Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 176 
Nem értjük...
  2007-12-31 10:34:44, hétfő
 
  Nem értjük, mit is reklámoz olyan intenzíven a "Benned van" kampány.
2007-12-31 02:30:51 elnök

Van Európában egy ország, abban egy város, abban pedig él egy Bajnai Gordon nevű miniszter, aki most ünnepi jó híreket hozott nekünk.

Remekül állunk az uniós pályázatok frontján, Európa-bajnokként zárjuk az évet, sőt utazó sebességbe kapcsoltunk, jut pénz - mit pénz, ezermilliárdok! - iskoláknak, civileknek, egyházaknak, vállalkozóknak, önkormányzatoknak, szinte mindenkinek. "2900 milliárd forintnyi lehetőség" - még kimondani is káprázatos. Külön jutalom, hogy eközben másfél milliárd forint közpénzen nap mint nap identitásunk erősítésében is segítséget kapunk a szimpatikus úrtól. "Magyarország benned van" (mármint állítólag bennünk, állampolgárokban) - tudjuk meg a Bajnai felügyelte ügynökség kommunikációs főosztályától a szlogennel körbecsomagolt méretes bevásárlóközpontban járva, a bulvárlapokból vagy a kereskedelmi és állami csatornákon szörfölve.

Valami azonban mégsem stimmel. Túl azon, hogy már az ügynökség is elismerte, amit egyesek régóta gyanítottak, vagyis hogy az ezermilliárdos vakítás helyett csupán egyetlenegy milliárd forintot láttak az idén a pályázók az Új Magyarország fejlesztési terv keretében, más gondok is akadnak. Először is, nem értjük, mit is reklámoz olyan intenzíven a "Benned van" kampány. A kormányt, a "sikereket" vagy az egykori polgári napilap címét megirigylő Új Magyarország szlogent? Továbbá hónapok óta nem értjük, miért nem lehet tisztességesen, becsülettel, egyértelműen elmagyarázni, hogy a Bajnai-összegek hét plusz két évre szólnak, hogy megvalósulásuk még rengeteg időt vesz igénybe, és hatásuk is csak jóval későbbre várható.

Miért nem lehet egyenesen megmondani, hogy az idén csak néhány száz pályázóval kötöttek szerződést, a nekik jutó kifizetés is csak a beruházásuk kisebbik részének elszámolható költségeire vonatkozik - majd. Ha hiánypótoltak, ha beadták az engedélyeket, ha elkezdték a projektet, ha befejezték, ha benyújtották a számlákat, és ha majd mindezek után kivárták a nemritkán több hónapos kifizetési időt. Nem értjük, hogy - miután Bajnai úr biztosított minket az átláthatóságról és az elfogulatlan szakmaiságról - a hét regionális fejlesztési tanácsból kettő vezetőjéről, Wekler és Szabó urakról mégis hogyan derülhetett ki: családjukhoz köthető pályázatok már nyertek.

Egyébként is meg vagyunk zavarodva, kik azok az álmutyizók, és kik az igaziak. Honnan lehet őket felismerni? Bár Bajnai úr idejekorán figyelmeztette az ország népét: ne higgyenek a rá hivatkozó, mindent elintézni hajlandó sötét ruhás embereknek, maradt a bizonytalanság. Eszerint a tanácsok fent említett vezetői akkor minek számítanak? Még belegondolni is rossz, hogy esetleg Parragh Lászlónak, az iparkamara elnökének lenne igaza, miszerint ez egy olyan futóverseny, amelyen néhányan biciklivel indulnak.

Miközben gyűlnek a bejelentések az ügynökség anti-lop honlapján a feltételezett csalásokról, féltjük az illetékes urakat. Csak nehogy úgy járjanak, mint szegény Paul Wolfowitz, a Világbank kényszerűen távozott elnöke, aki - nem sokkal azután, hogy megnyitotta korrupcióellenes portálját - maga kényszerült távozni barátnője mesés fizetése miatt. A történet valójában kísértetiesen hasonlít

A császár üzenete című Franz Kafka-groteszkre, amelyben a hírnök a haldokló felség "magányos, szánalmas alattvalóknak küldött üzenetét" próbálja eljuttatni az érintettekhez, de soha nem ér célba. "Hasztalan fáradozott, nem tudott átvergődni a palota kapuin", "az emberek pedig csak ültek az ablakokban, és megálmodhatták a felséges mondanivalót, mikor eljött az este".

http://www.fideszbp20.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
230 ezerért vesz bicigliket a
  2007-12-31 10:25:48, hétfő
 
  230 ezerért vesz bicigliket a Posta?
2007-12-30 12:10:22 elnök


A Magyar Posta Zrt. mintegy 1,1 milliárd forintért csaknem 4800 kerékpárt és 30 kerékpár-utánfutót vásárol. Az ár magába foglalja az öt éven keresztüli karbantartását is. A Közbeszerzési Értesítő szerint az európai uniós nyílt közbeszerzési eljárást a győri székhelyű Cronopont Kft. nyerte el nettó 1,097 milliárd forintos ajánlatával.

