Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Blogbarát :) Isten ajándéka :)
  2011-08-31 19:27:46, szerda
 
 

Link Blogbarát : Isten ajándéka





 
 
0 komment , kategória:  Blog Barátok  
Isten szerint szánd oda életed
  2011-08-31 10:04:00, szerda
 
  Isten szerint szánd oda az életed

Ha pedig mindezek így elpusztulnak, gondoljátok meg, hogyan éljetek! Szánjátok oda magatokat Istennek, és őt szolgáljátok!
(2Péter 3:11, Egyszerű fordítás)


Meghatároz téged mindaz, amire kötelezettséget vállalsz. Építhet, vagy rombolhat téged, de mindenképpen meghatároz. Ha elmondod, mi az, amire az életedet tetted, én megmondom mi lesz belőled húsz év múlva.

Éppen olyankor téveszti el sok ember az Istentől kapott életcélját, amikor valamire elkötelezi magát. Sokan persze félnek bármire is igent mondani, így csak végiglavírozzák valahogy az életet. Mások fél szívvel, folyton változó értékek mentén tesznek elhatározásokat. Ez frusztrációkkal teli, középszerű élethez vezet. Olyanok is vannak, akik mindent földi célok, hírnév vagy gazdagság elérésére tesznek fel, de végül csalódottságot és keserűséget élnek meg.

Minden egyes választásunknak öröklétre szóló következménye van, tehát nem árt mindig bölcsen döntenünk: ,,Ha pedig mindezek így elpusztulnak, gondoljátok meg, hogyan éljetek! Szánjátok oda magatokat Istennek, és őt szolgáljátok!" (2Péter 3:11).
Hívőként Isten szerint, szeretettől vezetve kell elköteleznünk magunkat. Ha szeretnénk egyre jobban Jézusra hasonlítani, ugyanazokat kell elhatároznunk és megtennünk, amiket ő tett.

Rick Warren, Daily Hope * Napi Remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A negyed dolláros
  2011-08-31 10:01:56, szerda
 
  Néhány évvel ezelőtt egy lelkész Houston,Texasba költözött. Néhány héttel az érkezése után, egy alkalommal a belvárosba kellett mennie. Amikor a buszon leült észrevette, hogy a sofőr negyed dollárral több pénzt adott vissza.

Elkezdett gondolkodni, hogy mit tegyen, és arra az elhatározásra jutott, hogy visszaadja a pénzt. Hiszen bűn lenne megtartani. Aztán egy másik gondolat fogant meg fejében: ,,Óh, felejtsd már el, hiszen ez csak negyed dollár. Ki törődik egy ilyen kis összeggel? A buszvállalat amúgy is túl sokat kér az utazásért, nem fog nekik hiányozni ez a kicsiny összeg. Fogadd el, mint Isten ajándékát és maradj csöndben."

Mikor a megállóba értek, ahol a lelkésznek le kellett szállnia, egy pillanatra megállt az ajtóban, majd a negyed dollárt a buszvezető felé nyújtotta, és azt mondta: ,,Tessék, egy kicsit többet adott vissza."

A sofőr rámosolygott és azt mondta: ,,Köszönöm! Maga a városi, új lelkész, ugye? Azon gondolkodtam mostanában, hogy el kellene járnom valahova gyülekezetbe, de nem tudtam, melyiket válasszam. Azt szerettem volna megtudni, hogy mit tesz, ha rosszul adok vissza. Azt hiszem már döntöttem."

Amikor a lelkész leszállt a buszról, a legközelebbi villanypóznához botorkált, és bele kapaszkodva csak annyit tudott mondani:
,,Ó, Istenem, majdnem eladtam a Fiadat egy negyeddollárosért."
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A két Lotti 1950.
  2011-08-30 11:44:19, kedd
 
  A két Lotti - 1950 - 7 rész Link

Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít. (Jób 5,18.)




 
 
0 komment , kategória:  Család  
IMA Tinódi Sebestyén 1546
  2011-08-30 10:18:33, kedd
 
  Ima

Imádkozzatok és buzgón kérjetek

Bűnös voltunkért, Uram, ó ne vess meg!

Tiszta szívet és szent lelket adj nékünk,

Halgass meg fiad nevébe, ha kérünk

Keressetek buzgón és megtaláltok!

Téged keresünk, Uram: hogy bűn s átok

Erőt ne vegyen mi rajtunk, légy nékünk,

Égi utunk, igazságunk, életünk!

Zörgessetek buzgón Isten ajtaján!

Elfáradtunk, Uram, e világ zaján;

Ó, nyisd meg az égi béke szép honát,

Add, hogy zenghessünk örök halleluját!

