Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Liszt Ferenc "lélekben magyar"
  2011-10-25 05:53:23, kedd
 
  "Engedtessék meg nekem, hogy a születésemtől a halálomig szívben és lélekben magyar maradjak"

Kétszáz éve született Liszt Ferenc

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóján a világ tizenegy pontján csendült fel a Krisztus oratóriuma 2011. október 22-én, a magyar zeneóriás születésnapján. A helyszínek között szerepelt: Párizs, Bécs, Bayreuth, Vilnius, Prága és Szöul. Hazánkban Eger, Győr, Kecskemét, Sopron és Budapest templomaiban hangzott fel a monumentális remekmű.


A Krisztus című oratórium Liszt Ferenc legnagyobb szabású, egyik legjelentősebb műve. Komponálására rendkívül hosszú időt fordított, a munkát 1855-ben kezdte, az utolsó részekkel pedig 1867-ben végzett. A hatalmas mű három tételből áll: Karácsonyi oratórium, Vízkereszt után, Szenvedés és feltámadás. A latin nyelvű szöveget a zeneszerző maga állította össze a Biblia és a katolikus liturgia szövegeiből. A teljes művet először maga Liszt vezényelte a weimari Herder-templomban (Stadtkirche), 1873. május 29-én. Az oratóriumot Pesten 1873. november 9-én mutatták be a Vigadóban, Richter János dirigálásával. A három órás nagyszerű remekművet a kommunista diktatúra évtizedeiben elfelejtették. Mostani bemutatása a remekmű újra felfedezését is jelenti. Liszt Krisztus oratóriumát a budapesti Szent István Bazilikában a Nemzeti Filmharmonikusok (karigazgató Antal Mátyás) és a Magyar Rádió Gyermekkórusa (karigazgató Thész Gabriella) szólaltatta meg, Kocsis Zoltán vezényletével.

_______________

Liszt születésnapi fesztivál

A Liszt év, mely 2011. január 22-én kezdődött Hazánkban, számos kulturális programra hívogatja az érdeklődöket: - A napokban zajló háromnapos fesztivál részvevői főként azokból a művészekből tevődnek össze, akiknek a Zeneakadémia és annak Liszt Múzeuma már régóta a szívügyük: már korábban is adtak hangversenyt a múzeum javára, illetve ajándékként adott előadásukkal ünnepivé tették a múzeum programjait. A Ránki Dezső - Klukon Edit házaspár, Jandó Jenő, Havas Judit, Egri Mónika - Pertis Attila házaspár, Bogányi Gergely, Lajkó István már régóta a Liszt Múzeum támogatója. A nagyrészt zeneakadémiai tanárokból álló előadóművészek lelkesedésének köszönhető a fesztivál létrejötte, amelynek célja, hogy Liszt születésnapját egykori otthonában együtt ünnepeljük meg. A fesztivál tematikájának fő szála a Faust-megzenésítéseket szövi össze, másik különlegessége, hogy az eddig még kéziratban lappangó, főként Magyarországon őrzött ismeretlen változatok ősbemutatójának kíván lehetőséget adni.



Októberi Liszt-Fesztivál

A háromnapos fesztivál azonban nem nyújt lehetőséget mindazoknak, akik Lisztet játékukkal otthona mellett szeretnék ünnepelni. Ezért az egész októberi matinésorozaton szintén Liszt művei csendülnek fel. A múzeum ily módon egy októberi Liszt Fesztivált is rendez, mely magába öleli a születésnapi fesztivált. Az októberi fesztivált Ránki Dezső szóló hangversenye nyitja, majd a Liszt Ferenc Kamarazenekar lép fel Lajkó István közreműködésével, a harmadik szombat pedig a Liszt Társasággal közösen rendezendő Liszt-nap. A Liszt Múzeum és a Liszt Társaság mindig is szorosan együttműködött Liszt szellemének ápolásában. A Liszt Társaság vezetőségének művészei, Lantos István és Falvai Sándor szintén azok közé a művészek közé tartoznak, akik a múzeumnak már korábban is nagyon sok segítséget nyújtottak előadóművészi és más munkájukkal. Az utolsó októberi matinét pedig Marton Éva és tanítványai adják Liszt dalokkal.



Liszt-évad a Liszt Múzeumban

A Liszt-évad A Liszt Múzeumban szimbolikusan a Beethoven 9. szimfóniájának Liszt által készített átiratával indult Ránki Dezső és Klukon Edit előadásában, vagyis azzal a művel, amely Liszt számára oly fontos volt, és a karácsonyi koncert is Liszt-művekkel zárja az évadot az Országos Széchényi Könyvtár kórusának előadásával.



Budapesti séták Liszt Ferenccel

Liszt Ferenc, az első és egyben legnagyobb külföldön is elismert magyar zeneművész és zeneszerző, mély érzelmekkel ragaszkodott a magyar fővároshoz, amelyben először 11 évesen járt, és amely 58 éves korától otthonává vált. A "Budapesti séták Liszt Ferenccel" című könyv rendhagyó útikönyv, amelynek törzsanyagát öt városnéző séta képezi. A látogató-olvasó a könyv bevezető fejezetében magával Liszt Ferenccel ismerkedhet meg, fordulatos életének fontosabb állomásaival, művészi tevékenységének sokszínűségével, külföldi és budapesti tartózkodásainak áttekinthető összefoglalásával. Az öt séta során a magyar fővárosnak pesti és budai központját járhatja be, azokat a helyszíneket, ahol Liszt is gyakran járt, ahol koncertezett, ahol lakott, ahol tanított, ahol vacsorán, estélyen vett részt, ahol barátai, tanítványai laktak, és ahová szívesen ment látogatóba. Lisztet kísérve az olvasó az egykori főváros zenei és kulturális életébe nyer beletekintést, a könyv lapjain találkozhat a magyar politikai és kulturális élet nagyjaival: Széchényi Istvánnal, Deák Ferenccel, Andrássy Gyulával, Jókai Mórral, és a magyar zenei élet elitjével: Erkel Ferenccel, Mosonyi Mihállyal, Reményi Edével, Hubay Jenővel.

Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral (NFZ) együtt a magyar Liszt-Év nagykövete. A magyarországi Liszt Év fővédnöke Schmitt Pál, köztársasági elnök. Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkára megerősítette: a kormányzat kiemelt feladatának tartja a Liszt Év feltételeinek biztosítását. Az UNESCO a magyar nemzeti bizottság javaslatára a világhírű magyar zeneszerzőt és zongoristát a világ legjelentősebb, 2011-ben megünnepelendő személyiségeinek listájára vette.


Liszt Ferenc a XIX. század egyik legjelentősebb romantikus magyar zeneszerzője. Papírra vetett jegyzetei szerint Liszt magyarnak vallotta magát: "Engedtessék meg nekem, hogy a születésemtől a halálomig szívben és lélekben magyar maradjak... én is ehhez az erős fajhoz tartozom, én is ennek az eredendően szabad népnek a fia vagyok, amelynek még biztosan jobb napokat tartogat a sors!... Vezércsillagom az legyen, hogy Magyarország egykor büszkén mutathasson rám."

Frigyesy Ágnes

(Mellékletben a szerző fotóival)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretet megismerő erő
  2011-10-25 05:44:29, kedd
 
  Emlék Makovecz Imrétől

"Isten léte evidens. Nézzen meg egy falevelet! Hogyan lehet ilyet tervezni? Szimmetrikus minden, s mégis egyedi. Milyen szellem az, amely mindezt fenntartja és kormányozza? Mert a rendszer működik. Hacsak le nem téped a levelet, az örök törvények szerint nő meg. Jelen van egy állandóan megújuló, kreatív, felfoghatatlan színvonalú, befoghatatlan méretű világ, amely nem valahol van, hiszen én is belőle vagyok. Meg maga is, ahogy a kutya, a hernyó, a lepke, a felhő meg minden létező. Mindig fölfele mutogatunk, amikor a Jóistenről beszélünk, ami mókás, mert közben Ausztráliában is fölfele mutogatnak, ami ugye épp az ellenkező irány. Pedig ha Istenről beszélünk, körbe kellene mutatni. Ott van mindenben, bennünk is. A szeretetben, amely a kapcsolatkeresés előszobája, egyben szülőszoba is: ott, és csak ott születik a megismerés. Intellektuális megismerés ugyanis nem létezik. Abban benne van az ítélet, a tetszik-nem tetszik. A szeretet az egyetlen hatékony megismerő erő. Amikor megszűnik a tetszik-nem tetszik kettőssége, és őszintén érdekel, amit, akit látsz, akkor vagy képes a megismerésére. Azaz, ha szereted. Ez nem hit-, hanem ténykérdés. Annyira evidens, hogy én nem is hiszek. Csupán nem vagyok vak. Azt viszont, aki erre a valóságra rányitotta a szemünket, úgy hívják: Jézus Krisztus."