A másik pályázó, a debreceni központú Piremon Kht. 1,167 milliárd forintos ajánlatot tett. A vállalkozási szerződés szerint a nyertesnek 640 váltós kerékpárt (245 darabos opcióval), 4.148 váltós biciklit (1.676 darabos opcióval), 30 kerékpár utánfutót kell leszállítania. Az ötéves karbantartást is magába foglaló szerződésben szerepel 150 millió forint keretösszegig eseti javítások elvégzése is.

Tomecskó Tamás, az MP szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az eljárás nyertese a kifejezetten postai igények alapján Szlovéniában kifejlesztett KRPAN típusú kerékpárt szállít, amely ma már számos ország postai kerékpárjaként bizonyítja, hogy alkalmas postai kézbesítő kerékpárnak.

Ezt a típust alkalmazza jelenleg a szlovén, a horvát és az észt nemzeti posta, és a magyar mellett jelenleg finn postai megrendelés teljesítése is folyik. A gyártó francia postai érdeklődésről is beszámolt.

A kerékpár teljes felszereléssel mindössze 28 kilogramm súlyú. Különösen erős alumínium vázzal, erősített villákkal, nagyszilárdságú monoblokk hajtóművel rendelkezik. A kerekek könnyű alumínium abroncsokból és minden évszakban jól használható, kevlár betétes köpenyekből állnak. A pedálok csúszásmentesek, a nyereg kielégíti a magas szintű ergonómiai igényeket is.

Tomecskó Tamás kiemelte, hogy a kerékpárok két változatban kerülnek a Magyar Postához, az egyik hagyományos, egysebességes kivitelű, a másik pedig tartalmaz egy 3 sebességes Shimano Nexus agyváltót.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Medgyessy adta, Gyurcsány...
  2007-12-31 10:22:10, hétfő
 
  Medgyessy adta, Gyurcsány elvette
2007-12-30 12:06:35 elnök

Januártól megszűnik az állami múzeumok állandó kiállításainak ingyenessége, ugyanakkor számos kedvezmény lép életbe, illetve marad változatlan.
A legnagyobb budapesti múzeumokban megközelítőleg egy mozijegy árát kell majd kifizetniük a látogatóknak a teljes árú jegyért.

A Szépművészeti Múzeumba, ahol januártól 1.200 forintba kerül majd egy teljes árú jegy, minden hónap harmadik szombatján ingyen mehetnek be a 26 évesnél fiatalabbak, valamint a 18 év alattiakat kísérők. A Szépművészetiben emellett úgy döntöttek, nem "halmozzák" a belépőket: bármely időszaki kiállítás belépőjének megvásárlásával az állandó gyűjtemény ingyenesen megtekinthető lesz.

Ugyanez a döntés született a Magyar Nemzeti Galériában is. Szabó László, a Kommunikációs Igazgatóság főosztályvezetője elmondta, hogy a belépőjegy 800 forintba kerül majd a múzeum állandó kiállítására, ugyanakkor minden hónap harmadik vasárnapján ingyen lesznek látogathatók a galéria állandó és időszaki kiállításai egyaránt.

Aki a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítását szeretné megtekinteni, annak 1.000 forintot kell majd fizetnie. A kedvezmények között szerepel a családi jegy is 2.000 forintért. Az Iparművészeti Múzeumba 800 forintba kerül majd a teljes árú belépőjegy.

A kormány októberben döntött a múzeumok látogatóit megillető kedvezmények 2004-ben hozott szabályainak módosításáról. Az új rendelkezések 2008-tól megszüntetik az állami múzeumok állandó kiállításaira vonatkozó díjmentességet, ugyanakkor több új kedvezmény bevezetésével célzottabb rendszert alakítanak ki, és a kedvezményeket kiterjesztik az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgáraira is. Az új szabályozás szerint az állami múzeumok állandó kiállításaira a szervezett diákcsoportok ingyenesen mehetnek be, az időszaki kiállításokat pedig 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják. Megmarad a pedagógusok és a felsőoktatásban dolgozók 100 százalékos kedvezménye, a 62 és 70 év közöttiek pedig fél áron látogathatják az állandó kiállításokat.

A gyermekek számára hatéves korig lesz ingyenes a belépés, akárcsak a fogyatékkal élőknek és kísérőiknek, valamint a 70 év felettieknek. Állami ünnepeken minden múzeum minden kiállítása ingyenesen lesz megtekinthető, továbbá a családok számára havonta egyszer, az egyes intézmények által választott hétvégi napon szintén ingyenes lesz a múzeumlátogatás.

Ezentúl a múzeumok további kedvezményeket is adhatnak. A múzeumigazgatók októberben úgy vélték: az állandó kiállítások ingyenességének megszűnésével nem csökken majd jelentősen az intézmények látogatottsága. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója elhibázott lépésnek nevezte a 2004-es döntést.

Mint mondta, az elmúlt három évben a magyar állam viszonosság nélkül támogatta a külföldi állampolgárokat, hiszen külföldön nem ingyenesek az állandó kiállítások.

