Belépés
babi610805.blog.xfree.hu
Ki viszi át a szerelmet.... Dezső Andrea
1961.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megtörtént eset
  2014-07-23 07:51:56, szerda
 
   
  Elmesélem ezt a történetet, hogy mások is okuljanak belőle. 14 éves Gergő fiunk 10 napjának története ez, amely majdnem tragédiával végződött...
Zalaegerszeg, Zala Megyei Kórház. Gyermek intenzív részleg. dr.Harmath Vera csecsemő-gyermekgyógyász és dr.Ujj István sebész, a műtétben részt vevő orvosok, az ápolónők, a műtősfiú, a beteghordó, ezúton KÖSZÖNJÜK, amit érte tettetek.
A vakbélműtét ugye az a beavatkozás, amelyet a kórház portáján ,,megcsinálnak", be sem kell menni... Ez sem igaz, de még ehhez is előbb fel kellene ismerni és meg kell különböztetni egy nyári vírustól a vakbélgyulladást, ami nem egyszerű feladat.
Szombatot írunk, egy évben egyszer falunap van, irány a buli. Az első furcsa pont, amikor egy 14 éves felhívja az apját a buli elején és azt mondja, hogy menjen érte, mert nem érzi jól magát. Ekkor még semmi tünet nincs, csak hogy fáj a hasa és egyszer hányt. Vasárnap délelőttre jól érzi magát, ezért nagy örömmel négy napos balatoni csavargás van tervezve. A napot a Balatonon megint ágyban tölti, nem érzi jól magát, láza van. Hétfőn folytatódik a láz, és a gyakori mellékhelyiség kitérők. Anya megfogja és jobb lehetőség híján elviszi az orvosi ügyeletre, ahol rengeteget várnak a késő orvosra. Itt ment félre először a történet. Megkérdezték mi a panasz. A gyerek erre elmondja, hogy a Balatonon voltam, amikor.... Aha, akkor ez a nyári vírus, meg ugyebár a Balatoni vírus, hiszen a Balatonon mindenki összeszedi, mi is olvastuk biztos. Megvizsgálja a gyereket, közben kétszer rászól, hogy ne feszítse a hasát. Ő tiltakozik, hogy nem feszíti, ilyen kemény. A gyerek egyébként ekkor nem tud rendesen kiegyenesedni, azt mondja, akkor nagyon fáj a hasa, az úton minden gödörnél felszisszent az autóban, még meg is szidtam érte. Sok folyadék, pihenés ez csak egy pár napos dolog, ha nem javul két-három nap alatt, akkor kell majd gyógyszer. A gyerek eközben napokig nem tud enni, inni is csak keservesen, erőltetve, ha köhög a hasához kap, fáj neki. Jó, akkor gyógyszer, nevét nem írom ki, reklámot nem csinálok. Szedi becsületesen, a tünetek csillapodnak. Anyaként állandóan motoszkál valami rossz érzés, hogy ez nem az a bizonyos kétnapos vírus, de hát ki vagyok én, hogy az orvossal, orvosokkal vitázzak. Várjuk, hogy elkapjuk tőle, de senki nem kapja el... Telefonon még egyszer felhívom az orvost, elmondom, hogy a hasfájás nem múlik, ez normális? Igen, ahogy rendbe jön az emésztése, nem fáj majd a hasa. Jól van, igyekszem elhinni. Vasárnap reggelre elfogy a gyógyszer, örülünk, ebédel, normális adagot, vacsorázik is, gyümölcsöket kér, elmúlik a toalettre futkosás. De továbbra is szörnyű a bőrszíne, sápadt az arca, nem bír fent lenni. Nyugtalan vagyok,de nem mondom neki.
