Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2006-ban bútorgyárat vett Pintér Sándor
  2012-05-16 09:28:59, szerda
 
  2006-ban bútorgyárat vett Pintér Sándor

2006. április 20. TempoPárt.hu



A FigyelőNet információi szerint Pintér Sándor, korábbi belügyminiszter cége vásárolta meg a felszámo-lás alatt álló Euro Möbel Line Kft. vagyonát, amely egyebek mellett egy tekintélyes kecskeméti ingatlant tartalmaz, majd nem sokkal később továbbértékesítette. Pintér Sándoron nem fognak a ciklusok, jobb- és baloldali kormány esetén remekül feltalálja magát.



Hároméves munka után sikerült pontot tennie a Duna Libra Közgazdász Rt.-nek a kecskeméti Euro Möbel Line Kft. felszámolására. A számtalan perrel tarkított, 2003 márciusától folyó felszámolási munka öt felszámolóbiztost "fogyasztott el", és hét alkalommal zárult sikertelenül a pályázat. Mára azonban boldogan dőlhetnek hátra a felszámolócég dolgozói, hiszen sikerült vevőt találni a nem túl szép törté-netű bútorgyárra (a tenderről lásd keretes írásunkat). A FigyelőNet információi szerint a 4,6 hektáros területen lévő több ezer négyzetméteres ingatlanvagyonért a Pintér Sándor tulajdonában lévő Immobil 2000 Ingatlanközvetítő és Hasznosító Kft. kevesebb mint 100 millió forintot fizetett.



A cég vagyonáról korábban több ingatlanbecslés is készült, ezek között szerepel egy 1,5 milliárdos vagyonérték, amely a bútorgyár folyamatos működésével számolt. Még a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által készíttetett felmérés is 922 millió forintot hozott ki menekülési értéknek, egy becslés szerint csak az ingatlan ér 600 millió forintot. Úgy tudjuk, a legutóbbi felszámoló is készíttetett értékelést: 380 milliós értéket állapított meg az akkor már nehéz helyzetben lévő cégre. A legutolsó, végre sikeres pályázaton ennyiért hirdették meg az ingatlant a berendezésekkel. A ringbe szállóknak jelentős bánat-pénzzel sem kellett számolniuk, ugyanis nem a kiírt ár 10 százalékát kellett letenni, csupán az ajánlati összeg tizedét.



A vevő azonban nem sokkal a kapun belül kerülés után továbbértékesítette a felszámolónak korábban évekig eladhatatlannak tűnő vagyont. Az új tulajdonos sem ismert bútorgyártóként, a tiszakécskei, hárommilliós jegyzett tőkéjű Andévi Kft. fő tevékenysége - a cégbírósági adatok szerint ? ingatlan-forgalmazás. A társaság két tulajdonosa, Nagy András Gyula és Nagy András Gyuláné tájékoztatása szerint az adás-vételi ügylet még nem zajlott le, de "rengeteg problémára" való hivatkozással nem kívánták a FigyelőNettel megosztani a bútorgyárral kapcsolatos távlati terveiket. Pintér jó üzletet csinált: néhány hónap alatt feltehetőleg busás haszonnal sikerült túladnia a kecskeméti ingatlanon.



MFB-hitelből



Balkáni színjáték A sikeresen záródó bútorgyártender folyamán volt néhány furcsaság - számolt be tapasztalatairól a FigyelőNetnek egy másik pályázó. Az Euro Möbel Line vagyonára kiírt pályázat leadási határideje 10 és 11 óra között volt, a bontást pedig 12-re írták ki egy művelődési házban tevékenykedő közjegyzőnél. A közjegyzőnél ebben az időben mások is megjelentek, akikkel több mint másfél órán át tárgyaltak zárt ajtók mögött. Ezalatt egy ponton úgy tűnt, hogy elkezdődik a bontás, de aztán a pályázó leírásában "néhány biccentés, kacsintás, elvonulás után kiderült, hogy mégiscsak szükség lesz a köz-jegyző asszonyra". A másfél órás lauf után megjelent a felszámolócég vezetője, Kovács Zoltán, aki rend-kívül idegesnek tűnt, és hosszas vita után a megfelelő dokumentumok hiányában elnapolták a bontást (ez nem Pintér cégének, hanem a másik pályázónak a hibájából történt). A jegyzőkönyvet a közjegyző asszony fél órán át írta, majd közölte, hogy csak a felszámolócég illetékesei kaphatnak belőle, de Kovács Zoltán felajánlotta, hogy az említett másik pályázó képviselője is kaphat belőle. Majd újabb hosszas eszmecsere után Kovács Zoltán azt mondta: "meggondoltam magam". "Az egész egy jól megkomponált színjátéknak tűnt, csak porszem került a gépezetbe" - mesélte a FigyelőNetnek a pályázó cég képviselője. A bútorgyárat felszámolásból vásárolták meg 2001-ben, az akkori magánszemély tulajdonos a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) fordult hitelért. A kormányváltás nem kedvezett a cégnek, a korábban ígért hitelt ugyanis csak késve kapták meg, s egyes vélemények szerint ez sodorta felszámolásba a céget. A fejlesztési bank, illetve annak leányvállalata, a Magyar Befektetési és Vagyonkezelő (MBV) Rt. a hitelért cserébe 2002 októberében cégbírósági adatok szerint többségi irányítást biztosító befolyást jelentő, azaz 51 százalékos tulajdonrészt kapott a cégben. Később az MBV átkerült az Állami Privatizációs és Vagyon-kezelő Rt.-hez, amely 2004-ben privatizálta azt (a privatizáció furcsa eseményeiről a Manager Magazin 2006. áprilisi száma írt), de ekkor a bútorgyártó cég már felszámolás alatt állt.