Emellett nem vették figyelembe a rászorultságot, az ingyenesség mindenkire egyaránt vonatkozott. A 2004-es döntéssel összességében 600-700 millió forintot veszített évente a múzeumi szakma, és az ingyenességgel nem bővült a látogatók köre sem.

A szaktárca pénteki közleménye szerint Magyarország a múzeumi kedvezményrendszer átalakítása után is éllovas marad a kedvezmények tekintetében; az ingyenesen belépők aránya az EGT-ben mért 24-25 százalékkal szemben legalább 35 százalék lesz, miközben nő a diák látogatók száma.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Száz éve született
  2007-12-31 10:07:13, hétfő
 
  SZÁZ ÉVE SZÜLETETT WASS ALBERT
(1908 január 8 - 1998 február 17)

Wass Albert krisztusi életutat járt: magasból indult, mélybe szállt, de
magasra emeltetett.
Sorsában rejtőzik a magyar keresztút és feltámadás.
Erdélyi korszaka sikertörténet.
Diákkori versei és ifjúkori prózája hírnevet hoznak számára, első regénye
bestseller.
Irodalmi díjakban és nemzeti irodalmi elismerésekben részesül.
A Nyugat, a Helikon, az Erdélyi Szépmíves Céh és a Kisfaludy Társaság
ígéretes magyar íróként tartják számon.

A háború mindent kettétör.
Jön a pokolra szállás, menekülés, a szülőföld elvesztése.
Élete hátralevő részét emigrációban tölti.
Nevét feketelistára teszi a kommunista hatalom.
A magyar olvasók nem tudják, hogy 1945-50 között Németországban megjelent
műveit öt nyelvre fordítják! Amerikában újraépíti irodalmi elhivatását.
Termékeny író, aki 90 éves koráig ír, ötven könyvet ad ki magyarul és
angolul.
A hanyatlás végnapjaiban mégsem érzi magát sikeresnek.

Hányattatott sorsa nem szűnik meg halálával.

Életművét gátlástalanok önös dicsőségük trófeájaként használják.
Szellemi örökségét mesterségesen szított ellentmondások kontextusában
vallatják és kiforgatják.
Soha nem vallott nézeteket sütnek rá.
Kérlelhetetlen gyűlölői a háborús bűnösség hamis vádja alól nem akarják
feloldozni.

Mindezek ellenére, Wass Albert az egyik legnépszerűbb 20. századi magyar
író.
Műveit olvassák, gondolatait idézik, írásait színpadra viszik és
filmesítik.
Regényei egy irodalmi felmérés szerint a legnépszerűbb könyvek között
foglalnak helyet.
Tiszteletére egyre több városban szobrot emelnek.
A nevét viselő irodalmi körök határon innen és túl, a világon mindenütt
megemlékeznek róla
születése 100. és halála 10. évfordulóján.

Hátrahagyott kéziratait fiai sorban megjelentetik.
A kiadott könyvek hasznát ők apjuk végakarata szerint, erdélyi jótékonyságra
fordítják.
Hagyatéka felbecsülhetetlen érték, mely egy szebb, jobb és emberségesebb
világot idéz.

Mintha csak életéről vallana, a világégésben írt egyik levelében ez áll:
"Nem voltunk mi hősök, csatázó félistenek: emberek voltunk csupán, akik
állottunk,
amikor állani kellett, ott, ahol kellett és egy tapodtat sem jobbra, vagy
balra attól.
Mentünk, amikor menni kellett és pontosan tudtuk, hova megyünk s miért.
Nem volt sok kérdeznivalónk, nyugtalan lázak gyötörtek, s egészen
elfeledtük,
hogy az életnek idehaza mennyi sok csínja-bínja van.
Szép volt, emberhez és magyarhoz méltó."
(Tábori posta, 1944)

Küldetését egy életrajzi írásában így foglalja össze:
"Írónak rendelt az Úr, mégpedig abból a fajtából, akinek nem szórakoztatás a
feladata,
nem is a világ szépségeinek dicsérete, hanem mindössze nemzetének
szolgálata.
Ezt tettem, ezt végeztem, jól-rosszul, legjobb tudásom szerint.
Hídépítő igyekeztem lenni.
Hidat próbáltam verni múlt és jövendő között a rendelkezésemre álló jelen
felhasználásával.
Életem egyetlen feladatának nemzetem megmentését ismertem föl.
Ezt pedig úgy láttam megvalósíthatónak, ha egybefogom a szétszórtságban még
megmaradt erőket egyetlen cél szolgálatára: megismertetni a világgal a
magyar nemzetben rejlő értékeket, lehámozni nemzetemről azt,
amit az ellenséges propaganda az utolsó évszázad során rákent.
Ennek az egyetlen célnak a szolgálatára állítottam be egész életemet.
Megtettem a magamét s a többi már nem az én gondom.
Nemzetemen még az Úristen sem segíthet, ha hamarosan nem ébred magára.
De akár magára ébred, akár nem, én már nem leszek itt, hogy elsirassam, vagy
együtt örvendezzek az örvendezőkkel egy megrendítően szép és csodálatos
föltámadáson, amit csak az Úristen adhat meg, mert más reménységre
lehetőségem sincsen.
És ez jól is van így. Legyen velünk az Úristen kegyelme!"
(Búcsúszó)