(Makovecz Imre)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Le az AVH-val, vesszen az AVO!
  2011-10-25 05:37:03, kedd
 
  A Krónikás helyszíni beszámolója:
Orbán Viktor Brüsszelbe utazása előtt egyedül ment ki egy koszorúval a Rákoskeresztúri Temetőbe, és tette le kegyeletét 301-es parcellánál, Nagy Imre és mártírtársai emlékének tisztelegve. Szép gesztus volt. Azután rohant a reptérre, mert Brüsszelbe szólította a kötelesség.
Ma, október 23.-án reggel felszálltam a 6-osra a Mechwart ligetnél, a nyugati felé tartva.
Azt hiszem, a Fidesz nagygyűlés lefújásának következményeként rajtam kívül senki nem viselt október 23.-án kokárdát. A döntést az emberek ugyan megértették és elfogadták, de ezzel sajnos az ünnepi hangulat is elszállt, semmi nyomát nem érezni a pesti utcán. Ez elszomorít.
A Hír TV tegnap esti Civil Kaszinójában ez volt a vélemény, hogy a Fidesz nem jó döntést hozott, noha érthető, hogy miért született ez a döntés. Az ott vélekedők szerint az egyik ok az lehetett,hogy Orbán Viktor az egyetlen, aki százezres tömeget tud az utcákra vonzani, s bárki más tartaná az ünnepi beszédet, töredéke menne csak el az embereknek,pláne ebben a pocsék, esős időben, s ez nem tenne jót 56 ünnepélyes megemlékezésének. Ezt megértették, de nem helyeselték. Ez bizonyára igaz szerintem is, de így viszont senki sem megy el, csak a hivatalos protokoll ünnepségek lesznek, amelyek soha nem igazán szívdobogtatóak. Boro Péter például szépszavú szónok, de azért nehéz elfelejteni, milyen nagy volt a kontraszt az MDF politikájában, amikor ő vette át a miniszterelnökséget a mártír Antall Józseftől, s hogy milyen sokáéig asszisztált Dávid Ibolya ámokfutásához.
Orbán nélkül stichje van minden protokoll ünnepségnek, ez az igazság.
A másik, a józanabb vélemény a Civil Kaszinóban az volt -igaz, csendesen hangzott el a résztvevő pszichológus szájából - az, amit én is említettem: szinte biztosra vehető, hogy a kommunisták és bérenceik valami nagyon aljas provokációra készültek. Ezt óhajtotta a Fidesz elkerülni. Ha így volt, jól tette a Fidesz, hogy így föntött, mert így nem sikerült a provokáció.
Pedig biztosan készült valami, ezt személyes tapasztalataim alapján mondom.

A tegnap "megalakult" Öszödi Koalíció (Böszme) Párt provokációs terveiről sokat elárul az az undorító óriás-plakát, amelyet éjjel a főváros több pontján, így a nyugati aluljáróban is kitettek, s amelyen az összességében is undorító Gyurcsány-hívek egyik leg-tenyérbe-mászóbb figurája Vágó hajdanvolt TV fő-hallja-kend látható, aki arra "figyelmeztet" nagy vörös plakáton, hogy "ne hagyjuk magunkat átverni".
Aki Vágóra és a plakátra ránéz, annak a szájában összefut a nyál, s alig tudja jólneveltségét visszatartani, hogy le nem köpje. Az óriásplakát közelében, mintha véletlen lenne, 2-3 provokátor sétálgat.
Amikor elhaladtam a plakát mellett, de ja vou érzésem támadt: utoljára ilyen provokatív plakátot 17 éves koromban láttam Szegeden, a Széchenyi téren, amely Mindszenthyt és Nagy Imrét gyalázta1956 november 10.-én, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy mi, gimnazisták letépjük a plakátokat, hogy azután összefogdossanak bennünket, és bevigyenek a rendőrségre összeverni. Ez meg is történt: megjelentek "zöld lóden kabátos bácsik", összefogdostak közűlünk, akiket csak tudtak (Kukán Feri, - ma sebész főorvos úr - és én bringán el tudtunk menekülni), bevitték és összeverték őket. Késő este engedték el a gyerekeket. Látván ezt az undormány Vágót, ez jutott eszembe, s valamit a fogaim között mormogtam.
Erre azonnal rám üvöltött egy Gyurcsány bérenc provokátor kokárdámra utalva:
"Égesse el azt a magyar címert!"
A válaszom nem maradt el:
"Égesd el te magadat, te hazaáruló bitang!"
Azonnal ott termett a másik provokátor az egyébként teljesen kihalt aluljáróban, s csak a lépteim megszaporázásával sikerül ép bőrrel kijutnom az aluljáróból...


Sokan azt mondják, rémeket látok, amikor azt mondom: ma is rettegünk az igenis máig létező szocialista titkosrendőrség hatalmától. (Emőke se hozta le erre utaló versikémet, pedig kedveljük egymást). Tessék: itt a példa. A saját ma reggeli friss tapasztalatom.


Élnek, léteznek, és az igazi kommunista párt, az igazi veszedelem, az igazi moszkovita párt: a Gyurcsány-féle "Demokratikus Koalíció". Az MSZP (F)!
A Mesterházi-párt autolízisének körvonalai máris kilátszanak. A mesterházi bábot hamarosan elmozdítják az öregek, azután elkezdődik a két-újjnyi -homlokúak vetélkedője. Lendvainak nem lesz szerepe, ő üdvözült mosollyal várja a második vonalból, hogy mikor lépnek koalícióra Gyurcsánnyal. Abban neki is lehet szerepe: ő viszi majd a kávét a "szövetségesnek", kis tejjel, cukorral. Ám ez a szó legszorosabb értelmében kasztrált párt és aktivistái immár epizodisták valamennyien. Számítanunk kell rá, hogy Gyurcsány és a "Demokratikus Koalíció" nem demokratikus eszközökkel fog a hatalomra törni. Gyurcsány, Apró Antal és Petar Dobrev unokaveje soha nem volt demokrata! Máig egy kitelepített zsidó családtól elrabolt villában terpeszkedik a gyilkosok utódainak famíliája , - ezt még "Szanyi kapitány" is a szemére vetette, - s a moszkvai telefon, amelynek csak hallgatója van, mikrofonja nincs, Gyurcsány éjjeli szekrényén áll. Ha megszólal, így szól:
"Govorít Putyin!"
Október 23.-i jó hír, hogy a Hír TV Célpont műsora leleplezte, név szerint említette, fényképpel és bűnlistával a 2006 október 23.-i vérengzés szadista rendőreit. Furcsa és elgondolkodtató volt Hatala főrendőr savanyú és lakonikus reflexiója: "Ki fogjuk vizsgálni az állományunkkal kapcsolatos információkat. A Fidesz kormány vezető főrendőrétől személy szerint valahogy egy kicsit több, a nép iránti empátiát vártam volna. Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy az ügy feltárása, olyan rendőrtisztekre is kellemetlen lenne, akiknek sikerült bevágódniuk a Fidesz Belügyi Apparátusába. Pedig rájuk nem hiszem, hogy szüksége van az Országnak, a Kormánynak.

Október 23.-án szabadjon újra kimondani:

"Le az ÁVH-val! Vesszen az ÁVO"!
Dr. Habil. Fodor András




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öngyilkosságba kergetett temet
  2011-10-25 05:33:08, kedd
 
  Az öngyilkosságba kergetett S. Évát szerdán kísérik utolsó útjára

Budapest, 2011. október 23. vasárnap





Az óbudai temetőben szerdán kísérik utolsó útjára S. Évát, a kilakoltatása elől öngyilkosságba menekült metróvezetőt.

A Magyar Szociális Fórum együttérzéséről biztosította S. Éva szeretteit és munkatársait, és szolidaritását nyilvánította az igazságérzetében megsebzett társadalommal

- tudatta a Fórum szervezője vasárnap.



Az 51 éves asszony holttestét a nagy ravatalozóban búcsúztatja édesanyja és édesapja, valamint 21 éves leánya. Éva koporsója előtt metrós kollégái róják le a tiszteletüket.



A Magyar Szociális Fórum - a családdal egyetértésben - társadalmi állapotaink tragikus jelképének nyilvánította S. Éva sorsát.

Az MSZF arra kéri az embereket, hogy egy szál virággal és egy mécsessel róják le kegyeletüket a sírnál.

Virággal borítsák be S. Éva sírhantját, a mécsest pedig helyezzék el a következő feliratú molinó alatt: "Halálba kergették a bűnösök!"



Két gyászbeszéd hangzik el: az első a család nevében, a második pedig a dolgozó kollektíva, a Fővárosi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének nevében,

melynek Éva a tagja volt.



S. Éva 1960. szeptember 22-én született, és 2011. október 6-ig élt. +++



X X X



kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

www.hitelkarosultakert.hu



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Börtönfrakció...
  2011-10-25 05:29:32, kedd
 
  Íme, az ország "krémje" MSZP, SZDSZ

Lehetne az is a címe hogy ki-kicsoda?

Ezekről vajon miért nincs szó a híradóban, origo-n stb...és

EZEKET MÉG ŐK MAGUK TÁRTÁK FEL, MERT "MUSZÁJ" VOLT!!!

