Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 183 
A lisszaboni hazaárulás
  2010-02-28 20:21:03, vasárnap
 
  A lisszaboni hazaárulás


Olcsó lotyók, avagy a lisszaboni hazaárulás

December elsején hatályba léphet a Lisszaboni Szerződés, amely az európai integráció szégyennapja lesz. Szégyen azért, mert egy a kontinentális fejlődéstől teljesen idegen, föderatív irányba viszi Európát, amelynek a vége kizárólag a bomlás és a szétesés lehet. Az Európai Egyesült Államok vágya reméljük, hogy csak ábránd a szerződés nagy támogatói számára, mert ha nem, és a szövetségi állam létrejön, az egyet jelent azzal, hogy a nagy, nyugati államok teljesen felszámolják a kisebbek szuverenitását.

De szégyenteljes azért is, mert a demokrácia nagy védelmezői egy teljesen antidemokratikus procedúra keretében kényszerítették ki annak összeurópai elfogadását. Kihagyva persze az európai társadalmat, és meghagyva a döntést a korrumpálható politikai eliteknek. Ahol pedig a népet is bevonták - Írország - ott addig szavaztattak, amíg el nem érték, amit szerettek volna. Szép új világ...

De számomra nem is ez az igazán fájó. A legkeserűbb érzés természetesen Magyarország miatt van bennem. A nagy nemzetközi háttérrel megtámogatott szerződésnek ugyanis vesztese véleményem szerint egész Európa, de egyetlen ország van, amely nem csupán vesztese, hanem áldozata is. Ez pedig mi vagyunk.

2007. december 13-án írták alá a Lisszaboni Szerződést, amely a politikai viták tüzébe borította az egész kontinenst. Mindenhol óriási szócsaták, beadványok, elnöki keresztbefekvések, alkotmánybírósági aggályok, tüntetések, stb. Nálunk meg? A tisztelt parlamenti képviselők olvasatlanul, teljes Fidesz-MSZP egyetértésben (325 igen és 5 nem szavazat) december 17-én aláírták a szerződést. Európában először.

A Lisszaboni Szerződés csak akkor léphet hatályba, ha minden tagállam aláírja. Ez a vétójog persze lehetőséget teremt arra, hogy a viták során minden egyes ország harcoljon az érdekeiért, hogy kedvezményeket, külön elbánást érjen el a számára fontos területeken. Tette ezt persze mindenki, ezért is tartott Európa egészét tekintve két évig a harc a szerződés körül.

A két év helyett nálunk három nap is elég volt, mindenféle harc nélkül... Pedig mennyi mindent lehetett volna cserébe kérni Európától ezért az igenért! Mennyi mindenben tartozik nekünk Európa? Ehelyett nálunk Gyurcsány és Orbán közösen szavazták meg. Persze Gyurcsánytól nem is vártunk mást. Őszöd után ő jó pontokat akart az Uniótól. Hogy Orbán miért írta alá? Feltételezhetően ugyanezért. Ez az, ami rettenetesen felháborító, ami hazaárulás.

Az egy dolog, hogy a szerződés hazánk számára több szempontból is hátrányos, mert ez lehet vita tárgya. De az, hogy a hirtelen, sőt kéretlen aláírással hazánkat megfosztották attól a lehetőségtől, hogy a számára fontos ügyekben legyen egy ász a kezében, ha Brüsszelben kell tárgyalnia, na, erre nincs mentség.

A parlamenti pártjaink ismét bebizonyították, hogy multinacionális pártok. Vagyis egy olyan kérdésben, ahol ütközik a nemzetközi érdek a nemzetivel, akkor hol számításból, hol gyávaságból, hol mindkettőből, de rendre a nemzetközi érdek mellé állnak. Mindig az jár a fejükben, hogy jaj, jaj, ugyan mit fog szólni Brüsszel vagy Washington, de az sohasem érdekli őket, mit fog szólni a magyar nép?

Ha a cseh vagy a lengyel elnök zsarolni merte egész Európát, akkor a mieink miért nem? Ha a csehek és a lengyelek ezáltal el is érték, hogy mentességet kaptak az Európai Unió alapjogi chartájának alkalmazása alól, akkor a mieink miért nem kértek valamit? És ami a legelszomorítóbb, hogy miközben az MSZP és a Fidesz vezetői azonnal belemennek a legdurvább politikai egyéjszakás kalandba is egy kis fejsimogatásért (mint az olcsó lotyók, ahogy a köznyelv mondja), addig a többi ország vezetője nagyon nagy árat kér még egy kapott kézcsókért is.

Azzal, hogy a csehek és a lengyelek külön elbánásban részesültek, véleményem szerint új jogi helyzet keletkezett. Mi nem azt a szerződést írtuk alá, amit ők. Itt volna a lehetőség, hogy Magyarország újranyissa a kérdést, és ezáltal kiharcoljon valamit magának Brüsszelben - határontúli magyar autonómiák, Benes-dekrétumok eltörlése, mezőgazdasági fejezet újratárgyalása, a magyar föld kivétele a tőke szabad áramlása alá tartozó elemek közül, stb.

Persze tudjuk, hogy ők semmit sem fognak tenni. De abban is biztos lehet mindenki, hogy mi viszont igen. A Jobbik újra fogja nyitni a Lisszaboni Szerződés ügyét, mert azt antidemokratikus módon kényszerítették Európára, és Magyarországon egy antidemokratikus politikai garnitúra antidemokratikus formában a társadalom megkérdezése nélkül, olvasatlanul fogadta el. Elfogadta és egyúttal kiírta magát a magyar jövőből.

