Belépés
kszilona.blog.xfree.hu
"Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy belül, önmagára rátaláljon." ( Galileo Galilei ) Káesz Ilona
1947.01.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
gondolatok...
  2022-11-26 13:31:34, szombat
 
  Életünk folyamán, Időnként, megállásra, gondolkodásra kényszerülünk....Megtegyem, ne tegyem???Nem egyszerű, időnként a döntés. Tegyük fel, sétálsz a folyó parton, szép a táj, vagy kevésbé ? Nem túl sok az idő, a gondolkodásra...Ha, átnézel a folyó túloldalára, hívogató , még nem, vagy ritkán látott szépségeken akad meg a tekinteted...Kíváncsi vagy, a közelben, van egy híd, melyen átjuthatsz, gondolod. a hid nem túl biztonságos.. régi, repedezett, keskenynek tűnik.megállásra intő...Gondolataid keringenek, mert a kíváncsiság, ami igen erős benned! A bizonytalanság, még erősebb...Az idő sürget! Döntened kell! hallgass a józan eszedre, a biztonságra, vagy menj, és vállald a veszélyt ! (Az egyik oldalad menj. élvezd a szépséget,) De a józan ész, azt mondatja, állj!, Ha rálépsz a hídra, ami eltörik alattad? örökre megváltozhat minden, az életedben...A két énednek kell eldönteni, mi a legjobb Neked! Jól gondold meg, kevés az időd...!  
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
csak, úgy...
  2021-05-16 14:47:49, vasárnap
 
  Kedves Barátom! Hajlamos az ember, úgy érezni, mekkora a káosz körülöttem... De, miért erre, vagy hasonlóra kell gondolnom...? Nem kell! Ha tudjuk irányítani az agyunkat, már pedig tudjuk, nem mindegy mit veszünk gór cső alá.... a pillanatnak is örülni kell, mert mindenkinek vannak jó pillanatai. Nem mindegy, melyiket halásszuk elő, a temérdek gondolat közül... Maga a tény, hogy " élsz"ezt tovább görgetve, milliónyi szép gondolatot is megélhetünk! Ne, keressük mindíg a kézzel fogható jót, szépet...Tudnám sorolni, de nem teszem. Mindőtöknek azt kívánom, kutakodjon agya végtelenjében, és találja meg a mai napra, is a szépet, jó dolgokat!  
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
Szösszenet...
  2020-12-29 14:00:43, kedd
 
  Így év végén, mindenki elgondolkodhat azon, mi az ami, jót tettem, amit még megtehettem volna, de, nem tettem...
Ami ennek ellenére, úgy sikerült, ahogy szerettem volna, és megköszöntem??? Mert nincsenek véletlenek! " Higgy" mondja az ige...És milyen igaz! A hit szárnyakat ad, vedd észre...!
 
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
Az én történetem, kis töredéke...
  2016-08-02 07:43:28, kedd
 
  El kell meséljek nektek egy kis történetet...Rég, történt, még az előző évszázad, első felében! Valahol, megfogant egy kis lélek, aki aztán a sok hányadtatás után, mégis megszületett. Tél volt, metsző hideg, -20 fok. 2500 grm., volt mindössze, és kilőkték az ismeretlen világba, hogy a többi a te dolgod, boldogulj...! Sokáig, mert anyatej nem volt, nem akart erősödni. egy éjszaka, úgy gondolta, nem neki való ez a rideg világ, és vissza akart fordulni, de már mögötte, zárva voltak az ajtók! Így, hát életben maradt, és megpróbált küzdeni a zord valóságban...Csetlett, botlott, de mindíg felkelt, mert azt sugallták neki,, menned kell, hosszú még az út ?! Az út, igencsak tele, buckákkal, esett, kelt, de megerősödött annyira, hogy felnőtt, gyermekeket szült, de az akadályok, nem hárultak el előtte. Még mindíg maradt ereje, ki tudja mi, ki segítette ? Kérdés marad... Sokszor érezte, jó lenne minden terhet letenni, és elhagyni ezt a kopár,, szeretet nélküli világot! De, nem kapta meg, ezt a kegyet... És, most itt toporog, hosszú élete alkonyán, talán utoljára, hogy számot adjon, hogyan is használta, hogyan sáfárkodott, a kapott " javakkal" ! Holnap döl el, jobbra, v balra választhat majd...Idegsebész szembesíti a valósággal. De, Talán Ő döntheti el...Nem lesz könnyű, mert fenntről azt az üzenetet kapta," egyedül kell megoldani a problémáidat...!" Mint mindíg, egyedül... Na, de meddig???? ( mindezt, mert túl élte, két év múlva , egy nagyobb veszélyesebb műtét követte... ????
--------
 
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
Te vagy...
  2015-03-27 16:19:22, péntek
 
  Te, vagy akire egész életemben vártam, várok...! Te vagy, aki új értelmet adna életemnek... miért nem érzed ? Vagy igen ? Olyan egyedül, védtelen, szeretetre vágyó ember vagyok! Nincs az, akit keresek... illetve talán most... Nem merek álmodni sem már...! Kietlen sivár az életem, a napjaim éjeim! Egy erős kar kéne, aki átölel ha kérem...
ÖLELLEK::: és már éreztem is erős karjait derekam körül...! Miért van ez, hogy az ember végigéli földi életét, és nem találkozik, a másik felével! A lelki társával! Aki hasonlóan érez, gondol, vágyik rád !
Társas lény az ember, miért, miért kell egy hosszú életet társtalanul, szeretet nélkül leélni? Egy Nő, és egy Férfi, együtt, egymást átkarolva egy egész! Merre a válasz...? Talán te, tudod...?
 
