Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A spirituális egó
  2015-11-30 18:18:17, hétfő
 
   
  Mióta megtörtént az úgynevezett dimenzióváltás, azaz 2012 vége óta a csapból is spiritualitás folyik. Nem is lenne ezzel semmi baj, sőt, nagyon is ráfért a kis bolygónkra a változás, a felébredés, azonban tapasztalatom szerint - ahogy egy kedves ismerősöm mondaná - nagyon átestünk a póniló túloldalára.



Nagyon sok információ áll a rendelkezésünkre, és egyre nő az a mennyiség, ami segít minket abban, hogy egyre jobban érezzük magunkat, és boldogabban éljünk. Hallottunk a karmáról, a tudat és a tudatalattiról, a reinkarnációról, a lélekről, az angyalokról, a pozitivitás erejéről stb. a sok információ a gyakorlatba ültetéssel valódi tudássá is válik. Cikkek, előadások tömkelege szól arról, hogyan legyél tudatosabb, mi a felébredés, mit tegyél, hogy boldogabb legyél, hogyan gondolkozz pozitívan, hogyan tápláld a lelkedet, stb.

De ez a sok információ és tudás vezet minket el oda, hogy egyre nagyobb különbségeket kezdünk látni emberek és emberek között, és így termelődnek ki a hatalmas spirituális egójú emberek.

Az egó, a megvilágosodás és a spirituális egó

A keleti tanítás szerint az egót nem eldobni, hanem megszelídíteni kell, mint egy vadlovat. Te legyél a magad ura és ne az egód. Azaz ne a tanult viselkedésmintáid és félelmeid irányítsanak téged, hanem az intuíciód, a belső tanítód, a lelked vezesse az életedet.

Először is, akit már egyáltalán nem vezet az egója, az nem kérkedik ezzel, sőt szerény és alázatos pl. nézz meg egy jógi mestert. Az egómentességet sokan hívják megvilágosodásnak. Megvilágosodás=egó nélkül, azaz félelem nélkül, kizárólag feltétel nélküli szeretetben, mint tudatállapotban létezés.
Egy megvilágosodott mester nem nevezi magát tanítónak, hanem azt mondja, hogy mindenki neki a tanítója. Nem mondja magáról, hogy ő már mindent tud, és hogy megvilágosodott.

A spirituális egó csak apróságokban különbözik, mégis olyan látványosan tér el az egó működésétől, hogy félrevezethet minket, és azt gondolhatjuk, egómentessé váltunk a sok-sok tanulás által.

A spirituális egóval rendelkező embereknek nagyon sok információjuk és akár tudásuk van a világ működéséről, ezért felsőbbrendűnek érzik és mutatják magukat másokkal szemben (persze ezt erőteljesen tagadják vagy álcázzák). Ez a felsőbbrendűség érzés valójában egy súlyos önbizalomhiány kompenzációja.



A következő kijelentésekkel, cselekedetekkel ismerheted fel ennek a működését:

-,,nekem már nem mondanak semmi újat a tanítások"

-,,én már nem vagyok azon a szinten"

-,,ők még nincsenek azon a szinten"

-,,nekem nincs egóm"

-,,nekem nincsenek félelmeim"

-,,nincs karmám"

-,,én ismerem önmagamat"

-,,ritkán találsz ilyen embert, mint én, aki..."

-,,érdemes megbecsülni az olyan embert, mint én"

-,,én folyamatos elengedéseket végzek, ezért tiszta vagyok"

-,,tudattalanom üres, nincsenek elfojtásaim"

-,,gondolataim soha sem negatívak"

-,,nem számítanak egyáltalán a külsőségek"

-,,majd ha a sors úgy akarja, nekem nincs beleszólásom"

-,,már nincsenek hibáim"

-a sikereit önmagának, a kudarcait a külvilágnak tulajdonítja

-szerinte a külvilág nem a belső működését tükrözi

-folyton tanácsokat osztogat

-azt hiszi, különb másoknál

-folyton meg akar váltani, változtatni másokat

-zavarja mások hibái

-folyton cáfolja a tanításokat

-kételkedik a szabad akaratban

-az önszeretetet félreértelmezi, sok embert önzőnek tart

-sok kognitív disszonanciája van pl. nincs pénze, de azt mondja, nem is fontos a pénz

-párkapcsolati kudarcait a sorsra fogja

-a testét elhanyagolja

-utálja, ha konfrontálják, tükröt mutatnak neki, ilyenkor védekezésképp támadással vagy tudásának kérkedésével válaszol

Jó, ha képes vagy elismerni és elfogadni, hogy mindenkinek, aki spiritualitással foglalkozik, kialakul a spirituális egója. A mérete már különbözik, de tény az, hogy van. De ezt éppúgy, mint az egót, ha megszelídíted, és nem hagyod, hogy irányítson, akkor képes leszel kezedbe venni a saját életedet, válva ezáltal intuitív, tudatos, feladatokkal rendelkező EMBERRÉ, azaz testtel és szellemmel megáldott lélekké, a következőket vallva:

-mindenkitől lehet tanulni és mindenkinek a tanítói is vagyunk

-külső világunk belső tudatunk tükörképe

-minden ember a tükörképünk

-érezhető a változás, a fejlődés, a fel-felébredés minden ember esetében, de a tempó mindenkinél más

-minden embert úgy kell elfogadni, ahogy van, de segítsük, ha kéri

-magunkon változtassunk, ha nem tetszik a külvilág, amiben élünk

-nem zavar mások hibái, viselkedése

-mindenki magával foglalkozzon

-igyekezzünk mindent megtenni azért, hogy egészséges, szenvedésmentes, boldog életet éljünk

-minden változik

-minden okkal történik

-nincs hiba, probléma, baj, csak feladatok vannak

-az önszeretet nem önzőség

-a pénz is csak az energia egyik megnyilvánulása

-a Földön élek emberként: a testem, a lelkem és a szellemem is egyaránt fontos

-az életemért én vagyok a felelős...



Rajtad áll, hogyan folytatod a listát!

Forrás: http://napielemozsia.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendelkezésünkre, spiritualitással, kijelentésekkel, megvilágosodott, reinkarnációról, szenvedésmentes, felsőbbrendűség, tudatállapotban, felsőbbrendűnek, cselekedetekkel, megnyilvánulása, félreértelmezi, disszonanciája, tudatalattiról, megvilágosodás, önbizalomhiány, dimenzióváltás, egómentességet, megszelídíteni, információjuk, konfrontálják, megszelídíted, tapasztalatom, kompenzációja, védekezésképp, különbségeket, elengedéseket, párkapcsolati, változtassunk, félrevezethet, spiritualitás, napielemozsia, beleszólásom, következőket, tulajdonítja, apróságokban, úgynevezett dimenzióváltás, kedves ismerősöm, póniló túloldalára, pozitivitás erejéről, gyakorlatba ültetéssel, hatalmas spirituális, keleti tanítás, tanult viselkedésmintáid, belső tanítód, lelked vezesse, jógi mestert, egómentességet sokan, megvilágosodott mester, sok-sok tanulás, spirituális egóval, világ működéséről,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kislány  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Leonardo da Vinci gondolata  Kövesd a cowboyt!  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Minden harmadik...  Png rózsa csokor  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fehér virág  Nem tudhatod  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Rátalálsz  Png férfi  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem tiéd  Fekete István - Akác  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes délutánt kívánok  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png ház  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nevem  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png virág  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Zilahy Lajos gondolata  Julian Brass gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Adakozás  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szívem  Adakozás  Facebookon kaptam Annuska bar...  Julian Brass gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Png telefon  Németh László tollából  Png fotel  Próbálj meg ...  Jó éjszakát  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat 
Bejegyzés Címkék
úgynevezett dimenzióváltás, kedves ismerősöm, póniló túloldalára, pozitivitás erejéről, gyakorlatba ültetéssel, hatalmas spirituális, keleti tanítás, tanult viselkedésmintáid, belső tanítód, lelked vezesse, jógi mestert, egómentességet sokan, megvilágosodott mester, sok-sok tanulás, spirituális egóval, világ működéséről, felsőbbrendűség érzés, súlyos önbizalomhiány, következő kijelentésekkel, olyan embert, külvilágnak tulajdonítja, belső működését, szabad akaratban, sorsra fogja, spirituális egója, saját életedet, következőket vallva, fel-felébredés minden, tempó mindenkinél, energia egyik, rendelkezésünkre, spiritualitással, kijelentésekkel, megvilágosodott, reinkarnációról, szenvedésmentes, felsőbbrendűség, tudatállapotban, felsőbbrendűnek, cselekedetekkel, megnyilvánulása, félreértelmezi, disszonanciája, tudatalattiról, megvilágosodás, önbizalomhiány, dimenzióváltás, egómentességet, megszelídíteni, információjuk, konfrontálják, megszelídíted, tapasztalatom, kompenzációja, védekezésképp, különbségeket, elengedéseket, párkapcsolati, változtassunk, félrevezethet, spiritualitás, napielemozsia, beleszólásom, következőket, tulajdonítja, apróságokban, irányítsanak, feladatokkal, tudattalanom, foglalkozzon, kérkedésével, gondolhatjuk, elhanyagolja, önszeretetet, tanításokat, változtatni, mindenkinek, angyalokról, foglalkozik, gyakorlatba, gondolataim, boldogabban, külvilágnak, elfojtásaim, pozitivitás, mindenkitől, egómentessé, működésétől, spirituális, mindenkinél, viselkedése, látványosan, úgynevezett, szeretetben, igyekezzünk, tükörképünk, működéséről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1990
  • e Hét: 4857
  • e Hónap: 11229
  • e Év: 62020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.