Tinódi Sebestyén 1546

A keresztyén cikekk oldala
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Legyen Isten aki meghatároz
  2011-08-30 10:12:09, kedd
 
  Legyen Isten aki meghatároz téged

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: "Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága." (János 8,12)


Jézusnak állandó igényekkel, veszélyes szembesítésekkel és kevés magánélettel kellett szembenéznie. Mégsem engedte soha, hogy mások határozzák meg őt.

Mit tanít ez nekünk?

Tudd ki vagy (János 8,12) - Jézusban nem volt kétség arról, hogy ki is ő. Tudta Istentől jött és tudta, hogy egy különleges küldetést kell betöltenie. Hívőként tudhatjuk, hogy Istenhez tartozunk és hogy Isten határozza meg, kik vagyunk és mire lettünk teremtve ezen a Földön. Ha olyanná akarunk lenni, amilyennek Isten soha nem szánt minket, csak stresszt fog okozni.

Tudd kinek akarsz tetszeni (János 5,30) - Jézus soha nem hagyta, hogy az elutasítástól való félelem manipulálja őt. Senki sem kényszeríthet téged, az engedélyed nélkül. Nem tudsz mindenkinek a kedvében járni; még maga Isten sem képes erre.

Tudd milyen célokat kell elérned (János 8,14) - Jézus mondta, "tudom, honnan jöttem, és hová megyek." A felkészültség megelőzi a kényszerhelyzetet, de a halogatás előidézi azt. Vagy a prioritásaink vagy a kényszerek hajtanak minket.

Tudd fenntartani a prioritásaid (Lukács 4,42-44) - Jézus tudta hogyan kezelje a zavaró dolgokat anélkül, hogy eltért volna az elsődleges céljától.


Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ima a gyermekekért
  2011-08-29 09:38:06, hétfő
 
  Link BIBLIA

Azt mondja a Példabeszédek 18:21, hogy ,,Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi." Szülőként megvan a hatalmad arra, hogy életet vagy halált szólj a gyermekeid életére. Amikor Isten Igéjét szólod a gyermekeidre, akkor életet szólsz nekik.

Jézus ezt mondta a János 6:63-ban: ,,azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: lélek és élet." A következő megvallásokat, melyek a Biblián alapulnak, imádkozhatjuk a gyermekeinkért - és ahogy az Ézsaiás 55:11 mondja - ,,ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem."

Üdvösség

Imádkozom, hogy gyermekeim elnyerjék a Krisztus Jézusban való üdvösséget örök dicsőséggel. (2 Timóteus 2:10)

Növekedés a kegyelemben

Imádkozom, hogy növekedjenek a kegyelemben, és egyre inkább megismerjék a mi Urunkat és Megváltónkat, Jézus Krisztust. (2 Péter 3:18)

Szeretet

Add Uram, hogy a gyermekeim megtanuljanak szeretetben élni a Szent Szellemen keresztül, aki bennük él. (Efezusi 5:2, Galata 5:22)

Becsületesség, hitelesség

A hitelesség és a becsület őrizze őket és legyen az erényük. (Zsoltárok 25:21)

Önuralom

Atyám, add, hogy a gyermekeim ne kövessék a körülöttük lévők rossz példáját, hanem rendelkezzenek önuralommal, és legyenek éberek. (1 Thesszalonika 5:6)

Isten Igéjének szeretete

Imádkozom, hogy a gyermekeim a Te Igédet kívánatosabbnak tartsák az aranynál, és édesebbnek a méznél. (Zsoltárok 19:11)

Igazság

Istenem, segíts, hogy a gyermekeim szeressék az igazságot, és minden dolgukban igazságosan járjanak el. (Zsoltárok 11:7, Mikeás 6:8)

Irgalom

Add, hogy gyermekeim irgalmasak legyenek, mint ahogy Mennyei Atyjuk irgalmas. (Lukács 6:36)

Tisztelet (maguk, mások és a tekintély iránt)

Atyám, add, hogy a gyermekeim megfelelő tiszteletet tanúsítsanak mindenki iránt. (1 Péter 2:17)

Erős önértékelés, ami Isten Igéjén alapul

Segíts, hogy a gyermekeimben erős önértékelés fejlődjön ki, ami azon a felismerésén alapul, hogy ők Isten alkotásai, akiket Ő Krisztus Jézusban teremtett. (Efezusi 2:10)

Hűség

Add, hogy a szeretet és hűség soha ne hagyja el a gyermekimet, hanem kösd ezt a két erényt a nyakukra és írd őket a szívükbe. (Példabeszédek 3:3)

