Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 159 
Kopogtatás a léleknek
  2012-01-30 22:48:29, hétfő
 
  Kopogtatás a léleknek


KOPOGTATÁS A LÉLEKNEK

MINDEN ÚGY JÓ, AHOGY VAN

1. SZEGYCSONT

Büszkén, kidüllesztett mellkassal, lazán összezárt öklünk négy ujjával- keringő ritmusban 1-2-3-kezdjük kopogtatni a mellkasunkat (ill. a szegycsontunkat) és néhányszor mondjuk magunkban: "Teljesen rendben van velem minden, még ha most minden okom meg is van arra, hogy pl. szomorú legyek". Először az ember csak a keringő ritmust tudja kopogtatni, később szabadon beépülnek a szavak is ebbe a ritmusba. Vagy választhatjuk a következő mondatot is, "szeretem magam úgy, ahogy vagyok, még ha most annyira szomorú is vagyok"! Ez a gyakorlat ajánlott, a mindennapi élet bármely helyzeteiben is.

2. SZÍV KOPOGTATÁS

Belemasszírozzuk a problémát egy pontba a szívünk felett, amely a szegycsonttól számolva a második és a harmadik borda között található, és gyakran érzékenyen reagál az érintésre. Jobb kezünk középső ujjának hegyével néhány kört írunk le e pont körül a nap vagy az óramutató járását követve, és enyhe nyomást kifejtve bemasszírozzuk a problémánkat.

3.ARC KOPOGTATÁS

Fontos meridiánok haladnak át az arcunkon, így itt is meg kell kopogtatni néhány könnyen megtalálható pontot, miközben minden alkalommal a problémánkra gondolunk.

-mindkét középső ujjunkkal kopogtassuk meg a szemöldök belső végét, a harmadik szem közvetlen közelében, az orr tőnél. Kopogtatás közben megnyitjuk energia testünket a problémának, így valóban belénk juthat, mi azonban egyúttal magunkba plántáljuk azt az üzenetet hogy minden rendben van velünk.

-ezután megint mindkét középső ujjal, a külső szem zug pontjait kopogtatjuk meg, miközben a problémánkra gondolunk.

-most következik két pont közvetlenül a szem alatt a járomcsonton.

-utána a felső ajkak közepén lévő pont, közvetlenül az orrunk alatt, amelyet a kedvenc kezünk középső ujjával dolgozunk meg

-azután a középső pont az alsó ajkak és az áll között

-most kopogtató körutunk végén jön a fejtető és a probléma

4. A TEST FONTOS PONTJAI

-Mindkét kezünk ujjaival lazán kopogtassuk meg a kulcscsont és a szegycsont közti szegletet, és közben gondoljunk a problémára

-a kopogtatás módja ugyanaz, de most a hónalj alatt alkalmazzuk, ott ahol a mell izom végződik, és már érezhetővé válnak a bordák

-most, nem sokkal a befejezés előtt, hajlítsuk be a térdünket és kopogtassuk végig a comb és a vádli közt létrejött ráncot.

5. KÉZ ÉS LÁBFEJ PONTOK

A meridiánok kéz körmeink és láb körmeink köröm ágy pontjainál kezdődnek vagy végződnek. Ezért gyakorlatilag az összeset egyszerre megütögethetjük, és meginvitálhatjuk magunkhoz a problémát, és ezzel jelezhetjük neki, hogy minden rendben van vele és nekünk sincs vele semmi bajunk.

-tegyük egymás mellé az ujj begyeinket és finoman ütögessük egymásnak őket. Ha megnézünk egy meridián képet, láthatjuk, hogy a pontok oldal irányban helyezkednek el, tehát az ujj begyek oldalát is megkopogtatjuk. Mindig fontos, hogy ezt ne mechanikusan csináljuk, hanem tényleg a problémára gondoljunk. Ha számításba vesszük, hogy csupán képzeletben is lehet végezni az egészet, világossá válik, hogy nincs értelme, ha nem tudatosan csináljuk. Akinek eleinte még koordinációs problémái vannak, az tartsa mozdulatlanul az egyik, talán a bal kezét és a jobb kéz ujj begyeivel finoman kopogtassa meg a külső köröm végpontokat, azután az ujj begyeket és végül a belső köröm végpontokat.

