Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
Harmónia......
  2020-01-28 16:50:52, kedd
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2020-01-28)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Naivitás hatja át.

Tűz- Őselem: a meghajtó és a pusztító energia.

Légy óvatos, törekedj az önuralomra. Eredetiség és fellobbanó értelem, ötletek jellemzőek a tűz energiájára. Vigyázz, mert ami kiég, az megsemmisül. Csak ami lángol, az létezik energiája teljében. Ez a lap arra figyelmeztet, hogy a lángoknak táplálásra van szükségük. A tűz az életerő, a szenvedély a megtisztulás, a bűnhődés szimbóluma. Alkotóerőt, tettvágyat, esetleg meghasonlást is jelenthet. Egyike a négy őselemnek. Ellentétével, a vízzel együtt az univerzum poláris princípiumai. A tűz a maszkulin, az aktív, a jang - a víz a feminin, a passzív, a jin. Együtt alkotják minden élet forrását. Pusztító ereje képes mindent az ősállapot egységébe visszarendezni. Kapcsolatba hozható a fénnyel, a szellemi erők ébredésével is, ám a pokol oldaláról - a tisztítótűz purgálása arra utal, hogy nem egyszerű az utadnak ez a lépcsője.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek szerelem kezdete, a lángoló érzelmek ébredése. Párkapcsolatbn élőknek, a kapcsolat tüzének felszítására való figyelmeztetés. Szerelmi légyottra invitál, lángra lobbantja a szenvedélyeket, vagy az indulatokat.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a láng meleget ad és egyben hatalmas pusztító erővel is rendelkezik, ezért óvatosan kell kezelni, nem szabad játszani vele. Idézd fel magadban azokat az eseményeket, mikor lángra lobbantál bármilyen okból, és azoknak a cselekedeteknek mi lett a következménye.
Fedezd fel, milyen területeken lenne szükséged egy kis tűzre, hogy tettre készségedet begyújtsa.
Üzeni, hogy a tüzet táplálni kell, különben kialszik.

Erre is gondolj: Olvasd Heine versét: ,,Kedv és tűz volt dalomban, sikerült sok szép lángot szítanom." Ha teheted, melegedj ma valódi tűznél, egyél olyan ételt ami parázson tűz erővel sült, vagy főtt. Menj szaunába.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2020-01-28 16:45:12, kedd
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2020-01-27)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Adományozás hatja át.

Templom - Isteni hajlék, testünk, irányjelzés

Isten megnyugvása benned. Isten hív. Ha nem vagy hívő, a lap akkor is elgondolkodtat az élet legmélyebb kérdéseiről. Jelentése védelem, menedék, szorult helyzetben érkező segítség. A templom az áldozat bemutatásának helye. Ha képes vagy lemondani valamilyen szükségletedről, áldozatot ajánlasz fel valamiért, visszahúzódhatsz lelked templomába. A templom az épület, melyben a Szent lélek lakozik, vagyis tested, mely körülöleli lelkedet. Ezért jelölhet testi tüneteket, esetleg betegséget. Minden testi tünetnek lelki háttere van, s fordítva: minden lelki változás testi tüneteket hoz létre. Üzeni, hogy meg kell erősíteni a hitedet, főleg önmagadban. A templomtorony iránymutatás, a helyes út kijelölése. Jelzi, hogy jó úton jársz: ,,Haladj tovább torony iránt."

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek, ha még nem házasok, jelölhet templomi házaságkötést. Házasoknak pecsétet kapcsolatukra, vagy szakítópróbát, melyben az egymásba vetett hit lehet a megtartó erő. Párkeresőknek azt üzeni, hogy olyan társat válassz, akinek hitrendszere azonos a tieddel.

Ezt mondja neked:
Mélyedj magadba, keresd a belső forrást - Hiszel valamiben? Ha igen, mi a te hited?
Menj gyülekezetbe, ezoterikus körbe, vagy filozofálj a fórumon olyan barátokkal, akik hasonló kérdésekkel foglalkoznak, mit te magad.
A templom közösségi ház, nem rekeszt ki senkit, de csak annak van helye, aki képes alázattal részt venni a szertartásban, vagy karizmatikusan tudja vezetni azt.

Erre is gondolj: A cigánykártya Pap lapja. Menj ma egy olyan templomba, vagy imahelyre, mely vallás tanításit nem ismered, vagy mellyel eddig nem értettél egyet. Csöndesedj el ott, esetleg beszélj egy pappal, vagy hívővel, ha találkoztok. Olvasd Petőfi Bolond Istók című versét: ,,Amidőn a templomból mint / Feleség s férj jöttenek, / E szavaknál egyebet / Nem mondhatott az öreg: / Gyermekeim, legyetek / Mindig ilyen boldogok ... / Már én is tudom, mi a / Boldogság, meghalhatok." Olvasd Túrmezei Erzsébet megható keresztény verseit.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap munka......
  2020-01-26 19:22:48, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gólyahír.......
  2020-01-26 18:52:07, vasárnap
 
 



Elindult haza az első jeladós fehér gólya ..

