Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/63 oldal   Bejegyzések száma: 621 
MÉG CSAK UTALNI SEM SZABAD aZ ELKÖVETŐK ETNIKUMÁRA!
  2013-09-30 20:51:36, hétfő
 
  Szőkére vágytak a soroksári gyilkos kancigányok! Hát elkapták!
Posted on 2013/09/30 Szerző: Admin
A 36 éves nő futni ment. Megfojtották és meggyalázták. Budapesten történt, Soroksáron. Schobert Norbi osztotta meg a történetét a Facebookon.

Megosztom, hogy ne lehessen eltussolni...

Csütörtökön este Soroksáron, csoportosan egy kötéllel hátulról megfojtottak egy kerékpárúton kocogó 36 éves, kisgyermekes családanyát, akivel a gyilkosság után aljas és ember által igazán elképzelhetelen tetteket műveltek az elkövetők! Megerőszakolták. A néma vagy elnémított médiumok egy kétsoros hírben kommentálták ezt a döbbenetes szürnyűséget. A feltételezett elkövetőkről annyit tudni, hogy többen voltak és népes családjukkal folyton terrorizálták lakókörnyezetüket.

Sajnos etnikai támadás volt és az áldozat Kardos Lajos egykori rendőrségi iskolatársam és kollégám felesége volt.
A hírt egy szintén egykori és ottani kollégám juttatta el hozzám. Borzasztóan megráz, összeszorul a szívem, mert az én Feleségem és a Ti Feleségeitek is futni járnak. Eljött az idő, hogy ilyen esetekben legyen halálbüntetés. Nem azért mert csupán ez a minimum, hanem legyen benne a felizgult állatokban a tudat, hogy eljöhet a halál és nem a mi pénzünkön kapnak 20 évre meleg szállást, ételt, orvosi ellátást. Sajnálom, de nem bírtam nem megosztani... Norbi

A rendőrség csütörtökön az alábbi szűkszavú közleményt adta közzé:

“Holtan találtak egy nőt Soroksáron.

Budapest XXIII., Szigetdűlő területén 2013. szeptember 25-én éjszaka holtan találtak egy 36 éves budapesti nőt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértett bűncselekmény áldozata lett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés bűntette elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen."

Az egykori rendőr-Schorbert Norbert-sejtelmes, ám sokatmondó “körülirása" a vélt elkövetőkről nem azt sugallja, hogy tisztességben felnevelt vagy megőszült, szorgos emberek gyilkolták le a MAGYAR fiatalasszonyt, és gyalázták meg holtában.
Bejegyzésében Norbi népes “etnikumhoz tartozó" kiccsaládról tesz emlitést, mint vélhető elkövetőkről. Ezzel világosan céloz Döbrögi “rejtett erőtartalékaira"-azaz a cigányokra! Mint vélt elkövetőkre.
Tekintettel Norbi informátorára-aki rendőr-igen nagy a valószinűsége, hogy valóban cigányok voltak az elkövetők. Ismét!
Csordába verődött kancigányok gyilkoltak aljas indokból!

A sajtó pedig? A sajtó tartja magát a “hivatalos politikai irányvonalhoz. Amit a rendőrség is szigorúan betart.

MÉG CSAK UTALNI SEM SZABAD AZ ELKÖVETŐK ETNIKUMÁRA!

“Ismeretlen tettes után nyomoznak"! Ez olyan elegáns megfogalmazás! A jelek mszerint pedig mindenki tudja kik voltak az elkövetők!-de Sintér sündőrsége nem!
Taglalhatnánk hosszan, hogy milyen ártalmas a politika és rendőrsége ezen álságos kommunikációja és eljárása. Hónapokon keresztül taglalhatnánk.
Teljesen fölösleges taglalni, mert már régóta tudja mindenki ebben az országban, hogy egy álságos, nemzetrontó politika szabaditotta el-rá Magyarországra azt a hatalmas problémát, amit a megfékezhetetlen cigánybűnözés jelent!

A politika és udvartartása-pártoktól függetlenül-most ismét hallgat az elkövetőkről.
Valószinűleg jó okból! A politika egy lőporos hordóra ültette Magyarországot, amelynek kanócát a cigányok folyton megpróbálják meggyújtani! Ez előbb-utóbb sikerülni is fog nekik!
Meglehet ez a gyilkosság lesz az a szikra, amely meggyújtja a kanócot!

Az utolsó pillanatokban vagyunk, hogy a hordón csak a cigányok és a politika ücsörögjön tovább! Élvezzék együtt a hatást ők!


http://balrad.wordpress.com/2013/09/30/szokere-vagytak-a-soroksari-gyilkos-kancig anyok-hat-elkaptak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zörög már a birkakolomp!
  2013-09-30 20:45:42, hétfő
 
  Zörög már a birkakolomp!

Posted on 2013/09/30 Szerző: Admin

Irtózatosan kiverte a biztositékot Libásék tegnapi “performansza"! A döbrögista maffia hörög és habzik dühében, az ellenmaffia megszeppenve mentegetőzik! Döbrögi szobrának lenyakazása és keresztülhurcolása Pesten hallatlan tiszteletlenségnek számit. Ájuldozva szörnyülködik a döbrögista csürhe a példátlanul brutális Vezérgyalázáson. (Pedig hol van ez a 2006-os gyújtogatásokhoz?! Aminek egyik vezérbujtogatója éppen maga Döbrögi volt! Kormánydöntő szándékkal!)

A skandallum annyira bebőszitette a CÖF-ös döbrögista Vezérbirka Cszizmadiát, hogy azonnal bosszút esküdött. Néhány órás egyeztetés után nagy garral be is jelentették: összekolompolják október 23-ra a birkamenetet, és majd most ők fognak randalirozni! Lesz olyan cirkusz Pesten és Budán, hogy még Varsóban is belelúdbőrödzik az ottmaradt Döbrögi-fanok háta! (Lehet azok járnak jobban, akik lemaradnak az összeröffenetről! Merthogy hirek szerint a Jobbik is akar valamit azon a jeles napon! Márpedig nem sok jót sejtet, ha igazi vérmagyarok kezdenek el egymás felé menetelni!)

Szóval Csizmadia Vezérbirka már két kézzel rázza a birkakolompot menetelésre!
Rettentően felháborodtak Döbrögi megcsonkolásán! (Hány és hány családot megcsonkolt már mindkét maffia? Te jó Isten! De egyszer sem háborogtak!)
Persze a Szent Ember az más! Amit meg mert tenni ez a pimasz Libás-bosszú után kiált! Majd ők megmutatják a galád sorosistának, hogy nem lehet csak úgy körbehurcolászni az ő sorosistájuk fejét!

Persze az is meglehet, hogy Csizmadiáék alaposan megrettentek a vasárnapi látványtól. Olyan dühös embereket láthattak, akik nem átallották rugdosni a felséges fejet. Meg még kést is döfködtek a torzóba. Jó hogy hungarocellből volt-de az a Fej! Az kiköpött Döbrögi-fej volt! Le se tagadhatnák! És még hangoztatják is, hogy az tényleg Az A Fej volt!
Csizmadiáék először szembesültek elemi gyűlölettel Szeretett Vezérük iránt! Gyilkos dühöt tapasztaltak! Olyan méretűt-amit gyorsan meg kell zabolázni! Százszor!-ezerszer annyi Imádó felvonultatásával! Demonstrálni az arányokat.
A Döbrögit megocsmárlók tábora tényleg nem volt valami népes! De hogy nagyon dühös volt, az biztos. Csizmadiáék pedig nagyon is jól értékelik a dolgokat! Fenyegetve vannak!
Most még csak a Libásék marcangolták a Vezért! De mi lesz akkor, ha ezen fölbátorodnak mások is?! Nagyon sokan! Akárcsak spontán módon! Akiket nem lehet kötni se Maszophoz, se Jobbikhoz, se Libáshoz! Akik egyszer csak úgy összeverődnek!

Hát akkor most ők majd megmutatják országnak-világnak: megvédik a Nemzet Patkányát! Kiállnak a Vezér mellett! Vonulnak a védelmében! Talpra hát Birkamenet! Mutassuk meg nekik ki az úr a honban!

És a Birkamenet újból összeverbuválódik, és végigmasirozik ott, ahol végig kell masiroznia.
Jobbik esetben közröhej tárgya lesz az egész bagázs!
Roszabbik esetben még be is szólnak nekik!
Rossz esetben akár néhány fog is ott marad az aszfalton!
Nagyon rossz esetben nem szeretnék a Birkamenet elején peckeskedni!

Magyarország mára eljutott odáig, hogy gyilkos indulatok feszülnek egymásnak! Csizmadiáéknak új dolgot kellett megtapasztalniuk: ez a gyilkos düh mostmár velük szemben is megnyilvánul!

A félelem szülte a CÖF reakcióját! Azt hiszik, hogy a velük szemben megnyilvánuló útálat és gyilkos düh elkergethető lesz pártizezer bégető barom meneteltetésével!
Most talán még igen!

DE HA MAJD MI VONULUNK!-AZ ÚR KEGYELMEZZEN NEKIK!

AKKOR MAJD EGYÜTT FOGNAK ROHANNI DÖBRÖGI ÉS LIBÁS! MEG A TÖBBI!

MERT AKKOR MÁR NEM CSAK SZOBORDÖNTÉS LESZ! RENDSZERDÖNTÉS LESZ!

