Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Internetes fórumozás, melyek kiverték a biztosítékot
  2019-05-31 12:07:55, péntek
 
  ... A TITKOSSZOLGÁLATOKNÁL 2005-ben

,,,,Azt hittem teljes naivsággal, hogy azért nem tudják megfelelően megszólítani a másik szekértáborhoz tartozókat, mert nem tudják hogyan kell. Én, pedig elkezdtem magyarázni nekik, hogy milyen is az a ,,munkás-paraszt", aki állítólag 1990-ig hatalmon volt és milyen ,,nagyon jó dolga" is volt a kádári időkben...

Bóna Mária Ilona 2005-10-06 09:51:13
http://2001-2006.orbanviktor.hu/vendegkonyv.php...
http://2001-2006.orbanviktor.hu/vendegkonyv.php... ,,
,,Sajnos, a vendégkönyvi bejegyzésemre sem kaptam véleményt, pedig a Fidesz azzal a szlogennel kampányolt, hogy: ,,Szavazz a VÁLTOZÁSRA!" ...
,,Akkor sem és azóta sem árulta el nekem senki, hogyan a csudában szavazzon bárki egy elképzelhetetlenül ISMERETLEN VÁLTOZÁSRA? Ami még ennél is fontosabb: hogyan változzon szegény kis magyar átlagpolgár, ha a ,,hogyan"-ról, még a vezetőinek sincs semmiféle határozott elképzelése? Azokról meg nem is beszélve, kiknek évtizedekig - a kádári időkben - az volt az egyetlen érdemük, hogy ,,mertek kicsik lenni"! Mint ahogy azt Kovács László (emeszempés, majd 1990 után) emeszpés országgyűlési képviselő, majd EU-parlamenti képviselő tanácsolta- valósággal megparancsolta választópolgárainak."
Éppen ezért, elkezdtem bemásolni a FELNŐTTKÉZÉSRŐL szóló diplomamunkámat, amit egy 1997-98-as országos projekt keretén belül, mint ösztöndíjas, végzős főiskolai hallgató vettem részt. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=370006&aid=248314
,,... be kell vallanom, hogy a ,,FELNŐTTKÉPZÉSI ATLASZ"-ról való bejegyzésemet követően folyamatosan megszakadt az internetes kapcsolatom.
Sőt, még a számítógépem is örökösen lefagyott. Amint kétségbeesetten próbáltam visszalépni a netre és a Vendégkönyvbe, egyszer-csak csöngettek.
Telefonszerelők voltak...
A lakás ablakából kinézve láttam, amint az egyik - jeltelen, sötétkék munkás-overálba öltözött - szerelő a szemközti telefonoszlopra elindult fölfelé. Torkomban dobogó szívvel visszaültem a számítógéphez és a következő bejegyzést írtam be:
Bóna Mária Ilona 2005-10-06 14:52:04
http://2001-2006.orbanviktor.hu/vendegkonyv.php?start=37240&udb=20
Tisztelt Mindenki! Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de itt vannak a telefonszerelők és a viszonylag új vezetéket ki akarják cserélni. Nem engedtem be őket, de lehet, hogy az oszlopról leszerelik és akkor itt maradok internet nélkül. Elköszönök Önöktől. Tisztelettel: Bóna Mária Ilona"
...
,,Ezután kikapcsoltam a számítógépet és kiszaladtam az utcára, át a másik oldalra és megpróbáltam lekiabálni az oszlopról azt a szerelőt, aki már elkezdett valamit bütykölni. Szemrebbenés nélkül folytatta a ténykedését.
Ez az egész a buszmegállóban, a buszra várók szemeláttára és füle hallatára történt.
Én azonban minden áron le akartam azt a szerelőt az oszlopról hozni, még mielőtt leszereli a telefonvezetéket. Ezért, egyre hangosabban beszéltem.
Már kiabálva mondtam, hogy:
- Nem rendelte meg senki ennek az új vezetéknek a cseréjét! Azonnal hagyja abba a leszerelést!
- De, igen, minket azzal küldtek ki, hogy ki kell modernebbre cserélni a fogyasztó kívánsága szerint.
Válaszolta onnan föntről a szerelő.
Eszembe jutott, hogy akkor lennie kell náluk ,,MUNKALAP"-nak, melyre a szereléshez szükséges eszközöket kiadják részükre a raktárból! Nem véletlenül tanultam én éveken keresztül könyvelést!
A k..va életben! - Gondoltam magamban és elordítottam magamat, hogy:
- Azonnal mutassák meg akkor a MUNKALAPOT, amit a munkaadójuk ki kellett, hogy állítson önöknek!

Láttam ugyanis, hogy nem volt a magasban bütykölőnél semmiféle cserevezeték! Ő egyszerűen le akarta szerelni valakik utasítására az oly nagy-nehezen kiharcolt vezetékes telefonunk vezetékét!

