Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
"Hogyan lehet panelban az öregkort elviselni"
  2018-08-31 21:55:12, péntek
 
  AMIKOR AZ EGYETLEN MŰVEM VOLT... c. írásomra írt egyik ismerősöm egy fontos kérdést:

"Leírnád a számomra, a ..... E címemre azt, hogy hogyan lehet panelban, az öregkort elviselni? Úgy ahogy szerettél volna a rádiónak nyilatkozni!" .

kedves régi ismerősömnek azonnal küldtem a megadott címre egy próbaüzenetet a saját E-címemről.
*
Amiért nem jött válasz rákérdeztem ma itt a fészen. Sajnos, arra sem jött válasz. Benéztem az idővonalára és ott sincs 3 napja feltöltve semmi.
Ezért, most megosztom mindenkivel, amit oly sok-sok évvel ezelőtt, ELSŐ GENERÁCIÓS PANELLAKÓKÉNT írtam Juhász Judit vezette LÁNYOK, ASSZONYOK c. rádió-műsor címére.
*
JAVASLATAIM:
""KÖZÖSSÉGI HELYEKET kellene létrehozni,a még kiadatlan garázshelyiségekben! Legalább minden lakótömbben 1-et. Ezekben a KLUBHELYISÉGEKBEN lehetne megszervezni a létfontosságú GYERMEKMEGŐRZÉST és mindenféle ismeret-terjesztő foglalkozást a gyermekneveléssel, csecsemőgondozással kapcsolatban.
Mi voltunk az első nemzedék, amelyik már közösségben élt kicsi korától kezdve. Úgy nőttünk fel, hogy még kisbabát sem láttunk addig közelről! Anyáinknak dolgozniuk kellett menni már a szülést követő 20. hét után és amiért a nagymamák is dolgoztak, vagy nagyon távol éltek, nem tudtak a gyermekfelügyeletben sem a gondozásban FELADATOT vállalni.
Akkoriban az üzletek már este 8-kor bezártak és aki mondjuk gyermekágyas volt a 3. babával, az apuka meg fusizott este 10-ig, akkor bizony ha elfogyott a kenyér, nem volt kitől kérni!!!!
.Ha orvoshoz kellett menni, akkor nem volt kire hagyni a kicsi gyerekeket.
Nehezítette a helyzetünket, hogy valami miatt meglehetősen ellenségesen viszonyultak egymáshoz az új lakótelepek új lakói."
"AZ IDŐS- BETEG EMBEREKNEK mai napság elkelne 1-1 ilyen klubhelyiség a lakótelepeken.
JÓ-SZOMSZÉDSÁGI KÖRÖKET kellene létrehozni, ahol megszervezhetnék az idős emberek számára mondjuk a társalgást, felolvasást..., stb...""
*
Ismét és ismét tettem erre is javaslatot különböző szervezetekben még 20 évvel ezelőtt.
De nagy tiltakozást váltottam ki, mondván, hogy "ez a mindenkori hatalom egészségügyi tárca dolga megszervezni..."
*
Túlságosan LESZOKTATTAK MINKET ARRÓL, hogy ÖNZETLENÜL törődjünk egymással!
Itt ahol én lakom, még 1945 előtt virágzó egyleti élet volt!
Többféle egyletben találhatták meg az itt élő emberek a közösségi segítséget és a barátságos együttélés formáit!
Voltak
1. jótékonysági egyletek.