Érti-e kend Csizmadia?!


http://balrad.wordpress.com/2013/09/30/zorog-mar-a-birkakolomp/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Interpolon keresztül fogják köröztetni a Mol-vezért
  2013-09-30 20:09:46, hétfő
 
  Az Interpolon keresztül fogják köröztetni a Mol-vezért

2013. szeptember 30., hétfő, 17:55 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: MTI

A horvát rendőrséghez megérkezett a Hernádi Zsolt letartóztatására vonatkozó kérelem. A kérelmet nemzetközi elfogatóparancs követi, amelyet az Interpol oldalán tesznek majd közzé.

Megkapta a Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató letartóztatására vonatkozó kérelmet a horvát rendőrség igazgatósága - adta hírül hétfőn a Hina horvát hírügynökség.

A rendőrségi forrás azt mondta a Hinának, hogy a letartóztatási kérelmet nemzetközi elfogatóparancs követi, amelyet az Interpol oldalán tesznek majd közzé.

Hernádit azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader horvát exkormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA olajipari vállalat irányításában.

A zágrábi megyei bíróság pénteken előzetes letartóztatást rendelt el Hernádi Zsolt ellen a horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) kérésére, mert úgy ítélték meg, hogy fennáll a szökés veszélye.

Az ügyészség azért kérte a fogva tartást, mert Magyarország a közelmúltban elutasította, hogy kézbesítse Hernádi számára a horvátországi meghallgatásra szóló idézést, korábban pedig a magyar hatóságok nem akarták kihallgatni a Mol elnök-vezérigazgatóját nemzeti érdekekre hivatkozva. A magyar fél azt mondta, hogy már lefolytatták az eljárást, és megállapították, hogy a Mol vezetője nem követte el az említett törvénytelenségeket - írta a horvát hírügynökség.

2012 novemberében a zágrábi bíróság első fokon 10 évi börtönbüntetésre ítélte Ivo Sanader volt horvát kormányfőt korrupció vádjával, egyebek mellet a Mol-INA-üggyel összefüggésben.

Múlt pénteken a Mol csoport jogi igazgatója az őrizetbe vétel elrendelését Mol és a cég elnöke elleni fenyegetésként értékelte. Az MTI-hez eljuttatott közleményében Kara Pál értetlenül fogadta, hogy a zágrábi megyei bíróság Horvátországra vonatkozóan elrendelte Hernádi Zsolt előzetes letartóztatását. A jogi szakértő emlékeztetett, hogy a magyar ügyészség által lefolytatott magyarországi nyomozás során Hernádi Zsolt teljes mértékben együttműködött a magyar hatóságokkal és részletes tanúvallomást tett.

A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben nyomozást folytatott, majd 2012. január 20-án megszüntette az eljárást, mert "sem Hernádi Zsolt, sem más magyar állampolgár nem követett el bűncselekményt". A nyomozást ugyanazon tényállás és tények alapján folytatták le, és ahhoz a horvát nyomozás anyaga rendelkezésre állt a főügyészség szerint.


http://hvg.hu/vilag/20130930_Az_Interpolon_keresztul_fogjak_koroztetni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bosszu népe A múltba merült zsidókérdés
  2013-09-30 20:00:12, hétfő
 
 

A bosszu népe - A mérce kettőssége

A múltba merült zsidókérdés

A "kérdés" szó egyik jelentése "feleletet váró mondat". A régen feltett kérdés úgy hangzott: lehetséges e hatmilliárd ember békés együttélése a tizenötmilliós zsidósággal. A kérdésre a zsidó vezetés végleges és visszavonhatatlan választ adott; nemmel felelt.

A zsidó állam palesztin arabok lakta területen alakult meg. A zsidóság régi - új hazáját mástól kapta! Nem "őfelsége kormányától" (Balfour nyilatkozat), hanem az emberiségtől. Hitbizományba, vagyis bizonyos megkötésekkel.

Az egykori Palesztina helyén két önálló államot kellett (volna) létrehozni, egy palesztin és egy zsidó államot. A két állam közös fővárosa azonban nem lehetett (volna) egyik államé sem. Jeruzsálemnek, mint a három világvallás (iszlám, keresztény, zsidó) szent helyének területenkivüliséget kellett (volna) adni és nemzetközi felügyeletnek kellett (volna) garantál nia a hívők jogait. Izrael ezt nem gondolta komolyan. "A kormány a hatnapos háború (1967) után úgy döntött, hogy a Templom-hegyet visszaadják a muzulmán hatóságok felügyeletébe, de Jeruzsálemet Izrael egységes, oszthatatlan, örök fővárosának nyilvánította.1980-ban ezt törvényben is rögzítették."

Arról is voltak elképzelések, hogy nézzen ki az új "hibrid állam". (Tessenek ügyelni a sárga és barna színekre.) Aztán nem úgy lett. Izrael "felzabálta" a pelesztinoknak szánt földeket is. Nagyon óvatos ENSZ becslé sek szerint legalább 800.000 Palesztint üldözött a határokon kivülre, a szomszédos államok területére, menekült táborok ba. A "hontalan" palesztin népesség a "természetes" szapo rulat folytán cca. másfél milliónyi elkárhozott lelket számlál.

E táborokat nem Izrael-barát népesség lakja. Ám ha megnyik kannak lecsap Izrael hadereje és tűzzel vassal írtja a "terroris tákat", mint a patkányokat.

Izrael jóvoltából egy másik nép, Sziria népe is menekülni kényszerül hazájából.

Az egyik kényszerü "vendéglátó" Jordánia, amely a sivatag közepén létesült "Zaatari" táborban tárolja, sziriai "népfölösleget".

A zsidók, akik olyannyira sérelmezik (joggal) a koncentrációs táborok komfort hiányát, maguk is ilyen táborokat hoztak (?), egy fenét (!) hozattak létre a szomszéd államokkal. Nem tudok arról, hogy Izrael beszállna e táborok rezsiköltségeibe.

[A Zaatari tábor elnevezése feltehetően a libanoni Tel Zaatar menekülttáborban 1976. aug.12-én végrehajtott tömegmé szárlásra utal, amelynek során Izrael szövetségesei Pierre Gema yel maronita "keresztény" miliciái vágtak vissza a palesztinoknak. A libanoni polgárháború, ill. mészárlások áldozatait kb. egymillióra becsülik. A Zaatari táborban uralkodó szörnyüséges állapotokról elszomorító és felháborító közlemények jelennnek meg, de ezek taglalását most elhagyom.

Ez a tábor Jordánia negyedik legnagyobb városa lenne, ha város és nem koncentrációs tábor lenne.

És most arra az országra, amelynek városai romokban hevernek és arra a népre, amely jórészt elmenekült ebből az országból, ill. elmenekült a városokból és isten ege alatt kóborol, mondja egy eszelős vén marha, hogy "nagyobb nyomást kell rájuk gyakorolni" rá. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha valami elfekvőben tartanák, mint a lerobbant Ariel Sharont tartották. Csakhogy Peresz Izrael állam elnöke, a legszélsőségesebb cionista rabbi Ovadjá puszipajtása, a hadsereg tiszte letbeli főparancsnoka.

Izrael hosszú évtizedek óta gyilkolja a "honi" palesztinokat és a szomszédos népeket. Bátran packázik a nemzetközi szervezetekkel, kvázi az egész világgal. Teheti, mert az egész világ tehetetlenül szemléli a MOSZAD és a hadsereg garázdálkodását. A zsidó rémtettek képei naponta árasztják el újra meg újra a sajtót, de a közönség lassan megszokja, megunja, belefásul.

Ám a napokban történt valami, ami a jelek szerint felborzolja a "müvelt nyugat" renyhe idegeit. Mielőtt rátérnék Marion Fesneau kisasszony tanulságos históriájára, pár szót kell szólnom a "West Bankról", leány nevén Ciszjordániáról, amelynek földjét feltörölték Fesneau kisasszonnyal az izraeli hadsereg dicső harcosai.

A Westbank egyik "használati térképe" (a sok közül) így néz ki. A lényeg az lenne, hogy a palesztinoknak is jutna valamicske a hajdani földből. A lényeg azonban nem ez, hanem az, hogy a területfoglaló építkezések úgy teleszarják a térké pet, mint a galambok a templom pléhtetejét.

Marion Fesneau kisasszony esete arra is rávilágít, hogyan bánnak a zsidók Ciszjor dánia népével.

"Israeli troops scuffle with EU diplomats EU diplomats trying to take aid to West Bank Palestinians whose homes were demolished, say they were manhandled." ~ "Izraeli katonák dulakodásba keveredtek uniós diplomatákkal. Az EU diplomaták megpróbálták 'adományaikat' átadni olyan ciszjordániai palesztinoknak, akiknek otthonát lebontották és azt mondják, bántalmazták is őket."

Ezek után azt várná az ember, hogy a zsidó vitéz urak elnézést kérnek, amiért hanyatt löktek egy nőt, egy diplomatát. Egy fenét! Megvádolták őket! [Mint a török segélyhajó fedélzetére leereszkedett kommandósok a hajó utasait és személyzetét anno. Úgy ám, ez a bevett zsidó módi.]