(Eszembe jutott az, amit a FELNŐTTKÉPZÉS kapcsán - Agárdiról, Bauerről és Hidyről - írtam a korábbi vendégkönyvi beírásomban, és: már mindent értettem. Rendszerváltozás ide, vagy oda, engem még mindig hátrányosan megkülönböztetnek!)
*
Erre lejött a szerelő és gyorsan átjött velem a lakás elé és ott úgy tett, mintha az oldaltáskából papírokat venne elő, miközben elmagyarázta, hogy
- ,,Mink valójában erre utasítva lettünk, hogy szereljük le a vezetéket, és munkalapot nem tudunk mutatni. Az bent maradt a központban... ,,
*
Amiért valósággal elkezdtek nekem az ismerőseim a buszmegállóban - bátorítólag átkiabálva a másik oldalról - köszöngetni... olyan gyorsan elhúztak, mint ahogy odajöttek.
*
Akkor éreztem, hogy az egyszerű emberek szeretik, ha valaki kiáll magáért... (helyettük is). Ez nekem újabb lendületet adott a további fórumozáshoz.
*
Ez után az ,,ütközet" után, még mindig remegve az erőfeszítéstől ültem vissza fórumozni. Amint ismét bekapcsoltam a számítógépet, elégedetten vettem tudomásul, hogy működik a netem és a számítógépem sem fagy le. ,,

,,A Vendégkönyvben poszt-kérdező újabb üzenete várt.
post-kerdezo 2005-10-06 16:16:37
http://2001-2006.orbanviktor.hu/vendegkonyv.php?start=37240&udb=20 ,,"
*
(Részlet a VENDÉGKÖNYV c. könyvből.)
*
A könyv 2013-as megjelenését követően, a titkos szolgálatok minden létező módon meggátolták és meggátolják a forgalmazását. Valamint a hivatkozott linkeken annak idején megjelenő vendégkönyvi beírásaimat TÖRÖLTÉK!!!
Hipp-hipp hurrá! De jó nekem/nekünk, mert mindezt valójában a globál-hatalmi háttér művelte velem a kis volt munkásnővel!
Nem ám a suttyom-terrort megvalósító III/III-asok! Vagyis, a belőlük bújtatott hatalomközeli állásokban elhelyezett volt jelentgetők és a hazaáruló MEGBÍZÓIK!! Ó, nem az a csúnya, gonosz globálhatalom tette és teszi az összes rosszat ellenünk!!!!!!!!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg kell értetni a magyarokkal
  2019-05-29 10:16:16, szerda
 
  "... HOGY NINCS TÖBBÉ SZOCIALIZMUS, AZ ÁLLAM MÁR NEM KÉPES ELTARTANI ŐKET, A MAGUK LÁBÁRA KELL ÁLLNIUK, ÖNELLÁTÓKKÁ KELL VÁLNIUK." (Joaquín Almunia, 2006)
*
Ezt az a JOAQUIN ALMUNIA mondta GYURCSÁNY FERENCNEK, aki a legnagyobb bűnt követte el az EURÓPAI UNIÓ Európa Tanácsa nevében MAGYARORSZÁG ellen, amikor négyszemközti beszélgetésre rendelte magához az akkori miniszterelnököt!
*
KI EZ A GYURCSÁNY? címmel megjelent az IF-n egy hosszú írás. Ebből idézek röviden:
,,"Az Európai Tanács rendeletének megfelelően a tagállamoknak minden évben be kell nyújtaniuk aktualizált makrogazdasági és költségvetési előrejelzéseiket, az úgynevezett konvergenciaprogramot. A pénz-és gazdasági ügyekért felelős spanyol szocialista biztos, Joaquín Almunia nyomására azonban a Bizottság megengedte Magyarországnak, hogy a magyar gazdaság állapotát bemutató jelentését tavasz helyett a magyar parlamenti választások után, szeptemberben nyújtsa be. Ezzel az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány cinkosává vált, alapvetően befolyásolva a 2006. áprilisi parlamenti választásokat, amit így újra az MSZP nyert meg.
Gyurcsány Ferenc azonban nem tudta maradéktalanul élvezni a győzelmét. Hihetetlen teher nyomta a vállát. A konvergenciaprogram késleltetett beadása mögött ugyanis egy titkos megállapodás húzódott meg, ami máig nem került nyilvánosságra: 2006 tavaszán, még a választások előtt az Európai Bizottság kézhez kapott egy konvergencia-programot, amelyben a lüktető magyar gazdaságnak megfelelő adatok szerepeltek.
Almunia megkérte Gyurcsány Ferencet, keresse őt fel Brüsszeli irodájában. Gyurcsány magával vitte két miniszterét is, de Almunia ragaszkodott a négyszemközti megbeszéléshez, amin még a tolmácsok sem vehettek részt. Megbízható információink szerint a pénzügyi biztos kertelés nélkül kiterítette lapjait:
- Miniszterelnök úr, miért kívánják önök hamis adatokkal megtéveszteni az EU-t?
Gyurcsány elhűlt, de védekezett:
- Biztosíthatom, hogy a benyújtott adatok valódiak.
Almunia ekkor benyúlt íróasztalának fiókjába és egy hatalmas dossziét tolt a magyar miniszterelnök elé.
- Mi ez? -kérdezte Gyurcsány.
- A csalásaik gyűjteménye. Tudja, miniszterelnök úr, amióta a görögök hasonló trükkel jutottak be az eurózónába, már nem bízunk semmit a véletlenre. Van nekem egy 12 főből álló csapatom, amely arra specializálódott, hogy a csalásokat leleplezze. A magyar minisztériumokban folyó uniós ellenőrzésen a csoport tagjai is részt vettek. Az eredmény ebben a dossziéban található. A csoport vezetője még azt is elmondta, nem volt nehéz dolguk, hiszen a magyar kormány olyan trükközéseket alkalmazott, amelyekkel itt, Nyugat-Európában a nagyvállalatok éltek úgy húsz-harminc évvel ezelőtt, és amelyek olyan átlátszóvá váltak az idők folyamán, hogy ma már errefelé nem használja senki.
Gyurcsányt állítólag az ájulás kerülgette.
- Mi legyen most? - kérdezte.
- Két lehetőséget látunk - mondta Almunia. - Az egyik, hogy az EU nyilvánosságra hozza, hogy önök alaposan meghamisították a makrogazdasági adatokat. Ebben az esetben azonban szankciót is kell alkalmaznunk, meg kell vonnunk Magyarországtól az uniós támogatásokat.
- Ez végzetes lenne - felelte Gyurcsány. - Mi a másik lehetőség?
-A másik lehetőség, ha ön vallja be, hogy manipulálták az adatokat, beismeri, hogy a csalásokat önök követték el. Magyarul, elismeri, hogy hazudtak nekünk.
- De hogyan? - csattant fel Gyurcsány.
- A kivitelezés módját önre bízom. De mihelyst napfényre kerül, hogy a magyar gazdaság milyen helyzetben van, ön azon nyomban nekikezd a gazdaság helyreállítását célzó reformoknak.. Meg kell értetnie a magyarokkal, hogy nincs többé szocializmus, az állam már nem képes eltartani őket, a maguk lábára kell állniuk, önellátókká kell válniuk.
Gyurcsány nyomban elfogadta a feltételeket. Egyetlen kérése volt, hogy mindezt a (2006-os) választások után tehesse meg. Almunia bólintott. A találkozó véget ért.""

