Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tovább élünk, de nagy a lemaradásunk Európától
  2014-05-31 20:20:11, szombat
 
 




TOVÁBB ÉLÜNK, DE NAGY A LEMARADÁSUNK EURÓPÁTÓL


Az elkövetkező 10-15 évben zárkózhatunk fel Nyugat-Európához.
Tovább élünk, de nagy a lemaradásunk Európától

Akár száz évig is élhetnek majd a most született gyerekek, az amerikai járványügyi hivatal számításai szerint a 2014-ben születetteknek mintegy fele elérheti ezt az életkort.

Nem tudtunk felzárkózni

Bár Magyarországon még nem tartunk itt, 1990 és 2010 között több mint öt évvel nőtt a várható élettartam. Ennek ellenére hazánk lemaradása változatlan maradt Nyugat-Európához képest.

Kapitány Balázs, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népességtudományi Kutatóintézetének tudományos titkára elmondta: a különbség azért nem tudott csökkenni Európa keleti és nyugati fele között, mert - a várakozásokkal ellentétben - nyugaton nem lassult a várható élettartam növekedési üteme. A felzárkózás várhatóan az elkövetkező 10-15 évben történhet meg, de csak azért, mert a nyugati régióban lassabban tolódik ki a várható élettartam, míg keleten még változatlan marad a növekedés üteme.

Magyar szempontból pozitív fejlemény, hogy míg korábban a középkorú, alacsony végzettségű, 40-60 éves férfiak körében nagyon magas volt a halandóság (egy-egy generációnak akár harmada-fele is meghalt, ráadásul még aktív korukban), ma már ez nem jellemző.


Elkészült az óra, ami elárulja, meddig élünk

Link








Korábban kezdődik az oktatás

Grafikonunk legkevésbé érdekes részének a közoktatás, az iskolaévek kezdete tűnik. Viszont ha figyelembe vesszük az óvodát is, akkor megváltozik a kép. - Az egész világban trend, hogy korábbra kerül a közoktatásba-köznevelésbe való belépés, mert ettől remélik az egyenlőtlenségek csökkenését - mondta Kapitány Balázs.

Magyarországon ebbe a folyamatba illik bele a kötelező óvodáztatás leszállítása ötről hároméves korra. Az is ezt erősíti, hogy korábban a gyakorlatban többnyire hétéves korukban kezdték el a gyerekek az iskolát, ma viszont sokkal szigorúbban veszik a hatéves korhatárt.

Tanulás mellett munka

Húsz év elteltével csupán egy évvel került későbbre az első munkaviszony kezdete Magyarországon. Ez nem nagy különbség, de a demográfus szerint épp ez a meglepő, hiszen az iskolázottsági adatok hároméves kitolódást indokolnának.

- Ez azt jelenti, hogy a felsőoktatásban tanulók egyre nagyobb arányban dolgoznak tanulmányaik mellett párhuzamosan - tette hozzá Kapitány Balázs. A későbbi elhelyezkedés szempontjából ez hasznos lehet, ám sokkal súlyosabb következményekkel is jár. A tanulás kitolódása a fő oka az egyre későbbi gyerekvállalásnak és a termékenység visszaesésének.

Még nincsenek minták

Önmagában az nem jelentene gondot, hogy a nők később szülnek, viszont sok tervezett gyerek azért nem születik meg, mert az anya biológiailag kicsúszik az időből. Régebben a nők munkavállalás előtt szültek, így nagyjából 25 éves korukra túl is voltak a gyermekvállaláson.

Ma viszont a tanulmányok befejezés után, gyermektelenül kezd el dolgozni a többség, és csak az után jöhet szóba a gyerekvállalás. Kapitány Balázs úgy véli, ha a folyamat megáll ezen a szinten, akkor nőhet a termékenység az országban. Franciaországban például hasonló korban vállalnak gyereket a nők, mégis nagyobb a termékenység. Ennek az lehet az oka, hogy ott lassabb volt az átmenet, míg Magyarországon gyorsan zajlott le a kitolódás. A mostani generációk előtt ezért még nincsenek minták, amelyeket ebben a helyzetben segítségül hívhatnának.

Nagy eltérések az országban

A várható élettartam - akárcsak az ábrán látható többi érték - azonban Magyarországon sem egyforma. A fővárost és a megyéket nézve mintegy öt év különbség van Budapest és például Heves megye között. Ugyanekkora az eltérés a fővárosi XII. és a VIII. kerület között, a XII. és a II. kerületben a várható élettartam jócskán az EU-átlag fölött van. Azt nehéz felderíteni, hogy az eltéréseket a földrajzi, a társadalmi vagy az egészségügyi ellátásbeli különbségek okozzák-e - esetleg ezek együttesen -, de a rendszerváltás után nőttek a halálozásbeli különbségek.

Link



Kevesebb nyugdíjas

Nem nőtt a nyugdíjrendszerbe belépők száma az első negyedévben, sőt, ha csak kismértékben is, de csökkent a nyugdíjasok száma.

- A beinduló korhatáremelés következménye mindez - írta a Napi.hu.

- Messze az infláció felett emelkedtek a nyugdíjak. Januárban 2,4 százalékkal nőttek, ugyanis a kormány tervei szerint az éves inflációnak ennyinek kellett volna lennie 2014-ben. A legnagyobb összegű nyugdíjat továbbra is a fegyveres testületek volt dolgozói kapják.

- Március végén 221.453 főnek folyósítottak nyugdíjat, ami 1534 fővel kevesebb, mint decemberben.

- A korhatáremelés az első idei negyedévben indult be, ugyanis idéntől már nem 62, hanem 62,5 év a nyugdíjkorhatár, ami a következő időszakban évente újabb fél évvel nő, míg el nem érjük a 65 évet.


Kapcsolódó anyagok
Hat évvel nőtt a várható élettartam 1990-hez képest
Jelentősen jobbak már a betegek túlélési esélyei
82 évre nőtt a születéskor várható átlagos élettartam Ausztráliában
Dánia a világ legboldogabb országa


A világ népessége 2009/2050


 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Az Alpok vörös izzása
  2014-05-29 20:20:20, csütörtök
 
 







AZ ALPOK VÖRÖS IZZÁSA (ladin monda)


A Dolomitok vad, komor és járhatatlan hegyvidékén élt egyszer egy király, akinak a fia csillapíthatatlan vágyat érzett arra nézve, hogy a Holdra utazzon.

Egyszer egy szép napon történt aztán, hogy vadászat közben eltévedt a királyfi. Így az éjszakát egy alpesi rózsákkal borított magaslati völgyben töltötte. Elszenderedett, és álmában egy csodaszép lány jelent meg, aki azt mondta neki, hogy ő a Holdkirály leánya.

Amikor a királyfi felébredt, koromsötét volt körülötte, csak a Hold fénye világított a hegycsúcsok fölött. A sötétség ellenére vándorútra indult, és eközben csodálatos alpesi rózsákat szedett. Az út, amelyen vándorolt, egyre magasabb hegyóriások közé vezetett. Az egyik hegy csúcsán aztán találkozott két öregemberrel, akikről kiderült, hogy a Holdkirály küldöttei és azt a parancsot kapták királyuktól, hogy vezessék elé azt az ifjút, akinek ilyen szép rózsái vannak.

Mégpedig azonnal, mert a király lánya már három éve egyfolytában sír, ugyanis még nem sikerült a Holdon élő királyfiaknak számára tetsző ajándékkal kedveskedniük.

A királyfi követte a Holdkirály küldötteit egészen a Holdkirály palotájáig, hiszen ő is szeretett volna találkozni az álmában látott gyönyörűséges királylánnyal. Ahogy belépett a palotába és a holdkirálylány meglátta a kezében tartott rózsákat, azonnal jobb kedvre derült a csodálatos virágok láttán. A Holdkirály pedig örömében azonnal a Földröl jött királyfinak adta leánya kezét és holdbéli királyságát.

Telt múlt az idő, ám a királyfi egyre szomorúbb lett, mert a Holdon uralkodó sötétség miatt kezdte elveszíteni látását. Az öreg Holdkirály nem tudta tétlenül nézni a királyfi bánatát, így megkérte nővérét, a Napot, hogy minden áldott nap, amikor leszáll a Dolomitok sötét sziklái között az este, világítsa meg a sziklákat annyira, hogy azok vörös izzása a Holdon búslakodó királyfi palotáját is beragyogják.

A napnővér teljesítette holdfivére kérését és azóta minden este, mikor kezd leszállni a sötétség a Dolomitok sziklái közt, vörösen izzó ragyogásban égnek a hegyek csúcsai.


































 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
Vogelwiede: A hársfa ágak csendes árnyán
  2014-05-29 18:45:11, csütörtök
 
 







Walther von der Vogelweide: A HÁRSFAÁGAK CSENDES ÁRNYÁN


A hársfaágak
csendes árnyán,
ahol kettőnknek ágya volt,
ott láthatjátok
a gyeppárnán,
hogy fű és virág meghajolt.
Fölöttünk az ág bogán
ejhajahujj!
dalolt ám a csalogány!

Vigan futottam
ki a rétre,
és kedvesem már várt reám.
Oly izgatottan
jött elémbe!
Mily boldogság volt, Máriám!
Hogy megcsókolt-e? Meg biz ám!


Ejhajahujj!
Most is pirul belé a szám.

