Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Vigyorog, mint a tejbetök
  2014-02-28 18:14:23, péntek
 
  A tej meg a tök

Aztán elhangzik a kérdés is: "Milyen az a tejbetök? És ki találta azt ki?"

És ahhoz, hogy egy ilyen fantasztikus kérdéssorozatra kielégítően tudjak válaszolni, össze kell szedni minden létező hülyeségem. Így aztán kiderül, hogy a töknek igen mókás alakja van, valamint hogy Kleopátra szokott tejben fürdeni, és ha ugyanezt egy tök tenné, akkor az lenne ám az igazán nagyon igen mókás, amin meg ugye vigyorogni kell. Innen a tejbetök.

De az is lehet, hogy a sok tök között volt egy, amelyik sokkal őrültebb volt, mint a többi. És ez a tök ez aztán nagy különcségeket művelt, például egyfolytában tejet ivott, amiért a többi tök mindig kinevette. A kinevetés az pedig már szinte vigyorgásszámba megy. Azóta vigyorog a tejbetök.

De az is lehet, hogy valaki egyszerűen tejlevest akart tökkel ízesíteni. Elvégre ez is mókás.

Vagy az is lehet, hogy volt egyszer egy tökbolygó, amin tejóceán volt. Aztán amikor a tök rájött, hogy milyen finom (és persze tápláló) is a tej, elkezdte meginni. És akkor a tejóceán szintje elkezdett csökkenni, és akkor a tökkontinensek vigyor alakban bukkantak elő. Tudjátok, mint a pontpontvesszőcske!

Vagy esetleg egyszer volt egy tök, aki meg akart tanulni úszni, de mivel nem talált uszodát, belevetette magát az első liter tejbe, amit maga mellett talált a hűtőben. (Ez a tök egy igen kicsi tök volt, mondhatni tököcske, ezért volt elég neki az egy liter tej. Még mielőtt valaki nem értené...) Aztán a tök rájött, hogy ez milyen vicces és vigyorogni kezdett.

Vagy a tej és a tök azon agyaltak, hogyan írhatnák be magukat az élelmiszer-történelembe, és mikor rájöttek, hogy szólóban nem megy, összeálltak egy ütős kis vigyorprodukcióra.

Persze lehet, hogy a tej meg a tök simán csak nagyon jó barátok voltak, és ha az egyik vigyorogni kezdett, a másiknak muszáj volt rákontráznia.

Nem is tudom, melyik a valószínűbb. De legalább most olyanok, mint a tejbetök.

(És önkéntelenül is Forrest Gump jut eszembe, aki úgy volt Jennyvel, mint a borsó meg a héja.)

Betya Blogja
Link Link Szólások: Tréfás mondások
 
 
0 komment , kategória:  Mosoly  
Pap vagy te örökké Melkisedek rendje szerint
  2014-02-28 13:30:16, péntek
 
  "Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket." (1Péter 2.9)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolkodj, mielőtt cselekszel !
  2014-02-28 10:43:20, péntek
 
  Észrevetted, hogy nem tudod a szádba venni a lábad, ha csukva van a szád?




A Péld 29,11 ezt mondja: ,,A bolond ember egész mérgét azonnal kiönti, de a bölcs türelmes és lecsillapítja a dühét" (GNT fordítás). Az egyik legjobb mód a harag kezelésére a késleltetés. Állj meg egy percre! Ne válaszolj rögtön arra az e-mailre, amelyik felháborított! Ha valaki valami rosszat mond neked, ha szükséges, menj el onnan.

Ez az igevers alapjában a Nyugi! bibliai megfogalmazása. Amikor kezdesz mérges lenni, adj magadnak egy kis időt lenyugodni. Szánj időt arra, hogy megállj és elgondolkodj. A késleltetés a düh legjobb gyógyszere.

Mit tegyél a késleltetéskor? Gondold végig a dolgokat mielőtt reagálnál, és három kérdésre keress választ:

,,Miért vagyok mérges?" A probléma nem az, hogy mérges vagy, ugyanis a harag csak egy tünet, egy figyelmeztető lámpa.

,,Mit is akarok valójában?" Mi az, amit épp nem kaptál meg? Milyen szükség maradt beteljesületlen?