(Részlet, a Nemzeti Internet Figyelő 2011. február 16. 01:26:35-i számában- KI EZ A GYURCSÁNY... címmel megjelent írásból.)
https://internetfigyelo.wordpress.com/2011/09/24/ki-ez-a-gyurcsany---avagy-,,gyur csanyt-az-ajulas-kerulgette"/

*
2018-ban kioktató kijelentést tett JUDITH SARGENTINI is - mint az Európa Parlament zöldpárti képviselője - a legutóbbi Magyarország elleni kötelezettszegési eljárás során SZIJJÁRTÓ PÉTERNEK:

,,MEG KELL VÉGRE ÉRTETNI A MAGYAROKKAL, HOGY VÉGET ÉRT A SZOCIALIZMUS, NINCS TÖBBÉ INGYEN KENYÉR!" (Judith Sargentini)

Szijjártó Péter akkor csak annyit tudott mondani, hogy "Magyarországon valójában diktatúra volt..." mert az EP képviselők hangos bekiabálásokkal belefojtották a szót.
*
IDEJE LENNE 30 ÉV UTÁN AZ 1989-es MSZMP KB ülésein készült JEGYZŐKÖNYVEK tartalmát nyilvánosságra hozni! Ezekből a jegyzőkönyvekből egyértelműen kiderülne, hogy valójában a SZOCIALISTA (hazudott) ÁLLAM CSŐDJE miatt vált SZÜKSÉGESSÉ az un. RENDSZER-VÁLTOZTATÁS.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most mi lesz Magyarország sorsa
  2019-05-29 01:49:22, szerda
 
  - kérdezte tőlem valaki, a fészen.

A következőket válaszoltam neki hirtelenjében:
1.777.757 ember most arra szavazott, hogy nem kérünk a tömeges bevándorlókból, mert Magyarországon százezrével haltak bele az 1990 előtti diktatúrába és az 1990 utáni un. rendszer-változtatásba! Emiatt még csak most kezdünk magunkra találni.

Elsősorban a legfontosabb a KÜLSŐ ellenség támadásainak elhárítása. Erre szavaztunk, ezt megígérték nekünk!
Viszont, a BELSŐ ELLENSÉG, "ELLENZÉKNEK" álcázva ezt nem fogja annyiban hagyni!
Azért is vagyunk nehéz helyzetben, mert ők évtizedek óta nagymesterei a megtévesztésnek és a hazudozásnak, a bűnbakokra mutogatásnak!
A magyarság megmaradása attól függ, hogy a BELSŐ ellenség támadásait mennyire tudjuk felismerni... Ők ugyanis, már évtizedek óta elfoglaltak minden - nemzetstratégiailag fontosabb - pozíciót, melyek megtartásában véd- és dacszövetséget kötöttek egymással. Minden magyar előtt összezárnak!
De: a kistelepüléseken és a családokban még megerősödhet az összetartó-erő. Sok kisközösségből állhat össze a nemzeti összetartozás érzése alapján létrejövő nemzetközösség!

Hiszem és vallom, hogy a LELKIERŐ garantáltan megtarthat és nemzetté egyesítheti a népet/népeket egy országban!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baloldaliság létjogosulatlanságáról
  2019-05-28 12:27:42, kedd
 
  1989 utáni - magukat baloldalinak valló politikusok - felszámolták az osztálytársadalmat, miközben ELÁRULTÁK és valósággal LIKVIDÁLTÁK (közvetett módszerekkel) a munkásosztályhoz tartozókat - no meg a parasztságot!

