Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
Csalán
  2023-10-22 12:25:17, vasárnap
 
  Tavasszal és ősszel végezzenek 6 hetes vértisztító csalántea kúrát napi
egy csészével reggel. Vese- és hólyaghomok hajtásra egy liter csalánteát
egy óra alatt meg kell inni (egy liter víz + egy púpozott evőkanál teafű).
Vízhajtásra reggel igyanak egy csészével, ha intenzívebb kúrára van
szükség, egy hétig minden délelőtt igyanak meg egy fél liter teát.
Az első csészével reggel, étkezés előtt egyszerre, a második
csészével a délelőtt folyamán elkortyolgatva.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Helyreállítja a látást
  2023-07-08 05:21:20, szombat
 
  Ezt a gyümölcslevet ajánlott naponta kétszer 30 perccel étkezés előtt inni.

Szükséges hozzávalók:

- 1 banán

- 2 sárgarépa

- 1 narancs

250 ml viz

A természetes gyümölcslé elkészítéséhez turmixgépre van szükség.

Elkészítés módja.

A banánt meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Turmixgépbe tesszük.

A sárgarépát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és a turmixgépbe adjuk.
A sárgarépa béta-karotint tartalmaz, amelyet szervezetünk A-vitaminná
alakít át, amely a szem egészsége szempontjából nagyon fontos vitamin.

A narancsot meghámozzuk, kockákra vágjuk és 250 ml vízzel együtt
turmixgépbe tesszük. A narancs C-vitamint tartalmaz, amely rendkívül
fontos a szem egészségéhez. Csökkenti a szürkehályog kockázatát.

Turmixoljuk. Ízletes és egészséges természetes gyümölcslevet kapunk,
amelyet akár a gyerekek is meg ihatják.

Nem kell meg szűrni, mert sok rostot tartalmaz ami szükséges a
szervezet számára.

Öntsük egy pohárba és azonnal fogyasszuk el.

A jótékony hatás a recept többszöri elkészítésével érhetők el.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Fokhagyma
  2022-07-19 08:05:38, kedd
 
  Ez a természetes orvosság egy ősi tibeti recept, amelyet évezredek óta
használják a szerzetesek a tibeti kolostorokban, hogy egészségesek
maradjanak, és betegségek nélkül élhessenek egész életükben.
A fő összetevő ebben a titkos receptben a fokhagyma és az alkohol.
Ez a szer szabályozza a vérnyomást, csökkentik a rossz koleszterin
szintet, és megakadályozza a szív és érrendszeri betegségeket, így
csökkentve a stroke és a szívroham kockázatát.

Ehhez az ősi orvossághoz a következő összetevőkre van szükséged:

Rum vagy alkohol (95%) - 200 ml-es
Fokhagyma - 350 g vagy 5 cl
Tört szegfűszeg

Elkészítés és alkalmazás:

Meg kell hámozni a fokhagymát, majd mozsárban alaposan összetörni.
Keverd össze a tört szegfűszeggel és az alkohollal, majd öntsd bele egy
üvegedénybe, és tedd félre egy sötét hűvös helyre körülbelül 10 napig.
Ezen idő elteltével szűrd le a keveréket, és a kapott folyadékot tedd a
hűtőszekrénybe 2 napig.
Az elkészített oldat elegendő a 12 napra.
Egy pohár vízbe keverjél az oldatból és fogyaszd ezt naponta
háromszor étkezés előtt.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Almás-répás smoothie
  2022-06-11 11:00:10, szombat
 
  Hozzávalók:

2 db sárgarépa

2 db alma

1 dl narancslé vagy víz

Ha ezt iszod mindennap, csodát tesz a testeddel.

A sárgarépa nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, ezért segít, hogy savtalanítsa a vérünket. Hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat kialakulásához - ezért nagyon ajánlott már gyerekkorban sokat fogyasztani belőle.

Fogyókúrázóknak is ajánlott, mivel csillapítja az éhségérzetet, és úgy tölt el jóllakottság érzéssel, hogy közben hasznos tápanyagokkal lát el.

Egészségünk szempontjából leghatásosabb a gyümölcscentrifugával készített nyers sárgarépa lé.

