Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ezért igyál meleg vizet citrommal?
  2018-11-09 21:18:18, péntek
 
  Ezért igyál meleg vizet citrommal?







Azt már mindenki tudja, hogy a limonádé egyike a legegészségesebb italoknak. Viszont, ez az elkészítési módja nem a legoptimálisabb. Ahhoz ugyanis, hogy a citrom valamennyi jótékony hatását élvezhesd, egy hónapon át innod kellene, minden reggel, egy csésze langyos vizet (sima ásványvizet, cukormentesen), citromlével vagy zöldcitrommal. Próbáld ki, és érezni fogod a különbséget!


Miben is segít neked ez a kúra?

1. A fogyásban - a citromban nagy a pektin-rosttartalom, ami eltompítja az éhséget. Továbbá kutatásokkal alátámasztott tény, hogy a lúgos diéta segít a súlyvesztésben.

2. Az emésztésben - a melegvíz serkenti az emésztést. Ugyanakkor a citrom és a lime tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a toxinanyagok kiürítéséhez az emésztőrendszerből.

3. A vízelhajtásban - a citrom beindítja a veseműködést, ezáltal gyakrabban kell vécére mennünk. A felgyűlt vízmennyiséggel pedig kiürülnek a mérgező anyagok is a szervezetből, így a húgyútjaink is egészségesek maradnak.

4. A pH érték kiegyenlítésében - habár nehezen hihető, a citrom lúgos gyümölcs. Igen, valóban savas, de a szervezetben lúgossá válik, ugyanis az anyagcsere során a citromsav nem okoz savasságot a testben. A citrom kiegyenlíti a szervezetben lévő nedvek pH-értékét, ez pedig az egészséges test kulcsa.

5. A bőrtisztításban - a C-vitamin segít a ráncok tompításában, valamint a bőr felületén lévő foltok eltüntetésében. A citromos víz lebontja a toxinokat a vérben, és megőrzi a bőrt tisztán, egészségesen.

6. Az immunrendszer erősítésében - a citrom gazdag káliumban, kalciumban, foszforban és C-vitaminban. Ez utóbbi kiváló ellenszere a megfázásoknak, a náthának. A kálium vigyáz az idegrendszerre, agyserkentő hatása van, és kordában tartja a magas vérnyomást. A foszfor pedig lebontja a makroelemeket, segíti az agy normális működését, és a kalciummal együtt erősíti a csontokat és a fogakat.

7. A nyirokrendszer hidratálásában - amikor a testben nincs elég folyadék, a szervezet nem tudja ellátni magát helyesen, ez pedig a toxinok felgyülemlését, stresszt, székrekedést, stb. eredményez. Egy csésze citromos víz kiválóan hidratál, és helyes működésre bírja a mellékveséket.


 
 
0 komment , kategória:  HÁZI GYÓGYMÓDOK  
Ezért nem szabad kidobni a dióhéjat
  2018-11-09 20:48:22, péntek
 
  Ezért nem szabad kidobni a dióhéjat







Legtöbbször a dió kemény héja a szemetesben végzi. Főleg vidéken, még a háziasszonyok ismerik a dióhéjból készült tea hatását, amelyet főként vérhígítóként szoktak fogyasztani. Az orvosok viszont sok más pozitív hatására is fényt derítettek.

A dió héja antibakteriális, gombaellenes anyagokat tartalmaz, serkenti a pajzsmirigyműködést, csökkenti a vércukorszintet, és vérnyomást is, de gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással is bír.

A héjból készült tea felhígítja a vért, segíti a gyomor és bél működését, de a máj munkáját is megkönnyíti, de aki vizelettartási problémákkal küzd, annak is javallott a tea fogyasztása. A kalciumhiányban szenvedőknek is hatékony a dióhéjból készült teát, hiszen így folyamatosan szinten tudják tartani ezt a fontos ásványi nyomelemet. Naponta legalább fél, vagy egy liter tea fogyasztása ajánlott.

Visszérre készítsünk zöld dióból áztatólevet. Egy nagyobb befőttesüveget töltsünk meg félbevágott zöld dióhéjjal, majd öntsünk rá almaecetet, és hagyjuk állni 3 héten keresztül. Ezután a lével borogassuk naponta a visszeres lábunkat.