,,Hogyan szerezhetem meg, amire szükségem van?" Abban biztos lehetsz, hogy ha kirobbansz és elveszted a nyugalmadat, az nem a legjobb mód arra, hogy megszerezd, amire vágysz.

Amikor valami felbosszant vagy dühbe jössz, a Biblia azt mondja, hogy először határozd el, hogy megpróbálsz uralkodni rajta, aztán gondold meg, hogy milyen ára lenne, ha kitörne a haragod, és végül pedig gondolkodj, mielőtt cselekednél.

Beszéljünk róla

Milyen jellembeli tulajdonságokat látsz azokban az emberekben, akik gyorsan mérgesek lesznek?
Mit gondolsz, ha tudod, mi a helyes válasz arra a kérdésre, hogy "Hogyan szerezhetem meg, amit igazán akarok?", akkor mit kellene tenned?
Hogyan segít elgondolkodni mielőtt reagálnál az a tudat, hogy a haragodnak ára van?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 02. 21.) Napi remény
Link

Link


A ki a feddésekre is nyakas marad, egyszer csak összetörik, gyógyíthatatlanul.

1.Péld 29,1
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A harag ára
  2014-02-27 09:52:04, csütörtök
 
  A balgának, aki a saját családját ingerli haragra és neheztelésre, semmi maradandó értéke nem marad. Példabeszédek 11:29 (LB)

Link



Ha észben tartod, hogy mivel is jár a kontrollálatlan harag, motiváltabb leszel, hogy elrendezd azt. Kevésbé leszel hajlamos dühbe gurulni, ha rájössz: a haragnak mindig ára van.

Hány igevers van az alábbiak közül, ami valamilyen emléket ébreszt benned?

"Az indulatos ember viszályt szít..." (Péld 15:18a)

"... a türelmetlen pedig nagy bolondságot követ el." (Péld 14:29b)

"A haragos ember viszályt szít, az indulatos ember sok bűnt követ el." (Péld 29:22)

És mi a helyzet ezzel?

"A balgának, aki a saját családját ingerli haragra és neheztelésre, semmi maradandó értéke nem marad. (Péld 11:29)

Valahányszor elveszíted a türelmedet, vesztettél. Elveszítheted a hírneved, mások megbecsülését, a munkádat, a családod szeretetét. Még az egészségedet is elveszítheted. A tested nem úgy lett megtervezve, hogy kezelni tudja a haragot. Isten nem akarja, hogy haragot hordozz magadban. Ha ezt teszed, beteg leszel. Nagyon sok ember elhagyhatná a kórházat, ha a szívükben nem hordoznának bűntudatot, neheztelést, haragot.

Mindig van ára a haragnak.

Sokszor használjuk a haragot, hogy másokkal elvégeztessünk feladatokat. Miért? Mert működik - rövid távon. A szülők különösen nagyon gyorsan megtanulják, hogyan félemlítsenek meg gyerekeket, annak érdekében, hogy azt tegyék, amit mondanak a haragon keresztül. De a hosszútávú hatás nagyon romboló. Hosszútávon három következménye van a haragnak: mégtöbb harag, apátia és elidegenedés.

Sokunk gyerekeivel ez történt, főleg a tinédzserekkel. Úgy gondolják, "Nem tudok a szüleim kedvére tenni, mindig mérgesek", így hát teljesen befásultak lesznek, közönyösek.

És ha folytatod, hogy állandón haragszol valmaiért, akkor elkezdenek elidegenedni, hogy megvédjék magukat. Ekkor a kapcsolatotok megtörik.

A haragnál gyorsabban semmi sem teszi tönkre a kapcsolatokat. Döntened kell, hogy mérges leszel-e valakivel, vagy sem. Mielőtt döntesz, gondold végig az árát. Megéri?