1. Bajor Zoltán SZDSZ vesztegetés előzetesben

2. Tátrai Miklós MSZP hűtlen kezelés előzetesben. Nemzeti vagyonkezelő

3. Wieszt János MSZP vesztegetés előzetesben

4. Kabai Károly MSZP adócsalás, magán okirat h. 2,6 év jogerős börtön

5. Nagy Imre MSZP 100 millió áfacsalás házi őrizet

6. Zuschlag János MSZP sikkasztás, hűtlen kezelés 6 év letöltendő börtön

7. Fürst György MSZP hűtlen kezelés szabadlábon Terézváros védekezik

8. Páva zoltán MSZP hűtlen kezelés SZABADLÁBON komló védekezik

9. Orbán István MSZP vesztegetés előzetesben

10. Benedek Fülöp MSZP okirat hamisítás 1.5 év felf.

Államtitkár számtalan bűncselekmény és folyamatban lévő eljárások!

11. Horváth Klára MSZP hűtlen kezelés eljárás alatt

12. Herédi Dezső MSZP sikkasztás, hűtlen kezelés Előzetesben

Tiszaderzs vádemelés

13. Gál István SZDSZ hűtlen kezelés megalapozott

Balmazújváros gyanú,

14 Szabó Lóránd MSZP-SZDSZ személyes adatokkal pénzbírságra

dombóvár visszaélés ítélve

15 Kálmán András MSZP Hűtlen kezelés előzetesben

16. Karakasev Anna MSZP Sikkasztás 10 hó. Börtön

Salgótarján

17. Walter Dezső MSZP Hatalommal visszaélés Jogerős ítélet

18. Gyurcsány Ferenc Altus ügy. Bíróság mondta ki, jogosolatlanul gazdagodott a magyar állam rovására 84 millió forinttal ... és történt valami???????

19. Rácz Péter Magyar úttörő sz. hűtlen kezelés 1,5 év felfüggesztett

20. Csonka Gábor MSZP vesztegetés 3év börtön

Lendvai kampányfőnöke. Hivatali befolyással üzérkedés

21. Szabó Gábor MSZP- SZDSZ Magánokirat hamisítás 8 hó börtön

22. Kaszab Csaba MSZP hivatali befolyással üzérkedés 2 év börtön

23. Szarvas Attila MSZP társadalom biztosítási csalás 1év 10 hó börtön, szökésben

24. Pénzes Sándor Veres János Adócsalás jogerősen elítélve

szponzora

25. Hunvald György MSZP üzletszerűen, folytatólagosan előzetesben elkövetett vesztegetés, stb

26. Nyékesi Béla MSZP 300milliós csalás Megalapozott gyanú

27. Kálmán András MSZP hűtlen kezelés Megalapozott

dunaújváros gyanúval nyomoznak

28. Borovszki Tímea MSZP hűtlen kezelés Előzetesben

29. Gál György MSZP üzletszerű,bűnszervezetben előzetes

30. Kardos Péter SZDSZ elkövetett csalás letartóztatásban

31 Hunvald György MSZP sikkasztás mind a hárman

32. Nyolc Erzsébetvárosi MSZP-s képviselő az előző három díszpinty mellett előzetesben, vagy szabadlábon védekezve.

33 ..Kolompár Orbán MSZP sikkasztás vádemelés HAHAHA!!!

csalás megtörtént

34. Kodela László MSZP adócsalás 8.1milliós pénzbünti

35. Weiszenberger L.MSZP hivatali befolyással jogerősen

üzérkedés elítélve

36. Benedek Fülöp MSZP hivatali visszaélés jogerősen

államtitkár számtalan más bűntett elítélve

jelenleg is folynak a bűntető eljárások ellene

37. Balázs Gábor MSZP számlagyár felfüggesztett szabadságvesztés

38. Deme Gábor MSZP kettős gyilkosság előzetesben

39.Gyarmati Mihály MSZP hamis tanuzás 800 forint

Nyíregyháza pénzbünti

40.Hámori Csaba MSZP emberre fogta vadászfegyverét börtön felfügesztett

41. Hering Gyula MSZP PÉCS 100 márkát lopott az édesanyjától

1 év börtön Ez a legszebb!!!

42.Kemecsei Árpád Barát Etele kampány Csalás, fiktív számlák megalapozott gyanú, nyomoznak

43. Kövecses Gábor MSZP csalás, sikkasztás vádemelés közokirat hamisítás alatt

44. Lados István MSZP Zuschlag ügy elitéltje.

(Tornádó Hírküldő)

CSAK SZOLIDAN, HALKAN JEGYZEM MEG, HOGY

KELLER LÁSZLÓ, ALIAS KILLER

8 ÉVEN KERESZTÜL CSAHOLT, MIKÖZBEN még ŐK VOLTAK HATALMON ÉS
NEM VOLT KÉPES EHHEZ FOGHATÓ BŰNLAJSTROMOT PRODUKÁLNI,
sőt, semmit
PEDIG, erre hajtottak!!!

AKKOR, KIKBŐL IS ÁLL A RABLÓBANDA???

MIÉRT IS JUTOTT IDE EZ A SZERENCSÉTLEN ORSZÁG???
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar ellenes tüntetésekről
  2011-10-25 05:10:41, kedd
 
  Aki szelet vet vihart arat - Krónikás egyetlen (első s utolsó) hozzászólása az Új Színház témához.


A Krónikás egyetlen (első s utolsó) hozzászólása az Új Színház témához:.
Kovács Kokó Világbajnoktól kaptam egy megtisztelő levelet, amelyben az állt, hogy álljak ki én is Dörner és Csurka mellett, hadd vezessék ők az Új Színházat.
Előzőleg azonban elolvastam a Heti Válasz vonatkozó cikkét, s helyesebbnek tartottam kivárni.
A két homlokegyenest ellentétes vélemények egyike az, hogy az előző igazgató szakmailag nagyságrendekkel a Dörner színművész igazgató-jelölt felett áll, ráadásul nem is komcsi, és egy színháznál mégiscsak a szakmaiság a legfontosabb.
A másik vélemény szerint a Dörner-Csurka kettős megtörné azt a (tagadhatatlan) kommunista - SZDSZ hegemóniát, ami miatt az ember valóban nem szívesen jár színházba Budapesten, különösen nem a homokbányász "szag"-szervezetté gyalázott Nemzeti színházba nem.
Dörner primitív "jópofizása" és Csurka István múltja mindenesetre inkább taszított, mintsem szimpátiát keltett bennem.
Azután napokon belül elárasztottak egyre vaskosabban antiszemita levelek, akiknek íróival (bár nem ismerem egyiket sem), nekem küldött leveleik alapján semmi szín alatt nem vállalok közösséget.
Az számomra nyilvánvaló, hogy az "aki szelet vet, vihart arat" közmondás szép példáját látjuk.
A Dörner - Csurka féle reakciót a Kertész Ákos - Bartus elvtárs kettős rasszista akciója, a Gyurcsány által elrabolt "Amerikai Magyar Népszava" írása indukálta mindezt.
A két csirkefogó - Kertész Ákos és Bartus elvtárs - valószínűleg tudatosan vetett szelet, mert vihart akartak, s ez sikerült is nekik.
A Krónikás kijelenti, hogy sem az aljas indítékú szelet vetőkkel, sem a mocskos port felkavaró viharral nem hajlandó azonosulni!

Valami azonban történt, ami megszólalásra késztet.
Tüntetés zajlott le az Új Színház előtt a Dörner-Csurka kettős ellen.
Az ellen-vihar azt hirdette, hogy az antiszemitizmus elleni tüntetésről van szó.
Nagyon derék.
Ám ehhez mégsem csatlakozhattam, mert a tüntetők EGYETLEN MAGYAR ZÁSZLÓT SEM VITTEK MAGUKKAL, csak EU-zászlókat.
A szelet vető Bartus elvtárs - Kertész Ákos duo tehát elérte legfontosabb célját: az antiszemitizmus elleni tiltakozás IGAZ ÜGYÉT - MAGYAR-ELLENES
(tehát nem Csurka, Dörner vagy Jobbik- ellenes, hanem kifejezetten MAGYAR ELLENES!) tüntetéssé aljasították.

Erre sem akartam reagálni, noha elkeseredésem határtalan.
Újabb merénylet a keresztény-zsidó megbékélés ellen.

