Belépés
babi610805.blog.xfree.hu
Ki viszi át a szerelmet.... Dezső Andrea
1961.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megtörtént eset
  2014-07-23 07:51:56, szerda
 
   
  Elmesélem ezt a történetet, hogy mások is okuljanak belőle. 14 éves Gergő fiunk 10 napjának története ez, amely majdnem tragédiával végződött...
Zalaegerszeg, Zala Megyei Kórház. Gyermek intenzív részleg. dr.Harmath Vera csecsemő-gyermekgyógyász és dr.Ujj István sebész, a műtétben részt vevő orvosok, az ápolónők, a műtősfiú, a beteghordó, ezúton KÖSZÖNJÜK, amit érte tettetek.
A vakbélműtét ugye az a beavatkozás, amelyet a kórház portáján ,,megcsinálnak", be sem kell menni... Ez sem igaz, de még ehhez is előbb fel kellene ismerni és meg kell különböztetni egy nyári vírustól a vakbélgyulladást, ami nem egyszerű feladat.
Szombatot írunk, egy évben egyszer falunap van, irány a buli. Az első furcsa pont, amikor egy 14 éves felhívja az apját a buli elején és azt mondja, hogy menjen érte, mert nem érzi jól magát. Ekkor még semmi tünet nincs, csak hogy fáj a hasa és egyszer hányt. Vasárnap délelőttre jól érzi magát, ezért nagy örömmel négy napos balatoni csavargás van tervezve. A napot a Balatonon megint ágyban tölti, nem érzi jól magát, láza van. Hétfőn folytatódik a láz, és a gyakori mellékhelyiség kitérők. Anya megfogja és jobb lehetőség híján elviszi az orvosi ügyeletre, ahol rengeteget várnak a késő orvosra. Itt ment félre először a történet. Megkérdezték mi a panasz. A gyerek erre elmondja, hogy a Balatonon voltam, amikor.... Aha, akkor ez a nyári vírus, meg ugyebár a Balatoni vírus, hiszen a Balatonon mindenki összeszedi, mi is olvastuk biztos. Megvizsgálja a gyereket, közben kétszer rászól, hogy ne feszítse a hasát. Ő tiltakozik, hogy nem feszíti, ilyen kemény. A gyerek egyébként ekkor nem tud rendesen kiegyenesedni, azt mondja, akkor nagyon fáj a hasa, az úton minden gödörnél felszisszent az autóban, még meg is szidtam érte. Sok folyadék, pihenés ez csak egy pár napos dolog, ha nem javul két-három nap alatt, akkor kell majd gyógyszer. A gyerek eközben napokig nem tud enni, inni is csak keservesen, erőltetve, ha köhög a hasához kap, fáj neki. Jó, akkor gyógyszer, nevét nem írom ki, reklámot nem csinálok. Szedi becsületesen, a tünetek csillapodnak. Anyaként állandóan motoszkál valami rossz érzés, hogy ez nem az a bizonyos kétnapos vírus, de hát ki vagyok én, hogy az orvossal, orvosokkal vitázzak. Várjuk, hogy elkapjuk tőle, de senki nem kapja el... Telefonon még egyszer felhívom az orvost, elmondom, hogy a hasfájás nem múlik, ez normális? Igen, ahogy rendbe jön az emésztése, nem fáj majd a hasa. Jól van, igyekszem elhinni. Vasárnap reggelre elfogy a gyógyszer, örülünk, ebédel, normális adagot, vacsorázik is, gyümölcsöket kér, elmúlik a toalettre futkosás. De továbbra is szörnyű a bőrszíne, sápadt az arca, nem bír fent lenni. Nyugtalan vagyok,de nem mondom neki.