S tréfás kacagva
hamar ágyat
vetett szép pázsitos helyen.
Nevethet rajta
s titkon vágyat
érezhet, aki arra jön,
mert jól láthatja a nyomot,
ejhajahujj!
amit a fejem nyomott.

Ha tudná más azt,
hogy mi jártunk
ott! ó hogy szégyelném magam!
Nem sejti más azt,
mit csináltunk,
csak ő maga, meg én magam,
meg egy kis madár a fán,
ejhajahujj!
az nem árul el talán.

(Babits Mihály)










Vogelweide: Ó JAJ, HOGY ELTŰNT MINDEN


Ó jaj, hogy eltűnt minden, hogy hullt le évre év!
Éltem valóban én, vagy álmodtam itt elébb?
Amit valónak hittem, nem volt tán sehol?
Mély álom ringatott el, csak nem tudom mikor.
Most íme fölriadtam és oly idegen,
mit úgy ismertem én még, akár a tenyerem.
Az emberek s a táj, amelyet úgy szerettem,
gyermekkorom kalandos vidéke ismeretlen.
Ki akkor víg barát volt, ma sír felé hajol,
erdőt irtottak erre, amott bedőlt major:
s ha régi patakunk is másképpen folyna itt,
mint hontalan csak nézném eltűnő fodrait.
Akikre ismerősként gondoltam még tavaly,
alig köszönnek s mindent betölt a baj s a jaj.
Úgy foszlik semmivé most a boldog és merész
gyerekkor, mint a tenger vizére mért ütés
örökre már, ó jaj!

Ó jaj, hogy élnek itt most az ifjú emberek!
Bűnbánat nincs szívükben s mind gondok közt remeg
és mind aggódik folyton: így élni jó talán?
e bús világban, látom senki sem vidám.
Nincsen tánc, sem ének, gond marta szerteszét,
keresztény ember még ily gyászosan nem élt,
az asszonyok fejéke régen nem ragyog,
parasztgúnyát viselnek büszke lovagok.
Haraggal írt levélben intett meg minket Róma,
örömünk nincs s a bánat oly szívet szaggató ma,
hogy teljesen kifáraszt (jól éltünk hajdanán!)
s most mintha régi kedvünk búra váltanám.
Az égi vadmadár is bánatos felettem,
csodálható-e hát, hogy én is csüggedt lettem?
S mit mondtam vén bolond most sok bajom között?
Aki gyönyörben él itt, mennyekben lesz száműzött,
örökre már, ó jaj!

Ó jaj, mi édes volt, mind megromolt hát mégis!
A mézben látom én ma már lebegni az epét is.
Kívűl fehér, piros, zöld a világ s dalra vár,
de bévül úgy sötétlik, mint a rossz halál,
s kit látszat csábított csak, az majd vigaszra lel,
a földi bűnt bűnhődés, vezeklés oldja fel.
Lovagok, a vezeklés, ez itt a dolgotok,
sisaktok jó s a páncél, a csuklóvas forog,
megszentelt kardotok van és pajzsotok kemény.
Adná az Ur, hogy méltó lennék a győzelemre én!
Akkor, bár oly szegény vagyok búsás zsold várna rám,
mert nem birtokra vágyom, aranyra sem ma már,
az üdvök koronája, örökre szívem vágya,
egy zsoldos is elnyerheti, markában ott a dárda.
Ha átkelhetnék én a szent hadak hajóival,
a vízen zsoltárt zengenék és már nem azt, hogy: jaj!
azt már sosem, hogy: jaj!

Radnóti Miklós fordítása


/Walther von der Vogelweide (1170 k. - 1230 k.) középkori német költő. Születési helye nem ismert, származási helyként számos helység neve jött szóba. Ma úgy tartják, hogy valószínűleg Alsó-Ausztriában született. Költészetében a természet rendszerint a szerelmi találka helyszíne, s egyben az érzelem hangulati háttere. A mai olasz Dél-Tirolban, Bolzanóban szobra van./


Walther von der Vogelweide Összes versei

Link



A költő szobra Bolzanó főterén









 
 
0 komment , kategória:  Vogelweide  
Európa identitásai
  2014-05-19 21:00:43, hétfő
 
 




EURÓPA IDENTITÁSAI
Bayer Zsolt - 2014. május 12.


Úgy voltam ezzel a dologgal, mint az egyszeri székely ember, amikor kijött a Csillagok háborújáról: ,,Hát fiam, tudod, ezt az egészet én akkor sem hiszem el..." Pontosan így néztem szombaton az eurovíziós dalverseny döntőjét. Néztem, de nem hittem el. Pedig láttam - csak azt nem tudtam, mit látok.

Ezzel meg úgy voltam, mint a másik székely öreg, valahol a Gyimesekben, ahol él a fekete székely. A fekete székely meg úgy lett, hogy mindjárt Ceausescu kivégzése után egy helyi menyecske kikeveredett Amerikába, New Yorkba cselédnek, aztán ott egy bronxi fickó megcsinálta, szült egy gyereket, azt meg még csecsemőként hazavitte. A kicsike szépen felnőtt, odafent a Gyimesekben, aztán úgy tizennyolc éves formaként, székely harisnyásan, kicsike, ügyes lajbiban ivott a kis fekete, gyapjas hajú gyerek a kocsmában, egy öreg székely meg szintúgy ott ivott, aztán ahogy fogyott a köményes, úgy nézte egyre furcsábban az öreg a fiatalembert. Végül aztán csak nem bírta tovább, és odaszólt: ,,Te, gyerek! Aztán miféle fajta vagy te..." Az meg nagyon megmérgesedett, és indulattal, büszkén felelt: ,,Hát mi vónék? Ejsze, székely vagyok, vagy mi..." Az öreg elcsöndesedett. Meredt bele a poharába, és inkább csak úgy magának dörmögte, alig hallhatóan. ,,Értem, értem én. Csak azt nem tudom, akkor én mi a lóf... vagyok..." Imigyen néztem tegnap az össz¬európai dalversenyt, s benne a szakállas nőt. Illetve férfi volt az, csak női ruhában. De mégsem lehetett férfi, mert erősen ki volt festve, volt műszempillája meg műkörme, szóval ő valójában nő akart lenni. De ha nő akart lenni, akkor miért volt szakálla? Már ezekből a kérdésfelvetésekből is látszik, hogy elszállt felettem az idő.

Olyan lettem, mint az egyszeri nyuszika, aki ment, mendegélt az erdőben, és egyszer csak találkozott egy addig sosem látott lénnyel. Illendően köszöntötte: ,,Szervusz! Én vagyok a nyuszika, hát te ki vagy...?, ,,Én vagyok a farkaskutya..." ,,Farkaskutya...? Az meg hogy lehet...?", ,,Édesanyám farkas volt, édesapám kutya, én lettem a farkaskutya..." A nyuszika illedelmesen elköszönt, és ment tovább. Egyszer csak találkozott egy másik lénnyel. ,,Szervusz! Én vagyok a nyuszika, hát te ki vagy...?", ,,Én vagyok az öszvér..." ,,Öszvér? Hát az hogy lehet...?", ,,Édesapám ló volt, édesanyám szamár, és én öszvér lettem."

A nyuszika kicsit még csodálkozott, de azért csak elindult tovább. És akkor találkozott egy egészen, igazán különös, különleges lénnyel. ,,Szervusz! Én vagyok a nyuszika, hát te ki vagy...?" ,,Én vagyok a paradicsommadár..." ,,Aha, értem... - mondta a nyuszika. - Tudod mit? Akkor te menj az anyádba!"

Ilyesmi érzés fogott el szombaton, miközben bámultam a szakállas nőt. Conchita Wurst a szakállas nő (a paradicsommadár) neve. Magyarul ő a Kolbász Conchita - ami szép, beszélő név. És Európa imádta Kolbász Conchitát. Őrjöngve szavaztak rá, és Kolbász Conchita megnyerte a versenyt. Eközben Európa kifütyülte a dögös orosz ikreket. Mert Európa nagyon toleráns, de annyira azért mégsem... Beérett a gyümölcse a kretének munkájának. Emlékeznek még a német alkotmánybíróság nevezetes döntésére? ,,Az ember nem az, aminek születik, hanem aminek érzi magát." Emlékeznek még a svédek komoly problémáira, a férfiak ülve pisiléséről? És arra, hogy Svédországban a középiskolákban már van semleges nemű vécé is, hogy a Kolbász Conchiták is tudjanak hugyozni valahol... Igen, barátaim, most végre valóban eljött a szép, új világ! Ott állt szombaton este ez a Kolbász Conchita a színpadon, arany színű estélyiben, műkörmökkel, műszempillákkal, kifestve, szakállal, és énekelt nekünk valami szart a Főnixről. Énekelt női hangon, női gesztusokkal, végig affektálva. Aztán várta a szavazás végeredményét. Amikor már látható volt, hogy győzni fog, Kolbász Conchita ájuldozott, kezét szakállas arca elé kapkodva pihegett, sírt, meresztgette szemeit, nézett az égre, affektált, manírokat pufogtatott, és annyira mű, annyira gennyes és undorító volt, hogy ökölbe szorult az ember keze. Európa pedig csak szavazott és szavazott, Kolbász Conchitára, mert Európa úgy érezte, muszáj megmutatnia, mennyire toleráns. Conchita győzött. Egy kedves barátom értelmezése szerint: ,,Európa szavazott a dögös szőke svéd nőre meg a bögyös lengyel csajokra, aztán a számítógépszobák mélyén kibuherálták nyertesnek az undorító, tehetségtelen osztrák, szakállas nénit." Egy másik barátom pedig imigyen értelmezett: ,,Tudod, a lengyel csöcsös mosónők mellé kellett egy antitézis."

