|
2018-02-15 17:15:34, csütörtök
|
|
|
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödölével
A vadétel igazi csemege, az év bármely szakában. Sőt, ha ügyesek a vásárlásnál, akkor nem is kell feltétlenül lényegesen többet fizetnünk egy szarvas apróhúsért:)
Hozzávalók
80 dkg szarvascomb,
20 dkg hagyma,
5 dkg szalonna (füstölt),
só, bors, 1 dkg kakukkfű,
1 db babérlevél,
2 dkg fokhagyma,
1 dkg borsikafű,
1 dkg pirospaprika,
1 dkg petrezselyem,
10 dkg gomba (erdei),
bor (vörös), olaj
Először is az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén apróra vágott szalonnát, majd az egészet kipirítjuk, közben kakukkfûvel borsikafűvel, fokhagymával, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Figyelem: a vadételnél fontos, hogy a fűszereket le kell pirítani! A végén tesszük hozzá a pirospaprikát.
A szarvascombot kockára daraboljuk, beletesszük a pörköltbe. Sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Amikor a hús megpuhult, akkor jöhet hozzá az erdei gomba.
Én nagyon szívesen használok vargányát, de előfordul, hogy magasabb ára miatt erdei gombával készül nálam is a szarvaspörkölt. Az igaz, hogy a vargányával egészen különleges ízt kapunk, de erdei gombával is felejthetetlen ez a gasztronómiai élmény.
Ezután tesszük hozzá az áfonyát, és figyeljünk arra, hogy a vörösbor a legvégén kerüljön bele a pörköltbe.
Egy igazi zalai ételt adunk hozzá köretnek, mégpedig dödölét. A még forró, főtt burgonyát nagyvonalúan leszûrjük, ami azt jelenti, hogy maradjon alatta egy kis víz, ezután áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, majd fűszerezzük: sóval, egy kevés borssal, nem sokkal. Összekeverjük.
Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, majd a burgonyás alapot erre szaggatjuk rá. Tejföllel tálaljuk, ízlés szerint zöldfűszerrel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
Címkék: felejthetetlen, szarvaspörkölt, pirospaprikát, zöldfűszerrel, szarvascombot, összekeverjük, gasztronómiai, petrezselyem, vöröshagymát, pirospaprika, nagyvonalúan, fokhagymával, aranysárgára, borsikafűvel, vargányával, feltétlenül, fűszerezzük, beletesszük, szarvascomb, megpirítjuk, vásárlásnál, hozzáadjuk, vörösboros, kipirítjuk, babérlevél, vadételnél, daraboljuk, figyeljünk, fűszereket, szaggatjuk, különleges, lényegesen, hozzávalók, apróhúsért, burgonyát, borsozzuk, vadétel igazi, szarvas apróhúsért, apróra vágott, szintén apróra, egészet kipirítjuk, vadételnél fontos, végén tesszük, szarvascombot kockára, erdei gomba, vargányával egészen, gasztronómiai élmény, legvégén kerüljön, igazi zalai, kevés borssal, burgonyás alapot,
|
|
|
|
vadétel igazi, szarvas apróhúsért, apróra vágott, szintén apróra, egészet kipirítjuk, vadételnél fontos, végén tesszük, szarvascombot kockára, erdei gomba, vargányával egészen, gasztronómiai élmény, legvégén kerüljön, igazi zalai, kevés borssal, burgonyás alapot, felejthetetlen, szarvaspörkölt, pirospaprikát, zöldfűszerrel, szarvascombot, összekeverjük, gasztronómiai, petrezselyem, vöröshagymát, pirospaprika, nagyvonalúan, fokhagymával, aranysárgára, borsikafűvel, vargányával, feltétlenül, fűszerezzük, beletesszük, szarvascomb, megpirítjuk, vásárlásnál, hozzáadjuk, vörösboros, kipirítjuk, babérlevél, vadételnél, daraboljuk, figyeljünk, fűszereket, szaggatjuk, különleges, lényegesen, hozzávalók, apróhúsért, burgonyát, borsozzuk, díszítjük, tejföllel, fizetnünk, pörköltbe, szalonnát, megpuhult, borsikafű, felöntjük, alaplével, használok, dödölével, vargányát, áfonyával, előfordul, burgonyás, ízesítjük, fokhagyma, szalonna, legvégén, gombával, étvágyat, pirítjuk, kerüljön, köretnek, pirítani, kakukkfű, figyelem, maradjon, szakában, szívesen, mégpedig, tálaljuk, vörösbor, áttörjük, kívánunk, magasabb, vadétel, kockára, tesszük, áfonyát, szintén, egészen, először, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2552
- e Hét: 5419
- e Hónap: 11791
- e Év: 62582
|
|
|