2. szakegyeletek,
3. egyházi egyletek,
4. dalkörök,
5. színjátszók - vigalmi és műkedvelő gárdák,
6. kultúrtársaságok- irodalmi- művészeti társaságok
7. sportklubok és egyesületek,
8. Természet- és gyermekbarát egyesületek - eszperantisták,
9. cserkészet,
10. leventék - félkatonai szervezetek,
11. irodalom...
Még felsorolni is sok.
*
És???? Mi van most???
*
Van a Csili Művelődési Központ, a Vasas Szakszervezet munkásai által épített kultúrház, amit csak a mindenkori hatalmon lévők használhatnak INGYEN összejövetelek céljára..
28 éve olyan a CSILI kulturális programfüzete,.mint egy vendéglátó egységben az ÁRLAP!!!!
Amikor 1998-ban, 52 évesen ebben a témában írtam a diplomamunkámat, http://furaila.xfree.hu/248314 bizony, nem találtam semmilyen szervezetet, ami az un. egyszerű átlagpolgárok, a "vesztesek" számára jelentett volna valamilyen kapaszkodót!
*
KEDVES "IDŐS- BETEG" BARÁTOM!
Találtam egy kérdést és egy mondatot a SZAKDOLGOZATOM 21.oldalán:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=248314&kid=367848&sort=
*
""Melyik lesz az a hivatás, amely iránt a leggyorsabban nőnek az igények, s melynek gyakorlói ebből következően legegyszerűbben jutnak majd álláshoz 2000 táján?
A válasz: "az előrejelzések szerint az otthoni betegápoló" lesz""
*
Ennek már 20 éve! Az azóta eltelt 20 évben sem tudtam kiszabadítani magamat ez alól a rettenetes negatív megkülönböztetés alól! Éppen ezért még ma sem tehetek - sem magamért sem másokért - semmit, mert nincs meg hozzá a képesítésem!
Nincsenek összeköttetéseim, sem anyagi tőkém, amivel egyesületet alapíthatnék.
*
Van benne tapasztalatom, mert már ez lenne az ezredik, amit szeretnék létrehozni, de olyan ellenőrzöttségben élek, hogy blokkolják titkos szolgálati módszerekkel minden kezdeményezésemet. (Még a hajléktalanok számára történő ételkészítésben és ételosztásban is kizárólag titokban tudtam segíteni, nehogy kiderüljön és megszüntessék a jótékonysági szervezetet!)
*
Hogy még véletlenül se tudjam megszerezni a JOGOSÍTVÁNY-ÉRTÉKŰ DIPLOMÁT, nem kaptam meg az abszolutóriumot az államvizsgához! Nem sikerült az angol nyelvvizsgám, mert sem időm, sem pénzem nem volt egy jó-nevű vizsgaközpontba eljárni és legalább 11 szemesztert elvégezni! Ez volt ugyanis az egyetemi követelmény....
*
Sajnálom! De előbb magamon kellene segítenem, hogy tudjak másoknak is segíteni!!!! A HATALMI MEGBÍZOTTAL szemben tehetetlen vagyok!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor egyetlen művem volt a családom
  2018-08-31 21:12:12, péntek
 