Fábry Sándor azonban, ez a csodálatos tehetségű humorista és szókimondó tiszta ember, elment erre a tüntetésre, s olyan véleményt mondott,
amelyet mindenképpen érdemes megszívlelni.
Nem kommentálom, szó szerint közlöm, mint lehetséges, igazságos, a kölcsönös fajgyűlölet valamennyi vitorlájából minden szelet azonnal kifogó javaslatot,
forrásom a Heti Válasz:

A rendezvény végén felszólalt Fábry Sándor is, aki a következőket mondta:

"Én azt gondolom, hogy a pályázat visszavonása eldőlt, ez meg fog történni. Majdnem hogy nyílt kapukat döngetnek.
De engedtessék meg egy utópiát hozzátenni, kedves jelenlévők.
Dörner György egy kitűnő színész. Legyünk ennyire a minőség pártján, és legyünk ennyire toleránsak és elfogadóak.
Igen, én azt gondolom, hogy ő egy nagyszerű színész... [A showman szavait itt elnyomták a füttyök és a bekiabálások.]
Én tegnap a következő naiv gondolattal tértem nyugovóra: Márta István barátom marad a színház igazgatója, a társulatba meghívja Dörner Györgyöt,
akinek színművészeti kvalitásai döntsék el, hogy van-e helye ebben a színházban, vagy nincs.
És megtoldom egy gondolattal: mutassuk be Csurka István valamelyik darabját, amelyet egyébként Karinthy Márton megtett.
És nézzük meg, hogy érvényes-e még valami abból, ami annak idején teljesen érvényes volt. [Fábry itt újabb füttyöket kapott.]
Köszönöm a megértést, köszönöm a toleranciát."

Köszönjük Istenünk, hogy van egy Fábry Sándorunk!!!

Dr. habil. Fodor András

__._,_.___
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A felelősség el- és áthárítása
  2011-10-18 21:42:51, kedd
 
  Miért hallgat és hárít el magától minden felelősséget a magyar értelmiség?

A kérdésfelvetés indokolt, de nem pontos!!! Ugyanis, az értelmiségiek azon képviselői hallgatnak, akik kiszolgálói voltak - és ki nem volt az, ha életben akart maradni - mint politikai elkötelezettek a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlókkal.
Ugyanakkor, azt hangoztatják, hogy:
"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..."
Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"

Szelényi Iván szerint, viszont:
"..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma.1982."

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." mondatrészen van. Mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai apparátusnak, amelyik megszállta az egész magyar társadalmat! A függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti tikárok ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén.

Pártirányítás volt minden szinten. Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt közöttük. Ezért értelmiséginek gondolják magukat. Pedig, nem a diploma teszi az értelmiségit!

De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?

Remélem, hogy senki nem azonosítja a ma proletárját azzal, akinek nevében úgymond megvalósították 1945 után a proletárdiktatúrát?!!

Mert a proletár, valójában a modern rabszolga.

Modern rabszolga: társadalmi tulajdonként kezelt, neki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, "minden joggal fölruházott", de azzal élni nem tudó, kizsákmányolt dolgozó.

Kikből is lett az 1960-as, 70-es és 80-as évekre "modern rabszolga"?

A legnagyobb tévedésünk az volt, hogy nem ismertünk fel egy nagyon fontos társadalmi igazságot! Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, 90-es évek munkássága nem azonos azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább azonosak azokkal, akiken megvalósult az!
És hiába ezen sorsüldözöttség, mert a családon belül megőrzött hagyományokhoz való ragaszkodás, a velük született intelligencia (tanulékonyság) révén belőlük kerülnek és kerültek ki a polgári demokráciát akaró ÉRTELMISÉGIEK.
Igen, a polgári demokráciát akarók oldalán - akiket jobbosoknak gondolnak, helytelenül - található értelmiségieket nem feltétlenül tesz a diploma, vagy a fölsőfokú képzettség értelmiségivé!
Sokkal inkább az a FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET!
Felelősség önmagukkal és környezetükkel, munkájukkal, az egész magyar társadalommal szemben, vagyis: mellett!
Ezen értelmiségiek többnyire sorsüldözöttek voltak a szocializmus nevezetű rendszerben. Ezért NEM VOLT módjuk a tőkefelhalmozásra és bizony ők nem tudtak meggazdagodni.
Őket meglehetősen szolid anyagi körülmények között ért a rendszerváltozás nevezetű változás.

Velük ellentétben, a szocializmusban aktív politikai tőkéből gazdasági- anyagi tőkét kovácsoló "értelmiségieknek" az az érdekük, hogy megmaradjon a nép szellemi és egzisztenciális kiszolgáltatottsága, ezért olyan nagyon fontos ezen "értelmiségieknek" az, hogy fenntartsák a velük rokonszenvezőkben (szimpatizánsaikban) azt a hitet, hogy ők továbbra is az ő érdeküket képviselik...

HÁT EZÉRT (IS) HALLGATNAK!

HALLGATNAK ÉS ELHALLGATNAK!

ELHALLGATJÁK AZ IGAZSÁGOT!!!

PEDIG AZ SOKKAL ALATTOMOSABB FAJTÁJA A HAZUGSÁGNAK, MINT A SZEMTŐL SZEMBENI HAZUGSÁG!!! MERT A HAZUGSÁG EZEN FAJTÁJA ELLEN NEM LEHET VÉDEKEZNI NEM LEHET MEGFELELŐ ÉLETSTRATÉGIÁT KIALAKÍTANI!

Lásd a 2006-os tavaszi választásokat!

Az igazság ELHALLGATÁSÁVAL taktikázva megszerezték a szavazópolgárok többségének bizalmát. Cserébe olyan megszorító- életlehetőségeket megszüntető törvényeket hoztak, amit nem lehet szó nélkül hagyni, hiszen már látható, hogy a köznéphez (plebs-hez) tartozók többsége nem fogja tudni túlélni!

A 2010-es választások után hatalomra kerültek sem a kisemmizett plebs-nek (köznépnek) kedveznek...

A"plebs"-szé válás folyamatáról írtam mostanáig, minden létező műfajban. De a legpontosabban, legolvasmányosabban a "társadalmi néprajz" (USA-ban antropológia, Angliában szociális antropológia) néven ismert műfajban tudom a társadalmi élet minden jelenségét leírni.
Az, hogy ott tartunk, ahol és annyira általánossá vált és oly széles néprétegre kiterjedt a "blebs"-ség, azért foglalkoztat a probléma oly nagyon.
Az ahhoz a korosztályhoz tartozók, akik a Horthy-korszakban váltak ifjakká - a többnyire paraszt (kulák) származású fiatalok - elindultak a városokba szakmát tanulni. Majd, mint mesteremberek visszamentek a falujukba, ahol üzletet, kis műhelyt nyitva hasznosíthatták a megszerzett szakmai tudásukat.
Csakhogy a proletárdiktatúra nevében belekényszerítették őket a TSZ ekbe, illetve beterelték őket a gyárakba. A gyerekeik, az 1940-es években születettek, pedig úgy nőttek föl, hogy csak azt látták, hogy "paraszt", vagy "melós a fater, meg a mutter".
És, amiért ez a nemzedék úgy nőtt föl, hogy a megmásított történelmünkkel, tehát: hazugságokkal igyekeztek teletömni a fejüket, elveszítették - ha volt is valamennyi - identitásukat!
A gyerekeikről nem is beszélve!
Őket már a globális szabadosság szellemében találta a "bal-liberális" médiaforradalom... az agymosás, butítás...
A másik réteg, amelyiket eleve proletár státuszban talált a bolsevizmust ránk szabadító kommunista politikai elit, kiemelve őket vagy valóban tudtak élni a hirtelenjött lehetőséggel és továbbtanulhatott (de, mit? és hogyan?, hiszen mindent átírtak a kommunista demagógiával) lakást kaphatott, családot alapíthatott, szolid egzisztenciát teremthetett.

Aki meg annyira menthetetlen volt megmaradt lumpenprolinak. Ehhez a réteghez jötz az identitás nélküli, vágott-virág gyökértelen nemzedék az önpusztításos, lepusztulási életvitelével. Ezért is volt oly tragikus, hogy ilyen állapotban érte a Magyarországon élők többségét az EU-tagság.

Nem kellett volna sem a NATO-ba sem az EU-ba belekényszeríteni az országot. De a magát demokratikusnak hazudott emedéef prominens személyiségei kieszközölték, hogy népszavazási törvénymódosítással elérjék, hogy a lebutított nép megszavazza.

,,Akkor diktatúra volt..."

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=66387&n=furaila&blog
_cim=Akkor diktatúra volt!

Egy kis szocilológiai ismeret ennek bizonyítására:
Az történt, ugyanis, hogy mire ifjúvá serdült az 1940-es években születettek korosztálya, akkorra már a PÁRT a KISZ és az ágazati SZAKSZERVEZETEK függetlenített apparátusai olymértékben telepedtek rá a gazdaságra, a kultúrára, az élet minden területére, hogy az 1970-es évek ifjúságának már semmi lehetősége nem volt az önerőből való továbbtanulásra, otthonteremtésre, családalapításra, a megélhetésre és ... törvényt (1971. évi IV. törvény) kellett hozni az ífjúságról!

