Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Így kisértik a démonok az embereket
  2021-04-23 22:46:11, péntek
 
 







IGY KISÉRTIK MEG A DÉMONOK AZ EMBEREKET


Régen gyakran emlegették az emberek a démonokat, de mára kezd kiveszni a közbeszédből. Pedig még saját tudományág is alapult rájuk, ez a démonológia.


De kik is azok a démonok?


A démonok a legtöbb hitvilágban az isteneknél alacsonyabb rendű, de az embereknél magasabb rendű természetfeletti lények, amelyek az emberek és istenek között állva akadályozzák a két fél közötti kommunikációt.

Bármennyire hihetetlen, ők is angyalok, ám a Biblia szerint bukott angyalok, akiket kiűztek a mennyországból, mivel fellázadtak Isten ellen. A démon mellett ördögnek is nevezik őket és a vezetőjük a sátán. A Biblia szerint a sátán sok angyal felettese volt ugyan, ám alacsonyabb rendű volt Istennél, ezért irigy lett a magasabb rangra.

A Jelenések könyvében ez olvasható a sátán és angyalai büntetéséről: "Levetették a nagy sárkányt, ama régi kígyót, ami maga az ördög, a sátán, aki tévútra vezeti az egész világot. A földre vetették, s vele együtt letaszították angyalait is."
.

Rendszerezésük

Az idők során sok hittudós professzor próbálta osztályozni a démonokat, és különféle szempontokat használtak. Számtalan teológiai disszertáció született azért, hogy az emberek megértsék ezeknek a spirituális lényeknek a természetét, és lássák a különféle kultúrákra gyakorolt hatását, befolyását. Kialakult a démonológia tudománya, amely eredetileg az erkölcsi elvek és a viselkedési irányzatok megértésére szolgált. A démonok osztályozási rendszere - többféle is létezik - alapvetően a természetükön alapszanak, az állítólagos bűnön, amivel az embereket kísértésbe csalogatják. Meghatározó lehet a viselkedésük is, ami a bukásukat eredményezte, továbbá a fizikai megjelenésük. Fontos szempontnak számítanak azok a módszerek, amelyekkel az embereket kínozták, például a különféle tiltott, bűnös álmok.

Szakterületeik

A démonológia tudományában a pokoli szellemek gyakran "szakterületek" szerint szerepelnek. Általában ezek egy konkrét erkölcsi bűnre hivatkoznak vagy egy kérdéses viselkedésmódra, ami a legtöbb ember számára nyugtalanító. Az embereknek gondot okozó módszereik szerint is meg lehet különböztetni őket, például különféle balszerencsék által. Sőt a démonokat a kezükben levő hatalom szerint is osztályozták, mellyel az emberiség életét befolyásolják. Ez az ideológia a démonok isteni múltját idézi fel, arra emlékeztet, ugyanis a mitológiai istenek mindegyikének megvan a saját feladata és képessége, ezek segítségével sajátos módon lépnek kapcsolatba az emberekkel.

A különböző osztályozásokról elmondható, hogy a tudósokat a saját hitük vagy nézetük vezérelte a rangsorba állításkor.

A pokol hercegei

A démonokat a pokol hercegeinek is nevezik, és a hét legfőbb közülük a hét emberi főbűnt testesíti meg.Érdekesség, hogy míg a bűnök, emberi gyarlóságok megegyeznek a tudósok osztályozásaiban, addig egy-egy démonhoz más-más tulajdonság kapcsolódhat: például Belzebub lehet az íirigység és a torkosság, Belfegor pedig a torkosság és a lustaság jelképe is.

A legismertebb párosítások: Lucifer - kevélység; Belzebub - irigység /máshol torkosság/; Sathavus /Sátán/ - harag; Abaddon - lustaság; Mammon - kapcsiság; Belfgegor - torkosság /máshol lustaság; Asmodeus /Asmodeum/ - bujaság.


Művészetekben

A hét főbűnről készült legsikeresebb alkotás a Bad Pitt és Morgan Freeman főszereplésével készült a Hetedik című amerikai film.

Az egyik démonról Arthur Bernede Belphégor című regényéből készített filmet Jean-Paul Salomé Sophie Marceau főszereplésével.

Szintén emlékezetes a Démonok között amerikai horrorsorozat, vagy az Ómen, az Angyalszív, Az ördög ügyvédje és Az eastwicki boszorkányok című film, amelyekben egyaránt testet ölt a sátán.

Mihail Lermontov 19. századi orosz költő, drámaíró A démon című romantikus elbeszélő költeménye nagy hatással volt a világ lírájára.











