Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Felhőatlasz (2012) - Filmajánló
  2015-06-24 17:32:33, szerda
 
 
(Cloud Atlas)

színes, magyarul beszélő, amerikai-német fantasztikus film, 164 perc
rendező: Lana Wachowski, Andy Wachowski, Tom Tykwer
író: David Mitchell
forgatókönyvíró: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski
zeneszerző: Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer
operatőr: Frank Griebe, John Toll
producer: Stefan Arndt, Grant Hill, Tom Tykwer, Andy Wachowski
vágó: Alexander Berner

szereplő(k): 
Tom Hanks (Dr. Henry Goose / Isaac Sachs / Dermot 'Duster' Hoggins / Valleysman Zachry)
Hugo Weaving (Haskell Moore / Tadeusz Kesselring / Bill Smoke / Nurse Noakes / Boardman Mephi / Old Georgie)
Jim Sturgess (Adam Ewing / Hae-Joo Im)
Halle Berry (Luisa Rey / Meronym)
Hugh Grant (Alberto Grimaldi / Kannibál)
Keith David (Joe Napier)
Götz Otto (Withers)
Ben Whishaw (Robert Frobisher)
David Gyasi (Autua)
Jim Broadbent (Vyvyan Ayrs / Timothy Cavendish)
Doona Bae (Sonmi-451)

szinkronhang: 
Kőszegi Ákos (Dr. Henry Goose/Isaac Sachs/Dermot 'Duster' Hoggins/Valleysman Zachry magyar hangja)
Epres Attila (Haskell Moore/Tadeusz Kesselring/Bill Smoke/Nurse Noakes/Boardman Mephi/Old Georgie magyar hangja)
Szatory Dávid (Adam Ewing / Hae-Joo Im magyar hangja)
Pikali Gerda (Luisa Rey / Meronym magyar hangja)
Stohl András (Alberto Grimaldi / kannibál magyar hangja)
Varga Rókus (Joe Napier magyar hangja)

,,Az életünk nem csupán a miénk. Az anyaméhtől a sírig kötődünk másokhoz. Minden egyes szóval, gesztussal a jövőnkhöz járulunk hozzá."

Bevallom, a film elején kicsit csalódtam, mert a neten a legjobb mozifilmnek van beharangozva a Felhőatlasz, mely a film párhuzamosan futó egyik korának, idejének főszereplője által komponált szextett címe.
1849 az első dátum, a helyszín a Csendes-Óceáni Szigetek. Főszereplője Adam Ewing ügyvéd, aki álbarátja kezébe kerül, majdnem meghal, a neki örök barátságot fogadó néger rabszolga menti meg az életét.
Felvetődik a kérdés: ha Isten teremtette a világot, honnan tudjuk, mi az, amin változtathatunk és mi az, ami szent és sérthetetlen?
London 2012 egy másik idő és helyszín. Éppen citrom díjat osztanak. Az írónak a kritikus kidobása az emeletről meghozza a sikert. Ezen a fonálon indul el a cselekmény, mely a végén az emberi jogok érvényesítésével zárul le.
2144 filmkockáiba ugrunk. Sommi 451-et stimuláló ébreszti, majd a higiénizálóba megy, ötkor elfoglalja a helyét a pult mögött. Egyetlen és legfontosabb katekizmus, melyet be kell tartania, hogy tisztelje a fogyasztót. Egyik barátnőjével titkon filmrészletet néznek meg, melyben ez áll: ne hagyd a bűnözők zaklatásának kitenni magad. Ez valójában igaz erre az időre, amikor egész napi eledele a sok klón-lánynak egy pohár szappan. Iszonyatos felismerés lesz a végén, mikor megtudja a megmenekült forradalmárrá változott klón-lány, hogy ők saját magukat fogyasztották, ez volt a szappan. Csupán újrahasznosítás. Öntudatra ébredve kezdett segítőjével a leplezésbe. Sommi felismeri, hogy szabadság csak annak jár, aki tudja, mit jelent megfosztva lenni tőle. Önmagunk megismerése csakisi más szemén át lehetséges. Ha láthatatlanságba burkolózunk, az igazság rejtve marad.
A föld pusztulása után Yuka 39-ben járunk. Mint kiderül, a világ vége utáni megmaradt embercsoport tagjait az ördögök tartják rettegésben. A világot ugyanazok a láthatatlan erők mozgatják, mint amik a szívüket facsarják. Egy napon jövőlátók érkeznek hozzájuk, megkérik őket, hogy vezessék el Meulassoldába, ahol egyik földönkívüli kolóniájuk élt azelőtt, mert népük haldoklik. Szomni Isten hívei az idegenek, akiről a szép hölgy elmeséli az igazat.