A sárgarépa az egyik legjobb májtisztító. Azáltal, hogy savtalanítja a vért, hozzájárul a hatékony májtisztításhoz, ezáltal pedig az egész szervezet egészséges működéséhez. A sárgarépa más klorofill tartalmú zöldségekhez hasonlóan segít a szervezetben lerakodó nehézfémeket eltávolítani.

A szép bőr gyógyszere lehet a sárgarépa. Mivel leginkább a felhalmozódott méreganyagoktól, és a nem megfelelő emésztéstől alakulnak ki a bőrkiütések, foltok, pikkelysömör, pattanások, ezért jó, ha minél több sárgarépát fogyasztunk. Nem csak a savfelhalmozódást akadályozza meg, hanem magas B-vitamin tartalmával is a bőr szépségét támogatja.

Kutatások során bebizonyították, hogy a dohányosok élettartama jóval meghosszabbítható a bőséges A-vitamin bevitellel. A sárgarépa sok A-vitamint tartalmaz, ezért hatékony a tüdőrák elkerülésében is. Legalább napi egy pohár friss sárgarépalé ajánlott.

A sárgarépalé tisztítja a beleket, serkenti a mellékvesék és a hasnyálmirigy működését. Jó hatással van az emésztésre is. A sárgarépa olyan értékes összetevőket tartalmaz, melyek segítségével hatékonyan gyógyítható az ízületi gyulladás, és a szervezetben fellépő bármilyen gyulladás.

A sárgarépa az egyik legjobb látásvédő és javító zöldségünk. Fogyasszunk minél többet, így megelőzhetjük az öregkori szembetegségeket és a szürkületi vakságot is.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Gyermekláncfű
  2022-06-11 07:05:51, szombat
 
  Támogatja a májat, gátolja a felvizesedést: a pitypang minden része fogyasztható
A pitypangot áldásos hatásai miatt érdemes gyakran fogyasztani, ráadásul minden része felhasználható.

A pitypang, Taraxacum officinale, áldásos hatásokkal bír a szervezetre nézve, nem véletlen, hogy a népgyógyászatban már évszázadok óta használják. A májműködést segítheti, és megszabadíthat a feleslegesen felhalmozódott víztől is.

Sokan csak egyszerű gyomnövényként vagy jobb esetben aranyos kis sárga virágként tekintenek a pitypangra, pedig változatosan felhasználható. Különlegessége, hogy a gyökerétől kezdve a levelén, szárán át egészen a virágjáig mindene fogyasztható.

A pitypang hatásai:

Támogatja a májat

A pitypang gyökere már régóta májtonikként ismert a népi gyógyászatban, és a májműködést támogató hatásait a tudományos berkekben is vizsgálták. A gyermekláncfű gyökérzetéből készült teáról például kiderült, hogy valóban segíthet méregteleníteni a májat. Egy 2017-es tanulmány szerint a benne lévő poliszacharidoknak köszönhetően kedvezően hat a májműködésre, a kutatások során kiderítették, hogy enyhítheti a paracetamol-hatóanyagú gyógyszerek káros hatásait is.

2010-ben is készült kutatás, ebben a vizsgálatban a tudósok azt vették észre, hogy a pitypangtea drámaian növeli a májban lévő detoxifikáló enzimek mennyiségét, 2015-ben pedig azon növények közé vették az Alternative Medicine szakfolyóiratban, amik májvédő hatásúak.

Gátolja a felvizesedést

Egy 2008-as tanulmányban a pitypang vízhajtó hatását is bizonyították. A tanulmány során a résztvevők a növény levelének kivonatát fogyasztották el, és jelentősen megnőtt a gyakorisága a vizeletürítésüknek.

A vízvisszatartás puffadást, felvizesedést, dagadást okozhat, a felesleges víz kiürítésével néhány pluszkiótól is megszabadul az ember - de érdemes észben tartani, hogy ilyenkor nem zsírvesztés zajlik.

Csökkenti a zsírfelszívódást

Egy 2008-ban közzétett koreai tanulmány szerint a pitypang hasonló hatással bír a szervezetre, mint az Orlistat nevű fogyasztószer. A tudósok szerint a gyermekláncfű leveleiben lévő luteolin flavonoid hasonlóképpen gátolja a hasnyálmirigylipáz termelődését, ami a zsírok lebontásában játszik szerepet, mint az elhízást gátló gyógyszer. Ezen tulajdonságának hála csökkentheti a zsírfelszívódást, egyúttal a súlygyarapodás mértékét is.
A pitypang felhasználása

A pitypang változatosan felhasználható, levele vagy gyökere tea formájában, nyers levelei és virágjai pedig salátaként is fogyaszthatóak, de akár mézet vagy szörpöt is készíthetünk belőle.