A párizsi Notre Dame domborművén is feltűnik a gonosz


 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
Ez a titka a hosszú életnek
  2021-04-23 20:30:03, péntek
 
 







EZ A TITKA A HOSSZÚ ÉLETNEK


A világ öt pontján már tudják - eláruljuk a hosszú élet titkát


Léteznek helyek, amelyek fittyet hánynak a statisztikákra, mivel az ott élők többsége megéri a 100 évet. Ráadásul az idős koruk többnyire testi és szellemi frissességben telik. Sokan kutatták már ezeket az úgynevezett kék zónákat, és össze is gyűjtötték, mi lehet a titkuk.

Habár az átlagéletkor minden országban szép lassan emelkedik, azért a száz év elérése még mindig eseménynek számít. Magyarországon is. Ám léteznek olyan részei a bolygónknak, ahol ez mindennaposnak számít. Ilyen például a görög Ikaria szigete, a japán Okinava szigete, az olasz Szardínia szigete - különösen Nuoro és Ogliastra települések -, a kaliforniai Loma Linda és a Costa Rica-i Nicaya-félsziget.

Az már elsőre látszik, hogy három szigetről és egy félszigetről van szó, míg a kaliforniaiak esetében egy zártabb vallási közösségről. Mi következik ebből? Egyrészt az itt élők sokkal közelebbi kapcsolatban vannak egymással, a családoknál akár több generáció is együtt, vagy kis távolságra él egymástól, mint a nagyvárosok lakói. Tisztább levegőt szívnak, rengeteget mozognak - gyalogolnak, szabadtéri munkát végeznek, úsznak stb. -, és az étrendjük sok halat és tenger gyümölcseit tartalmaz, valamint helyben termő zöldséget és gyümölcsöt és maguk tenyésztette állatok húsát. Egész életükben aktívak maradnak, nem mennek nyugdíjba, és a stresszt is csak hírből ismerik. Ezek a közös pontok, de nézzük, mi az, ami csak az adott területre jellemző.







IKARIA


A görögök nagy hívei a lassú mederben csordogáló életnek. A délutáni sziesztát komolyan veszik, mint ahogy a barátokkal közös beszélgetéseket is. Nem csoda, ha a depresszió, vagy az időskori elbutulás ritkaságszámba megy. Főzéskor és sütéskor a helyben termő olívaolajat használják, de a vadon termő gyógynövényekből (zsálya, kakukkfű, menta stb.) készült teáknak is nagy rajongói.







SZARDÍNIA


Ugyanúgy dolgoznak, vagy járnak közösségbe idősen is, mint fiatalon, húst többnyire csak hétvégén esznek, a házilag készített ételekhez maguk termelik meg a hozzávalókat, vagy a piacon szerzik be. Gyalog, vagy biciklivel járnak, a férfiak a kocsmában egy pohár bor mellett kártyáznak, vagy az utcára kiülve beszélgetnek, az asszonyok saját süteményekkel kínálják a szomszédokat.










OKINAVA


Először is a japán étrend rengeteg halat, moszatot, tengeri herkentyűt, zöldséget tartalmaz, és inkább kisebb adagokat. Vagyis sokfélét esznek, de ezek jellemzően kalóriaszegények. Jellemzően náluk is szorosabbak az emberi kapcsolatok, figyelnek egymásra, az idősek nem magányosak. Emellett tisztelik a hagyományaikat, a kultúrájukat, és szívesen tanulnak az ősöktől.







NICOYA


A Costa Rica-i félszigeten imádják a sütőtököt, a babot, a kukoricát és a gyümölcsöket. Igazi latin temperamentumukat idős korban is megőrzik, szívesen táncolnak, bókolnak, sőt az intim együttlétre sem mondanak nemet. A sok napsütés, az óceán közelsége miatt mosolygósak, jókedvűek, és pozitívan állnak az élethez. De a fizikai munkát sem vetik meg, amíg csak bírják erővel.







LOMA LINDA

Mivel közel negyven százalékban hetednapi ad­ventisták lakják, nem cigarettáznak, isznak, és többségük vegetáriánus, vagy ha eszik is húst, ritkábban. Rendszeresen mozognak, hiszen erre buzdítja őket a vallásuk, naponta szigorúan legalább 7-8 órát alszanak, kerülik a trendi nassokat, mint a csipsz, a kóla, a hamburger stb. Nagyon összetartóak, és hisznek a gondviselésben.







Itt egy újabb százéves, aki most elárulja önnek, mi a hosszú élet titka - Meg fog lepődni!

Link



Döbbenetes vallomás: Egy 105 éves koronavírus-túlélő szerint ez az egy dolog segített neki kigyógyulni a betegségből

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2432
  • e Hét: 10887
  • e Hónap: 50708
  • e Év: 228583
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.