Remélem, nekik van igazuk. Remélem, tényleg nem Európa szavazott erre. Bár sajnos nem vagyok biztos benne. Mindenesetre most úgy tizenöt évig nem nézek eurovíziós dalversenyt. Aztán tizenöt év múlva már az is megtörténhet, hogy egy paradicsom fog győzni. Eredetileg férfinak született, de paradicsomnak érezte magát, hát átoperálták. Cuki kis paradicsom áll majd a színpadon, Ketchup Toszolda lesz a művészneve. A másik lehetőség, hogy egy rövid, szőke hajú fiú nyer majd, aki nosztalgikus dallal fog győzni: Tomorrow belongs to me; ez lesz a dal címe. Egy régen elfeledett filmből, a Kabaréból. Akár a paradicsom, akár a szőke srác győz majd, azoké a felelősség, akik miatt most Kolbász Conchita a sztár. Hogy mennének az anyjukba...

Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
A patika az árokparton kezdődik
  2014-05-14 12:30:33, szerda
 
 







A PATIKA AZ ÁROKPARTON KEZDŐDIK
TudnodKell | 2014.05.13.


Régen, amikor a falvakban még nem voltak orvosok, vajon milyen ,,gyógyszereket" alkalmaztak öreganyáink?





Dr. Jánosik Zsuzsa a Balaton-felvidéki Koloska völgyben járva az árokszéli patika kincseivel ismertet meg bennünket.

Papok, javasasszonyok és az angyalok, - a láthatatlan segítők - tudományát a nagymamája örökítette át számára, mikor még gyermek volt. A ,,csemete" egyből beleszeretett a természet patikájába, egész későbbi életét meghatározta a természettel, a gyógynövényekkel való első találkozás.

A filmet nézve mi is rádöbbenhetünk, mennyi étel (és gyógyszer) van a mezőkön, a réteken, ennek ellenére szinte teljesen elfelejtettük azt a tudást, mellyel napi szükségleteink kielégíthetők lennének. ,,A fogyasztói agyrém azonban más szükségleteket teremt" - mutat rá Bio Zsuzsi szemléletesen arra, mennyire felborult értékrendünk az elmúlt 50 évben.

“Az igazi szükséglet nem olyan sok, ami sok, az a kapzsiság" - mondja Gandhi nyomán, mely akár életfilozófiánk is lehetne, hisz Gandhi mondta anno, hogy ,,a Föld mindenkinek a szükségletét ki tudná elégíteni, csak a kapzsiságát nem."

Hogy milyen jól lehet élni milyen kevésből, ezután mondja el a szerző. Érdemes végighallgatni, tanulni tőle, megszerezni, átörökíteni azt a tudást, mely mindannyian csak gazdagodhatunk.

Így többek közt pl. megtudhatjuk még azt is, hogy ,,nem az a gazdagság, hogy mije, hanem hogy kije van az embernek", barátok, családtagok nélkül nem élet az élet. Az árokpart, úgy látszik, csak barátokat, szerető családtagokat teremt, míg a fogyasztói társadalom egyik jelképe, pl. a bevásárlóközpont, nyilvánvalóan nem.

Megismerhetünk azonban még további magvas gondolatokat is, pl. hogy ,,az a meggyalázása az embernek, amikor árura van szorítva." Az is érdekes, miszerint ,,létrehoztunk egy modern társadalmat, amit már csak kábítószerrel lehet elviselni."

Ilyen kritikát keveset hallhatunk a fogyasztói társadalomról, de szinte ez magától jön, ha az ember nem a betondzsungelben, hanem az árokparton, természetes közegben "él". Hallgassuk meg tehát a néhol hóbortosnak tűnő javasasszonyt, nagyon is értelmes dolgokról beszél...

Forrás
http://tudnodkell.info/a-patika-az-arokparton-kezdodik/







Öreganyáink tudománya
/átörökíti Korgáné dr Jánosik Zsuzsa/

Link



Öreganyáink tudománya
/Székely Orsolyával, az Öreganyáink tudománya című dokumentumfilm rendezőjével beszélgetünk/

Link



Öreganyáink tudománya dr Jánosik Zsuzsa
/"A Föld mindenkinek a szükségletét ki tudja elégíteni, csak a kapzsiságát nem." Gandhi
Ahol a valós élet és az árokparti patika kezdődik... dr Jánosik Zsuzsa adja át.
Papok, javasasszonyok és az angyalok-a láthatatlan segítők-tudományát a nagymamája örökítette át számára.
"Az igazi élet nem olyan sok, ami sok az a kapzsiság" - mondja Zsuzsa asszony.
Gyönyörűek a képek, a zene és az előadásmód.Talán még az is elkezd gyógynövényt gyűjteni vagy érdeklődni iránta, aki eddig nem tette meg!/

Link



Ajánlom még figyelmedbe, hogy tölsd le itt a "Halott orvosok nem hazudnak" c. könyvet,
ha már őszintén akarunk beszélni az egészségről!

Link














 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
A rák legyőzhető
  2014-05-12 22:25:43, hétfő
 
 




A RÁK LEGYŐZHETŐ






Egy csodálatos gyógynövény a rákos sejtek 98%-át elpusztítja 16 óra alatt
május 9, 2014

Figyelembe véve, hogy a rák az egyik leggyilkosabb betegség a világon, a kutatók folyamatosan próbálnak rá gyógymódokat találni. A képen lévő gyógynövény a rákos sejtek 98%-át megöli mindössze 16 óra leforgása alatt. Nehéz ezt elhinni, tudom. Én sem hittem ezt el addig, amíg a kijelentés mögött álló kutatásokat el nem olvastam.

Artemisia annua vagyis az édes üröm

Nevezetesen, a "Life Science" magazin publikálta először az artemisininről azt, hogy az "édes üröm"- azaz az "
“Artemisia annua" származék, amit a kínai orvoslás már régóta használ- a tüdőrák sejtek nem kevesebb, mint 98%-át megöli mintegy 16 óra alatt.
A gyógynövény önmagában a tüdőrák sejtek számát akár 28%-al csökkenti, de vassal együtt használva az "Artemisia annua"teljesen “törli" a rákot szervezetünkből és ahogy kísérlet mutatta, ez a növény e mellett az egészséges tüdősejtekre nem volt hatással.
Az artemisinint a múltban erős malária elleni orvosságként használták, de mára már bizonyított tény, hogy ez a gyógymód hatékony a rák elleni küzdelemben is.

Amikor a tudósok a növényhez vasat adtak a tanulmány folyamán, a vas a rákos tüdősejtekhez kapcsolódott. Az artemisinin szelektíven támadta a "rossz", vasat tartalmazó sejteket, és a “jó", egészséges sejteket érintetlenül hagyta.
Általánosságban elmondható az az eredmények szerint, hogy az artemisinin leállítja az "E2F1 “transzkripciós faktort és beavatkozik a tüdőrák sejtek életébe. Ez azt jelenti, hogy az artemisinin a rákos sejtek reprodukálásához kellő transzkripciós módot akadályozza meg- ahogy a University of California laboratóriumában végzett kutatások mutatják.

A kutatás bebizonyította, hogy a rákos sejtek apoptózist, vagy önpusztítást követnek el.

Ezt a növényt otthon magról is lehet termeszteni, kivonatát pedig csepp vagy kapszula formájában árusítják az interneten.

forrás:naturahirek.com


Link











A tengeri uborka a rákos sejtek 95%-át megöli, a tumorokat összezsugorítja
2014, április 23

A tengeri uborkát több ezer éve használják a hagyományos kínai orvoslásban.

Mostanra a nyugati ember számára is bebizonyosodott, hogy a tengeri uborka kivonata képes elpusztítani a rákos sejteket, miközben serkenti az immunrendszert.

Amint arról Ethan Evers, a "The Eden Prescription" című könyv szerzője írt: “...a tengeri uborkával kapcsolatos korábbi kutatások bebizonyították, hogy az képes megölni a tüdő-, emlő-, prosztata-, bőr-, vastagbél-, hasnyálmirigy-és májrák sejteket. A tengeri uborka kivonata ugyancsak hatékonynak bizonyult a leukémia és gioblastoma sejtek megölésében."

Nagyon úgy néz ki , hogy ezt a növényt is hozzá kell adnunk a rákellenes élelmiszerek listájához!

A tudósok úgy vélik, hogy egy kulcsfontosságú vegyület: a "frondoside A" felelős mindezért. A Frondoside A egy triterpenoid.

