Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Sukoró-ügy kitervelője előtt fog hajbókolni a magyar(orszá
  2013-05-06 09:22:19, hétfő
 
  A Sukoró-ügy kitervelője előtt fog hajbókolni a magyar(országi) kormány
Fri, 2013/05/03 - 08:34

A május 5-7-e közt, Budapesten megrendezendő Zsidó Világkongresszuson (ZSVK) Orbán Viktor és a magyar(országi) kormány azzal a Ronald S. Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével fog parolázni, aki az egész Sukoró-ügy mögött áll.

Budaházy Györgynek, helyi aktivistáknak és a Fejér megyei közgyűlés néhány tagjának köszönhetően ma már mindenki ismeri a Sukoró-ügyet. Aki fel szeretné eleveníteni emlékeit, ajánljuk a Szent Korona Rádió két cikkét a témában (Sukoró-ügy I. és II. rész).

A történet egy nyúlfarknyi cikkel kezdődött, ami a Magyar Nemzetben jelent meg. Egy élelmes horgász figyelt fel erre a cikkre, és hívta fel többek figyelmét a tervre, mi szerint beépítenék a Velencei-tó partjának egy részét. Ő mozgósította Budaházy Györgyöt is, aki Toroczkai Lászlóval együtt már 2008-ban meghirdette a Razzia mozgalmat a korrupció és a különféle spekulációk leleplezésére. Budaházy a kezdetektől az ellenállás élére állt, illetve felhívta a nemzeti oldal figyelmét a botrányos tervekre.

Első lépésként a horgászni szerető hazafi Budaházy Györggyel egyeztetve helyi támogatókat toborzott a tiltakozásnak és aláírásgyűjtésbe kezdtek a sukoróiak körében, akik megdöbbenésükre semmit nem tudtak a készülődő beruházásról. Majd Budaházy György személyesen tájékozódott Sukoró polgármesterénél a tervekről, és győződött meg arról, hogy valami nagy mutyi van a háttérben. Ezt követően hangosbeszélővel járták végig a települést és biztatták tiltakozásra a helyieket. A Sukoróra tervezett kaszinó tervét egyre többen megismerték, és kirobbant a botrány. A helyiek is vállalták nemtetszésüket a tervekkel kapcsolatban, illetve jogi útra terelődött az ügy. Amint tudjuk, a jog malmai nagyon lassan őrölnek, és a széljárás is meglehetősen bonyolult. Több eljárás is indult, amelyek közül van, ami jogerősen lezárult, és van, ami még bőven nem. A sukorói kaszinó ügy a FIDESZ-nek is, állandó kampány témájává vált, miközben Budaházyt a balliberális hatalom börtönbe vetette.

A botrány kirobbanása után a Fejér megyei közgyűlés spekulációtól tartva az Alkotmánybírósághoz fordult, aminek nyomán az ügyészség eljárást indított különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával. E nyomozás eredményeként 2010. augusztusában őrizetbe vették Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatóját és az MNV volt értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot. A vád ellenük különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, illetve bűnsegédlet. A tárgyalások 2013. januárjában kezdődtek meg Szolnokon. Tátrai és Császy 2010. augusztus 31-től december közepéig volt előzetes letartóztatásban a Sukoró-ügy miatt.

Már 2009. áprilisában nyilvánossá vált, hogy az egész befektetés (pontosabban telekcsalás) hátterében Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke áll, akinek érdekeit Joav Blum képviseli Magyarországon.
Blum ellen közokirat-hamisítás miatt vádat emelt a Székesfehérvári Városi Ügyészség 2009. augusztusában. A tárgyalások 2009. decemberében megkezdődtek. 2010. októberében a Legfelsőbb Bíróság jogerősen megállapította, hogy Blum nem lakott életvitelszerűen Sukorón, így a telekcsere alapját képező állandó lakcím érvénytelen. Mindezek ellenére 2011. szeptemberében a székesfehérvári városi bíróság első fokon, 2012. szeptemberében pedig másodfokon felmentette a közokirat-hamisítás vádja alól Ronald F. Lauder sameszát. Az ügyészség a Kúriához fordult a döntés miatt, tehát az ítélet még változhat. Sukoró polgármesterét és a sukorói képviselőtest néhány tagját csak tanúként hallgatták meg.

2009. októberében a Parlament vizsgálóbizottságot állított fel a beruházással kapcsolatos kormányzati lépések kivizsgálására. A bizottság meghallgatta Gyurcsányt és Bajnait is az ügyben, ezeknek azonban semmiféle jogi következménye nem volt, Gyurcsány ellen végül vádat sem emeltek, Oszkót is csak tanúként hallgatták meg. Gyurcsány és Bajnai a vádemelés elmaradása után bocsánatkérést követelt Polt Péter főügyésztől, Budai Gyulát pedig beperelték jó hírnév megsértése miatt (Budai azt állította, hogy Gyurcsány és Bajnai hazudtak a bírósági meghallgatáson), aki a Budapest Környéki Törvényszék első fokú ítélete alapján bocsánatkérésre köteles. Budai fellebbezett a döntés ellen, amiben így még nincs jogerős ítélet.

Időközben felmerült, hogy a tervek meghiúsulása miatt a befektetők kártérítési igénnyel léphetnek fel a magyar állammal szemben (ezt a törvények azért teszik lehetővé, mert Gyurcsányék utolsó intézkedésükkel kiemelt beruházássá minősítették a kaszinó tervét és a kiemelt beruházások külön törvényi elbírálás alá esnek).
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2009. novemberében bírósági keresetet nyújtott be, amelyben azt kérte, hogy a bíróság állapítsa meg a sukorói szerződés érvénytelenségét. A tárgyalások 2010. februárjában kezdődtek el és 2012. novemberében végül jogerősen érvénytelennek mondta ki a Kúria a sukorói szerződést.