Vona Gábor

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Bocs fiúk!!!
  2010-02-28 20:18:02, vasárnap
 
 
Bocs fiúk!!!


Miután megalkotta Isten Ádámot és Évát, azt mondta nekik:

- Még két adományom maradt. Az egyik, az állva pisilés művészete és ...
- Én!!! Én!!! Én!!!! Én akarom Istenem, kérlek, kérlek, kérlek!!!!! -
szakította félbe azonnal Ádám - ez annyira leegyszerűsítené az életemet...
Éva beleegyezett, neki nem volt fontos ez. Isten Ádámnak adta az elsőt.
Ádám kiáltozott örömében, szaladgált az édenkertben, minden fa mellett
megállt pisilni, kiszaladt a tengerpartra, pisilve rajzolt a homokba...
Isten és Éva nézték egy darabig a boldog férfit, aztán Éva a Teremtő felé
fordult és megkérdezte :

- Melyik a másik ?

- Az agy, Éva, az agy...

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Visszalép az MSZP a Fidesz jav
  2010-02-28 11:01:18, vasárnap
 
  Visszalép az MSZP a Fidesz javára, és fordítva?

Csapdahelyzet, amire a szocialisták nem valószínű, hogy felkészültek. De a Fidesz sem.
2010/02/26 - 16:33 Szent Korona Rádió

Dilemma előtt állhat az MSZP az első forduló előtt: azokon a területeken, ahol a Jobbik beelőzi, vagy állva hagyja jelöltjét, vállalva annak kockázatát, hogy megbélyegzik: segített a szélsőséges pártnak mandátumot szerezni, vagy visszalépteti jelöltjét a Fidesz javára.

Itt az idő, hogy a magyar közvélemény felkészüljön: a választások első fordulója mindent fel fog borítani a magyar politikában. Az első forduló eredményének ismeretében válik majd nyilvánvalóvá, hogy teljesen új pártszerkezettel állunk szemben, amely az eddigiektől eltérő törésvonalak mentén kényszerítheti tárgyalóasztalhoz a pártokat - írja legfrissebb blogbejegyzésében Gyulai Attila.

A Political Capital (nemzeti ellenállás ellen legjobban és legtöbbet kutató cég - a szerk.) ügyvezető igazgatója szerint biztosra vehető, hogy számos választókerületben a Jobbik végez majd a második helyen, a szocialisták pedig a harmadikon. Sőt, arra is van esély, hogy néhány kerületben a Jobbik megszorongatja a Fideszt. Sőt, azt sem zárhatjuk ki, hogy lesz, ahol a jobbikos jelölt élről nézhet a második forduló elébe. Ilyenkor nem lesz jó harmadik helyen végzett MSZP-jelöltnek lenni, főleg, ha jóval kisebb lesz a különbség az első két helyezett között, mint a második és a harmadik között.
--------------------------------------------------------------------------------- ------

Mindenki kinevetett amikor több mint egy éve a fidesz-maszop nagykoaliciós lehetőséget felvetettem. Fideszes barátaim közölték velem hogy marha vagyok, csak nem gondolom hogy Orbán vala is közeledhetne maszopékhoz!!! Vajon ha egy hónap múlva mégis bekövetkezik a "lehetetlenség" tiltakozik-e a fideszes tábor, vagy csak bambán tudomásul veszi ezt is???

Kérem nagyon szépen hogy terjesszétek a tényt hogy CSAK AZ ELSŐ FORDULÓ FONTOS mindazoknak, akik már kijelentették hogy ha kerületükbe a fideszes nem jön be, majd a második forulón Jobbikra szavaznak! Emlékezzenek 2002-re és a remek-nagy-karizmatikus Orbán pofára esésére!!!!! Vagy az első fordulóban elsöprő sikere lesz a Jobbiknak, vagy tegyük le véglegesen a lantot.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fenyegető nagykoalíció
  2010-02-28 08:49:51, vasárnap
 
  JOBBIK K Ö Z L E M É N Y E

A magyar demokráciát a lopakodó nagykoalíció fenyegeti. A két hamis és bukott törpepárt már egymásra fanyalodott, most úgy tűnik, hogy a Fidesz és az MSZP fog össze, hogy megakadályozza a radikális változást.

Az elmúlt húsz évben a magyar társadalom számos információt szerezhetett arról, hogy a felszíni viták mögött a parlamenti pártok gazdasági háttere igazából összeér, hogy a háttérben komoly összefonódások vannak. A 70/30-as felosztásról mindenki hallott, a korrupciós ügyek listáját pedig hosszúsága miatt lehetetlen volna felsorolni. Ezt a társadalmi érzetet csak tovább erősítették azok a pillanatok, amikor a pártok közösen szavaztak a magyar nemzet ellen, emlékezzünk csak a Lisszaboni Szerződés olvasás nélküli elfogadására.