2009. okt. 25-én éjjel elküldtem levelező-listámra Vukics Ferenc (MSZ) külföldi előadásait tartalmazó linkeket. Elküldtem anélkül, hogy meghallgattam volna azok tartalmát. Most, miután sikerült meghallgatnom az 1. részt,
http://www.onlinetv.gtk.hu/falcon_tv/tv_mediaplyer.php?servercim=VUKICS_FERENC_BE RNBEN_1.flv

melyben Vukics Ferenc - többek között egy olyan közbeszólásra, hogy "akkor diktatúra volt" - azt válaszolta: "...a kádári időkben voltam gyerek és nekem boldog gyerekkorom volt. Mert akkor még működött a család, amely védelmezőn meg tudta a gyermeket védeni a bűnözőktől. Ma meg pont ez szűnt meg, a családnak a védelmező szerepe és ma már nem tudja úgy elengedni egy szülő a gyermekét, hogy ne rettegne attól, hogy megerőszakolják, vagy megölik az utcán..." Ennek a részletnek az igazságtartalmát csak részben tudom elfogadni. Ugyanis, azokban a családokban lehetett boldog gyermekkora egy gyermeknek, ahol jó volt a szülők káderlapja...
Mert bizony, ahol ez hiányzott, ott maga a hatalom erőszakoltatta meg azt a nyomorult gyermeket, aki egy láthatatlan skarlátbetűvel megbélyegezve, rossz káderlappal kellett azt a bizonyos kádár-korszakot TÚLÉLNI!!! Amit oly tragikus módon nehezített az 1956-os forradalom leverését követő véres megtorlás!

1956-ÉRT EGY EGÉSZ NEMZEDÉKNEK AZ ÉLETÉVEL KELLETT FIZETNIE!!!

Ez a nemzedék (az 1940-es években születettek) amelyikhez tartozók még túl kicsik voltak ahhoz, hogy elmeneküljenek nyugatra a megtorlás elől, de már elég nagyok voltak 1956-ban ahhoz, hogy emlékezzenek az 1956-os forradalomra. Arra a felszabadultságos- együvé tartozásos- boldogságérzésre, amit már az akkori tíz év körüli korosztály képes volt átélni!!!
Nos, ezért érte a legkeményebb megtorlás 1957-től és még 2006-ban is ezt a nemzedéket, és maradékait.
Ezt a nemzedéket szokás "nagy generációnak" is címkézni, mert ez a nemzedék ifjú- pályakezdő értelmiségije kidolgozta az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS című, társadalomjobbító tervét 1968-ban. Ezt azonban a SZU-ban nem hagyták jóvá és akkor Kádár János kacsintott egyet és azt mondta: "...csináljátok meg elvtársak gebinben!"

Hát, megcsinálták! Lehetett a ledolgozott kötelező 8 órai munka után a vállalti GMK-ban, háztájiban - másodállásban, v. fusiban - a másik 8-10 órát, szintén végig robotolni... Az akkori huszonéves ifjaknak nem jutott már lakás sem és bizony, ha nem volt jó a káderlapja, akkor még arra a panelra sem fizethetett be, mert akkorra már elfogytak a kiutalható tanácsi bérlakások és ennek a nemzedéknek már meg kellett vásárolnia 30 éves törlesztő részletre OTP hitelre, ha aláírt legalább 2 gyermek megszületésének vállalását!!!
A havi törlesztő részlet egy 47-50 négyzetméteres panel lakásnak 2.600,- Ft volt ugyan, ami bagatellnek tűnik, csakhogy, ennyi volt a havi fizetése egy szakmunkásnak. A feleség, aki otthon volt az akkori nagy vívmány szerinti GYES-en (ami 800 Ft volt) ebből kellett volna kifizetni a havi közüzemi díjat és fedezni a megélhetés költségeit. És akkor még az otthoni munkavégzést törvény tiltotta...
Meg egyébként sem voltak ezek a penel lakások alkalmasak az otthoni munkavégzésre! Nem maradt más ennek a nemzedéknek a relaxációra és a rekreációra, mint a gyárkapuba telepített italkimérőknél való lerészegedés! Nem véletlen, hogy ennek a korosztálynak a halandósági rátája a legmagasabb! Bizony, 80-as, sőt! 90-es nénikék és bácsikák temetik 50-es-60-as fiaikat, lányaikat!
És, ami a legaljasabb- sunyi számítása az 1990 utáni mindenkori hatalmat gyakorló pártokratáknak, hogy direkte utaznak arra, hogy ennek a korosztálynak már nyugdíjat se kelljen fizetni!!! Sőt, ha valaki túlélte ezt a kizsákmányoló életmódot, de belebetegedve még eléldegélhetne, mint nagypapa, vagy nagymama már gyógyíttatni se legyen nekik miből és hol!

*

Visszatérve az 1971-re, amikor Vukics Ferenc még "boldog" gyermekkorát élte, akkor akkora bajban volt az akkori ifjú nemzedék, hogy TÖRVÉNYT (1971. évi IV. törvény) KELLETT HOZNI AZ IFJÚSÁGRÓL.
Jellemző erre a törvénynek nevezettre is a kontraszelekció (hármas ,,T"="T"ilt- ,,T"űr-,,T"ámogat) érvényesítésére való törekvés. Péládul, annak módja, ahogyan ,,T"ámogatták a NYELVOKTATÁST!
Idézet a törvényből: ,,...A fiatalok nyelvismerete - különösen a jövő szakemberével szemben támasztott irényt tekintve - népgazdaságilag igen jelentős." "... a vállalatok szervezzenek nyelvtanfolyamokat és a KISZ szervezet javaslata alapján az arra érdemleges fiatalokat munkaidő kedvezménnyel, költséghozzájárulással segítsék."
Aki pl. éppen gyesen otthon volt az aktuális kisbabájával, nem volt ÉRDEMLEGES egy ilyen nyelvtanfolyam elvégzésére!!!
A munka melletti továbbtanulást sem támogatta bárki számára a munkahely, hiszen az is káder-függő volt!

Mit írnak a Törvényben az ifjúság MŰVELŐDÉSÉRŐLés a SPORTOLÁSÁRÓL?

"A fiatalok művelődési, kulturális igényeinek kielégítésekor az össztársadalmi cél tehát kettős: egyrészt a szocialista eszméket és életmódot magáénak valló új generáció kialakítása, a szocialista emberré válás elősegítése; másrészt a kulturális, művelődési igények sokoldalú kielégítése, a szabad idő kulturált eltöltésének biztosítása..."

Tetszik érteni, hogy mi volt a "CÉL"? A "SZABAD IDŐ" kulturált eltöltésének diktálása!!! A hogyan megmondása!!! Vagyis, csakis a PÁRT által megszabott módon!!! És ehhez még tessék hozzávenni azt is, hogy az akkori ifjak többségének - főleg az 1945 utáni ,,proletárdiktatúra" általi helycserés támadással létrehozott - új munkás-paraszt réteghez tartozóknak NEM VOLT SZABADIDEJÜK!!!
Nem véletlenül válhattak ezek a hatalmas lakótelepek lakásai ÉJJELI MENEDÉKHELYEKKÉ!!!

Abban igaza van Vukicsnak, hogy mostanra azért sírjuk vissza ezeket az időket, mert akkor legalább HAGYTÁK DOLGOZNI a magyar munkást és parasztot! Most meg minimálnyugdíjon, vagy rokkantnyugdíjon hajléktalanná válva tengődhet valahol az országban, a saját hazájában!!!

Ifjúsági törvény ide- vagy oda, mégis az 1980-as évek munkássága volt a legszegényebb. Őket érte a rendszerváltozás a legrosszabb szociális helyzetben, mert nem rendelkeztek semmilyen eszközzel (ismereti- kapcsolati- anyagi tőke) ahhoz, hogy a saját életükön változtatni tudjanak.
,,... a munkások voltak azok, akik szülői minőségükben "csak" az élet lángját adják tovább, már ezzel is sokat tettek és tehetnek jövőnkért, mindannyiunk jövőjéért. Ezért, a társadalom felelőssége, hogy a leendő anyák és apák olyan gazdasági helyzetbe kerüljenek, hogy az otthonteremtési elképzeléseik szorgalmas és kitartó munkával megvalósítható legyen. Hogy a születendő gyermek egzisztenciálisan ne hozza szüleit halmozottan hátrányos helyzetbe!

Ezt a problémát is taglalja Báthory Zoltán: a "Tanulók, iskolák, különbségek (Egy differenciális tanuláselmélet vázlata)" című könyvében. Megjelent: 1992-ben a Tankönyv Kiadónál.
Báthory Zoltán olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző könyvében, melyek azt bizonyítják, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban. A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat "kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, az egzisztenciálisan halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az "alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek).
Ez a tény egy másik, politikai ellentmondásra hívta fel a figyelmemet, ami miatt fel kellett tennem kompetenséknek a nagy KÉRDÉST:
Hogyan lehetséges, hogy az 1980-as években, a Magyar Népköztársaságban, az uralkodó osztálynak kikiáltott munkásosztályhoz tartozó népesség volt a legszegényebb?
Erre az ellentmondásra is kaptam részleges magyarázatot az egyik kultúraközvetítés elmélete c. előadáson. Az előadó egyetemi tanár az "értelmiségi" fogalmára és "funkciójára" keresett és talált magyarázatot, Szelényi Iván: Az értelmiség az államszocialista társadalmak osztályszerkezetében című műve alapján:.
"... a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma."

