapodást holnap vagy még később kell teljesíteni. A megállapodás szerint vagy előre, vagy utólag fizet a vevő, és azt a kockázatot, hogy azt kapja-e, amit kifizetett, a ,,gondos kereskedői mérlegeléssel" kell megítélni. A kereskedelem feltételeit és szabályait egyébként nemzetközi egyezmények INCOTERMS írják elő, amelyeket ugyanúgy át szoktak hágni, mint a közönséges jogszabályokat, vagy a politikai kereskedelmi tilalmakat (pl. bizonyos cikkek embargója), ha a haszonelvűség úgy kívánja.

Üzletet tehát olyan felek kötnek egymással, akik bíznak egymásban, az adott szóban vagy ígéretben, és bíznak a jövő reményeik szerinti alakulásában. Ellenkező esetben ugyanis nem viselkednének ésszerűen, a gondos gazda módjára, és alkalmatlanok lennének a szerepükre.

Az üzlet bizonyos értelemben a jövő megtervezése (projekt - l. vetítés), egyéni haszonszerzés céljából készített terv szerinti alakítása. Természetesen ez a terv tartalmazza a társadalom várható reakcióit is a tervben megfogalmazott termék vagy szolgáltatás üzleti célú felkínálására, illetve eleve valamilyen megévő és a jövőben is feltételezett igényből vagy keresetből indul ki. Részleteiben ezzel a kérdéssel az üzleti terv foglalkozik.

Az üzlet tehát a (jövő) időről szól, az idő pedig pénz, amelyet a múltban valamivel eltöltött időnk ellenértékeként szereztünk, és amelyet arra fordíthatunk, hogy a jövőből időt vásároljunk, abban a értelemben, hogy most jussunk hozzá ahhoz, amihez pénz nélkül csak később juthatnánk. A pénzünk kiadásában a legfontosab mérlegelés a kockázat és a nyereség, annak a megítélése, hogy az adott pénz elköltése tényleg azt eredményezi-e, amit szeretnénk, amire számítunk.

Ez a gondolkodás, a "megéri-e" kérdés feltevése mindenkinél jelen van, de a tervezett tettek kockázat/nyereség összefüggésben való megítélése cak az üzletemberek és a bűnözők sajátja.

Az üzletnek ettől függően mindig elszámolási, számadási kötelezettsége van a tulajdonosokkal szemben, amihez megfelelő, az üzleti események nyomonkövetésére alkalmas nyilvántartást kell vezetni. Az üzleti könyveknek nevezett nyilvántartás a törvényes előírások ellenére azonban módot ad bizonyos manipulációkra, amelyek szintén az üzletek "know-how"-ját és titkát képezik. A legnagyobb találmányt, a kettős könyvelést azonban sikerült törvényessé tenni. Előtte ugyanis az üzleti eseményeket csupán naplózták (az üzleti könyv neve journal volt), amely napló sorai időrendben bővültek és utólag nem lehetet beszúrni semmit. A kettős könyveléssel ez a probléma megszűnt, és bár az időbeli elhatárolás elve szerint gyűjteni kell az egy pénzügyi időszak eseményeit, a keret elég tág ahhoz, hogy minden vállalkozás ebből az alaphelyzetből profitálni tudjon. Ugyanis nem mindegy, hogy egy üzlet vagyoni mérlege mely napon készül el, vagy hogy egy üzleti eseményt annak bekövetkezésekor, vagy csak jóval később tüntetnek fel a nyilvántartásban stb. Természetesen az is kérdéses pl., hogy igazak vagy valósak-e a nyilvántartásban szereplő érték adatok.

Az üzleti kultúra [szerkesztés]

Az üzleti gondolkodás, az üzleti kultúra elsajátítása korán, már a gyermekkorban elkezdődik, az árak megfigyelésével és összehasonlításával, a "számolgatással", valamint a megtakarító, gyűjtögető szokások kialakításával folytatódik. Először mindenki a saját szűkebb környezetében "üzletel", így ott dől el, hogy a felnövekvő gyerek elsődleges kapcsolata a közeli hozzátartozóival inkább anyagiasnak, vagy inkább érzelminek mondható. Ettől függetlenül a családi pénzügyi események nem szoktak teljesen "üzletiesek" lenni, családtagoktól például nem szokás kamatot kérni.

