Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
Halloween 2014
  2014-10-31 19:06:18, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Google :) Doodles  
Nincs kárhoztatás, ha Jézushoz tartozol
  2014-10-31 10:53:59, péntek
 
  "Nincs kárhoztatás azok ellen, akik Krisztus Jézushoz tartoznak." (Róma 8:1, NLT fordítás)
A Biblia azt mondja, hogy nem leszel tökéletes az után, hogy keresztény lettél. Ha valaki azt mondja neked, hogy igen, az nem mond igazat. Hibázni fogsz, és el is fogsz bukni néha. És valószínűleg vádolni fogod magad a bukásaid miatt (vagy mások teszik meg ezt).

De ha Jézus követője vagy, egyben biztos lehetsz: Isten sohasem kárhoztat téged.

Túl sok keresztény él félelemben, keserűségben és bizonytalanságban. Bár Isten megváltotta őket, ez nem látszik azon, ahogyan élnek. Félnek attól, hogy Isten majd elítéli őket a rossz dolgokért, amit tettek. Ahelyett, hogy ők maguk szembenéznének a saját bűntudatukkal, másoknak beszélnek arról.

Pedig a Biblia azt mondja, hogy erre nincs szükség: "Nincs kárhoztatás azok ellen, akik Krisztus Jézushoz tartoznak." (Róma 8:1 - NLT ford.).

Más szavakkal, Isten nem ítél el azokért a dolgokért, amiket rosszul csináltál, ha hiszel Krisztusban. Jézus minden ítéletet magára vett a kereszten. Istennek nem kell téged elítélnie, mert Jézust már elítélte. A bűneidért Ő kapta a büntetést!

Ez nagyszerű hír! Ez a jó hír számunkra! Egy kereszténynek nem kell szégyenkeznie, és nem lehet semmi oka arra, hogy meg legyen keseredve, vagy hogy szégyenben éljen. Még mielőtt megszülettél, Jézus már tudott minden bűnödről, amit valaha is elkövettél vagy el fogsz követni, és Ő már kifizette az árat azokért a bűnökért.

Nem számít, hogy milyen a múltad, nem számít, hogy kit bántottál meg, és nem számít az sem, hogy mások mit mondanak neked. Ha átadtad az életed Krisztusnak, Ő megbocsátott neked.

Beszéljünk róla!

Van valami olyan dolog a múltadban, amiért nehezen bocsátasz meg magadnak? Mit tudsz tenni ezzel kapcsolatban most?
Mit gondolsz, miért fogadjuk el nehezen, hogy Jézus megbocsátott azokért a bűnökért, amelyeket elkövettünk?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 10. 24.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az akaraterő nem fogja megoldani a problémádat
  2014-10-30 13:30:53, csütörtök
 
  "Szeretem Isten törvényét teljes szívemből. De látok egy másik erőt is magamban, ami az értelmem ellen harcol. Ez az erő a még bennem lakó bűn rabszolgájává tesz." (Róma 7,22-23 NLT fordítás)

Háború zajlik benned, amely egész életeden át tartani fog a régi éned és az új, Jézus Krisztusban született éned között. Pál, a keresztyénség történetének legkiválóbb misszionáriusa, és a legtöbb újszövetségi könyv írója is ezzel küzdött.

A Biblia azt mondja a Róma 7,22-23-ban: "Szeretem Isten törvényét teljes szívemből. De látok egy másik erőt is magamban, ami az értelmem ellen harcol. Ez az erő a még bennem lakó bűn rabszolgájává tesz." (NLT fordítás).

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez a harc életed végéig fog tartani. Soha nem fogod kinőni, nem tudsz elég Igét olvasni, hogy a kísértések elmúljanak, és nem tudsz elbújni előlük.

Amíg nem érsz a Mennybe, be leszel szorítva a két természeted közti csatározásba. Hosszú ideje hívő keresztyén életet élek, de a bűnre hajlamos régi természetem még mindig ott van. A régi természetem azt szeretné, ha büszke, kéjvágyó, énközpontú, csaló és kifejezetten bűnös ember lennék.