Wass Albert tiszteletére műsoros napokat tervez a dél-floridai magyarság,
melyeken az író öt fia is részt vesz.
Lukácsi Éva, Miami
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Száz éve született
  2007-12-31 10:07:09, hétfő
 
  SZÁZ ÉVE SZÜLETETT WASS ALBERT
(1908 január 8 - 1998 február 17)

Wass Albert krisztusi életutat járt: magasból indult, mélybe szállt, de
magasra emeltetett.
Sorsában rejtőzik a magyar keresztút és feltámadás.
Erdélyi korszaka sikertörténet.
Diákkori versei és ifjúkori prózája hírnevet hoznak számára, első regénye
bestseller.
Irodalmi díjakban és nemzeti irodalmi elismerésekben részesül.
A Nyugat, a Helikon, az Erdélyi Szépmíves Céh és a Kisfaludy Társaság
ígéretes magyar íróként tartják számon.

A háború mindent kettétör.
Jön a pokolra szállás, menekülés, a szülőföld elvesztése.
Élete hátralevő részét emigrációban tölti.
Nevét feketelistára teszi a kommunista hatalom.
A magyar olvasók nem tudják, hogy 1945-50 között Németországban megjelent
műveit öt nyelvre fordítják! Amerikában újraépíti irodalmi elhivatását.
Termékeny író, aki 90 éves koráig ír, ötven könyvet ad ki magyarul és
angolul.
A hanyatlás végnapjaiban mégsem érzi magát sikeresnek.

Hányattatott sorsa nem szűnik meg halálával.

Életművét gátlástalanok önös dicsőségük trófeájaként használják.
Szellemi örökségét mesterségesen szított ellentmondások kontextusában
vallatják és kiforgatják.
Soha nem vallott nézeteket sütnek rá.
Kérlelhetetlen gyűlölői a háborús bűnösség hamis vádja alól nem akarják
feloldozni.

Mindezek ellenére, Wass Albert az egyik legnépszerűbb 20. századi magyar
író.
Műveit olvassák, gondolatait idézik, írásait színpadra viszik és
filmesítik.
Regényei egy irodalmi felmérés szerint a legnépszerűbb könyvek között
foglalnak helyet.
Tiszteletére egyre több városban szobrot emelnek.
A nevét viselő irodalmi körök határon innen és túl, a világon mindenütt
megemlékeznek róla
születése 100. és halála 10. évfordulóján.

Hátrahagyott kéziratait fiai sorban megjelentetik.
A kiadott könyvek hasznát ők apjuk végakarata szerint, erdélyi jótékonyságra
fordítják.
Hagyatéka felbecsülhetetlen érték, mely egy szebb, jobb és emberségesebb
világot idéz.

Mintha csak életéről vallana, a világégésben írt egyik levelében ez áll:
"Nem voltunk mi hősök, csatázó félistenek: emberek voltunk csupán, akik
állottunk,
amikor állani kellett, ott, ahol kellett és egy tapodtat sem jobbra, vagy
balra attól.
Mentünk, amikor menni kellett és pontosan tudtuk, hova megyünk s miért.
Nem volt sok kérdeznivalónk, nyugtalan lázak gyötörtek, s egészen
elfeledtük,
hogy az életnek idehaza mennyi sok csínja-bínja van.
Szép volt, emberhez és magyarhoz méltó."
(Tábori posta, 1944)

Küldetését egy életrajzi írásában így foglalja össze:
"Írónak rendelt az Úr, mégpedig abból a fajtából, akinek nem szórakoztatás a
feladata,
nem is a világ szépségeinek dicsérete, hanem mindössze nemzetének
szolgálata.
Ezt tettem, ezt végeztem, jól-rosszul, legjobb tudásom szerint.
Hídépítő igyekeztem lenni.
Hidat próbáltam verni múlt és jövendő között a rendelkezésemre álló jelen
felhasználásával.
Életem egyetlen feladatának nemzetem megmentését ismertem föl.
Ezt pedig úgy láttam megvalósíthatónak, ha egybefogom a szétszórtságban még
megmaradt erőket egyetlen cél szolgálatára: megismertetni a világgal a
magyar nemzetben rejlő értékeket, lehámozni nemzetemről azt,
amit az ellenséges propaganda az utolsó évszázad során rákent.
Ennek az egyetlen célnak a szolgálatára állítottam be egész életemet.
Megtettem a magamét s a többi már nem az én gondom.
Nemzetemen még az Úristen sem segíthet, ha hamarosan nem ébred magára.
De akár magára ébred, akár nem, én már nem leszek itt, hogy elsirassam, vagy
együtt örvendezzek az örvendezőkkel egy megrendítően szép és csodálatos
föltámadáson, amit csak az Úristen adhat meg, mert más reménységre
lehetőségem sincsen.
És ez jól is van így. Legyen velünk az Úristen kegyelme!"
(Búcsúszó)

Wass Albert tiszteletére műsoros napokat tervez a dél-floridai magyarság,
melyeken az író öt fia is részt vesz.
Lukácsi Éva, Miami
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Írjad poéta
  2007-12-30 12:23:03, vasárnap
 