Isten iránti szenvedély

Add, Uram, hogy gyermekeim lelke Rád vágyakozzon, és szívük szenvedélyesen ragaszkodjon Hozzád. (Zsoltárok 63:2,9)

Remény

Add, hogy a gyermekeim telve legyenek reménységgel a Szent Szellem ereje által. (Róma 15:13)

Felelősség

Add, hogy gyermekeim megtanuljanak felelősségteljesek lenni, és felelősséggel hordozzák saját terhüket. (Galata 6:5)

Bőkezűség

Add, hogy gyermekeim bőkezűek legyenek, szívesen adjanak, így gyűjtsenek maguknak kincseket a jövendőre. (1 Timóteus 6:18-19)

Békesség

Atyám, add, hogy a gyermekeim megtegyenek minden tőlük telhetőt, hogy békességük legyen és békeségben éljenek. (Róma 14:19)

Alázat

Uram, kérlek, munkáld ki a gyermekeimben az alázatot mások iránt. (Titus 3:2)

Együttérzés

Uram, kérlek, munkáld ki a gyermekeimben az együttérzést (Kolossé 3:12)

Kitartás

Uram, tanítsd a gyermekeimet kitartásra, és segíts nekik különösképpen abban, hogy meg tudják futni a nekik kijelölt pályát. (Zsidók 12:1)

Imádságos lelkület

Add Uram, hogy a gyermekeimet az imádságos lelkület hassa át, hogy megtanuljanak mindenkor a Lélek által imádkozni. (Efezusi 6:18)

Megelégedettség

Atyám, tanítsd meg a gyermekeimet a megelégedettség titkára, hogy mindig és minden körülmények között elégedettek tudjanak lenni, Rajtad keresztül, Aki erőt adsz nekik ehhez. (Filippi 4:12-13)

Hit

Imádkozom, hogy a hit meggyökerezzen és növekedjen a gyermekeim szívében, hogy hit által elnyerhessék mindazt, amit megígértél számukra. (Lukács 17:5-6, Zsidók 11:1-40)

Öröm

Imádkozom, hogy a gyermekeim megteljenek örömmel, a Szent Szellem által. (1 Tesszalonika 1:6)

Szív, ami Isten királyságáért ég

Uram, adj a gyermekeim szívébe vágyat arra, hogy másoknak vigyék az Örömhírt, és lássák a Te dicsőségedet megnyilvánulni a népek között, és lássák csodálatos tetteidet a nemzetek között. (Zsoltárok 96:3)

Szolgáló szív

Uram, fejlessz ki a gyermekeimben egy szolgáló szívet, hogy teljes szívvel szolgáljanak, úgy mintha nem embereknek, hanem Neked tennék. (Efezusi 6:7)

Hajlandóság és képesség a kemény munkára

Tanítsd a gyermekeimet, hogy megbecsüljék a munkát, és mindenben, amit tesznek, tegyék oda magukat teljesen, mintha Neked dolgoznának és nem embereknek. (Kolossé 3:23)

Tisztaság

Teremts bennük tiszta szívet, Istenem, és a szívük tisztasága mutatkozzon meg a cselekedeteikben is. (Zsoltárok 51:12)

Kedvesség

Add, Uram, hogy a gyermekeim kedvesek legyenek egymással és mindenki mással. (1 Tesszalonika 5:15)

Bátorság

Add, hogy a gyermekeim mindig erősek és bátrak legyenek jellemükben és a cselekedeteikben. (5 Mózes 31:6)

Önfegyelem

Atyám, imádkozom, hogy a gyermekeim rendelkezzenek önfegyelemmel, hogy fegyelmezett és megfontolt életet éljenek, és azt tegyék, ami helyes, igazságos és becsületes. (Példabeszédek 1:3-4)

Victoria Osteen

ÜZENETEK
Link





I  WorldFényképek Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Jézus követésének komolysága
  2011-08-29 09:06:50, hétfő
 
  Aki elveszti az ő életét énérettem, megtalálja azt.
(Máté 16, 25)

Az Isten iránti engedelmesség egyet jelent Jézus követésével. Aki Őt követi, az Isten parancsai iránt való engedelmességben jár. Jézus követése először csak természeti életünk, azaz önmagunk átadásába kerül, azonban elkövetkezhet az üldözés ideje is, amikor már testi életünkbe kerül ez. Honnan vegyünk erőt arra, hogy mindent elveszítsünk? - ,,Énérettem" - mondja az Úr. Az iránta való szeretet ad erőt az önmegtagadásra. De lehetetlen önmegtagadásban élni, ha nem fogadtuk be Jézust, lelkünk legnagyobb jótevőjét. Ha Ő mindenné lett számodra, akkor te is mindent oda tudsz adni érte. A szeretetnek semmi sem nehéz. A beteg gyermeke mellett felőrlődő édesanya nem panaszkodik, természetes neki, hogy gyermekéért mindenről lemond.