A kérdés csak az, hogy hogyan kezeled ezt a problémát.

Az akaraterő nem fogja megoldani. Csak azért, mert akarsz változni és mindent megteszel a változás érdekében, még nem jelenti azt, hogy sikerül is változnod. Egy kis ideig működhet, de egy idő után el fogsz fáradni és feladod az erőfeszítést.

Keresztyénként szeretnéd az új természetedet követni, ami azt jelenti, hogy nem úgy döntesz, hogy a régi természeted követed. Például, ha szexuálisan érzel kísértést, de úgy döntesz, hogy azonnal elszakítod magad a kísértés forrásától, máris elkezded kiéheztetni a régi természetedet. Ha a büszkeség okozna számodra kísértést, emlékeztesd magadat arra, hogy Istentől függsz teljesen, így nem tarthat sokáig a régi természeted ereje.

Beszéljetek róla:

Milyen területeken látod a régi természetedet az újjal küzdeni a mindennapokban?
Miként tudsz felkészülni arra, hogy sikert érj el ilyen helyzetekben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.23) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten szeret
  2014-10-30 13:22:30, csütörtök
 
  Örökké Szeretlek

Néha nehezek a napok,
terhek alatt roskadsz,
aggódsz,s kérdezed:
Istenem hol vagy?

Kételkedhetsz,
kérdőre vonhatsz,
de bármit teszel,
szeretni foglak.

A rögös úton meg-meg
botlasz,de adok erőt,
hogy tovább folytasd.

Bárhol jársz is
el nem feledlek,
jobban tőlem
senki se szerethet.

Én alkottalak,
gyönyörködöm benned,
ha elfáradsz,
vesd rám minden terhed.

Ha nehéz az út,hozzám kiálts,
tárd ki előttem szíved búját.
Könyörgésed hozzám felhat,
karom felemel,láthatod jóságomat.

Nem baj ha félsz,
Én erőssé teszlek,
mert ismerem szíved,
s látom mi van benned.

Tudom hogy szeretsz,
hozzám ragaszkodsz,
bármit kérsz
ha hiszel megkapod.

Emberekben csalódtál,
de Én Isten Vagyok,
ígéretemen nem változtatok.

Amíg élsz,melletted leszek,
őrizni foglak,
s nem engedem kezed.

Ne menekülj!

Ne érezd kicsinek magad!
Mert én felemelem az alázatosokat.

Ha vétkeid megbánod,
nem foglak elvetni,
megbocsátom azokat,
s nem hagylak elveszni.

Lehet a sorsod bármilyen mostoha,
szeretetem feléd
nem szűnik meg soha.

Klaudia Orgován
Link



 
 
1 komment , kategória:  Roma Misszió  
A bűn elleni harcod hiányzó alkotórésze
  2014-10-29 08:30:27, szerda
 
  "Engedjétek, hogy a Szent Lélek vezesse az életeteket. Akkor nem fogjátok azt tenni amire a bűnös természetetek vágyakozik. (Galata 5:16 - NLT fordítás)




Tehetsz mindent helyesen, és valami bűn mégsem szenved vereséget. Olvashatod a Bibliát minden nap. Imádkozhatsz. Lehetnek körülötted barátok, akik rendszeresen mondják neked az igazságot szeretettel.

És mégis benne maradsz a megszokott bűnök csapdájában.

Végső soron a bűn legyőzéséhez nem elég, amit te magad tudsz tenni érte. Szükséged van a Szent Lélek erejére. A Szent Lélek teszi képessé a hívőket, hogy megtegyék, amit nem tudnának megtenni, és betöltsék Isten szándékét az életükben.