Politikai adok-kapok



Pintér Sándornak számtalan őrző-védő cégben van/volt tulajdona, az újságok címlapjára legutóbb akkor került, mikor cégében, a Civil Biztonsági Szolgálat Rt.-ben 2004 nyarán 49 százalékos tulajdonrészt szerzett a Magyar Fejlesztési Bank, a 75 millió forint névértékű pakettért 240 millió forintot fizetett. A hírt sokféleképpen kommentálták, Csintalan Sándor szerint az Orbán-kormány belügyminisztere "stró-manná, politikai bohóccá vált", s többen igyekeztek párhuzamot vonni a Defend és a Civil között.



A pénzintézet szóvivője akkor a Népszavának úgy nyilatkozott, az állami tulajdonú bank az úgynevezett fejlesztési tőkeprogramja keretén belül, 110 másik pályázattal együtt döntött a tulajdoni részesedés megszerzéséről. Pintér cégének üzleti terve, illetve nyereségessége győzte meg az MFB-t a támogatás megalapozottságáról. Nem lehet ugyanakkor teljesen párhuzamot vonni a korábban részben szintén MFB-tulajdonú Defend Kft. és a Civil Rt között - kommentálta a szóvivő: míg előbbit tisztán állami megrendelésekből tartották fenn az Orbán-kormány időszakában, Pintér cége a magánszférában nyereséges.



Az MFB tulajdonszerzési döntésének ugyanakkor némiképp ellentmond Zdeborsky György kinevezéskori nyilatkozata a Bank és Tőzsdében, ahol Zdeborsky a Defendről beszélt, mint problémás befektetésről. Az MFB elnöki székét elfoglaló bankár szerint azonban nem az a kérdés, hogy honnan kapja egy cég a megrendeléseit; ha egy állami bank magántársaságban tőkerészesedést vállal, az már magában proble-matikus. Ha a magángazdaság fejlesztését tekinti a kormány célnak, az megoldható hitelezéssel is - mondta a bankár. Pintér cégénél, úgy látszik, ez nem volt megoldható. S az is érdekes, hogy miért az Orbán-kormány minisztere esetében tett kivételt a szocialista elkötelezettségűnek mondott bank.



Szerteágazó kapcsolatok



Vagy Pintér Sándor lavírozik ügyesen a politikai oldalak között - mindezt úgy, hogy tevékenyen részt vesz a Fidesz kampányában, sőt információink szerint, jobboldali győzelem esetén komoly pozíció is kilátás-ban van számára -, vagy a fenti eset jó példája annak, hogy a politikai és az üzleti határvonalak között viszonylag nagy a mozgástér.



Erre enged következtetni az is, hogy Pintér Sándor és szűkebb környezete fellelhető a legnagyobb magyarországi cégekben. Pintér maga felügyelőbizottsági tag az OTP Bank Rt.-ben, a Civil Rt.-ben cégjegyzésre jogosult John Charody pedig a Mol Rt.-ben.