Hétfő hajnali két óra. Nyöszörgés a szobájából. Pattanok fel, ott ül az ágyon. Mi a baj? Fáj a hasam mondja, mondom hol? Mindenhol, de leginkább a köldöke alatti részen, a hasa kőkemény. Mindenhol. Fájdalomcsillapítót adok neki, légy türelmes, mindjárt hat és tudsz aludni. Nem. Kihányja a tea kíséretében... Adok még egyet, az bent marad. Megbeszéljük, hogy reggel apja egyből a háziorvoshoz, nézze meg ő is. Én továbbra is aggódom, hogy ez vakbél, de továbbra sem vagyok senki, csak egy anya. Az orvos belgyógyász, tudja a dolgát. Ő is bizonytalan a dologban,gondolkodik, hogy beutalót ír a kórházba, de aztán ad egy laborbeutalót másnapra. Igen, de jön a telefon apától, hogy nem eszik és nincs jól. Jó, én keresek egy helyet ahol most azonnal csinálnak labort, mert én nem várok holnap reggelig, elég ebből. Telefonáltam és egy kollégánk beszólt x. kórházba, bevittük a sürgősségire, délután három órát írunk. Felvették a gyerekosztályra, nagyon kedvesek, alaposak voltak. Itt már egyértelműen a vakbél sztori bizonyítása volt a cél. A labor tragikusan rossz lett, aki ért hozzá tudja mit jelent a 25.000 feletti fehérvérsejt szám. Az ultrahang viszont nem igazolta a vakbél gyanúját, nem találtak tályogot, ezért azt a döntést hozták, hogy irány Zalaegerszeg és CT, mert ez akármi is lehet. Innen a felelősség az övék, én nem vihetem, ők rendelnek mentőt és azzal lesz átszállítva. órákat vártunk. Kifejezetten láttam az arcukon, hogy nagy a baj, de mindezt ügyesen megfogalmazva mondták, hogy a gyerek ne pánikoljon. Nekem közben elmondták, hogy a vesetágulatot, amit mutat az ultrahang nem értik, de ez olyan súlyos eset, hogy intenzív ellátás is szükséges lehet, még mindig nem mondták ki, hogy vakbél, esetleg perforálva. Este nyolckor jön a mentő, irány Zalaegerszeg, Zala Megyei Kórház. Gyermek intenzív részleg. Végtelen profizmus, szeretet, törődés, mindenki arcán mosoly, egy orvos és két ápoló foglalkozik a gyerekkel, mindenki tudja a dolgát, igazi ,,gépezet" a szó nemes értelmében, azonnal értesítik a sebészt, aki néhány perc alatt jön és megnézi. Gergő viccelődik velük, tudomást sem véve róla, hogy nagyon beteg...
A vizsgálatot elvégzi a gyermekorvos és a sebész is. Mindkettő azt mondja, CT-re semmi szükség, ez egy ,,akut has" a labor igazolja a szeptikus állapotot, azonnali műtét. Furcsamód megnyugszom, mert végre, nekem lett igazam és ez nem a nyári vírus. Előre felkészítenek, hogy a labor eredmények alapján ez egy perforált vakbél, sőt, valószínűleg, akkor perforálódott a történet alapján, amikor kb. egy hete az ügyeleten jártunk, így szövődmény is lehet.
Elmondanak még egy érdekes dolgot, ami arról szól, hogy a tinik többsége borzasztóan tűri a fájdalmat, nem szólnak, nem panaszkodnak, mert mindenáron mutatni akarják mennyire felnőttel és erősek ezzel rosszabbítva a helyzetet. Gergőnél is ezt láttuk, fájt a hasa, de nem mutatta, csak az egyre beesettebb arc, szem és furcsa bőrszín jelezte nekem, hogy valami nagyon nincs rendjén, soha nem láttam még ilyennek. Amikor vizsgálták, egy hét alatt 3 orvos is, akkor sem volt érzékeny a jobb oldala, mint mindenki várta volna, ez is tévútra vihette a doktorokat. Egy nyikkanás nem volt egy vizsgálaton sem, pedig néha nekem fájt, ahogy a hasát nyomkodták.
Nem volt negyed óra, készen állt a komplett team, indult a műtét. Elcsépelt, de tényleg örökkévalóság volt a műtő előtt kuporogni egy széken, és várni mikor jönnek már ki.
Vége lett, kijöttek és a sebész elmondta, hogy adjunk hálát mindenkinek, mert óriási szerencsénk volt. A vakbél tényleg perforálódott napokkal ezelőtt. Ennek eredményeképpen a kismedencében a húgyhólyag mögött egy csecsemőfejnyi tályog keletkezett, amelyet sikerült eltávolítani, átmosták a teljes hasüreget, most Gergő harca jön. Azt mondta, ha a tályog tartalma a hasüregbe kerül, akkor ne firtassuk mi lehetett volna.
Mi a tanulság? Nem kell dr.House otthonra, de nem lett volna szabad beletörődni, hogy egy hétig fájó hasnál nincs további vizsgálat, legalább egy labor kellett volna. Ha kértek volna labort, akkor már az orvos ügyeleten kiderült volna, egy héttel az életmentő műtét előtt, hogy itt más baj van, nem egy ,,nyári balatoni vírus".