 
1 komment , kategória:   Szösszenetek  
Az élet szép...
  2015-01-13 18:43:44, kedd
 
  Mottóm:
" Az élet szép, hát tenéked magyarázzam "
A föld minden teremtménye megkapott minden szükséges dolgot ahhoz, hogy MA boldog lehessen. A szeretet forrás, mi mindenkiben megvan, s felfedezőjét segíti energiájával, hogy önmaga szépségében fényében ragyoghasson. KERESD ŐT először ÖNMAGADBAN !
 
 
1 komment , kategória:   Szösszenetek  
július-6-a a csók világnapja
  2014-07-05 20:11:01, szombat
 
  Csók...
Mérhetetlenül nagy valami... Olyan nagy, hogy bár mindenki csókol vagy csókolt, mégis, az emberiség túlnyomó része sohasem találkozott vele. Nem, mert csak a száját nyomja, tapasztja egy másik szájra, amelyre talán vágyott is, amelyet kívánt. Mégis... a legtöbb csók ... nem csók... csak valami olyasféle... Mert a csók lényegét nem a két egymásra szorított száj adja, nem is a forróság, amit a vér visz bele, hanem az, ami a mélyén van. A lélek... A szédületes magasság, a teljes testi-lelki feloldottság, amelybe csak a lélek repíthet. Csak a lélek teheti, hogy a csók megrázzon, elhamvasszon, hogy ne maradjon belőled semmi,csak egyetlen egy halálosan nagy vágy. Hogy ne keljen, soha, soha se kelljen életre ébredned. Az igazi csókból, fájdalmas az ébredés. Még annak a tudatában is, hogy a csókot meg lehet ismételni. Hogy ismét fel lehet repülni végtelen magasságokig, hogy ismét súrolni lehet az Eget, a Mindent. Hogy ismét ájultan bele lehet zuhanni a másik emberbe és ismét érezni lehet valamit ... sokat... Istenből. Abból az álomból, akaratból, amivel Isten az embert megalkotta és amilyenné az ember igazi boldogságát, örömét elképzelte. Az igazi csókból való ébredés... zuhanás... Az égből a földre. A határok közé zárt végtelenből a porba. Mert az igazi csók, még a végtelent is akkorának engedélyezi, amekkorát a szerelem betölt.
 
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
Életünk...
  2013-07-10 18:18:17, szerda
 
  Csak a azt látjuk, hogy a kút, végtelenül mély. Hogy mit rejt, talány! Mennünk kell előre, minden nap új ! Újat hozhat. Jót, netán kevésbé... ?! Ajándékba kaptuk ezt az életet. Amivel, okosan kéne sáfárkodni! De, mi, lenne a legjobb? Te tudod? Senki nem tudja... Ki racionális, ki inkább a szívével gondolkodik, melyik a szerencsésebb? Talán a kettő ötvözete?! Jó arányokkal! Na, de magunknak kell eldönteni, milyen helyzetben, melyik énünket vegyük elő. Ha döntések előtt állunk, megint nem biztos, hogy jól döntünk. Utólag derülnek ki a dolgok, amikor már nincs javításra lehetőség! De, mindenből tanulunk, és ez jó! Ha az út végén, elégedett vagy, mert megtettél mindent, nincs félni való ! Hálásak lehetünk, mert volt egy Életünk! (és még nincs vége...) Örüljünk hát, minden új napnak!  
 
1 komment , kategória:   Szösszenetek  
Értékes gondolatok
  2013-06-01 23:16:42, szombat
 
  " Mivel mi határozzuk meg, hogy mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran tesszük az ellenkezőjét! És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk! Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emlékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat.
A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordanak magukkal, amivel, húsz évvel ezelőtt dobálták meg őket."
 
 
1 komment , kategória:   Szösszenetek  
Csodás kívánság
  2013-03-16 23:51:10, szombat
 
  Csodás kívánság :

Csak dolgozunk keményem, hajtjuk a pénzt,
S az alagút végén nem látjuk a fényt.
Még több kell belőle, mert jobban akarunk élni,
Csak közben megváltozunk és ettől kell félni.
Mit fog érni a pénz, ha nem lesz már egészség?
Ezért kockáztatni elég nagy merészség!
Tegyünk kicsit másképp, mint ahogy eddig tettük!
Ne úgy nőjön fel gyermekünk, hogy észre sem vettük!
Hová vezet mindez? Eljön majd a vég!
S akkor hiába mondjuk már, hadd maradjunk még!
Gondoljuk át mindezt, hisz repülnek az évek,
Lassan megöregszünk és elmúlunk végleg!
Van család, barátok, napfény és tenger,
S még számtalan más, mitől boldog az ember!
Értelem, érzelem, egymásra figyelés,
Életünk csak egy van, nincsen ismétlés!
Éljünk ma úgy, hogy a holnap szebb legyen,
Szeretném azt, hogy mindenki így tegyen!
 
 
0 komment , kategória:   Szösszenetek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 835 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 2444
  • e Hónap: 2911
  • e Év: 9567
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.