Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Gránátok (ásványok )
  2021-02-19 22:44:32, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Rauc topáz
  2021-02-19 22:43:03, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Sárga opál
  2021-02-19 22:41:46, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Mookait ásvány
  2021-02-19 22:40:23, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Lazulit
  2021-02-19 22:38:47, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Házi praktikák lábdagadásra
  2021-02-19 22:19:29, péntek
 
  Manapság sokan folytatnak ülő életmódot. Sajnos a sok ülés kihatással van az egészségi állapotra, nemcsak a gerincre és az izmokra hat hátrányosan, hanem a szív és a tüdő működését is negatívan befolyásolja. Az ülő életmód ezen kívül a keringést is érinti, akár a láb ödémásodását, dagadását is kiválthatja.

A sok ülés fájdalmat is okozhat a test számos pontján, súlygyarapodáshoz is vezethet, sőt a lelki és az érzelmi állapotunkra is hatást gyakorolhat.

A láb dagadásának hátterében különböző okok állhatnak. Számos egészségügyi gondot is jelezhet a láb dagadása, akár veseproblémát, fertőzést vagy az ízületek gyulladt állapotát is.

Amennyiben valamilyen betegség áll a háttérben, mindenképpen orvosi vizsgálat javasolt, hiszen a betegség kezelésével a dagadt láb gondja is megszűnik. Ha azonban csupán a mozgásszegény életmód tehető felelőssé a problémáért, akkor néhány otthoni gyógymód is segíthet.

Az egyik módszer lehet, ha sós vízben áztatjuk a lábunkat. Ez nemcsak a duzzanattól, hanem a fájdalomtól is megszabadíthat bennünket. Mindemellett gyulladáscsökkentő hatása is ismeretes, amely nyugtatólag hat a megfáradt lábakra. Fontos megjegyezni, hogy ne forró vízben áztassa a lábát, mivel ez csak növeli a duzzanatot.

A grapefruit-illóolaj is jó módszer a fájdalom csillapítására és a duzzanat csökkentésére, hiszen antioxidáns hatásokkal rendelkezik. Csökkentheti a dagadást és a gyulladást is, ezen kívül még a vizelethajtó tulajdonsága is segítségünkre lehet. Engedjen egy kádnyi fürdővizet, majd adjon hozzá néhány csepp grapefruit-illóolajat. Lazítson így egy félórát, és meglátja, hamarosan nyoma sem lesz a duzzanatnak.

Amennyiben a duzzadt láb problémájával küzd, polcolja fel a lábát naponta több alkalommal. Az is segíthet, ha lefekszik a padlóra, a két lábát felemeli a magasba és megtámasztja a falon. Ez a módszer elősegíti a jobb vérkeringést.

A koriander magvai vagy az azokból készített tea is segíthet a duzzanat csökkentésében, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Forraljon fel 2 dl vizet, adjon hozzá egy teáskanál koriandermagot, hagyja állni 10 percig, majd szűrje le és már fogyaszthatja is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Máriatövissel a máj egészségéért
  2021-02-19 22:13:51, péntek
 
 


A máj egészségének megőrzése rendkívül fontos, hiszen a testünk számos alapvető funkciójában részt vesz. Szorosan együttműködik más szervekkel és feldolgozza, hasznosítja azokat a tápanyagokat, amelyeket az étkezésünk során viszünk be a szervezetünkbe. A máj ezen kívül szerepet vállal a glükóz tárolásában, ami energiát is biztosít a szervezetnek.

Májunk egyik feladata a zsírok megemésztése, illetve a táplálékokból származó zsírban oldódó vitaminok - az A-, a D- és az E-vitamin - tárolása. A máj különféle anyagokat is termel, melyek részt vesznek a vérrögképződés szabályozásában, illetve a vörösvértestek termelésében, de fontos feladata még a méregtelenítés is. A szervezetünkben nagyon sok vegyi anyag és káros anyag kerül, a májunk pedig aktívan dolgozik azért, hogy ezek mihamarabb kiürüljenek a szervezetből. Amennyiben a májfunkció csökken, ez negatívan befolyásolhatja ezeknek a folyamatoknak a hatékony megvalósulását.

Nagyon sok olyan tényező van, amely negatívan befolyásolja a máj működését és egészségét. Ilyen lehet a mértéktelen alkoholfogyasztás, az elhízás, a káros anyagok nagy mennyiségű bevitele, a gyógyszerek fogyasztása, a vírusok okozta fertőzések.

A máj nagyon gyorsan képes a regenerálódásra, és sok olyan gyógynövény is található a természetben, melyek támogatják ezt a folyamatot. Az egyik ilyen gyógynövény a máriatövis.

A máriatövis nemcsak védelmet jelent a máj számára, de a működését és az egészségét is támogatja. A gyógynövény egyik legjobb hatóanyaga a szilimarin nevű vegyület, amely jelentős mennyiségben található a növény magjában. Antioxidáns hatással rendelkezik és megemeli a szervezetben a glutation szintet.