Beszéljétek át:

Mit gondolsz, mit akarnak az emberek a haraggal elérni?
Hogyan hatott a harag a kapcsolataidra? Milyen árat fizettél?
Hogyan hatott a harag az egészségedre? Hogyan hat rád a neheztelés, a fel nem oldott harag mentálisan, érzelmileg és fizikailag?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.02.20)

Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Példázat a juhnyájról és a pásztorról
  2014-02-26 19:25:01, szerda
 
  "Igazán mondom nektek: aki nem a kapun megy be a juhakolba, hanem máshol hatol be, az tolvaj és rabló. 2 A nyáj pásztora a kapun megy be, 3 és előtte az őr kinyitja a kaput. A juhok hallgatnak a pásztoruk hangjára, ő pedig a nevükön szólítja a saját juhait, és kivezeti őket az akolból. 4 Miután minden juhot kivezetett, az élükre áll, előttük megy, és a juhok követik, mert jól ismerik a hangját. 5 Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert nem ismerik a hangját."

6 Ezt a példázatot mondta Jézus a júdeabelieknek, de azok nem értették meg, miről beszélt.




Jézus, a jó pásztor

7 Jézus így folytatta: "Igazán mondom nektek: én vagyok a kapu a juhok számára. 8 Akik előttem jöttek, mind tolvajok és rablók voltak, de a juhok nem hallgattak rájuk. 9 Igen, én vagyok a kapu, ezért aki rajtam keresztül megy be, az biztonságban lesz, szabadon járhat ki és be, és jó legelőt talál. 10 A tolvaj azért jön, hogy lopjon, gyilkoljon és pusztítson. Ezzel szemben én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!

11 Én vagyok a Jó Pásztor, aki a saját életét adja a juhokért. 12 A bérért dolgozó szolga nem gazdája a juhoknak, de nem is a pásztoruk. Ezért, amikor látja, hogy jön a farkas, magára hagyja a nyájat, és elmenekül. Azután a farkas elragadja a juhokat, és szétkergeti a nyájat. 13 A béres azért fut el, mert csak a fizetésért dolgozik, és valójában nem törődik a juhokkal.

14-15 Én vagyok a Jó Pásztor, és gondot viselek a juhaimra. Ismerem őket, ahogyan az Atya ismer engem. Juhaim is ismernek engem, ahogyan én ismerem az Atyát. Az életemet adom a juhokért. 16 Más juhaim is vannak, akik nem ebből az akolból valók. Őket is elő kell vezetnem majd, és hallgatni is fognak a szavamra. Így végül majd egyetlen nyáj lesz belőlük, az élükön egyetlen pásztorral. 17-18 Azért szeret engem az Atya, mert odaadom az életemet, hogy azután újra visszakapjam. Senki nem veheti el tőlem: önként adom oda, azután majd újra visszaveszem. Jogom van arra, hogy odaadjam, és arra is, hogy visszavegyem. Ezt a parancsot kaptam Atyámtól."

19 Jézus szavai miatt a júdeaiak újra vitatkozni kezdtek egymással. 20 Sokan azt mondták: "Gonosz szellem lakik benne, és megbolondult. Minek hallgatjátok?"

21 "De akiben gonosz szellem lakik, az nem így beszél! Ha valakit megszáll a gonosz szellem, az nem tudja meggyógyítani a vakok szemét!" - mondták mások.

János evangéliuma 10. rész
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Haszonállatok a farmon
  2014-02-26 15:43:27, szerda
 
 

Dokumentumfilmek * Életképek,videók állatokkal farmon Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Kavart túrós
  2014-02-26 10:42:34, szerda
 
 


Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni (Kavart almás).

Egyszerű és gyors, nagyon finom süti!

A tésztához:

35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej

A töltelékhez:

50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor

A megszóráshoz: porcukor

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-s tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!

Web cukrászda
Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A harag egy választás
  2014-02-26 10:32:30, szerda
 
  "Egész indulatát szabadjára ereszti az ostoba, de a bölcs csendesen visszatartja azt." Példabeszédek 29:11 (NLT fordítás)





Ha meg akarod szelídíteni az indulatodat el kell határoznod, hogy kezelni fogod.

Abba kell hagynod, hogy azt mondogatod: "Nem tudom kezelni!" és fel kell ismerned, hogy képes vagy rá. Csakúgy, mint a szeretet, a harag is egy választás. Amikor dühös leszel, azt választod, hogy az leszel. Senki sem kényszerít rá, hogy dühös legyél. Az emberek azt mondogatják: "Annyira fel tudsz bosszantani!" Azonban senki sem tehet téged dühössé a te engedélyed nélkül. A harag egy döntés, amit tudatosan irányítanod kell, amennyiben egy szerető személlyé akarsz válni.

