Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A zsidókról: „előfutárok, bevezetők, élvonal”
  2012-09-04 21:03:31, kedd
 
  A zsidókról: ,,előfutárok, bevezetők, élvonal"
2012. szeptember 3. 21:43:40

Mielőtt a cím alapján azt feltételezné valaki, hogy ebben az írásban zsidózni fogok, gyorsan le kell szögeznem: nem én zsidózom, az általam ismertetett cikk tárgya az, ami a fenti címben tömörítve megtalálható. Nem lovagolom meg tehát a rasszizmus hullámait, épp ellenkezőleg: írásom amolyan hullámtörő. Vágjunk is bele rögtön a rasszista hullámok megtörésébe.

Néhány napja foglalkoztam már a Kanadai Magyar Hírlap (KMH) című destruktív portállal, illetve a portál egyik cikkével. Az alábbiakban egy másik káemhás termékkel foglalkozom, amelynek a címe: Minek nevezzelek? Avagy a jámbor antiszemita kiskátéja. Látjuk, örökzöld témát tűzött tollhegyre a szerző, de ezen nem kell csodálkozni: az említett honlapon többek között az izmos, magamutogató szemitizmus az úr, nem véletlen tehát, hogy az ellenhatással is igyekeznek foglalkozni a káemhás firkászok.

A hivatkozott írás szerzője Kerekes Sándor. Cikke alatt olvasható a ,,névjegye", amely ezzel a mondattal kezdődik: ,,Budapesten nevelkedett, mérsékelt sikerrel." Nevelkedése tehát hiányos, csonka volt, ennek ellenére 1976 óta Torontóban él, foglalkozása ,,pénzügyi szakember". Azt is olvasom a ,,névjegyben", hogy ,,kedvelt műfaja a polémia". Nocsak. A ,,névjegy" ezzel a mondattal zárul: ,,A magyar politikai élet szorgalmas megfigyelője, különös tekintettel a jelenleg folyamatban lévő fasizálódási folyamatra." Folyamatban van tehát egy folyamat, ki hitte volna.

A mérsékelt sikerrel nevelkedett Kerekes saját bevallása szerint egy sorozat első darabját tette közzé a destruktív portálon. A fasizálódási folyamatra függesztve polemikus tekintetét a ,,jámbor antiszemita kiskátéját" óhajtotta megalkotni - ez a törekvése azonban már a kezdet kezdetén megbukott. Mert az első kátédarab igencsak billegősre sikeredett.

Nézzük rögtön a cikkecske kezdő mondatait (talán mondanom sem kell, betűhíven közlöm a kerekesi kátédarabot):

,,Zsidóknak, mint mindenki másnak, megvan az a szokásuk, hogy előbb-utóbb meglhalnak, de ellentétben másokkal, gyakran hagynak valamit maguk után és ez a valami, még ha csak emlék is és semmi több, sokáig rezonál, mint csellók megpendített húrjai. Ott vibrál ez a hang a levegőben, vagy valakik emlékezetében néha fájdalmasan, mint például nagymamák esetében, akiknek eltávozása erőszak következménye volt, vagy akár mulatságosan, mit Kohn és Grün esetében, akikről többé soha el nem felejtkezünk. De különös módón, minél megdöbbentőbb és minél fájdalmasabb volt az elmúlásuk aktusa, és erre sok-sok példa akad, annál tovább tart az a vibrálás. Sőt, néha az idő múlásával ahelyett, hogy azért lassan elmúlna a vibrálás, inkább folyamatosan erősődik."

Ezzel a pokoli magyarságú szövegrészlettel kezdődik a beharangozott kiskáté. A cél mi is lenne más: az ,,antiszemita" leleplezése. Lendületben van a kerekesi agy, ritka szép rasszista felütéssel indul a kiskáté. Mert mit is olvasunk? A zsidók is meg szoktak halni előbb-utóbb, de másokkal (értsd nem zsidókkal) ellentétben gyakran hagynak maguk után valamit, s ez a valami rezonál, meg vibrál, sőt ez a vibrálás erősödik is néha, a háttérben pedig pönögnek a kóser cselló húrjai. Tömören összefoglalva az üzenetet: a gójok - ellentétben a zsidókkal - nem szoktak hagyni maguk után semmit. Illetve ezt a semmit hagyják hátra. Gój vidéken nincs vibrálás, semmi sem rezonál, a csellók is meghaltak.

Na de mit is hagynak ,,maguk után" a zsidók, akiknek a nem zsidókhoz hasonlóan - itt tehát a kiválasztottság nem érvényesül! - megvan az a szokásuk, hogy előbb-utóbb meghalnak? Hát sírköveket! S ezek a sírkövek búgnak, vibrálnak, rezonálnak. Kerekesnek éppen azt vibrálják, hogy a zsidók korábban voltak itt a Kárpát-medencében, mint a magyarok. Olvassuk el az alábbi sorokat:

,,Nos, kedves Antiszemitám, hadd hivjalak legelőbb a zsidó múzeumba, a Dohány utcába, ahol a lépcsőházban a földszint és az első emelet között, a pihenőn van egy héber feliratos sírkő. Ez a sírkő Aquinkumból, a harmadik századi római városból kerűlt elő és felirata bizonyítja, lévén héber nyelven, hogy az bizony egy zsidó sírját takarta. Ez a kő a bizonyítéka annak, hogy a zsidok már a harmadik században itt voltak a Dunánál. Ez az 'oklevél' arról, hogy nem késői betolakodók és idegenek, hanem mint oly gyakran azóta is, előfutárok, bevezetők, élvonal voltak. Tehát, kedves antiszemitám, a kérdésre, miszerint:

'Mikor pofátlankodtak be azok a rohadt zsidók a mi kis véráztatta hazánkba, hogy azt tőlünk elrabolják?'