A Jobbik EP-választáson elért sikere azonban a korábban csak sejtett egyarcúságot egyre inkább napvilágra hozta. A parlamenti pártok megriadtak az új erő adta kihívástól és megkezdték húsz éves, hazugságokra épített rendszerük körülbástyázását. Ennek ékes bizonyítékai a rádiófrekvenciák gyanús és sebtiben történt kiosztása vagy a titkosítások feloldásának közösen megszavazott szigorítása. Utóbbi három hónappal a választások előtt egyértelműen a Fidesz és az MSZP abbéli szándékából fakadt, hogy a Jobbikot megakadályozzák az igazság nyilvánosságra hozásában. A pártvezetők - Bajnai és Orbán - eközben egymással versengve szélsőségesezték le a Jobbikot.

Az országgyűlési választási kampány hajrájában a Jobbik további megerősödésétől úgy megrettentek a Fidesz és az MSZP vezetői, hogy most már leplezni sem tudják összefogási szándékaikat. Emlékezzünk Hegedűs Zsuzsa szociológus (állítólag a Fidesz miniszterjelöltje) kijelentésére, mely szerint mindenkit meg kell győzni arról, hogy bárkire szavazhat, csak a Jobbikra nem. Hétfőn Bajnai Gordon tette fel az i-re a pontot, aki miután jó demokrataként és hazafiként dicsérte meg Orbán Viktort, felszólított a közös küzdelemre, mondván: a ,,hasonló a hasonlónak örül". A Fidesz szónokai pedig ahelyett, hogy kikérték volna maguknak az ajánlkozást, cinkos némasággal hallgattak a nagykoalíciós közeledés egyre nyilvánvalóbb tényeiről.

Arra kérünk minden jóérzésű magyar embert, hogy április 11-én ne hagyják, hogy nagykoalíciós formában folytathassa az elmúlt húsz év pusztítását az MSZP és a Fidesz. Akadályozzuk meg együtt a nagykoalíciót! Radikális változást akarunk, nem a hazug politikusok, hanem a nép nevében. Válasszuk a rosszabb helyett ezért a Jobbikot!



Vona Gábor,

a Jobbik elnöke
Jobbik Médiaosztály
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgári?, mint fosztóképző
  2010-02-24 21:46:18, szerda
 
 

Stoffán: ?Polgári?, mint fosztóképző





A Fidesz mindenesetre nem titkolja: akár nyomásgyakorlással is igyekszik elejét venni a Jobbik további erősödésének. A Fidesz helyi szervezetei nagyon keményen számon tartják például, hogy mely vállalkozók segítenek a Jobbiknak, akár pénzzel, akár természetbeni juttatásokkal (például hangosítás, busz biztosítása, stb.), és ők ? ezt informálisan közlik is velük ? nem nagyon számíthatnak majd arra, hogy a párt partnernek tekinti majd őket, ami természetesen azt jelenti, hogy nem rendelnek tőlük szolgáltatást. (barikad.hu ? hirszerzo.hu)



A fenti hír, amely ellenőrizhető és valóban egy döbbenetes újságcikket idéz (http://www.hirszerzo.hu/cikk.fordulat_elott_eloretoro_jobbik_tanacstalan_fidesz_ es_mszp.141301.html), eszembe juttatja a Szentendrei Ferences Gimnázium néhai történelemtanárának, dr. Vas József szaléziánus szerzetesnek az iránymutatását: - ?Amikor valamire azt mondod, hogy szocialista - mint például a demokráciára, erkölcsre stb -? akkor a szocialista szó fosztóképzőként szerepel a mondatban.?



Most újabb fosztóképzőt ismerhettünk meg, a ?polgári demokrácia? szóösszetételben. Ugyanis a demokrácia ? ha volna ilyen ? az nem párthoz, eszméhez vagy nemzethez kapcsolódik, hanem a néphatalmat jelenti, minthogy a ?demokrácia szó az ógörög ?????????? (demokratia) szóból származik, jelentése a nép uralma. A szó töve a ????? (démosz) nép szó, a ??????? (kratein) jelentése uralkodni, a ?? (ia) pedig egy képző.? ? Wikipédia.

Most mégis azt tapasztaljuk: a Fidesz azt hitte, hogy a demokrácia csak a mai parlamenti pártok ország vezetése alatt működhet. Van a szociknak, van a szadesznek, az MDF-nek, a Fidesznek, de másnak nincs. Mintegy kártyapaklit, úgy képzelték el a dolgot. Akinek osztottak 1990-ben, annak lehet demokráciája, akinek meg nem osztottak, annak nem lehet demokráciája. A népnek pedig nem osztottak. A népnek kuss van! Ha pedig a nép pofázni mer, akkor a népet lehet halomra lőni, mert van már a Lisszaboni Szerződés által felhatalmazott EU-SS, amit lehet, pont 2006-ban próbáltak ki a pesti utcán. Igaz, ez csak feltételezés? Ám, a mostani választási kampány megrettentette a hivatalosan egy és oszthatatlan, mást nem tűrő nemzeti erőt(lenséget), a Fideszt. És ezért a Fidesz fenyeget, kétmillió embert levegőnek néz, és zsarol. Ez pedig nem nagyon szép, és mindenképpen visszaüt. Mert mit is mond a cikk? Azt mondja, hogy aki a Jobbiknak segít, megrendelését elvégzi, az a Fidesztől nem kap majd megrendelést, és éhendögölhet vagy elmehet az országból, ahogy azt a zseniális, de kissé kinkelős gyurcsányferi javasolta. A demokrácia tehát mégsem az, aminek 1990-ben a Fidesz, az MDF, és ki tudja még hány párt hirdette eufórikus rendszerváltást hazudozó bódulatában.