Egy legújabb tanulmány, amely a PLoS One folyóiratban jelent meg, megerősítette, hogy mennyire hatékony a frondoside A valójában. A kutatók azt találták, hogy az emlőráksejtek 95%-át megöli, a rákos májsejtek 90%-át, a melanoma sejtek 90%-át és három különböző típusú tüdőrák 85-88%-át. Az Evers jelentése szerint:

“A vegyület pozitívumai nem állnak meg a programozott sejthalál (apoptózis) kiváltásában. Az angiogenezist is gátolja- vagyis a tumor azon képességét, hogy további vérereket bocsássanak ki ahhoz, hogy maguk is táplálékhoz jussanak. Ezen kívül leállítja a rák metasztázisát, vagyis áttételeződését azáltal, hogy megakadályozza a rákos sejtek migrációját és invázióját. Még ennél is érdekesebb a frondoside A azon képessége, ahogy aktiválja az immunrendszer természetes ölősejtjeit, hogy azok megtámadják a rákos sejteket. Ezt a mellrák esetében már kimutatták, ámbár nagyon valószínű, hogy más rákos megbetegedés esetében is hasonló ez a mechanizmus. Ez részben megmagyarázza azt, hogy a frondoside A miért volt olyan hatékony egér tüdőrák zsugorításában.“

Nem-kissejtes tüdőrákos egereknek adva a frondoside A-t azt találták, hogy az a daganatok 40%- át csökkentette csupán 10 nap alatt. A tengeri uborka fogyasztásának nincs ismert kockázata. Ezen túlmenően, az ilyen eredményt produkáló adag kevesebb mint egy font egy 165 fontot nyomó felnőtt esetében.

Míg a tengeri uborka kivonatok jelenleg nem részei a hagyományos rákkezeléseknek, szárított és porított változatuk a bio boltok polcán megtalálhatók. Gyulladásgátló tulajdonságai miatt pedig, izületi gyulladásban szenvedőknek fogyasztása kifejezetten ajánlott.

Források:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18800890
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19162021


Link








 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
TudnodKell!
  2014-05-07 22:45:06, szerda
 
 








TUDNOD KELL! A mai civilizáció egy régebbi ismétlődése???
2013.11.24.


A történelem ciklikusan váltakozik. A felhőkarcolókkal tűzdelt mega-városok nem új keletűek. Sok millió évvel ezelőtt, jóval a dinók előtt is volt nem egy ilyen világ mint a mai.

Az Oroszország Hangja és más források arról számoltak be, hogy 300 millió éves alumínium gép darabját találták meg Vlagyivosztokban. Szakértők azt mondják, a talált fogaslécet gyártották, nem természeti erők műve.

Zamanskaya szerint, egy Vlagyivosztoki illetőségű férfi egy hideg téli estén bukkant a fogasléc formájú fémre, ami egy széndarabból állt ki, amivel éppen az otthonát akarta fűteni. A felfedezése megbabonázta, és mint felelős polgár úgy döntött, hogy segítséget kér a Primorye régióban élő tudósoktól. Miután vezető szakértők megvizsgálták a fémtárgyat, a férfi megdöbbent, mikor megtudta felfedezésének feltételezett korát. A fémdarab feltehetően 300 millió éves, amire még a kutatók is csak azt tudták mondani, hogy valószínűleg nem természeti erők hozták létre, hanem azt valaki legyártotta. Az, hogy kik használhattak alumínium fogaskereket még az idők hajnalán, továbbra is megválaszolatlan kérdés.
A lelet nagyon hasonlít egy fogazott fémlécre, melyet mesterségesen hoztak létre. Olyan, mint a mikroszkópoknál használt fogasléc, illetve különböző műszaki és elektronikai eszközökben használatos alkatrész, mondja az író Natalia Ostrowski a KP UA Daily munkatársa.

Napjainkban viszonylag gyakori, hogy furcsa tárgyak kerülnek elő ásványi anyagokból. Az első ilyesfajta felfedezés még 1851-ből való, mikor Massachusetts-i bányászok találtak egy cink-ezüst, díszített vázát egy kibányászott kődarabban, melynek korát egészen a kambriumi időkre datálták, ami körülbelül 500 millió évet jelent. Hatvanegy évvel később amerikai tudósok Oklahomában egy vasedényt találtak, ami egy széndarabba volt ágyazódva, és ami 312 millió évesnek bizonyult. Aztán 1974-ben egy romániai homokkő bányában egy alumínium szerkezet részét találták meg, melynek eredete ismeretlen volt. Egy kalapácsra vagy egy Apolló űrhajókon használt lábtámaszra hasonlított, a darab korát a Júra korzsakra tették, melyet ember akkor nem készíthetett. Mindezek a felfedezések nemcsak, hogy tanácstalanná teszik a tudósokat, de aláássák a modern tudomány legalapvetőbb tanításait is.

A fémdarab, amit nemrég Vlagyivosztokban találtak egy újabb tény, ami zavarba ejti a tudósokat. A széndarab, amiből a tárgy előkerült a Chernogorodskiy bányából, Khakasia régióból került Primorye-be. Tudva, hogy a szénkészletek ebben a régióban körülbelül 300 millió évesek, orosz szakértők csak arra tudnak következtetni, hogy a tárgy csak a szén képződése előtt kerülhetett oda.







Egy másik kérdés, ami nagyon érdekli a tudósokat, hogy az alumínium ötvözet vajon földi eredetű-e? Meteoritok tanulmányozása alapján ismert, hogy létezik a földön kívüli eredetű alumínium-26, mely ezt követően magnézium-26-tá bomlik le. A 2%-os magnézium tartalom talán jelentheti, hogy a darab a földön kívülről érkezett. De lehet bizonyíték korábban a Földön létező ismeretlen civilizációk létezésére is. Mindenesetre további vizsgálatok szükségesek ezen feltevések megerősítésére.
Az első vizsgálatokat Oroszországban végezte az anomália kutató és biológus Valerij Brier, aki az alumíniumból vett mikroszkópikus méretű mintákat tanulmányozta. Valery Brier röntgendiffrakciós elemzésnek vetette alá a fémet. Ez azt mutatta, hogy nagy tisztaságú alumíniumról van szó, melynek mindössze 2-4% százalékos a magnézium tartalma. A Szentpétervári Magfizikai Intézet főmunkatársa Igor Okunev is megerősítette a lelet korát.

Egy Cape Nazimova közeli orosz szigeten végzett tengerfenék alatti 9 méter mélyen történt szikla minta fúrásakor egy furcsa fémötvözet került felszínre, melyet a történelem előtti korban a homokkő tartósított, korát 240 millió évesre tették. A különleges ötvözet drabjai szokatlan összetételűek voltak, és nem tett túl jót a fúrógépnek sem. Az ötvözetek egyértelműen mesterségesek voltak, amit csak intelligens lények hozhattak létre, mondta Brier.

Nem olyan régen szintén Oroszországban találtak egy mechanikus szerkezetet, mely vulkáni kőzetből került elő, korát 400 millió évre becsülik.







Megállapítást nyert, hogy a Kamcsatka-félszigeten, 150 mérföldre Tigil falutól a Szentpétervári Egyetem régészei furcsa kövületeket találtak. A leletek megbízhatóságát igazolták. Yuri Golubev régész szerint elcsodálkoztak azon, hogy a szakértők szerint ezek egy valamiféle gép alkatrészei.
A legősibb vázát 1851-ben Massachusetts-ben egy kőbányában történt robbantás eredményeként fedezték fel. Ez egy ezüst-cink váza, melyen szőlőre hasonlító díszítés látható. A váza életkorát 534 millió évesnek találták, ahogy a sziklát is, amiből előkerült.
Egy másik furcsa lelet amit egy darab szénben találtak, egy fém edény, ahogy az alábbi képen is látható. 1912-ben Oklahomában került elő, korát 312 millió évre becsülik.







Romániában 1974-ben, egy homokkő bányában nem kevesebb mint 1 millió éves alumínium alkatrészt találtak, ami egy kalapácsra vagy a "Viking" és az "Apollo" űrhajókon található lábtámaszra hasonlít.







- Az emberi faj rejtélyes eredete c. könyv olyan bizonyítékokat tár elénk, amelyek alátámasztják azt, hogy a jelenleg ismert darwini elképzelés nem helyes. Michael A. Cremo ismeretterjesztő előadása könyvének anyagából. Az emberi faj rejtélyes eredete című könyv 1997 novemberében jelent meg magyar nyelven, s gyors egymásutánban még kétszer került kiadásra.

- Ebben az időben Michael A. Cremo hazánkban járt, s nyilvános előadásokon, egy vitafórumon, televízió és rádióműsorokban, valamint a sajtó képviselői számára adott interjúkban mutatta be kutatómunkája eredményét. Az alábbiakban nyilvános, diavetítéses előadásának rövidített formáját közöljük.

Nagy tisztelettel adózom Charles Darwin és korai követői előtt, hiszen hasonló helyzetben voltak, mint amilyenben én vagyok most, és azt hiszem, nagyon nagy bátorságra volt szükségük, hogy megtegyék azt, amit tettek.

A darwinizmus alapvető tétele az, hogy a hozzánk hasonló emberi lények primitívebb elődökből fejlődtek ki. Először a mai majmok és emberszabású majmok ősei léteztek, utána az ember elődei, a majomemberek illetve ősemberek, végül pedig a hozzánk hasonló emberi lények. Az emberi faj eredetével kapcsolatos kérdésekre azonban másféle válaszok is vannak. Amikor az emberek a darwini elmélettel szemben álló véleményeket hallanak, általában azt gondolják, hogy ezek biztosan a Bibliából származnak.

Engem az inspirált a kutatásra, hogy huszonöt éven keresztül tanulmányoztam India ősi írásait. Ezek az ősi szanszkrit írások többek között arról számolnak be, hogy a hozzánk hasonló emberi lények rendkívül hosszú időn keresztül éltek együtt majomemberszerű élőlényekkel. Más szóval, a majomemberek elképzelése nem egy új dolog − ezek az ősi írások is hasonló élőlényekről beszélnek. Nagyon érdekesnek találtam ezt, s azon tűnődtem, vajon létezik-e valamiféle kézzelfogható bizonyíték, amivel ez alátámasztható lenne.

