Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
csirkés recik !
  2012-02-25 14:42:49, szombat
 
   
  Pikárdiai csirke kapormártásban (francia)

Hozzávalók (4 sz.):
4 csirkemell,
4 spenótlevél,
4 póréhagyma,
4 zöldhagyma,
8 közepes gomba,
só, bors,
4 dl csirkeleveslé,
1,2 dl bor,
8 póréhagyma zöldje
.
A melleket bőrözze le, csontozza ki, egészben hagyva panírozza vékonyra, tegye sütőpapírra egyenként. A póré zöldjét szeletelje vékonyra, rakja a mellekre, mellenként ? hagymát osztva. A gyöngyhagymát, gombát és spenótot vágja finomra, együtt kis vajon, erős hőn süsse keverve fél percig, majd terítse a mellekre. Locsolja meg 1-1 ek borral, sózza-borsozza ízlés szerint, majd tekerje egyenként hengerré. Tegye enyhén vajazott alufóliára, csavarja fel, végeit tűrje be. Tegye a csirkelevessel feltöltött tepsibe, Süsse előmelegített sütőben 25 percig. Közben dinsztelje meg a szeletelt pórét vajon, közepes hőn. Készítse el a mártást. Tálaláskor vegye le a fóliát a csirkéről, szeletelje kb. 6 mm vékony karikákra. Kanalazzon mártást tálra vagy a tányérokra, erre tegye a csirkekarikákat, mellé a dinsztelt pórét.
Kapormártás: olvasszon serpenyőben 1 ek vajat, rajta dinszteljen meg 2 finomra vágott gyöngyhagymát, töltön rá 1,2 dl bort, ugyanennyi levest és 3 ek tejszínt, főzze be felére, szórja meg 2 ek finomra vágott friss kaporral.

Poulet á la Montrachet, csirke gombával mártásban (francia)

Hozzávalók (6 sz.):
1 nagy csirke,
egyenként 22 dkg fiatal sárgarépa, gyöngyhagyma és gomba,
3 dkg vaj,
1 friss tárkonyág vagy 1-1 kakukkfű,
rozmaring és petrezselyemlevél,
1 babérlevél,
1,5 dl bor,
2 tojás sárgája,
3 dl tejszín,
só, bors.

A csirkéből a combokat és melleket felezze, a szárnyak végét vágja le, csak a felsoroltakat használja fel. A sárgarépát kaparja, a hagymát héjazza le. Vastag aljú lábasban olvassza meg a vajat kis hőn, tegye rá a csirkét, répát, hagymát és a csokorba kötött fűszernövényeket. Sózza-borsozza, öntse fel a borral, főzze fedő alatt 30 percig, időnként keverve. Mikor a répa és hagyma megpuhult, vegye ki szűrőkanállal, tartsa fedve melegen (pl. párolóedényben). A gombát szeletelje vékonyra, tegye a lébe, sózza és fedje be, párolja 20 percig. A tojássárgákat tegye a tejszínbe, verje fel, tegye félre. Vegye ki a csirkét a léből, rendezze tálalótálcára, tegye köré a zöldségeket. A főzőedényben villa hátával kaparja fel a lesült részt, forralja fel a levet, vegye ki a fűszernövénycsokrot és vegye le a hőről az edényt. Keverjen 1 ek főzőlevet a tojásos tejszínbe, ezt keverje bele a főzőlébe, s folytonos keveréssel párolja mártássá. Mikor kellő sűrűségű, öntse a csirkére és azonnal tálalja. Mellé főtt rizs vagy nudli illik.

Poulet aux champignons, gombás csirke (francia)

Hozzávalók (4 sz.):
4 csirkemell,
3 ek liszt,
2 ek tejföl,
1 ek dijoni mustár,
2,5 dl csirkeleveslé,
csipet kakukkfű,
só és bors,
1 ek vaj,
30 dkg gomba,
2 zöldhagyma,
petrezselyemzöld.