Sokkal jobban tudsz a haragodon uralkodni, mint ahogy azt elismered. Hadd mondjak egy példát. Tegyük fel, hogy otthon vagy és vitába keveredsz valakivel a családodból. A hangotokat megemelitek, kezdesz begurulni, és mérges vagy. Egyszer csak csörög a telefon és kedvesen beleszólsz: "Halló? Ó, igen! Drágám, téged keresnek!".

Mi történt? Nem akartad, hogy zavarba hozzanak vagy, hogy magyarázkodni kelljen, ezért hirtelen lekapcsoltad a haragodat. A harag igencsak uralható!

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 29:11-ben: "Egész indulatát szabadjára ereszti az ostoba, de a bölcs csendesen visszatartja azt." (NLT fordítás). Ostoba vagy bölcs ember szeretnél lenni? Az, ahogyan egy helyzetben viselkedsz, csak és kizárólag a te felelősséged. A harag egy választás.

Annak az ideje, hogy eldöntsd irányítod-e a haragodat nem akkor van, amikor épp felmegy benned a pumpa, az adrenalin elborítja az elmédet és megfeszülnek az izmaid.

A csatát ezen a ponton már elvesztetted.

Előre tanuld meg a haragodat kezelni - mielőtt bemész arra a megbeszélésre vagy mielőtt a nap végén hazaérsz és kinyitod az otthonod bejárati ajtaját. Döntsd el: "Ma egyszerűen nem leszek dühös. Nem engedem, hogy hozzám férkőzzön." Te irányítod a haragodat azzal, hogy elhatározod - előre eldöntöd - vissza fogod tartani a dühödet.



Beszéljünk róla:

Milyen taktikát használhatsz vagy milyenek működtek nálad, amivel a haragodat kezelted?
Milyen más úton tudsz egy olyan helyzetre reagálni, ami kihozna a sodrodból? Hogyan tudnád az üzenetedet átadni anélkül, hogy ostobán viselkednél?
Mit gondolsz, miként lehet szeretettel reagálni valakire, aki nem tud uralkodni a haragján?

(Daily Hope by Rick Warren 2014.02.19.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Lábam előtt mécses a Te igéd, és ösvényem világossága
  2014-02-25 22:50:17, kedd
 
  KEZEDBE A LÁMPÁST!





Mi az, ami körülvesz, testvérem? Nyomorúság, betegség, bántás? Ezek észrevétlenül eláltatnak, becsapnak, hogy tekintetedet levedd az örök üdvösség szerzőjéről, Jézusról!

Mi az, ami lenyom, béklyót tenne rád? Nézz a hit fejedelmére, aki ,,az átélt szenvedésekből megtanulta az engedelmességet"!

Ő volt a kőszikla a pusztában, aki vizet adott a szomjas népnek, Ő volt a kőszikla, akire ráállította Mózest Isten, míg elvonult előtte dicsőségével, és Ő a kősziklánk ma is, aki erős alapunk, lelkünk erős horgonya, rejtek a szél ellen, védelem a viharban.



Ne az elsöprő, támadó áradatra nézzünk tehát, hanem üresítsük meg a szívünket minden tehertől, rosszalló, nehéz érzésektől, mert:

,,Ideje már, hogy az álomból felserkennünk, mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk!" Róma 13:11.



Amíg Jézusra nézünk, nem foghat rajtunk sem rágalmazás, sem semmilyen hamis vád!

Amíg Jézusra szegezzük tekintetünket, nem törhet be a szívünkbe keserűség, önsajnálat vagy bosszúvágy. Őbenne elrejtőzve csak egyetlen ellenségünk van: a Sátán. Ő pedig - talán épp most is - kikér minket, hogy megrostáljon, mint a búzát. De Jézus - aki főpapunk lett - közbenjár értünk az Atya jobbján, hogy el ne fogyjon a hitünk.

Tartsunk ki tehát, testvéreim! Szeressük egymást, járjunk igazságban és szentségben, felvállalva a keskeny út - oly kori - magányosságát is, és ne engedjük meg a szívünknek, hogy nehezteléseket vagy megfélemlítéseket őrizzen!