Mindez ELSZÁMOLTATÁSHOZ vezetett volna egy paktumok nélküli országban. Azonban, PAKTUMOT kötöttek egymással, melynek betartási kötelezettsége még mindig érvényben van.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
A paktum nyújtotta biztonságban zavartalanul kifosztották és eladósították az egész országot kiprivatizálva a gyárakat, üzemeket a munkásság alól - többnyire magánvagyonaikat gyarapítva!!! Így váltak az un. szocialisták a legvadabb kapitalistákká, MEGSZÜNTETVE SAJÁT BALOLDALI LÉTJOGOSULTSÁGUKAT!!!

Ezért, nincs semmilyen (erkölcsi) alapja annak, hogy még mindig BALOLDALINAK hazudják magukat!
Ezt kellene már végre megérteni!! 1989 után ők már nem a munkásság érdekeit képviselték és képviselik, hanem az un. szocialistának sulykolt rendszer kedvezményezett nyerteseit, vagyis: saját magukat!
*
Bóna Mária Ilona .
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pesterzsébeten ma is tiltott Fekete István Zsellérek könyve
  2019-05-24 14:36:36, péntek
 
  4. A MAGYAROK VILÁGKONGRESSZUSAI című könyvben írok arról a FEKETE ISTVÁN-ról (Gölle, 1900. január 25. - Budapest, 1970. június 23.) aki az egyik legkedvesebb íróm!

FEKETE ISTVÁN - az összes legkedvesebb könyve közül - a legutóbbi időkben a ZSELLÉREK a leg-leg-leg- számomra.
http://s7.images.www.tvn.hu/2013/11/05/12/32/www.tvn.hu_
1e35793318eefeff4014814fad1d0c55.jpg
Aztán, milyen érdekes, hogy éppen ezt nem teszik ki a könyvesbolt polcára!? Pedig, 2012-ben kiadták újra az összes művét és szépen ott sorakoznak az újonnan megnyílt pesterzsébeti Líra Könyvesbolt polcán... Csak a ZSELLÉREK hiányzik.
Rákérdezek és a válasz:
- "Már elfogyott, de megnézem, talán van még egy a raktáron."
Volt. Egy héttel később is "talán még volt egy a raktáron.