A melleket bőrözze le, csontozza ki, a gombát negyedelje, a zöldhagymát és petrezselyemzöldet vágja finomra. Kis tálban keverje össze a tejfölt 2 kk liszttel, a mustárral és 2 ek levessel, tegye félre. A mellek egyik oldalát fűszerezze kakukkfűvel, sóval és borssal, majd forgassa a maradt lisztbe. Teflonos lábasban vagy mély serpenyőben olvassza meg a vajat közepes hőn, süsse rajta a melleket mindkét oldalon kb. 5-5 percig, míg rózsaszínről kifehérednek. Vegye ki, tartsa melegen. Zsírján süsse a gombát 3 percig. Öntse rá a maradék levest, forralja fel és főzze 3 percig. Keverje hozzá a tejfölös mártást, tegye bele a zöldhagymát, főzze kb. 3 percig, míg besűrűsödik. Tálalja a csirkére kanalazva a mártást, szórja meg petrezselyemzölddel.

Poulet Basquaise, baszk csirke (francia)

Hozzávalók:
1 csirke kb. 1,2 kg,
3-4 ek olaj vagy margarin,
1 kg paradicsom,
25 dkg friss édes paprika,
2-3 hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
25 dkg rizs,
só, bors.

A csirkét vágja bontási darabokra. Forraljon 2 liter vizet, főzze benne a paradicsomot 2-3 percig, míg héja leválik, hámozza meg és vágja kockákra. A paprikát magozza ki és vágja nagyobb darabokra, a hagymát és fokhagymát finomra. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítse az olajat vagy margarint, süsse rajta a csirkét aranybarnára (kb. 5 perc). Adja hozzá a paradicsomot, hagymát, fokhagymát, paprikát, sózza és borsozza. Fedve, kis hőn párolja 45-50 percig. Közben, 20 perccel kész előtt kezdje főzni a rizst: lábasban hevítsen 2 ek olajat vagy margarint, mikor forró, tegye rá a rizst, sózza-borsozza, jól keverje össze. Töltsön rá kétszeres térfogatú vizet, párolja fedve, kis hőn 17-20 percig, míg a rizs megfő (mire a vizet teljesen felissza). Tálalja előbb a rizst kanállal elsimítva, rá a csirkét zöldséges mártásával.

Poulet Clemenceau, fokhagymás csirke borsóval (francia)

Hozzávalók (4 sz.):
1 csirke kb. 1,3 kg,
6 gerezd fokhagyma,
1 ek vaj,
1 ek olívaolaj,
2,5 dl víz vagy csirkeleveslé,
2,5 dl fehérbor vagy vermut,
20 dkg zöldborsó,
4 krumpli,
1,2 dl kukoricaolaj,
1 fej fokhagyma,
liszt.

A csirkét vágja bontási darabokra, a fokhagymát vágja finomra vagy törje át, a borsót főzze meg, a krumplit hámozza meg és vágja kockára. A csirkét forgassa lisztbe, süsse vaj-olívaolaj keveréken, közepes hőn aranybarnára. Tegye rá az 1 fejnyi fokhagymát, süsse kb. 1 percig. Öntse le a zsiradékot úgy, hogy kb. 2 ek maradjon, töltse fel a bor és víz vagy leves felével. Párolja kis hőn kb. 1 ? órát, időnként hozzáadva a bor és víz másik feléből, mikor szükséges. 15 perccel elkészülte előtt másik serpenyőben hevítse a kukoricaolajat, süsse rajta a krumplit és 6 gerezd fokhagymát. Mikor majdnem kész, adja hozzá a borsót és melegítse össze. Szedje ki szűrőkanállal, tegye a csirkére, keverje össze. A mártás elég kell legyen, hogy a csirkét és zöldféléket bevonja. Főtt rizzsel vagy nudlival körítse.
Megjegyzés: bár a recept nem tartalmazza, só és bors ajánlott.

Poulet fleury, virágzó csirke (francia)

Hozzávalók (4 sz.):
2 csirkemell,
1 nagy sárgarépa,
1 nagy zeller vagy petrezselyem,
3 dkg zöldborsó,
8 zöldhagyma zöldje,
5 dl csirkeleveslé,
2,5 dl habtejszín,
6 dkg gomba,
só, bors,
paprikapor.