  Reményik Sándor:

Írjad poéta


Írjad poéta!
Ha csügged a lelked,
Nehezül a szárnyad,
Ha rajtad a kétely
Zsibbasztón elárad:
Írjad csakazértis!
Ne kérdezd; mi célból?
Ne kérdezd: mi végre?
Nem tudod te, hol vár,
Épen terád hol vár,
Egy lélek ínsége.
Egy lélek éhsége,
Egy szív szomjúsága:
Megenyhül a lelked
Egy rebbenésére,
Egy színes szavára.
Írjad poéta,
Írjad csakazértis!
Nem tudod te, mit tesz
A szavad hatalma,
Hova mindenüvé

Vagyon bejáratja,
Ismeretlen ajtók
Nyílanak meg néki,
Hova nem is szántad,
Oda fog betérni.
Nő a jelentése,
Mint a folyam, árad,
Távol szerelmeket
Himbál, hajókáztat,
Ismeretlen partok
Intenek feléje,
Szélvészként belekap
Vitorlák vásznába
Lobogók selymébe.
Szertezúg, szétárad
Világ minden táján,
Míg te nem is sejted
Magányod szomorú,
Szép Szent-Ilonáján.
Írjad poéta,
Írjad csakazértis!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felhívás
  2007-12-30 12:10:04, vasárnap
 
  Közös stratégiával az egészségbiztosítás piacosítása ellen

A Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal felhívása


A Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal (MSZF-SZK) országos egyeztető tanácskozásra hívja azokat a társadalmi szervezeteket, szakszervezeteket és politikai erőket, amelyek - a társadalom túlnyomó többségének akaratával egyezően - ellenzik az egészségbiztosítás piacosítását, és készek cselekvően fellépni a 2007. december 17-én megszavazott törvény mielőbbi hatályon kívül helyezéséért.
Az Országos Tanácskozást 2008. január 5-én (szombaton) 10 órától 13 óráig tartjuk Budapesten, a MÁV Kórházban, VI. Podmanicky utca 111, a II. emeleti tanácsteremben.
A tanácskozás célja a társadalmi ellenállás megszervezése a törvénnyel szemben, közös stratégia kialakítása, konkrét cselekvési program elfogadása. A tanácskozás kezdeményezői az alábbi kérdésekre keresnek választ::

1. Hogyan akadályozható meg a törvény életbe léptetése (kihirdetése)?
2. Ha a törvény mégis életbe lépne, hogyan érhető el mielőbbi visszavonása, hatályon kívül helyezése?
3. Milyen szervezeti megoldást válasszunk a cél eléréséért?

Az 1. pont keretében javasoljuk:
- Az államfő azon döntésének közös nyilatkozatba foglalt támogatását, hogy nem írja alá a törvényt.
- Az Alkotmány Bírósághoz fordulást abban az esetben, ha az Országgyűlés újból megszavazná a törvényt. (Esetleg még az újabb szavazás előtt.)
- Kérjük föl a köztársasági elnököt, hogy a törvény újbóli megszavazása esetén maga kérjen norma kontrollt az Alkotmány Bíróságtól, addig pedig ne írja alá.
- A Legfőbb Ügyész norma kontrollját, a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal javaslata szerint.
- A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal által kezdeményezett szolidaritás elvű egészségbiztosítási törvény benyújtását az üzleti egészségbiztosítás előtt utat nyitó törvény ellensúlyozásaként.

A 2. pont keretében javasoljuk:
- Válasszuk ki, melyik népszavazási kezdeményezés mögött állunk ki egységesen. Döntsük el, támogatjuk-e Albert Zsolt és Zsoltné Alkotmány Bíróság által jóváhagyott, és az aláírásgyűjtésre kész kezdeményezését, mely a következő kérdést tartalmazza: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?"

A 3. pontról:
- A referendum megtartásához szükséges 200 ezer aláírás összegyűjtésére, és egyéb akciók megszervezésére hozzunk létre társadalmi koordinációs bizottságot. A testületben egyenrangúan és hierarchizálástól mentesen minden olyan szervezet képviseltethesse magát, amely kész mozgósítani a közös cél érdekében.


Az Országos Tanácskozás kezdeményezői a demokratikus erők széles összefogásában látják feltárulni annak lehetőségét, hogy érvényre jusson a társadalombiztosítási rendszer megvédésére irányuló népakarat. Ezért az Országos Tanácskozás résztvevőinek felül kell kerekedniük világnézeti és politikai különbözőségeiken, a pártérdekeken, és a konkrét közös nemzeti ügyre kell összpontosítaniuk. Felelős és önzetlen magatartásukkal, a közösségi érdek szolgálatával megalapozhatnak egy olyan új demokratikus szövetséget, amelynek célja a neoliberális társadalompolitika átfogó felülvizsgálása, és szociális irányváltás kikényszerítése, nevezetesen a jelenlegi kirívóan igazságtalan elosztási rendszer módosítása a társadalom túlnyomó többsége javára.
Tárjuk még szélesebbre az ajtót demokratikus összefogásunk előtt, bizonyítsuk be együtt, hogy képesek vagyunk összefogni, és sikerre juttatni népünk és nemzetünk ügyét!


