|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 25
|
|
|
|
2021-02-11 14:30:34, csütörtök
|
|
|
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 g
rétesliszt
40 g
élesztő
300 ml
tej
60 g
kristálycukor
80 ml
olaj
Töltelék:
250 g
mák
250 g
kristálycukor
kevés olaj
ELKÉSZÍTÉS MENETE
Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, a közepébe egy mélyedés csinálunk, ebbe öntjük bele a langyos tejet, hozzáadjuk a cukrot, olajat, élesztőt és pár percig pihentetjük. Ez alatt az élesztő felfut, és már kezdhetjük is összedolgozni a tésztát. Ezután megvárjuk, míg a tészta megkel (lefedjük és 45-50 percig meleg helyen pihentetjük).
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, megszórjuk a mákos töltelékkel (a mákot elkeverjük a cukorral és már kész is), meglocsoljuk az olajjal. A töltelékkel megszórt tésztát felcsavarjuk.
A kalácsokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. A tepsiben további 15 percig pihentetjük, majd a tésztát villával megbökdössük - így a sütés közben nem fog töredezni.
A kalácsot 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 25
|
|
|
|
2021. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
346 db bejegyzés |
e év: |
3457 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2967
- e Hét: 8624
- e Hónap: 48236
- e Év: 277173
|
|
|