Belépés
simocsi.blog.xfree.hu
"Egy ősi kínai bölcsesség szerint nem az számít, mi történik veled, hanem az, hogyan éled meg." Simányi József
1956.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
József...
  2018-03-19 19:07:14, hétfő
 
  JÓZSEF
Kolumbán Sándor 2018. március 19.

JÓZSEF - A JÓZSEF név kezdő JÓ ősgyökének jelentése szintén JÓ, s ez ma is érthető magyar szó. Az első JÓZSEF kis korában nyert neve egyéni tulajdonságait tükrözi, JÓ és SZÉP fiúcska volt: JÓSZÉP. Később felnőtt korban JÓ SÉF azaz családfő lett. Gazdaként JÓ SÁFár lett. Tehát JÓSZÉP, JÓSÉF volt.
Az S hangcsoport - ÓSÉ - JÓSÉf, jó mozgÁSÚ, jól fÉSÜlt, szép arcvonÁSÚ, mOSOlyú, bESE (szép) férfi volt. Jelen van még a bŐSÉg kOSAra kifejezésben is.
A ZS hangcsoport - ÓZSE - JÓZSEf jó tŐZSÉrként adott-vett gazdasága számára.
Az S.F - F.S gyök: SéF - FeS, JóZSEF, JóSÉF, SZÉP, jól FÉSült, FESS, férfi, lehetett SÁFár, felügyelő, vezető ember. Továbbá a SÁF gyökkel leírható a SÉF, aki főnök, vezető, de a SOFőr is szó is, aki szintén vezető.
A SA, SZA ősgyökkel és különböző más záró hangokkal.
Például leírhatók különböző begyűjtő edények nevei. J bővítménnyel a SAJtár a teJnek.
A SÁF más Fontos értékeknek. Aki SÁPol, az is gyűjt. A SZÉFbe is gyűjtenek.
SÁBa, SÉBa gazdag vidék volt, királynője SZÉP nő. BÁSánban kövér legelőkön jól táplált állatok legeltek..
Leírható a SZÉPség, a kis PISZe fogalma. A SÉF, SZÉF fordítva FESS, FESZes. Hasonló a SÁFrány - SZÉPlány virága. Tehát a JÓZSEF név minden alkotó eleme magyar nyelvi eredetű, hangváltásainak sokaságával kifejezhetők hasonló párhuzamos értelmű fogalmak A JÓZSef, JÓZéf név GYŐZtes jelentést is hordoz.
Megjegyzendő: nem biztos, de meglehet, épp a Bibliában említett JÓZSEF volt az első férfi e néven. Erről itt alább.
----------------------------------------------
JÓZSEF - A JÓZSEF név kezdő JÓ ősgyökének jelentése szintén JÓ, s ez ma is érthető magyar szó. Kis korában nyert neve egyéni tulajdonságait tükrözi, JÓ és SZÉP fiúcska volt: JÓSZÉP. Később az egyipthoni királyi udvarban* JÓ SÉF, JÓ SÁFár volt. Az S hangcsoport - ÓSÉ - JÓSÉf, jó mozgÁSÚ, jól fÉSÜlt, szép arcvonÁSÚ, mOSOlyú, bESE (szép) férfi volt. Jelen van még a bŐSÉg kOSAra kifejezésben is. A ZS hangcsoport - ÓZSE - JÓZSEf jó tŐZSÉrként felvásárolta a fölös gabonát a bŐSÉg hét esztendeje alatt, és a királyi magtárakba gUZSOrította, gyűjtötte, amellyel a hét szűk esztendő alatt megmentette az egyipthoniakat az éhhaláltól, amikor UZSUkálva (kérőn) nyÜZSÖgtek a magtáraknál gabonáért. Az S.F - F.S gyök: SéF - FeS, JóZSEF, JóSÉF, FESS SÁFár, sáFÁR, felügyelő*, vezető ember volt, aki a királyi vagyon gyarapításán FÁRadozott. Ám előtte 12 évig a fáraó ZSÚFolt börtönében raboskodott. A SÁF-ból ered a SÉF főnök, vezető, de a SOFőr is vezető. A SA ősgyökkel indulnak értékek gyűjtőedényeinek neve: J bővítménnyel SAJtár a teJnek, a SÁF más Fontos értékeknek. Innen a SZÉF szó eredete, amely f > p váltással. SZÉP. A SÉF, SZÉF fordítva FESS, FESZes. Hasonló a SÁFrány - SZÉPlány virág. Tehát JÓZSEF: kis korában JÓ SZÉP fiú, majd férfiként JÓ-SZÉP, FESZes tartású, FESS férfi. Nem véletlenül kívánta meg úrnője. Később JÓ SÉF vált belőle FŐSégét nagyvonalúan gyakorló, JÓ és SZÉP SÉF, azaz: JÓSÉF. A JÓZSef név GYŐZtes jelentést is hordoz.
--------------------------------------
/*/ Az egyiptomi fáraó Józsefet, Jákób fiát kinevezte az ország gabonatartalékai fölé Cafenáth Fahneákhnak, ennek szószerinti jelentése: Gabona Főnök lehet (Markos Gyula: Az Úr szava magyar volt). Hogyan ejthették az egyiptomiak által beszélt ősnyelv (tájnyelv) változaton? Jó kérdés. Nem mellőzendő, hogy hanghiányos nyelvek közvetítették az írott formát évezredeken át, és amint a Halotti beszéd szavait a 12. században nem a leírtak szerint ejtették, úgy a fenti Cafenáth Fahneákh megnevezést sem az ókorban. Ha József JÓ SZÉP férfiként JÓ SÉF volt, akkor a Fahneákh = FŐNÖKöt, a Cafenáth = Gabonát jelentett (b > f). Tehát a CAFENáth FAhNEÁKh = CAFE(ná)T(eria) FŐNÖK, szabadon: Élelmezési Főnök. A CAFETERIA szót ma angol eredetűnek mondják, ám minden nyelvi út a teremtés nyelvébe vezet vissza.

forrás: Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Járda építés...
  2018-03-03 23:34:15, szombat
 
  Járda építés társadalmi munkában.

1974. Gyulafirátót, Kinizsi utca.
Az utca lakói Balról jobbra első sor Szalai János,Kovács János,Viszt József,Horváth László,Hock Ferenc a munka vezető gyerek Schmid József Második sor Szalai László,Istenes Márton ,Piltmann Ferenc,Kovács Lőrinc,Schmid József,Simányi József,Schné János Hátsó kettő Kovács Ferenc ,Horváth József.




1974 - ben, a Kastély utca (akkor Kinizsi utca) járdája is társadalmi munkával készült az utca lakói összefogtak a tanács adta a murvát és a cementet a többi munkát ők végezték Akkor 66 éves nagymamánk, Kató néni, öntözte a betont napközben mert a többiek dolgoztak.










képek: Hadnagy László készítette és rá is írta 1974 április

közreadta: Károlyiné Kovács Katalin

forrás: Gyulafirátóti faliújság Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 21 db bejegyzés
Összes: 361 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 581
  • e Hónap: 762
  • e Év: 6778
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.