Egy másik alkalommal, a művelődésszociológia című tantárgy óráján, a helyettes előadó az 1950-es évekről tartott előadásában kijelentette: "... a proletárdiktatúra nevében, az ötvenes évekre - a kitelepítések, az államosítások, az ellenérték nélküli kisajátítások - az erőszakos, tömeges proletarizálás és kollektivizálás volt jellemző." "...ez a korszak is kitermelte a maga elitjét, amelyik meghatározója lett a korszak művelődési irányvonalainak..."

A kultúraközvetítés elmélete tantárgy-tematikájában - az 1960-as, 70-es és 80-as évek könnyebb megértéséhez és megismeréséhez - az ajánlott irodalom jegyzékében (többek között) Pozsgay Imre: 1989 Politikus-pálya a pártállamban és a rendszerváltásban című műve szerepelt. Pozsgay így ír a pártállami művelődés-politikáról:
"...Valójában a párt akarata a művelődés területén Aczél György akaratát jelentette." "... Aczél a maga koncepcióját az ú.n. három "T" kategóriájában helyezte el: támogatás, tűrés, tiltás. A harmadik T-t a tiltást, az alkotók igyekeztek eleve, önszántukból elkerülni..." (Püski Kiadó/1993. Bp.)
(Részlet az ADJÁTOK VISSZA A GYÖKEREIMET! - Tiborca története -c. regényből)
A pártapparátushoz tartozók közül is sokan belerokkantak, belehaltak... a szocializmusnak hazudott diktatúrába. Ennek bizonyságául olvassunk bele az alábbi szövegbe!

Életutak az MSZMP KB művelődésügyét képviselők közül
Nagy Miklós (1932-1974) gépészmérnök. 1959-től adjunktus a miskolci egyetemen. 1963-től az MSZMP KB munkatársa, később alosztályvezetője; 1970-től 1973-ig osztályvezető. A Kultúrkapcsolatok Intézete vezetője (1970-től), művelődésügyi miniszter (1973-74). Öngyilkos lett.
Nagy Sándor (1922-1990) kubikus, tanár, író. 1942-től illegális kommunista, a háborúban hadifogságba esett. Belépett az új hadseregbe. Az NPP, majd 1948-tól az MKP/MDP tagja. Lapszerkesztőként, kollégiumi nevelőtanárként is dolgozott. 1947-től jelentek meg novellái. 1952-ben Sztálin-díjat kapott. 1956. okt.-ben ő is követelte a parlamentben Nagy Imre kormányfői kinevezését. A forradalomtól megrettent, 1957-ben hűségnyilatkozatot tett Kádárnak, de fönn kívánta tartani az elv igazához ragaszkodó ,,balos" függetlenségét. 1960-64 közt magyar-történelem szakon végzett Szegeden. 1964-ben letartóztatták, és a ,,kínai-albán perben" elítélték. 1967-ben szellemileg megrokkanva került ki a börtönből. 1967-71 között gyári munkás volt, majd leszázalékolták. (A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.)

Hol voltak a történelmi egyházak ezekben az években? Miért nem álltak ki a nép ezen nehézsorsúvá váló tagjai mellett? Azért nem állhattak ki, mert igen is diktatúra volt! Olyan hivatalokat hoztak létre, melyek ellehetetlenítették a történelmi egyházakat szolgáló- pasztoráló tevékenységet folytató papokat. Úgy járt az egyház, mint a bibliai édesanya, aki - hogy mentse édes gyermeke életét, inkább elengedte a kezét. (Királyok I. Könyve 3. rész, 26. vers)

DIKTATÚRA VOLT, ami intézményesülve valósult meg, létrehozva az alábbi hivatalait:
Idézet a Wikipédiából, a szabad enciklopédiából: ,,Az Állami Egyházügyi Hivatal a magyar állam és a vallásfelekezetek közti egyezmények valóra váltására, valamint az állam vallásokkal kapcsolatos igazgatási teendőinek ellátására 1951-ben létrehozott intézmény. 1989-ben jogutód nélkül megszűnt."
A pártokrácia diktatúrája, pedig tovább folytatódik... demokráciát és szabadságot hazudva ...

Mi lenne a megoldás?

Akiket munkás- paraszt státuszban talált a rendszerváltozás nevezetű felfordulás - akik nem rendelkeztek semmilyen eszközzel - kapcsolati- anyagi és ismereti tőkével - az oly nagyon vágyott változáshoz, rajtuk vettek revansot 1990 óta folyamatosan, pedig ez a parasztság és munkásság nem azonos azokkal, akik megvalósították azt az állítólagos proletárdiktatúrát, (szocializmust) hanem sokkal inkább azonos azokkal, akiken megvalósult az!!!
Mert: ha igaz, hogy minden rendszer kitermeli a maga elitjét, ez nagyon is igaz az 1945 utáni fényes szelek nemzedékének kedvezményezettjeire, akiket - egy helycserés támadással - vezető szerephez juttatott a kommunistának tartott hatalom. Éppen ezért, most el kellene érni ezeknél az akkori kedvezményezetteknél és utódaiknál, hogy kérjenek bocsánatot azoktól, akiket munkás-paraszt státuszban ért a rendszerváltozásnak hazudott politikai hatalomátmentés!
Továbbá, ezen nehézsorsúak és utódaik számára szükséges lenne egy rehabilitációs szociális felzárkóztatási- gyermekvédelmi- családtámogatási- nyugdíj- és munkavédelmi program kidolgozása és sürgős megvalósítása. Csakhogy, mindaddig mindez megvalósulása egy hiú ábránd, míg a megvalósítása az 1990 előtti korszakban politikai kompetenciát szerzett (a támogatottsága révén) értelmiségiekre hagyatkozódik...


Bóna Mária Ilona

 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Szerbek a kollektív bűnösségre
  2011-10-14 00:02:01, péntek
 
  A szerbek, a kollektív bűnösségre hivatkozva...


http://www.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium/hirek/a-magyar-kulugyminiszter-kozlem enye-a-szerb-miniszterelnok-helyettesnek-a-szerb-vagyon-visszaszarmaztatasi-torve nyrol-elhangzott-kijelentese-kapcsan

A magyar külügyminiszter közleménye a szerb miniszterelnök-helyettesnek a szerb vagyon-visszaszármaztatási törvényről elhangzott kijelentése kapcsán
2011. október 5. 18:20

Martonyi János külügyminiszter szeptember 15-ei belgrádi megbeszélésén Božidar Đelić miniszterelnök-helyettessel semmilyen formában nem biztosította arról szerb tárgyalópartnerét, hogy a vagyon-visszaszármaztatási törvénynek ne lenne európai uniós vonatkozása, illetve EU-jogi hatása. Ezzel szemben felhívta a figyelmet arra, hogy a kollektív bűnösség elvének megjelenítése a törvény szövegében teljes mértékben elfogadhatatlan a nemzetközi jogi normák szerint, illetve nincs összhangban az európai értékekkel sem: sérti az EU alapértékeit és a diszkrimináció tilalmát.
Az érveket a szerb miniszterelnök-helyettes meghallgatta, és a találkozón ígéretet tett arra, hogy a törvénytervezet kapcsán - a Vajdasági Magyarok Szövetségével történt konzultációt követően - olyan megoldást találnak, amely a kollektív bűnösség elvét elveti. A szerb kormány a megbeszéltek szerint olyan módosító indítványt terjesztett be, amely kizárta a kollektív bűnösség elvének érvényesülését, és csak a háborús bűnösöket rekesztette volna ki a kárpótlásból, az egyéni elbírálást alapul véve. Ez a módosítás minden fél számára elfogadható lett volna.
A parlamenti vitában a szerb kormány belpolitikai okok miatt lépett vissza korábbi kötelezettségvállalásától, módosító javaslatát visszavonva a törvény eredeti formában történő elfogadása mellett állt ki. A törvény elfogadása így új helyzetet teremtett: az elfogadott, súlyosan diszkriminatív törvény alapvetően megkérdőjelezi Szerbia EU-integráció melletti elkötelezettségét.
Magyarország számos jelét adta annak, hogy mélyen elkötelezett az EU bővítési politikája mellett, azt az európai integráció egyik legsikeresebb területének tartja, amely hatékonyan képes hozzájárulni a Balkán stabilitásához. Alapvető érdekeink azt diktálják, hogy ezt a folyamatot minden lehető eszközzel támogassuk. Ennek megfelelően EU-elnökségünk alatt is kiemelt prioritás volt a régió integrációs folyamatának előmozdítása. Elkötelezettségünk azonban nem jelenti azt, hogy alapvető európai értékek és normák felülírásában is segédkezet adunk. Az EU jogos elvárása, hogy azok az országok, amelyek a jövőjüket az EU-ban képzelik el, ne fogadjanak el olyan jogszabályokat, amelyek az EU alapelveivel ellentétes jogrendet kodifikálnak. Ilyen értelemben a szerb lépés nem összeegyeztethető Szerbia csatlakozási folyamatával. Határozottan kérjük ezért, hogy a szerb kormány fontolja meg az elfogadott törvénynek az európai normákkal és az alapvető egyetemes jogelvekkel összhangban lévő módosítását.
Magyarország, mint ahogy eddig is, nyitott a párbeszédre a kérdésben, és reméli, hogy decemberig sikerül olyan megoldást találni, amely teljes mértékben megegyezik az európai értékekkel és normákkal.
(Külügyminisztérium)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi és a szerb kárpótlási
  2011-10-13 23:57:42, csütörtök
 
  Martonyi János, magyar külügyminiszter közleményében - a szerb miniszterelnök-helyettesnek a szerb vagyon-visszaszármaztatási törvényről - többek között - ezt mondta:

,,Az EU jogos elvárása, hogy azok az országok, amelyek a jövőjüket az EU-ban képzelik el, ne fogadjanak el olyan jogszabályokat, amelyek az EU alapelveivel ellentétes jogrendet kodifikálnak. Ilyen értelemben a szerb lépés nem összeegyeztethető Szerbia csatlakozási folyamatával. Határozottan kérjük ezért, hogy a szerb kormány fontolja meg az elfogadott törvénynek az európai normákkal és az alapvető egyetemes jogelvekkel összhangban lévő módosítását."