A glutation az emberi szervezetben megtalálható erős antioxidáns, amelynek kiemelt feladata, hogy hatékonyan küzdjön a szabad gyökökkel, és segítse a szervezet méregtelenítő folyamatait.

A máriatövis antioxidáns hatása nemcsak a májban, hanem a gyomorban és bélben, illetve a vesében is érvényesül. A gyógynövény nagyon hasznos lehet a vírusos hepatitisz, a zsírmáj és a máj cirrózis kezelésében is, melyben a g gyulladáscsökkentő hatása lehet a segítségünkre.

A máriatövis segítheti a koleszterinszint szabályozását a 2-es típusú cukorbetegeknél, mivel a máj nemcsak a koleszterin termelésében, hanem a metabolizálásában is részt vesz. A szilimarin nevű vegyület emellett még gyulladást is csökkent.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ismerjük fel a vitaminhiányt!
  2021-02-19 22:08:32, péntek
 
  Nagyon sokan szenvednek vitaminhiányban. Főként azokat érinti ez a probléma, akik nem táplálkoznak megfelelően, így nem jut hozzá a szervezet azokhoz az értékes tápanyagokhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, melyekre alapvető szüksége van. Bármelyik korcsoportban kialakulhat vitaminhiány, de elsősorban a gyerekek, az állapotos hölgyek és az idősebb személyekre jellemző ez az állapot. Cikkünkben bemutatunk néhány olyan tünetet, melyek ásványi anyagok és vitaminok hiányához köthetők.

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely elsősorban napfény hatására jön létre a szervezetünkben, de a gomba is gazdag forrása ennek a vitaminnak.

Amennyiben nincs elegendő D-vitamin a szervezetünkben, úgy egy sor tünettel kell számolnunk, többek között szorongás, aggodalom, heves szívdobogás és álmatlanság. A D3-vitamin biztosítani tudja a csontok és a fogazat fejlődését és megfelelő állapotát, de hozzájárul a normál immunműködéshez, és még a gyulladás csökkentésében is kiemelkedő a szerepe.

Amennyiben éjszaka nem látunk jól, éjszakai vaksággal állunk szemben, ami az A-vitamin hiánya miatt alakul ki a szervezetünkben. Az A-vitamin is egy zsírban oldódó vitamin, amely elengedhetetlen a szem egészségének fenntartásához, de a bőrszövet és az immunrendszer megfelelő működéséhez is aktívan hozzájárul. Az A-vitamin a luteinnel és a zeaxantinnal együtt jelentősen javít az éjszaki látáson.

A narancs és citromsárga színű gyümölcsök és zöldségek sok karotinoidot tartalmaznak, melyet a szervezet A-vitaminná alakít át.

A C-vitamin a kötőszövet egészségét is biztosítja. Ha nincs elegendő C-vitamin a szervezetünkben, akkor számos tünettel, köztük az ínyvérzéssel is számolnunk kell. A C-vitamin hiánya sok más panaszt is okozhat, ilyen lehet például a haj elvékonyodása, a fogszuvasodás és a szűnni nem akaró fáradtság.

A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely kiemelkedő szerepet játszik a szabad gyökök semlegesítésében, javítja az immunrendszer működését, és még a vas felszívódását is támogatja. A C-vitamin gazdag forrásai többek között a citrusfélék és a zöld leveles zöldségek.

Szervezetünknek cinkre is szüksége van. Ennek az ásványi anyagnak kiemelkedő szerepe van a normál immunműködésben, a fehérjeszintézisben és a hormontermelésben. Amennyiben nincs elegendő cink a szervezetünkben, úgy csökken az izomzatunk, megy a hasunk, elveszítjük az ízérzékelésünket, és még lassabb sebgyógyulást is megtapasztalhatunk.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Ismerjük fel a vitaminhiányt / tünetek
  2021-02-19 22:06:42, péntek
 
  Mi okozhat vitaminhiányt?
Alultápláltság, hiányos, illetve egyoldalú táplálkozás, kóros diétázás, felszívódási zavarok (gyomor-bélrendszeri műtétek után, bélfertőzések, krónikus bélrendszeri gyulladások, veleszületett felszívódási zavarok, a bélflóra egyensúlyának felborulása antibiotikum kúrát követően).

Terhesség és szoptatási időszak: mind a kismamák, mind a csecsemők és kisgyerekek vitaminigénye megnő!

További okok: stressz, fertőzések, trauma, operáció, krónikus betegségek, alkohol- és/vagy nikotinfogyasztás, májbetegségek, vesebetegségek, cukorbetegség (diabétesz).

A legismertebb vitaminok hiányának tüneteivitaminhiany_tunetei_nk

A-vitamin és hiánya: az A-vitamin elsősorban szemünk egészsége szempontjából fontos, de szükséges a bőr és a csontok felépítéséhez is. Hiányában csökkent látóképesség, illetve farkasvakság alakulhat ki, a bőr szárazzá, pikkelyessé válhat.