Gyomorfekély ellen készítsünk 4 darab szárított dió héjából főzetet. Forrázzuk le a héjakat, majd hagyjuk állni egy órán keresztül. Ezután szűrjük le, majd egy teáskanállal reggelente éhgyomorra vegyünk be a főzetből.

Fáradtság, gyenge immunrendszer, gyomorpanaszok esetében készíthetünk szirupot: szükségünk lesz két marék zöld dió héjára, és egy liter vízre. A héjakat vágjuk nagyon apróra, és főzzük meg a vízben 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd a végén adjunk az egészhez egy kg cukrot, vagy mézet. A szirupunkat öntsük egy sötét színű üvegbe. Naponta 3-szor, étkezések után kell egy teáskanálnyit elfogyasztani belőle.

Köhögés ellen is nagyon jó a dióhéj tea. Egy marék héjat dobjunk bele a forrásban lévő vízbe. Pár percig hagyjuk főni, majd mikor egy kissé kihűlt, máris lehet fogyasztani, de nem szabad forrón felhajtani. Aki édesíteni szeretné a teát, csak mézet használjon, cukrot ne.
 
 
0 komment , kategória:  HÁZI GYÓGYMÓDOK  
Antibiotikum helyett: mézes fokhagyma
  2018-11-09 19:59:48, péntek
 
  Antibiotikum helyett: mézes fokhagyma






KÉT GEREZD FOKHAGYMÁT NYOMJUNK ÁT FOKHAGYMANYOMÓN, MAJD KEVERJÜK EL 1 TEÁSKANÁL MÉZZEL. NAPONTA 4-5-SZÖR ISMÉTELJÜK, HISZEN EZ A LEGJOBB TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUM, 2-3 NAP ALATT KITAKARÍTHATJA A KÓROKOZÓKAT A SZERVEZETBŐL.

RÉSZLETES GYÓGYMÓD - ÉRELMESZEDÉS ELLEN ÉS AZ IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSÉRE

ÍGY KÉSZÍTJÜK:
. 33 DKG MEGTISZTÍTOTT FOKHAGYMÁT FOKHAGYMAPRÉSBEN SZÉTNYOMUNK,
. MAJD 10 NAPIG ÁZTATJUK 3 DL, 96%-OS, GYÓGYSZERTÁRBAN KAPHATÓ ALKOHOLBAN, LEZÁRT ÜVEGBEN.
. KÖZBEN NAPONTA EGYSZER FELLÖTYKÖLJÜK, HOGY A FOKHAGYMA HATÓANYAGAINAK KIOLDÓDÁSÁT EZZEL IS SERKENTSÜK.
. EZT KÖVETŐEN A PÉPET TISZTA RUHÁN ÁTSZŰRJÜK ÜVEGBE. A NYERT FOLYADÉK TÖMÉNY, RAGACSOS FOKHAGYMAKIVONAT.
ADAGOLÁSA: MINDIG EVÉS ELŐTT KELL MEGINNI, KEVÉS TEJBEN, GYÜMÖLCSLÉBEN VAGY VÍZBEN ELKEVERVE:
REGGEL DÉLBEN ESTE

1. NAP: 1 CSEPP 2 CSEPP 3 CSEPP
2. NAP: 4 CSEPP 5 CSEPP 6 CSEPP
3. NAP: 7 CSEPP 8 CSEPP 9 CSEPP
4. NAP: 10 CSEPP 11 CSEPP 12 CSEPP
5. NAP: 13 CSEPP 14 CSEPP 15 CSEPP
6. NAP: 15 CSEPP 14 CSEPP 13 CSEPP
7. NAP: 12 CSEPP 11 CSEPP 10 CSEPP
8. NAP: 9 CSEPP 8 CSEPP 7 CSEPP
9. NAP: 6 CSEPP 5 CSEPP 4 CSEPP
10. NAP: 3 CSEPP 2 CSEPP 1 CSEPP
11. NAPTÓL: NAPI 3 X 25 CSEPP, AMÍG A FOLYADÉK EL NEM FOGY. A KÚRA IDEJÉN ÉRDEMES A SZOKÁSOSNÁL TÖBB FOLYADÉKOT FOGYASZTANI. ÁLLÍTÓLAG 7 ÉVIG NEM KELL MEGISMÉTELNI A KÚRÁT. HA VALAKI KEDVET ÉREZ HOZZÁ, JAVASLOM, PRÓBÁLJA KI, HISZEN VESZÉLYTELEN, ÉS VISZONYLAG OLCSÓ SZERRŐL VAN SZÓ.