Járjunk az Isten által előre elkészített jó cselekedetekben, gyakoroljuk az igaz istentiszteletet, és az Ézsaiás 58-ban bemutatott, Istennek kedves böjtöt! Ne csüggedjünk, mert Jézus hamarosan visszajön! Menyasszonya felkészítésén épp az utolsó simításokat végzi, ezért tesz meg mindent az ördög, hogy lehúzzon, kigáncsoljon, eltántorítson vagy becsapjon. De jól ismerjük gonosz szándékát!



Ezért tehát:

Vegyük kezünkbe a lámpást, hogy el ne tévedjünk az egyre növekvő szellemi sötétben!



,,Lábam előtt mécses a Te igéd, és ösvényem világossága."

Zsoltárok 119:105.



2014. január 19. Guti Tünde
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
A szeretet megbocsátja a bántást
  2014-02-25 07:22:55, kedd
 
  "A gyűlölet felszítja a viszályt, de a szeretet minden vétket befed" (Péld 10,12 egyszerű fordítás)




Példabeszédek 10,12 azt mondja: "A gyűlölet felszítja a viszályt, de a szeretet minden vétket befed" (egyszerű fordítás). Mi az, amit a "mindenből" nem engedtél még el? Mik azok a sérelmek az életedben, amelyekbe még mindig kapaszkodsz?

Talán gyerekkorodban bántott egy felnőtt - egy tanár, egy családtag, talán még a szüleid is. A Biblia azt mondja, hogy többféle ítélet is lesz a gyermek molesztálás, elhanyagolás, és elhagyás miatt. Egy nap Isten elégtételt vesz ezekért a dolgokért. Amikor Isten azt mondja: "Tisztelt apádat, és anyádat", nem azt mondja, hogy tiszteld a bűneiket, vagy az önzőségüket, vagy a rossz döntéseiket. Nem mondja, hogy hagyd figyelmen kívül az életedben lévő fájdalmat és vegyél fel egy vidám arcot, azt tettetve, hogy minden nagyszerű.

Tehát mire számít Isten? Hogyan várja tőled, hogy szeresd a romboló embereket, akik bántottak téged?

Nem várja tőled, hogy hagyd őket figyelmen kívül. Nem várja tőled, hogy csinálj úgy, mintha ez nem is létezne. Nem kéri, hogy kendőzd el, tagadd le, fojtsd vissza, vagy találj ki mentségeket azoknak az embereknek, akik bántottak téged.

Isten nem akarja, hogy színlelj. Azt szeretné, ha szembenéznél vele, mert nem tudsz megbocsátani, amíg nem szembesültél a dologgal. Abba kell hagynod a menekülést és a hibáztatást is.

Ha szeretnél azzá a szerető nővé, vagy férfivá válni, amivé Isten szeretné, hogy válj, akkor most kell megbirkóznod azzal a fájdalommal, amit valaki okozott a múltadban. Ha még mindig mérges vagy a szüleidre, vagy bárki másra, akkor még mindig megengeded annak az embernek, hogy uralkodjon rajtad.

Ne engedd ezt többé! Le kell számolnod a haraggal! Szembe kell nézned vele, hogy meg tudd bocsátani.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 19,11-ben:"dicsőségedre válik, ha nem veszed fel a sértést." De nem tudod nem felvenni, amíg szembe nem néztél vele, és meg nem bocsátottad. Azután majd el tudod engedni. A szeretet el tud engedni.

Tudjuk, hogy a szeretet "nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele" (1Korinthus 13,5 egyszerű fordítás). Nem tudom kinek kell megbocsátanod, de azt tudom, hogy ez az a nap, hogy megtedd. A szeretet el tud engedni. A szeretet megbocsát. Mert megérdemlik? Nem. Hanem mert ez az, amit Isten tett érted, és ez az egyetlen út ahhoz, hogy szabad légy.

Beszéljünk róla:

Kik azok az emberek az életedben, akik bántottak, és akiknek meg kell bocsátanod?
Mit változtat meg a megbocsátás azon a fájdalmon, ami történt? Mit változtat meg benned? A jövődben?
Hogy tudja a Példabeszédek 19,11 megváltoztatni, hogy később miként reagálsz a bántásra?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.02.18)
Link Link Daily-Hope by Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 855
  • e Hónap: 4656
  • e Év: 65957
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.