  "AKI NEM DOLGOZIK, AZ NE IS EGYÉK!"
Attól kezdve, hogy GYES-re mentem, úgy tekintettek rám, mint egy "ingyenélőre", aki nem dolgozik!
1976-BAN VOLT EGY SOROZAT A MAGYAR RÁDIÓ LÁNYOK- ASSZONYOK C. MŰSORÁBAN, "FALKÓRSÁG" CÍMMEL. ERRE ÍRTAM EGY-PÁR JAVASLATOT HOGYAN LEHETNE JAVÍTANI A HELYZETÜNKÖN, HOGY NE ÉREZZÜK A BEZÁRTSÁGOT, A KIREKESZTETTSÉGET!

http://furaila.xfree.hu/245855
*
http://s7.images.www.tvn.hu/2012/11/27/10/26/www.tvn.hu_
a5383788d72e90b45d708c9e47b2b3dc.jpg
(A kép 1981-ben készült. 1976-ban még "csak" egy gyermek anyukája voltam.)
*
ÉS, NEM MELELLESLEG: minden áron érvényt akartam már akkor is szerezni annak az elképzelésemnek, hogy a NEMZETNEVELÉS és ezen belül a GYERMEKNEVELÉS a legfontosabb stratégiai "fegyver" lehetne egy erős NEMZETTUDAT kialakulásában.
*
Ma már tudom, hogy azért erőlködtem hiába, mert akkor sem akarta a hatalom azt, hogy ez elkezdődjön! Ennek ellenére, írtam és küldöztem a leveleimet mindenhova. Újságoknak, rádiónak, televíziónak...
*
Így történhetett, hogy 1976-ban, az egyik - társadalomjobbító szándékú - írásom hatására kijött hozzám a Kossuth Rádió - juhász judit ÁLTAL VEZETETT - ,,Lányok asszonyok" című műsorának egyik szerkesztője: Sárkány Vera. Az első riportot nem adták le, mert állítólag nagyon ,,nyekeregtünk" benne. Majd újra feltette az akkor már egészen más kérdéseit, melyekre nem adhattam a rendszert kritizáló válaszokat.
Ki volt ez találva! Juhász Judit volt a főszerkesztője a műsornak...
*
(Az a Juhász Judit, aki az első női kormányszóvivőként Antall József mellett dolgozott: Antall 1991 szeptemberében nevezte ki Juhász Juditot, aki a kormányfő halála után a Boross-kabinet hivatalos kommunikátora maradt. ,,A különösen szépen hangsúlyozó, régi vágású, konzervatív hölgy-imázzsal rendelkező Juhász Judit később a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szóvivője, sajtósa lett, 2006-ban, pedig a mikrofon másik oldalán dolgozik: a két éve működő Magyar Katolikus Rádió szerkesztője". 2007-ben Prima Primissima díjra javasolták... A rádió éléről lemondással távozott, amikor Kondor Katalin adófőszerkesztő nem vette figyelembe a véleményét, amikor meghosszabbította a Vasárnapi Újság főszerkesztőjének megbízatását. 2011 januárjában az URÁNIA Nemzeti Filmszínház Dísztermében ünnepelték a Magyar Katolikus Rádió két vezető-képviselőjét,... a vezérigazgató megyéspüspököt és Juhász Judit vezérigazgató-helyettest, akik Lezsák Sándortól átvették a kitüntetést.)
*
Gondolom, hogy 1976-ban Juhász Judittal kellett egyeztetnie Sárkány Verának... Minden esetre, még a másodjára adott, semlegesnek tűnő válaszaim is kiverték a biztosítékot az un. szűkebb családban is.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Magyar testvéreim, könyörgöm:..."
  2018-08-26 06:00:11, vasárnap
 
  "Magyar testvéreim, könyörgöm: fogjunk össze! Merjünk indiánok lenni!"

A címbeli felszólító mondatot még Pongrátz Gergely - 1956-os szabadságharcos - mondta 2000-ben.
Hallottatok már a Magyarok Világszövetségéről? Tudjátok, az a szervezet, amelyik a "VILÁG ÖSSZMAGYARSÁGÁT" hivatott (lenne) képviselni!

Most leírom ismét vagy ezredszer, hogy az MVSZ - az 1992-es újraalakulásától minden negyedik évben (így 2016-ban is) Világtalálkozót tartott - tisztújítással egybekötve...
Nekem megadatott, hogy több ilyen világtalálkozón is részt vegyek, mint a Magyar Nők Világfórumának egyik alapító tagja. (Ez 1996-ban történt...)
Majd, a 2000. évin is ott voltam....

És, akkor hazamenvén, ezekről a nagyszabású világtalálkozókról, bekapcsolva a híradót, mit látok és hallok? PONGRÁTZ GERGELY könnyeivel küszködve nyilatkozik, hogy:

- "Visszalépek a Magyarok Világszövetségének elnöki jelöltségétől Boross Péter javára."

Csak hüledeztem... Hát ezért volt a nagy fölhajtás? Boross Péter addig még csak tagja sem volt a Világszövetségnek!

DE, amit akkor még mondott Pongrátz Gergely, az azóta is itt motoszkál bennem:

- "Magyar testvéreim, könyörgöm: fogjunk össze! Merjünk indiánok lenni!"

Nahát, ezen azóta is töröm a fejemet, hogy miért akarhatja egy 1956-os szabadságharcos azt, hogy rezervátumba legyünk zárva a saját hazánkban...?