A helyes válasz:

A harmadik században már bizonyosan itt voltak és csak hatszáz évvel előzték meg a magyarok érkezését."

Ez is szép gondolatfutam, a jól ismert dákóromán elmélethez hasonló szellemi színvonalon. A héber sírkő azt igazolja, hogy a zsidók ,,előfutárok, bevezetők, élvonal voltak". Olyannyira - ezt már én teszem hozzá -, hogy az ,,élvonal" kései maradéka a 19. században sűrű csapatokban követte az aquincumi elődöket: néhány évszázados külhoni kószálás után Galíciából hazatértek az ősi földre. Hiszen hatszáz évvel megelőzték a vendég magyarokat, nemde?

Na de mi van a nem héber feliratos sírkövekkel? Olyanok kérem nincsenek. Mert - idéztem a jeles szerzőt, a pénzügyi szakembert - a nem zsidók nem szoktak ,,maguk után" hagyni semmit. Mi, magyarok sem vagyunk kivételek. Örüljünk, hogy vannak ,,előfutárok". Hogy van ,,élvonal". S hogy vendégek lehetünk itt az ,,élvonal" kegyelméből.

Németh László mintegy hetven évvel ezelőtt ezzel a címmel írt tanulmányt: Kiforgatnak a múltunkból. Kerekes Sándor is ezt a kiforgatást műveli - de vesztére ,,mérsékelt sikerrel". Még jó, hogy Kanadában vibrál, rezonál ez a szerencsétlen, s nem Aquincumban - így legalább sírkő sem marad utána az ,,előfutárok" földjén.



Szalay László

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=103892
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szövegrészlettel, kiválasztottság, pofátlankodtak, gondolatfutam, beharangozott, összefoglalva, megdöbbentőbb, ellenhatással, emlékezetében, következménye, szerencsétlen, feltételezné, ellenkezőleg, fájdalmasabb, fasizálódási, felejtkezünk, magamutogató, megtalálható, megpendített, mulatságosan, folyamatosan, lépcsőházban, foglalkoztam, foglalkozása, antiszemitám, megfigyelője, csapatokban, betolakodók, antiszemita, aquincumban, sírkövekkel, leleplezése, foglalkozom, alábbiakban, lendületben, csodálkozni, írásban zsidózni, általam ismertetett, fenti címben, rasszizmus hullámait, rasszista hullámok, portál egyik, másik káemhás, jámbor antiszemita, említett honlapon, káemhás firkászok, hivatkozott írás, mondattal kezdődik, mondattal zárul, magyar politikai, jelenleg folyamatban, mérsékelt sikerrel, Kanadai Magyar Hírlap, Kerekes Sándor, Németh László, Szalay László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
IGEN így  Töröld le  képre írva  Előfordul, hogy  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Különleges  képre írva  Magamnak  Magyar költészet napja  IGEN így  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Müller Péter tollából  Egy párkányon  Nevelőszülőkhöz adták,  Minden tavaszból őrizz..  Azért kaptad  ajándék, mellyel meglepem  Müller Péter tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép álmokat!  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Zilahy Lajos gondolata  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Bársony székben  Jan Twardowski - Siessünk  Robert Merle tollából  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Különleges  Alvó kislány  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét  Van néhány kérdés, amin gondol...  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az ember  Robin Wight pitypang szobra  Pitypang szökőkút  Jó nap volt  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Paul David Tripp Április 15  Az ember emlékekből áll  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívek  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  39 ígéret  Borzasztó  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Ma van a magyar költészet napj...  Jó éjszakát  Hegedüs Géza: Magyar költészet  40 felett  Emlékezz  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Vidámság  Vito Giaquinto gondolata  Horváth Szilvia tollából 
Bejegyzés Címkék
írásban zsidózni, általam ismertetett, fenti címben, rasszizmus hullámait, rasszista hullámok, portál egyik, másik káemhás, jámbor antiszemita, említett honlapon, káemhás firkászok, hivatkozott írás, mondattal kezdődik, mondattal zárul, magyar politikai, jelenleg folyamatban, mérsékelt sikerrel, sorozat első, destruktív portálon, fasizálódási folyamatra, törekvése azonban, kezdet kezdetén, első kátédarab, cikkecske kezdő, kerekesi kátédarabot, elmúlásuk aktusa, pokoli magyarságú, beharangozott kiskáté, valami rezonál, vibrálás erősödik, háttérben pedig, kóser cselló, gójok &#8211, zsidókkal &#8211, semmit hagyják, sírkövek búgnak, zsidók korábban, alábbi sorokat, zsidó múzeumba, első emelet, héber feliratos, sírkő Aquinkumból, harmadik századi, zsidó sírját, bizonyítéka annak, harmadik században, rohadt zsidók, helyes válasz, magyarok érkezését, héber sírkő, zsidók &#8222, aquincumi elődöket, vendég magyarokat, jeles szerzőt, pénzügyi szakembert, kiforgatást műveli, szövegrészlettel, kiválasztottság, pofátlankodtak, gondolatfutam, beharangozott, összefoglalva, megdöbbentőbb, ellenhatással, emlékezetében, következménye, szerencsétlen, feltételezné, ellenkezőleg, fájdalmasabb, fasizálódási, felejtkezünk, magamutogató, megtalálható, megpendített, mulatságosan, folyamatosan, lépcsőházban, foglalkoztam, foglalkozása, antiszemitám, megfigyelője, csapatokban, betolakodók, antiszemita, aquincumban, sírkövekkel, leleplezése, foglalkozom, alábbiakban, lendületben, csodálkozni, folyamatban, nevelkedett, tekintettel, nevelkedése, kegyelméből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.