A zöld leveles zöldségekről |
2025-05-14 22:33:46 |
A zöld leveles zöldségek tele vannak egészséget biztosító tápanyagokkal - spenótos-fokhagymás omlettrecepttel Ha egész évben olyan zöldségeket szeretnénk fogyasztani, amelyek táplálóak és tele vannak értékes tápanyagokkal, akkor a zöld leveles zöldségekre biztos, hogy számíthatunk. Ezek a zöldségek talán a legegészségesebbek, és nagyon változatos étkezést tesznek lehetővé... |
Ezekkel a teákkal is jóleshet a teázási rituálé |
2025-05-03 20:20:11 |
Kétségtelen, hogy a teák nagyon pozitívan hatnak nemcsak a testi, de a lelki egészségre is. Nincs is pihentetőbb annál, mint amikor hazaérünk egy fárasztó munkanapot követően, és készítünk magunknak egy csésze nagyon ízletes gyógyteát, amelyet lassan, komótosan elkortyolgatunk, miközben a gondolatainkba merülünk, vagy egész egyszerűen csak relaxálunk kicsit. A gyógyteák nemcsak jó... |
Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid |
2025-04-21 18:35:12 |
Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid TUDOD-E? Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó eredménnyel, mindezek ellenére a hidrogén-peroxid mind a mai napig nem épült be gyógyszerként a köztudatba egyszerűsége és olcsósága miatt, sőt legtöbb esetben alaptalan támadások érik... |
Az optimális pH-egyensúly fenntartása |
2025-04-14 20:44:12 |
Citrommal, citromos vízzel, magvakkal, zöldségekkel, gyógyteákkal is fenntartható az optimális pH-egyensúly Sokan küzdenek fáradtsággal és energiahiánnyal, csak nem tudják az okokat. Ezek az emberek gyakran panaszkodnak izomfájdalomra, fejfájásra, és gyakran sóvárognak valamilyen édesség után. Elképzelhető, hogy ezeknek az embereknek a szervezetében nem megfelelő a pH-egyensúly... |
A B6-vitamin-hiány jelei |
2025-03-20 20:33:36 |
Memóriazavar, krónikus betegségek, kiütések, cserepes ajkak - a B6-vitamin-hiány jelei Ennek a vitaminnak nagy szerepe van a hangulat és az étvágy fokozásában, csökkenti az alvási problémák kialakulásának kockázatait, illetve segít a vérnek oxigént szállítani a test minden sejtjéhez, szövetéhez és szervéhez. Ha csak kevés B6-vitamin van az emberi szervezetben, akkor v... |
Miért olyan egészséges a chiliolaj? |
2025-03-19 11:22:19 |
A chilit és más, hasonlóan csípős dolgokat sokan kedvelik, míg másokat ki lehetne kergetni a világból az erős, csípős fűszerekkel. A chiliolaj azonban nemcsak kulináris célokat szolgálhat, hanem bizony nagyon sok egészségügyi előnyét élvezhetjük ki, mutatjuk is, melyek ezek.... |
E-vitamin mint a bőr és a szem védelmezője |
2025-03-18 20:14:26 |
Többek között E-vitaminra van szükségünk, hogy mind a bőrünk, mind a szemünk tökéletes egészségnek örvendjen. De erre a vitaminra van szükségünk az agy egészségének fenntartásához is, illetve ez a vitamin a szervezet természetes védekezőképességét is megtámogatja a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben. Az E-vitamint nevezhetjük egy remek öregedéslassító vitaminnak is. A men... |
Még baktériumok ellen is jó – feketeköménymag-olaj |
2025-03-18 20:08:43 |
A bakteriális fertőzést nem szabad lekicsinyelni, hiszen minden esetben orvosi kezelést igényel, azonban ha csak kisebb bakteriális fertőzésünk van, akkor egy gyógynövény kivonata, mégpedig a feketeköménymag-olaj is a segítségünkre lehet. A köményolaj nemcsak a baktériumok e... |
A növényi olajok és a migrén |
2025-03-13 21:41:58 |
A növényi olajok fogyasztásának mellőzése csökkenti a migrén kockázatait A migrén egy nagyon kellemetlen betegség, hiszen bármikor ránk törhet. A migrén nem pusztán csak egy fejfájás, hiszen nagyon sok más tünettel járhat együtt. Megjelenhet a hang- és fényérzékenység, az émelygés, a hányás, de látászavarok is kialakulhatnak. Amikor a látást befolyásoló tényezők is fennállnak,... |
Miért olyan egészségesek a gyökérzöldségek? |
2025-03-12 21:29:19 |
Jó hír, ha szeretjük a zöldségeket, ugyanis a legújabb kutatási eredmények is azt mutatják, hogy a zöldségek - különösen a gyökérzöldségek - valóban annyira pozitívan hatnak az egészségre, mint ahogyan azt eddig is hitték. A vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a rendszeres gyökérzöldség-fogyasztás mintegy 15%-kal csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockáza... |
|