A melleket bőrözze le, csontozza ki, felezze el, a sárgarépát, zellert vagy petrezselymet és hagymalevelet vágja gyufányira, majd blansírozza külön-külön: a répát és zellert sós vízben főzze 3 percig, a hagymalevelet sótlanban 1 percig, majd dobja hideg vízbe. A csirkemellet klopfolja kíméletesen (bárd lapjával) kb. 1 cm vékonyra. Tegyen minden zöldségből 1-2 darabot a mellszeletekre keresztirányban, majd göngyölje tekerccsé a szeletet, végeit tömje be és tűzze össze, hogy szilárd tekercset adjon. A levest melegítse forrásközelig, tegye bele a tekercseket és párolja kb. 6 percig, vagy egyszer megfordítva 4-4 percig. Vegye ki, tartsa melegen. Forralva sűrítse be a levest felére. Adja hozzá a tejszínt és főzze be újra felére. Szeletelje a gombát és tegye a lébe. Sózza-borsozza ízlés szerint. A meleg hústekercseket göngyölje ki, vágja átlósan kb. 5 keskeny csíkra. Tálalja a mellcsíkokat csillagalakba rendezve a tányérokon, a mártást mellé kanalazva és kevés paprikával megszórva, a gombaszeleteket elosztva.

Poulet Parisienne (francia)

Hozzávalók (6 sz.):
6 csirkemell, 3
dl szűrt gombakrémleveslé,
12 dkg gomba,
1 kk paprika,
1,2 dl bor vagy vermut (kihagyható),
2,5 dl tejföl
3 ek liszt,
só, bors.

A melleket enyhén sózza-borsozza, tegye agyagtálba. Öntse rá a levest és bort, tegye bele a szeletelt gombát, szórja meg a paprikával. Főzze nagyon kis hőn 6-8 órát, vagy közepes hőn 2 ?-3 ? órát. Vegye ki a melleket 30 perccel kész előtt, keverje a tejfölt a lébe. Tálalja a csirkére a mártást, mellé főtt rizst vagy nudlit adjon.

Poulet Provençale, provanszi csirke (francia)

Hozzávalók (6 sz.):
1,5 kg csirkehús,
4 ek olívaolaj,
2 ek vaj,
1 közepes hagyma,
1 zeller,
2,5 dl víz,
2 csirkeleveskocka,
20 dkg paradicsom,
4 ek liszt,
3 ek bor,
2 ek vágott petrezselyemzöld,
só, bors.

A csirkét bőrözze le, csontozza ki, a hagymát és zellert vágja apróra. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítse az olajat a vajjal, süsse rajta a csirkét mindkét oldalán aranybarnára, vegye ki szűrőkanállal. Zsiradékán süsse a hagymát a zellerrel kb. 5 percig. Keverje bele a lisztet, majd lassan öntse hozzá a vizet a leveskockákkal. Tegye rá a paradicsomot, keverje míg felforr. Sózza és borsozza. Tegye bele a csirkét, bort és petrezselymet, párolja fedve kb. 30 percig, míg a csirke megpuhul.

Poulet Vallée d' Auge, Auge-völgyi csirke (francia)

Hozzávalók:
2 csirkemell,
1 dl konyak vagy Calvados,
2 ek vaj,
2,5 dl almalé,
1 hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk kakukkfű,
1 ek dijoni mustár,
1 alma.

A melleket bőrözze le, csontozza ki, a hagymát szeletelje, a fokhagymát törje át, az almát szeletelje és magozza ki. Serpenyőben olvassza meg a vajat, süsse rajta a csirkét közepes hőn oldalanként kb. 3 percig aranybarnára. Adja hozzá az almalevet, hagymát, fokhagymát és kakukkfüvet, fedve főzze 10-12 percig, míg a csirke megpuhul. Vegye ki a csirkét, tartsa melegen. Vegye erősre a hőt, töltse az edénybe a konyakot, gyújtsa meg, hagyja égni míg kialszik. Főzze a szószt míg enyhén besűrűsödik. Tegye bele a mustárt és almát, jól keverje össze. Tálalja a csirkére kanalazva a mártást.

Poulet Villeroy, csirke tejszínes mártásban (francia)

Hozzávalók:
4 csirkemell,
5 dl csirkeleveslé,
1 liter rántással sűrített csirkeleveslé,
fél citrom leve,
1 dl gombakrémleveslé,
5 tojás sárgája,
1,8 dl tejszín,
só,
fehérbors,
2 ek sonkalé (kihagyható),
3 tojás,
prézli,
olaj.