Hétfő hajnali két óra. Nyöszörgés a szobájából. Pattanok fel, ott ül az ágyon. Mi a baj? Fáj a hasam mondja, mondom hol? Mindenhol, de leginkább a köldöke alatti részen, a hasa kőkemény. Mindenhol. Fájdalomcsillapítót adok neki, légy türelmes, mindjárt hat és tudsz aludni. Nem. Kihányja a tea kíséretében... Adok még egyet, az bent marad. Megbeszéljük, hogy reggel apja egyből a háziorvoshoz, nézze meg ő is. Én továbbra is aggódom, hogy ez vakbél, de továbbra sem vagyok senki, csak egy anya. Az orvos belgyógyász, tudja a dolgát. Ő is bizonytalan a dologban,gondolkodik, hogy beutalót ír a kórházba, de aztán ad egy laborbeutalót másnapra. Igen, de jön a telefon apától, hogy nem eszik és nincs jól. Jó, én keresek egy helyet ahol most azonnal csinálnak labort, mert én nem várok holnap reggelig, elég ebből. Telefonáltam és egy kollégánk beszólt x. kórházba, bevittük a sürgősségire, délután három órát írunk. Felvették a gyerekosztályra, nagyon kedvesek, alaposak voltak. Itt már egyértelműen a vakbél sztori bizonyítása volt a cél. A labor tragikusan rossz lett, aki ért hozzá tudja mit jelent a 25.000 feletti fehérvérsejt szám. Az ultrahang viszont nem igazolta a vakbél gyanúját, nem találtak tályogot, ezért azt a döntést hozták, hogy irány Zalaegerszeg és CT, mert ez akármi is lehet. Innen a felelősség az övék, én nem vihetem, ők rendelnek mentőt és azzal lesz átszállítva. órákat vártunk. Kifejezetten láttam az arcukon, hogy nagy a baj, de mindezt ügyesen megfogalmazva mondták, hogy a gyerek ne pánikoljon. Nekem közben elmondták, hogy a vesetágulatot, amit mutat az ultrahang nem értik, de ez olyan súlyos eset, hogy intenzív ellátás is szükséges lehet, még mindig nem mondták ki, hogy vakbél, esetleg perforálva. Este nyolckor jön a mentő, irány Zalaegerszeg, Zala Megyei Kórház. Gyermek intenzív részleg. Végtelen profizmus, szeretet, törődés, mindenki arcán mosoly, egy orvos és két ápoló foglalkozik a gyerekkel, mindenki tudja a dolgát, igazi ,,gépezet" a szó nemes értelmében, azonnal értesítik a sebészt, aki néhány perc alatt jön és megnézi. Gergő viccelődik velük, tudomást sem véve róla, hogy nagyon beteg...
A vizsgálatot elvégzi a gyermekorvos és a sebész is. Mindkettő azt mondja, CT-re semmi szükség, ez egy ,,akut has" a labor igazolja a szeptikus állapotot, azonnali műtét. Furcsamód megnyugszom, mert végre, nekem lett igazam és ez nem a nyári vírus. Előre felkészítenek, hogy a labor eredmények alapján ez egy perforált vakbél, sőt, valószínűleg, akkor perforálódott a történet alapján, amikor kb. egy hete az ügyeleten jártunk, így szövődmény is lehet.
Elmondanak még egy érdekes dolgot, ami arról szól, hogy a tinik többsége borzasztóan tűri a fájdalmat, nem szólnak, nem panaszkodnak, mert mindenáron mutatni akarják mennyire felnőttel és erősek ezzel rosszabbítva a helyzetet. Gergőnél is ezt láttuk, fájt a hasa, de nem mutatta, csak az egyre beesettebb arc, szem és furcsa bőrszín jelezte nekem, hogy valami nagyon nincs rendjén, soha nem láttam még ilyennek. Amikor vizsgálták, egy hét alatt 3 orvos is, akkor sem volt érzékeny a jobb oldala, mint mindenki várta volna, ez is tévútra vihette a doktorokat. Egy nyikkanás nem volt egy vizsgálaton sem, pedig néha nekem fájt, ahogy a hasát nyomkodták.
Nem volt negyed óra, készen állt a komplett team, indult a műtét. Elcsépelt, de tényleg örökkévalóság volt a műtő előtt kuporogni egy széken, és várni mikor jönnek már ki.
Vége lett, kijöttek és a sebész elmondta, hogy adjunk hálát mindenkinek, mert óriási szerencsénk volt. A vakbél tényleg perforálódott napokkal ezelőtt. Ennek eredményeképpen a kismedencében a húgyhólyag mögött egy csecsemőfejnyi tályog keletkezett, amelyet sikerült eltávolítani, átmosták a teljes hasüreget, most Gergő harca jön. Azt mondta, ha a tályog tartalma a hasüregbe kerül, akkor ne firtassuk mi lehetett volna.
Mi a tanulság? Nem kell dr.House otthonra, de nem lett volna szabad beletörődni, hogy egy hétig fájó hasnál nincs további vizsgálat, legalább egy labor kellett volna. Ha kértek volna labort, akkor már az orvos ügyeleten kiderült volna, egy héttel az életmentő műtét előtt, hogy itt más baj van, nem egy ,,nyári balatoni vírus".