Ezzel kapcsolatban felhívnám arra az ELHALLGATOTT IGAZSÁGRA a FIGYELMET, hogy a maradék Magyarország területén is - még a mai napig - érvényben van MINDEN NEGATÍV DISZKRIMINÁCIÓ azokkal és UTÓDAIKKAL szemben, akik eleget téve a II. világháborúban a hadkötelezettségnek, részt vettek a háborúban.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=83401&n=furaila&blog

Felhívnám a figyelmét a magyar kormánytagoknak, köztük a miniszterelnöknek is(!) arra, hogy a múltat be kellene végre vallani, hogy a kommunizmus kísérlete miatt veszítettük el - újra és újra - Magyarország kétharmadát és az elszakított területeken élő nemzettestvéreinket!!!

Mert nem csak 1920 június 4-én szaggatták szét magyar nemzetünket és hazánkat, hanem 1945 után is, amikor ismét megvalósult a bolsevik mintára ránk erőszakolt kommunista társadalmi - fosztogató és osztogató - berendezkedés. Sőt, amikor már ez is megbukott 1956-ban, majd 1990-ben - még akkor is a vezetőik tehették tönkre Magyarországot, melynek elszenvedője az egész magyar nép!!!

Tették, mert tehették!!! Hogyan? Úgy, hogy 1989-re már igyekeztek mindenféle kft -be menekíteni az állami, vagyis a ,,dolgozó" nép" tulajdonát!!! Amikor 1989-re kiderült, hogy Magyarország teljes csődbe jutott, akkor Medgyessy Péter az egyik MSZMP KB ülésen drámai bejelentést tett:
"olymértékben eladósodtunk, hogy be kell jelentenünk Magyarország fizetőképtelenségét..."
Nahát, ezért adták át olyan "békésen" a hatalmat 1990-ben!
(Lásd: az MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyveinek http://furaila.xfree.hu/140848 szövegeit!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&from=30&pid=&pev=2006&pho=10 &pnap=&kat=&searchkey=&hol=&n=furaila 2006-10-23, 04:12:21, 4. oldal.)

Vagyis, csak színleg adták át, mert a vállalatokat kiprivatizálták magánvagyonukat gyarapítandó, miközben a MAGYAR MUNKÁSNAK KISZÚRTÁK A SZEMÉT 15- MEG 20 EZER FORINTOKKAL!!!!
Ma ők lettek az újgazdag milliárdosok, mert tovább hazudhatták, hogy a magyar nép érdekeiért teszik amit tesznek. Ami nem más, mint reformnak hazudott népirtás!!!

MAGYARORSZÁG TÖNKRETÉTELE FOLYIK ÉVTIZEDEK ÓTA a vörös terror mintájára, maradék kis országunkat és a benne élő, dolgozni vágyó népet halálra ítélve.
Mert az, amit 2002-2010 közötti években - kormányzás címén a Gyurcsány-Bajnai kormány elkövetett a magyar néppel szemben, az a ,,modern" népirtás kategóriájába tartozik!
Sajnos, semmi nem változott ezen a téren a 2010-es választások után.
Tudniillik nem tettek-tesznek mást, mint elvették-elveszik tőlünk az életben-maradásnak, a létfenntartásnak a lehetőségét is!!! De nemcsak előlünk vették és veszik el, hanem gyermekeink és unokáink elől is!!! ÍGY ÍTÉLIK BŰNHŐDÉSRE - EL SEM KÖVETETT BŰNEIÉRT - A MAGYAR NÉPET mindenkori VEZETŐI!!!

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=83401&n=furaila&blog

Visszatérve a II. világháborúban kényszersorozott és külföldön fogságba esett katonák sorsára - kérdezem én, hogy mit tett a rehabilitálásukért és a szociális felzárkóztatásukért a mindenkori MAGYARNAK TARATOTT ÁLLAMVEZETÉS?

SEMMIT, a NEGATÍV MEGKÜLÖNBÖZTETÉSEN (diszkrimináción) kívül!!!

Mit tett például a fogolytáborokban felejtett, II. világháborús honvédő katonákért?

SEMMIT!!!

Minden nemzet nyomoztatott a honvédő katonái után. Egyedül Magyarország nem volt kíváncsi a honvédő katonáira!

Ha mégis valaki hazavergődött valamilyen csoda folytán, megdöbbenve tapasztalhatta, hogy ami hazafias kötelessége (statáriális eljárás) volt, mármint a behívó parancsnak engedelmeskedve bevonulni, az addigra ellenséges cselekedetté változott és olyan üldöztetésben volt részük, hogy azt kívánták, bárcsak odavesztek volna a háborúban!

Inkább az ellenséges országtól a halál, mint a saját hazájától az életfogytig tartó megtagadtatás!

Ezeknek a NEHÉZSORSÚ embereknek és utódaiknak jár az erkölcsi rehabilitáció mellett az újrakezdéshez - a közpénzekből való -újrakezdési anyagi támogatás!

Nyilvánosan bocsánatot kell tőlük- (egyenként- személyre szólóan) és utódaiktól kérni!

És még sorolhatnám azokat és utódaikat, akikkel szemben a mai napig érvényben van MINDEN NEGATÍV MEGKÜLÖNBÖZTETÉS!

A lista nem teljes, de megpróbáltam összeírni több helyütt megjelenő írásomban, mint pl. ebben is:

HOGYAN KELLETT VOLNA VÁLTANI 2.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=81392&n=furaila&blog
_cim=Hogyan kellett volna váltani2.
I. SZOCIÁLIS FELZÁRKÓZTATÁS

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=81938&n=furaila&blog
A SZOCIÁLIS FELZÁRKÓZTATÁS szükségességének részletes indoklása

Végezetül, ki kell jelentenünk, hogy mindaddig, míg HATÁRON BELÜL nem szűnik meg a negatív diszkrimináció ezen nehézsorsú honfitársainkkal szemben, addig NINCS SEMMIFÉLE ERKÖLCSI ALAPJA a Martonyi-féle tiltakozó-fenyegetődző közleményeknek az EU-ra hivatkozva...

Bóna Mária Ilona


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kollektív bűnösség elutasítása
  2011-10-06 22:40:42, csütörtök
 
  NEM 1920. JÚNIUS 4-én és nem is TRIANONBAN KEZDŐDÖTT, valójában a magyar nemzet szétszaggattatása, ami NEM ÉRT VÉGET 1990-ben! Sőt, napjainkban is még tart...

A kollektív bűnösség elvét EL KELL UTASÍTANI, mert...az I. világháborúban, az uralkodói parancs a háború kitörésekor a Monarchia egész területén 19-42 évben határozta meg a HADKÖTELEZETTSÉGET!
Ezzel szemben a magyar törvények 1912-ben 18-50 év közötti férfiak számára írt elő hadkötelezettséget.

1916 január 21-én 50 évről 55 évre emelték fel a Monarchia egész területén a korhatárt.

Ebben az esetben valóban igazságtalan a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG" elve alapján büntetni az egész magyar nemzetet, hiszen nyilvánvaló hogy vezetői kényszerítették a fent említett HADRAFOGHATÓSÁGGAL a háborúban való részvételre.

Ezért sem évülhet el soha a Trianonban, 1920. június 4-én született békediktátum FELÜLVIZSGÁLATA, hiszen szó nem volt a kollektív bűnösségről.

A hadkötelezettségnek eleget téve - a történelmi Magyarország területéről - kb. 3,4 millióan vettek részt az első világháborúban Ebből, több, mint félmillió elesett, 833 ezer fogságba esett, másfél millió megsebesült.