Egyesekben persze felvetődhet az, hogy megfelelő dolog-e tudományos kutatómunkát végezni ősi könyvekből származó elgondolások alapján. De ha szigorúan tudományos szempontból nézzük, teljesen mindegy, honnan származik egy elképzelés: jöhet a saját elménkből, egy ősi könyvből, egy barátunktól − a lényeg az, hogy van-e olyan bizonyíték, amely alátámasztja az elméletet. Nyolc éven keresztül teljes körű régészettörténeti kutatómunkát végeztem.

Általában azt halljuk, hogy az összes valaha felfedezett bizonyíték az emberi evolúció bevett elméletét támasztja alá. Az alaptörténet úgy szól, hogy körülbelül kétmilliárd éve kezdődött el az élet a bolygón, s úgy ötvenmillió éve jelentek meg a legelső majmok és emberszabású majmok. Mintegy 4-5 millió évvel ezelőtt jelentek meg az első ősemberek, az Australopithecusok, körülbelül száz, vagy kétszázezer évvel ezelőtt pedig a legelső modern típusú emberi lények. És általában azt halljuk, hogy az összes felfedezett bizonyíték ezt a bevett forgatókönyvet támasztja alá.

Nyolcéves kutatómunkám alatt azonban arra a felfedezésre jutottam, hogy az utóbbi százötven évben a régészek és az antropológusok hatalmas mennyiségű olyan bizonyítékot fedeztek fel, amelyek azt támasztják alá, hogy e hosszú idő szinte teljes tartamán keresztül olyan emberi lények, amilyenek mi is vagyunk, ugyancsak léteztek a bolygón. Ezeket a leleteket szakavatott régészek, geológusok és paleontológusok fedezték fel, tudományos folyóiratokban számoltak be róluk, és tudományos konferenciákon vitatták meg őket. De azt találjuk, hogy e leletanyag teljes egészében hiányzik a mai kézikönyvekből. Miért van ez? Erről a Tiltott régészet című könyvemben beszélek, amelyben több száz olyan esetet mutattam be, amelyek azt bizonyítják, hogy sok millió évvel ezelőtt is léteztek emberi lények.

A könyv nagy figyelmet keltett a tudományos világban. És nem csupán negatív reakciókat váltott ki, pozitív visszajelzések is vannak. Például az egyik tudománytörténeti folyóiratban, a könyv egyik precenziójában az állt, hogy előttem még senki nem pillantott bele ilyen mélyen a régészet történetébe. A világ számos egyetemén, régészeti tanszékén is beszéltem, s számos régészeti konferencián tartottam előadásokat. Mindig azt hangsúlyozom, hogy legalább tudniuk kell az összes olyan bizonyítékról, ami tanulmányaikhoz, kutatási területükhöz tartozik. Azt mondom nekik: ,,Bármit is szeretnétek kezdeni ezekkel a bizonyítékokkal, az a ti dolgotok, de legalább tudatában kell lennetek minden létező leletnek. Talán úgy ítélitek meg, hogy a bizonyítékok egy része elfogadható, egy másik része viszont nem, de legalább tudnotok kell róla, hogy léteznek."

Miért hiányzik annyi lelet a mai szakkönyvekből? Ennek az oka egy olyan folyamat, amit én tudásszűrésnek nevezek. Azok a jelentések, leletek, amelyek összhangban vannak az általánosan elfogadott elméletekkel, nagyon könnyen átjutnak ezen a szűrőn. Azokat a jelentéseket pedig, amelyek élesen szemben állnak az elfogadott elméletekkel, általában elutasítják. Így vagy feledésbe merülnek, vagy mellőzik, illetve bizonyos esetekben elhallgatják, tudatosan eltussolják őket.


500 - 600 millió éves vasból készült váza





Ma este csak egy párat szeretnék megosztani Önökkel abból a több száz esetből, amiket a könyvemben részleteztem. Az esetekkel kapcsolatban két szempontot fogunk figyelembe venni. Először is az ember rendkívül ősi múltjának tényleges bizonyítékait, másrészt pedig a tudásszűrés folyamatát vizsgáljuk meg, és megpróbáljuk feltárni annak az okát, hogy miért nem hallunk manapság ezekről a leletekről. Mivel a régészetnek az egész történetét megvizsgáltam, a ma este bemutatásra kerülő esetek egy része természetesen régebbi, más leletek viszont újabb keletűek.
Az első eset egy múlt századbeli kaliforniai felfedezés. Aranylelőhelyre bukkantak Kaliforniában, s bányászok dolgoztak a helyszínen, hogy felszínre hozzák az aranyat. Vájatokat fúrtak a sziklába, s az aknákban, több ezer lábnyi mélységben, olykor emberi csontvázakat, lándzsahegyeket és mindenféle kőeszközt találtak a hegy különböző pontjain. Ezekben a leletekben az a szokatlan, hogy a szikla, amelyben találták őket, a korai eocén időszakból való, vagyis több mint ötvenmillió éves. A geológusok nagyon alapos vizsgálatnak vetették alá a helyet, s mind egyetértettek abban, hogy a rétegek ilyen idősek. Persze a modern régészet szemszögéből ez igencsak meghökkentő dolog. Senki nem számított arra, hogy olyan bizonyítékra bukkannak, ami az ember ötvenmillió évvel ezelőtti létezését támasztja alá. De a bizonyíték ott van, s a tudományos világnak Dr. J. D. Whitney számolt be róla, aki akkoriban Kalifornia állami geológusa volt. Egy nagy könyvet írt a leletekről, amit a Harward Egyetem adott ki.

Miért nem hallunk manapság ezekről a felfedezésekről? Ez Dr. William Holmesnak, a washingtoni Smithsoni Intézet tudományos munkatársának köszönhető. Azt mondta, hogy ha ,,Dr. Whitney értette volna az emberi evolúció modern elméletét, akkor nem hozta volna nyilvánosságra a felfedezéseit, az elébe táruló bizonyítékok hatalmas mennyisége ellenére sem." Más szavakkal, hogyha a,,leletek nincsenek összhangban az elfogadott elmélettel, akkor, bármilyen meggyőzőek is, félre kell őket tenni!"Sajnálatos dolognak tartom, hogy a tudományos közösségen belül van egy réteg, amely inkább ideológiai, politikai mintsem tudományos okok miatt kötelezi el magát a darwinizmus mellett. S ez a leletek kezelésében is megmutatkozik. A tudásszűrés folyamata ez, ami mind a mai napig tart. Tavaly egy televíziós műsorban szerepeltem, amit az MBC, az Egyesült Államok legnagyobb tévétársasága készített. A tévéprogram Az ember rejtélyes eredete címet viselte. A műsor készítése során azt javasoltam a producereknek, hogy menjenek el a berkeleyi Kalifornia Egyetemen lévő Természettudományi Múzeumba, ahol e leletek találhatóak, s filmezzék le őket. Nem mondom most el az egész történetet − a lényeg az, hogy a múzeum vezetői mindenféle kifogásokat találtak, s végül nem engedték meg, hogy a tévétársaság lefilmezze a leleteket. Ez egy valódi “X akták" eset, s nem egy olyan dolog, ami csak a televízióban történik.

A tudományos közösségen belüli politikai rétegben nagy felháborodást keltett, amikor a műsort leközölték a televízióban. A vezető tudományos szervezetek tagjai arra akarták rávenni a kormányt, hogy büntesse meg az MBC tévétársaságot, amiért az amerikai népnek bemutatta a műsort. Megpróbálták rábírni a Szövetségi Kommunikációs Bizottságot (ami az Egyesült Államok kormányának az a szerve, amely a tévétársaságok számára kiadott engedélyekért is felelős), hogy több millió dollárral büntesse meg a tévétársaságot a műsor bemutatása miatt. Noha a próbálkozás nem járt sikerrel, maga a tény, hogy ilyen irányú erőfeszítéseket tettek, azt mutatja, hogy van egy réteg a tudományos közösségen belül, amelyik nem szívesen látná, ha nyílt párbeszéd folyna az emberi eredettel kapcsolatos összes bizonyítékról.

Vajon manapság is tesznek-e hasonló felfedezéseket? − kérdezhetné valaki. Az előbbi leletek kora 40-50 millió év, amikor, a bevett elmélet szerint, még csak a legelső majmok és emberszabású majmok léteztek. S ahogy mondtam, azt az ellenvetést tehetné valaki, hogy rendben van, a múlt században történhetett ilyesmi, de vajon fedeznek-e fel manapság is ehhez hasonló dolgokat? A válasz: igen, ma is fedeznek fel ilyen leleteket. 1979-ben Afrikában, Tanzániában, Mary Leakey több tucat lábnyomot talált. A fizikai antropológusok, akik megvizsgálták a lábnyomokat, azt állították, hogy azok teljesen megegyeznek a mai ember lábnyomával. De olyan kőzetben találták őket, ami majdnem négymillió éves. A jelenlegi elképzelések szerint abban az időben nem létezhettek olyan élőlények, melyek ilyen lábnyomokat tudtak volna hagyni. Akkor viszont milyen magyarázatot próbálnak adni ezekre a lábnyomokra? Azt mondják, hogy négymillió évvel ezelőtt élt egy majomember Kelet-Afrikában, amelynek a lábnyoma pontosan olyan volt, mint a miénk, s ő hagyta ezeket a nyomokat. Ez egy nagyon érdekes javaslat, de nincs semmilyen kézzelfogható bizonyíték, amivel alátámasztható lenne. Az akkoriban létező majomembernek, az Australopithecus afarensisnek a csontjait már megtalálták. Megtalálták a lábcsontjait is, ám a lábujjai sokkal hosszabbak, mint az emberi lábujjak. Egy ilyen láb nem tudott volna olyan lábnyomokat hagyni, mint amilyeneket Mary Leakey talált Tanzániában. A tudomány csak egyetlen olyan élőlényt ismer, ami ilyen lábnyomokat hagyhatott maga után: ez a hozzánk hasonló emberi lény.