 
 
0 komment , kategória:  HÁZI GYÓGYMÓDOK  
Nagyanyáink bölcsessége – antibiotikum nélkül!
  2018-11-09 19:57:40, péntek
 
  Nagyanyáink bölcsessége - antibiotikum nélkül!





Nagyanyáink bölcsessége - Megfázás elleni tippek a kamrából:

Torma

A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.
Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.

Gyömbér

Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére. Influenzás időszakban igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal. Egy darabka friss gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt percig. Szűrjük le, és ízesítsük mézzel, citrommal. Kortyolgassuk egész nap.

Erős paprika

A csípős fűszer leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást enyhíti. A paprika csípősségét “okozó" kapszaicin stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását. Hasonló a hatása a Cayenne-borsos teának, melyet házilag készítsünk el: egy negyed teáskanál Cayenne-borsot adjunk egy bögre forrásban lévő vízhez, ízesítsük frissen facsart citromlével, egy kevés gyömbérrel, és édesítsük mézzel.

Vöröshagyma

Kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben fellépő dugulást is enyhíti. A népi gyógyászatban az asztma gyógyszere. Emellett egyes másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy grépfrútlével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzív íz.

TIPP: Hagymatea
Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk össze. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk, aprókat kortyolgatva.

Forralt bor

A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos forralt bor elkortyolgatása. A bort - legyen az vörös vagy fehér - forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután már kedvünk szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel. Teaboltokban és nagyobb üzletekben már külön forraltbor-fűszerkeveréket is vásárolhatunk.

Húsleves

A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz. A kutatók a tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találták, és egy aminosavat, melyet ciszteinnek hívnak. A házi húsleves még jobban enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel ízesítjük. Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre a legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába.

Fokhagyma

Helyi antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az orrdugulás, javul az étvágy. Náthás időszakban hetente legalább egyszer együnk nyers fokhagymát, vagy igyunk naponta alkoholos fokhagymacseppeket. A fokhagyma egyszerre csökkenti a dugulást a hörgőkben, kitisztítja az orrot, és enyhíti a torokfájást is. Ezeket a hatásait a benne lévő kénnek köszönheti, mely jellegzetes szagát és
ízét is adja.

TIPP
Aki a fokhagyma intenzív ízét nem kedveli, az süsse meg a gerezdeket kevés olívaolajjal fóliában, majd passzírozza szét, és kenje kenyérre.

Cékla

A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát. Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban. Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.

Savanyú káposzta

A káposzta savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát. Ennek a jelentősége igen nagy, mert ételeinkben az elkészítés során - a hő hatására - a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télutón a C-vitaminban dús savanyú káposzta segíthet ezt a hiányt pótolni. S az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás a hideg időben.

Citrusfélék

A citrusgyümölcsök amellett, hogy C-vitamin-bombák, tele vannak gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal. A lázas állapottal vagy hányással járó influenzában is segítenek pótolni az elvesztett folyadékot, és csökkentik a tünetek intenzitását. Ha télen mindennap egy pohár narancs- vagy grépfrútlevet elfogyasztunk, felerősíthetjük immunrendszerünket a megfázás ellen.
Jó tudni!
A grépfrútban található egyes vegyületek megváltoztathatják a gyógyszerek hatását, ezért ha gyógyszeres kezelésre szorulunk vagy krónikus betegek vagyunk, kérjük ki orvos tanácsát.

 
 
0 komment , kategória:  HÁZI GYÓGYMÓDOK  
Megfázás, influenza, arcüreggyulladás gyötör?
  2018-11-09 19:52:56, péntek
 
  Megfázás, influenza, arcüreggyulladás gyötör?