Csakhogy...
Talán, menjünk vissza az 1917 októberéig, amikor Magyarország területéről közel 1 millió ember, közöttük 500-600 ezer magyar nemzetiségű esett orosz hadifogságba.
Az ország 18-40 év közötti, fegyverfogásra alkalmas korosztályainak több, mint harmada fogolyként élte át az orosz forradalmat és polgárháborút.
A hadifoglyok legnagyobb részét Szibériában és Turkesztániában, több tízezer főt befogadó táborokban őrizték. Közülük néhányban, így Omszkban, Tomszkban és Szamarkandban, a magyarok aránya elérte a 30-50 %-ot!
1916-tól mind nagyobb számban alkalmazták a foglyokat az iparban, a bányászatban és a mezőgazdasáégban. A táborokban 1917-ben szocialista csoportokat alakítottak, elsősorban azok az értelmiségiek, akik részt vettek a hazai munkás- és polgári radikális mozgalmakban, tartalékos tisztként a harctérre, majd fogságba kerültek. Ezek a csoportok kapcsolatokat építettek ki a bolsevik szervezetekkel.
Az 1917. októberi forradalomban kb 40 városban több ezer magyar hadifogoly vett részt.
A hatalomátvétel után, amikor a hadifoglyok visszanyerték személyes szabadságukat, ún. internacionalista katonai alakulatokat szerveztek, amelyeket a Vörös Hadsereg kötelékében minden fronton bevetettek. A magyarok aránya az internacionalista alakulatokban felülmúlta bármely más nemzetét. Összlétszámuk 100 ezer főre tehető, ebből kb. 30 ezren elestek....

Új fegyveres erők 1918-ban

A frontról hazaözönlött és leszerelt katonák száma 1918 decemberéig elérte az 1,2 milliót.
November 9-én a hadsereg újraszervezése nagy erőkkel kezdődött el. November 13-án rendelet jelent meg a nemzetőrség , a polgárőrség és a hadsereg létesítéséről.
A hadsereg alapját az 5 legfiatalabb korosztály visszatartása, illetve behívása képezte volna. Az ütőképes haderő gyors megszervezése illúzió maradt. Oka: pénzszűke, az ország peremvidékeinek leválása, illetve megszállása; a háborús fáradtság, a pacifista (mindenfajta háborút, fegyveres harcot ellenző) tömeghangulat; belső feszültségek a minisztérium és a Pogány József vezette katonatanácsok, a hadsereg és a nemzetőrségek között; a nyílt lázadásokig vezető zsoldos-kérdés.

Károlyi 1919 februárjában aktív ellenállás szükségességét hirdeti. Az akkori hadügyminiszter, Böhm Vilmos, és államtitkára Stromfeld Aurél a szociáldemokrata pártban és szakszervezetekben szervezett munkásságra kívánt támaszkodni a hadsereg megújításában.
A Magyar Nemzeti Tanács mellett 1918 okt. 23-án megalakult a diáktanács. A forradalom éjszakáján Csernák Imre vezette Katonatanács. Ez utóbbi fegyveres akcióival kész tényeket teremtett. A győzelem után a kormány megállapodott a Nemzeti Tanács Intéző Bizottságaival. A katonatanácsban választott bizalmiak képviselték az egyes zászlóaljak tisztikarát, illetve legénységét.
A katonatanács részt kívánt venni az ország politikájának alakításában.
A kormány és a munkás- ill. katonatanácsok viszonyát nov. 4-i rendeletben szabályozták:
,, a kormány ellenőrző orgánumai, a propaganda szervei,. De nem intézkedési jogával felruházott kormányzó hatóságok".
,,1919. március 21-én a Magyarországi Szocialista Párt megvalósítja a proletárdiktatúrát. Létrehozza hadseregét és szövetségre lép Szovjet-Oroszországgal.
1919. május 2-án a Budapesti Központi Ötszázas Forradalmi Munkás- és Katonatanács, majd a Forradalmi Kormányzótanács határozatot hoz a munkásosztály mozgósításáról és fölfegyverzéséről! Május 3-4-re 44 ezer ember áll be a Vörös Hadsereg soraiba és az üzemi dolgozók tízezrei jelentkeznek tartalék munkásszázadokba." (Magyarok krónikája/OfficinaNova/1995.)

.-.-.

Ezen adatok ismeretében, viszont már egyértelmű a bolsevik-fasiszta részvétel miatti felelősség. Csakhogy, itt sem beszélhetünk valódi önkéntességről, mert a fogolytáborokban toborzott szerencsétlen hadifoglyok a szabadulás és a hazajutás reményében álltak be ezekbe az álságos félkatonai alakulatokba!!!

Nem kellene ezt a tragikus tényt sem elhallgatni az értetlen utókor előtt!!!

A múltat be kellene végre vallani, hogy a kommunizmus kísérlete miatt veszítettük el újra és újra Magyarország kétharmadát és az elszakított területeken élő nemzettestvéreinket!!!

Mert nem csak 1920 június 4-én szaggatták szét magyar nemzetünket és hazánkat, hanem 1945 után is, amikor ismét megvalósult a bolsevik mintára ránk erőszakolt kommunista társadalmi - fosztogató és osztogató - berendezkedés. Sőt, amikor már ez is megbukott 1956-ban, majd 1990-ben - még akkor is a vezetőik tehették tönkre Magyarországot, melynek elszenvedője az egész magyar nép!!!

Tették, mert tehették!!! Hogyan? Úgy, hogy 1989-re már igyekeztek mindenféle kft -be menekíteni az állami, vagyis a ,,dolgozó" nép" tulajdonát!!! Amikor 1989-re kiderült, hogy Magyarország teljes csődbe jutott, akkor Medgyessy Péter az egyik MSZMP KB ülésen drámai bejelentést tett:
"olymértékben eladósodtunk, hogy be kell jelentenünk Magyarország fizetőképtelenségét..."
Nahát, ezért adták át olyan "békésen" a hatalmat 1990-ben! Vagyis, csak színleg adták át, mert a vállalatokat kiprivatizálták magánvagyonukat gyarapítandó, miközben a MAGYAR MUNKÁSNAK KISZÚRTÁK A SZEMÉT 15- MEG 20 EZER FORINTOKKAL!!!!
Ma ők lettek az újgazdag milliárdosok, mert tovább hazudhatták, hogy a magyar nép érdekeiért teszik amit tesznek. Ami nem más, mint reformnak hazudott népirtás!!!

MAGYARORSZÁG TÖNKRETÉTELE FOLYIK ÉVTIZEDEK ÓTA a vörös terror mintájára, maradék kis országunkat és a benne élő, dolgozni vágyó népet halálra ítélve.
Mert az, amit 2002-2010 közötti években - kormányzás címén a Gyurcsány-Bajnai kormány elkövetett a magyar néppel szemben, az a ,,modern" népirtás kategóriájába tartozik!

Tudniillik nem tettek mást, mint elvették tőlünk az életbenmaradásnak, a létfenntartásnak a lehetőségét is!!! De nemcsak előlünk vették el, hanem gyermekeink és unokáink elől is!!! ÍGY ÍTÉLIK BŰNHŐDÉSRE - EL SEM KÖVETETT BŰNEIÉRT - A MAGYAR NÉPET VEZETŐI!!!
Tehát: felelősök vagyunk önmagunkért, gyermekeinkért, unokáinkért, mint a MAGYAR NÉP TAGJAI. A felelősség KÖTELEZETTSÉGGEL jár!
Ezt érezte át 2010-es parlamenti választásokon! Bűn lenne ezzel visszaélni!!!

Meg kell akadályozni a jövőben - a magukat szocialistának hazudók TOVÁBBI NÉPIRTÁSI TÖREKVÉSÉT!!! Valamint, visszamenőleg el kell számoltatni a mostani uralkodó pártok jogelődjét- az MSZMP-t, a KISZ-t, hogy merészelte felélni és a saját magánvagyonát gyarapítani mindazzal, amit a dolgozó nép termelt meg?

Számoljanak el a "DOLGOZÓ NÉP" VAGYONÁVAL!!!! És, nem utolsó sorban, számoljanak el az 1990-es magántőke-felhalmozással!!!

Hogy lehetséges, hogy ugyanazok, akik a "DOLGOZÓ NÉP"-re hivatkozva rátelepedtek a dolgozó nép gyáraira, intézményeire - felélhették és magánvagyonokat képezhettek a megtermelt javakból - miközben az a "DOLGOZÓ NÉP" örökös kölcsönökért volt kénytelen kuncsorogni a vállalat- intézmény párttitkáránál, ha bármilyen, nélkülözhetetlen használati tárgyat szeretett volna vásárolni????
1990 után is ugyanezt tették!!!
Belehajszolták a népet a kölcsönök fölvételébe, mert már ott állnak a lakásaik, kis véres verejtékkel megszerzett otthonaik, kertjeik, földjeik fölött az elárverezők és bagóért felvásárlók! Tömegesen válhatnak földönfutóvá a volt MUNKÁSOK, vagyis az a bizonyos "DOLGOZÓ NÉP".- nem hagyva mást utódaikra, mint a HAJLÉKTALANSÁGOT A SAJÁT HAZÁJUKBAN!!!
Ez felelőtlenség, és nem érdemlik meg az utódaink, hogy ezt tegyék velük!!!
FELÜLVIZSGÁLATOT! FELÜLVIZSGÁLATOT kell követelnünk, DE NEMCSAK TRIANONNAL KAPCSOLATBAN!!!

Bp. 2011. február 7.

Bóna Mária Ilona


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5564
  • e Hét: 6944
  • e Hónap: 7891
  • e Év: 43832
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.