Egy másik példa a tudásszűrésre. Mexikóban, egy Hueyatlaco nevű helyen, az antropológusok árkokat ástak a földbe, s nagyon fejlett kőeszközökre bukkantak. A kőeszközök korát megállapítandó, megkértek egy geológust, hogy határozza meg a kőzetréteg korát, amelyben találták őket. A geológus, Dr. Virginia Steen-McIntyre, munkatársaival együtt négy különböző módszert használt a lelőhely korának meghatározására, s mindegyik módszer kb. háromszázezer éves kort mutatott. Ez két ok miatt is különös. Az egyik az, hogy ebben az időben sehol a világon nem létezhettek olyan élőlények, akik ilyen eszközöket tudtak volna készíteni. Másrészt Észak-Amerikában, kb. harmincezer évvel ezelőttig nem is élhetett emberi lény. Tehát az, hogy hozzánk hasonló, háromszázezer évvel ezelőtt élő emberek bizonyítékaira bukkantak Mexikó területén, meghaladta azt, amit az antropológusok el tudtak fogadni, ezért megtagadták, hogy nyilvánosságra hozzák a geológus kormeghatározását. Ehelyett húszezer évben határozták meg a lelőhely korát. A geológus pedig, aki a háromszázezer éves kormeghatározást adta, nagyon nagy nehézségekkel találta magát szembe a szakmájában, melyet végül fel kellett adnia. Amikor cikket írtam e felfedezésekről, eredetileg a kőeszközökről készült fényképeket akartam hozzá felhasználni, de amikor engedélyt kértem az antropológusoktól a fényképek megjelentetésére, azt válaszolták, hogy csak abban az esetben járulnak ehhez hozzá, ha nem említem meg a lelőhely háromszázezer éves korát. Ez egy újabb példa a tudásszűrés folyamatára.

Természetesen hosszasan folytathatnánk a sort, több száz ilyen esetről tudnék Önöknek beszámolni, sok héten át beszélhetnék róluk.

A kőeszközök nagyon fontos régészeti leleteknek számítanak. A múlt évszázadban Carlos Ribeiro, Portugália vezető geológusa sok száz kőeszközt fedezett fel húszmillió éves kőzetrétegekben. Hasonló korú kőeszközökre bukkantak Franciaországban is, melyekről a Francia Tudományos Akadémia tudományos folyóirataiban jelentek meg beszámolók. Egy német geológus, az Indiai Geológiai Szolgálat szakembereivel együtt húszmillió éves leleteket fedezett fel Burmában. A felfedezések eme nagyon érdekes sorát, a 40-50 millió éves kaliforniai aranybánya-leleteket, a nagy számú húszmillió éves kőeszközt, az ötmillió éves afrikai lábnyomokat stb. szemlélve azt láthatjuk, hogy igencsak ellentmondanak annak a jelenleg elfogadott elméletnek, mely szerint az emberi lény százezer évvel ezelőtt jelent meg.

Előadásom hátralévő két-három percében egy rövid pillantást vethetünk arra, hogy vajon milyen messzire nyúlhatnak vissza a leletek az időben? A The Geologist című tudományos újság egy nagyon érdekes jelentést közölt egy emberi csontvázról, amit Illinois Államban találtak kilencven lábbal (2,7 m) a föld alatt. A jelentés szerint, közvetlenül a csontváz fölött, érintetlen, szilárd kőzetréteg volt. Illinois állami geológusától megtudtam, hogy a kőzetréteg, ami alatt a csontvázat találták, háromszázmillió éves. Egy másik jelentés olyan aranyláncról számol be, amit kb. háromszázmillió évesre datált szénben találtak. A Scientific American beszámolót közölt egy fémvázáról, amit ötszázmillió éves kőzetben tártak fel. Számos olyan beszámoló is van, melyek jóval régebbi korokba nyúlnak vissza. Dél-Afrikában például fémgolyókat találtak, párhuzamos vésetekkel az egyenlítőjük körül, több mint kétmilliárd éves ásványi üledékben. A régészet teljes történetét megvizsgálva azt találjuk, hogy több száz olyan bizonyíték van, amely azt támasztja alá, hogy hozzánk hasonló emberi lények mérhetetlenül hosszú ideje léteznek már e bolygón. Természetesen majomemberek is léteztek, de a leletanyagot megvizsgálva azt látjuk, hogy pusztán egy időben éltek az emberekkel, s nem az történt, hogy az egyik a másikból fejlődött volna ki. Szóval úgy tűnik, hogy a jelenlegi, az ember eredetére vonatkozó darwini elméletet nem támasztják alá a tények.


Link



Aktuális-e a védikus tudás a modern világban?

Link







 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Ybl vakolókanállal
  2014-05-07 21:05:42, szerda
 
 







YBL VAKOLÓKANÁLLAL


,,És mindent meg tudott csinálni, a tervezésnek valóságos zsonglőre volt."

,,Órákig elálltam a hajós-utczai oldalon és néztem, mint mászik fel az állványokon egy erős öreg ember, akinek mindenki engedelmeskedik, pedig nem sok parancsot oszt" - írta Az Újság 1914. április 19-én. Aki órákig álldogált az épülő Operaház mellett, nem más, mint Bródy Sándor, kiváló újságíró és irodalmár, az ,,erős öreg ember" pedig Ybl Miklós. Bródy egy teljes oldalt szentelt a napilap Pesti Kis Tükör című állandó vasárnapi rovatában a ,,százesztendős Yblnek", az építőművésznek és építésznek, aki pályája kezdetén ,,meszet oltott, vakolt évig, nem szükségből, hanem passzióból, mint ahogy a régi szobrászok nem átallották, hogy a maguk modelljét maguk faragják ki márványból nem egyszer. Régimódi volt tehát ebben is a százesztendős ember, alaposan teljes szenvedéllyel csinált mindent, amit csinált." Mostanában pedig éppen kétszáz éves ,,ez az ember". A mester vakolókanállal? A hétköznapi Ybl pillant ki ránk Bródy sorai közül, az ünneplések merev és sokszor frázisos gesztusai nélkül.

S mi is majdnem megtehetjük azt, amit Bródy tett, ő ugyanis 1914-ben fölkereste a százesztendős Yblt, mégpedig saját házaiban. Úgy lehetünk e kirándulással, mint ahogyan Bródy volt: hozzá hasonlóan azt hihetjük, hogy a székesfehérvári születésű, osztrák eredetű családból származó építész itt van közöttünk. A kétszáz éves jubileumon is elmondható, hogy kevesen vannak, akik olyan frissen élnének közöttünk, mint éppen az ifjúkorában fél Európát bejáró Ybl. De miért csak majdnem tehetjük meg ugyanazt, amit Bródy csinált száz éve? Mert, sajnos, nem minden Ybl-alkotás áll az azóta eltelt száz év pusztításai, no meg emberi butasága vagy mulasztásai miatt. Az irodalmár Bródy két épületet emel ki az építész hatalmas életművéből, a margitszigeti fürdő és az Operaház épületét, s ezek közül az előzőt csak fényképekről, rajzokról ismerhetjük, mert a második világháborúban annyira megsérült, hogy a későbbiekben teljesen elbontották. Nagyon nagy kár, ami világosan kitetszik Bródy soraiból is: a reneszánsz minden vidám nyugalmát magán viselő épületen a mester mintha kimulatta volna magát, ,,tíz nívón dolgozik egyszerre, játszik az ablakokkal, a párkányokkal", és ,,gyönyörködik abban, hogy óriási műtárgya minden nézőpontból érdekes, megkapó és mégis szelíd legyen."

A fürdő eltűnt ugyan - a helyén ma a Thermal Hotel található -, s ki tudja, mi mindennek veszett még nyoma, de azért a magyarországi neoreneszánsz nagymesterétől, szerencsére, csodálni való alkotások hosszú sora maradt ránk. Ha talán nem teljesen úgy, mint száz éve, de ma is elmondhatjuk, hogy ,,az egész város csupa Ybl-monumentum, vaskos és mégis finom keze ott van a kemény és nagy kőhalmokon". A kőbe és márványba álmodott csodapalota, minden zenék egyik legméltóbb helyszíne, az Operaház mellett az ő keze nyomát őrzi például az Olasz Intézet - a Monarchia Magyarországának első parlamentje -, a Várbazár, a Bakáts téri templom, a magánpaloták sora, Pesten túl is, hiszen kis túlzással az egész ország csupa ,,Ybl-monumentum": istenházák és kastélyok mellett kút, istálló, lakóház, magtár vagy éppen egy toronysisak a budapesti Terézvárosi templom tetején. Egyik méltatója írta róla, hogy nem a szavak embere volt: ,,Amíg megmagyarázom, addig megcsinálom" - idézték őt magát.