"Israeli troops have been accused of manhandling a group of European diplomats as they tried to hand out tents to Palestinian Bedouins whose West Bank homes were destroyed by the army.The troops used force to disperse the diplomats who had accompanied aid workers to the village of Makhul in the Jordan Valley, an AFP photo grapher said on Friday. Marion Fesneau-Castaing, a French diplomat, was dragged out of an aid vehicle, the photographer said."They dragged me out of the truck and forced me to the ground with no regard for my diplomatic immunity," she said. "This is how international law is being respected here." ~ "Izraeli katonák azzal vádolták a segélycsoportot, az európai diplomatákat, hogy megpróbáltak sátrakat juttatni olyan palesztin beduinoknak, akiknek west banki lakását megsemmisítette a hadsereg. A csapatok erőszakot alkalmaztak, hogy feloszlassák a diplomaták és a Jordán völgyi Makhul falu segélymunkásaiból álló csoportosulást. Az AFP fotós azt mondta pénteken, hogy Marion Fesneau-Castaing, a francia diplomata, ki akarta szedni gépkocsijukból a hozott adományt. Emiatt elvonszolták a kocsiból, és a földre kényszerítették, nem törődve azzal, hogy diplomáciai mentességet élvez. Így tartják itt tiszteletben a nemzetközi jogot ."

Ide kívánkozik a baloldali montázs, amely a hölgy alaphelyzetét mutatja zsidó nadrágokkal, bakancsokkal és géppisztollyal. A beillesztések azt a szellemi, vallási és erkölcsi milliőt érzékeltetik, amely egy gój állattal így bánik, lett légyen az illető történetesen nő és EU diplomata.

"Locals said Makhul was home to about 120 people.The army demolished their ramshackle houses, stables and a kindergarten, after Israel's High Court ruled that they did not have proper building permits.Despite losing their property, the inhabitants have refused to leave the land, where, they say, their families have lived for generations along with their flocks of sheep.Army's account The Israeli army said following Friday's altercation that security forces had tried to prevent tents from being erected in area, in accordance with the High Court decision." ~ "A helyiek szerint Makhul körülbelül 120 embernek adott otthont. A hadsereg lebontotta a rozoga házakat, istállókat és egy óvodát, miután Izrael Legfelsőbb Bíróság kimondta, hogy nem voltak megfelelő építési engedélyek. Annak ellenére, hogy elveszítették tulajdonukat, a lakosság nem volt hajlandó elhagyni a földet, ahol - azt mondják - a családok éltek együtt a juhnyájjal generációkon keresztül. Az izraeli hadsereg szerint pénteki incidens azért alakult ki, mert a biztonsági erők megpróbálták megakadályozni a sátrak felállítását e területen, megfelelően a Legfelsőbb Bíróság döntésének."

[Beh' hasonlít ez az izraeli legfelsőbb bíróság a mi szeretett Kúriánkra... Komisz embertelenségből itt is - ott is csillagos ötös"]

"At the site, Palestinians and the foreign activists violently objected, throwing stones and striking law enforcement officers," a military spokeswoman said."Reports that foreign diplomats abused their diplomatic privileges are currently being reviewed, and if required, complaints will be filed with the relevant authorities."Fesneau-Castaing jabbed a soldier in the face after picking herself up off the ground. Reuters reporters at the scene said they saw no stone-throwing or foreign activists. In an incident last Tuesday, Israeli soldiers stopped the International Committee of the Red Cross (ICRC) from delivering aid to Makhul. The following day ICRC staff managed to put up some tents but the army forced them to take the shelters down. ~ "A helyszínen, a palesztinok és külföldi aktivisták (!) hevesen tiltakoztak, köveket dobáltak a kivezényelt rendőrökre, állította a hadsereg szóvivője jelentésekre hivatkoz va; továbbé, hogy a külföldi diplomaták visszaéltek a diplomáciai kiváltságokkal. Jelenleg vizsgálják az ügyet és ha szükséges, panaszt lehet benyújtani az illetékes hatóságoknál. Fesneau-Castaing egy katona arcába bökött miután felállt a földről. Castaing Reuters riportereknek a helyszínen azt mondta, hogy nem látott kődobálást, sem 'külföldi aktivistákat'. A múlt kedden, az izraeli katonák leállították a Vöröskereszt (ICRC) Nemzetközi Bizottságának Makhulba irányuló segélyszállítmányát. Másnap ICRC munkatársai sikerült, egy kis sátrat felállítani, de a hadsereg kényszerítette őket, hogy ezt a 'menhelyet' lebontsák."

A történtek "irodalmi" feldolgozása azért (is) fontos, mert a Gulagok "hangulatát" jobban átéli az ember Ivan Gyenyiszovics egy napját olvasva, mintha a halotti statisztikákat olvasná. A müvelt nyugat így szagolhatja is, miről van szó. A rövid cikk sajnos hosszabb, mint kellene. Ideírom hát a befejező passzust. A helyzet ugyanis cifrább annál, minthogy a zsidó hősök lenyomtak egy gój asszonyt.

"Scuffles with troops Diplomats from France, Britain, Spain, Ireland, Australia and the EU's political office turned up on Friday with more supplies.As soon as they arrived, about a dozen Israeli army jeeps converged on them, and soldiers told them not to unload their lorry. In scuffles between soldiers and locals, several villagers were detained. An elderly Palestinian man fainted and was taken for medical treatment to a nearby ambulance. The UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA) said in a statement that Makhul was the third Bedouin community to be demolished by the Israelis in the West Bank and adjacent Jerusalem municipality since August.Palestinians have accused the Israeli authorities of progressively taking their grazing lands, either earmarking it for military use or handing it over to the Israelis whose settlements dot the West Bank." ~ "Dulakodás keletkezett a katonák, valamint a Franciaország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Írország, Ausztrália diplomatái és az Európai Unió politikai tisztségeviselői között, amikor ezek 'felbukkantak" pénteken adományaikkal. Amint megérkeztek, körülbelül egy tucat izraeli katonai dzsip közelelitette meg őket, és a katonák azt mondták, hogy teherautójukat ne rakják ki. A dulakodás a több faluból származó helyiek és a katonák között keletkezett. Közülük több személyt vettek őrizetbe. Egy idős palesztin férfi elájult, mentővel vitték orvosi kezelésre. Az ENSZ hivatala Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) azt mondta egy nyilatkozatában, hogy Makhul volt a harmadik beduin település amelyet le kellett a ciszjordániai és a szomszédos jeruzsálemi önkormányzat rendel kezésére le kellett bontani augusztusig. A palesztinok azzal vádolják az izraeli hatóságokat, hogy fokozatosan veszik, ill. különitik el legelőiket katonai célokra, vagy a West Bank-ba betelepülő izraeliek számára."

Ezt a masszív népírtást Izrael úgy állítja be, hogy évtizedek óta béketárgyalásokat folytat, de ezek sorra - rendre meghiúsulnak a palesztin fél aljassága és a nemzetközi szervezetek kétszínűsége, idétlenkedése miatt.

E béketárgyalások játékmestere a zsidók által uralt Amerika, amely a pártatlan közvetítő szerepét játssza, miközben a zsidók zavartalanul gyilkolnak.

Erről a béke-kutya-komédiáról egy kitünő írás olvasható, Ördögh Ágotától. Tőle kölcsönzöm a dolgozat képeit és a hozzájuk tartozó kommentárokat.

Csak azt nem tudom, a palesztinok miről tárgyalnak? A határokon kivülre űzött palesztinok visszatéréséről, visszatelepítéséről Izrael nem tárgyal. Jeruzsálem státusáról ugyancsak nem tárgyal. A ciszjordániai területfoglaló lakótelepek építéséről dettó nem tárgyal. (A tárgyalások idejére építkezési moratóriumot hírdet, amit nyomban félretesz, ha azt tapasztalja, hogy a palesztin fél nem hajlandó a zsidó zenére táncolni.) A (még) el nem üzött palsztinok állampolgári jogairól, izrael ugyancsak nem tárgyal. Bármely palesztin közösséget bármikor megfoszthatják a földjétől, a víztől és a hajlékától. Erről a helyzetről készült pillanatkép a fenti Castaing incidens.




Menachém Begin, Anvar Szadat és Jimmy Carter a Camp David-i csúcson.
Az 1979-ben aláírt békeszerződés csak rövid távon hozott fejlődést Izrael és Egyiptom, valamint az arab államok közötti kapcsolatban. Az egyik legégetőbb kérdés, a palesztin menekültkérdés ugyanis nem került rendezésre, és az arab lakosság a PFSZ támogatásával 1987-től belső ellenállásba (intifáda) kezdett. Ennek ellenére Izrael továbbra is a béketerv kidolgozásán munkálkodott.
Szadatot egy katonai dísszemlén saját katonái lőtték agyon. A háború folyt tovább.



Államfők delegációja a madridi találkozón.Ezután két évvel történt ismét komolyabb előrelépés a tárgyalások menetében, és a felek Oslóban próbáltak megoldást találni a fennálló problémákra. 1993 augusztusában az oslói titkos tárgyalásokon az izraeli és palesztin küldöttség alapjában véve megegyezett egy területet békéért elven működő megoldásban. Levélváltás útján a felek kölcsönösen elismerték egymást és 1993. szeptember 13-én Washing tonban aláírták az oslói elvi nyilatkozatot.6 A PFSZ lemondott az erőszak alkalmazásáról és elkötelezte magát a békés tárgyalások mellett. Ezt követően kezdődött közvetlen tárgyalás Jichák Rabin izraeli miniszterelnök, Simon Peresz miniszterelnök-helyettes és Jasszer Arafat, a PFSZ elnöke7 között Bill Clinton közbenjárásával. Az egyezmény felvázolta az izraeli csapatkivonást a Gázai-övezetből és Ciszjordániából. Jelen volt a nagy kapituláns Gorbacsov is. A Gáza övezet (izraeli lőgyakorlatok céljára) "felszabadult." Ciszjordánia pedig "építési területté" vált.




