Belépés
ovarzolee.blog.xfree.hu
A türelem a siker kulcsa, nem a sebesség! Szabó Zoltán
1974.09.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Január vége
  2021-01-31 20:04:25, vasárnap
 
  Eltelt az év első hónapja. Egészségesek vagyunk! Ez a legfontosabb dolog. Remélem így is marad. Ma gyenge nap volt a vasúton, kell ilyen is! Csirkecombot sütöttem vöröskáposztával. Nagyon finom lett!
A vasút az idei béremelésről még hallgat, egy kis jutalmat kaptunk, bízom benne, hogy nem szúrják ki a szemünket ennyivel!
Napközben szép idő volt, de estére lehült.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alvás
  2021-01-30 18:13:50, szombat
 
  Tegnap már 9 óra előtt nyugovóra tértem. Ez jól sikerült, mert ma reggel 9 után ébredtem csak fel. Lecsót főztem ebédre, jól sikerült, tettem bele piros aranyat, kellemes ízt adott.
Kitakarítottam a sütőt is. Ki is lett próbálva, nincs füst. Holnap sült csirkecombot fogunk enni, vöröskáposztával.
Ma feltettük a szegélyleceket a parkettára. Holnap öcsém nekilát a takarításnak, és elkezd visszapakolni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sűtő
  2021-01-29 19:35:16, péntek
 
  Reggel 1/2 7 -re értem haza. Öcsém közben Dortmundban járt, mint fuvarozó mehet. Szerda délután indult és Pestet megjárva tegnap éjfél előtt ért haza. Én lefeküdtem aludni, Ő szerelte a villanyt a felújítás alatt álló szobában. Igaz villanyszerelő létére megrázta, mert az automatát nem kapcsolta le... nincs semmi baja szerencsére. Az autójában kellett akkumulátort cseréni, ezeket megoldott az én autómmal. Én 11-re állítottam be a telefont, 1 óra előtt már a Tescoban voltam. Közben megvolt az ebéd és a mosogatás is.
Délután folytattuk a pakolást selejtezést. Két kisebb malőr is történt:
A sok villany lekapcsolás miatt a mosógép megállt és én akkor nyitottam ki, mikor tele volt még vízzel. Történt egy alapos felmosás a fürdőben.
A másik eset még kellemetlenebb volt, elfelejtettem, hogy kifolyt az olaj a sűtőben, betettem a melegszendvicset vacsorára és bizony elkezdett füstölni a tűzhely. Redőny fel, ablak ki. A melegszendvics ugrott. Hideg vacsorát evett anyu.
Ezt ráírom a fáradtságra. Holnap lecsót főzök, este lilakáposztás csirke fog sülni, de előtte kimosom a tűzhelyt. Remélem eszembe jut!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vágányzár
  2021-01-28 14:40:31, csütörtök
 
  Tegnap vágányzár volt Kimle és Moson között a jobb vágányon. Estére piszkosul elfáradtam szellemileg. Nagyon kell ilyenkor figyelni és többszöröse az adminisztráció a szokásosnál.
Azzal kezdődik a dolog, hogy 2-3 héttel korábban kapunk egy Vágányzári Utasítást, mely eltér a hagyományos forgalomtól és engedélyeznek vagy tiltanak benne dolgokat, jellemzően a munkagépek közlekedésére vonatkozóan, de ennek is vannak szabályai, egyszerre több munkagép csak nappal dolgozhat, ha a területek nincsenek elhatárolva egymástól. Az ember elolvassa az Utasítást, megjelöli a lényeges dolgokat benne.
A vágányzár napján lepróbáljuk a nem lezárt vágányon a menetirány fordítást, ezt előjegyezzük. Megkérjük a menetirányító engedélyét, ha ezek megvannak, és megérkezik a vágányzár egyszemélyi felelőse, akkor a szomszéd állomással közösen engedélyezzük a vágányzár megkezdését, de ennek is egy szép neve van: Pályaműködtetői kapacitásigény feljasználás. Ezt beírják a naplónkba, illetve lediktáljuk a szomszédnak. Innentől az elzárt vágányon nem közlekedhet vonat, illetve a vonatok értesítve vannak a vágányzárról. Elsőként a sorompók érzékelését az elzárt vágányon kikapcsolják, ezeket naplózzuk, majd kiadom a munkavonatnak az írásbeli rendelkezést, szép hosszú, több oldal. Ebben arról tájékoztatom a személyzetet, hogy a jelzőket kezelem, nem kezelem, mit tegyen az útátjárókban, hova tér be, mikor tér be, hogyan haladhat be.
Közben a felsővezetéket áramtalanítják, földelik, ezt mind-mind elő kell jegyezni.
Közben a forgalom halad. Vonatot kell fogadni, engedélyt kérni és adni, naplózni.
Aztán megkérem a munkavonat engedélyét, azt szó szerint kell leírni. Majd felhatalmazom a munkavonatot indulásra.
Közben dolgozok, csak egy vágányom van, azon kell a normál forgalmat átpréselni, számolom a menetidőket, utastájékoztatást adok.
A munkavonat folyamatosan kér dolgokat, visszatol. Kikapcsolták az állomás jobb áramköreit. Ezeket naplózom. Feljár a pályára az Unimog, nyírja a növényzetet, figyelem a két járművet, az elzárt vágányon nem véd a biztosító berendezés. Nekem kell a mozgásokat irányítani én felelek értük.
Innentől kezd nyugalom lenni, csak a forgalomra kell koncentrálni.
Aztán az Unimog végez, visszakapom az állomás jobbot. Tudok ebédelni. Elindul a délutáni sűrítés, torlódás van, a bejáraton három vonat áll egymás után. Hegyeshalomnak kellene a kimlei oldalban lévő két vonat. Térközre indítom a vonatokat. Ott állok a berendezés mellet, amint szabad az állomásköz kérem az irányt, nyomom az utzastájékoztatást, naplozók itt is ott is. Kezelem a berendezést. Az alállomási motor beér Kimlére, visszajelentik. A pálya mellett még dolgoznak.
Áram alá helyezik a vonalat. Naplozók. A felelős jelenti, hogy a pálya szabad, visszakötik a sorompókat, naplózom, végre lepróbáljuk a berendezést. Minden rendben, napló, napló.
Megírom az e-mailt, a vonatindító és rendelkező állomásoknak, hogy időben vége a vágányzárnak.
Közeleg a vége, hív a felelős, lemondja telelfonon. Közlöm a szomszéddal, közben elküldöm az e-maileket. Hívom a menetirányt, neki is elmondom, hogy vége, Már csak 30 perc a műszakból. Jön a váltás, átadom a szolgálatot és jövök. A 12 óra alatt, kb. 3 szolgálatnyit dolgoztam.
Baleset nélkül lement a nap!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Apu
  2021-01-27 19:06:57, szerda
 