Merthogy: - ha kétmillió magyar embernek elege lett a húsz éve hazudozó többpártiságból, a lopásból, kezdve a kárpótlási jegyekkel, s befejezve (ha befejezve?) a BKV-s, MÁV-os, DRV-s és ki tudja még milyenes rablásokkal, és egy olyan pártra szavaz, amelyik magyarul gondolkodik, magyar érdekek mentén politizál és hidegrázást kap a multik és a bankok mesterkedéseitől, a magyar lakosság kizsigerelésétől és egyéb belső problémáktól, akkor az már nem is olyan demokratikus, és nem is olyan modern, mint amilyennek ma illik lenni a nagy kohóban, Európában. A többi párt nem olvasott Teleki Pált, aki azt mondta: ?Hit nélkül nem fogunk kiutat találni abból a nagy káoszból, amely ma a világon uralkodik.? Másutt így int a néhai meggyilkolt miniszterelnök: ?A mi feladatunk ezekben a rettenetes időkben a világgal szemben az, hogy megtartsunk egy nemzete a világnak.? A legfontosabb idézet, amely Teleki gróf látnoki képességeiről tesz tanúbizonyságot, a következő: ?Minden nemzet akkor adja a legtöbbet az emberiségnek, önmagának, és a vele barátságban élő nemzeteknek, mindazoknak, akiknek az érdekeit szolgálni kívánja, ha legjobban éli ki nemzeti formáját, saját jelleme szerint. Magyarországot magyarul kell vezetni, magyar formák, a magyar élet formái szerint.?



Tehát, nem hazudozva, nem félrevezetve, nem ígérgetve, nem meglopva a nemzetet, nem elvéve annak hitét és Isten iránti elkötelezettségét, erkölcsi normáit.



Ha Teleki Pál nagyszerű útmutatását követjük, nem hibázunk. Ha azonban megkérdőjelezzük e nagy magyar politikus, gondolkodó, hitében rendíthetetlen ember szellemi hagyatékát, semmi reményünk és jövőnk nem lehet a világban, a Kárpát-medencében. Beolvadunk Európa szellemi és erkölcsi mocsarába, elvesztjük hagyományinkat, ősi értékeinket. Hiszen Európa célja ez! A mai parlamenti pártok pedig ezt a célt szolgálják, amikor olvasatlanul írnak alá olyan szerződéseket, mint a Lisszaboni Szerződés, amely minden jogot, függetlenséget és nemzeti jegyet elvon.



A Jobbikról a huszadik század legkegyetlenebb eszmeiségét hordozó, gyilkos elődökkel bíró párt miniszterelnöke dönti el, hogy az demokratikus vagy nem. Szerinte nem az. És sajnos a Fidesz szerint sem az, noha mindkét párt vezetői tudják, hogy amikor a Jobbikot gyalázzák, véd-és dacszövetséget, netán nagykoalíciót kötnek e páttal szemben, akkor a magyar állampolgárok alapjogát, a szabad, demokratikus véleménynyilvánítás, a szabad választás és eleve a szabadság gyakorlásának jogát tiporják sárba. Talán az elmúlt húsz évben kellett volna bebizonyítani azt, hogy képesek egy virágzó, biztonságos és erkölcsös Magyarország megteremtésére. Nem ezt tették. Olajat szőkítettek, kivonultak Trianon évfordulóján a Parlamentből, megszavazták minden feltétel nélkül egyes országok EU-csatlakozását, és végül a már említett Lisszaboni Szerződést. És, hogy el ne felejtsem, ma ugyanazok ígérgetik a magyar föld eladásának megakadályozását, akik aláírták azt az uniós csatlakozás előtt.



Ezzel szemben mit is tett a Jobbik eddig? Semmi olyat, ami a magyar érdekek ellen szólna. Semmit, amiért büntetőjogilag felelnie kellene. Hiszen igazat beszél, valós problémákat vet föl, és van programja minden, a Hazát és a Nemzetet érintő ügyre. Igaz, nem valamifajta álszent és diplomatikus formában teszi mindezt, ám nem róható fel húsz év aljas diktatúrái után senkinek, ha végre őszintén és leplezetlenül védi a nemzeti érdekeket. Eért aztán nem demokratikus? mondják. Csak értelmezhetetlen ez az állítás, mert akiket a nép szeret, programját magáénak vallja, kiutat lát, és magyar jövőt sejt, vagy abban remél, az a demos! Azaz, a nép. S lehet, hogy fájdalmas ez az eddigi parlamenti pártok számára, de a Jobbik létrejötte, megszületése, és országos sikere nem a Jobbik bűne ? ugyanis ez nem bűn. Bűn azonban az, hogy a magyar parlamenti pártok nem voltak képesek olyan politikát folytatni, amelyben húsz év után nem volna szükség a Jobbikra. Ha ma lét-, anyagi-, jog és egyéb biztonság lenne Magyarországon, akkor bizonyára Vona Gábor és a jobbik minden tagja valamelyik parlamenti párt tagjaként szolgálná a Hazát és a Nemzetet. Tehát nem a Jobbikot kellene gyalázni és sárral dobálni, hanem egy szép nagy parlamenti tükröt kéne teleköpködnie mindazoknak, akik e húsz évért felelősek.