Jichak Rabin és Jasszer Arafat békét köt Bill Clinton közbenjárásával. Percekig tartó civakodás miatt az előre beharangozott időponthoz képest némi késéssel, Izrael és a PFSZ aláírták az úgynevezett második oslói megállapodást 1995. szeptember 28-án, amely az izraeli katonák ciszjordániai kivonulásának szakaszait rögzítette Az év végén Simon Peresz és Arafat Nobel-békedíjat kapott.
A "zsidó hála" mindkettőjüket elérte. Rabint egy fajtársa meggyilkolta. (Nemzeti hős lett...). Arafatot pedig k ésőbb megmérgezték. Ja' Ciszjordániából Izrael nem volult ki. Ismétlem: "építési területté" vált.




Ehud Barak, Bill Clinton és Jasszer Arafat. Bill Clinton javaslatára újabb tárgyalásokat tartottak sikerült néhány nézeteltérést kiküszöbölni. A felek nagyobb rugalmasságot mutattak, az izraeli tárgyalók készek lettek volna elfogadni, hogy Kelet-Jeruzsálem a majdani palesztin állam fővárosa legyen. Azonban Ehud Baraknak nem volt elég ideje a választások előtt, és a választásokat nyerő Ariel Sharon már nem támogatta ezt az elképzelést.
Ha Baraknak ideje lett volna, ugyanúgy agyonlövik mint Rabint. Naná, hogy a legvéresebb izraeli mészáros (Sharon) már másképp gondolkodott Kelet-Jeruzsálemről. Nevéhez fűződik a templom hegyi provokácia, de az más téma.




2007-es Annapolis-i tárgyalást George W. Bush rendezte a béketárgyalás újraindítása érdekében. Az izraeli miniszterelnök, Ehud Olmert és a PFSZ vezetője, Mahmud Abbász. A Hamasz, amely ellenőrzése alatt tartotta a Gázai-övezetet, nem vett részt a találkozón. A cél 2008 végéig egy teljes körű béke-megállapodás elkészítésében körvonalazódott. Egyetértettek abban, hogy a bizalom erősítésre a 2003-as ütemtervet veszik alapul. A két elnök rendszeres találkozókon vett részt, melyeken sikerült előrelépni a határok kérdésében. A tárgyalásoknak azonban véget vetett az izraeli katonai offenzíva a Gázai-övezetben. Így szokás ez zsidóéknál. Az ugyancsak sokszoros gyilkos Olmert Annapolisban vigyorog, Izrael pedig megtámadja a Gázai övezetet, foszfor és kazettás bombákkal, napalmmal, stb. Így lehet eredményesen béketárgyalni...




Mubarak, Netanjahu, Obama, Abbász és Tony Blair. Mahmúd Abbász kijelentette, hogy a tárgyalás eredményessége érdekében Izraelnek le kell állítania a megszállt területek betelepítését. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette: igazi békevággyal fogunk elmenni a tárgyalásokra, ahol olyan megállapodást akarunk, amely megvédi Izrael nemzetbiztonsági érdekeit. Netanjahu ragaszkodott ahhoz, hogy a béke-megál lapodásnak az Izraelnek nyújtandó biztonsági garanciákon, a konfliktus végleges lezárásán és azon kell alapul nia, hogy a palesztinok a zsidó nép államaként ismerik el Izraelt. A betelepítést viszont nem állította le. Abbasz felállt az asztaltól.




Tárgyalások a Fehér Házban. ... Hillary Clinton sokat tett a közeledésért. Az amerikai kormány azt javasolta Izraelnek, hogy három hónappal hosszabbítsa meg a ciszjordániai telepbővítési moratóriumot. Mahmúd Abbász elfogadta a javaslatot, azonban Benjamin Netanjahu nem. Ott voltak, ahol a mádi zsidó. Abbász nem képes megérteni, hogy elmebeteg békegalambbal nem lehet tárgyalni. Bibi Netanjahu a "terrorizmus" elleni harc főideológusa. Könyvet is írt róla. (Én meg a könyvről írtam anno.)




Újabb próbálkozás Sharm es-Shejkben. Az izraeli miniszterelnök javaslatot tett arra, hogy kormánya csapatokat küld a leendő palesztin állam keleti határai mellé, hogy szavatolják országa biztonságát. A palesztinok eluta sították az ötletet, Ciszjordánia és Jordánia határára nemzetközi erőket javasoltak egy lehetséges béke-megál lapodás keretében. Netanjahu azt mondta, az izraeli védelmi erő az egyetlen, amelyben bízni lehet, hogy megvédi az izraeli állampolgárok életét. Ebben lehet valami. A nemzetközi alakulat katonái esetleg nem lökték volna hanyatt az ENSZ diplomatáját, mert sátort akart átadni olyanoknak, akikenk házát az izraeli hadsereg lerombolta. Ez a földhöz vágás valóban szükséges a békés izraeli polgárok nyugalmához...





Ez már a most folyó béke-bohóckodás egyik jelenete. Czipi Livni, az egyik leg-vérszomjasabb héja, jelenléte egymagában garancia arra, hogy a sziriai kérdést szintén nem fogják békésen rendezni.





A fenti kis fényképes körséta [Ördögh Ágota cikkével együtt] igazolni látszik azt a feltevést, hogy Izraellel nem lehet, ezért nem is szabad "béketár gyalni", mert ezek csak arra jók, hogy a világot - évzizedeken keresztül - tévhitekben ringassák Izrael igazi természetét és céljait illetően és ezáltal tehetetlenségre kárhoztassák Izraellel szemben.

Az a sajnálatos - egyben örvendetes - tény, hogy az ENSZ küldöttei saját bőrükön "élőben" tapasztalhatták Izrael galád szadizmusát.

Most következzenek a helyzetből adódó következtetések.

Az ENSZ, mielőtt zsidó ügynökséggé degradálódott volna, "1975. november 10-én az 72 szavazattal 35 ellenében elfogadta, a 3379-es határozatot, melynek értelmében a cionizmus a rasszizmus és a faji megkülönböztetés egyik formája." Majd változott a szellem és "1991. december 16-án 111:25 arányban (13 hiányzással) visszavonták ezt a határozatot." Azóta viszont Izrael - a cionista vallási (teokratikus) állam - bebizonyitotta, hogy politikája rasszista; a faji megkülönböztetésen, a faji felsőbbrendüség képzetén, alapul.

Izrael a zsidó világuralmi törekvések katonai bázisa Közelkeleten. Ennélfogva a mai "modern és demokratikus" Izrael államnak nincs létjogosultsága, ezért sem elismerésre, sem biztonságos határok garantálására nem formálhat igényt. Mint a szűntelen agresszió fészkét meg kell semmisíteni.

Hogyan? Hát erre van precedens. A legkézenfekvőbb példa a hitleri Harmadik Birodalom példája.

A nácizmus parlamenti választások útján jutott hatalomra és nagyjából nyolcvanmillió német támogatta, akiknek csak kis része lett náci hóhér, a döntő többség munkás, paraszt, tisztviselő, öreg, rokkant, beteg, gyerek, terhesanya, stb. volt. A náci rasszizmus Európa népei ellen fordult és hódításokba, népirtásba kezdett. [A Holokausztot a magam részéről sohesem vettem tagadásba és sohasem azonosultam vele.] A szövetséges hatalmak sokszoros túlerejük birtokában sem láttak lehetőséget arra, hogy a náci rezsimet valamilyen precíziós mütéttel operálják ki a nemzet testéből. Még a koncentrációs táborok tevékenységét sem állt módjukban korlátozni (...). Totális megsemmisítő háborút indítottak tehát a Birodalom ellen, amelynek eszköztára korántsem merült ki a Wehrmacht és a Waffen SS, ill. a Gestapo elleni harcban. Tömeges terrortámadásokat indítottak a német nagyvárosok ellen, kifejezetten a civil lakosság terrorizálása, megsemmisítése érdekében. Jellegzetes példa a fegyvermentes, ám menekültekkel zsúfolt Drezda, amelynek lakosságát nem "hagyományos" romboló bombákkal irtották ki, hanem elevenen elégették a "tűzvihar" elnevezé sü gyujtóbombás támadás során. Még a mentőalakulatok elpusztításáról sem feledkeztek meg. A brit disznó annyira büszke volt erre a fegyvertényre, hogy ettől fogva a RAF tábornoki egyenruhá jában feszített minden nyilvános fellépése alkalmából és iroda - bunke rének falait a lángoló Drezda képeivel díszitette. Kijelentette, hogy munka utáni szórakozása e képek nézegetése, az események felidézése...

A szövetségesek hadviselése által teremtett jogi precedens a következő:

a.) az állam bűneiért a lakosság is felelős,-
b.) a hadmüveletek nem korlátozódhatnak a fegyveres erőkre, ill. az erőszak-szervezetekre, azokat a lakosságra is ki kell terjeszteni.