A Fidesz 2010-es győzelmét előre látva a befektetők találkozót kértek Orbán Viktortól. A megbeszélésre 2010. februárjában került sor, ahol Orbán személyesen Ronald S. Lauderrel tárgyalt, hogy pontosan mit, azt mai napig nem lehet tudni.

Orbán Viktor és a magyar(országi) Fidesz-Mazsihisz kormány tehát azokkal az emberekkel fog parolázni, akik legszívesebben aprópénzen vásárolnák fel a magyar földeket és tennék tönkre felbecsülhetetlen természeti kincseinket. Május 5-én Orbán Viktor beszéde fogja megnyitni a kongresszust, 7-én pedig Ronald S. Lauder beszéde zárja. A Fidesz 2010-ben meghirdetett hangzatos számonkérési törekvései újabb sajátságos fordulatot vesznek ezzel a közös szerepléssel.

(Deres.tv)

http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2013_05_02_a-sukoro-ugy-kiterveloje-elott -fog-hajbokolni-a-magyar-kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: életvitelszerűen, szentkoronaradio, világkongresszus, aláírásgyűjtésbe, polgármesterénél, hangosbeszélővel, letartóztatásban, vezérigazgatóját, érvénytelenségét, székesfehérvári, intézkedésükkel, bocsánatkérésre, megdöbbenésükre, megállapította, bocsánatkérést, meghallgatáson, kivizsgálására, érvénytelennek, szeptemberében, polgármesterét, nemtetszésüket, magyarországon, legszívesebben, képviselőtest, augusztusában, eredményeként, megbeszélésre, spekulációtól, aktivistáknak, megrendezendő, leleplezésére, tiltakozásnak, következménye, megkezdődtek, tiltakozásra, meghirdetett, május 5-7-e, egész Sukoró-ügy, nyúlfarknyi cikkel, élelmes horgász, különféle spekulációk, ellenállás élére, nemzeti oldal, botrányos tervekre, horgászni szerető, sukoróiak körében, készülődő beruházásról, tervekkel kapcsolatban, sukorói kaszinó, balliberális hatalom, botrány kirobbanása, ügyészség eljárást, Zsidó Világkongresszuson, Orbán Viktor, Ronald, Zsidó Világkongresszus, Budaházy Györgynek, Szent Korona Rádió, Sukoró-ügy, Magyar Nemzetben, Budaházy Györgyöt, Toroczkai Lászlóval, Budaházy Györggyel, Majd Budaházy György, Tátrai Miklóst, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, Császy Zsoltot, Joav Blum, Székesfehérvári Városi Ügyészség, Legfelsőbb Bíróság, Polt Péter, Budai Gyulát, Budapest Környéki Törvényszék, Orbán Viktortól,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  képre írva  Sok ember olyan,  Táplálékok a máj egészségének ...  A szeretetről  Esti Ima !  Az út  Kékfestőről pár szóban  Apu  Alvó baby  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Boldogság  Facebookon kaptam Krisztinától  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esti kép  Inkább ad  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Alvó baby  Haja van  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Ha nyitott vagy  Esti képek  képre írva  Levél lány  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Kékfestőről pár szóban  Öröknek hinni . . .  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam Krisztinától  A tavasz nem csak önmagában sz...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  képre írva  Nem jár  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Szép estét  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
május 5-7-e, egész Sukoró-ügy, nyúlfarknyi cikkel, élelmes horgász, különféle spekulációk, ellenállás élére, nemzeti oldal, botrányos tervekre, horgászni szerető, sukoróiak körében, készülődő beruházásról, tervekkel kapcsolatban, sukorói kaszinó, balliberális hatalom, botrány kirobbanása, ügyészség eljárást, tárgyalások 2013, egész befektetés, tárgyalások 2009, telekcsere alapját, székesfehérvári városi, döntés miatt, sukorói képviselőtest, beruházással kapcsolatos, bizottság meghallgatta, vádemelés elmaradása, bírósági meghallgatáson, döntés ellen, tervek meghiúsulása, befektetők kártérítési, magyar állammal, törvények azért, kaszinó tervét, kiemelt beruházások, bíróság állapítsa, sukorói szerződés, tárgyalások 2010, sukorói szerződést, befektetők találkozót, megbeszélésre 2010, magyar földeket, közös szerepléssel, életvitelszerűen, szentkoronaradio, világkongresszus, aláírásgyűjtésbe, polgármesterénél, hangosbeszélővel, letartóztatásban, vezérigazgatóját, érvénytelenségét, székesfehérvári, intézkedésükkel, bocsánatkérésre, megdöbbenésükre, megállapította, bocsánatkérést, meghallgatáson, kivizsgálására, érvénytelennek, szeptemberében, polgármesterét, nemtetszésüket, magyarországon, legszívesebben, képviselőtest, augusztusában, eredményeként, megbeszélésre, spekulációtól, aktivistáknak, megrendezendő, leleplezésére, tiltakozásnak, következménye, megkezdődtek, tiltakozásra, meghirdetett, vagyonkezelő, meglehetősen, kongresszust, köszönhetően, kapcsolatban, értékesítési, decemberében, februárjában, balliberális, tájékozódott, fellebbezett, számonkérési, meghiúsulása, minősítették, novemberében, beruházással, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.