Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A 10 legjobb étel hideg időben
  2015-11-15 10:44:03, vasárnap
 
   
 

Hidegben minden meleg étel jóleshet, de melegitoetel_nagypróbáljunk meg nem meleg tésztákat vagy sajttal, tejföllel és zsiradékokkal teli leveseket fogyasztani. Gyűjtésünkben olyan javaslatokat találhat, amelyek tele vannak tápanyagokkal, antoxidánsokkal, immunrendszer-serkentő anyagokkal - és az ízük is szavatolja, hogy itt kell szerepelniük.



Zabpehely

Hideg időben ideális a zabpehely fogyasztása: növényi alapú fehérje és rost jó adagját kapjuk egy tálban, ami ráadásul megálljt is parancsol az éhségünknek. Az ebben található béta-glükán nevű keményítő ráadásul csökkenti a rossz koleszterin szintjet is: napi 3 grammnyi béta-glükán fogyasztása 5-10 százalékkal csökkentheti a koleszterinszintet. A zabpehelyre borított ízesítés extra tápanyagokat juttathat szervezetünkbe.



Forró csokoládé

A forró csokoládé az egyik legjobb dolog, amivel be lehet bújni az ágyba, a kérdés inkább az, hogyan is készítjük el ezt az italt. Hagyományos tejben vagy mandulatejben érdemes elkeverni két kockányi olvasztott fekete csokoládét. A fekete csokoládé jót tesz az egészségnek: az ebben található flavonoid nevű antioxidánsok csökkentik a rák és a szív- és érrendszeri betegségek esélyét.



Feketebab-leves

Hidegben bármilyen leves jól eshet, amiben kömény és chilipaprika van, de ezen ételt kifejezetten a bab teszi finommá és egészségessé: nemcsak vas- és réztartalma miatt (amelynek hatására izmaink több oxigént használnak, immunrendszerünk pedig erősödik), hanem azért is, mert egy adag levesben körülbelül annyi bab van, ami 15-15 grammnyi fehérjéhez és rosthoz juttat minket. A fekete babban ráadásul az állati eredetű fehérjéktől eltérően nincs telített zsír.





Kelbimbó

Akár még egy kezdődő náthát is visszafoghatunk a kelbimbóval, mivel nem csak rosttal és rákmegelőző fitotápanyaggal van tele, hanem C-vitaminnal is, így ha már elkaptunk egy ronda megfázást, annak hosszát jelentősen le tudjuk csökkenteni olyan étrenddel, amelyben a kelbimbó is megtalálható. Kesernyés ízük sokakat elriaszt, de az elkészítésen sok múlik: olívaolajon megpirítva egészen más ízt kapnak!



Sütőtökleves

Gans szerint egy jó adagnyi sütőtöklevesben rengeteg A-vitamin van, ami a szemünknek kifejezetten jót tesz. A sütőtök a benne található béta-karotinnak köszönhetően igen jó antioxidáns és rákmegelőző hatású élelmiszernek tekinthető.



Chili con carne

A chilipaprikák erejét a kapszaicin nevű vegyület adja, amely nem csupán chili-con-carne-500az anyagcserét serkenti, hanem a zsírlerakódást is megakadályozza. A chili con carnéban található babok proteintartalma segít az izomszövet kialakulásában, a paradicsomszósz likopinban gazdag, a hagyma pedig tele van antoxidánsokkal. Ha a húst is kihagyjuk belőle, csak nyerünk - a National Institutes of Health egyik kutatása azt állítja: minél több vörös húst fogyasztunk, annál nagyobb az esélyünk a rák, illetve a szív- és érrendszeri problémák kialakulására.



Dió

A diót az év bármely szakában fogyaszthatjuk, de a sült dió kifejezetten jól eshet az őszi időszakban, magában vagy bármilyen süteménybe keverve. A dió gazdag az alfa-linolénsavban: ez egy olyan omega-3 zsírsav, amely a szívegészséget javítja. A Journal of the American College of Nutrition szaklapban olvasható egy tanulmány, miszerint mindazok, akiknek étrendjében rendszeresen szerepel a dió, dióolaj és a lenolaj, jobb vérnyomásról számolhatnak be, valamint artériáikban is kedvezőbb a váráramlás.



Alma

A sült alma nem csupán ideális őszi étel, hiszen a gyümölcsben rengeteg rost található: ezek lassítják az emésztést, illetve segítenek abban, hogy az étel könnyebben csússzon végig szervezetünkön. Mindezek miatt visszafogottabb éhségérzetre és kevesebb gyomorproblémára számíthatunk. Ne felejtsük el: jobbat teszünk magunknak, ha nem hámozzuk meg az almát, mivel a héjában koncentráltabban találhatók meg a rostok, mint az alma húsában. Fahéj hozzáadásával több antioxidánst vihetünk be a szervezetünkbe állítja a szakértő, aki hozzáteszi: az alma 86 százaléka víz, úgyhogy szükség esetén ezzel is tudjuk hidratálni magunkat.