-ugyanezt tehetjük a lábujj végpontokkal is, bár ez valamivel nagyobb gyakorlatot és ügyességet kíván. Tegyük egymáshoz a két talpunkat és kezdjük meg finoman a kopogtatást. Idővel kísérő ajándékként bizonyos mértékig fokozódni fog a lábfejek és a lábujjak érzékenysége is.

Forrás:egeszsegtudatossag.gportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A félelem átalakítása
  2012-01-30 22:29:16, hétfő
 
  A félelem átalakítása





A félelemnek megvan a maga szépsége....a maga kifinomultsága és érzékenysége. Valójában egy nagyon finom elevenség. A szó negatív, de maga az érzés pozitív. Csupán az elevenség része, a törékenység, a kifinomultság része. Ezért engedd a félelmet kibontakozni. Remegj vele, hagyd, hogy megrengesse az alapjaidat, a felkavarodás mély élményként élvezd. Ne alakíts ki semmilyen hozzáállást a félelemmel szemben, tulajdonképpen ne is nevezd félelemnek. Abban a pillanatban, hogy így hívod, kialakítottál egy hozzáállást. Elítéled, máris kimondtad, hogy rossz, nem kellene ott lennie. Máris őrt állsz, máris menekülsz, rohansz előle. Ezért ne nevezd félelemnek. Ez az egyik leglényegesebb dolog, hagyd abba a dolgok megnevezését. Csak figyeld, milyen az érzésük, milyen a módjuk. Engedd a kibontakozást, és ne címkézd fel, maradj tudatlan. A tudatlanság mérhetetlenül meditatív állapot. Ragaszkodj a tudatlansághoz, és ne engedd manipulálni az elmét. Ne engedd az elmének, hogy nyelvet használjon, szavakat, címkéket, kategóriákat, mert az egy egész folyamatot von maga után. Az egyik dolog összekapcsolódik a másikkal és így tovább, Egyszerűen nézd, ne nevezd félelemnek.

Forrás:egeszsegtudatossag.gportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Mesteri avatás - Jézus üzenete
  2012-01-30 21:13:12, hétfő
 
  Mesteri avatás - Jézus üzenete








Belső mesterré avatásotok... Jézus üzenete


Drága fénylő lelkek!

Szívetekkel tudjátok, hogy hatalmas változások részesei vagytok Világotokon belül és kívül is. Ez érezhető mind érzelmi, mind gondolati irányultságotokon, hitrendszeri energiáitok tisztulásán.

Egy olyan különleges, isteni Kegyelem által elrendelt képlékeny tudati energia vesz most körbe benneteket, mely képes kapcsolódni hozzátok mind emberi és szellemi valótok átalakulását irányító területeken. Ez a Fényfolyam, melyben lebegtek tudatosságotokkal, most elindított benneteket a beáramlás irányába.

Ha kapálóztok, tiltakoztok ellene, elsüllyedtek. Ha lágyan ráfekszetek és hagyjátok magatokat ringatni a sodrással, hazaérkeztek...


Erre azért van most szükség, mert belső mesterré válásotok folyamatában vagytok.


Ez a folyamat egy ideje tart már bennetek. Van aki már a vége felé közeledik, és van aki csak most eszmél rá erre.

Az idő csak emberként sürget benneteket, a szívre nem lehet ráparancsolni, hogy gyorsabban szeressen... ezt meg kell értenetek.

Minden sürgetés csak önvádat hoz létre érzelmi testetekben, mely lelassítja tudatosodásotokat. Az idő Bennetek másképpen működik, mint körülöttetek, és bár emberként alkalmazkodtok a földi idő múlásához, de igazából benső központotok az időtlenség állapotában van jelen. Innen kiindulva történik az az átalakulás, mi felemel titeket szellemi Önvalótok mesteri szintjeire.

Benső mesteretek bennetek ez a Fényközpont, Tudatosságotok isteni Magja, TI MAGATOK VAGYTOK.