Mindez Izraelre vetítve annyit jelent, hogy megsemmisítő csapásokat kell mérni az izraeli fegyveres erőkre, különösen a külföldön operáló egységekre, az infrastrukturára és persze az izraeli városokra. [Az izraeli hadsereg sem kímélte Gáza -város sürűn lakott negyedeit, sőt a lakosság ellen tiltott fegyverfajtákat (fehér foszfor, kazettás bombák, stb) is bevetett. Ezért c.) pontként a viszonosság elve is alkalmazható.]

A kapituláció után fel kell kutatni a háborús és "békés" népirtás felelőseit és tizenhárom csomós vastag fojtó kötelekkel kell őket kivégezni, ahogy a náci háborús bűnösökkel történt.

Népírtásról szó se' essék! Egyszerüen csak a történelemnek kell ismételnie önmagát, a nyugati humanizmus világszemléletének és gyakorlatának megfelelő mederben.

A jövő pedig a fiataloké, az egészséges embereké kell hogy legyen. Nekik jár!
--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------

2013.09.28-i frissítés

"Habent sua fata libelli" (a könyveknek is van sorsuk) tartja a közmondás. E sors szinte kivétel nélkül méltánytalan. Az írókat sem a kortársak, sem az utókor nem tartja semmire. A papirba fagyott gondolatok átesnek az árleszállításon, majd makulatúraként a zúzdában végzik. Vörösmarty még így képzelte [Gondolatok a könyvtárban]:

"Miért e lom? hogy mint juh a gyepen
Legeljünk rajta? s léha tudománytól
Zabáltan elhenyéljük a napot?
Az isten napját! nemzet életét!"

Lám, úgy képzelte a szegény poéta, hogy a könyveket elolvassuk, csak nem fog rajtunk ami bennük van. De hát ki a franc olvassa a könyveket, pláne az olyanokat, mint Eric Laurent "G.W. Bush titkos világa c. könyve amelyet 2003-ban magyar nyelven is kiadtak? Ez is 2100 Ft.-al indult, a Bookline 1785-ért kínálja. Ami engem illet 399-ért vettem az antikváriumban... "Legeltem" ugyan rajta, de olyannyira elfelejtettem, hogy amikor (állati) ösztönöm azt sugta, hogy Sziriában valami rendkivüli történik [L. "A legszennyesebb háboru - Sziria c. írásomat], derengeni kezdett valami és újranyálaztam a könyvet. Mit mondjak, meg voltam lepve. Az író 2003-ban (!) előre rajzolta a 2012/2013-ban bekövetkezett eseményeket.

A Bookline recenziójában a következők olvashatók. "Eric Laurent "A BUSH család titkai" című nagysikerű kötetében meg
kezdett nyomozásának folytatásaként tovább kutatja az amerikai politika szégyenteljes titkait. Jelen könyv erről ad szédítő beszámolót. Ízelítőül íme néhány mellbevágó kérdés a világ vezető hatalmáról. Kik kormányozzák valójában az USA-t? Ideológusok, pénzemberek vagy vallási fanatikusok? Milyen titkok, nyugtalanító szövetségek, szégyenteljes pénzügyi mozzanatok szövik át meg át G. W. Bush egész életét? A híres riporter izgalmas kalandregényt idéző könyvét olvasva egyik ámulatból a másikba esünk. Mindeközben megismer hetjük azokat a képtelen gazdasági, hatalmi és titkos társasági összefonódásokat, amelyek meghatározzák Földünk vezető hatalmának külpolitikáját, valamint cselekedeteit. A kötetet csak azok számára ajánljuk, akik bírják az utazást a meglepetés, a hideglelés és a nyugtalanság érzései között száguldó hullámvasúton... 'Legjobb tudásunk szerint kell dolgoznunk, ámde el kell fogadnunk, hogy minden Isten kezében van. Ha hiszünk abban, hogy a világot Isten igazgatja, akkor helyesen cselekszünk és a dolgok a helyükre kerülnek.' mondja Bush, Miközben Amerika a demokrácia védelmezőjének kiáltja ki magát, ugyanakkor vezetőik olyan megoldásokat alkalmaznak, amelyekre példát csak a harmadik világ korrupt diktatúráiban találunk..." Nem tudom, ki akar olvasóim közül hullámvasutazni, én mindenesetre megpróbálok néhány passzust ismertetni azok közül, amelyek legjobban megleptek - utólag.

Szíria tragédiáját Bush és bandája tervelték ki a forgatókönyvet ők írták. A forgatást most a nigger vezeti. Ám ő csak Jákób hangja a szindarabban. A kéz Ézsau- Bushé és az őt körülvevő izraeli ügynököké, a "keresztény cionistáké", akik ma is uralják Amerikát.

A szerző mindjárt a könyv elején említi Pat Robertson "televiziós prédikátort" és szervezetét a "Keresztény Koalíciót". Mit tudtunk mi bamba gójok erről, akkor? Bezzeg Németh Sándor és a "Hetek" már évtizeddel korábban tudták, honnan fog fújni a szél. Ma már mi is tudjuk (?), hisz az ATV-n hetente többször is gyönyörködhetünk a Tiszteletes vigyori - vicsori ábrázatában a 700-as Club adások keretében.

A Hetek -c. cikkében, 2000-ben (!), ekként harangoz a Tiszteletesnek. A Keresztény Koalíció a huszonegyedik századra vonatkozó programjában a nemzet 'erkölcsi megreformálásának' feladatát tekinti elsődleges fontosságúnak. A több mint 1,8 millió aktivistát maga mögött tudó szervezet a 2000. évi elnökválasztási kampányban a Republikánus Pártot részesítette egyértelmü támogatá sában. Összeállításunk az összességében mintegy 70 millió bibliahívő amerikait képviselő Keresztény Jobboldal, illetve a hozzá tartozó Keresztény Koalíció tevékenységét mutatja be. Az Amerika földjén menedéket kereső és találó puritánok, kvékerek utódai, az Egyesült Államok alkotmányának megfo galmazói, többek között a Biblia tanítására épülő erkölcsi rendet, igazságokat vették alapul. Amerika első elnökei magától értetődőnek tekintették a hívők jelenlétét az ország kormányzásában, politikai eseményeiben. A hetvenes évektől kezdődően azonban egyre több evangéliumi keresztény döntött úgy, hogy bele kíván szólni a kormányzás ügyeibe. Ők inkább Edmund Burke híres mondásával értettek egyet, amely szerint 'a gonosz győzelméhez már az is elegendő, ha a jó emberek nem tesznek semmit.' Tévednek azok a keresztények, akik csak csendesen megbújni kívánnak gyülekezeteik székein, s nem hajlandók politikával foglalkozni. 'Nem dughatjuk a homokba a fejünket, s nem gondolhatjuk azt, hogy a keresztények nem képesek megváltoztatni az őket körülvevő világot.'
Hát ami azt illeti, a puritán ivadékok alaposan megreformálták Amerika erkölcsi rendjét. Most azonban nem erről lesz szó, hanem a "körülvevő világ megváltoztatásáról."

Lássuk mit értett ez alatt a Bush banda, amelyet nem csupa puritán és kvéker leszármazottak alkottak, hogy finoman fejezzem ki magam...Az egyik "ideológus" Lewis Powell - aki abszolut hülyesége révén később a legfelsőbb bíróság bírája lett - a problémát abban jelölte meg, hogy "a szabad vállalkozáson alapuló gazdasági rendszert heves támadások érik a kommunisták, a baloldaliak és egyéb forradalmárok részéről ... E hadjárat résztvevői az egyetemi városok lakói, az egyetemi tanárok, a média, az értelmiség, az birodalmi folyóiratok, a művészek, a tudósok és a politikusok.! [24. old.] Nesze neked "demokratikus" Amerika!

A hülyeség az egyik legragadósabb betegség. Veszélyességét növeli, hogy (a betegnek) nem fáj... Powell eszméit Richard Scaife Mellon "billiomos" kapta fel és intézményesítette Heritage Alapítvány néven, amely a "konzervatív forradalom harcos élcsapatává" vált. Programja, a szociális programok csökkentésén és a katonai költségvetés növetésén túl az amerikai közvélemény totális megdolgozása, a belső és külső ellenségekkel szembeni mozgósí tása volt. Kommunikációs stratégiája "a CIA által használt 'Mighty Wurlitzer" módszeren alapult, azaz a propaganda sokcsatornás közvetítése, fáradha tatlan tömése az emberi agyakba, amig azok el nem hiszik, hogy az az igazság." [37. old.] Óh szegény Goebbels doktor! Ő tudná ezt igazán értékelni, ha megérhette volna...

Az alapítvány nagy műve a "konzervativ forradalom" 3000 oldalas bibliája révén elősegítette Ronald Reagan választási győzelmét és kijelölte politikai programját. Az alapítvány meghatározó szerepet töltött be a Bush kormányzat bel és külpolitikájának alakításában is. Egy tanulmány szerint "A Heritage George W. Bush kormányát is aktívan támogatja. Mint az alapítvány kutatásainak alábbi bemutatásából kiderül, a Heritage kutatásai nagyban hozzájárulnak a Bush-kormányzat szabadpiaci gazdaságpolitikájához, konzervatív erkölcsi értékrendjéhez és agresszív külpolitikájához."

