Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
4 konyhai praktika, ami minden háziasszony életét ...
  2018-11-09 20:52:43, péntek
 
  4 konyhai praktika, ami minden háziasszony életét megváltoztatja!








Ha nem is vagy egy igazi konyhatündér vagy nem sok időd akad sütéssel, főzéssel foglalkozni, az ünnepek környékén biztos te is többet fogsz sürögni a tűzhely körül. Éppen ezért, sosem árt, ha van néhány hasznos tipp a tarsolyodban, amivel időt spórolhatsz meg magadnak vagy látványosan és érezhetően jobb eredményt hozhatsz ki a munkád végén.

Lássuk, hogy miket érdemes megjegyezned a saját érdekedben.
1 - Tipp kelt tésztához

Ha szeretnéd, hogy az élesztős tészta gyorsabban keljen meg, akkor tedd be még meleg sütőbe, állítsd meleg vízzel feltöltött mosogatóba a tálat, vagy tedd plédbe bugyolálva a fűtőtest mellé.
2 - Tipp halakhoz

Ha sokszor akad problémád azzal, hogy a hal a sütőben kiszárad és könnyen szétesik, akkor csináld a következőt. Sütés előtt kend be valamilyen zsiradékkal és fűszerezd kedved szerint a filéket. Ezután csomagold be őket alufóliába és mehetnek is a sütőbe.
3 - Tipp vajas tésztához

Nem csak, hogy nem lesz törékeny a vajas tésztád legközelebb, de az íze is selymesebb, finomabb lesz, ha túróból vagy natúr joghurtból egy evőkanálnyit a masszához keversz.
+1 - Tipp cukormázhoz

Ha apró süteményt készítesz és cukormázzal tervezed díszíteni, akkor legközelebb ne vízzel, hanem tejjel keverd ki. Sokkal fehérebb és ízletesebb is lesz így.

tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
Szép az életed,vedd észre már...
  2018-07-11 21:04:34, szerda
 
 




"Szép az életed,vedd észre már,
Ne csak arra gondolj,ami sajog és fáj.
Vedd észre a napot az égen,
Az aranyló hajnalt,mikor Rád ragyog éppen.
A folyó csobogását,a szíved dobbanását.
Örülj az életnek,a boldog éveknek,
Fedezd fel a világot,a világban minden szépet.
Hisz Tőled függ,hogy milyen tartalmasan éled!"


 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
Azok, akik bántottak a múltban...
  2018-07-11 19:28:33, szerda
 
 




Azok, akik bántottak a múltban, hidd el, mind megkapják érte a jussukat. De amikor eljön az a nap, Te ne ünnepelj, legyen az csendes elégtétel. Gondolj rá úgy: győzött az egyetemes igazság, s hogy a Világban végre rend van, az egyensúly helyreállt.
Ne élvezd sokáig a fájdalommal kifizetett győzelmet, mert az Élet ezért könnyen újabb számlát küldhet... Nyugtázd, hogy ez járt Neked és büszkén lépj tovább!
 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
Ne panaszkodj a gyermekedre! Sose!
  2018-07-11 19:26:12, szerda
 
 




Ne panaszkodj a gyermekedre! Sose!


Hisz áldásként jött ő az életedre, s bármilyen is, nem vágyik másra, csak szeretetre.
Az életét nem ő kérte, te voltál az, aki mindent megtettél érte.
Azért, hogy leszülethessen hozzád a földre.
Hát itt van. Leszületett. Megérkezett. Veled van.A dolgod csak annyi, hogy vele légy a mindennapjaiban. Mert rád van szüksége és a támogatásodra. Arra, hogy szeresd és fogadd el őt olyannak amilyen.
 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
Néha egy pillantás vagy egy mozdulat többet ér...
  2018-06-08 13:48:55, péntek
 
 




"Néha egy pillantás vagy egy mozdulat többet ér mint maguk a szavak. Egy-egy apró figyelmességbe Lényed egész szeretete belefér. Bármi,amit jó szívvel teszel szebbé teszi mások életét!
 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
Azt akard, aki téged szeret, aki csak rád vágyik...
  2018-06-02 11:33:33, szombat
 