Az egyik orvos azt mondta tegnap este, hogy az anyák megérzései sokszor felülírják a komplett medicinát és a fiam a makacsságomnak köszönheti, hogy az utolsó pillanatban, de időben a műtőasztalra került. Nem tudom és nem is fontos, de legyen így, minden anya ezt tette volna. Megmenekült a fiunk, és ma már tudjuk, hogy a tegnap este, július 21. a második születésnapja. Gergő hős volt végig és a műtét előtt az volt a legnagyobb gondja, hogy a kórházi pizsamában fényképezzem le. Megtettem, celeb világ... ezen már ne múljon.
Még két fontos dolog. Gergő, ország világ előtt bocsánatot kérek, hogy folyamatosan nyaggattalak, hogy egyél és kelj fel, ne hagyd el magad. Csúcs voltál, 184 centiméteres kisfiam!
A másik fontos dolog :
Tőletek kedves olvasók pedig azt kérem, küldjétek tovább a történetet ismerőseiteknek, szeretném, ha sokan olvasnák, talán segít más betegnek időben orvoshoz kerülni, hiszen évente még mindig több mint száz ember hal meg a vakbélgyulladás szövődményeiben. Talán élhetnének, ha időben kiderülne.
Zalaegerszeg, Zala Megyei Kórház. Gyermek intenzív részleg. dr.Harmath Vera csecsemő-gyermekgyógyász és dr.Ujj István sebész, a többi műtétben részt vevő orvos, az ápolónők, a műtősfiú, a beteghordó, köszönjük, amit érte tettetek. A team, a akik tegnap éjjel megmentették Gergőnk életét, minimum ezer megosztást érdemelnek ! Hadd lássa a nevüket ország-világ.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vakbélgyulladást, gyermekgyógyász, vakbélgyulladás, szövődményeiben, eredményeképpen, ismerőseiteknek, gyerekosztályra, csecsemőfejnyi, mellékhelyiség, makacsságomnak, kismedencében, születésnapja, örökkévalóság, laborbeutalót, kiegyenesedni, perforálódott, különböztetni, megfogalmazva, felkészítenek, vesetágulatot, kifejezetten, centiméteres, megmentették, háziorvoshoz, megbeszéljük, felszisszent, sürgősségire, megkérdezték, megcsinálnak, műtőasztalra, panaszkodnak, megvizsgálja, telefonáltam, folyamatosan, gyermekorvos, nyaggattalak, műtétben részt, vakbélműtét ugye, kórház portáján, nyári vírustól, évben egyszer, első furcsa, buli elején, gyakori mellékhelyiség, orvosi ügyeletre, késő orvosra, gyerek erre, nyári vírus, gyerek egyébként, úton minden, gyerek eközben, tünetek csillapodnak, Zala Megyei Kórház, Harmath Vera,
Szilvia (#1)   2017-07-29 16:43:53
Kedves Andrea!

Május elején az én fiam is vakbélgyulladással került kórházba. Szerencsére mi nem jártunk ilyen kálváriát, viszont nála is kimutatott az ultrahang vesetágulatot, ami újszülött korában volt neki, de kinőtte.
Az orvosok szerint a vesetágulat nem újulhat ki, hanem valószínűleg a vakbélgyulladás okozta.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a te fiadnál a vesetágulat elmúlt a műtét után?

Üdvözlettel: Szilvia
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.22. 22:32 Jégkorong Magyar Kupa - Hazai pályán diadalmaskodott a Fehérvár
01.22. 22:02 Férfi kézilabda-vb - Balogh Zsolt játszik Norvégia ellen
01.22. 21:22 Ziua Culturii Maghiare - La Cluj-Napoca a fost premiat şi un traducător rom...
01.22. 21:03 Strasbourgi lövöldözés - Németh Zsolt: a bevándorlásellenes politika teremt...
01.22. 21:02 Brexit - Verhofstadt: legfeljebb az EP júliusi alakuló üléséig hosszabbítha...
01.22. 21:02 Lemondott Wes Mitchell, az európai ügyekért felelős amerikai helyettes külü...
01.22. 21:02 Némileg emelkedett az adóhatóságnak tartósan tartozók száma a negyedik negy...
01.22. 20:42 Ziua Culturii Maghiare - Katalin Szili: pentru noi patria e limba maghiară
01.22. 20:32 A magyar kultúra napja - Szakszervezeti demonstrációt tartottak Budapesten
01.22. 20:22 Szlovénia eláll a vízerőmű építésének projektjétől a Mura több szlovén szak...