Ha a Megváltó megnyerte a szívedet, akkor semmi sem lesz túl nehéz és túl sok. Sőt, dicsőségesnek látod, ha érte kigúnyolnak és megvetnek. Bizonyosan jönnek majd idők, amikor az önmegtagadás útja olyan nehéz lesz, hogy úgy érezzük, nem tudjuk elviselni. Elfáradunk, a terhek túl nagyok, az áldozatok túl nehezek. De ez csak annak a jele, hogy tekintetünket levettük Megváltónk nagy kegyelméről és szeretetéről, amit halálával bizonyított meg. Olyankor újra meg kell emlékeznünk arról, hogy Ő a legnehezebbet, a keresztet hordozta el értünk, s akkor szégyenkezünk majd, hogy keservesnek találtuk az Ő követését.

Ne felejtsük el: mi csak nyomorult, önző és mulandó földi életünket veszítjük el, helyette új, magasabbrendű életet kapunk. Az önmegtagadás minden szakasza egy lépéssel beljebb visz ebbe az életbe. Minden lemondás meggazdagít. Most kezdődik csak az élet, amióta annak élünk, aki értünk meghalt és feltámadott. Milyen üres és szomorú is az önző élet! A Megváltó örömet ajándékoz övéinek a lemondások útján: a szégyent dicsőséggé, a veszteséget nyereséggé változtatja. ,,Kényszer alatt éltem és szerettem, amíg tenélküled éltem!" - mondja egyik költőnk. Ha a Megváltóért élünk, szabadok vagyunk. A szeretet nem ismer kényszert. Aki egyszer megízlelte ezt az élétet, nem vágyik vissza a testi gyönyörökbe (1 Pét 4, 3). Valóban elég volt azokból, mégha csak néhány év volt is az. - Amit itt Jézus követésében elveszítünk, azt egykor sokszorosan kapjuk vissza, amikor az Úr Jézus az övéit átviszi a megaláztatásból a dicsőségbe, a szenvedésből a menny örömébe.

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből * Napi áhitatok
Link

Napi remény / Daily Hope Link



( 60. SZÜLINA :) POM-POM :)
 
 
0 komment , kategória:  Keresztény dalszövegekhonlapja  
A hit Isten ellenszere
  2011-08-28 09:03:00, vasárnap
 
  Amikor a dolgok széthullanak körülötted, kérd Istent, szabadítson meg félelmeidtől!

"Verembe taszítottak engem, és köveket dobtak rám. Összecsapott a víz a fejem fölött, már azt mondtam: elvesztem! Segítségül hívtam nevedet, URam, a verem mélyéről. Meghallottad szavamat: Ne fogd be a füled sóhajtásom és kiáltásom előtt! Közeledtél, mikor kiáltottam hozzád, így szóltál: Ne félj!" (Jeremiás siralmai 3:53-57) Link


Amikor minden darabokra hullik szét az életedben, sok olyan érzelem lehet benned, amely visszatarthat. Ilyen például a szomorúság, harag, csalódottság, megbánás. De ezek közül a leginkább kárt okozó érzelem,a félelem.

A félelem az az érzelem, mely odaláncol a múlthoz. A félelem megbénít. A félelem az első számú probléma, amelyek sok embernek szembe kell nézni. Félnek, hogy nem sikerül nekik, félnek a jövőtől, vagy éppen attól, hogy más emberek mit gondolnak.

Jeremiásnak sok oka volt, hogy féljen. Az volt a feladata, hogy egy nagyon népszerűtlen hírt kézbesítsen a népe számára. Annyira utálták, hogy egy kút mélyébe vetették, és az ellenségei köveket dobáltak reá. Lejegyezte Istenhez szóló kiáltását a mai igeversben. Jeremiás félt, és félelmében Istenhez fordult, Őt szólította meg.

Ha félelemmel küzdesz az életedben, Isten ugyanazt mondja neked, mint Jeremiásnak:

"Ne félj!". Isten mindent az irányítása alatt tart, és bármin átsegít, amivel szembe kell nézned. A legjobbkor fog kiemelni a kút mélyéről. Így kérd Istent, hogy szabadítson meg a félelemtől.