A magyar "szocialista" társadalmi berendezkedés idején az üzlettel kapcsolatosan sokáig nem létezett elismerő politikai álláspont, sőt, még az üldözése is előfordult. Értetlenség, irigység és üldöztetés fogadta pl. a meggymagos embert, aki ma hulladékhasznosítóként kitűntetést is kaphatna. Ezért amikor a rendszerváltással megkezdődött az állami tulajdonban lévő dolgok, magántulajdonba vétele, az állam hagyta, hogy ez a kultúra kialakuljon, úgy, ahogy általában szokott, "aranylázzal", erőszakkal és törvénytelenségekkel, csalásokkal vissza nem fizetett hitelekkel stb., csakhogy jobban hasonlítson a hirtelenül példaképpé átváltozott Nyugatra.

Üzlet és ipar [szerkesztés]
Hegesztés
Hegesztés

A társadalom egyik fogalmi tagolásának eredményeképpen születik meg az üzlet és ipar - pl. az állammal és az egyházzal szembeállítva. E szembeállítás alapja, hogy az üzlet és az ipar viszonylag független az utóbbiaktól, amennyiben többnyire olyan magántulajdonben lévő intézményeket takar, amelyek fő célja az (anyagi) gyarapodás, termékek ellenérték fejében történő előállítása és szolgáltatások nyújtása révén. Az üzlet a társadalmi tranzakciók, csereaktusok egyik leggyakoribb formája, amelyben tipikusan valamilyen emberi szükségletet elégítenek ki megfelelő ellenérték fejében.

Az iparos és a kereskedő személyének, a két polgári foglalkozás szétválása volt az első eset, amikor valaki (az iparos) többet termelt, mint amennyi saját fogyasztásához szükséges volt, és ezért szüksége lett az áruit felvásárló üzletemberre. Ettől kezdve a kereskedő mondta meg, hogy mennyi árura van szükség, és a kettőjük dinamikus kapcsolata indította el az iparos vállalkozásának a növekedését. Ebben a növekedésben hol a kapacitás, hol a kereslet nagyobb, így alakultak ki az egyszemélyes vállalkozásokból az ezreket foglalkoztató vállalatok.

Az üzlet és a személy [szerkesztés]

Az üzletben nemcsak az áru tulajdonosa, készítője vált el az áru kiskereskedelmi (néha nagybani) értékesítőjétől, hanem maga a bármilyen üzletet folytató személy (tulajdonképpen a tulajdonos) is magától az üzletétől. Amikor az üzlet léptéke meghaladta az egyszemélyes kategóriát, amikor a cégtulajdonos alkalmazottakat tart, vagy társas vállalkozást alapít, többé nem felel személyében (és vagyonában) teljes mértékig az üzlet kötelezettségvállalásainak teljesítésért, hanem csak egy részében, "üzletrésze" vagy érdekeltsége mértékéig. Ez a körülmény számos embert csábít arra, hogy a vállalkozását eleve azzal a céllal indítsa, hogy annak jövedelmét viszonylag gyorsan kivonja, saját munkabéreként vagy egyéb formában, és a vállalkozást, amely már nem azonos vele, sorsára hagyja.

Mivel az üzlet alapításakor ezt a szándékot nehéz bizonyítani, többnyire a történet végénél kezdődik el az ismerkedés a valósággal. Magyarországon a cégnyilvántartás nem ad módot arra, hogy az ilyen sorozatos és szándékos bukást egyszerűen fel lehessen deríteni, hiszen még a bejegyzett tulajdonosok sem feltétlenül az igaziak, tekintve, hogy gyakori a "stróman" használata, és nagy (hivatalos) titoknak számít az emberek vagyona és jövedelemforrása.

Üzleti siker [szerkesztés]

Az üzlet méretétől függően a siker a tulajdonos életben maradásától a vállalkozás életben maradásáig terjed. A méretes üzletek a sikert két tényezőben mérik: nyereség és piaci részesedés. Ezeknek a számoknak az alakulása dönti el az üzlet sorsát, amennyiben a kívánatos az, hogy mindkét mutató évről évre növekedjen és ha nem nő, akkor a menedzsmentnek, részvényeseknek be kell avatkozni.

Észak-Amerikában az üzleteknek társadalmi küldetést is tulajdonítanak, ezt kell megfogalmazniuk küldetésükben vagy "mission statement"-jeikben és a siker elismerésének formája a "legnagyobb tiszteletnek örvendő vállalat" cím odaítélése. Ezen a listán elsősorban multinacionális óriásvállalatok kapnak előkelő helyezést, mint pl. a General Electric.