Tudjátok ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
Lesz eredménye a tüntetésnek ?
még több kérdés
Blog Címkék
56-os életrajzi lexikon - Í -  Facebookon kaptam  ooOoo  Még tart a tél  Mexicó kegyhely - Guadalupe  Egy kosár vörös rózsa  Megújult a templomunk honlapja  Na nézzük... Alapozni kell ism...  Maja naptár  Facebookon kaptam  Tűzzel-vassal (1999)  A kém  Szép téli napokat, estéket!  Olvasni tanulok  Szerelmesek  ooOoo  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld és jóakarója  Facebookon kaptam  Válasz e világ problémáira  Mexicó kegyhely - Guadalupe  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Álarc  Január 18  Aranyosi Ervin: Hol a hiba ben...  Facebookon kaptam  Fehér tigris  Kismadarak  Téli felirat  Jó reggelt , szép napot  Lényegtelen információk...  Tengernyi öröm vár reánk a men...  Ami belül ragyog, az kívülről ...  Piros rózsa  Facebookon kaptam  Fehér tigris  Tűzzel-vassal (1999)  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Szèp napot kívánok  Csípőmozgás  Szabó Lőrinc: Téli napfény Mi...  A test feltámadása  Facebookon kaptam  Cica csészében  Szülinapra  A kém  Lila virágok  Facebookon kaptam  Kis balerína  Kellemes hétvégét  Facebookon kaptam  Tedd azt, amit akarsz, ott, ah...  Makarios of Christoupolis - Az...  Facebookon kaptam  Ítélet napja  Kutya, macska az ablakból nézi...  Png rózsa könyvekkel  Jó reggelt , szép napot  Png rózsa  Tedd azt, amit akarsz, ott, ah...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Szèp estét kedves látoga...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Virágos ablak  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Azokat őrizd meg az életedben  Gyertyák  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Senkit sem kényszeríthetünk ar...  Bonbon  ooCoo  Téli este  Gyertyák  A világon mindenki tehetséges ...  Öröm  Mai harmónia kártyám  A világon mindenki tehetséges ...  Ítélet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kém  Mexicó kegyhely - Guadalupe  Árpád-házi Szent Margitra emlé...  Hippokratészi személyiségtípus...  Kutya virággal  Piros rózsa  Facebookon kaptam  Árpád-házi Szent Margit szűz 0...  Azokat őrizd meg az életedben  Png cica  Megújult a templomunk honlapja  Kacsamama  ccCcc  Good morning  Facebookon kaptam Ani barátnő...  Emelj fel 
Bejegyzés Címkék
műtétben részt, vakbélműtét ugye, kórház portáján, nyári vírustól, évben egyszer, első furcsa, buli elején, gyakori mellékhelyiség, orvosi ügyeletre, késő orvosra, gyerek erre, nyári vírus, gyerek egyébként, úton minden, gyerek eközben, tünetek csillapodnak, toalettre futkosás, hasam mondja, köldöke alatti, hasa kőkemény, bent marad, orvos belgyógyász, laborbeutalót másnapra, telefon apától, helyet ahol, kollégánk beszólt, vakbél sztori, labor tragikusan, ultrahang viszont, vakbél gyanúját, döntést hozták, vizsgálatot elvégzi, labor igazolja, szeptikus állapotot, labor eredmények, perforált vakbél, történet alapján, ügyeleten jártunk, érdekes dolgot, tinik többsége, egyre beesettebb, jobb oldala, hasát nyomkodták, komplett team, műtő előtt, sebész elmondta, vakbél tényleg, húgyhólyag mögött, csecsemőfejnyi tályog, teljes hasüreget, tályog tartalma, hasüregbe kerül, hétig fájó, labor kellett, orvos ügyeleten, életmentő műtét, egyik orvos, anyák megérzései, komplett medicinát, makacsságomnak köszönheti, utolsó pillanatban, műtőasztalra került, tegnap este, második születésnapja, műtét előtt, legnagyobb gondja, kórházi pizsamában, másik fontos, történetet ismerőseiteknek, vakbélgyulladás szövődményeiben, többi műtétben, akik tegnap, nevüket ország-világ, vakbélgyulladást, gyermekgyógyász, vakbélgyulladás, szövődményeiben, eredményeképpen, ismerőseiteknek, gyerekosztályra, csecsemőfejnyi, mellékhelyiség, makacsságomnak, kismedencében, születésnapja, örökkévalóság, laborbeutalót, kiegyenesedni, perforálódott, különböztetni, megfogalmazva, felkészítenek, vesetágulatot, kifejezetten, centiméteres, megmentették, háziorvoshoz, megbeszéljük, felszisszent, , ,
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 775 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 73
  • e Hónap: 325
  • e Év: 325
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.