Elindult Magyarországra Izraelből a Báró nevű jeladós fehér gólya, amely társai közül valószínűleg a legkorábban tér vissza Magyarországra minden évben.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerint Báró már Törökország felett repül. Fajtársai többnyire csak március végén, április elején jelennek meg a magyarországi fészkeiknél, ám Báró gyakran már február végén megérkezik.

A szakemberek egészen tavalyig nem tudták, hogy mi áll a gólya viselkedésének hátterében. 2016 tavaszán aztán sikerült műholdas jeladóval megjelölni a madarat, aminek köszönhetően kiderült, hogy Báró nem a hazai állomány fő telelőterületére, Szudánba és Csádba, hanem csupán Kis-Ázsiába, Izrael térségébe vonul.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szőke Tisza egykoron......
  2020-01-26 18:46:51, vasárnap
 
 







A Szőke Tisza gőzhajó 1917-ben készült el a Ganz és Társa-Danubius Villamossági-, Gép-, Wagon- és Hajógyár Rt. újpesti üzemében IV. Károly néven. A hajó a Magyarországon készült oldalkerekes személyszállító gőzhajók valaha készült legnagyobb példánya volt. Sokan nem tudják, de Szegeden valójában két Szőke Tisza is volt. A legendás gőzös története végül szomorú véget ért.

1917-ben - a Széchenyi István típus tervei alapján - már a legnagyobb magyar folyami gőzösöket, a IV. Károlyt és a Zita Királynét kezdték építeni a Ganz Danubius Hajógyár újpesti üzemében. Hossza 77,4 m, szélessége 15,29 m, merülése 1,5 méter. A kétkéményes gőzkazán 800 LE teljesítményt volt képes leadni, amely révén saját erőből bejárhatta a Dunát, Passautól a Duna deltáig.
A Szőke Tisza Szegeden

1980-tól étteremként, majd a '80-as évek végétől diszkóhajó a Belvárosi Híd mellett. A helyi lakosok többször is követelték a hangos zene miatt a diszkó bezárását. Sikerrel is jártak: A kilencvenes évek második felében már csak a hajó orra elé kötött strand üzemel. Ekkortól kezdődött meg a Szőke Tisza lassú pusztulása.

2000-re a hajó állaga, annyira leromlott, hogy már állóhajóként sem lehetett használni, így elvontatták a Tápéi öbölbe. 2000 óta a hajónak több gazdája is volt, de állagmegóvásra egyik tulaj sem költött.








Végül 2012. február 29-én megtörtént a legrosszabb: Elsüllyedt a Szőke Tisza.

Az olvadó jég benyomta az elkorrodálódott, repedésektől hemzsegő Szőke Tisza oldallemezét. A 95 éves gőzhajó megbillent, ablakain pedig beömlött a víz.

Most mentik ...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Időseknek........
  2020-01-26 18:19:15, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szépség.......
  2020-01-26 18:17:43, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
No comment .......
  2020-01-26 18:11:16, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet 7 szabálya.......
  2020-01-26 18:07:20, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2020-01-26 17:21:29, vasárnap
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2020-01-26)

Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Analógia hatja át.

Vörös - Felfokozottság, szerelem, düh

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A vörös szín fokozza az energiát, az ösztönök, az akaraterő, a szerelem, az uralkodás - egyben az önuralom - a bátorság, a kifelé fordulás, de az agresszió színe is. Azt jelzi, hogy valamin uralkodnod kell, magadon vagy egy helyzeten úrrá lenni pedig nagy feladat. A torreádor leplének színe - a hős, aki képes az állati ösztönökön úrrá lenni. A tűz színe, mely felemészt és meleget ad egyszerre. A Mars, a vörös bolygó a harc istenének nevét viseli, s férfi princípium.

Szerelmi üzenete: Forró ölelés, parázs veszekedés, majd mindez előről. Latinos párkapcsolat. Olyan, mint a tangó - nézd a táncosok vörös ruháját! Párkeresőknek üzenet, hogy menj olyan szórakozóhelyre, ahol latin táncokat lehet tanulni-táncolni!

Ezt mondja neked:
Szubjektivitás jellemez, problémaérzékenységed igen erős.
A szexualitás, az erotikus energiák színe is ez. Lehet, hogy összejön az esti randevú?
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A Kos jegye és a Mars bolygó, a tűz elem tartoznak hozzá. A gyökér csakra mandalája tartozik hozzá.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 1869 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 349
  • e Hét: 2173
  • e Hónap: 4307
  • e Év: 56865
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.