|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2018-10-27 18:38:29, szombat
|
|
|
30 dkg sütőtök
1 kis db kelkáposzta
20 dkg főzőkolbász
5 dkg kolozsvári szalonna
5 szál kakukkfű
1 kávéskanál római kömény
3 ek olívaolaj
1 kis db vöröshagyma
elkészítés
A kolozsvári szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk az olíván. Rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, kelkáposztát és főzőkolbászt.
Ízesítjük sóval, friss kakukkfűvel és római köménnyel.
Többször óvatosan megkavarva roppanósra pirítjuk-pároljuk az egészet. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2018-10-27 18:06:12, szombat
|
|
|
SÜTŐTÖK TAGINE MAROKKÓBÓL
A taginhoz
1 ek olívaolaj
2 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
3 cm gyömbér (friss, reszelt)
55 dkg sütőtök (felkockázva)
1 tk fahéj (őrölt)
1 teáskanál koriander (őrölt)
1 teáskanál római kömény (őrölt)
1 teáskanál harissa paszta
só ízlés szerint
1 ek méz
7 dkg sűrített paradicsom
5 dkg vörösáfonya (aszalt vagy mazsola)
40 dkg vörösbab (konzerv )
20 dkg kuszkusz
1 db citrom (leve és héja, opcionális)
1 csokor petrezselyem (apróra vágott)
4 dl víz
A harissához (60 ml)
35 dkg paprika (sült)
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 tk cayenne bors (vagy fűszerpaprika)
0.5 db chili (friss, vékonyra karikázva, ízlés szerint)
2 ek napraforgó olaj
1. Elkészítjük a harissát: a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.
2. Az apróra vágott hagymát a reszelt gyömbérrel együtt megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a sütőtök kockákat, és átforgatjuk a dinsztelt gyömbéres hagymán.
4. Rászórjuk az őrölt fűszereket, az aszalt áfonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a harisát és 3-4 deci vizet. Lefedve főzzük addig, amíg a tök meg nem puhul.
5. A már puha tökhöz adjuk végül a babkonzervet, amivel még egyszer összerottyantjuk.
6. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
7. Kuszkusszal tálaljuk. (A kuszkuszra annyi forrásban levő vizet öntünk, hogy ujjnyi vastagon ellepje, kicsit megsózzuk, és lefedve hagyjuk 5 perc alatt duplájára dagadni. A kész kuszkuszba kerül a citromhéj és a citromlé.)
|
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|
|
|
2018-10-13 15:33:18, szombat
|
|
|
Hozzávalók
3 nagy csirkemell
szénhidrát csökkentett liszt panírozáshoz - vagy zabliszt
pici só, bors
200 gramm aszalt paradicsom
3-4 fokhagyma apróra vágva
pici olíva olaj - de használhatod az aszalt paradicsom olajos levét is
1 bögrényi felszeletelt gomba
1 bögre spenót
1,5 bögre tej
0,5 bögrényi parmezán sajt, vagy füstölt sajt - parmezánnal az igazi, de készítettem már füstölttel is
bazsalikom, oregano, pici kakukkfű, majoranna
1 evőkanál keményítő
A húst én szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam, és lisztbe forgattam, majd mindkét oldalát pici olajon serpenyőben addig sütöttem amíg aranybarna nem lett. Ez kb 5-6 perc, és a vékony szelet csirkék gyakorlatilag majdnem készre is sülnek,tedd félre. Amikor kész vannak a csirkeszeletek, pici olajon a fokhagymát pirítsd le. Csak addig amíg azt a finom fokhagyma illatot nem érzed, 1-2 perc, majd add hozzá a felszeletelt aszalt paradicsomot, spenótot és gombát.
Amikor a gomba is megbarnul, puha lesz, add hozzá a fűszereket, öntsd fel tejjel, és hagyd, hogy felmelegedjen. közben a keményítőt keverd el pici hideg tejjel, és amikor már összemelegedett a szósz, add hozzá, keverd el jó alaposan, add hozzá a sajtot, várd meg míg olvadni kezd, és tedd bele a készre sütött csirkét is. Melegítsd össze, de ne forrald, szórd meg friss bazsalikommal ha teheted és már tálalhatod is.
Cous coussal, quinoaval, kölessel a köret is egészséges lesz, de akár párolt zöldség mellé is fogyaszthatod. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2018-10-05 08:14:05, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg zsír
2 tojás
10 dkg cukor
rum és kb. 2 dl tejföl.
Elkészítés
A fenti anyagokat összegyúrjuk és 2 lapot nyújtunk ki belőle. Az egyik lapot a sütőlapra helyezzük és megtöltjük almával. A másik lapot ráhelyezzük, a tetejét megkenjük és megsütjük. Töltelék: 2 kg alma, meghámozva, lereszelve, vagy darabolva, 12 dkg darált dió, 30 dkg cukor, fahéj és citromhéj. Sütése: előmelegített sütőben 30-35 perc takarék-láng. |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2018. Október
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
11 db bejegyzés |
e év: |
237 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 336
- e Hét: 1268
- e Hónap: 2260
- e Év: 33989
|
|
|