B-vitaminok és hiányuk: a B-vitamin csoport legismertebb tagja a B1-, a B2-, a B6- és a B-12-vitamin. Általánosságban elmondható valamennyi B-vitaminról, hogy az idegrendszer egészséges fejlődéséhez és működéséhez nélkülözhetetlen.

B1-vitamin hiányában keringési zavarok, idegbénulás, ödéma és izomsorvadás alakul ki.

A B2-vitamin-hiány következtében bőrproblémák, szájzugberepedés, korpásodás jelentkezik, gyerekeknél látásromlás és a növekedés elmaradása következik be.

A B2-, a B6- és a B-12 vitaminok hiányának közös tünete a fáradtság, levertség, légszomj, a bőr és a nyálkahártyák sápadtsága, összpontosítási zavarok, teljesítményromlás, fejfájás, émelygés, alacsony vérnyomás, szédülés, nyelési zavarok, hasfájás és keresztcsonti fájdalom.

C-vitamin és hiánya: a C-vitamin hiányából adódó betegség a skorbut, amely fogínyvérzéssel, a szájnyálkahártyán megjelenő fekélyekkel, bőr- és izombevérzésekkel jár.

D-vitamin és hiánya: Régóta ismert tény, hogy a D-vitamin nélkülözhetetlen a csontok egészséges fejlődéséhez és működéséhez. Újabb, napjainkban is folyó kutatások arra is fényt derítettek, hogy bizonyos daganatos betegségek megelőzésében és kezelésében, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a Parkinson-kór megelőzésében is szerepet játszik. Hiányában gyerekeknél angolkór, csontdeformitás, felnőtteknél csontlágyulás alakulhat ki.

E-vitamin és hiánya: az E-vitamin hiányában izomgyengeség, idegi- és látászavarok léphetnek fel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Uborkás arcmaszk
  2021-02-19 22:02:55, péntek
 
  A hölgyek a leggyakrabban uborkából készítenek maguknak arcmaszkot. Talán nem véletlen, hiszen ez a közkedvelt zöldség nagyon sok tápanyagot tartalmaz, emellett vízben is bővelkedik, így remek hidratáló és tápláló hatással rendelkezik.

Uborkás arcmaszk szem alatti duzzanatra
Hozzávalók:

1 evőkanálnyi lereszelt és meghámozott uborka
1 evőkanál natúr joghurt

Elkészítése:
Hámozza meg és reszelje le az uborkát és keverje össze a joghurttal. Tisztítsa meg az arcát, majd helyezze fel a maszkot az arcára. Hagyja hatni legalább 15 percig, majd bő vízzel mossa le. A kezelés végén egy-egy uborkaszeletet a szeme alá is helyezhet, mivel ez remekül csökkenti a duzzanatot.

Az uborka sok-sok C-vitamint tartalmaz, amely csökkenti a gyulladást és részt vesz a kollagéntermelésben. Csökkenti az arcbőr puffadtságát, nyugtató hatású, és védelmet nyújt az irritációval szemben.

Arcmaszk Aloe verából és uborkából
Hozzávalók:

1 evőkanál Aloe vera gél
Fél evőkanál meghámozott és lereszelt uborka

Elkészítése:
Keverje össze az Aloe vera gélt és a lereszelt uborkát, majd vigye fel a megtisztított arcbőrére. Ez az arcmaszk fiatalossá teszi és ragyogást kölcsönöz a megfáradt bőrnek.

Répás-uborkás arcmaszk száraz bőrre

Hozzávalók:
1 evőkanál lereszelt uborka
1 evőkanál lereszelt sárgarépa
1 evőkanál natúr joghurt

Elkészítése:
Reszelje le az uborkát és a sárgarépát, majd keverje hozzá a natúr joghurtot. Ez a maszk nagyon hatékonyan szünteti meg az arcbőr szárazságát, hiszen nedvességgel látja el.

Arcmaszk zöldségléből
Hozzávalók:

1 evőkanál burgonyalé
1 evőkanál uborkalé

Elkészítése:
Nincs is más dolga, mint külön-külön leturmixolni a burgonyát és az uborkát, majd kinyomkodni a levüket. Keverje össze a kétféle zöldséglevet, mártogasson meg benne egy vattakorongot és tisztítsa meg ezzel az eleggyel az arcát, amely segítséget nyújt a bőr tónusának kiegyenlítésében.

Zablisztes uborkás arcpakolás:
Hozzávalók:
1 evőkanál zabliszt
1 evőkanál uborkapép
Fél teáskanál nyers méz

Elkészítése:
Keverje össze az összetevőket, majd készítsen belőle arcmaszkot. Ez a pakolás is nagyon hatékonyan táplálja a száraz arcbőrt, felfrissíti és élettel tölti meg.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 439 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3171
  • e Hét: 8016
  • e Hónap: 39502
  • e Év: 244203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.