Talán érdemes volna ezen is elgondolkodni, mielőtt a polgári demokráciában a ?polgári? szó épp olyan fosztóképző lesz, mint a szocialista volt? (ma is az). Persze, vannak hibák, vannak meggondolatlan elszólások, vannak a tapasztalatlanságból eredő lépések, amelyekbe bele lehet kötni. Két dolog nincs: Hazudozás és törvénytelenség.

Nos, ez az a párt, amely ellen összefog a Fidesz és az MSZP. Azaz, aki eltűrte, és aki elkövette? Mert ők európai demokraták. És magyar fosztóképzők.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyközi szekérjárat
  2010-02-24 20:51:37, szerda
 
  Helyközi szekérjárat

Sajátos megoldást talált ki buszpótlónak a szakáldi polgármester: a faluban Ökrös szekér jár majd, mivel a Volánnak nem éri meg több buszt járatni. A KRESZ szerint nincs akadálya annak, hogy Ökrös szekér közlekedjen a közutakon. A falu így tehát már érzi a "reformok" és az Unio áldásos hatását.

Szakáld község Miskolc és Tiszaújváros között terül el, hatszázan lakják. Ahogy a polgármester fogalmaz, Dolgos emberek, mindösszesen a munkanélküliség 10 százalékos. A környező városokba, településekre járnak dolgozni az emberek.

Február elsejétől azonban a Volán megszüntette a járatai nagy részét, a vasútvonalat pedig két éve bezárták. Akinek nincs autója, nem nagyon tud kimozdulni a faluból - mondja Treznai István polgármester, aki húsz éve áll a település Elen. Reggel hat órakor megy egy busz, egy délutános műszakból nem lehet hazajutni. A polgármester többször tárgyalt a Volánnal, amely hajthatatlan: nincs annyi utas, amiért megérné egy járatüzemeltetés, pedig a környező községekkel együtt még az üzemanyagköltségbe is beszállnának egy kis Falvak önkormányzatai. Tehetetlenségében a polgármesternek támadt egy ötlete: Ökrös szekérrel helyettesítik a buszjáratot.

Ha az engedélyezések beszerzése után elindul majd az Ökrös szekér, akkor egyik oldalára az lesz felírva, hogy Szakáld-Miskolc, a másik oldalára pedig, hogy Európai Unio - mondta a rádiónak a település polgármestere.

Nem éri meg a Volánnak

Az utasforgalom nem indokolja, hogy több járatot üzemeltessenek - reagált a kezdeményezésre a Borsod Volán. Ujj Zsuzsa "PR-manager" szerint egyébként Alapvető változások nem történtek a menetrendben az elmúlt időszakban. Az iskolás járatokat ma már egy magántársasággal üzemelteti az önkormányzat és nem a Borsod Volán Zrt.-vel. A többi járat megmaradt Azonban ugyanúgy, mint eddig. Miskolcról Tiszaújváros felé öt, Nyéken át pedig hét járattal lehet eljutni Szakáldra naponta.
Érkezett olyan kérés a társasághoz, hogy egy járat Mezőcsáti térjen kell Szakáldra, de a rossz útviszonyok miatt egy csuklós busz nem tud befordulni a település felé - magyarázta Ujj Zsuzsa, miért utasították el a szakáldiakat.

A rendőrség viccnek hitte

A Kossuth Rádió megpróbált utánajárni annak, milyen engedélyek szükségesek az üzemeltetéséhez Ökrös szekér, egyáltalán szabályozza-e ezt a KRESZ. Az ORFK-n először azt hitték, viccelnek, de aztán írásban válaszoltak a kérésekre. Igaz, nem Mindegyikre.

Különböző paragrafusokra hivatkozva többi között azt írjak: az állati járművel vont járművel szorosan az úttest szélén kell közlekedni. Főútvonalon Azonban csak akkor lehet, ha más útvonal nem áll rendelkezésre. Sajnos több kérdésre nem kaptak választ. Például arra, hogy SZÜKSÉG van-e biztonsági övre, vagy milyen engedélyek kellenek.

(English Rádió)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
MSZP versben szedett "jókívá
  2010-02-24 18:58:58, szerda
 
  MSZP versben szedett "jókívánsága" az ország népének

2010.02.24 |




"Nekünk semmi nem elég, ki nem haver - csőcselék."

Mire számíthatnánk ha az MSZP ismét megkaparintaná a hatalmat.

Gróf Endre közgazdász Pécs
MSZP-s ,,jókívánság" a népének

"Én vagyok a Bajnai,
ti meg az ország barmai.
Becenevem Libás Gordon,
engem őriz minden kordon.

Barátom a Gyurcsány Feri,
zsebünk ezért pénzzel teli.
Nem fog rajtam semmi átok,
a magasról tojok rátok.
Lelkiismeretem nincsen,
ez nekem a legfőbb kincsem.

Nem lehet itt semmi gikszer,
én lettem a főminiszter.
Korlátlan a mi jogunk,
ezzel élni is fogunk.
Nektek viszont nincsen jog,
megmondtam, hogy fájni fog.

Bizony nagy a mi eszünk,
tőled mindent elveszünk.
Nekünk semmi nem elég,
ki nem haver - csőcselék.
Nem jött be a Pannon Puma?
Majd bejön egy másik duma.
Dübörög a gazdaságunk?
A lábunkon alig állunk.

A magyar sose haladhat,
minket bárki megb...hat.
És ha télen hideg lesz,
ha megfagysz, hát megdöglesz.