Az üzleti szféra [szerkesztés]

Az üzleteléshez a társadalom akkor járul hozzá, azt akkor tűri, ha valaki azt szabályozott módon végzi, vagyis ha valamilyen üzleti vállalkozást létesít, illetve bizonyos szabályokat betart. Bár szinte mindenből lehet üzletet csinálni, bizonyos üzleti tevékenységekhez előzetes hatósági engedélyek is szükségesek.

Az üzlet alapja a vagyon és a gazdálkodás, a sikere, eredményessége a vagyon gyarapításában mérhető. Az üzlet közege a piac, ahol az egyes vállalkozások egymással versenyeznek a vevő (ügyfél) pénzéért, vásárlóerejéért. Az üzlet másik mozgatója a piaci kereslet, amely ingadozik, többnyire a kínálattól függően. Az állam bizonyos üzletek (pénzszerzési módok) gyakorlásának jogát magának tartja fenn és az egyre gyakoribb privatizáció ellenére vannak és lesznek állami monopóliumok. Viszont az állam minden változást igyekszik költségessé tenni, bevételi forrásként kezelni.

Emellett a nem az üzleti szektorban foglalkoztatottakra is ki akarja az terjeszteni az üzleti kultúra velejáróit: a haszonelvűséget, az üzleti események adminisztrációját, az egyéni, "regisztrálatlan" érvényesülés helyett a korporációkba való tömörülés támogatását, a kockázat és nyereség szerinti mérlegelést, az anyagi siker mindenhatóságának az elismerését, az alkalomkereső, leső gondolkodás "racionáls" felsőbbrendűségét stb.

Az üzlet, mint világnézet [szerkesztés]

Az üzletnek része az az üzlet is, amely azokat az ismereteket értékesíti, amelyek új üzletek indításához, gyengélkedő üzletek felvirágoztatásához, vagy a meglévő akadályok korlátok kikerüléséről szólnak. Ez az üzlet nemcsak mikro, hanem makro szinten is virágzik: az üzletileg fejlett országok pl. kormány szintű tanácsadókat vagy üzletfejlesztési segélyeket küldenek az "elmaradott" országokba, amely rendszerint a segélyezőnek (is) jó üzletnek bizonyul.

Az üzleti világnézet kulcsszavai az "alkalom" (opportunity), a "rés" (a piaci niche), ahová be tudnak a pénzkeresési lehetőségeket keresők nyomulni. Régebben a gyarmatosítás jelentett ilyen alkalmat, ma a lemaradt országok felzárkóztatása, illetve az olcsó munkaerőt kínáló vagy magas kamatot fizető országokba való tőkebevitel.

Mivel az üzlet lényege a mozgás, a meglévő (működő, hasznot hozó) keretek fenntartása és/vagy bővítése, maga a növekedés, minden olyan lépés, esemény vagy fordulat, amely ezt a mozgást akárcsak néhány napra is megállítaná, az egy nagy összefüggő üzletként felépített világ komoly sérülését okozná, és a belé vetett rendíthetetlennek látszó bizalmat megtépázná. Jelen pillanatban ilyen veszélyként említik az amerikai gazdaság eladósodottságát, az ún. derivatívák (többszörösen értékpapírral fedezett értékpapírok) mesterséges életbentartását stb.

Ezért az üzlet, mint világnézet a siker, a mosolygós jelen és jövő, a nyerés, és az üzletnek, mint mindenre megoldást kínáló technikának, és a fejlődés látszata fenntartásának kultusza.

Az üzlet és az ember [szerkesztés]

Az üzlet szempontjából az ember is a pénzgyártás kelléke vagy eszköze, szebb kifejezéssel szólva az emberi erőforrás. Az üzletben alkalmazottként használt emberek megítélése aszerint történik, hogy milyen pénzösszegben járulnak hozzá a cég sikeréhez, vagyis hány milliót hoznak. Természetesen nem feltétlenül mindig a szakértelem termel nagy bevételeket, elég, ha valakinek (egy ideig) jó a kapcsolati tőkéje. A beosztott dolgozók költségekkel is járnak, ugyanúgy karban kell őket tartani, mint a gépeket, azaz áldozni kell az egészségükre és a jó kedvükre. Az elégedetlen dolgozó (főnök vagy beosztott) több karbantartást igényel, foglalkozni kell vele, amely a termelés és az üzlet rovására mehet, ezért ugyanazon költség/haszon elv mérlegelése alapján az üzletben személyi döntéseket is meglepően gyorsan meghoznak.

Az üzletben a vezetők konkrét bevételi összegeket jelentő érveket készítenek és maguknak kell a főnökeik előtt értékelniük, hogy megfeleltek-e. Általában két út van: 1. felfelé, ha valaki hozza a számszerű eredményeket és 2. kifelé, ha már arra nem képes. Mielőtt kikerül az utcára, persze gondoskodnia kell a helyettesének betanításáról, a munka zavartalan átadásáról, akkor van esélye bánatpénzre.