És mindent meg tudott csinálni, a tervezésnek valóságos zsonglőre volt. Száz év múltán még erősebb Bródy igaza: ,,Ami kincsünk van, véka alá ne rejtessék!"


Ybl Miklós (Székesfehérvár, 1814. április 6. - Budapest, 1891. január 22.) magyar építész, a 19. század egyik legnagyobb magyar mestere, a historizmus európai jelentőségű képviselője 200 éve született.


Operaház



Ybl palota



Károlyi palota



Várkert bazár





 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
A nők
  2014-05-04 23:00:15, vasárnap
 
 







A NŐK


A nők nem bonyolultak. Van hozzájuk egy használati utasítás, csak az a gond vele, hogy a fordítás nyelvtanilag helytelen és a lényegesebb részek nagy része hiányzik. Ezt leszámítva minden rendben vele.


Gondolom ezért sem fogjuk mi pasik soha megérteni, hogy mégis hogy képesek ezzel az őrült kettősséggel élni. Mármint a fogadd el önmagad és a változtasd meg önmagad dologgal. A legkeményebb az egészben, hogy mindkettőben szentül hisznek.

Rengeteg író, aki egyébként életvezetési tanácsokkal próbálja ellátni a nőket valójában semmi mást nem csinál, mint az agy nagyon egyszerű működésére apellál. Ez a hárítás. Amikor egy eseménysorozatnak látható jelei vannak, amik egy logikai szálon összefűzve kiadnak egy végső eredményt, amely a személyiséggel és élethelyzettel összeegyeztethetetlen, akkor az agy hárítani kezd. Ááá, ez velem úgyse történhet meg, ilyen csak másokkal szokott, ha nem gondolok rá, akkor nem fogom bevonzani és hasonlók.

Ezek a magukat motivátornak mondott emberek pont ezt csinálják. Fogad el magad, mert ez egyszerűbb magadnak is, meg az agyad számára is. Nincs veled semmi baj. Igaz, hogy 50 kiló felesleg terheli a tested és a keringésed, de nem baj, ez nem a te hibád... küzdenél? Beteg vagy??? Meg ne próbáld, ami neked az életben jár azt meg fogod kapni, egy kicsivel se többet és nem is kevesebbet. Életed párját sem kell keresned, mert majd ő rád talál. Jelzem, ebben az a gáz, hogy ilyen alapon, ha senki nem keresi, akkor hogy találja meg?







A félelmetes az egészben, hogy fiatal lányok, akiknek az életről még gőze sincs, ilyeneken szocializálódnak. Mondjuk ez a korosztály még megvezethető szinte bármivel. De hogy felnőtt nők, hogy képesek elhinni ilyen szarokat, na ez már érdekesebb.

És a női újságok és blogok fele erről szól. Fogadd el magad, ne küzdj, ne keress, megkapsz minden, a szerelem rád talál, te boldog leszel, soha nem lesz zergebaszó hideg tél, csak kurva meleg nyár és mindig együtt csöpöghettek a kiskutyás-gyerekes filmeken, amit a teraszon naplementében néztek. Fasza, nem?! Dőlj hátra és várj!







Másrészről viszont, ami a másik 50%-ot kitölti a női magazinokban és blogokban, hogy hogyan tudnál szebb lenni, mit kell venni ahhoz, hogy a nők között és pasik előtt jobb helyre pozicionáld magad, valamint, hogy hogyan tudnál gyorsan és hatékonyan lefogyni, hogyan tudod eltüntetni a narancsbőrt.

Hohó!!! Miért is kellene lefogyni és narancsbőrt eltüntetni, meg sminkelni, meg miért is kell a 10 tipp, hogyan legyél nyerőbb a főnöknél? Akkor már nem jó az ami van, már nem kapod meg 10 tipp nélkül is az álom melót. Hiszen, ha az neked jár, akkor úgyis a tiéd lenne...

Az agy már kezdi érezni, hogy itt a pornósokat megszégyenítő szopatásról van szó. De olyan mocskosról, hogy ahhoz még a Szürke 50 árnyalatán edződött elmétek is kevés lenne. Kell valami megoldás, különben ráébredsz az igazságra és akkor vége a mesevilágnak, a valóságot pedig nem bírod el, hála az O.N. féle csoda női bloggereknek. A hárítás pedig úgy fog kinézni, hogy ezt az egészet a média erőlteti rátok. Mármint, hogy jól kell kinézni, meg sikeresnek kell lenni.







A helyzet az, hogy igen rád erőltetik ezeket a dolgokat. Amik nem feltétlen rosszak. Mármint az, hogy élj egészségesebben, sportolj, valósítsd meg önmagad, csinálj karriert, éld meg az álmaidat, találj ki valami egyedit, indíts egy start up vállalkozást (guglizd ki ha nem érted) és azzal meghódítsd a világot. Erre mind lehetőséged van, ha kihúzod a fejed a seggedből. Mert ezek a dolgok nem úgy fognak megvalósulni, hogy ülsz a sötétben és várod, hogy majd jobb legyen. Vannak emberek, akik nap mint nap, 24-ből 18-20 órában azon vannak, hogy összehozzák a “lehetetlent". És nagyon gyakran meg is csinálják.

Azzal foglalkoznak amit szeretnek és ezért egy percet sem kell már dolgozniuk hátralévő életükben. Ők elérték a céljukat és boldogok.

Te mit csinálsz? Hallgatsz a női blogok faszságaira? Ülsz otthon és várod, hogy a szerelem és a karrier majd rád talál? Nem fog? Vagy elkezdesz hárítani? Arra gondolsz majd, hogy ez csak kevés embernek sikerül, hogy ez csak a gazdagoknak jöhet össze, hogy majd egyszer neked is eljön az időd, de addig vársz? Hajrá, unalmas egy várakozás lesz, mert a Te időd soha nem fog eljönni!

Abban a pillanatban viszont, mikor elkezded reálisan látni a dolgokat és tenni a céljaidért, vége lesz az unalomnak és sikeres lehetsz. A siker pedig olyan dolgokkal jár együtt, amitől boldog lehetsz.

Nagy tévedés, hogy az újságok azt mutatják és a média azt sugallja, hogy milyennek kell lenned. Kurvára nem! Azt mutatják meg, hogy milyen lehetnél, ha végre felemelnéd a segged és tennél érte! Az újságok és blogok első 50%-a azért átverés, mert azt akarják, hogy fogadd el magad, miközben a mostani helyzetedben okkal nem vagy boldog. A másik felében pedig meg akarnak változtatni, csak épp azt felejtik el leírni, hogy ez nem könnyű. Ezért aztán mikor kipróbálod csalódni fogsz és visszatérsz az első 50%-hoz.

Gondolkodj! Nem olyan rohadt nehéz használni az agyad!


Forrás
http://sasafitness.hu/a-nok/







Két nő lakik bennem

Két nő lakik bennem: az egyik
meg akar ismerni minden
kalandot, át akar élni minden
örömet és szenvedélyt...a másik
viszont hétköznapi életet
szeretne, biztonságot, nyugalmat, családot. Én vagyok
a háziasszony és a rossz lány,
két lélek egy testben...akik
egymás ellen harcolnak... DE


MINDKETTŐ ÉN VAGYOK!




Egyik barátnő dicsekszik a másiknak:
- A férjemnek és nekem azonos az ízlésünk.
- Honnan tudod?
- Onnan, hogy én magamat szeretem, ő meg engem!


Anyuci és a totyogó ikrek

Link



ARKADY FESTÉSZETE : "A NÖ"
Arkady Ostrisky festményei bámulatosak! Páratlan aábrázolásában! Ez ihlette a videó készítőjét is, hogy ismerjék meh minél többen az ő festészetét.

Link














 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Szerelmi horoszkóp májusra
  2014-05-03 21:50:26, szombat
 
 







SZERELMI HOROSZKÓP MÁJUSRA


Ösztöneid vezérelhetnek ebben a hónapban. Csábítás, adakozás és befogadás a hónap kulcsszavai. Ám az is előfordulhat, hogy éppen most hozod meg azt a döntést, hogy véget vetsz egy kapcsolatnak. Ám hogy neked mit ígérnek a csillagok, a Life.hu szerelmi horoszkópjából tudhatod meg.


KOS (III. 21 - IV. 20.)

Páros:
 érzed, ahogy napról napra nő benned a szenvedély? Ezt kedvesed is észreveszi, próbál is majd alkalmazkodni, keresi a kegyeidet, lesi a kívánságaidat, bár a tempódat nem biztos, hogy folyamatosan tartani tudja. Néha lassíts, s várd be őt is!
Páratlan:
régóta kiszemeltél valakit, de még nem sikerült a közelébe férkőznöd? Akkor itt az ideje, hogy lépéseket tégy a sikerért, bár az is igaz, hogy annyira vonzó leszel, amiért egyáltalán nem biztos, hogy ott érsz célba, ahol eredetileg tervezted.
Tipp:
vedd elő a bikinidet, és a hétvégéken menj strandra! Az időjárás kedvező, legfeljebb egy kis sportot kell beiktatnod, hogy még csinosabb légy!


BIKA (IV. 21 - V. 20.)

