Sajtos |
2023-07-22 19:03:05 |
A tészta: 80 dkg liszt 5 dl tej 1 dl olaj Kicsi cukor 5 dkg élesztő én ebbe tettem még sót, eredetileg nem írta a recept (görög tengeri sóból - ez nem annyira sós - 7 kk) Ezt jól összegyúrni. Én hagytam kelni, mert éppen nem volt több időm, de az eredeti recept ezt nem írta. Krém: 25 dkg margarin 2 tojás sárgája 20 dkg reszelt sajt 2 kk só A tésztát 4 cipóba szétszedt... |
Sajtos, magvas rúd |
2019-05-08 21:00:32 |
HOZZÁVALÓK 25 dkg liszt 25 dkg vaj 25 dkg túró 1 db tojás 1 mk só A tetejére: 1 db tojás 15 dkg reszelt sajt (parmezán, trappista) magvak (szezámmag, lenmag) ELKÉSZÍTÉS A lisztet, a vajat, a túrót, a tojást és a sót összegyúrjuk és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vékonyra. A tetejét megkenjük tojáss... |
Füstölt sajtos magvas rúd |
2018-09-30 17:42:44 |
Füstölt sajtos magvas rúd Hozzávalók 50 dkg liszt 2 db tojás 1/2 csomag sütőpor 25 dkg margarin 3 ek tejföl 20 dkg füstölt sajt 1 ek só 1 csomag magkeverék Elkészítés A lisztet összegyúrjuk a tojás sal, a sütőporral, a margarinnal, a tejföllel, 10 d... |
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska |
2018-09-27 15:17:31 |
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska Hozzávalók két személyre: 20 dkg liszt 1 dl tejföl 13 dkg vaj csipet só Szilvalekvár Elkészítés: A lisztet összekeverem a sóval, hozzáteszem a darabokra vágott vajat, ezzel összegyúrom, majd a tejföllel. Hűtőbe teszem pár órára, vagy egy éjszakára. Kinyújtom lisztezett deszkán négy milliméteresre a tésztát, majd... |
Sajtos, köménymagos rudacskák |
2018-09-27 15:09:34 |
Sajtos, köménymagos rudacskák Hozzávalók: 30 dkg liszt 22 dkg margarin, vagy 16 dkg zsír 2 dkg élesztő 1 egész tojás ½ cukor só kevés tej Köménymagoshoz: ízlés szerint köménymag só Sajtoshoz: 20 dkg reszelt trappista sajt Elkészítés: Az élesztőt ½ dl langyos tejben ½ dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsolju... |
Házi halrudacskák édesburgonyával |
2018-06-26 23:24:36 |
Házi halrudacskák édesburgonyával Hozzávalók 4 db édesburgonya 6 ek étkezési keményítő 4 tk őrölt pirospaprika 2 dl szóda- vagy szénsavas ásványvíz 1 db kezeletlen citrom 4 gerezd fokhagyma 2 dl napraforgó- vagy repceolaj só bors 1/2 csokor koriander (elhagyható) 4 szelet tengeri halfilé (pl. sárga tőkehal) 30 dkg... |
Diós-kakaós csodasüti |
2018-06-22 23:54:07 |
Diós-kakaós csodasüti Hozzávalók: A gyúrt tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg margarin 15 dkg porcukor fél csomag sütőpor 3 tojássárgája kevés tej A piskótához: 2 db tojás 20 dkg porcukor 1 dl étolaj 2 dl tej 20 dkg liszt 2 evőkanál kakaópor 1/2 csomag sütőpor A rudak töltéséhez: 20 dkg darál... |
Itt a medvehagyma! |
2018-04-22 01:44:30 |
Itt a medvehagyma! A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába pár éve berobbant növény töretlen népszerűségét talán épp ez a pionír szerep okozza. Friss, zamatos, tele az ébredő erdő, az erőre kapó tavasz illatával. Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest kész... |
Marosvásárhelyi köményes sós rúd |
2018-04-13 10:56:50 |
Hozzávalók 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet,1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt köménymag Elkészítés: A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. Letakarva hűtőbe teszem. Másnap kinyújtom, 1 felvert tojással lekenem, ujjnyi széles és hosszú rudakra felvágom. Tepsire rakom, előmelegített sütőben megsütöm. Ez már... |
Tallóztam |
2018-02-23 13:13:37 |
Finom, omlós sajtosrúd I. (élesztős változat) Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 kocka Liga margarin, 10 dkg teavaj, 2,5 dkg élesztő, 1 kis pohár tejföl, 1 csapott ek. só, 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt Elkészítés módja: A tejfölt és az élesztőt simára keverem, félreteszem. A kétféle lisztet a margarinnal és a vajjal elmorzsolom, beleteszem a tojás sár... |
|