Édesburgonya

A tökhöz hasonlóan az édesburgonya A-vitamin tartalma is igen magas: egy közepes méretű főtt édesburgonyában a napi szükséglet csaknem négy és félszerese található. E mellé kapunk még a héjából 4 grammnyi rostot, hogy gyomrunkat is megtölthessük. Az édesburgonya C-vitamint, kalciumot és némi vasat is tartalmaz. Ha az édesburgonyát magában akarjuk fogyasztani, ne tegyünk rá zsiradékot, inkább tegyünk rá rozmaringot, amelynek B-vitamin tartalma is magas, valamint megnöveli ellenálló képességünket a karcinogén anyagokkal szemben. És amúgy isteni íze van.



Gyömbértea

A gyömbérnek extra hőtermelő hatása van, ami hidegben igen jól jöhet - serkenti az anyagcserét és javítja a vér áramlását. Több kutatás is alátámasztja hasznosságát: a gyömbértea folyamatos reggeli fogyasztása napközben kisebb éhségérzethez, nagyobb teltségérzethez vezethet. A gyömbér teaként való fogyasztása segíthet orvosolni a test azon fájásait is, amelyeket például egy edzés után tapasztalhatunk: ha a torokfájás enyhítése lenne elég.
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Címkék: gyomorproblémára, koncentráltabban, immunrendszerünk, édesburgonyában, antoxidánsokkal, visszafogottabb, teltségérzethez, fitotápanyaggal, sütőtöklevesben, proteintartalma, tapasztalhatunk, paradicsomszósz, visszafoghatunk, nagypróbáljunk, megakadályozza, kialakulásában, fogyaszthatjuk, szívegészséget, szervezetünkbe, zsírlerakódást, szervezetünkön, élelmiszernek, linolénsavban, megtölthessük, éhségérzethez, immunrendszer, chilipaprikák, zsiradékokkal, kialakulására, édesburgonyát, képességünket, antioxidánsok, tápanyagokkal, mandulatejben, gyűjtésünkben, hozzáadásával, zabpehely fogyasztása, ebben található, rossz koleszterin, zabpehelyre borított, forró csokoládé, egyik legjobb, kérdés inkább, fekete csokoládé, adag levesben, fekete babban, állati eredetű, kezdődő náthát, ronda megfázást, szemünknek kifejezetten, benne található, chilipaprikák erejét, National Institutes, American College,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png kutya  Mai harmónia kártyám  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy hatékony szolga  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Png csokor  A televizió nem a kultúrát kép...  Kövesd a cowboyt!  Szép napot kívánok  Nevem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Png fotel  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy lelki imádság  Paul David Tripp Április 20  Reggel van  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem  Irgalom és ítélet  Png virág  Albert Einstein gondolata  Png nő  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Alázat  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  képre írva  Hogy lehet megtartani  Akarat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png férfi  Sose bánj semmit  Nevem  Sose bánj semmit  Alvó cicák  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Nevem  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Irgalom és ítélet  Idő  Png cica  Egy hatékony szolga  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Erdőn  Fehér virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A sors  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A boldog családok mind hasonló...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét  Akarat  Adakozás  A jó emberek mindig szépek mar... 
Bejegyzés Címkék
zabpehely fogyasztása, ebben található, rossz koleszterin, zabpehelyre borított, forró csokoládé, egyik legjobb, kérdés inkább, fekete csokoládé, adag levesben, fekete babban, állati eredetű, kezdődő náthát, ronda megfázást, szemünknek kifejezetten, benne található, chilipaprikák erejét, kapszaicin nevű, izomszövet kialakulásában, paradicsomszósz likopinban, hagyma pedig, őszi időszakban, olyan omega-3, szívegészséget javítja, sült alma, gyümölcsben rengeteg, étel könnyebben, héjában koncentráltabban, alma húsában, szervezetünkbe állítja, tökhöz hasonlóan, édesburgonya A-vitamin, közepes méretű, napi szükséglet, édesburgonya C-vitamint, édesburgonyát magában, karcinogén anyagokkal, gyömbérnek extra, gyömbértea folyamatos, gyömbér teaként, test azon, edzés után, torokfájás enyhítése, gyomorproblémára, koncentráltabban, immunrendszerünk, édesburgonyában, antoxidánsokkal, visszafogottabb, teltségérzethez, fitotápanyaggal, sütőtöklevesben, proteintartalma, tapasztalhatunk, paradicsomszósz, visszafoghatunk, nagypróbáljunk, megakadályozza, kialakulásában, fogyaszthatjuk, szívegészséget, szervezetünkbe, zsírlerakódást, szervezetünkön, élelmiszernek, linolénsavban, megtölthessük, éhségérzethez, immunrendszer, chilipaprikák, zsiradékokkal, kialakulására, édesburgonyát, képességünket, antioxidánsok, tápanyagokkal, mandulatejben, gyűjtésünkben, hozzáadásával, hasznosságát, csökkentheti, tápanyagokat, elkészítésen, számíthatunk, kifejezetten, édesburgonya, éhségérzetre, alátámasztja, sütőtökleves, megtalálható, javaslatokat, egészségessé, artériáikban, rendszeresen, számolhatnak, szerepelniük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 68
  • e Hét: 506
  • e Hónap: 6878
  • e Év: 57669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.