Ez nyiladozik a Szívetekben. Először a Szellemi szív fénylő terében bomlik ki a Tudatosság azon frekvenciája, mely emberként a mesterré avatásotok elindítója és végrehajtója.


Az átalakulási folyamat megkezdését akkor érezhetitek, mikor gondolataitok egyre többet emelkednek a szellemi régiók Fénytereibe. Mikor kitárt szárnyú madárként szárnyalni vágytok a szellemi magasságokban, repülni a Végtelenségben. Ez jelzi nektek, hogy a Változás, a mesteri folyamat elindult bennetek.

Éljétek át ezeket a magasságokat belül és hagyjátok szellemi bölcsességeteket megnyilvánulni. Olyan tudatosság magok szóródnak szét ezáltal bennetek, melyek testi szinten, sejtmag tudatosságotokban vernek gyökeret, érzelmeitekben kapnak szárba, és gondolataitokban hoznak virágot. De a gyümölcsöt neked kell megteremned. A Tudás Fája mestert avat belőled, ha türelemmel megérleled ajándékait.

Mindez az érési folyamat belül történik meg, hiszen a Mester mindig akkor bukkan fel az életedben, mikor készen állsz a tanításokat elfogadni. Bensőd is akkor nyilvánul meg Tudatosságod Fényében, mikor készen állsz tanításait földi életedben is megérteni.

Ezek a tanítások az isteni Fénycsatornán érkeznek szívetek frekvenciáiba szellemi Önvalótokból. Szellemi, lelki és emberi szívetek egy Szeretetszálra van felfűzve, mint a Szentháromság Gyöngyei. Ezt a szálat Atyád tartja a kezében és az Én Szívemen át érkezik szellemi szívedbe... láthatod, mindig össze vagyunk kötve, akár tudsz róla, akár nem.


Szellemi Fénymagotokban van egy spirális tudatenergia, mely végigárad lelki és emberi szívtereiteken is. Ha megnézed ezt a Fényspirált, egy központi tengely belső felén nyugszik (KA-csatorna) és hullámai a fizikai energiáknál szélesebbek mint a szellemi résznél, azaz egyfajta tágulás figyelhető meg az energiatérben. Ami lassabbnak és nehezebbnek tűnik földi szinteden, egyre gyorsabb és könnyebb, ha tudatodat már magasabb régiókba emelted. Akkor már a Fényspirál körei közelítenek egymáshoz és fénylő erejük jobban összekapcsolódik. Ahogy sűrűsödnek ezek a tudati körök, úgy történik lépésről-lépésre mesterré avatásotok Önmagatok által.


A következő beavatási tér lelki Magotok behangolása. Ez akkor kezdődik el, és sokatoknál már megtörtént, amikor érzelmi erőid egyfajta magasztosságot érintenek. Amikor az érzelmi vezérlésedet szíveden át az isteni Erők és Törvények irányítása alá rendeled. Érzelmi hullámaid már nem fizikai környezeted befolyása alatt állnak, hanem a Szeretet-vezérlése irányítja őket. Ekkor néha úgy érzed szíved kiszakad a mellkasodból, mert annyira csordultig van ezekkel az isteni érzésekkel, hogy nem fér el benned. Mintha szíved szárnyra kapna és gondolataid mellett a szellemi magasságokban szárnyalna összekapaszkodva tudatosságoddal, szólni sem bírsz, csak potyog a könnyed.

Ekkor szellemed Fénye lelkedbe áradt, mert elfogadtad isteni Tudatosságod irányítását Benned.


Most folyik bennetek a harmadik fázis, az ember mesterré válása... ez a legnehezebb folyamat, hiszen a tudati spirálfények (körök) messzebb vannak egymástól, mint magasabb régióidban. Itt szívetek és tiszta akaratotok segítsége nélkül nem tudjátok áthidalni a réseket.

Elhatározás és kitartás nélkül nem válhat senki mesterré. A türelem és a figyelem tart benneteket Szív-energiátokban, Fénylő tudati tereitekben. Ez hozza el számotokra a megértést - tudóvá váltok.