A következő nagy ideológus David Horowitz akinek egy jellegzetes eszmefuttatását a könyv az alábbiakban idézi. "Amíg a muzulmán világ le nem mond teokratikus örökségéről és meg nem tanulja a toleranciát, addig a zsidóknak állig fel kell fegyverkezniük és sokkal keményebben kell bánniuk ellensé geikkel, mint azt eddig tették. Az arab világ kizárólag akkor képes tiszteletet tanúsítani a zsidók iránt, ha fél tőlük." [43. old.] Úgy ám! És ez nem egy őserdei kanmajom, hanem nyilván emberféle, hisz zakó, nyakkendő van rajta és szemüveget is hord.

Itt gondolkodom el azon, hogyan kellene vélekednie Amerikáról, az amerikaiakról és a zsidókról egy magamfajta öreg magyar ember nek? Hogyan fejezhetném ki álláspontomat "pol.korr." formátumban?

Bushról köztudott, hogy nem olvas könyveket, mert nem érdeklik, meg dislexiás is. Mégis kormányzása idején virágzott fel Ameriká ban egy példátlan bibliakultusz. Laurent szóbahozza ennek kapcsán a Nemzeti Politikai Tanácsot (Council for National Policy), amelynek elvi állásfoglalása szerint "az amerikai alkotmány törvényességi alapja a Biblia" [74. old.] E díszes társaság egyik oszlopa Pat Robertson is, aki szerint "Elérkezett az erkölcsi összecsapás ideje. Küzdenünk kell a sátáni erők ellen... Az amerikai radikális baloldallal szemben ugyanazt a stratégiát kell alkalmazni, amit McArthur tábornok alkalmazott a japánok ellen ... Előbb hátukba kerülve bekerítjük, elszigeteljük és lebombázzuk őket, majd amikor előbujnak bunkereikből, közelharcot vívunk velük." [78. old.]

Ha a Bibliát elővesszük, szinte biztos, hogy az armageddonnál nyílik ki. Igy vannak ezzel Amerika istenes bűnözői is. Itt jön a képbe a következő jeles amerikai Jerry Falwell "keresztény cionista" aki Pat Robertsonnal és más veszélyes elmebetegek kel együtt a kör négyszögesítésénél is nehezebb probléma megoldásán dolgozik. Egy olyan apokalipszist ~ armageddont tervezgetnek, amelyben a gonoszok cca. 5 - 6 milliárd ember elpusztul; csak zsidóság és a kiszolgálásukhoz minimálisan szükséges goj menekül meg. Az armageddon balhé az antikrisztus érkezésével kezdődik majd "A sátán hét éves uralma után Krisztus és szentjei - feltehetően George W. Bush és munkatársai - visszatérnek majd és legyőzik a gonoszt az armageddoni (Haifa melletti ősi csatamező Izrael északi részén) ütközetben. Ezután Krisztus ezer éven át békésen uralkodik Jeruzsálemben." [84.old.]

Ez a társaság természetesen az izraeli Likud politikáját támogatja, amely úgy elszemtelenedett, hogy a legnagyobb amerikai újságokban egész oldalakat vettek meg a következő hírdetés számára. "Eljött az idő, hogy a protestáns keresztények kinyilvá nítsák hitüket a bibliai jóslatban, valamint abban, hogy Izraelnek Istentől eredő joga van saját földjéhez. Mi protestánsok hiszünk a zsidó népnek szánt ígéret földjében... Mély aggodalommal töltene el minket, ha egy másik nemzet, vagy politikai képződmény ékelődne a zsidó hazába." [86. old.] Ezt az idézetet többször el kell olvasni, hogy az ember higyjen a saját szemének. Nesztek palesztinok! Nesztek béketárgyalások, nesztek ENSZ. határozatok, nesztek Béke Nobeldíjak!

Egy másik zsidó gyilkos Ehud Olmert [ő is miniszterelnök lett a "demokratikus" Izraelben] egy washingtoni cionista tüntetésen a következőket jelentette ki. "A teremben kifüggesztett plakátok is azt hírdetik, hogy az ígéret földjének minden darabja Izraelt illeti. Azon semmiféle palesztin államnak nincs létjogosultsága." [87. old.] Vicces, nem?

Laurent felemlegeti a legagresszívabb zsidót "Bibi" Netajhahut is, annak kapcsán, hogy hivatalos (!) amerikai látogatásakor nem Bill Clintonnal, hanem Falwellel találkozott először. Később egy "keresztény ultrajobboldali" gyűlésen kemény támadást intézett Clinton ellen. Ez azt jelenti, hogy zsidóéknak mindig, mindenütt, minden szabad. Nemde?

Harmonikusan belesimul a keresztény plusz ultrajobboldali áramlatba a Menachem Schneerson ,,Lubavicsi Rebbe" megnyilatkozása, akitől a könyv a következőket idézi. "A hadd legyünk különbözőek kifejezés (két) nagyon eltérő fajra értendő. Ez érvényes a testre is. Bármely zsidó személy teste minőségileg teljesen más, mint valamely másik nemzet tagjaié... A nem zsidó élet jelentéktelen. Meg van írva, hogy 'az idegenek a nyájadat fogják őrizni és táplálni (Izaiás 61.5) A nem zsidók minden alkotása csak a zsidók javát szolgálhatja..." [106. old.] Kedves öreg faszi ez a rebbe... Egyébként ugyanazt mondja, amit Ovadjá ex-főrabbi. Nem beszéltek össze. A Talmud beszél mind kettejükből....

És most következzék a "szíriai prófécia". Az istenfélő, a zsidó hercegprimásokat tisztelő, jámbor keresztény megyar ember máig azt hiszi, hogy Szíria elnyomott népe kelt fel a zsarnok ellen és a Nyugat kénytelen a szerencsétlenek védelmére kelni, akkor is, ha kő kövön nem marad Szíriában. Rumsfeld 2003-ban vette a szájára Szíriát. Egy Kuvaiti lapban tették kőzzé azt az állítását, hogy "Basir el-Asszad rend szere rosszabb, mint Szaddamé." [108. old.] De a termeszek már jóval korábban rágták Sziria sorsát. "1996-ban adták át Netanjahu Izraeli miniszterelnöknek a "Clean Break" néven futó bizalmas beszámolót, amely az izraeli érdekek két fő vonalát részletezi: Irak felosztását valamint Sziria semlegesítését." [109. old. ] E műben olvasható továbbá, hogy "Izrael szíria elgyengítésén keresztül elsősorban Jordániával és Törökországgal összafogva képes stratégiai körzetének kialakítására. ... Ezzel az erőfeszítéssel Szaddam Husszein hatalmát is megdöntheti ... s ez lehetővé teszi a Damaszkusszal kapcsolatos ambíciói megvalósítását ... Úgy, hogy szövetségeket teremtenek az iraki - sziriai határ két oldalát benépesítő, a szíriai hatalommal szemben ellenséges érzelmeket tápláló arab törzsekkel ... És izrael ragaszkodik ahhoz, hogy fékezze ezen ország fejlődését azáltal, hogy a figyelmet a tömegpusztító fegyverkezési terveikre (...) tereli." [110. old.]

Az amerikaiak kedvenc időtöltése az agyalás magányosan, de főleg ilyen - olyan bizottságokban (think - tank). Igy jött létre a "Gondolkodó Bizottság" is, amely 1990. máj. 20-án ülést tartott, tárgya az amerikai politika jövőbeli irányainak kijelölése volt. Két előadó lett volna: Colin Powell védelmi miniszter és egy Paul Wolfowitz nevü héber úr. [Beszédes életrajza a Wikipediában olvasható. Mellesleg a Világbank elnöke is volt.] Nos Powell nem jutott szóhoz, Wolfowitz annál inkább. A következőket fejtette ki. "Amerikának kell alakítania a világ többi részét. Ily módon előzheti meg a konkurens hatalmak beavat kozását és Amerika szuperthatalmi helyzetét. Amerika nem várhat arra, hogy megtámadják, mielőtt visszavág. Közbe kell hogy lépjen ott ahol, akkor és ahogy kedve tartja ... Az ellenséget, ha szükséges akár ertőszakkal élve is, de fel kell szabadítani." [115. old.]

A szerző tolmácsolja Ariel Sharon volt miniszterelnök Szíriával kapcsolatos nézeteit is. Ezek szerint "Damaszkusz a gócpontja gyakorlatilag minden terrorista megmozdulásnak, mint pl. a Hamász, az Iszlám Dzsihád, és a Hezbollah szervezeteinek, amelyek az izraeli városokat vérbe borítják." [120. old.] Sharonnak zseniális és nagyralátó tervei voltak az izraeli védelmi zóna kialakításával kapcsolatban. Ez a zóna Pakisztántól Afrika középső részéig terjedne. Az e térben "létező rendszereket [államokat] lerombolná és helyettük újakat teremtene miközben az egész népességet elköltöztetné." [122. old.] Olvasgattam Himmler elképzeléseit [Ostplan] Oroszország "átalakításáról". Nem voltak ennyire radikálisak. Csak azt nem értem, Sharon miért nem kapott Béke Nobeldíjat.

A könyvnek még nem volna vége, az időmnek és türelmemnek azonban már vége van és még át sem gondoltam, milyen mértékben éltem vissza olvasóim türelmével...

Nem hagyhatom ki a csattanónak szánt alábbi idézetet. "A Ha'aretz 2003 februárjában közölte, hogy John Bolton izraeli vezetőknek azt nyilatkozta , hogy Amerika - miután végzett Irakkal - elfoglalja majd Iránt, Szíriát és Észak Koreát." [126. old.] Miért? Csak!