VAJON MIÉRT A KÖNYV DUGDOSÁSA A RENDSZER-VÁLTOZTATÁS HARMADIK ÉVTIZEDÉBEN? Talán azért, mert a Zsellérekben egy szegény falusi fiú (Zsellér Péter) és a falu uradalmi birtok tiszttartó fiának (Ughy László) PÉLDAADÓ BARÁTSÁGÁRÓL lehetne olvasni? Arról a korszakról ad HITELES LEÍRÁST, melyről még mindig ELHALLGATJÁK az IGAZSÁGOT! Közvetlen az első világháború befejeztétől, és a Tanácsköztársaság is megtörténik, amiről úgy ír Fekete István, mint valami nagyon rosszról!
A trianoni békediktátumról, pedig egy költői metaforával fejezte ki a HARANGOK KONGÁSÁVAL A MAGYAR NEMZET JAJKIÁLTÁSÁT. Lásd a kiemelt részt a könyvből!
http://s7.images.www.tvn.hu/2013/11/05/12/32/www.tvn.hu_
864b9d1dedc685f62440f039a3eb76bc.jpg
(Talán ezért a könyv dugdosása?)
No, de könyörgöm, állítólag rendszerváltozás van már ?!
Valaki elmondhatná a könyvesbolt vezetőjének! Igaz is, Pesterzsébeten megállt az idő kereke.
*
Pedig ebből a könyvből lehetne tanulni sok-mindent!
Például, a nagy-városban továbbtanuló falusi gyerekek
- NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS-TUDATÁT és
- az egymásra utaltság-szülte EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÉSZSÉGET ÉS AKARATOT!!!
- Azt, amilyen harmóniában élhet - egymást segítve - gazdag, vagy szegény; magyar- és zsidó- származású...
- Nem számít a származás csak az összetartozás érzéséből fakadó életrevalóság és
- az ÖNÁLLÓSÁG FELELŐSSÉGE, amint
- a TUDÁST MEGSZEREZVE VISSZATÉRNEK A FALUBA,
hogy hasznára lehessenek földijeinek...
És, amilyen hálás ezért a falu közössége! Az, valami felemelő érzés volt, miközben olvastam erről!!!
Erre lenne szükség mai napság is!!!
- Meg ÖNKÉNTES gazdatársulásokra, és a megtermelt felesleg számára raktározásra alkalmas tárolókra- pl.: gabonatárolókra...
Mindezt megszervezte A KÖNYV FŐHŐSE: Zsellér Péter, a szegény falusi gyerek, miután befejezte tanulmányait és visszament a falujába...
*
Itt jut eszembe, hogy ekkor még működött az, amit erről oly csodálatosan fogalmazott meg másik legkedvesebb teológus-író-nevelő-pedagógus-lelkipásztor: RAVASZ LÁSZLÓ:
- "Isten teremtette az EGYÉNISÉGET, azért, hogy a KÖZÖSSÉGNEK szolgáljon; a KÖZÖSSÉGET azért, hogy az EGYÉNISÉGET HORDOZZA, TÁPLÁLJA és KIVIRÁGOZTASSA.".
*
Mindez azért működhetett, a trianoni békediktátum okozta lelki sokk és krízis után is, mert HORTHY MIKLÓSNAK olyan csodálatos oktatási- és kultuszminisztere volt, mint KLEBERSBERG KUNO, aki a KULTÚRÁT, MINT A LEGFONTOSABB STRATÉGIAI ESZKÖZT HASZNÁLTA a MAGYARSÁG MAGÁRA TALÁLÁSÁRA és LELKI- SZELLEMI GYÓGYULÁSÁRA, FELEMELKEDÉSÉRE.
*
A Zsellérek c. könyv 1939 és 1944 között hét kiadást ért meg és több tízezer példányban talált olvasóra. Aztán, 1946 tavaszán a Zsellérek indexre került.
FEKETE ISTVÁN, 1954-ben újraolvasva a saját könyvét - amiből neki nem is volt saját példánya - ezt írja: "egyszuszra végigolvastam"..."ordít a második kötet után".
A folytatásról, persze szó sem lehetett. A Zsellérek újabb kiadására is 2002-ig kellett várni! Miért? Bizony-bizony azért, mert az őszirózsás forradalomról, a bolsevizmusról úgy ír, ahogy... Bántotta, hogy annyira felszínre jöttek az alantas- szándékok és emberek, hogy beköltözött velük az emberek lelkébe a félelem. Minél több ÉRDEME volt valakinek, annál jobban kellett félnie! Ez az egész olyannyira ellenszenves volt Fekete István számára, hogy még az őszirózsát is megutálta egy életre...
*
MAI NAPSÁG IS SZÜKSÉG LENNE ILYEN TÖRTÉNETEKRE!!! Legyen áldott Fekete István, hogy ilyen könyvet/könyveket alkotott!!!
Nem véletlenül mondta BUBIK ISTVÁN a halála előtti október 23-án a Hír TV-ben a vele készült interjú során, hogy:
- "... figyelmezzetek az írókra, mert ők előre megérzik a változást és a sorsdöntő eseményeket..!.".
*
Bubik is pesterzsébeti volt és történetesen pont azon a szombatra virradóra érte őt a végzetes baleset, amikor - azon a szombat délelőtt 9 órakor - egy régi zenész barátjával lett volna találkozója. (Ezt egy rádiós- zenés portréműsorban mondta el zenész barátja.) Ezért NEM BÍRTA BUBIKOT MARADÁSRA az a SZÁLLODAI SZOBA sem, amit kivettek számára színész kollégái...
ZENÉSZ BARÁTJÁVAL azt akarták megbeszélni, hogyan JÁRJÁK majd az ISKOLÁKAT, ZENÉS TÖRTÉNELEM- és MAGYARÓRÁKAT TARTVA...""
(Részlet a MAGYAROK VILÁGKONGRESSZUSAI c. könyvből.)
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1999-2006-2008-ban miért nem tiltakoztatok bal-liberál atv.h
  2019-05-16 16:12:21, csütörtök
 
  1999-2006-2008-ban MIÉRT NEM TETSZETTEK AJVÉKOLNI bal-liberál atv.hu-s rokonszenvezők?
http://www.atv.hu/belfold/20190513-orban-trump-talalkozo-csillagaszati-arban-vesz unk-amerikai-fegyvereket/hirkereso?fbclid=IwAR3diAJ4cCfjvPdFOVoIL3AIvtHDlBSGfKlbZ 5gjWhQ4VrmdC3qfOCKHHgI

Már az őszödi beszéd is PROVOKÁCIÓ volt, mert azt a polgárháborús helyzetet amit sikerrel kirobbantottak UKRAJNÁBAN, eredetileg ide tervezték MAGYARORSZÁGRA, méghozzá azért, hogy legyen ürügy a NATO európai támaszpontjának kiépítésére!!!!

Méghozzá úgy, ahogy azt BAJNAI GORDON 2008-ban területfejlesztési törvénybe bújtatva kitervelte és megtévesztéssel az akkori országgyűléssel el is fogadtatta!!!!!!!!!!!!
2008 óta hiába ügyködtek azon, hogy legyen ÜRÜGY a Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI!
Idézet a törvény-módosításból:
,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."
Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:
I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen."
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_cim=V%E 9szhelyzet!!!
*
BAJNAI GORDON ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán MEGKAPTA a miniszterelnökséget. Majd újra kampányolhatott 2014-ben ezerrel.
*
Boross olyannyira akarta a NATO-t, hogy képes volt az akkori népszavazási küszöböt levitetni, hogy érvényes legyen. Mondván, hogy:
- "...oda be kellett lépni!".
Lásd a korábbi képet az újságcikkről!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=185005&aid=242747
(Heti Válasz XI. évfolyam, 17. sz. 2011. április 28.)
*
Erre a PAKTUM
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1042381955797800
minden áron való betartatása miatt volt ,,szükség". Hogy soha ne lehessen még csak beszélni sem az általa újjászervezett titkosszolgálatokról - sem az előttiről, sem a szocializmus csődbe viteléről, a munkás-parasztságra épített rendszer csődbe viteléről, sem a munkás-parasztság felszámolásáról, a társadalmi tulajdonú vállalatok tönkretételéről és kiárusításáról, sem semmiről, amivel tönkretették Magyarországot és a benne élőket.
*
EZEN ALKALMAKKOR MIÉRT NEM TETSZETTEK AJVÉKOLNI????
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobrev Klárának és nagyapjának kedvez a múlt elhallgatása
  2019-05-16 16:09:34, csütörtök
 