Vastag aljú mély serpenyőben vagy lábasban keverje a levest, rántással sűrített levest (8-8 dkg lisztet és vajat süssön világos mártássá, ezt keverje kis levesben simára, majd keverje bele a levesbe), citromlevet és gombalevest. Melegítve, keverve sűrítse be 1 liternyire. A tojássárgáját a tejszínnel verje fel, keverjen hozzá kevés meleg levest, majd a leves 1/3-át, s mikor sima, keverje bele a levesbe. Főzze még pár percig, hogy jól besűrűsödjék. Szűrje át finom szűrőn, hagyja kihűlni. Utána egyik felét töltse serpenyőbe, tegye hozzá a sonkalevet, főzze kevergetve míg megáll a kanál hátán. Ez a Villeroy mártás.A csirkét vízben párolja csaknem készre, vegye ki, hagyja kihűlni. Merítsen minden darabot a Villeroy mártásba, hogy vastagon bevonja. A 3 tojást keverje ugyanannyi vízzel, verje fel. Merítse a melleket a tojásoldatba, majd forgassa prézlibe. Süsse olajon, erős közepes hőn, mindkét oldalon aranybarnára. Tálalja rizságyon, a mártás másik felét mellé adva. A csirkét felvágva a panírhoz használt mártás egy része folyékony, a puhára sült hús köré ömlik.

Suprémes de volaille á blanc, csirkejava fehér mártásban (francia),

Hozzávalók (4 sz.):
4 csirkemell,
1 ek citromlé,
1 kk só,
csipet fehérbors,
4 ek vaj;

a mártáshoz:
3 ek csirke- vagy marhahúsleveslé,
3 ek bor vagy fehér vermut,
2,5 dl tejszín,
2 ek vágott petrezselyemlevél,
só, bors és citromlé ízlés szerint.

A melleket bőrözze le, csontozza ki, kenje be citromlével, sózza-borsozza. Serpenyőben hevítse a vajat míg bugyborékolni kezd, forgassa bele a melleket. Fedje az edényt sütőpapírral vagy fóliával, tegye magas hőre (200 C°) előmelegített sütőbe, süsse 6 percig. Ellenőrizze ujjnyomással: ha teteje lágy és kásás, süsse még 1-2 percig, míg enyhén ruganyosnak nem találja, akkor készre sült. Vegye ki a csirkét, tartsa melegen. Készítse el a mártást: a vajas serpenyőt tegye erős lángra, töltse bele a levest és bort, folyamatosan keverve forralja 2-3 percig, míg enyhén besűrűsödik. Fűszerezze ízlés szerint sóval, borssal és citromlével. Öntse a mártást a csirkére, szórja meg petrezselyemzölddel tálaláskor.

Sült csirke Madeira borral (francia)

Hozzávalók (6 sz.):
1 csirke kb. 1 kg,
4 csirkeszárny,
2 csirkehát,
2 ek vaj,
1 hagyma,
3 zeller vagy petrezselyem,
2 sárgarépa,
2 babérlevél,
2 ek fűszernövénykeverék,
25 dkg vaj,
0,6 dl Madeira (édes vörös desszertbor),
1 liter csirkeleveslé,
1 ek vaj,
1 ek liszt,
petrezselyemzöld,
só, bors.