Külső hivatkozások [szerkesztés]

* Vázlatos útmutató üzleti terv készí­téséhez
* üzleti fogalomtár - könyv
* Kész üzleti tervek bemutatása (PDF)
* Üzlet.lap.hu

A lap eredeti címe "http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Czlet"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyilvántartásban, üzletfejlesztési, nagykereskedelmi, eladósodottságát, nyomonkövetésére, cégnyilvántartás, tevékenységekhez, bekövetkezésekor, vállalkozásokból, magántulajdonben, jövedelemforrása, hozzátartozóival, értékesítőjétől, kiskereskedelmi, haszonelvűséget, tisztességtelen, részvényeseknek, felzárkóztatása, multinacionális, tulajdonosokkal, magántulajdonba, eredményeképpen, alkalmazottakat, regisztrálatlan, megfogalmazniuk, ellenértékeként, megfigyelésével, vásárlóerejéért, vállalkozásának, kereskedelemmel, alkalmazottként, életbentartását, óriásvállalatok, elfoglaltságot, egyenértékűnek, elfogyasztható, pénz agresszív, üzlet pedig, szint fölött, hazai egészségügyben, fővárosi kerületben, iskolát választja, leginkább megéri, pénzhez vannak, anyagi dolgokról, közvagyon területén, üzleti manővereiket, hétköznapi embertől, tudásuk hasznos, üzleti számítások, jövő évtől, biztosítók révén, General Electric,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cicák  Szép álmokat!  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akik bántanak téged  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Esti kép  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Németh László tollából  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Alázat  Nem tudhatod  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokan azt tartják  210 éve született a SZÓZAT meg...  Julian Brass gondolata  Png telefon  Png cica  A televizió nem a kultúrát kép...  Png rózsa csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szívem tiéd  s immár én is felragyogva, ért...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  s immár én is felragyogva, ért...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png fotel  Egy hatékony szolga  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png ház  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Éretlen vers  Fekete-erdő desszert  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem tudhatod  s immár én is felragyogva, ért...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pénz agresszív, üzlet pedig, szint fölött, hazai egészségügyben, fővárosi kerületben, iskolát választja, leginkább megéri, pénzhez vannak, anyagi dolgokról, közvagyon területén, üzleti manővereiket, hétköznapi embertől, tudásuk hasznos, üzleti számítások, jövő évtől, biztosítók révén, saját terepükön, sikeres ügynöki, környező országokban, sokkal jobb, munkahelyhiány nyomja, emberek most, élet megtanít, maga helyén, hétköznapi tudásba, mostaninál jobban, üzlet fogalmát, szabad lexikonból, üzlet fogalmáról, üzlet fogalma, üzleti kultúra, üzleti szféra, angol nyelvben, kereskedelmi vállalkozás, magyar nyelv, nyereség kereséséről, üzlet mindenképpen, alkalomszerű gazdasági, ilyen jellegű, non-profit szervezetek, természetbeni cserekereskedelem, legkülönbözőbb árukkal, tevékenység céljára, törvény ezért, saját előállítású, üzlet lényegét, felek fenntartják, pénzbeli ellenértékért, alkudozás gyakorlatával, eladó szándékosan, tényleges eladási, nyugati világban, alkudozást lenézik, gyakorlatilag folyamatos, fogyasztók felé, vevő által, tulajdonjog átruházását, aktus rendszerint, eredeti helyzet, adásvétel tárgya, eladó kényszer, vevő tudja, ilyen kényszerű, elrabolt holmi, áldozatok életetét, sajátját értékesíti, elfogadott minta, előírt minőségben, tisztességtelen üzlet, bíróságon támadható, látszat szerint, állam igyekszik, változás kapcsán, embereknek fizetniük, üzlet velejárója, megállapodás szerint, kereskedelem feltételeit, közönséges jogszabályokat, politikai kereskedelmi, adott szóban, jövő reményeik, gondos gazda, üzlet bizonyos, jövő megtervezése, terv tartalmazza, társadalom várható, tervben megfogalmazott, üzleti terv, üzlet tehát, múltban valamivel, jövőből időt, pénzünk kiadásában, legfontosab mérlegelés, adott pénz, tervezett tettek, bűnözők sajátja, üzletnek ettől, tulajdonosokkal szemben, üzleti események, üzleti könyveknek, törvényes előírások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.