Hát szóval így állunk.
--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------

2013.09.24

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Zsidokerdes/Zsidokerdes.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nikecell Orbán fej hullámokat vet
  2013-09-30 19:37:38, hétfő
 
  2013.09.30. 13:31 Fabius
A nikecell Orbán fej hullámokat vet

Attejóisten, mostan mi lesz? Mi lesz mostan, mikor a hungarocell Orbán fejivel fociznak a székesfőváros utcáin? Mi lesz most, mikor a degeciunalmas bajnaisták egyszer az életben olyanra vetemedtek, amire fölkapta a fejét a közélet erre fogékony része? Nelégymár'ilyenszürke Gordon egyszer az életben legalább bronz színű performanszt villantott, és máris fölzokog a Delegyélmárszürke Gordon kórus.

plasztik orbán.jpg

Kisdobosfejű Tavaris Konyec legyen a talpán aki eligazodik rajtatok!

Az egyetlen amit szégyellni kell a hétvége után, hogy nem tizenötezren, hanem ezerötszázan voltak kint a szobordöntésen. Ennyien mertek bazmegolni egy embereset közvetlenül azután, hogy a kecskeméti bíróság írásba adta: Orbánék csaltak Baján.

Ízléstelen?

Mihez képest? A választási csaláshoz? A bajai kampányban Teket Melindával műveltekhez? A vizeletmintához összetrombitált sajtóhoz vagy a belső ember által korrupcióval megvádolt Papcsákhoz képest az? Dajcstomi kiafaszomaza ízlésvilágához vagy a csalást sajtóközlemény nélkül hagyott Fodor Gábor vagy smukkandor ízléséhez képest? Tényleg érdekelne, vajon egy utcai demonstráción mit kellett volna csinálni a történtek fényében, hogy a rendkívül kényes ízlésű, amúgy az ötlettelen szürkeségért ostorozók lelki békéje felborzolatlan maradjon?

Szerintem a Szolidaritás legközelebb írjon ki egy "népszavazást", ahol lehet igennel vagy nemmel, kicsit hányokkal vagy kihányom a belemmel szavazni az aktuális műsorelem ellen vagy mellett.

Csöndben megjegyzem, ez a szobros kismiújság máris többet elért, mint bármi egyéb geg elért volna: a látványos - és nem kicsit szórakoztató - Uj Péter - Szily László cicaharcnak köszönhetően az unott ásítás helyett hullámokat vet a médiában. Ez pedig lássuk be, amit eddig csináltak attól sokkal jobb.

http://varanus.blog.hu/2013/09/30/a_nikecell_orban_fej_hullamokat_vet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stadionépítések és nemzeti konzultáció a büdzsé nyertesei
  2013-09-30 19:21:49, hétfő
 
  Stadionépítések és nemzeti konzultáció a büdzsé nyertesei

Az idei várható 1050 milliárd forint után jövőre 924 milliárd forintos hiánnyal gazdálkodhat a központi államháztartás, ezen felül 30 milliárd forintos önkormányzati hiánnyal számol a 2014-es költségvetés hétfőn benyújtott tervezete. Így a pénzforgalmi hiány eléri a GDP 3,1 százalékát, ám az uniós módszertan szerint számított EDP egyenleg a GDP -2,9 százalékára rúg - derül ki a költségvetés mérlegéből.

A kormány határidőre benyújtotta a 2014-es költségvetést, ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be a parlamentben. A miniszter szerint a 2014-es büdzsé kiegyensúlyozott makropályára épül, ami 2 százalékos gazdasági növekedést 2,9 hiányt és 2,4 százalékos inflációt jelent. A tervezés során 296,9 forintos euróval számoltak. A makropálya szerint a háztartások fogyasztása 1,5, a beruházások 5,9 százalékkal emelkedhetnek, az export 6,1 és az import 5,7 százalékos emelkedése mellett.



Figyelnek a három százalékra

Az első benyomások szerint a mintegy 1092 oldalas javaslatban nagy meglepetések nincsenek, igaz az ördög a részletekben búvik meg. A kormány a lehetőségei között elmegy a falig, így a növekedést kissé optimistán tervezte meg, míg hiányt hajszálnyival a 3 százalékos megengedhető küszöb alatt célozta meg. A következő évekre természetesen csökkenő hiánnyal számolnak, 2015-re már a biztonságosabb 2,6 százalékos hiányt írták be a büdzsébe - bár ez a szám a következő kormányt - legyen annak bármilyen összetétele - az égvilágon semmire sem kötelezi.

Ha nem is virtigli választási költségvetés 2014, de nem is a spórolásé: folytatódnak a nemzeti konzultációk, fölpörögnek a stadionépítések. A büdzsé előnyére írható, hogy a bevételi oldal elő látásra óvatosan van megtervezve, a biztonságot szolgálja a 120 milliárdos rendkívüli tartalék és a száz milliárd forintos országvédelmi alap, e két tétel a GDP 0,6 százalékára rúgó tartalékot jelent. Varga Mihály szerint a 2014-es büdzsé a "rezsicsökkentés költségvetése", ám ezt tekintsük inkább az élete első költségvetést épp most benyújtó miniszter irodalmi munkásságának.

Szolid adótöbbletek a büdzsében

A gazdasági növekedés gyorsulásával a kormány a társasági adóbevételek 12 százalékos növekedésével számol, az eva bevételek viszont látványosan csökkennek. Az áfából kerek 3000 milliárd forintot várnak, ami szolíd 1,6 százalékos növekedés, és hasonló mértékű bővüléssel számolnak a személyi jövedelemadóknál. A kormány 2014-től kiterjeszti a családi adókedvezményt, így azt már nem csak az szja-ból, hanem tb-járulékból is leírhatják az adózók, ez az intézkedés a tb-járulékbevételeket 53 milliárd forinttal csökkenti, így a családi adókedvezmény révén 230 milliárd forintról mond le a költségvetés.
Az államháztartás főbb bevételei és egyenlege (milliárd forint) 2012 2013 2014 Változás(%)
Társasági adó 342,3 320,8 358,8 11,8
Eva 146,5 108,1 67,0 -38,0
Bányajáradék 103,6 95,0 65,0 -31,6
Pénzügyi szervezetek különadója 84,9 144,0 144,0 0,0
Ágazati különadók 165,6 5,0 0,0 -100,0
Áfa 2747,4 2953,2 3000,0 1,6
Jövedéki adó 929,4 947,1 931,9 -1,6
Távközlési adó 12,2 44,0 57,0 29,5
Tranzakciós illeték 0,0 301,0 269,4 -10,5
Biztosítási adó 0,0 27,5 28,0 1,8
Szja 1498,4 1501,6 1550,0 3,2
Államháztartás egyenlege -598,6 -1050 (-879,8) -924,7
Forrás: törvénytervezet



A kormány az egészségbiztosítási és a nyugdíjalap költségvetését nullszaldósra tervezi, a helyi önkormányzatoknál 30 milliárdos hiánnyal számolnak az idei 15 milliárdos többlet után.

Stadionok és nemzeti konzultáció forever

A költségvetés részleteiből kiderül, hogy jövőre a kormányfői protokollra 500 millió forint jut, míg a kormányzati kommunikációra 1,69 milliárd forintot, a nemzeti konzultációra további 1,6 milliárdot terveznek elkölteni 2014-ben. A rendőrség az idei 231,2 milliárd forint után jövőre 240 milliárd forintból gazdálkodhat.

Az e-útdíjrendszer teljes mértékben felpörög: a tervek szerint 10 milliárd forintos ráfordítás mellett 133,8 milliárd forintos bevétellel számolnak - ez némileg elmard az eredetileg tervezett évi 150 milliárdos bevételtől - de a költségvetés szempontjából ez a nettó 123,8 milliárd forint talált pénz.

A PPP-kifizetések közül a legnagyobb az autópályákért fizetendő 107,2 milliárdos rendelkezésre állási díj, ehhez mérhető még a Művészetek Palotájának évi 11,5 milliárd forintos PPP-díja. A közlekedési támogatások közül kiemelhető a 185,5 milliárd forint, amivel a helyközi közlekedést támogatja a büdzsé a MÁV és Gysev további 71,7 milliárd forintot kap. A közlekedési cégek a kedvezmények fejében további 104 milliárdos szociális menetdíjtámogatást kapnak, így a volánokra és a MÁV támogatásra csak 2014-ben 360,9 milliárdos költségvetési forrás jut.

A BKV-BKK páros támogatására nem tervezetek külön pénzt, annak ellenére, hogy a kormány idén kétszer hét milliárd forintos támogatást nyújtott a fővárosi tömegközlekedési cégeknek.

A stadionépítési program nem áll takaréklángra, a Győri Aréna építésére 4,9 milliárd forintot terveznek, a Nemzeti Olimpia Központra (Puskás-stadion) 20,2 milliárdot, egyéb stadionokra pedig 12 milliárd forintot költenek az adófizetők pénzéből. Lecseng a debreceni stadionberuházás, erre a célra már csak 1,79 milliárd forintot rejt a büdzsé.