Kérjük, jelezze részvételi szándékát az alábbi e-mail címen vagy telefonszámon:
szocialisforum@freemail.hu
06-30-5927371
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor mivan: nem írta alá?
  2007-12-29 16:57:36, szombat
 
  Kedves Honditársaim!

Többen kértetek arra, hogy írjam meg véleményemet a magyar Országgyűlés által 2007. december 17-én elfogadott, az ,,egészségbiztosítási pénztárakról" szóló törvény elfogadásáról.
Ezt, advent lévén, nem tudtam megtenni. Ugyanis, egész szívemmel és lelkemmel nagycsaládos édesanya vagyok elsősorban, akitől 2002 óta elveszi a magyar politikai hatalom az Advent áhítatát! Sőt! Elveszi a magánéletemet! Teszi ezt úgy, hogy rátelepszik- és, mint a higany, alattomosan belefolyik és fölszívódik minden élő organizmusba, így az emberi testbe - képletesen - lélekbe. Ott aztán romboló folyamatokat elindítva lassú pusztulásra kényszerít bennünket.
Ez ellen csak úgy tudtam tiltakozni, hogy kicsuktam, eltávolítottam az életemből a politikai higanyt. Persze, az ő maga undorító nyomulásával és a média segítségével csak-csak beszivárgott a mindennapjainkba.
Nos túl vagyunk egy újabb ilyen karácsonyon is és ismét elolvasom a világhálón keringő híreket. Többek között, a tegnapi híradások nagy durranását, hogy a köztársasági elnök nem írta alá az ,,egészségbiztosításakról" szóló törvényt és álságos kifogásaival visszaküldte azt az Országgyűlésnek!
Mekkora hír! Hogy oda ne rohanjak! Visszaküldi! Óh, milyen egy rendes közt elnök! Nem írta alá! Még a kifogásait is megfogalmazta, imígyen:
,,Legalább a reform irányában és alapjaiban megegyezésre kell jutni a politikai erőknek. Ebben mind a kormánynak, mind az ellenzéknek felelőssége van."

Na, erre mondják amúgy pestiesen, hogy ,,Oda ne rohanjak!"

Miféle felelősségről ír ez az ember? A ,,politikai erők" felelősségéről.

Azoknak a politikai erőknek a felelősségére apellál, amelyik évek óta arra biztatta, és biztatja a magyarság - csonka országi - maradékait, hogy tagadja meg az önhibáján határon túlon rekedt nemzettestvéreit; meg, hogy merjen kicsi lenni!!!???

És azon nemzettestvéreinket, akik nem tettek eleget ezen genocídiális felszólításnak, meg lettek verve, le lettek lőve és maradék kis életterüket is szétoszlatták.
Sőt, a jövőben az ilyen törvénynek nevezett népirtási törekvésekkel a szimpatizánsaikat is el akarják pusztítani, még mielőtt rájönnének, hogy mennyire ,,szarnak" nézik őket és mint ilyent, átlapátolni készülnek a képletes ,,palánkon"!



Milyen álságos aggályt fogalmazott még meg a köztársasági elnök?
Olyan, mint például:

,,Nem értek egyet azzal, hogy egy, a társadalom életét alapvetően és hosszú távon meghatározó törvény ilyen eljárásban szülessen meg. A törvény jövendő hatását bizonytalanná és kockázatossá teszi, hogy nem készült hozzá valódi hatástanulmány. Sem számítások, sem használható külföldi tapasztalatok nem támasztják alá, hogy ez a modell valóban eredményes lehet."

Ó, hogy milyen egy rendes ember ez a közt. elnök? Hiszen nem ért egyet azzal sem, hogy ,,ilyen eljárással szülessen meg" ez a törvény. Erre csak egy kérdésem lenne: akkor miért küldi vissza annak az Országgyűlésnek, amelyik tuti, hogy ismét meg fogja szavazni???

Ne, ne fárasszuk egymást Sólyom László úr, mert ez nem más, mint a magyarság kifárasztásos kivéreztetése!!!

És ezek után már nem is részletezem tovább az összes álságos aggályát ennek a közjogi méltóságnak!! Mert, aki külföldi példákkal akarja igazoltatni ezen törvény létjogosultságát az vagy annyira elidegenedett, elszállt a magyar valóságtól, vagy annyira számítóan álságos, hogy szóra sem érdemes! Mert ez a közjogi méltóság azt hiszi, hogy Magyarországon - hozzá és a politikai elithez tartozókhoz hasonló módon - mindenkinek lehetősége volt az

Ismereti- az anyagi- és a kapcsolati tőkefelhalmozásra

abban a telelökött szocializmus nevezetű hazugságban!!!

Hát, nem a rohadt életben!

Mert itt évtizedekig diktatúra volt, méghozzá a kádári suttyom-terrorral és hazugságokkal megvalósuló DIKTATÚRA!

