|
1/8 oldal
|
Bejegyzések száma: 76
|
|
|
|
2010-05-31 20:49:30, hétfő
|
|
|
Emberek milliói döntenek úgy, hogy nem lesznek érzékenyek. Vastag bőrt növesztenek maguk köré, hogy senki ne okozhasson nekik fájdalmat. De ennek nagy ára van. Senki sem okozhat nekik fájdalmat, de boldoggá sem teheti őket senki.
|
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 20:38:54, hétfő
|
|
|
Egy egyedülálló férfi egy alkalommal már nagyon vágyott egy nőre, ezért elment, hogy felkutasson egy prostit.
Elvitte egy motelbe a nőt, de útközben észrevette, hogy valami nincs rendben, az a bizonyos testrésze nem nagyon akar engedelmeskedni és eléggé puhácska maradt. A motelszobába érve tehát megkérte a prostit, hogy várja meg, kiszalad a fürdőszobába egy pillanatra.
Ahogy a félsötét fürdőhelyiségben matatott, szerencsére rálelt egy kis doboz kenőcsre, amivel alaposan bemasszírozta az ominózus tagot, majd elégedetten ment vissza a nőhöz. Lefeküdt vele, akivel egy fenomenális aktusban volt része, minden tökéletes volt.
Ezután már furdalta a kíváncsiság, hogy miféle különleges krém lehetett az, amit használt. Kiment ismét a fürdőszobába és elolvasta az aprócska címkét: "Tyúkszem kenőcs. Használat után a bekent részt megkeményíti, kiszárítja és aztán az magától leesik."
|
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 15:46:48, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
100 g cukor
100 ml víz
6 db zselatinlap
1 citrom leve
350 g eper
200 g tejföl
2 tojásfehérje
Pofonegyszerű, ám annál látványosabb vendégváró nyalánkság. Gőzfürdő fölött keverjük össze a vizet a cukorral, majd tegyük picit félre. Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat. Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a megpuhult lapokat, és adjuk a cukros vízhez.
Közben a megmosott eperre csepegtessünk citromlevet, majd nyomkodjuk szét úgy, hogy kásás állagú legyen. Ha megvagyunk, jöhet bele a zselatinos massza is. Addig kevergessük, amíg zselés állagú nem lesz.
Verjük fel a tojásfehérjét, és finoman adagoljuk hozzá a tejfölt, amelyet előzőleg simára kevertünk. Az így kapott masszát öntsük a megfelelő (folpakkal kibélelt) formába, majd tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba. Szeletekre vágva kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 15:44:07, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
2 tojásfehérje
2 kanál citromlé
100 g szétnyomott eper
40 g porcukor
2 kanál felaprított citromfű
Igazi villámédesség igazi ínyenceknek! Verjük fel a tojásfehérjét a citromlével. Utána keverjük hozzá a szétnyomott epret és a porcukrot. Legvégül adjuk hozzá a 2 kanál apróra összevágott citromfüvet. Az így kapott habot szervírozzuk pohárban vagy desszertestálkában, és díszítsük eperrel, macskanyelvvel, citromfűlevéllel |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 15:39:21, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
250 g mascarpone
200 g sűrű tejföl
150 g porcukor
3 tojás
120-150 g babapiskóta
1,5 dl erős presszókávé
3 kanál rum
400 g eper
kakaópor díszítésre
Ha csináltál már valaha tiramisut (nem létezik, hogy nem), akkor ezzel a recepttel is boldogulni fogsz, hiszen minden ugyanúgy történik, mint a hagyományos verziónál: a mascarponét szépen elkeverjük a cukorral és a tejföllel (használhatsz joghurtot is, de akár el is hagyhatod), és hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezután krémmé keverjük az egészet, és hozzáöntjük a felvert tojásfehérjét is (közben feldobunk egy jó erős kávét). Végül a rumot is a krémhez öntjük, és az egész mehet egy tálba. Ha kész a kávé, a piskótákat beáztatjuk, majd elkezdjük lepakolni őket egy nagyobb üvegtálba. A piskótarétegre rakjunk egy réteg krémet és félbevágott epreket, majd folytassuk addig ezt a műveletet, amíg el nem fogy az összes alapanyag.
Fontos, hogy a krémmel fejezzük be a rétegezést, amelyet díszítésként kakaóporral hintünk meg. Pár órára a hűtőbe rakjuk, és hűtve kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-31 15:32:18, hétfő
|
|
|
Hagymás csirkecomb
Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, egyet megreszelünk vagy fokhagymaprésen átnyomunk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a borssal és a sóval, majd a forgóknál kettévágott és bőrétől megfosztott combdarabokat a hagymás krémmel vastagon bekenjük. Legalább 2 órán keresztül, letakarva érleljük a hűtőszekrényben. Akár előző nap is be lehet pácolni. Az étel készítése előtt a húsdarabokat amúgy "maszatosan" lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd a 170 fokos olajban szép pirosra megsütjük (8-10 perc). A hagymakarikákat ugyancsak belisztezzük, és az olajban ropogósra sütjük, majd leszűrve rátesszük a megsült combdarabokra. Salátával és burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom, akkor hagymakarikák nélkül, majonézes mártással kínáljuk. Kissé bonyolultan készíthető, de különleges étel. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-30 19:52:08, vasárnap
|
|
|
Fehér kenyér magokkal
Hozzávalók:
-300g víz
-1 élesztő 7 g
-1 tk cukor
-1,5 tk só
-22,5 g olaj
-500 g liszt (sima)
-2 ek burg. pehely
-kis maroknyi szezám és napraforgó, a tetejére pedig tökmag
Az elkészítés tényleg rém egyszerű:
A kenyérsütőgépbe pakoljuk alulra a folyadékokat és a sót, rá a lisztet, burgonyapelyhet, arra pedig az élesztőt és mellé a cukrot. (szobahőmérsékleten!)