Az egyik orvos azt mondta tegnap este, hogy az anyák megérzései sokszor felülírják a komplett medicinát és a fiam a makacsságomnak köszönheti, hogy az utolsó pillanatban, de időben a műtőasztalra került. Nem tudom és nem is fontos, de legyen így, minden anya ezt tette volna. Megmenekült a fiunk, és ma már tudjuk, hogy a tegnap este, július 21. a második születésnapja. Gergő hős volt végig és a műtét előtt az volt a legnagyobb gondja, hogy a kórházi pizsamában fényképezzem le. Megtettem, celeb világ... ezen már ne múljon.
Még két fontos dolog. Gergő, ország világ előtt bocsánatot kérek, hogy folyamatosan nyaggattalak, hogy egyél és kelj fel, ne hagyd el magad. Csúcs voltál, 184 centiméteres kisfiam!
A másik fontos dolog :
Tőletek kedves olvasók pedig azt kérem, küldjétek tovább a történetet ismerőseiteknek, szeretném, ha sokan olvasnák, talán segít más betegnek időben orvoshoz kerülni, hiszen évente még mindig több mint száz ember hal meg a vakbélgyulladás szövődményeiben. Talán élhetnének, ha időben kiderülne.
Zalaegerszeg, Zala Megyei Kórház. Gyermek intenzív részleg. dr.Harmath Vera csecsemő-gyermekgyógyász és dr.Ujj István sebész, a többi műtétben részt vevő orvos, az ápolónők, a műtősfiú, a beteghordó, köszönjük, amit érte tettetek. A team, a akik tegnap éjjel megmentették Gergőnk életét, minimum ezer megosztást érdemelnek ! Hadd lássa a nevüket ország-világ.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vakbélgyulladást, gyermekgyógyász, vakbélgyulladás, szövődményeiben, eredményeképpen, ismerőseiteknek, gyerekosztályra, csecsemőfejnyi, mellékhelyiség, makacsságomnak, kismedencében, születésnapja, örökkévalóság, laborbeutalót, kiegyenesedni, perforálódott, különböztetni, megfogalmazva, felkészítenek, vesetágulatot, kifejezetten, centiméteres, megmentették, háziorvoshoz, megbeszéljük, felszisszent, sürgősségire, megkérdezték, megcsinálnak, műtőasztalra, panaszkodnak, megvizsgálja, telefonáltam, folyamatosan, gyermekorvos, nyaggattalak, műtétben részt, vakbélműtét ugye, kórház portáján, nyári vírustól, évben egyszer, első furcsa, buli elején, gyakori mellékhelyiség, orvosi ügyeletre, késő orvosra, gyerek erre, nyári vírus, gyerek egyébként, úton minden, gyerek eközben, tünetek csillapodnak, Zala Megyei Kórház, Harmath Vera,
Szilvia (#1)   2017-07-29 16:43:53
Kedves Andrea!

Május elején az én fiam is vakbélgyulladással került kórházba. Szerencsére mi nem jártunk ilyen kálváriát, viszont nála is kimutatott az ultrahang vesetágulatot, ami újszülött korában volt neki, de kinőtte.
Az orvosok szerint a vesetágulat nem újulhat ki, hanem valószínűleg a vakbélgyulladás okozta.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a te fiadnál a vesetágulat elmúlt a műtét után?

Üdvözlettel: Szilvia
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.08. 13:00 Csökkent a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama
11.08. 12:59 Tudomány Mátyás király udvarában címmel nyílt kiállítás Budapesten
11.08. 12:59 EKF 2023 - Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés Debrecen pályázatát
11.08. 12:42 Elkészült az Elek Gyula Aréna energetikai korszerűsítése
11.08. 12:42 Huszonkét majonéz közül háromnál talált hiányosságokat a Nébih
11.08. 12:42 Csütörtöktől vetítik a mozik Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét
11.08. 12:42 Film készül Széchenyi Zsigmond életéről - BŐVÍTETT (új: vezető producer)
11.08. 12:41 MNB: 2030-ig terjedő makropályát vázol fel a legfrissebb Növekedési jelenté...
11.08. 12:33 Koncertek, kiállítások, könyvbemutatók a nagyszebeni Ars Hungaricán
11.08. 12:22 Rétvári: a korábbi gyerekvállalást segítené a fiatalok életkezdési támogatá...