AZ AZÓTA ELTELT ÉVEK TÖRTÉNÉSEI, és a levonható következtetések:
1.) Az első un. ,,Civil tüntin" 2006-ban, a Kossuth téren, a jövőbeli Magyarok Szövetségének elnöke is ott volt - akkor még, mint nézelődő a NEMZETVÉDELMI EGYETEM részéről.
*
2.) Majd, 2008-tól, Vukics Ferenc (napszemüvegben) mint a Magyarok Szövetségének elnöke járta az országot és az európai magyar közösségeket - előadást tartva a magyar helyzetről.
Vidéki előadásaiban egy esetleges polgárháborút követő éhínségről vizionálva - mint katonatiszt - igyekezett felkészíteni a népet... Pl. túlélő csomag összeállítását okította többek között... http://furaila.xfree.hu/242463
*
3.) Azután, 2008-ban megtudtam, hogy Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatva - a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként - megszavaztatta a T/5311-es törvényt. Ez a törvény lehetővé tenné a NATO számára - az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT. http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila......
Ennek a - megtévesztéssel megszavaztatott törvénynek - azóta sem tudtak érvényt szerezni. Ezért továbbra is folyt az uszítás ezerrel, mert a NATO mögé elbújó politikai "elitnek" szüksége lett volna az ÜRÜGYRE, hogy kiépülhessen Magyarország területén a.NATO magyarországi támaszpontja.
A lényeg: AMIT UKRAJNÁBAN SIKERREL MEGVALÓSÍTOTTAK - polgárháború kirobbantásával - AZT VALÓJÁBAN IDE TERVEZTÉK MAGYARORSZÁGRA, de már 2000-ben!
A VESZÉLY MÉG NEM MÚLT EL!

Ez a cikk arról szól, hogy:
NEM AKAROK indiánként rezervátumban élni a saját hazámban!
Nem akarom átengedni a hazám fölötti rendelkezés jogát
- sem a bevándorlóknak,
- sem a belső élettér-foglalóknak,
- sem a NATO-nak,
- sem az EU-nak!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utoljára elmondanám, hogy írásaimmal egyetlen célom volt
  2018-08-23 10:41:52, csütörtök
 
  UTOLJÁRA ELMONDANÁM, hogy ÍRÁSAIMMAL EGYETLEN CÉLOM VOLT: mindazt tudatni az emberekkel, amit a mindenkori HATALOM BIRTOKOSAI elhallgattak és elhallgatnak előlünk.
Mert: amiről nem tudunk az olyan,.mint egy láthatatlan CSAPDA, vagy AKNAMEZŐ, amibe ha belesétálva tudomást szerzünk, akkor már későn van, mert belehalunk!
Pontosan így működik a "TUDATLANSÁG" is.
Amiről nem tudunk, azzal kapcsolatban képtelenek vagyunk megfelelő életstratégiát kigondolni és megvalósítani!!
A "TUDATLAN" ember - mint én is - kudarcot kudarca halmozva kell, hogy leélje az életét!
Ez a fajta tudatlanság társadalmi méretekben egy nép, egy nemzet kihalását okozhatja!
*
HIÁBA VOLT A NAGY FELHAJTÁSSAL MEGÜNNEPELT 60. ÉVFORDULÓ, ha még mindig NEM JÖTT EL AZ IGAZNONDÁS IDEJE 1956-tal kapcsolatban!
*
Csak annyit tudok, hogy ifj. Hegedüs András - A VOLT MINISZTERELNÖK FIA - mai napság is békésen kutathatja 1956 történéseit a Nemzetbiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, miközben ÉN - aki már 1956 augusztusában láttam azokat a röpcédulákat - TITKOS SZOLGÁLATI ELSZIGETELTSÉGBEN és ELLENŐRZÖTTSÉGBEN TENGETEM NAPJAIMAT!
GYERMEKEIM és UNOKÁIM, pedig TÚSZOK a mindenkori hatalmi megbízó megbízottjainak markában!
*
Ez csakis úgy lehetséges, hogy 1989-ben megkötötték egymással azt a PAKTUMOT, ami VÉDELMET BIZTOSÍT AZÓTA IS EZEKNEK A HAZAÁRULÓ POLITIKUSOKNAK és (jog)UTÓDAIKNAK.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832046&aid=276520
*