A csirkének vágja le a nyakát és lábvégét, a törzset szárnnyal-combbal hagyja egyben, a hagymát vágja héjastól durvára, a zellert és répát durvára, a petrezselyemzöldet finomra. Nagy serpenyőben olvasszon 2 ek vajat, keverje bele a hagymát, zellert, répát és a fele fűszernövény-keveréket, tegye rá a csirkeaprólékot, szárnyat és hátat. Süsse kb. 40 percig, magas hőn, gyakran keverve, míg jól megbarnul. Vegye a hőt közepesre. Közben keverje 25 dkg vajhoz a fűszernövény-keverék másik felét, kenje be vele a csirkét kívül-belül, a mell bőre és húsa közé is, tegyen 2 ek fűszeres vajat a hasüregbe. Szórja meg sóval és borssal. Kösse ét zsinórral, hogy tartsa formáját, tegye a sütőedénybe a zöldségekre. Süsse 15 percig, közben öntözze az edénybe kicsorgott szafttal. Fordítsa meg, süsse még 15 percig. Fordítsa mellel felfelé, töltse rá a bort, süsse tovább kenegetve kb. 15 percig míg a comb legvastagabb részén megszúrva a szivárgó leve nem véres, hanem halvány. Tegye át tálra, vegye le róla a zsinórt, fedje fóliával. Töltse a levest a sütőedénybe, forralja míg negyede elfő, közben kaparja fel a lesült alját. A sűrű levet szűrje át, zsírját szedje le. Serpenyőben olvasszon 1 ek vajat kis hőn, keverje bele a lisztet, süsse 3 percig, majd lassan keverje bele a leszűrt mártást. Párolja 5 percig kevergetve, sózza-borsozza ha kell. Tálalja a csirkét a zöldséggel, petrezselyemzölddel megszórva, a mártást külön adva, főtt krumplival vagy rizzsel körítve.
 