Ha ez az átalakulás megtörténik, akkor egy pillanat alatt képesek lesztek összekapcsolni az emberi a lelki és a szellemi mestert Önmagatokban. A Fényspirál útjai eggyé-olvadnak és összefüggő tudati fényoszlopot alkotnak Bennetek.


Amit tennetek kell az, hogy akaratotokat, érzéseiteket és gondolataitokat Szív- Szeretet szinten tartjátok, összeköttetésbe hozva ezzel Magatokban Szív Magjaitokat.

- Minden nap tisztítsátok meg az emberi akaratot az Isteni Akarat Lelkével, lehívva azt magatokba.

- Majd tisztítsátok meg lelki energiáitok érzelmi erejét az isteni Érzelmek Lelkével, behívva azt lélektereitekbe.

- Majd tisztítsátok meg gondolataitok szellemi energiáit, behívva magatokba a tiszta isteni gondolat Lelkét, töltse el szellemi valótokat erejével.

- Mikor e három isteni energia ott van bennetek, kössétek össze Szívmagjaitokat emberi, lelki és szellemi szintjeiteken.

- Lássátok, hogy a Szíveken áthaladó Fénylő tudati-spirálenergia forog bennetek és áramoltatja a Fényt szellemi tereitekből egészen emberi valótokig...

Fogadjátok be Magatokba ezt a fénylő tudati folyamot... töltekezzetek fel mesteri energiáitokkal, váljatok eggyé Magatokkal az isteni Akaratban, Érzésben és Gondolatban.

Tudatotokat bárhová is helyezzétek e spiráltudat szintjein, mind Önmagatokat tapasztaljátok vele.


Ez minden lényege és Valója - az EGYség.


Ez a felismerés születik meg mesteri energiákkal most bennetek emberetektől, lelketeken át szellemetekig, és vissza Isten Akaratában.

Jó utat mesterek... ne feledjétek nincs másra szükségetek, csak Ön-Magatokra, mely a Szeretet fénylő szálával köt össze Bennünket Atyánkkal.


Jézus

Pusztai Orsi






Forrás:Kristálycsakra - Pusztai OrsolyaLink
 
 
0 komment , kategória:  Atya, Jézus és Mária üzenetei  
Angyali üzenet
  2012-01-30 21:01:53, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Heti horoszkóp
  2012-01-30 11:11:32, hétfő
 
  Heti horoszkóp 2012. január 30-február 5.






Kos III. 21. - IV. 19.
Úgy érezheti, kedvese elpártolt öntől. Ez azonban csak az első benyomás. Ha nyitott és nem restell ezúttal maga kezdeményezni, akkor visszahódíthatja a szívét. Egy kis találékonyság sem árt. Ha a munkahelyén bizonytalan valamiben, hagyatkozzon a megérzéseire. Az értelemnél ma jobb vezetője lehet az érzés. A közös hang megtalálása a munkahelyén azért is fontos lenne, mert ezzel egy intrikától és egy irigyétől is megszabadulhat.






Bika IV. 20. - V. 20.
Amennyiben végső megoldásnak rákényszerül a társulásra, rövidesen nagy kő esik majd le a szívéről. Amennyire ódzkodott ettől a megoldástól, annyira szerencsésen alakulhat a közös vállalkozása. Februártól sok utazás várható, mert külföldi kapcsolatai is fellendülhetnek. A hét eleje szerelmes hangulatban éri, de lehet, hogy az érzelemnek nagyobb a füstje, mint a lángja. Ha elkötelezett, nagyobb bajt zúdíthat a fejére, mint amekkora öröme telik a kalandban. Óvatosan!






Ikrek V. 21. - VI. 21.
Ma sokkal tisztábban látja a dolgokat, mint máskor. Használja e tisztánlátását ügyes-bajos dolgai intézésére. Másoknak is jó tanácsokat adhat, de csak akkor, ha erre külön felkérik. A kéretlenül adott tanács erőszaknak tűnhet. Főleg, ha a főnöke ellen szól most. Párkapcsolati problémáinak legalább annyira oka saját konok, zabolátlan természete, mint társának házsártossága. Jobban mondva, az egyik a másiknak velejárója. Egy utazás gyógyírt hozhat.