Azt mondod, hogy meghalsz éhen?
Megtehetted volna régen.
Majd kapsz sírodra virágot,
mi eladjuk az országot.

Az országból mehettek,
külföldön tán ehettek.
Helyetted majd lesz itt ember,
Izraelből, mint a tenger.
Nem kell nektek szaporodni,
azok fognak sokasodni.
A romákkal jóban lesznek,
bajt, problémát lerendeznek.
Remélem, hogy ránk szavaztok,
na viszlát, szevasztok!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hideg van???? Minden relatív.
  2010-02-23 21:10:21, kedd
 
  Hideg van???? Minden relatív....Lássuk csak ))

+ 20°C A görögök felveszik a pullóverüket

+ 15°C A jamaicaiak bekapcsolják a fűtést (persze, ha van nekik!?).


+ 10°C Az amerikaiak reszketnek a hidegtől.
Az oroszok a kiskertekben uborkát ültetnek.

+ 5°C Lehelletünk már látszik.
Az olasz autók felmondják a szolgálatot.

+/- 0°C Amerikában megfagy a víz.
Oroszországban a víz egy kicsit sűrübb lesz.

- 5°C A francia autók felmondják a szolgálatot.

- 15°C A macska köti magát, hogy veled aludjon az ágyban.
A norvégek előveszik a pullóverüket.

- 18°C Oslóban bekapcsolják a fűtést.
Az oroszok a szezon végén utoljára utaznak a dácsára.

- 20°C Az amerikai autók nem indulnak el.

- 25°C A német autókat nem lehet indítani.

A jamaicaiak kihaltak.

- 30°C A hatóságok napirendre tűzik a hontalanok kérdését. A macska a pizsamádban alszik.

- 35°C Túl hideg van ahhoz, hogy gondolkozz.

A japán autókat nem lehet elindítani.

- 40°C A svéd autók felmondják a szolgálatot.

- 42°C Europában már nem működik a közlekedés.

Az oroszok a fagylaltot még az utcán eszik.

- 45°C Vannak még görögök?

- 50°C A szemöldökök megfagynak két pillantás között. Alaszkában a fürdőszobák kisablakát fürdéskor bezárják.

- 60°C A fehér medvék délebbre vonulnak.

- 70°C A pokol is befagyott.

- 73°C A finnek menekítik a Mikulást Lappföldről.

Az oroszok felveszik a füles sapkájukat.

- 80°C Az oroszok nem veszik le a kesztyűjüket még a vodka pohárba öntésekor sem.

- 114°C A spiritusz megfagy. Az oroszok nagyon dühösek
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Helytelen a magyar állampolgá
  2010-02-23 20:25:28, kedd
 
 
Helytelen a magyar állampolgárság kiterjesztése egy libsi "német" lap szerint

2010-02-22. 16:55 Kuruc.info

Mi is lenne, ha mi, magyarok tervezünk valamit, ami a nemzeti érdekeink védelmét szolgálná és az európai libsik nem szólnának semmit. Talán a világ is összeomlana, mert - mint az a Süddeutsche Zeitung liberális napilapból kiderül - a románoknak, szerbeknek, horvátoknak szabad megadni az állampolgárságot határaikon kívül élő nemzettársaiknak, nekünk nem. Legalábbis ezt próbálja megindokolni egy álnémet néphóhér, amint az alábbi hírből kiderül.

A liberális német lap tudósítója, Michael Frank bécsi keltezésű írásának alcímében azt emeli ki, hogy a magyar jobboldal a szomszédos országokban élő valamennyi magyart honfitárssá akarja tenni, ami - mint fogalmazott - egy olyan, helytelen gesztus, amelyre számos példa van már.

A tudósító előrebocsájtja, hogy Magyarországon az áprilisi választások eredményeként a "néptribun" Orbán Viktor vezette nemzeti konzervatív Fidesz - ha a közvélemény-kutatások nem tévednek - nagy, akár kétharmados többséghez is juthat a parlamentben, s a szomszédos országok politikusai "rettegnek" ettől. A Fidesz vezetői ugyanis nem hagynak kétséget azon szándékuk felől, hogy a határon túl élő magyaroknak automatikusan megadják a magyar állampolgárságot. Valójában csaknem hárommillió emberről van szó - jegyzi meg a szerző, hozzátéve: a szomszédok mindezt a szuverenitásuk elleni támadásnak tekintik.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a tervnek vannak "előfutárai". Így - mint írja - Európai Unión kívüli országok állampolgárai a kettős állampolgárság révén mind gyakrabban válnak rövid úton uniós állampolgárokká. Brüsszelben tanácstalanság uralkodik azzal kapcsolatban, miként reagáljanak erre a fejleményre - véli a tudósító, s felveti a kérdést, vajon egy európai állampolgárság segítene-e a más országokkal szembeni, hasonló nemzeti túlkapások megelőzésében?

Közép-Európában, s legújabban Magyarországon is, csupán a régi ágyúkat töltötték újra - fogalmaz a lap, rámutatva: az első világháború utáni trianoni szerződésben Magyarország területét olyan nagy mértékben csökkentették, hogy magyarok milliói kerültek a kulturális anyaországon kívülre. Azóta a "trianoni komplexus" a hazafias önsajnálat, illetve a szomszédos országokkal való együttélés megzavarását célzó politikai manőverek állandó forrása - teszi hozzá.