  Apu ma lenne 82 éves. Sajnos már 5. éve, hogy elment. Tegnap kimentem a temetőbe és vittem mécsest. Ma sokat gondoltam rá. Ritkán telik el nap, hogy a gondolatokban ne jelenne meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vágányzár
  2021-01-26 17:12:35, kedd
 
  4 napos vágányzár van nappal Kimle és Moson között, favágás, pálya és felsővezeték karbantartás van. Átnézem a 31. függeléket, ami a munkavonatok közlekedtetéséről szól. Biztos ami biztos. Holnap oktatás is lesz a Biztonsági betétek felhelyezéséről, nem tamponról van szó? Azt is elolvasom egyszer. Jól jöhet még!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Youtube Parkettás
  2021-01-26 17:08:49, kedd
 
  Ma öcsém letette a parkettát, igaz az eleje nehezn indult, még a Youtube-on is nézett videókat. De készen lett a szélén maradt 2cm csík, az glettelve lesz. Értelmetlen pár centivel játszani. Már csak vissza kell pakolni és egy alapos felmosás kell.
Ma Halásziban jártam volt kollégámnál. Még a Barkácsboltban dolgoztam vele együtt. A gépüket tettem rendbe.
Pörköltet főztem, 3 felé szedtem, holnap gulyáslevest eszünk, csütörtökön a tökhöz lesz feltét, pénteken rizseshús lesz belőle.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövid alvás
  2021-01-25 15:17:32, hétfő
 
  7 óra után feküdtem le, az órát, akarom mondani a telefont 11-re állítottam be. Finoman fogalmazok, ha azt írom, hogy tudtam volna még aldudni. Ez egy próba, mert ha délig alszok, akkor nagyon nehezn tudok elaludni este és ez hullámzik tovább, mert másnap későn ébredek fel. Elmegy az egész nap haszontalanul. Persze kell pótolni a kimaradó éjszakát, de ésszel. Ha bevállik, akkor áttérek erre a megoldásra, veszteség nélkül nincs siker.
A felújítás tovább cincálja az idegeimet, az egész lakás átment raktárba. Csak vége lesz egyszer!
Ma hurka és kolbász volt az ebéd párolt vörös káposztával. Az Aldiban vettem. Finom volt, de a legnagyibb sikere a káposztának volt, többször fogom készíteni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parkettázás
  2021-01-24 15:00:11, vasárnap
 
  A festés véget ért. Öcsém megvásárolta a parkettát és a szegélylecet is. Tegnap a festés nyomait felszámolta. Lassan neki kezd a lerakásnak is. Szerencsére hamarosan indulok dolgozni. Ha valamit nagyon utálok az a lakás felújítás. Ha végez a parkettázással akkor már csak a nagytakaírtás van hátra.
Ezzel a felújítás első része véget is ér, áprilisban folytatása következik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felújítás
  2021-01-22 19:59:10, péntek
 
  Ma megérkezett a mester, akit öcsém szerzett. Az általam simának gondolt falat leglettelte. Most tényleg sima lett. Holnap reggel csiszolja - szerencsére dolgozom - aztán jöhet a festés. A szín még nincs eldöntve. Ez a legkisebb szoba még nagyanyámé volt. Festés után jön a parketta és ezután csak fizetni kell majd illetve berendezni, mert ami bent volt mindent kidobtunk. Tavasszal a konyha, előszoba wc és fürdő következik. Aztán klíma szerelés.
A többi szoba jövőre kerül sorra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 3902 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 606
  • e Hét: 1446
  • e Hónap: 11341
  • e Év: 36653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.