A törvények szerint a világnak megvan a természetes rendje. Ez vonatkozik a buja, homokos zeneszerzőre, akinek senki sem fog hinni és elismerni tehetségét, nagyságát a régi világban, a rabszolga helyére, a klónra, az ördögökkel életben maradt emberi fajra. A film mottója lehetne: a gyenge a préda és az erős felfalja. Minden korban az eseményeket a bűnözés irányítja, ők a hatalmak, az erősebbek, ezért ezek a korszakok bukásra vannak ítélve. Lehetséges-e megválni a földtől és az ördögi hatástól, mely hatalmat gyakorol az ember felett? A film végére maradt a felismerés, hogy a szeretet túléli a halált.
A film végén minden megnyitott szál lezárul, a felétől már kíváncsiak vagyunk a folytatására, vagyis érdekfeszítővé válik.

A közel három órás filmet itt tekinthetik meg:

http://filmbirodalom.com/watch-embed-91895-8948

2015. június 24.
 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
Címkék: láthatatlanságba, érvényesítésével, forgatókönyvíró, újrahasznosítás, változtathatunk, érdekfeszítővé, higiénizálóba, forradalmárrá, fogyasztották, filmbirodalom, meulassoldába, filmrészletet, sérthetetlen, filmkockáiba, folytatására, földönkívüli, legfontosabb, barátnőjével, zaklatásának, zeneszerzőre, főszereplője, fantasztikus, embercsoport, párhuzamosan, szinkronhang, beharangozva, felhőatlasz, megismerése, megmenekült, rettegésben, burkolózunk, eseményeket, segítőjével, mozifilmnek, természetes, tekinthetik, sírig kötődünk, jövőnkhöz járulunk, film elején, legjobb mozifilmnek, film párhuzamosan, első dátum, neki örök, kritikus kidobása, emeletről meghozza, fonálon indul, emberi jogok, higiénizálóba megy, pult mögött, bűnözők zaklatásának, pohár szappan, megmenekült forradalmárrá, Kohut Katalin, Cloud Atlas, Henry Goose, Isaac Sachs, Valleysman Zachry, Hugo Weaving , Haskell Moore, Tadeusz Kesselring, Bill Smoke, Nurse Noakes, Boardman Mephi, Adam Ewing, Hae-Joo Im, Halle Berry , Luisa Rey, Hugh Grant , Alberto Grimaldi, Keith David , Götz Otto , Robert Frobisher, David Gyasi , Vyvyan Ayrs, Timothy Cavendish, Doona Bae , Kőszegi Ákos , Epres Attila , Szatory Dávid , Pikali Gerda , Stohl András , Varga Rókus , Csendes-Óceáni Szigetek, Főszereplője Adam Ewing, Szomni Isten,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Müller Péter tollából  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vidámság  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Paul David Tripp Április 14  Kertem  képre írva  Jázmin  Önmaga ellenére  Ismeretlen: Ikarusz monda  Somlyó Zoltán - Orgonával  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jó éjszakát  Szép estét  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul David Tripp Április 15  Minden tavaszból őrizz..  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Magamnak  Robert Merle tollából  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jánosházy György: Fogd a kezem  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  40 felett  Szeretem ujjad karcsuságait,  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jázmin  39 ígéret  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Szép álmokat!  Nem kell hozzá fürdőruhás  Vidámság  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Vannak emberek  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Horváth Szilvia tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ma van a magyar költészet napj... 
Bejegyzés Címkék
sírig kötődünk, jövőnkhöz járulunk, film elején, legjobb mozifilmnek, film párhuzamosan, első dátum, neki örök, kritikus kidobása, emeletről meghozza, fonálon indul, emberi jogok, higiénizálóba megy, pult mögött, bűnözők zaklatásának, pohár szappan, megmenekült forradalmárrá, igazság rejtve, föld pusztulása, világ vége, ördögök tartják, világot ugyanazok, láthatatlan erők, szívüket facsarják, napon jövőlátók, szép hölgy, törvények szerint, világnak megvan, természetes rendje, régi világban, rabszolga helyére, ördögökkel életben, film mottója, erős felfalja, bűnözés irányítja, korszakok bukásra, ördögi hatástól, ember felett, film végére, szeretet túléli, film végén, láthatatlanságba, érvényesítésével, forgatókönyvíró, újrahasznosítás, változtathatunk, érdekfeszítővé, higiénizálóba, forradalmárrá, fogyasztották, filmbirodalom, meulassoldába, filmrészletet, sérthetetlen, filmkockáiba, folytatására, földönkívüli, legfontosabb, barátnőjével, zaklatásának, zeneszerzőre, főszereplője, fantasztikus, embercsoport, párhuzamosan, szinkronhang, beharangozva, felhőatlasz, megismerése, megmenekült, rettegésben, burkolózunk, eseményeket, segítőjével, mozifilmnek, természetes, tekinthetik, láthatatlan, lehetséges, leplezésbe, cselekmény, felismerés, felvetődik, ördögökkel, vonatkozik, kesselring, valleysman, tehetségét, teremtette, megfosztva, kíváncsiak, katekizmus, gesztussal, elfoglalja, fogyasztót, zeneszerző, megnyitott, anyaméhtől, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 2040
  • e Hónap: 4399
  • e Év: 56665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.