Páros:
Vénusz folyamatosan feltüzel, és arra sarkall, hogy minden nap okozz valami meglepetést a kedvesednek, s tartsd életben a szenvedélyt. Hidd el, észre fogja venni, hogy jó irányba haladnak a dolgok, rég látott már téged ennyire vehemensnek és rámenősnek. 
Páratlan:
ideje felébredni a Csipkerózsika álomból! Most meg kell fordítanod a dolgokat, s még akkor is neked kell megtenned az első lépést a másik nem irányába, ha egyébként konzervatív vagy, s szereted, ha udvarolnak neked. Nem kell erőlködnöd, csak mosolyogni, beszélgetni, őszintének lenni!
Tipp:
minden szabadidődet töltsd társaságban. Ismét vonzóak lehetnek a nyárindító szabadtéri partik, ahol nincsenek tabuk!


IKREK (V. 21 - VI. 21.)

Páros:
érdekelnek az újdonságok? Szeretnéd feldobni a mindennapokat? Akkor olvass, légy kíváncsi, s aztán vesd be otthon az új praktikákat, dobd fel a szerelmi életedet. Ellaposodás ellen nincs más orvosság! Próbálkozásaid célt érnek, kedvesed vevő lesz mindenre.
Páratlan:
május elején még megengedett, hogy a munkádat helyezd előtérbe, de ahogy telnek a napok, észre fogod venni, hogy egyre kapósabb leszel, hirtelen többen is kopogtatnak majd az ajtódon. Ember legyen a talpán, aki képes csáberődnek ellenállni.
Tipp:
a hétvégék kedveznek a mérhetetlen mennyiségű szexnek! Ha úgy érzed, megtaláltad azt, akivel megteremthető ez az intimitás, akkor rajta!


RÁK (VI. 22 - VII. 22.)

Páros:
ne foglalkozz azzal, ha a külvilág felől különösen intenzív energiák érkeznek, légy hű önmagadhoz és a kedvesedhez! A mellékvágányokat felejtsd el, bár vonzó lehet egy titkos találka, inkább mérlegelj, vajon megéri-e a kockázatot a görbe utad.
Páratlan:
szingliként viszont semmi akadálya nincs annak, hogy több vasat tarts a tűzbe, ám rendre rájössz, hogy ez sem jó, az sem jó. Valahogy nem találod az igazit, de csak eleinte! 15-e után fordul a kocka, s egy csendes, vonzó férfi képében besétálhat az igazi az életedbe.
Tipp:
akár régi, akár új, az afrodiziákumok hatása garantált! Vaníliát, szegfűszeget, gyömbért italokba és desszertekbe is használhatsz bátran!


OROSZLÁN (VII. 23 - VIII. 22.)

Páros:
az égi energiák rendszeresen feltüzelnek, vágysz a szenvedély megélésére, a szex mindennapos témád lesz, kedvesed pedig elragadtatva figyel téged, és teljesíti is a kívánságaidat, csupán elő kell állnod velük! Csak bátran! Tetszik neki az, amit teszel vele és érte!
Páratlan:
 végre újra megnyílsz, élvezed a flörtöket, az ismerkedést, a kellemes érintéseket. Még a külsőleg kevésbé vonzó embereket is közel engeded magadhoz azért, hogy megtudd, mi rejtőzik bennük. S épp egy ilyen férfiban találhatod meg a lelki társad!
Tipp:
a szexualitás új tárháza nyílik meg előtted, hagyd magad sodortatni az árral!


SZŰZ (VIII. 23 - IX. 22.)

Páros:
izgalmakkal teli hónap áll előtted, rendszeresen érzed, hogy a csúcs- és a mélypont között száguldasz, de mindkettőben találsz majd olyat, ami élményt ad. Ám a zsúfolt mindennapokban felbukkanhat egy harmadik, aki másképp akar hozzád közeledni, mint eddig bárki. Hagyod?
Páratlan:
mozgalmasság, változatosság, vonzás és taszítás - mind jelen lesznek az életedben, s alkalmanként azt sem tudod, merre menj, kivel randizz, mire mondj igent vagy nemet. Furán fogod magad érezni, mert olyan férfiakat vonzol magadhoz, akik eddig nem keltették fel a figyelmedet.
Tipp:
hagyd a dolgokat spontán megtörténni, ez az egyetlen módja annak, hogy pont abba a kikötőbe fusson be a hajód, ahol jól érezheted majd magad.


MÉRLEG (IX. 23 - X. 22.)

Páros:
harmóniára törekszel, de érzelmi ingadozásokat tapasztalsz? Ez nem csoda, ugyanis csak akkor tudsz szívügyek terén békét teremteni, ha egyensúlyba hozod a mérleg nyelvét. Adj, hogy kaphass. Érezz, hogy érezzenek, szeress, hogy szeressenek!
Páratlan:
izgalmas találkozások tucatja vár rád, viszont a legtöbbjéről hamar kiderül, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja. Tény, hogy jó pasikkal találkozol, de a legtöbbjük csalódást okoz. Aztán jön valaki, aki nem babonáz meg elsőre, de ha közel engeded, elkápráztat!
Tipp:
légy nyitott és befogadó mindenre. Őszinteség, tiszta gondolatok, nyitottság. Erre van szükséged a jó és stabil kapcsolat kialakításához vagy fenntartásához.


SKORPIÓ (X. 23 - XI. 21.)

Páros:
az elmúlt hónapok könnyedsége után most új periódus köszönt be, májusban sokkal jobban oda kell figyelned kedvesedre, reakcióira, igényeire. Figyeld kéréseit, találd ki a gondolatait, és teljesítsd is azokat! Csak így remélheted azt, hogy ő is maximálisan rád hangolódik.
Páratlan:
annyi randilehetőséged adódik, ami egyetlen naptárba se fér bele! Oszd be jól az idődet, és adj esélyt mindenkinek. Igen, mindenkinek, kicsinek, nagynak, egyszerűnek, nehézkesnek. Ne ítélj elsőre, s hidd el, rálelsz valakiben a keresett értékekre! 
Tipp:
nyugodtan vállalj kockázatot, nincs vesztenivalód. A bátorság szép szerelmi időszakot hoz neked!


NYILAS (XI. 22 - XII. 21.)

Páros:
fontos tudnod, sokkal jobban oda kell figyelned a másikra, ha meg akarod őt tartani. Ha felületes leszel, ha csak a saját igényeidre figyelsz, könnyen viták bontakozhatnak ki köztetek. Szexet, szerelmet, odaadást vársz tőle? De te vajon megadod ugyanezt? 
Páratlan:
látványosan izzik körülötted a levegő, ami jó hír lehet, ám akadhat ezzel mégis egy kis gond. Hajlamos leszel mindenkiben potenciális lehetőséget látni, és vadásszá válni, ami sok randit és flörtöt jelent, eredményt viszont annál kevésbé.
Tipp:
értékeld át önmagadat, a helyzeted, az elmúlt hónapok történéseit. Tűzz ki új célokat szerelmi téren, s akkor könnyebben elérheted a vágyaidat is.


BAK (XII. 22 - I. 20.)

Páros: május a titkos szerelmek ideje, amikor jelentős változások történnek körülötted, nem fogod tudni nem észrevenni ezeket. Könnyen kialakulnak háromszögek, melyeket biztosan nagyon fogsz élvezni eleinte. Vajon lesz bátorságod a folytatáshoz? Ha igen, abból nagy szerelem lehet!
Páratlan: a hónap elején magad sem tudod, hogy mire mondj igent, vagy épp nemet. Eleinte inkább a szellemi fejlődésbe próbálod fektetni az energiáidat, ám aztán jön valaki, aki lerombolja a téged körülvevő magas falakat.
Tipp: itt a vadítóan szexi fehérneműk ideje. Gyorsan szerezz be egy klassz darabot!


VÍZÖNTŐ (I. 21 - II. 19.)

Páros:
a változás szele megérint. Még az is megfordul a fejedben, hogy hátat fordítasz a jelenleginek, s új vizekre evezel. Mindezt képes vagy úgy megtenni, hogy azt könnyedség jellemezze. Ha viszont maradsz, akkor is van mit megoldani, hát cselekedj!
Páratlan:
légy spontán és befogadó, így garantált a siker! Semmit ne tervezz meg előre, csak élj a mának, és hagyd, hogy a dolgok csak úgy megtörténjenek. Ha hívnak valahová, menj! Ha csábítanak, engedd! Ha vonzanak, ne taszíts! Jöhet a mindent elsöprő szerelem!
Tipp: kiemelten fontos lesz a testi kontaktus. Csók, érintés, simogatás, összebújás. Ösztönösen érezni fogod, hogy valós vagy hamis érzések állnak-e az adott helyzet mögött.


HALAK (II. 20 - III. 20.)

Páros:
szívügyeidet kedved szerint alakíthatod, nagy döntések jönnek, összeköltözés, házasság, gyermekvállalás egyaránt szóba kerülhet. Ha végleg lehorgonyzol a jelenlegi kapcsolatodban, akkor az esetleges zűrökre megoldást találtok. Ha kimondod, hogy itt a vég, akkor extra gyorsan továbblépsz!
Páratlan:
bárkit az ujjad köré tudsz csavarni, vesd be titkos praktikáidat. Bármit is tégy vagy mondj, arra pozitív válasz érkezik az ellenkező nemtől. Egy szép szerelem alapjait is leteheted, ugye lesz bátorságod ahhoz, hogy elköteleződj valaki mellett?
Tipp: akár régi, akár új, vidd el partneredet egy kellemes fürdőzésre!







Rám talál a szerelem

Link



Zoltán Erika - Ki az aki rám talál ?

Link









 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 890
  • e Hét: 4038
  • e Hónap: 43859
  • e Év: 221734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.