Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4453377 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 3149
Előző Következő
Az immunrendszer támogatói, a gombák 2021-05-07 21:39:57
Manapság egyre többen fordulnak a gombák felé, és milyen jól teszik, hiszen mára már bebizonyosodott, hogy nagyon hatékonyak az immunrendszer megerősítésében. De mivel a gombák rengeteg antioxidánst is tartalmaznak, így nemcsak az immunrendszer működését hivatottak támogatni, hanem az egész test és az agy egészségére is pozitív hatást fejtenek ki. Cikkünkben néhány gombáról lesz s...
A glutationról jó tudni 2021-04-23 22:21:05
A glutation neve érdekesen hangzik, pedig az emberi szervezetben is megtalálható, sőt állatokban, növényekben és a gombában is előfordul. A glutation voltaképpen egy antioxidáns, amely védelmet jelent a sejtek számára a károsodásokkal szemben. Amennyiben megfelelő a szervezetünkben a glutationszint, úgy kisebb az esélyünk a betegségek kialakulására. Viszont ez fordítottan is ig...
Vörös áfonya jótékony hatásai 2021-04-21 20:24:55
Sokan a fekete áfonya egészségügyi előnyeit ismerik, pedig a vörös áfonyának is csodálatos hatásai vannak, hiszen gazdag tárháza az antioxidánsoknak, a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak. A vörös áfonya a roston és a szénhidráton kívül még káliumot, magnéziumot, foszfo...
Megvédhetnek a bőrráktól, de azért használjunk naptejet! 2021-04-10 23:05:43
A bőrrák egy alattomos betegség, hiszen sok esetben olyan tényező is okozhatja a kialakulását, mint egyszeri vagy sorozatos napégés. A napvédő tejek használata mindenkinek kötelező, aki szeret nyáron sokat kint tartózkodni, de még a naptej használata mellett is csak óvatosan tartózkodjunk a napon délelőtt 10 és délután 4 óra között. Vannak olyan antioxidánsok és antioxidánsokba...
10 konyhai élelmiszer, amely jobb, mint a gyógyszerek 2021-04-08 21:26:41
Az elmúlt években egyre inkább elterjedt a természetes szerekkel való gyógyítás, legyen szó kisebb vagy akár súlyos betegségekről. Tulajdonképpen tele van a konyhánk olyan élelmiszerekkel, amelyeknek lenyűgöző gyógyhatásai vannak. 10 konyhai élelmiszer, amely orvosságként is működik: 1, Kurkuma Ezeket az ételeket nem csak a napi menühöz vagy az ételek ízesítéséhez használha...
Krónikus pajzsmirigygyulladásra 2021-04-07 00:03:31
A krónikus pajzsmirigygyulladás egy autoimmun betegség, amelyet Hashimoto-kórnak is neveznek. Jellemzője, hogy az immunrendszer a saját pajzsmirigy szöveteit támadja, mivel idegenként definiálja. Ennek következtében a pajzsmirigy nem képes elegendő hormont termelni, ami miatt az érintett betegeknek számos tünettel kell szembesülniük. A pajzsmirigygyulladás tünetei nagyon széles...
Nagycsütörtökön a harangok Rómába mennek, kereplővel jelzik 2021-04-01 16:46:25
Nagycsütörtökön a harangok Rómába mennek, kereplővel jelzik az idő múlását. E napot zöldcsütörtöknek is nevezték, valamilyen zöld levelekből készült étel (csalán, spenót, sóska) fogyasztásával jó termést varázsoltak....
Bőrviszketés ellen 2021-03-28 22:46:35
A viszketés a legtöbbször valamilyen bőrbetegség miatt alakul ki. Kellemetlen, irritáló, zavaró probléma lehet, és minél tovább várakozunk a megoldással, annál jobban elhatalmasodhat. Sajnos a vakarózás nem megoldás, hiszen ezzel csak felsértjük a bőrt és ez melegágya lehet a kórokozóknak, és fertőzések alakulhatnak ki. Bátran használhatjuk erre a problémára a kókuszolajat. Cs...
Gyógynövényként funkcionáló, vitaminokkal teli táplálékok 2021-03-26 20:33:23
Az almára vagy a padlizsánra nem gondolunk gyógynövényként, pedig nyugodtan tekinthetünk rájuk így is, hiszen olyan pozitív hatásaik vannak, melyek az egészségünk megőrzését segítik elő. Léteznek olyan nem speciális gyógynövények, gyógyító növények, melyeknek kiemelkedő szerepük lehet a magas vérnyomás csökkentésében. A magas vérnyomás azért is veszélyes, mert ilyenkor szó szer...
Legjobb rákpusztító ételek 2021-03-19 15:39:14
Több tanulmány is támogatta a mérhetetlen jótékony hatásait a gyümölcsöknek a rákkal szemben. Egy összefoglaló 206 tanulmányról arra az eredményre jutott, hogy magasabb a zöldség és gyümölcs bevitel összefüggésbe hozható a rák kisebb kockázatával a tüdőkben, a végbélben, a gyomorban, a hasnyálmirigyben és a szájüregben. Egy Kaliforniában levezetett tanulmány arra az eredményre...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2021 TVN.HU Kft.