 




Azt akard, aki téged szeret, aki csak rád vágyik. Olyat, aki tudja, hogy mennyire szerencsés, mert mellette vagy - de ezt csak akkor teheti meg bárki, ha először elfogadod magad. Hogyan is tisztelhetnének, ha bármit megengedsz a másiknak azért, hogy megkaphasd azt, amire vágysz - még akkor is, ha az csak egy ölelés, ami nem is valódi? Egyszerűen nem érheted be olyannal, akinek sohasem leszel elég. Miért is adnál neki energiát? Felesleges. Ne törődj vele, búcsúzz el tőle. Az, aki soha nem tudott szeretni, talán nem is fog... Ne harcolj a szeretetért, nincs rá szükséged. Azt vagy adják, vagy nem. Nem erőszakolhatod meg a másikat, hogy érezzen úgy, ahogy te. Megpróbálkozhatsz vele, hagyhatod, hogy kihasználjon, megmentheted az életét, csak épp pontosan így fogod elérni azt, hogy soha ne akarjon többet tőled.
 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
Soha.....Ne akarj megérteni mindent...
  2018-05-25 18:15:06, péntek
 
 




"Soha.....Ne akarj megérteni mindent, - nem mindenben munkál az értelem -, ne rettegj a változtatástól, ha megteszed, gyümölcsöt is neked terem. Ne féljed a jövőt: örülj annak, ami ott van előtted. Ne érezz önvádat a múlt miatt, tanulj belőle, és vesszen a bűntudat. Ne félj, soha nem leszel egyedül, egy jó barát mindig kerül. El ne feledd, amit elképzelsz, azt elérheted. Ne hagyd el a szeretetet és a hitet - álmaid mindig legyenek."
 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
Akarod tudni gazdaggá mi tesz?
  2018-05-25 18:11:44, péntek
 
 




Akarod tudni gazdaggá mi tesz? Akkor mindig tartsd a fejedben ezt: az idő felbecsülhetetlen, a barátságnak ára nincs, az egészség vagyon, a szeretet a kincs. A jót tartsd számon, és törődj az álmaiddal, tanulj a tapasztalatokból, oszd meg szerencséd, has znosan teljen a napod. Egyszer majd visszanézve észrevesszük, hogy ami fontos volt nekünk, nem is pénzbe került."
 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
ÚGY VISELKEDJ Embertársaiddal...
  2018-05-25 17:31:00, péntek
 
 




ÚGY VISELKEDJ EMBERTÁRSAIDDAL SZEMBE,AHOGY ÖNMAGADDAL SZEMBEN ELVÁROD.ÚGY GONDOLKODJÁL EMBERTÁRSAIDRÓL,AHOGY SZERETNÉD ,HOGY Ő IS GONDOLKODJON RÓLAD. ÉN ÍGY PRÓBÁLOK ÉLNI,MERT BOLDOG SZERETNÉK LENNI!





 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
Óvakodj attól a férfitól...
  2018-05-12 21:02:29, szombat
 
 




Óvakodj attól a férfitól, aki nem királynőnek lát. Nem látja igazi arcodat-mert nem szeret. Aki szeret, és amíg szeret: fölfelé néz rád.Óvakodj attól, aki benned a szolgát, az anyukáját, önzésének eszközét, vagy birtokát látja csupán, és nem az önérzetes nőt keresi. Óvakodj attól, aki tart a méltóságodtól és az öntudatodtól, mert kisebbnek érzi magát melletted. Élni talán tudsz egy ilyen emberrel, hiszen az élet a kompromisszumok művészete is-de boldog nem lehetsz vele. Hogy szeret-e valójában, vagy csak érzelmileg, vagy más okból függ tőled, onnan tudod tévedhetetlenül megállapítani, hogy mennyire érzed magad szabadnak mellette.
Müller Péter




 
 
0 komment , kategória:  HASZNOS TANÁCSOK  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 1572
  • e Hónap: 7846
  • e Év: 57504
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.