A nyugdíjakat az inflációval megegyező mértékben 2,4 százalékkal emelik, így a nyugdíjkiadások 2950 milliárd forintra emelkednek.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/stadionepitesek_es_nemzeti_konzultacio_a_budzs e_nyertesei.565875.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schobert Norbi is a halálbüntetés mellett
  2013-09-30 19:07:38, hétfő
 
 

Schobert Norbi is a halálbüntetés mellett
2013, szeptember 29 - 21:16

A "fősodratú" média agyonhallgatta, de az internet jóvoltából nagyon sok emberhez eljutott egy 36 éves budapesti nő brutális meggyilkolásának híre. Mint később kiderült, az áldozat férjét jól ismeri Schobert Norbi, aki az eset után a következő, a valóságot teljes egészében bemutató bejegyzést tette fel Facebook oldalára.

kCsütörtökön este Soroksáron, csoportosan egy kötéllel hátulról megfojtottak egy kerékpárúton kocogó 36 éves, kisgyermekes családanyát, akivel a gyilkosság után aljas és ember által igazán elképzelhetelen tetteket műveltek az elkövetők! Megerőszakolták. A néma vagy elnémított médiumok egy kétsoros hírben kommentálták ezt a döbbenetes szörnyűséget. A feltételezett elkövetőkről annyit tudni, hogy többen voltak és népes családjukkal folyton terrorizálták lakókörnyezetüket.

Sajnos etnikai támadás volt és az áldozat Kardos Lajos egykori rendőrségi iskolatársam és kollégám felesége volt.

A hírt egy szintén egykori és ottani kollégám juttatta el hozzám. Borzasztóan megráz, összeszorul a szívem, mert az én Feleségem és a Ti Feleségeitek is futni járnak. Eljött az idő, hogy ilyen esetekben legyen halálbüntetés. Nem azért mert csupán ez a minimum, hanem legyen benne a felizgult állatokban a tudat, hogy eljöhet a halál és nem a mi pénzünkön kapnak 20 évre meleg szállást, ételt, orvosi ellátást. Sajnálom, de nem bírtam nem megosztani... Norbi

Minden szavával egyetértünk.

Borítékolható, hogy az ismert edző emiatt rekordgyorsasággal fogja magát kiiratni a PC nyelvnek hívott, valóságot elhallgató mainstream médiából.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/schobert_norbi_is_a_halalbuntetes_mellett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőr férje találta meg a brutális kegyetlenséggel meggyilk
  2013-09-30 18:27:44, hétfő
 
  Rendőr férje találta meg a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Krisztina holttestét
2013. szeptember 30. 17:45
Hunhír.info

Senki nem hallhatta, ahogy jajveszékelve az életéért küzd K. Krisztina (+36). A fiatal nőt ugyanis egy elhagyatott környéken, egy sűrű bozótosba ráncigálta támadója, és bestiális módon felismerhetetlenné verte. Ráadásul a nő bokáján és csuklóin szoros csomó feszült, halála előtt mozgásképtelenné tette gyilkosa.

Az asszony mint mindig, a gyilkosság napján is vacsorát készített férjének és gyermekének, majd a szokásos hat kilométeres kocogására indult negyed nyolckor. Nyolc körül mindig hazaért, aznap azonban hiába várták.

Az idegtépő várakozás helyett férje, Lajos inkább felkerekedett és maga indult felesége felkutatására, majd a rendőrség segítségét is kérte. A férfi jól tudta, merre szokott futni kedvese, és a vele tartó rendőrkutya viselkedésével is megerősítette, hogy jó irányba tartanak.

Amikor pár száz méterre Krisztináék otthonától egy bozótoshoz értek, a kutya aggasztóan kezdett viselkedni, a nyomokat követve össze-vissza cikázott a bokrok között. Ez arra utal, hogy az asszony valószínűleg menekülni próbált valaki elől.

Akkor fogyott el minden remény, amikor Lajos a sűrű bozótosban megtalálta szeretett felesége holttestét vérbe fagyva.

Hunhír.info - Blikk
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69118
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holoda: Ez köztörvényes bűncselekmény!
  2013-09-30 18:16:29, hétfő
 
 
Holoda: Ez köztörvényes bűncselekmény!

Index

2013. szeptember 30., hétfő 09:32 |
Kapcsolódó

Újabb államtitkár távozik
Azért veszünk gáztárolót, hogy bezárjuk?



,,Ez kérem szépen nem egyéb, mint köztörvényes bűncselekmény! Tudatosan, szakmai hozzáértés teljes hiányában, pusztán politikai és hatalmi célok mentén, egy egyébként is túlárazott vagyoni eszközt tönkretesznek, hideg fejjel, cinikusan, arcátlanul magabiztosan és pökhendien. Remélem, minden felelős elnyeri méltó büntetését az ország földgáztárolói kapacitásainak tudatos tönkretételéért... Szégyen, gyalázat!" Így kommentálta Facebook-oldalán Holoda Attila, az Orbán-kormány volt energiaügyi, helyettes államtitkára szombati cikkünket.

Szombaton arról írtunk, a kormány arra készül, hogy 120 millió köbméter párnagázt értékesít, feltehetően az éppen hozzá kerülő E.On tárolóiból. (Az éves lakossági fogyasztás 3 milliárd köbméter fölött van.) A párnagázról azt kell tudni, hogy a kapacitás nagyjából 15 százalékát adja, és normál üzemmódban jellemzően nem szokták kivenni a tárolóból, mivel a nyomásért felel, kitárazásakor nagyon nagy a kockázata annak, hogy a tároló megsemmisül.

A Magyar Nemzet korábban több cikkben is bizonygatta, a párnagáz kivétele nem jár jelentős kockázattal, sőt, korábban maga az E.On is adott már el átminősített párnagázt. Hogy jelenleg van-e a tárolókban mobilgázzá átminősített, értékesíthető párnagáz, arról eltérőek az információk. Akármi is azonban a helyzet, a tényen nem változtat, a párnagáz kivétele és eladása rövid távú gondolkodásra utal.
Holoda Attila

Holoda Attilát tavaly nyáron nevezték ki posztjára, a bányászati szakember előtte évtizedekig a Molnál dolgozott, legutóbb eurázsiai kutatás-termelési igazgatóként. Kinevezésének előzménye, hogy az inkább atomipari érdeklődésű energiaügyi államtitkár, Kovács Pál mellett nem volt a tárca gárdájában a hagyományos energetikai területekhez értő és azt képviselő vezető. Holoda nem sokkal a rezsicsökkentés bejelentése előtt távozott a tárcától, állítólag szakmai elveit nem tudta összeegyeztetni az NFM által érvényesített irányokkal, több energetikai, szakmai kérdésben ütközött össze a politikai vezetéssel.

Holoda Attila bejegyzését kommentálva azt írta: ,,Tartok tőle, hogy egy kemény tél esetén sokkal nagyobb probléma lesz ebből, mint ahogyan azt a Fidesz okosai sejtenék valaha is. A baj csupán az, hogy mi (is) fogunk fázni emiatt. Azért remélem, majdan a leghidegebb cellákat kapják a felelősök, hogy a saját bőrükön érezzék, mit tettek."

Önmagában a jelenlegi magyar fogyasztási igények nem indokolnak akkora kapacitásokat, mint amennyivel rendelkezünk, a kormány azonban korábban többször hangoztatta azt a szándékát, hogy a régió fontos gázelosztó pontjává szeretné tenni Magyarországot, kihasználva az ország jó tárolói adottságait. A mostani értékesítési terv, amely akár az egyik tároló összeomlásának a kockázatát is hordozhatja, nem ebbe az irányba mutat.

Az akció ráadásul a rezsicsökkentéssel kapcsolatos eddigi kommunikációval is nehezen egyeztethető össze. Eddig azt mondták, azért lehet tovább csökkenteni az árat, mert a szolgáltatók még mindig extraprofitot tesznek zsebre. Azzal, hogy a gázt odaadják a szolgáltatóknak, valamint hogy a lakosság néhány terhét az ipari fogyasztókra hárítják, lényegében elismerik, nincs már ennyi tartalék a rendszerben, a csökkentés pedig nem fenntartható.

http://index.hu/gazdasag/2013/09/30/holoda_ez_koztorvenyes_buncselekmeny/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba
  2013-09-30 18:01:19, hétfő
 
 
És akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba. A korosztályomból mindenki emlékszik még az egy párt, egy ország, egy nép, egy szakszervezet, egy hazafias népfront, azaz a minden egy világára. Másoldalról, a 3,60-as kenyér, a teljes foglalkoztatottság, a viszonylagos jólét, a trabant, a wartburg és a zsigulik világára. Ez a világ bizony visszavonhatatlanul a múlté. Mondhatni: véget ért. Sokak számára a nélkül persze, hogy felfogták volna mi is történt. Voltak azonban sokak, akiknek valóban ,,világvége" volt.Ez a világvége még tisztábban érthető a vidéki Magyarország felől nézvést. Itt a tsz-ek, a melléküzemágak, és a háztáji gazdaságok világa omlott össze. A világ vége nyomai: elhagyott tsz telepek, összeomló kúriák, szanaszét heverő gépek, megrongált meliorációs művek, elnéptelenedő falvaink düledező házai, gazos, vagy épp faltól falig szántott, élettelen portái, még jól látszanak. Az emberfia, ha közöttük sétál, látja a múltat, érzi még a régi világot, de kénytelen felfogni a pusztulást, a véget, annak az egykori világnak a végét. Már csak azért is kénytelen, mert itt ebből nem született új rend. A falvak nem éledtek újjá, az élet menekül a tájról, csak az emlékek maradnak. Érdemes azonban faggatnunk őket egy kicsit. Milyen is volt a tsz-ek világa?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/63 oldal   Bejegyzések száma: 621 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.