Rák VI. 22. - VII. 22.
Ha magányos, akkor a kedves hiánya miatti fájdalom csak azért bántja, hogy végre tegyen ellene valamit. Az első lépés talán az lehet, hogy próbálja meg elképzelni, kire is vágyik. Hamarosan belép az életébe. Nem várt fordulat következhet be a munkahelyén. Ne feledje, a családjához mindig fordulhat, ha kételyei támadnának. A döntést, ha nem muszáj, lehetőleg még ne hozza meg, egyelőre a mérlegelés ideje jött csak el. Gondolja át kire és miben számíthat a jövőben.






Oroszlán VII. 23. - VIII. 22.
Kellemesen hétre számíthat: valami meglepetés éri, ami feldobja, ezért egész héten vidám, és jószívű lesz, mintha a nap sütne a lelkéből. Mindenkihez lesz egy kedves szava, mindenkivel segítőkész. Kollégái ugyan nem értik a hirtelen változás okát, de kedvükre van. Az átlagosnál is szórakozottabb lehet a hét elején, ezért megfeledkezhet a kedvesével fontos találkozóról. A legjobb, ha kétszer is átnézi naplóját, és minden telefont felvesz, hogy elkerülje a bakit.






Szűz VIII. 23. - IX. 22.
Olyan lesz a hete, amilyent teremt magának. Ha valakinek a túlzott vonzalmát végképp nem viseli el, akkor itt az ideje, hogy elküldje a csudába. Különben ne csodálkozzon, ha ideges, feszült. A munkahelyi hajtásban az élre állhat: lelkesítő természetének hála, sokan állnak ön mögé. Így a vezetőséget sem kerüli el az ön lendületessége, újító szellemének frissessége. Egy szép új karrier küszöbén állhat, főleg, ha jó támogatókat választ maga mellé.






Mérleg IX. 23. - X. 22.
Hajlamos lehet a héten mindenből nagyobb ügyet csinálni, mint amilyen az valójában. Próbálja meg kicsit higgadtabban kezelni a dolgokat, kérje egy tisztábban látó barát véleményét. A hidegvér már fél siker az ellenlábasok legyőzésében. Kedden különös álomra ébredhet. Jó, ha fel tudja idézni magában, mert jósló erővel bír. Ha nem emlékszik is rá, tudattalanul, valami érzés szintjén áthatja lelkét, és súg a szerelmével kapcsolatban.






Skorpió X. 23. - XI. 21.
Titkát a legszívesebben megosztaná mindenkivel, de még várjon vele. Egyelőre még érlelnie kellene az érzést. A ,,kincse" még nem érett meg arra, hogy közkinccsé tegye. Legyen türelmes!Ez a hét sok sikert tartogathat önnek, a hét közepétől különösen. Még azok is elismerhetik tehetségét, munkáját, akik amúgy nem nézik jó szívvel a működését. Ez ne ragadtassa el, de igenis legyen rá büszke. És arassa le az ezzel járó babérokat, és elismerést.






Nyilas XI. 22. - XII. 21.
Az élete (karrierje) változását várj egy fontos személlyel való találkozástól. Ha ez mégsem történne meg a héten, azért ne keseredjen el. Van úgy, hogy a változás csak évek múltán érik be. Az idő - ebben az esetben - nem annyira fontos. Szerencsésen megúszhat egy családi vihart, ezért lesz oka az örömre. Az élmény megkoronázásaként hétvégén egy nagy családi kirándulás, még fényesebbé teheti kedvüket. Szervezze meg!






Bak XII. 22. - I. 19.
Meg kellene tanulnia az alkalmazkodást. Elvégre nem várhatja el, hogy folyton a társa alakítsa a programját és ízlését önhöz. Ha végképp vaskalapossá válik, egyedül élvezheti majd a nagy szabadságát! Ha úgy érzi, hogy csak az unalmas rutin irányítja a napjait, akkor tegyen valamit a változás érdekében. Ha munkakapcsolat és munkája kiüresedett, akkor vigyen ön változatosságot bele. A kezdeményezése a héten nyitott fülekre talál. Nem szégyen kezdeményezni.






