Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/140 oldal   Bejegyzések száma: 1394 
Mustáros-tejfölös csirkecomb
  2018-09-22 23:55:17, szombat
 
  Mustáros-tejfölös csirkecomb

Hozzávalók

4 db egész csirkecomb

bors
3 dkg vaj
4 dl tejföl
2 ek mustár
20 dkg sajt


Elkészítés

A combokat megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd átkenjük a puha vajjal. Tepsibe rakjuk, ráöntjük a mustárral elkevert tejfölt, és fóliával lefedjük.
170 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, rátesszük a reszelt sajtot, majd 200 fokon pár perc alatt megpirítjuk. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Jó étvágyat!





Megjegyzés

Roppant egyszerű, roppant finom!
A konyha ördöge

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve
  2018-09-22 00:29:59, szombat
 
  Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve

Hozzávalók

1 db sertéscsülök (főtt, füstölt)
9 db burgonya
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes paprika
2 db paradicsom
2 ek sertészsír

bors (fekete, őrölt)
majoránna (morzsolt)
fűszerkeverék (sült krumpli ízű)
1 dl sör


Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A csülökből eltávolítjuk a csontot, félbevágjuk. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majoránnával, megkenjük a zsírral.
A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négybe vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A zöldségeket a serpenyőbe tesszük, a csülök köré, ráöntjük a sört.





180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük. A csülköt időnként meglocsolgatjuk a sütőlével. 1 óra után grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok), majd amikor a hús aranybarnára sült, akkor kivesszük a sütőből.





Pihentetés után tálaljuk.





Megjegyzés

Kedvencem a csülök. Bár sok időt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerűbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.
hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Paprikás csirke galuskával
  2018-09-15 23:43:44, szombat
 
  Paprikás csirke galuskával

Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb vagy 1 nagyobb csirke (összesen 1,2-1,3 kg)
1 nagy fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál olaj vagy zsír
1 kávéskanál enyhén csípős pirospaprika
3+1 dl tejföl
A galuskához:
1 tojás
2-3 dl tej
1 csapott mokkáskanál só
25 dkg liszt
3 dkg margarin


Előkészítés: A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

Elkészítés: A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk (ne kapjon színt!), majd fedő alatt, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel, megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk - ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk, mert akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejföl t (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús!), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy nehezen elcsöppenő, egészen lágy-ragacsos masszát kapjunk. Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrdogáló vízbe. Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, és mélyebb tálba csúsztatjuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék 1 dl tejföl lel (uborka-, zöldpaprika- és/vagy paradicsom szeletekkel) és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük. A galuskát külön tálban kínáljuk mellé. Fejes saláta illik hozzá.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 3653 kJ/874 kcal

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pulykamell Wellington módra
  2018-09-06 23:18:28, csütörtök
 
  Pulykamell Wellington módra

Hozzávalók

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
40 dkg laska gomba

bors
oregánó
rozmaring
50-70 dkg Gallicoop pulykamellfilé (egészben)
2 ek áfonyalekvár
1 db konyhakész leveles tészta
1 db tojás

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított laskát, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük oregánóval és rozmaringgal, majd félretesszük.
Az egész pulykamellfilét bedörzsöljük sóval, borssal, és megkenjük áfonyalekvárral. Ráhalmozzuk a gombás keveréket, majd a leveles tésztába csomagoljuk.Egy vékony csíkot vágunk a tetejére, hogy a gőz távozni tudjon, és megkenjük a felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.





Gallicoop

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fésűs karaj
  2018-08-29 00:47:50, szerda
 
  Fésűs karaj

Hozzávalók

2 db karaj (kb. 15 cm)
száraz kolbász (kb. 10 cm)
2 mk házi fokhagymakrém (vagy 3 gerezd fokhagyma)
1 dl olaj
6 szelet füstölt szalonna (vékony)
1 tk só
1 mk bors


Elkészítés

A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában bevágjuk a középét úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk rajta.
Az olajat egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a fokhagymakrémet, és alaposan összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a karajt.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba tesszük, majd a húst egy kötözőzsineggel szorosan átkötjük. A szalonnacsíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt, és meglocsoljuk a maradék páclével.
Néhány órát pihenni hagyjuk (az még jobb, ha előző este bepácoljuk). 220 fokra előmelegített sütőben, lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve hőlégkeveréssel 30 percet sütjük. Ezután a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, közben néha meglocsoljuk az olajos lével. Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd levágjuk róla a zsineget. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.