A lap emlékeztetett arra, hogy 2004-ben az ellenzéki Fidesz kezdeményezésére Magyarországon már tartottak egy népszavazást a kettős állampolgárság bevezetéséről. Az akkori szocialista-szabad demokrata koalíció ellenezte a lépést, s a referendum a 25 százalékos részvételi küszöbön elbukott. A magyarok - mint írja - akkoriban nem akarták a Kárpát-medence "vad emberének" szerepét játszani. Ha viszont a Fidesz, ahogy jósolják, most mégis megkapná az alkotmány módosításához szükséges parlamenti többséget, akkor tervének megvalósításához többé már nem lenne szüksége semmiféle népszavazásra. Ha mégsem, akkor a nacionalista Jobbik párt különösen erőszakos szélsőjobboldali és romagyűlölő képviselői segítik majd minden bizonnyal ebben - hangoztatja Michael Frank.

A cikkíró úgy értékeli, hogy a Magyarország és a szomszédos országok közötti "hagyományos" nézeteltérések ellenére az Európai Unió nyomására eddig sikerült egyfajta elviselhető modus vivendit találni. A nemzeti jobboldaltól eredő kettős állampolgársággal való fenyegetés mindezt megkérdőjelezi - fogalmaz a szerző. Ugyanakkor rámutat: mégis az egész egy kettős játék, amire Magyarország éppen legélesebb bírálóival szemben hivatkozhat.

A térség legnagyobb "állampolgárság-szédelgője" mind a mai napig Románia - írja a lap, emlékeztetve arra, hogy Bukarest évekkel ezelőtt titokban mintegy 300 ezer moldovai számára állított ki román útlevelet, ahogy Bulgária is legkevesebb 40 ezer szláv macedónt látott el útlevéllel. Az Európai Unión kívülről érkező szabályos invázió azonban először igazán Horvátország csatlakozásával fenyeget, Bosznia-Hercegovina valamennyi horvát származású állampolgára ugyanis rendelkezik az "anyaország", azaz Horvátország útlevelével. Az unió ezáltal - ha Horvátország esetleg már 2011-ben csatlakozik - félig Boszniát is felveszi, hacsak előtte nem jön létre valamilyen megállapodás Zágrábbal.

Az EU testületei mindezzel szemben különös módon tétlenek - írja a tudósító, aki szerint mindenekelőtt a kettős állampolgárság ellen érvényben lévő európai megállapodást kellene nagyobb határozottsággal érvényesíteni. Egyúttal úgy vélekedett: a nemzeti határokon túli saját etnikumhoz való tartozás törekvéseinek levezetése, illetve a kontinentális identitás erősítése érdekében talán okosabb lenne az európai uniós állampolgárság bevezetése, annak minden nagyvonalúságával együtt, de szigorúan kizárva azokat a csoportokat, amelyek egyelőre nem tartoznak az EU-hoz. (MTI)

Ajánló: A trianoni diktátum előrendelhető 10% kedvezménnyel! (x)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai: Orbán és Mesterházy de
  2010-02-23 20:24:03, kedd
 
  Bajnai: Orbán és Mesterházy demokrata, a Jobbik szörny
NOL 2010. február 22.

Magyarország a világgazdasági válság alatt állva maradt; a kormány kezelte a válságot, utat nyitott a fellendüléshez - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök utolsó parlamenti beszédében. Utódjának adócsökkentést javasolt, szerinte 2014-re lehet eurónk. A Jobbikot szörnynek nevezte, amely tönkreteszi az országot. Frissítve.


Bajnai Gordon szerint Magyarország a világgazdasági válság alatt állva maradt; a kormány kezelte a válságot, megvédte a polgárokat, utat nyitott a fellendüléshez. A miniszterelnök hétfői, az Országgyűlés utolsó ülésnapján elmondott napirend előtti beszédében kiemelte: nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel mondhatta ki ezt a mondatot a kormányzás 10 hónapja után. A kormányfő a válságkezelést megköszönte a felelős többségnek, és a magyaroknak, akik megvalósították, elviselték a válságkezelő programot.

Bajnai Gordon miniszterelnök a következő kormánynak és parlamentnek azt javasolta, hogy lépjen meg adó- és járulékcsökkentést, és ezt elsősorban és "mindenek előtt" a munka terheinek csökkentése érdekében tegye.

Utódjának adócsökkentést javasol

A miniszterelnök kifejtette, hogy a magyar gazdaság 2011 után 4 százalék körüli mértékben bővülhet, és ez alatt 2.000 milliárd forintnyi többletforrást kínál a közös tervekhez. A kormányfő azt javasolta, hogy ennek az összegnek egy szeletét a jövőre, vagyis a versenyképesség javítására és a növekedés fenntartására fordítsák; lépjenek meg adó- és járulékcsökkentést.

Bajnai Gordon szerint nincs most helye a felelőtlenségnek, a csodavárásnak és az illúziókeltésnek, nem lehet feladni a józan ész politikáját. A miniszterelnök azt mondta: az ország aktuális vezetőinek arra kell felkészíteniük Magyarországot, hogy a következő tíz évben mostohábbak lesznek körülmények, mint amilyenek a válság előtti évtizedben voltak.