A Civil Rt. nemrégiben felvásárolta a Berta Biztonsági Szolgálat Kft.-t - információink szerint ez a kft. őrizte a kecskeméti bútorgyárat is -, melyet Berta Attila nyugalmazott dandártábornok alapított. Berta korábban Budapest főrendőre volt, illetve az ÁPV Rt. biztonsági vezető tisztjét tölti be. Az ő testvére Berta László, az ORFK bűnügyi főigazgatója. Az ügyben szerettük volna Pintér Sándort is megkérdezni, az üzletembert azonban nem sikerült a FigyelőNetnek utolérnie, a két választás között külföldre utazott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: belügyminisztere, magántársaságban, megrendelésekből, tapasztalatairól, tulajdonszerzési, eladhatatlannak, bútorgyártóként, belügyminiszter, tőkerészesedést, ingatlanbecslés, berendezésekkel, bútorgyártender, felszámolására, magánszférában, felszámolásból, dandártábornok, négyzetméteres, nyereségessége, leányvállalata, megszerzéséről, megrendeléseit, felszámolócég, tulajdonrészt, figyelőnettel, jegyzőkönyvet, magángazdaság, sokféleképpen, figyelőnetnek, tőkeprogramja, hivatkozással, felszámolásba, információink, kormányváltás, magyarországi, privatizációs, felszámolónak, felszámo-lás alatt, tekintélyes kecskeméti, kecskeméti Euro, számtalan perrel, felszámolócég dolgozói, tenderről lásd, bútorgyár folyamatos, becslés szerint, legutóbbi felszámoló, ringbe szállóknak, ajánlati összeg, vevő azonban, kapun belül, felszámolónak korábban, cégbírósági adatok, adás-vételi ügylet, Pintér Sándor, Euro Möbel Line Kft, Pintér Sándoron, Duna Libra Közgazdász Rt, Hasznosító Kft, Magyar Fejlesztési Bank, Andévi Kft, Nagy András Gyula, Nagy András Gyuláné, Euro Möbel Line, Kovács Zoltán, Magyar Fejlesztési Bankhoz, Magyar Befektetési, Állami Privatizációs, Vagyon-kezelő Rt, Manager Magazin, Pintér Sándornak, Civil Biztonsági Szolgálat Rt, Csintalan Sándor, MFB-tulajdonú Defend Kft, Civil Rt, Zdeborsky György, Vagy Pintér Sándor, Bank Rt, John Charody, Berta Biztonsági Szolgálat Kft, Berta Attila, Berta László, Pintér Sándort,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Bounty krémes  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Png cica  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einsteinről  Erdőn  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zilahy Lajos gondolata  A Megváltó szolgálatában  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Éretlen vers  Esti kép  Tavaszi kép  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png cica  Fekete István - Akác  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Idő  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az engedelmesség miért nem vál...  Png fotel  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Tavaszi kép  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Png férfi  Facebookon kaptam  Png virág  Alvó cicák  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Png férfi  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Esti kép  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Fehér virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem méltó hozzád  Neked tudnod kell  Gonosz démon-álarc  Tanuld meg ezt a versemet  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat 
Bejegyzés Címkék
felszámo-lás alatt, tekintélyes kecskeméti, kecskeméti Euro, számtalan perrel, felszámolócég dolgozói, tenderről lásd, bútorgyár folyamatos, becslés szerint, legutóbbi felszámoló, ringbe szállóknak, ajánlati összeg, vevő azonban, kapun belül, felszámolónak korábban, cégbírósági adatok, adás-vételi ügylet, bútorgyárral kapcsolatos, kecskeméti ingatlanon, sikeresen záródó, másik pályázó, bontást pedig, művelődési házban, közjegyzőnél ebben, időben mások, pályázó leírásában, köz-jegyző asszonyra, másfél órás, felszámolócég vezetője, megfelelő dokumentumok, másik pályázónak, hibájából történt, közjegyző asszony, felszámolócég illetékesei, említett másik, bútorgyárat felszámolásból, akkori magánszemély, korábban ígért, fejlesztési bank, hitelért cserébe, privatizáció furcsa, újságok címlapjára, hírt sokféleképpen, pénzintézet szóvivője, állami tulajdonú, úgynevezett fejlesztési, tulajdoni részesedés, korábban részben, magánszférában nyereséges, állami bank, magángazdaság fejlesztését, kormány célnak, megoldható hitelezéssel, politikai oldalak, fenti eset, üzleti határvonalak, legnagyobb magyarországi, kecskeméti bútorgyárat, ügyben szerettük, üzletembert azonban, belügyminisztere, magántársaságban, megrendelésekből, tapasztalatairól, tulajdonszerzési, eladhatatlannak, bútorgyártóként, belügyminiszter, tőkerészesedést, ingatlanbecslés, berendezésekkel, bútorgyártender, felszámolására, magánszférában, felszámolásból, dandártábornok, négyzetméteres, nyereségessége, leányvállalata, megszerzéséről, megrendeléseit, felszámolócég, tulajdonrészt, figyelőnettel, jegyzőkönyvet, magángazdaság, sokféleképpen, figyelőnetnek, tőkeprogramja, hivatkozással, felszámolásba, információink, kormányváltás, magyarországi, privatizációs, felszámolónak, tájékoztatása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.