Megjegyzés

Hidegen és melegen is finom, dekoratív fogás.
AranyTepsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mézes-mustáros csirkecomb
  2018-08-27 23:24:14, hétfő
 
  Mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók

6 db csirkecomb
2-3 ek ketchup
1 ek étolaj
1 tk gulyáskrém
chili
szárnyas fűszerkeverék vagy grill fűszerkeverék

bors


Elkészítés

A combokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk.
Összekeverjük a mézet, a mustárt, a ketchupot, az olajat, a gulyáskrémet, a chilit és a fűszerkeveréket. Ebbe a szószba beletesszük a húst, és a hűtőben állni hagyjuk (legjobb, ha egy éjszakán át).
Másnap egy hőálló tálba tesszük a bepácolt combokat, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés

A méz mennyiségét ízlés szerint csökkenthetjük, de így sem lesz túl édes. Teflonban, fedő alatt, vagy sütőben egyaránt elkészíthető.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csirkehúsos töltött cukkini
  2018-08-06 23:35:44, hétfő
 
  Csirkehúsos töltött cukkini

Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 kisebb cukkini
30 dkg darált csirkemell
10 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 dl olívaolaj
őrölt bors

ételízesítő
őrölt fűszer paprika
15 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa


Elkészítés: A nagyobb cukkinit kettévágjuk és kiszedjük a belsejét.

A tepsit kibéleljük alufóliával, megkenjük olívaolajjal, beletesszük a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel.

A rizst sós vízben készre főzzük. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a darált csirkemellet, az apró kockára vágott kisebb cukkinit, az apróra vágott vöröshagymát, a húzott fokhagymát, majd ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk fűszerpaprikával, hozzákeverjük a főtt rizst, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az egyik nyers tojást, és jól összedolgozzuk, végül megtöltjük vele a befűszerezett nagyobb cukkinit.

A tejfölt a másik nyers tojással, csipet sóval, borssal összekeverjük, ráöntjük a megtöltött cukkinikre, tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, a sajt tetejét pedig a zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon, kb. 30 percig szép pirosra sütjük.





Megjegyzés

Fotó: AS
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sonkás töltött cukkini
  2018-07-31 23:09:54, kedd
 
  Sonkás töltött cukkini

Hozzávalók

20 dkg rizs
20 dkg mexikói zöldségkeverék

4 db kisebb cukkini
olíva olaj
bors
1 fej lila hagyma
20 dkg sonka
25 dkg kockázott paradicsom konzerv
reszelt cheddar sajt
friss petrezselyem
tejföl (opcionális)

Elkészítés

Külön edényben, sós vízben megfőzzük a rizst és a mexikói zöldségkeveréket, majd mindkettőt félretesszük. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, kikapargatjuk a magos belsejüket és egy olajozott jénaiba tesszük őket. Megsózzuk, megborsozzuk a belsejüket.
A töltelékhez az apróra vágott lila hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és átpirítjuk azzal is. Hozzáadjuk a főtt rizst és a zöldségkeverék, megsózzuk, megborsozzuk és összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is, és összefőzzük.
Egy kanállal púposra töltjük a töltelékkel a cukkinihajókat. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben készre sütjük. Az első 30 percben fólia alatt pároljuk, utána még 30 percen át sütjük anélkül, hogy a sajt jól rápiruljon. Ha elkészült, friss aprított petrezselymet szórunk rá.Készíthetünk hozzá tejfölös mártogatóst.





Íme a recept videón:
Link
Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajtos kijevi csirkegolyó
  2018-07-26 00:36:46, csütörtök
 
  Sajtos kijevi csirkegolyó

Hozzávalók

1 kg darált csirkemell

bors
A töltelékhez:
25 dkg sajt
5 dkg vaj
1 db tojássárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld

A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj


Elkészítés

A darált húst megsózzuk, megborsozzuk, és összegyúrjuk.
A töltelékhez a lereszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összekeverjük. Kb. 30 db gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is.
A húsgolyót lelapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőlük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Az olajat egy kisebb edénybe öntjük, (hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek) felhevítjük, és lassú tűzön kisütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.





Megjegyzés

Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszünk, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verjük fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszünk, összefogjuk a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatjuk.
Bagyinszkiné Évi

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Mátrai borzaska (alaprecept)
  2018-07-22 01:00:16, vasárnap
 
  Mátrai borzaska (alaprecept)

Hozzávalók

8 szelet sertés rövidkaraj csont nélkül

bors
40 dkg burgonya
2 db tojás
10 dkg liszt
2 dl olaj
2 dl tejföl
12 dkg trappista sajt


Elkészítés

A húst megmossuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, a liszttel és egy kevés sóval.
A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megsütjük nagyjából 2-3 perc alatt.
A felesleges olajat lecsepegtetjük, és még melegen, tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, rizibizivel vagy ízlés szerinti körettel kínáljuk a hús­szeleteket.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A mátrai borzaskát úgy is elkészítheted, hogy a reszelt sajtot a reszelt burgonyás-tojásos masszába kevered, és ebbe forgatod a húst. A sajt így pikáns ízt ad az ételnek.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/140 oldal   Bejegyzések száma: 1394 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 16214
  • e Év: 145921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.