3 ellenszer létezik a félelemre:

Töltsd meg életedet igazsággal! "...megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." (Jn 8:32) Minél inkább Isten igéjével töltöd meg elmédet, annál inkább kiűzi ez a félelmet az életedből.

Töltsd meg életedet szeretettel! "...a teljes szeretet kiűzi a félelmet"(1 Jn 4:18) Minél inkább megismered Istent, annál inkább megérted az Ő feltétel nélküli szeretetét. Amint megérted az Ő mély szeretetét irántad, meglátod, hogy ez a tökéletes szeretet elűzi a félelmet.

Töltsd meg az életedet hittel! Amint elkezdesz bízni Istenben, és az Ő tökéletes szeretetében, elkezded legyőzni a félelmeidet. A hit Isten ellenszere a félelmre.

Ha attól félsz, hogy az életed már darabokra hullott, és a legjobb napjaid már magad mögött vannak, tévedsz. Isten mindig meg tudja fordítani a dolgokat. Elküldte a fiát, Jézust, hogy "megkeresse és megtartsa az elveszettet." (Lk. 19:10)

Nem számít, min mész most keresztül, nem számít milyen rossznak látszanak a körülményeid, fordulj el a félelmeidtől, és Jézustól várd, hogy helyreállítsa az életedet!


Daily Hope by Rick Warren :) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
"őszinte légy magaddal"
  2011-08-27 08:27:43, szombat
 
  Amikor a dolgok széthullanak körülötted, változásra van szükséged

"Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az ÚRhoz!" (Jer. Sir. 3:40)

Sok olyan dolog van az életben, amit nem lehet megváltoztatni. Például, nem változtathatod meg a múltadat vagy a géneket, amelyeket örököltél. Az ilyen dolgokkal kapcsolatban csak akkor lesz lelki nyugalmad, ha elfogadod őket.

Változtass azonban azokon a dolgokon, amelyeken tudsz változtatni, amikor a világ darabokra hullik. Nem, nem tudod visszahozni a szerettedet, aki meghalt. És nem, nem tudod megváltoztatni a másik embert, mindegy, hogy mennyire szeretnéd. Az egyetlen, amit meg tudsz változtatni, az te magad vagy.

Megváltoztathatod a viselkedésedet és képességeidet. Megváltoztathatod a személyiségedet és az értékeidet. És megváltoztathatod azt, hogy hogyan használod az idődet és hogy mi a fontos neked.

Azért, hogy megváltoztathasd ezeket a dolgokat önértékelésre van szükséged, amihez az kell, hogy őszinte légy magaddal szemben. Be kell ismerned életed azon területeit, amelyek széttörtek: a kapcsolataim összetörtek; pénzügyeim összeomlottak; karrierem széthullott.

Jeremiás ezt mondja: "Inkább kutassuk, vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk meg az ÚRhoz!" (Jer. Sir. 3:40) Csinálj egy kapcsolati leltárt, egy lelki leltárt és egy erkölcsi leltárt.

Nézd meg kapcsolataidat és kérdezd meg magadtól: "Milyen a kapcsolatom a társammal, a barátaimmal vagy a főnökömmel ebben a pillanatban?"

Csinálj egy lelki leltárt és kérdezd meg magadtól: "Életemnek mely bűnei rombolnak?"

Amikor elkezded elvégezni ezeket az értékeléseket, rá fogsz jönni, hogy rengeteg érzelmet raktároztál el, például bűntudatot, haragot, csalódottságot, gyászt és lelkiismeret-furdalást.

Foglalkoznod kell ezekkel az érzésekkel ahhoz, hogy belsőleg talpraállj. Ne hagyd őket figyelmen kívül és ne add fel azt, hogy az életed megváltozhasson. Isten melletted van és segíteni fog legmélyebb fájdalmaidban és bántódásaidban. Add át őket Istennek és figyelj arra, hogy mit mond fog mondani, mit kell tenned.

Daily Hope by Rick Warren, 2011.08.20)

Rick Warren, Amerika egyik legnagyobb és legismertebb gyülekezete, a kaliforniai Lake Forest-ben található Saddleback Gyülekezet alapító pásztora. Ezen felül, Rick a szerzője a New York Times bestsellerének, a Céltudatos Élet c. könyvnek ugyanúgy, ahogy a Céltudatos Gyülekezetnek is, amely felkerült a "100 Keresztény Könyv, amely megváltoztatta a 20. századot" listájára is. Ő alapította a Pastors.com-ot is, amely egy globális internet közösség a szolgálattevőkért.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 595
  • e Hét: 1283
  • e Hónap: 5084
  • e Év: 66385
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.