Vízöntő I. 20. - II. 18.
A szerencsével talán kicsit hadilábon áll most. Úgy érezheti, túl sok a kötelessége, és csak kevés az eredménye a tetteinek. Pedig bármilyen furcsa, Fortuna nem hagyta el. Talán épp ma bukkan fel egy kedves, jóravaló ember képében a másik nemből. Meg kellene edzenie a szívét. Ne hagyja, hogy minden apróság, pillanatnyi mellőzés, zavar, lehangolja a kedvét. A belső nyugalom megtalálásához segítheti a kedvesével együtt végzett meditációs technika.






Halak II. 19. - III. 20.
Eluralkodik önön a menekülési vágy. A küzdelmekből elege van, és úgy érzi, mindenből a rövidebbet húzta. Azért ha higgadtan mérlegel, ez koránt sincs így. Kedvese nagyon is ön mellett áll. Ezen a héten is, mint általában, jobb, ha nem bízik a kollégáiban, csak a saját erejében, tehetségében. A problémák megoldása - ahogy mások tennék - önnek valószínűleg nem is lenne megfelelő. A kedvese ön mellett áll, támaszkodjon a szeretetére, hogy még erősebb legyen.

Forrás:www.szatmar.ro
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
Egészségben, szeretetben eltöltendő hetet!
  2012-01-30 10:26:24, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Napsütéses, szép napot!
és







(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk:
Lélek-Világ a Kassák Könyvkiadó Fóruma
Görögország szerelmeseinek különösen ajánlom - az utazási,- zenei,- könyvbemutató
és a görög ételrecept oldalakat.)
A régi linken az oldal nem érhető el, új link:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
Sajtos fánkocskák
  2012-01-29 23:51:32, vasárnap
 
  Sajtos fánkocskák


Hozzávalók:
(kb. 20 darabhoz):
az égetett tésztához:
3 dl víz
késhegynyi só
15 dkg zsír
15 dkg finomliszt
5 tojás

A tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj

A krémhez:
5 dkg ementáli sajt
20 dkg eidami sajt
2 dl tejszín
3 dl tej
3 tojás
2 tojássárgája
csipetnyi só
10 dkg vaj
10 dkg liszt

A tetejére:
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A vizet a sóval fölforraljuk, a zsírt hozzáadjuk. Ha teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig főzzük. Akkor jó, ha sima, és az edény falától elválik. A tűzről lehúzzuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd csillagcsöves vagy sima csöves habzsákba töltjük.
Egy tepsit kivajazunk és a masszából pingponglabda nagyságú gömböket nyomunk rá. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (230 °C; légkeveréses sütőben 210 °C) 5 percig; majd a lángot kissé mérsékelve (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) további 15-18 percig sütjük. Közben a sütőajtót nem szabad kinyitni. Utána a sütőt elzárjuk, ajtaját résnyire kinyitjuk, és a fánkokat még 10 percig így szárítjuk.
Közben a kétféle sajtot lereszeljük. A tejszínt a tejjel, a tojásokkal meg a tojások sárgájával, csipetnyit megsózva simára dolgozzuk, majd vízgőzre állítva, kevergetve fölolvasztjuk. A vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, és a sajtos masszát apródonként beleöntjük. 3-4 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik, de közben folytonosan keverjük, mert könnyen leéghet. Egy másik edénybe áttöltjük, kissé hűlni hagyjuk. A fánkok tetejét recés késsel levágjuk, üregüket a még langyos sajtkrémmel megtöltjük. Ha kihűltek, a tetejüket reszelt sajttal meghintjük, végül a kalapokkal díszítjük.





i idő: 1 óra 50 perc

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Almás farsangi fánk
  2012-01-29 23:41:34, vasárnap
 
  Almás farsangi fánk


Hozzávalók:
35-40 darabhoz:
50 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
6 tojás sárgája
10 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
2,5-3 dl tej
1 csipet só
1 evőkanál rum
2 db alma
fél citrom leve
5 dkg baracklekvár
3 dkg durvára vágott dió
1 csipet őrölt fahéj

A sütéshez:
étolaj

A szóráshoz:
vaníliás porcukor

Elkészítés:
1 deciliter langyos tejben feloldjuk a cukor felét, simára keverjük az élesztővel, 2 evőkanál liszttel - azaz kovászt készítünk -, és hagyjuk kétszeresére kelni.