Galata 5:16 azt mondja: ,,Engedjétek, hogy a Szent Lélek vezesse az életeteket. Akkor nem fogjátok azt tenni amire a bűnös természetetek vágyakozik." (NLT fordítás)

Rendelkezhetsz minden szükséges eszközzel az életed megszokott bűneinek a legyőzésére, a Szent Lélek nélkül nem fog sikerülni. Képzeld el, hogy a tengerparton sétálsz, és meglátsz egy elpusztul sirályt, amely kevesebb, mint egy perce hullott el. Ha felveszed, nem sokban különbözik az élő társaitól. Még meleg. Ugyanazok az izmok, csontok, tollak, szárnyak, de ha feldobod az ég felé, visszaesik, le a földre.

Miért? Mert nincs benne élet. Az élet nem a tollakban, szárnyakban, csontokban van. Az élet abban van, amit Isten helyez belé. Lélek nélkül a madár nem tud repülni, még ha minden eszköze meg is van hozzá.

Neked is meglehet minden szükséges eszközöd, hogy sikeres, győzelmes életet élj, de Isten megelevenítő, erőt adó Lelke nélkül nem tudsz ilyen életet élni.

Olyan ez, mint halott madarat a levegőbe dobni.

Nem vagy képes Krisztus győzelmes életét élni önmagad erejéből. Lehetetlen. A legjobb szándékod sem elég, a túl könnyen megszegett ígéreteid nem engedik, hogy krisztusi életet élj. A Szent Léleknek kell élnie benned, rajtad keresztül.

Beszéljetek róla:

Hogyan él benned, rajtad keresztül a Szent Lélek?
Mit gondolsz, miért félnek az emberek néha attól, hogy a Szent Lélek ereje legyen az életükben?

(Daily Hope by Rick Warren - 2014.10.22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
AKIK 1990 előtt SZÜLETTEK
  2014-10-29 08:16:50, szerda
 
 

" EZEK VOLTUNK MI !

Hősei egy eltűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak." ?
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Harcostársakra van szükséged !
  2014-10-28 10:45:35, kedd
 
  ,,Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének." (Jakab 5,16)




Az emberek nem indulnak egyedül a háborúba, hiszen öngyilkosság volna. Kell valaki, aki védje a hátad.

Szükséged van egy harcostársra.

Ugyanez igaz a lelki csatáinkra is, amelyekkel mindannyian szembenézünk. Nem léphetsz egyedül háborúba a bűnös gondolatokkal, hazugságokkal, függőségekkel vagy félelmekkel, hiszen így biztos a bukás.

Ha azt szeretnéd, hogy bocsánatot nyerj, valld meg a bűneidet Istennek. Ha változást is akarsz, valld meg valaki másnak is.

A bűneid megvallása a gyógyulás kezdete. Nem kell világgá kürtölnöd őket, de valakinek muszáj kiteregetned a lelki szennyesedet. Szükséged van valakire, aki feltétel nélkül szeret, teljesen elfogad, és állhatatosan könyörög érted, aki veled egynemű, és aki előtt őszintén megnyílhatsz.

Jakab apostol levelében ez áll: ,,Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének."

Amikor megvallod valaki más előtt a bűneidet, feloldod a megkönnyebbülést gátló tényezőket, és a teher lekerül a lelkedről. Egyszeriben nem lesz már olyan nyomasztó a bűn.

A bűn gyakran körforgásként van jelen az életünkben. Amikor alázatosan könyörögsz Istenhez segítségért, Ő meg is adja a szükséges erőt. De ha eltelik mondjuk fél év, amelyben sikeres vagy, büszke leszel, míg aztán újra elesel. És összetört lélekkel újra Istenhez fordulsz. Ha alázatos maradnál, minden rendben menne, de a büszkeség újra és újra előtör.

Nem törhetsz ki ebből a körből imádkozó barátok nélkül, akik könyörögnek érted, törődnek veled, bátorítanak, és a helyes úton tartanak. Amikor pedig már a siker kopogtat az ajtódon, segítenek, hogy alázatos maradhass.

Ezért olyan fontosak a gyülekezetek. Ugyanakkor évekig töltheted az idődet egy közösségben úgy, hogy nem ismersz senkit, és téged sem ismer senki. Tégy erőfeszítéseket azért, hogy találj a hívőknek egy kicsiny csoportját, ahol igazán őszinte lehetsz.