Elindítani a dagasztó-kelesztő programot- kb. 20 perc elteltével sípol, mikor a magokat bele kell szórni, de előbb is betehető a száraz hozzávalók közé.
1 órán át a dagaszt és keleszt a gép. Ekkor ki kell venni a bucit.
Eközben a sütőt 50 fokra előmelegíteni.
Lisztezett deszkán átgyúrni a tésztát, kerek cipó alakot formálni.
A jénait jó erősen kiolajozni teljes magasságban ( bele fog kelni !!!) és beletenni a tésztát. Megszórni tökmaggal, a jénai tetejét ráhelyezve fél órát az 50 fokos sütőben keleszteni. ( Ha nincs a sütőn ilyen program, akkor meleg helyen kelesszük.)
Még az utolsó előtti pillanatban vízzel a tetejét megspriccelni és az 50 fokos sütőt 180 fokra állítani (ha nem légkeverésen sütünk, akkor kell a 200 fok!), így kezdjük meg a kenyér sütését, tehát most nem lesz előmelegítve teljesen.
50 perc alatt ez a kisebb méretű kenyérke így is szép ropogósra sült.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-30 19:43:25, vasárnap
|
|
|
Fahéjas csíkos csiga muffinformában
-3,2 dl langyos tej
-3 tojássárgája
-8 dkg olvasztott vaj
-1/2 kk. só
-60 dkg finomliszt
-4 ek. cukor
-9 gramm szárított élesztő ( kicsit több, mint egy zacskó!!)
A kétféle színhez:
-fél vaníliás pudingpor
-2-3 ek. kakaó
A töltelékhez:
-15 dkg vaj
-6 ek. cukor
-1 ek. fahéj
A kenéshez:
-1 tojás
Az alaptésztát szokás szerint a gép dagasztotta, de most 25 perc után kivettem és elfeleztem. Ekkor került az első adagba a pudingpor, a másikba a kakaó. Ruganyos, közepesen lágy tésztát kell kapni-ha kell, ekkor lehet az állagot plusz liszttel vagy tejjel beállítani.
Újra összedagasztotta ( most már külön-külön) a gép, majd 2 tálban kelesztettem majdnem 1 órát.
Közben elkészül a töltelék: az olvasztott vajba belekevertem a cukrot, fahéjat.
Mikor a tészták megkeltek duplájukra, akkor újra mindkettőt feleztem, mert egyben túl nagy lenne. Egy fél adag vaníliásat és egy fél adag kakaósat kicsit kinyújtottam nagyjából egyformára, majd már egymásra helyezve nyújtottam téglalap alakúra. Erre kentem rá a töltelék felét. ( A fotón a 2. adag látható, amihez kicsit kevés kence maradt-ennek megfelelően a leírásban emeltem az adagot! )
Feltekertem úgy, mint a palacsintát, jó szorosan, majd 12 darabra vágtam és a kivajazott muffinsütőbe pakoltam.
Ugyanígy jártam el a másik adaggal is. Így 2x 12 csigát kaptam.
A formában picit még keltek, lekentem tojással, majd 175 fokon 15-20 perc alatt megsütöttem. Óriási nagyra nőttek!
A formában hagytam 5 percet hűlni, utána vettem ki rácsra.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2010-05-30 19:37:12, vasárnap
|
|
|
Epres kosárka túrós-mascarpone krémmel töltve
A tésztához:
-19 dkg liszt
-1-2 dkg jó minőségű kakaópor
-7 dkg porcukor
-15 dkg hideg vaj
-2 tojássárgája
Krém:
-25 dkg mascarpone
-25 dkg túró
-3-4 ek. porcukor
-1 vaníliarúd kikapart belseje
A tetejére:
-10-15 db eper ( mérettől függően)
-áttetsző tortazselé
A fentiekből gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam, folpackba gömbölygetve fél órára hűtőbe tettem. ( Akár fagyasztható is! )
Ezalatt előkészítettem a kosárkákat: olvasztott vajjal ecsettel kikentem őket- utólag tudom, ebből az adagból 16 darabra volt szükségem.
A kellőképp lehűlt, szépen nyújtható tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtottam és megfelelő méretű kerek formákat szaggattam belőle. Belenyomkodtam a kosarakba, sütőpapírt borítottam rájuk, erre pedig szárazbab került-hogy a formájukat megőrizzék a kakaós-kosarak sütés közben. ( Ez elég babra munka, ez a dupla beleegyengetés, de muszáj... )
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem. Ekkor kivettem belőlük a papírt a súllyal együtt, majd még 2 percre visszatettem. ( Itt vigyázni kell, mert a tésztaszélek könnyen odakapnak, túlsütni nem szabad, mert törékeny lesz a tészta. )
Pár percet hagytam a formába hűlni, csak akkor vettem ki, a továbbiakban rácson pihentettem.
Eközben elkészítettem a roppant egyszerű, ámde finom krémet, a kihűlt kosarakba töltöttem.
A felszeletelt eprekkel borítottam a sütik tetejét, áttetsző tortazselével, ecsettel átkentem a gyümölcsöt.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/8 oldal
|
Bejegyzések száma: 76
|
|
|
|
2010. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
76 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 294
- e Hét: 1226
- e Hónap: 2218
- e Év: 33947
|
|
|