A liszthez adjuk a kovászt, a maradék langyos tejben elkevert tojássárgákat, a maradék cukrot és a sót. Fakanállal vagy a robotgép dagasztófejével jól kidolgozzuk a tésztát. Ezt követően 2-3 részletben beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg vajat, végül a rumot. Tetejét megszórjuk liszttel, eresztformán
bevágjuk, hogy gyorsabban keljen, letakarjuk, és langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, lazán átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk. 2 darab 40x40 cm-es, 3 mm vastag lapra nyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval megjelöljük az egyik tésztán a fánkok helyét.

Minden kör közepére egy pötty lekvárt teszünk, kevés fahéjjal elkevert diót, a tetejére egy darabka citromlével megcsepegtetett almát. Ráterítjük a másik kinyújtott tésztát, a közöket lenyomkodjuk.

A pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat, majd kb. 5 centiméter távolságra, lisztezett tálcára vagy deszkára tesszük, tetejüket vékonyan megkenjük olajjal (hogy meg ne repedezzenek), letakarjuk, és hagyjuk kétszeresére kelni. (Hogy ne legyen olajos a konyharuha, terítsünk alá fóliát!)

Nagyobb méretű lábasban 2-3 ujjnyi olajat forrósítunk, beleteszünk 6-8 db fánkot, lefedjük, és mérsékelt tűzön 4-5 percig sütjük, majd szitakanállal megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább.

Papírkendőre szedjük, vaníliás porcukorral megszórva még melegen tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet Albrechtné Lipták Margit küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Heti menü ajánlat
  2012-01-29 23:33:26, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2012 január 30 - február 05.

Hétfő:

Előétel: Almaleves
Főétel: Csopaki sertésszelet burgonyaropogóssal
Desszert: Kefires mix
Vegetáriánus ajánlat: Borsópörkölt burgonyafánkkal


Kedd - ma belsőségekből választok, de csak húsevőknek:

Előétel: Tárkonyos sertésraguleves velővel
Főétel: Zúzapörkölt petrezselymes sós burgonyával, csalamádé
Desszert: Baconös-sajtos sós kifli
Vegetáriánus ajánlat: Pástétomos kosárkák


Szerda:

Előétel: Joghurtos céklaleves
Főétel: Tarhonyás hús ecetes almapaprikával
Desszert: Őszibarack befőtt
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos csicseriborsó ragu


Csütörtök:

Előétel: Tojásleves
Főétel: Kelkáposzta főzelék fasírttal
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Bundás kelkáposzta sajtos gombaraguval


Péntek:

Előétel: Húsgombócos zöldbableves
Főétel: Felvidéki sztrapacska
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Hagymás sztrapacska


Szombat:

Reggeli: Lekváros vagy mézes vajaskenyér tejeskávéval
Előétel: Gulyásleves csipetkével
Főétel: Krumplis lángos fokhagymásan vagy sajttal, tejföllel
Desszert: Gyümölcssaláta ananászban
Vacsora: Neszmélyi hagymás-túrós galuska
Vegetáriánus ajánlat: Hamis gulyás, részeges sajtroppancs


Vasárnap:

Reggeli: Fokhagymás pirítós citromos vagy boros teával
Előétel: Sütőtökkrémleves
Főétel: Tejfölös csirkepaprikás vajas galuskával
Desszert: Almás pite
Vacsora: Három sajt saláta
Vegetáriánus ajánlat: Szilvalekváros gőzgombóc mákkal

A részletes recepteket megnézhetitek itt:
Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szép csokor
  2012-01-29 23:32:29, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 159 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 159 db bejegyzés
e év: 1342 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 9503
  • e Hónap: 23408
  • e Év: 153115
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.