- Ez a gyömbéres fokhagymaleves azonnal meggyógyít!







Bármennyire is szép az ősz vagy hangulatos a tél, megvan a maguk árnyoldala is, ami nem más, mint a szezonális betegségek, amelyek megkeseríthetik az ember napjait.

A legtöbb esetben a nátha és az influenza tünetei átfedik egymást, azonban a kiváltó kórokozók nem ugyanazok. A náthát több, mint 200 fajta vírus, de baktérium is okozhatja, a legjellemzőbb azonban a rhinovírus, míg az influenzát a rá jellemző influenzavírus váltja ki.

Ha természetes gyógymódokban gondolkodik az ember, az első dolog, ami beugrik, a fokhagyma.

A fokhagyma egy nagyon erős antibakteriális, vírus- és gombaellenes szer, amely antioxidáns hatással is bír. Ezt allicin nevű vegyületének köszönheti. Emellett erősíti az immunrendszert, támogatja az emésztést és a szív-érrendszer működését, kezeli a légúti gyulladásokat, kiűzi a parazitákat és a vérnyomásra is jó hatással van.

A gyömbér pedig hű csatlósa tud lenni. Láz, emésztőrendszeri problémák, hányinger, ízületi gyulladás esetén jó választás. Antioxidáns, baktérium- és gombaellenes hatású, így a nátha, illetve influenza ellen is felveszi a harcot.

Ezek tükrében érdemes ezt a két szuperélelmiszert kombinálni és nem is akárhogyan. A következőkben egy olyan ízletes leves receptet szeretnénk megosztani veletek, amely amellett, hogy jóllakat, még gyógyít is.


Gyömbéres fokhagymaleves recept

Hozzávalók:

3 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
50 g reszelt gyömbér
4 újhagyma (szeletelve)
1 finomra vágott középerős chili paprika
7 csésze hús- vagy csontleves

Elkészítés

Egy edényben párold a fokhagymát, a gyömbért és a hagymát pár percig. Öntsd hozzá a húslevest és főzd fel. Forrás után addig főzd, míg minden meg nem puhul benne. Ezután add hozzá a chili-t és tálald teljes kiőrlésű pirított kenyérkockákkal.

Jó étvágyat, egészségedre!
 
 
0 komment , kategória:  HÁZI GYÓGYMÓDOK  
Így szabadulj meg a körömgombától ...
  2018-11-09 19:48:31, péntek
 
  Így szabadulj meg a körömgombától szódabikarbóna és só segítségével







Áztasd ebbe a fertőtlenítő vízbe a lábadat, és szabadulj meg a gombás fertőzéstől!


A lábfejet, és azon lévő körmöket gyakran megtámadhatja gombás fertőzés, ami főként nyáron gyakoribb, és elkapni is nagyobb az esély a meleg évszakban, főként ha gyakran jár valaki strandra, közös fürdőző helyekre.

Ha nem kezelik időben a körömgombát, akkor a körmök annyira megvastagszanak, hogy már speciális csipeszekkel lehet levágni a megkeményedett és vastag körömrétegeket.

Főként az idősebb, 60 éven túli generációt érinti a probléma, ezért ebben az életkorban mindent meg kell tenni a megelőzés érdekében.

Most egy hatékony módszert ajánlunk mindenki figyelmébe, aki szeretne megszabadulni a gombás fertőzéstől.

Ezekre lesz szükség:

só;
szódabikarbóna;
2 liter langyos víz;

Egy tálba öntsd bele a vizet, majd ebbe keverj bele egy evőkanál szódabikarbónát és szintén egy evőkanál konyhasót. Ebbe kell 20 percen keresztül áztatni a lábakat.

A szódabikarbónás, sós kezelés után szappannal alaposan lábat kell mosni, és törölközővel minden egyes területet szárazra kell törölni. Két héten keresztül, minden nap el kell végezni az említett eljárást, így mérsékelve, vagy állítva meg a láb- és körömgomba terjedését.
 
 
0 komment , kategória:  HÁZI GYÓGYMÓDOK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 200
  • e Hét: 1871
  • e Hónap: 12224
  • e Év: 71477
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.