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Őszi levelek PNG képek  Mai napi gondolatok  Szép estét D. Erika  Írógép  Facebookon kaptam  Magyar Katalin a Magyar Időkbe...  Facebookon kaptam  Szépség a tengernél  Oltalmad alá futunk Istennek s...  Im so sorry....  Írógép  Az Atya segítő keze  Csak Krisztusban, kaptam remén...  Png virág  Őszi kép  Ábrándozás  Szép napot - cicussal  Szeretet - ídézetes  Papás-mamás  Elment Péter tököt venni  Facebookon kaptam  Ég a Földdel összeérjen  A Biblia tanulmányozása  Kellemes délutánt kívánok!  "Valakinek szüksége van rád!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Színes virágok  Az emberi boldogság  Mit tehetnék érted  2018. november 7.  Nincs holnap  Szerelmes ölelésben  Png virág  Vörös rózsás szerelem  Szép estét  Őszi levelek PNG képek  Igazgyöngy nyaklánc  ***Csodálatos kép***  Vigyázzon rád a jó Isten szívb...  Png nő  Kellemes délutánt kívánok!  Vidám, szép napot  Őszi kép  Szerelem - romantika  Gősi Vali: Emlék után  Magyar Katalin a Magyar Időkbe...  Irgalmasság rózsafüzére - Fere...  Szép napot  Az Osztrák–Magyar Monarc...  ***Csodálatos kép***  Elméleti tudás  Hiába keresem hangod a szélben...  Mi a boldogság jó anya? -Csitt...  Őszi kép  Serfőző Simon: Hegyen-völgyön  Zelk Zoltán: Nyár és tél közöt...  Rózsa csokor  Szèp napot kívánok  Az Atya segítő keze  Jézus arc a levélen  Sokszínű őszi levelek PNG képe...  ***Csodálatos Angyal***  Film Hétköznapi varázslat - Te...  Facebookon kaptam  Váltakozó virágok sora  Szép napot  Szentségimádás 2018.11.24.  Jó reggelt , szép napot  Zelk Zoltán: Őszi mese  Szép napot - cicussal  Homkba kell írni a szót, ami a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus arc a levélen  Minden Istentől van  Mérlegen  Ahogy az alkony őrzi emléked  Oltalmad alá futunk Istennek s...  Homkba kell írni a szót, ami a...  Őszi kép  Szép francia kép  Annak sírján, kit ő szeretett  Őszi kép  Almák ládában  Facebookon kaptam  Büdös láb - büdös száj  Szóval ezek azok a napok  Kustra Ferenc: Holdfény, az ő...  Szép napot  Png virág  Gősi Vali - *Tündéri éjben  Rózsa csokor  Almák ládában  Vigyázzon rád a jó Isten szívb...  Szíves üdvözlet  Homkba kell írni a szót, ami a...  Kellemes délutánt 
Bejegyzés Címkék
műtétben részt, vakbélműtét ugye, kórház portáján, nyári vírustól, évben egyszer, első furcsa, buli elején, gyakori mellékhelyiség, orvosi ügyeletre, késő orvosra, gyerek erre, nyári vírus, gyerek egyébként, úton minden, gyerek eközben, tünetek csillapodnak, toalettre futkosás, hasam mondja, köldöke alatti, hasa kőkemény, bent marad, orvos belgyógyász, laborbeutalót másnapra, telefon apától, helyet ahol, kollégánk beszólt, vakbél sztori, labor tragikusan, ultrahang viszont, vakbél gyanúját, döntést hozták, vizsgálatot elvégzi, labor igazolja, szeptikus állapotot, labor eredmények, perforált vakbél, történet alapján, ügyeleten jártunk, érdekes dolgot, tinik többsége, egyre beesettebb, jobb oldala, hasát nyomkodták, komplett team, műtő előtt, sebész elmondta, vakbél tényleg, húgyhólyag mögött, csecsemőfejnyi tályog, teljes hasüreget, tályog tartalma, hasüregbe kerül, hétig fájó, labor kellett, orvos ügyeleten, életmentő műtét, egyik orvos, anyák megérzései, komplett medicinát, makacsságomnak köszönheti, utolsó pillanatban, műtőasztalra került, tegnap este, második születésnapja, műtét előtt, legnagyobb gondja, kórházi pizsamában, másik fontos, történetet ismerőseiteknek, vakbélgyulladás szövődményeiben, többi műtétben, akik tegnap, nevüket ország-világ, vakbélgyulladást, gyermekgyógyász, vakbélgyulladás, szövődményeiben, eredményeképpen, ismerőseiteknek, gyerekosztályra, csecsemőfejnyi, mellékhelyiség, makacsságomnak, kismedencében, születésnapja, örökkévalóság, laborbeutalót, kiegyenesedni, perforálódott, különböztetni, megfogalmazva, felkészítenek, vesetágulatot, kifejezetten, centiméteres, megmentették, háziorvoshoz, megbeszéljük, felszisszent, , ,
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 61 db bejegyzés
Összes: 775 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 140
  • e Hónap: 497
  • e Év: 21289
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.