Ennek kultuszát mentették át a rendszerváltozás nevezetű felfordulásba a mostani parlament képviselői. Ja, hogy állítólag van ellenzéke is ennek a parlamentnek??? Persze, hogy van!!! Méghozzá olyan, amelyik hol kivonulgatva, hol meg magát bent felejtve asszisztál ehhez a PARLAMENTÁRIS DIKTATÚRÁHOZ!!!

És miért tartom mindezt álságosnak? Hát, csak azért, mert ez a parlament tuti, hogy ismét meg fogja szavazni, minden változtatás nélkül ezt a modern népirtásra törvényes lehetőséget adó törvényt!!! Ha ezt Sólyom László nem tudja, akkor HAZUDIK, mint a miniszterelnők, akitől meg kell védenünk magunkat!!!

ÖNVÉDELEMRE KÉPES BOLDOG NÉPET ÉS ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MAGUNKNAK!!!

Bóna Mária Ilona

Budapest, 2007. december 29.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megalkuvó, álságos aggályok
  2007-12-29 14:51:23, szombat
 
  Nem írta alá az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt az államfő.
2007-12-28 02:25:03 elnök


Tisztelt Honfitársaim!

Ma jár le az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény kihirdetésének határideje. A törvénnyel nem értek egyet, azt nem írom alá, nem hirdetem ki.
Az egészségügyi ellátás átalakítását magam is szükségesnek tartom, éppen úgy, mint a nyugdíjrendszerét is.

Súlyos kifogásaim vannak azonban az átalakításnak azzal a módjával szemben, amelyet az egészségbiztosítási törvénynél alkalmaztak.

A törvényt kifogásaim részletes kifejtésével visszaküldöm az Országgyűlésnek.

Tekintettel a kérdés súlyára és az elkerülhetetlen hasonló reformokra aggályaimat egyszersmind az ország közvéleménye elé kell tárnom.

A társadalombiztosítás átalakítása csak bizonyos társadalmi és politikai feltételek teljesülése esetén lehet eredményes. Mindenekelőtt semmilyen nagy reformot nem lehet sikerre vinni a terhet viselő állampolgárok bizalma nélkül.

Az is kockázatos, ha az ilyen horderejű átalakítások parlamenti ciklusokhoz igazodnak.

Legalább a reform irányában és alapjaiban megegyezésre kell jutni a politikai erőknek. Ebben mind a kormánynak, mind az ellenzéknek felelőssége van. Végül a sikerhez szükség van az érintettek, esetünkben az orvosok és az egészségügyben dolgozók többségének támogatására, de legalább arra, hogy a változásokat elfogadják.
Az eredményes átalakításnak ezek a feltételei az egészségbiztosítás reformjánál eddig nem teljesültek.

Ezen túl kifogásolható a törvény meghozásának módja, és a törvény több lényeges tartalmi eleme is.

A megalapozott, egyetértésre számító törvényalkotáshoz szükséges, hogy az érdekelt társadalmi szervezeteknek és érdekképviseleteknek lehetősége legyen érdemi véleményt adni a törvénytervezetről.
Azonban a Törvény esetében szakmai szervezetek nem, vagy megkésve kaptak tájékoztatást a készülő Törvény szövegéről, és "főleg az orvosi szakmai kollégiumok számára" nem állt rendelkezésre elég idő a véleményezésre. Mi több, a törvényjavaslat a politikai háttéralkuk során folyamatosan és lényegesen változott, a legutolsó pillanatig.

Nem lehet elvárni országgyűlési képviselőktől, hogy néhány órával korábban megismert, a bizottsági ülés kezdetén, vagy éppen a végszavazás előtt kiosztott nagyszámú módosításról azonnal és felelősen állást foglaljanak.
Nem értek egyet azzal, hogy egy, a társadalom életét alapvetően és hosszú távon meghatározó törvény ilyen eljárásban szülessen meg.

A törvény jövendő hatását bizonytalanná és kockázatossá teszi, hogy nem készült hozzá valódi hatástanulmány. Sem számítások, sem használható külföldi tapasztalatok nem támasztják alá, hogy ez a modell valóban eredményes lehet.
Így ez veszélyes kísérlet, amelynek mindannyian - választási lehetőség nélkül -kényszerűen kísérleti alanyai lennénk.

A biztosítási rendszer működési költségei a törvény szövege szerint is bizonyosan és kiszámíthatóan többszörösére fognak emelkedni, és a magánbefektetők természetesen profitot is felvehetnek. Ezért különösen hiányoznak az arra vonatkozó számítások, hogy mennyi pénz jutna a hatékonyság és az ellátási színvonal javítására. Korrekt számítások és külföldi tapasztalatok hiányában pedig még inkább elvárható, hogy az átalakítás fokozatosan, folyamatos mérésekkel és visszacsatolásokkal menjen végbe.

Ahhoz képest viszont, hogy a törvény mégis egyetlen lépésben kívánja az alapvető változást végrehajtani, a majdani rendszer működését biztosító végrehajtási szabályok szövege, de még koncepciója sem készült el. Sőt, a rendszer lényegét adó rendelkezések is hiányoznak a törvényből - például a biztosítási pénztárak és az országos kockázatközösségi alap feladatainak és pénzforrásainak pontos elhatárolása.
A külföldi tapasztalatok szerint a biztosítók mindaddig válogatnak az egészséges és a drágán gyógyítható biztosítottak között, amíg az gazdaságilag kifizetődő.
Ezt csak olyan jogi szabályozás zárhatja ki, amely gazdaságilag teszi érdektelenné a válogatást. Erre azonban a törvényben nincsen elegendő biztosíték.