Védelmet élvezve megúszhatták az 1956 október 25-i Kossuth téri sortűzért való felelősségre vonást is!
HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án - már az un. RENDSZERVÁLTOZÁSBAN (!) - tett vallomást az Ügyészségen:


,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."


(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)
*
https://issuu.com/dorian07/docs/k__ri_edit_-_kik_l__ttek_a_kossuth_/23
*
A kiegészítésekkel nem Kádár Jánost és az un. Kádár-korszak hatalomgyakorlóit akarom fölmenteni!
Sőt!
Arról a korszakról is megírtam részletesen és röviden is a tényeken alapuló igazságot.
Itt olvasható:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1581280785241245
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nincs adat
  2018-08-03 02:11:32, péntek
 
  Kérdéseim:
* MIÉRT NEM TUDHATTAM ARRÓL SOHA, HOGY LÉTEZIK EGY MAGÁRA HAGYOTT 1956-OS KÖLYÖKHARCOS: BÓNA REZSŐ ,,RUDI" - MAGYARORSZÁGON, AKINEK NEM VOLT SOHA SENKIJE, ÉS AKI ÚGY HALT MEG MÁR AZ UN. RENDSZERVÁLTOZÁSBAN, MINT EGY KIVERT KUTYA!!!???

* HOGYAN LÉTEZIK AZ, HOGY ÉN MÉG MAI NAPSÁG SEM KUTATHATOK UTÁNA SEM ÉS A SAJÁT TÖRTÉNETEMET SEM???

* HOGYAN LÉTEZIK, HOGY NEKEM ÚGY KELLETT LEÉLNEM AZ ÉLETEMET, HOGY SOHA NE TUDJAM MEG KIK VOLTAK AZ IGAZI SZÜLEIM?

MOST, UTOLSÓ ÉLETSZAKASZOMBAN SEM TUDHATOK MEG SEMMIT A SZÁRMAZÁSI MÚLTAMRÓL, MERT BÁRHOL MEGJELENEK HIVATALOS HELYEKEN, ELKERGETNEK, MONDVÁN: "NINCS ADAT"!

RÁJÖTTEM, HOGY EZ CSAKIS AZÉRT VAN, MERT MÉG MINDIG MEGFIGYELT CÉLSZEMÉLY VAGYOK!
ÍGY A RÓLAM KÉSZÜLT JELENTÉSEK MÉG NEM KERÜLHETTEK AZ IRATTÁRBA!!!!

ÍRÓ LÉTEMRE SEM KUTATHATOK!

AKIKTŐL SEGÍTSÉGET KÉRTEM EDDIG, MINDENKI MEGHALT HIRTELEN... VAGY VALAMILYEN TRAGÉDIA ÉRTE VALAMELYIK SZERETTEMET akik túszok a mindenkori hatalom markában!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarázat a Provokáció és ürügy ... c. sorozat 2. részéhez
  2018-08-03 01:52:08, péntek
 
  Nekem rokonom lett HEGEDÜS ANDRÁS, amikor az egyik Bóna-nagybátyám elvette feleségül a testvérét: HEGEDÜS ETELKÁT!

Sajnos, 1956 augusztusában pont náluk töltöttem a szünidőt, amikor megjelent egy repülőgép a legelőjük fölött, melyről bálákba csomagolva hullottak azok a röpcédulák! Amikor, az egyik bála kiszakadt, kíváncsi lettem a levegőben keringő cédulákra és egyet elkapva olvasni kezdtem. Nem sokat értettem belőle, mert olyanok voltak rajta, mint pl.: "sztrájk", "felhívás"... Nagybátyámék addigra már odaértek és kikapták a kezemből, mondván: "Ez nem gyeröknek való!".