  DOBREV KLÁRÁNAK ÉS NAGYAPJÁNAK KEDVEZ A TÖRTÉNELMI TÉNYEK ELHALLGATÁSA
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM
1. Hol van ebben a videóban arról szó, hogy már 1956 AUGUSZTUSÁBAN a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről terjesztették azokat a röplapokat, melyekkel oly sikeresen kiprovokálták az egyébként jogos népharagot, hogy október 23-án szervezetten, nagy tömeg jelent meg a pesti utcákon?
*
2. Hol van ebben arról szó, hogy akkoriban HEGEDÜS ANDRÁS volt Magyarország miniszterelnöke? Sehol!
*
3. Hol van ebben arról szó, hogy valójában Hegedüs Andrással és Bata Istvánnal tárgyaltak 1955-ben a szovjet csapatok Ausztriából történő kivonása után Magyarországra történő átirányításáról? Sehol!
*
4. Hol van ebben a videóban a fegyveres harcok előtt megalakult KATONAI BIZOTTSÁGRÓL SZÓ?
SEHOL!
Védelmet élvezve megúszhatták az 1956 október 25-i Kossuth téri, mosonmayaróvári, salgótarjáni... stb SORTŰZÉRT VALÓ FELELŐSSÉGREVONÁST is!
Pedig, HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án VALLOMÁST tett az ÜGYÉSZSÉGEN.
IDÉZEM:
,,"... a mi am orf testületünk ... létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt.""
*
5. NA ÉS? KIT ÉRDEKEL? SENKIT! PEDIG, APRÓ ANTAL volt ennek a KATONAI BIZOTTSÁGNAK a felelős vezetője. Vagyis, a TŰZPARANCSOT minden esetben ő adta ki.
*
6. MIÉRT NEM LEHET EZEKRŐL SEM HALLANI, SEM OLVASNI SEHOL (KÉRI EDIT: ,,KIK LŐTTEK A KOSSUTH TÉREN?" c. könyvén kívül)?
*
Azért, HALLGATJÁK EL EZEN TÖRTÉNELMI ESEMÉNYEKET, mert ha mindez kiderülne HEGEDÜS ANDRÁSRÓL, az 1956-os miniszterelnökről és BATA ISTVÁNRÓL, akkori honvédelmi miniszterről, hogy ők provokálták - az előre legyártott ás általuk terjesztett RÖPLAPOKKAL - az egyébként jogos népharagot - azért, hogy legyen ÜRÜGY behívni a szovjet csapatok újabb egységeit, akkor nyilvánvaló lenne, hogy HAZAÁRULÁST követtek el!
Márpedig, HEGEDÜS ANDRÁS, akkori miniszterelnök (1955-1956)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
,,1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
*
NEM ELÉG HANGOZTATNI, HOGY "SZERETEM A HAZÁMAT", HA a BENNE ÉLŐ NEHÉZ-SORSÚAK IRÁNT NINCS SEMMI, DE SEMMI FELELŐSSÉG-ÉRZETETEK!!!!
*
BÓNA ZSIGMOND NAGYBÁTYÁMAT az 1956. október 25-i sortűz után még mindig nem lehet tudni hova ásták el, vagy egyáltalán eltemették-e?
*
BÓNA RUDI a társadalom peremére taszított, megbélyegzett börtöntöltelékként halt meg - már a RENDSZERVÁLTOZTATÁSBAN - 1996. november 28-án és csak 1997 március 4-én temették el. MIÉRT?
*
Engem, BÓNA MÁRIA ILONÁT - a vétlen szemtanút, pedig - titkos szolgálati eszközökkel- hátrányos megkülönböztetésben tartva, SZIGORÚ MEGFIGYELÉSSEL ELSZIGETEL és MINDEN TÁRSADALMI TEVÉKENYSÉGEMBEN MEGAKADÁLYOZ a MINDENKORI HATALMI MEGBÍZOTT!
*
MIÉRT OLYAN NAGYON NEHÉZ EZT FÖLFOGNI, HOGY NEKEM EBBŐL A KETTŐS MÉRCÉBŐL MÁR NAGYON-NAGYON ELEGEM VAN! ???
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. A munkáról és az élethosszig tartó tanulásról
  2019-05-04 20:53:40, szombat
 