A fejkvóta-rendszer a külföldi tapasztalatok szerint nem hatékony eszköz a biztosítók gazdasági érdekeivel szemben.

Az országos kockázatközösség szabályozása pedig a törvényben hiányos.

A törvény az egészségügyi ellátás javulását a versenytől, mégpedig a biztosítási pénztárak versenyétől várja. A verseny és a magántőke bevonása a társadalombiztosításba alkotmányosan lehetséges, és adott körülmények között eredményre is vezethet.

Azonban a külföldön egyedül hatékonynak bizonyult árversenyt a törvény kizárja. Mivel a legtöbb helyen csak egy intézmény van elérhető közelségben, a rendelők és kórházak közötti verseny legfeljebb a fővárosban és az egyetemi központokban jöhet létre. Valódi verseny létrehozása helyett tehát a törvény inkább az állam ellenőrző és szervező feladatát ruházza át az egészségbiztosítási pénztárakra, ez pedig nem éri meg az árát, ti. az átalakítás terheit és súlyos bizonytalanságát.

Mindezek alapján kértem az Országgyűlést, hogy orvosolja a jogalkotási eljárás súlyos hiányosságait. Ezt az államszervezet demokratikus működésének biztosítása megköveteli. Másrészt kértem az Országgyűlést, hogy fontolja meg a tartalmi kifogásaimat is: különösen a garanciák hiányát, a törvény befejezetlen voltát, a verseny korlátozottságát, és a mindebből, valamint a hatásvizsgálat hiányából fakadó bizonytalanságot és a túlzott kockázatot. Csak ezek kiküszöbölésével lehet annak a bizalomnak és társadalmi támogatásnak kialakulására számítani, amely nélkül sem az egészségbiztosítás átalakítása, sem a kikerülhetetlenül előttünk álló nyugdíjreform nem lehet sikeres.

Összefoglalva: egyetértek azzal, hogy az egészségügyben változásra van szükség.

Azonban egy ilyen nagy reform támogatás és bizalom nélkül nem lehet eredményes. Sem külföldi tapasztalatok, sem megalapozott gazdasági számítások nem igazolják, hogy a törvény javítaná az ellátást.
A törvény szándéka ellenére a biztosítóknak gazdasági érdeke marad az ügyfelek közötti válogatás. Valódi verseny is csak nagyon szűk területen alakulhatna ki.
Az egész ország egy olyan kísérlet kényszerű alanyává válna, amelynek kimenetele bizonytalan. Ezért döntöttem úgy, hogy a törvényt nem írom alá. Köszönöm szépen.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siklósi András verse:
  2007-12-29 14:15:08, szombat
 
  A Turul Szövetség s a magam nevében minden kedves barátomnak,
harcostársamnak és jóakaratú ismerősömnek bensőséges, jézusi szeretetben
bővelkedő magyar karácsonyt és eredményes, boldog új esztendőt kívánok!

Az ünnepek alatt családi körben szusszanjunk egy picit, de azért ne
feledjük, hogy jövőre az eddigieknél is keményebb harcok várnak ránk, mert
hazánk és népünk immár végveszélybe jutott.

(Csatoltan küldött versem is erről tanuskodik, mely szabadon közölhető,
honlapokra tehető vagy levelezői hálózatokba továbbítható.)

Isten áldd meg a magyart! Honfitársi üdvözlettel
Siklósi András (Szeged)



Gyilkosaink ellen

Még dőzsöl a zsarnok zabál és iszik
Vérünkben áztatja szennyes mancsait
s javainkban dúskál Sandán vigyorog
Bilincsbe vert lelkünk némán háborog
Elpusztítanak hogyha nem vigyázunk
széttépik jövőnket s meglopják álmunk
Vissza kell térnünk őseink hitéhez
gyökereinkhez s az éltető Fényhez
Micsoda sors az amit nekünk szántak
pribékjei a rettentő Sátánnak?
Elég a nyomorból nem tűrünk tovább
Mától hóhéraink hordjanak igát
mert mi itthon vagyunk ez a mi hazánk
édes szülőföldünk ölelő anyánk
Eljött a mi időnk Bár nincs fegyverünk
végre eltiprónk szemébe nézhetünk
Rongyosok vitézek ne aludjatok
veszély fenyegeti szabadságotok
Nem bocsáthatunk meg nincs több szeretet
Isten se véd meg egy puhány nemzetet
Előre halálig Nincs mit vesztenünk
csak ha bátran küzdünk akkor győzhetünk
Tüzes magyarok rontsunk a gonoszra
űzzük innen el vagy fojtsuk a porba

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 176 
2007.11 2007. December 2008.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 176 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5618
  • e Hét: 6998
  • e Hónap: 7945
  • e Év: 43886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.