Azóta lettem a család kitagadott- megtagadott FEKETE-BÁRÁNYA; a társadalom peremére száműzött és 1990 után is ott tartott mellőzött senki!
Pedig, akkor még csak egy kisiskolás kislány voltam!

Évtizedekig nem értettem, hogy miért?! Azután, Hegedüs András 1999-ben bekövetkezett halálakor Etelka ángyom elmondta, hogy kije-mije volt neki. De még ekkor sem jöttem arra rá, hogy 1956 augusztusában vétlen SZEMTANÚJA lettem HEGEDÜS ANDRÁS.HAZAÁRULÁSNAK!
Csakhogy, míg engem egy életen át tartó negatív megkülönböztetéssel célkeresztben tartottak, addig soha senki nem vonta a vétkes politikusokat felelősségre!

Mert, bizony még mai napság is TÖRVÉNYEN KÍVÜLI, szigorúan őrzött célszemély vagyok!

Gyermekeim, unokáim, pedig TÚSZOK a MINDENKORI HATALOM általi MEGBÍZOTT markában!

https://www.facebook.com/mariailona.bona/notes?lst=100000780172325%3A100000780172 325%3A1533016641

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Provokáció és ürügy=ok és okozat
  2018-08-03 01:47:49, péntek
 
  2. rész: Az 1956-os forradalom is hatalmi provokációval kezdődött

Ha ismernénk a valós tényeken alapuló történelmi történéseket, akkor tudnánk arról is, hogy nem csak a háborúk, világháborúk kezdődtek provokációval, hanem a forradalmak is. Bizony, még az 1990-ig ellenforradalomnak tartott 1956-os FORRADALOM is az akkori magyar vezetők általi PROVOKÁCIÓVAL KEZDŐDÖTT.

1955 novemberében ki kellett vonni a szovjet csapatokat Ausztriából. Ez nagy presztízs-veszteséget jelentett a Szovjetuniónak, ezen belül a Varsói Szerződés hadseregeinek.
Megszületett a terv a PROVOKÁCIÓRÓL, mint lehetséges ÜRÜGYRŐL, amire hivatkozva a szovjetek újabb csapatokkal megszállhatták Magyarországot.
Így fordulhatott elő, hogy 1956-ban, már augusztusban elkezdték terjeszteni (a Magyar Honvédség repülőgépeiről is) azokat a röpcédulákat, melyekkel ki lehetett PROVOKÁLNI az egyébként JOGOS NÉPHARAGOT!
Bizonyság, hogy október 23-án milyen NAGY TÖMEGEK INDULTAK az utcára és milyen SZERVEZETTEN!
Nézzük csak meg ezt a videót, amelyikben az 1956-os forradalomról tudósítanak percről-percre!
https://www.youtube.com/watch?v=E4kma2QFMJM

Miközben, az akkori miniszterelnökről: HEGEDÜS ANDRÁSRÓL és honvédelmi miniszterről, BATA ISTVÁNRÓL (a videóban- és azóta) nem lehet egyetlen szót sem hallani sem olvasni!
Nem véletlenül, hiszen akkor kiderülne, hogy a szovjet hadsereg újabb alakulatait magyar vezetői hívták be 1956-ban!!!!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

Ez bizony még mai napság is HAZAÁRULÁS!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=816152&aid=276366

Bezzeg, a forradalom leverését követően tizen-éves gyerekeket - "pesti srácok" - ítéltek több évi börtönre azoknak a röpcéduláknak a terjesztéséért, amit maga a Magyar Néphadsereg gyártott és terjesztett?!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=642964&aid=274938&htr=1
A képen a 13 éves Egei Attila elleni vádbeszéd megfogalmazása látható.

Ez miért nem sérti senki igazságérzetét rajtam kívül?

(Folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 178
  • e Hét: 801
  • e Hónap: 3927
  • e Év: 35657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.