  4. A MUNKÁRÓL és az ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS szükségességéről
Az, hogy már az 1970-es, 1980-as években is folyamatosan ELÁRULTA a MUNKÁSOSZTÁLYT a "PUHA" DIKTATÚRÁT megvalósító hatalmas FÜGGETLENÍTETT MSZMP-s pártapparátus - mi sem bizonyítja jobban, mint-hogy az 1980-as évekre pont a MUNKÁSSÁG volt a legszegényebb!
Ezek után már azon sem lehet csodálkozni, hogy 1990-ben a 15 éves és ennél idősebbek 20,7 %-a NEM VÉGEZTE EL A 8 ÁLTALÁNOST!!! És 1,2 %-a ANALFABÉTA volt. (Egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint. (KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)
Ez mind annak a magát szocialistának hazudó rendszernek a ,,SARA", amiben a mai napig dagonyázunk!!! Az alábbiakból egyértelműen levonható az a következtetés, hogy az un. ,,szocialista rendszer" is kitermelte a maga ,,elitjét" és az új proletariátusát a KONTRASZELEKTÍV OKTATÁSOLITIKÁVAL.
Az 1945 utáni évtizedekben teljességgel előnyt élveztek azok, akik, vagy szüleik megkaták a továbbtanulástól a munkahelyi függetlenített párt- és szakszervezeti bizottságok javasslatát.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1230916&aid=248314
Valamint, azok (szüleik) akik
- ,,a Magyar Szabadság Érdemrend(1),
- a Munkás Paraszt Hatalomért Emlékérem(2)
- a Szocialista Hazáért Érdemrend(3),
- illetve akinek szülei a Magyar Ellenállók Antifasiszták Szövetsége azon tagjai, akik fegyveres harcokban vettek részt(4)
- a munkásmozgalom mártírjai(5),
- a Magyar Népköztársaság fegyveres testületeinek hősi halottai(6),
- nemzeti gondozottak(7). ,,.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=248314&kid=1230915&sort=
(Idézet a képen látható 12. pontban megfogalmazott ,,Szüleim, saját kitüntetéseim": címszó alatti szövegből.)
Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy ez a Jelentkezési lap még az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején is érvényben volt.
*
MIT HOZOTT A TÖRTÉNELMI VÁLTOZÁS az 1945 után erőszakkal proletarizált ÚJ-MUNKÁSSÁG számára?
Az 1990-es években voltak kezdeményezések, melyek később elhaltak és mára már - nem véletlenül - a feledés homályába vesztek.
ILYEN KEZDEMÉNYEZÉS volt 1997-ben, amikor a Janus Pannonius Tudományegyetem Felnőttképzési Tanszéke és a Német Népfőiskolai Szövetség Budapesti Projektirodája - német minta alapján - országos kutatási projektet indított Magyarország felnőttoktatási térképének és a nagyvárosok továbbképzési atlaszának elkészítésére.
Ebben , mint végzős főiskolai hallgató, ösztöndíjasként én is részt vettem.
http://s9.images.www.tvn.hu/2013/01/14/23/08/
www.tvn.hu_5778170337a61d315079ea9e3fbd7230.jpg
Az alábbiakban részleteket közlök a kutatási - szakdolgozati -munkámból::
http://furaila.xfree.hu/248314
,,"A "FELNŐTTKÉPZÉSI ATLASZ" elkészítésének projektjét nagyszerű munkának tartom, hogy mégis nagy gondot okozott a kutatás során az a tény, hogy Budapest XXIII. kerületében még csírái sincsenek a felnőttképzésnek, valószínű Soroksár egyedi helyzetéből adódott. Így csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kérdőívek kérdései között kellett volna olyannak lennie, hogy: "Van-e felnőttképzéssel foglalkozó intézmény?" Ha van, akkor az összes kérdésfelvetés indokolt, de ha nincs, akkor "Miért nincs?" kérdéssel is alkalmat kellett volna adni a válaszadásra.,,,,
* ...
,,"... Nem felelőtlenség a rendszerváltoztatás nyolcadik évében elvárni az emberektől, hogy még mindig minden eszköz (tudás, termelőeszköz, induló tőke, valódi kárpótlás) nélkül meg tudjon felelni az új viszonyoknak, követelményeknek?"
****
,,4./ Ki kellene sürgősen találni a 40 éven felüliek, a most 50-es éveikben járók számára is valamilyen intézményes, tömeges képzést, mert - az új nyugdíjtörvény alapján: 62 éves nyugdíjkorhatárig kötelezik őket a társadalmi munkamegosztásban való részvételre, miközben képzettebb, 20 év körüli gyermekeik un. "holtvágányon" várnak arra, hogy a helyükbe lépjenek. Ez a réteg a rendszerváltozás potenciális vesztese, jelképes likvidituma, mert őket minden eszköz (tudás, termelőeszköz, induló tőke, valódi kárpótlás) nélkül érte a rendszerváltozás. Lsd: 4.2-es fejezet, 42. oldal!
5./ Az "analfabétizmus" újratermelődése ebben a kerületben is reális veszélyt jelent. Ugyanis, az ország különböző vidékeiről, de leginkább Pest megyéből bevándorló munkanélküli réteg itt igyekszik (évtizedek óta) letelepedve álláshoz, továbbtanulási lehetőséghez jutni, - hiába. Ennek orvoslására is szükség lenne a felnőttképzésre, mint a közoktatás részére! Ezt követően lesz létjogosultsága Az Európai Bizottság Fehér Könyvében megfogalmazottaknak:
- " Segíteni kíván ugyanakkor minden olyan nemzeti vagy helyi kezdeményezést amely azt tűzi ki célul, hogy azon fiatalok számára, akik a klasszikus iskolarendszerben már előzetesen kudarcot vallottak, felkínáljon egy, az új információs technológiákra támaszkodó oktatáshoz folyamodó "második" lehetőséget is." (Édith Cresson - Pádraig Flynn: Az Európai Bizottság Fehér könyve Tanítani és tanulni - A kognitív társadalom felé. 1996.)""
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2192107924158525&set=a.57438879259712 1&type=3&theater
Az sem véletlen, hogy a 2004-es EU-s csatlakozásunkat követően is lekerült napirendről a magyarországi FELNŐTTEK INGYENES TOVÁBBKÉPZÉSE!
Mára már felelősséggel kijelenthető, hogy: mindkét oldalas hatalom átgázolt a Horthy-korszak vékony rétegű középosztályán és erőszakkal proletarizált utódaikon!
TANULSÁG:
A jövőben olyan felnőttképzési- és művelődési intézményekre lesz szükség, ahol az EGYÉN - úgy is, mint magánember és úgy is, mint társadalmi lény - megismerheti saját, egyéni értékeit, ami alapja lehet minden további elsajátításnak, és amellyel megvalósítható lehet az élethosszig tartó, folyamatos tanulás- és művelődés igényével megtervezett életprogram.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. A munka és a munkavégzés helyszínei
  2019-05-04 11:45:32, szombat
 