Azt gondolni, hogy támogatók és őszinteség nélkül sikerül elhagyni egy rossz szokást, önmagad átverése. Soha nem működik. Garantáltan elbuksz, ha ezt az utat választod.

Beszéljétek róla:

Milyen bűnt kellene megvallanod emberek előtt is?
Kinek tudnád elmesélni?
Mi ijeszt meg a bűneid mások előtti megvallásában?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.21) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Írás a Bibliában: Gárdonyi Géza
  2014-10-27 17:02:34, hétfő
 
 


Link
ÍRÁS A BIBLIÁBAN (Gárdonyi Géza)

Ez a könyv a könyvek könyve
Szegény ember drágagyöngye
Égi harmat lankadtaknak
Világosság földi vaknak
Bölcsességnek arany útja
boldog aki rátalál!
Szomjas lelkek forrás kútja,
hol pohárral Krisztus áll.

Ez a könyv az örök törvény
Királyon lánc, rabon napfény,
Tévelygőnek hívó harang
Roskadónak testvéri hang
Elhagyottnak galambbúgás
Viharvertnek ereszet
Haldoklónak angyalsúgás:
Ne félj, fogd a kezemet!

Gyermeknek is: "Mily szép rege!"
Bölcsnek: rejtelmek tengere
Fal. S túl rajta élő hangok.
Köd. S benn zengő hárfák, lantok.
Templomok közt legszebb templom,
Csak megnyitom, s benn vagyok.
Ablakán a Paradicsom
rózsáira láthatok.

Minden fakul, minden romlik
Márványvár is összeomlik
Bíborleplek ronggyá málnak
Dicsőségek füstbe szállnak
Csak ez a könyv nem tér porba...
Mintha volna élő lelke...
Ez a könyv a Mózes bokra,
Isten szíve dobog benne...

LIFEconnect.hu
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  LIFEconnect.hu  
Neked is van Rózsád ?
  2014-10-27 13:05:42, hétfő
 
  Link Link

 
 
1 komment , kategória:  LIFEconnect.hu  
Ősi norvég vers: Tanulj!
  2014-10-26 23:01:28, vasárnap
 
 


Tanuld meg a víztől követni utadat,

Tanuld meg a tűztől: mindből hamu marad.

Tanulj az árnyéktól őrködni éberen,

Tanulj a sziklától megállni helyeden.



Tanuljál a Naptól, mely nyugovóra tér,

Tanulj a szellőtől, mely lombok közt pihen:

Hogyan kell életed leélni csendesen.

Tanuld meg tőlük, hisz mindenik testvéred:

Hogy kell szépen élni és szépen halni meg.

Tanuld a féregtől: semmi sem fölösleg,

Tanulj a rózsától tisztán maradni meg.

Tanuld meg a lángtól elégetni szennyed,

Tanuld a folyótól: utadból ne térj meg.

Tanulj az árnyéktól alázatos lenni,

Tanulj meg a Naptól szüntelen haladni.

Tanuld négy évszaktól ismerni az időt,

Tanuld a csillagtól, hogy az Égben erőd.

Tanulj a tücsöktől: ha magad vagy, zenélj.

Tanuld el a Holdtól, hogy semmitől ne félj.

Belátást a sastól, s ha vállad súly nyomja,

Nézd meg, milyen terheket cipel a hangya.

Tanuld a virágtól, hogy légy szép és kecses,

Tanulj kismadártól: szabadon repülgess.

Tanulj a báránytól: legyél szelíd, mint ő,

Mindentől tanuljál, mert minden veszendő.

Úgy figyelj utadon, mi célodhoz viszen,

Tanítson, mi meghal, s LÉTED ÖRÖK LEGYEN!

LIFEconnect.hu
Link Link



 
 
1 komment , kategória:  LIFEconnect.hu  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 720
  • e Hét: 1422
  • e Hónap: 12475
  • e Év: 73776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.