Az ország vezetőinek olyan korszakra kell felkészítenie Magyarországot, amikor lassabb lesz a fejlett világ növekedése és élesebb lesz a verseny a munkahelyekért, a hitelekért, a piacokért - mondta összegző beszédében a kormányfő. Hangsúlyozta: ebben a helyzetben kell helyt állni, ezt pedig csak a józan ész diktálta felelősséggel lehet.

2014-től lehet eurónk

Bajnai Gordon szerint 2014 január elsején bevezethető Magyarországon az euró "ha a választások után is marad elég bölcsesség és kitartás". A miniszterelnök azt mondta: az euró 2014-es bevezetéséhez fegyelmezett és takarékos költségvetési politikára, célzott társadalompolitikára, és nem utolsó sorban az ezekre szóló világos felhatalmazásra, egyszóval felelősségre van szükség.

A kormányfő három nemzeti cél kitűzését javasolta: elsőnek a magyar euró bevezetését, másodiknak a foglalkoztatás bővítését, a harmadiknak pedig a gyors gazdasági növekedés beindítását jelölte meg. Utóbbi kapcsán leszögezte: ha nem térnek le az "áldozatvállalással most kijelölt útról, ha a józan ész gazdaságpolitikáját folytatják", akkor 2011-2014 között elérhető a 4 százalékos átlagos éves növekedés.

Orbán és Mesterházy is demokrata, hazafi

Bajnai Gordon azt javasolja a Fidesznek és az MSZP-nek, hogy legalább a szélsőjobbal szembeni fellépés legyen olyan téma, amelyben összefognak, vagy legalábbis nem játsszák ki egymást egymás ellen. "Demokrata és hazafi Orbán Viktor is, demokrata és hazafi Mesterházy Attila is. Lehet, hogy csak ennyi a közös nevező, de ez közös nevező, és ez elég lehet ahhoz, hogy Magyarország legyőzze a szélsőjobb veszélyt" - fogalmazott a kormányfő hétfőn a parlamentben.

Szörny született: a Jobbik

"A fanatikus politikai szembenállásból egy szörny született, és most itt áll, az ajtónk előtt. Dörömböl, hogy eresszük be. Azt is mondja, hogy ránk töri az ajtót és szétveri a berendezést, és beveri a képünket, ha nem tetszik neki. Kijutott az Európai Parlamentbe és most be akar jutni ide, a magyar Parlamentbe" - mondta a kormányő, kiemelte, hogy a Jobbikról beszél. Hozzátette: Az a baj a Jobbikkal, hogy tönkreteszi a hazánkat, nem megoldásokat kínál, hanem bűnbakokat.

Hangsúlyozta: több a hasonlóság a Fideszben és az MSZP-ben, mint e kettő és a Jobbik között. A Fidesz és az MSZP - akármennyire is "tűz és víz", egyaránt demokraták gyülekezete. "A szélsőjobb - és most a Jobbik politikai haszonélvezőiről, vezetői politikusairól és nem a támogatóiról beszélek - pedig nem elkötelezett demokraták gyülekezete."A két nagy pártnak úgy kell megküzdenie egymással, hogy ne a demokrácia legyen a vesztes. Ha a szélsőjobb a nevető harmadik, a másik kettő egyaránt kikapott. Akkor a győztes is nagy árat fizet a győzelméért - fogalmazott a kormányfő.

Bajnai "a legjobb tudása szerint" volt kormányfő

Bajnai Gordon szerint az elmúlt tíz hónapban "a legjobb tudása" szerint dolgozott miniszterelnökként. Azt mondta: az elmúlt tíz hónapban azt tette, amit párton kívüli miniszterelnökként tehetett azért, hogy Magyarország önmagából kihozza a legjobbat. "Nem akartam megváltóként feltűnni, rajongókat gyűjteni és korszakot csinálni" - fogalmazott. Hozzátette: "szakszerűen, a lehető legkevésbé megosztó módon, tisztességgel, határozott, de visszafogott hanggal, eredményesen" igyekezett dolgozni, és annyit végezni a rengeteg feladatból, amennyit egy év alatt csak lehet, és mindig a nehezét venni előre. Tettem, amit a békés, gyarapodó, modern, európai Magyarországért miniszterelnökként tehettem, a legjobb tudásom szerint, nem tévedhetetlenül, de nagy igyekezettel - fogalmazott.

A Fideszt nem hatotta meg Bajnai 'édes-bús búcsúbeszéde'

A Fidesz szerint Bajnai "édes-bús búcsúbeszédében" levetette magáról a felelősséget. A KDNP úgy véli, az elmúlt időszak hibás kormánypolitikájával a kabinet egy évtizedet vett el minden választó életéből. (...)

Mesterházy: nem lehet kukába dobni az elmúlt nyolc évet

Az MSZP kormányfőjelöltje, frakcióvezetője szerint nem lehet az elmúlt nyolc évet kidobni a kukába és az ország közös sikere, ahogy a gazdasági válságot kezelni tudták az elmúlt tíz hónapban. (...)

Dávid Ibolya: az osztogatás korrupcióhoz vezetett

Az MDF elnöke szerint a koalíciós kormányzásnak az alacsonyabb foglalkoztatást, az erősödő szélsőségeket és a burjánzó korrupciót köszönheti az ország. (...)

Kóka János: Az elmúlt tíz hónap sikeres volt

Az SZDSZ frakcióvezetője szerint a gazdasági válság kezelése sikeres volt, ellentétben a társadalmi válságkezeléssel.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 183 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.