  Az életünk mindenfajta tevékenységét három alapvető tényező határozza meg:
- a család,
- a szakmai munka és
- a jövő.
*
A SZAKMAI MUNKÁT, a társadalomba szerveződő emberek, az élet két alapvető helyszínén, családi- és társadalmi munkamegosztásban végzik.

1. A CSALÁDI MUNKAMEGOSZTÁS, a családi élet működőképességének fenntartását szolgáló funkciók, feladatok családtagonkénti szétosztása és elvégzése.
Például: a háztartás- és a gyermeknevelés, az idős- beteg szülők otthoni gondozásának feladatai, melyek elvégzéséhez ma már egyre több szakértelemre van szükség.

2. A TÁRSADALMI MUNKAMEGOSZTÁS a termelő- és egyéb emberi tevékenységek, munkák különböző foglakozási ágakká való szétválása, elkülönülése.
A társadalmi munkamegosztásban szakmai munkát végző egyénnek gondot okozhat a munkahely elvesztése, a szakértelem elavulása, a teljesítménnyel járó feszültség oldásának /a pihenés) természetes igénye és a rekreációra (megújulásra) való törekvés.
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. A munkáról és a munka lapú társadalomról
  2019-05-02 16:40:14, csütörtök
 
  KÉPMUTATÁS akár a ,,MUNKA ALAPÚ" társadalomról, vagy akár a ,,TUDÁS ALAPÚ" társadalomról polemizálgatni magyar vonatkozásban, de leginkább.

Hiszen, köztudott volt, hogy az 1990-ig teljesítménybérben foglalkoztatott- fizikai állományú SZAKMUNKÁSOKAT érte a változtatáshoz szükséges
- tudásbéli
- anyagi- és
- kapcsolati
TŐKE NÉLKÜL a rendszerváltoztatás.
Sőt, alóluk privatizálták ki a gyárakat, üzemeket és ŐK KERÜLTEK tömegével, legelőször "MUNKANÉLKÜLIKÉNT" az utcára. Ráadásul, az új HATALOM képviselői MINDEN FELELŐSSÉGET áthárított rájuk, mondván:
- ,,TI AKARTATOK KAPITALIZMUST! Hát, akkor most itt van nektek és egyétek meg, amit főztetek!"
ÉS AZÓTA IS A KAPITALIZMUST OKOLJA MINDENKI. Ez enyhén szólva tragi-komikus!

http://furaila.xfree.hu/213604

Ezennel jelentem: 1990-ben egyetlen párt sem kampányolt a kapitalizmussal!!!

http://s6.images.www.tvn.hu/2011/01/30/23/32/
www.tvn.hu_32c194fa1697b42626b12bbb4a7f918e.jpg

Tehát, ebből logikusan következik, hogy senki nem a kapitalizmusra szavazott, amikor az MDF-re, SZDSZ-re, mint magát demokratikusnak és szabaddemokratának kampányolókra adta a voksát!!!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1538797&aid=213604
*
TANULSÁG:
Sem tudásalapú, sem munka alapú társadalmat nem lehet létrehozni, ,,építeni" MUNKAHELYEK és jól képzett szakMUNKÁSOK nélkül. Márpedig, az un. rendszerváltoztatás mindkettő felszámolásával: sajátlagos ,,privatizációval" kezdődött és folytatódott több mint 20 éven keresztül.
Most, pedig ott tartunk, hogy fellendülőben az (építő)IPAR, és nincsenek szakmunkások!

Ezt még szándékosan sem lehetett volna pusztítóbb módon levezényelni!
Mindezen ismeretek birtokában milyen cinikusnak mondható a következő kijelentés: ,,A munkaalapú társadalom ötlete kukába való!" (Mátyás László a CEU professzora írta 2015-ben.)
http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2015/01/07/illiberalis_vs_liberalis/
*
(Folyt.Köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 202 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 4793
  • e Hónap: 5740
  • e Év: 41681
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.