 
0 komment , kategória:  francia receptek  
Címkék: gombakrémleveslé, csirkeleveskocka, fűszernövényeket, petrezselyemzöld, gombaszeleteket, marhahúsleveslé, csirkeaprólékot, csirkekarikákat, keresztirányban, mellszeletekre, csirkelevessel, hústekercseket, kapormártásban, párolóedényben, kukoricaolajat, leveskockákkal, csirkeleveslé, szűrőkanállal, tojássárgákat, felsoroltakat, tálalótálcára, gyöngyhagymát, bugyborékolni, előmelegített, tojássárgáját, petrezselymet, hagymalevelet, forrásközelig, csillagalakba, ujjnyomással, rózsaszínről, kifehérednek, tojásoldatba, fűszernövény, legvastagabb, paradicsomot, melleket bőrözze, póré zöldjét, csirkelevessel feltöltött, szeletelt pórét, dinsztelt pórét, szárnyak végét, felsoroltakat használja, sárgarépát kaparja, hagymát héjazza, csokorba kötött, gombát szeletelje, tojássárgákat tegye, főzőedényben villa, lesült részt, tojásos tejszínbe, gombát negyedelje, Poulet Basquaise, Poulet Clemenceau, Poulet Parisienne, Poulet Provençale, Poulet Vallée, Poulet Villeroy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.08. 13:00 Csökkent a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama
11.08. 12:59 Tudomány Mátyás király udvarában címmel nyílt kiállítás Budapesten
11.08. 12:59 EKF 2023 - Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés Debrecen pályázatát
11.08. 12:42 Elkészült az Elek Gyula Aréna energetikai korszerűsítése
11.08. 12:42 Huszonkét majonéz közül háromnál talált hiányosságokat a Nébih
11.08. 12:42 Csütörtöktől vetítik a mozik Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét
11.08. 12:42 Film készül Széchenyi Zsigmond életéről - BŐVÍTETT (új: vezető producer)
11.08. 12:41 MNB: 2030-ig terjedő makropályát vázol fel a legfrissebb Növekedési jelenté...
11.08. 12:33 Koncertek, kiállítások, könyvbemutatók a nagyszebeni Ars Hungaricán
11.08. 12:22 Rétvári: a korábbi gyerekvállalást segítené a fiatalok életkezdési támogatá...
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Berzsenyi Dániel: Magyarokhoz ...  Őszi keretek PNG képek  Kopré József: Libák libasorban...  Éjfél után  Liba hívogató  Egy jó kis liba vacsora, új bo...  Ez a Márton nap  Liba hívogató  Szép estét  Szép estét mindenkinek .......  ooOoo  Imádság  Megpihenten  Folyó szeretnék lenni . . .  Diogenes  Hogyan élj Isten ereje által?  Imádság  Devecseri Gábor: Kérésem egy  Piros sellő  Kopré József: Libák libasorban...  Márton napi humor  Salamon Éva: Becsüld az életet  Videó  Szűzanya és a gyermek Jézus  Imádság  Rock  Videó  Esti ima Déváról - 2018. novem...  Szinte mindenhol Liba napok, l...  Mirõl ismerni fel a skót ...  Jó reggelt!  Megpihenten  Rock  Millei Lajos: Nem sírok én  Szèp estét kedves látoga...  Wass Albert : Üzenet haza.  Gyermekeknek  Facebookon kaptam  Videó  Evangélium  Videó  Ez a Márton nap  Áprily Lajos : Vizimalom  Rock  Gellért Oszkár : Sóhajtalan sz...  Pillekönnyű, egyszerű almás-má...  A kis libapásztor  Harmonia.......  Imádság  Facebookon kaptam  Lefekvés előtt......  Facebookon kaptam  Imádság  Pillekönnyű, egyszerű almás-má...  Márton nap  Márton napi finomságok  Márton nap - Új bor  Facebookon kaptam  ooOoo  Videó  Kányádi Sándor: Tűnődés csill...  Esti ima Déváról - 2018. novem...  A kis libapásztor  Tündér világában  Facebookon kaptam  Jézus virágos keretben  Facebookon kaptam  5. nap  ooOoo  Wass Albert: Üzenet haza  A lúd római "beceneve", az "av...  Jézus legyőzte ellenségeinket  Millei Lajos: Nem sírok én  Karácsonyi díszek PNG képek  Rozsdaszínű leveleket kerget a...  Videó  Folyó szeretnék lenni . . .  Mosolygós délutánt......  Salamon Éva: Becsüld az életet  Egyél libám, egyél már  Diogenes  Szèp napot kívánok  "Már liba koromban hallottam e...  Evangélium  ooOoo  Jézus a Földdel  Facebookon kaptam  Rozsdaszínű leveleket kerget a...  Tükröződő rózsaszálak  Mírjam barátnőmtől a facebooko...  Ha a mai napot...  Szèp estét kedves látoga...  Facebookon kaptam  Száz liba egy sorban  Méltatlanná válni ...  Harmonia.......  Minimális csapadékkal érkezik ...  Őszi keretek PNG képek  Köszönjük a látogatást!  Nem tudott ellenállni 
Bejegyzés Címkék
melleket bőrözze, póré zöldjét, csirkelevessel feltöltött, szeletelt pórét, dinsztelt pórét, szárnyak végét, felsoroltakat használja, sárgarépát kaparja, hagymát héjazza, csokorba kötött, gombát szeletelje, tojássárgákat tegye, főzőedényben villa, lesült részt, tojásos tejszínbe, gombát negyedelje, mellek egyik, maradt lisztbe, vajat közepes, melleket mindkét, maradék levest, tejfölös mártást, csirkére kanalazva, csirkét vágja, paprikát magozza, olajat vagy, csirkét aranybarnára, rizs megfő, vizet teljesen, rizst kanállal, csirkét zöldséges, fokhagymát vágja, borsót főzze, krumplit hámozza, csirkét forgassa, mártás elég, hagymalevelet sótlanban, csirkemellet klopfolja, mellszeletekre keresztirányban, levest melegítse, levest felére, meleg hústekercseket, mellcsíkokat csillagalakba, mártást mellé, gombaszeleteket elosztva, melleket enyhén, szeletelt gombát, csirkét bőrözze, csirkét mindkét, csirke megpuhul, hagymát szeletelje, fokhagymát törje, almát szeletelje, csirkét közepes, tejszínnel verje, kanál hátán, csirkét vízben, mártás másik, csirkét felvágva, panírhoz használt, része folyékony, puhára sült, edényt sütőpapírral, vajas serpenyőt, csirkének vágja, törzset szárnnyal-combbal, hagymát vágja, csirkét kívül-belül, mell bőre, edénybe kicsorgott, comb legvastagabb, szivárgó leve, lesült alját, sűrű levet, leszűrt mártást, mártást külön, gombakrémleveslé, csirkeleveskocka, fűszernövényeket, petrezselyemzöld, gombaszeleteket, marhahúsleveslé, csirkeaprólékot, csirkekarikákat, keresztirányban, mellszeletekre, csirkelevessel, hústekercseket, kapormártásban, párolóedényben, kukoricaolajat, leveskockákkal, csirkeleveslé, szűrőkanállal, , ,
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 49 db bejegyzés
Összes: 9069 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 53
  • e Hét: 4233
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 533264
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.