A pitypangtea

Két evőkanál szárított pitypangot, ami a növény minden részéből áll, tegyünk bele fél liter vízbe, majd 1-2 percen át forraljuk fel az elegyet. Ezután még legalább 10 percen keresztül áztassuk a vízben, majd szűrjük le. Kúraszerű fogyasztása esetén napi 1-2 csészével ajánlott bevinni, és maximum hat héten át tartható a kúra. Krónikus betegség esetén érdemes a fogyasztása előtt a kezelőorvossal konzultálni.




 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
A jótékony alma
  2022-05-24 05:20:39, kedd
 
  A jótékony alma - "napi egy alma - az orvost távol tartja"

A második században Galenusz, a császárok és a gladiátorok híres udvari orvosa csaknem minden betegség gyógyítására almabort rendelt.

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.

Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható. Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte korlátlan ideig. Az alma, a napi étrendünknek fontos részét kell, hogy képezze. Egyrészt jót tesz az emésztésének. Attól függően, hogy hogyan használjuk, mind a székrekedést, mind a hasmenést enyhítheti. Másrészt az almában sok az oldható rost, ami segít a vércukorszint szabályozásában, mert megakadályozza a szérumban a cukorszint hirtelen emelkedését, vagy csökkenését. Az almában található oldható rostanyagot, a pektint, ami képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét és ezáltal mérsékli a szívbetegség kockázatát. Az alma a reumás megbetegedésnek is hagyományos népi gyógyír.

Több mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma.

Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle. Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Ha régen nem ettél almát, vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy nem a legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészted, akkor fokozatosan kezd el az almaevést, először csak egy-két falatot egyél belőle, de azt nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a legalaposabban össze a nyáladdal, és ez a legfontosabb. Utána fokozatosan emeld az adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba. Jó lenne, ha a gyümölcsöt csak magában ennéd. Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.

Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel. Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani. Természetesen, ha már más ételekkel jóllaktál, akkor ne erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészséged, sem az emésztésed számára.

Jó, ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, amit a gyümölcs előtt ettél. A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az eddig okozott károktól, mérgektől.

Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre:

Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, és akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved van.
Székrekedés nélkül képes gyógyítani a hasmenést, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket.
Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.
Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat. Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.
A fogyókúra egyik hasznos segítője is. Ha, valaki egy-két napos almakúrát tart, nemcsak a súlycsökkenéshez járul hozzá, hanem egyben méregteleníti is a szervezetét.

Jó, ha tudod azt, is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma:

Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.
Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani. Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet. Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.

Csak egészséges, nedvdús, érett almákat szabad fogyasztani!

Törekedjünk az azonos fajtákra, mert mindegyiknek más-más a savassági foka, nem keverhetők egymással. Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés. Az almát mindig teljes egészében kell fogyasztani, héjával, magházával, magjával együtt. Így teljes értékű táplálék.

Az alma számtalan módon elkészíthető:
akár nyersen lének facsarva, müzlibe, gyümölcs- és zöldségsalátába darabolva,
akár párolva, sütve, főzve, töltve, hús mellé köretnek, levesnek, mártásnak, süteménynek stb. csak a fantázia szab határt.




 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Ezt a titkot ismerned kell
  2022-01-15 05:57:55, szombat
 
  78 éves vagyok, és lassan 50 éve nem voltam orvosnál. Így csinálom

Tavasz kezdetétől olyan értékes növények jelennek meg a kertünkben,
melyekről sokszor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak gyomok.
Ismerkedjünk meg velük közelebbről, mert gyakran a legvadabbnak tűnő
gyomnövény a legértékesebb gyógynövény is egyben.

78 éves vagyok, és közel 50 éve nem voltam orvosnál. Nagyon sok gyógy
növényt használok, mivel antibiotikum allergiám van, ezért a testem nagyon
sok gyógyszert nem fogad be. Ezek helyettesítésére kezdtem megismerkedni
a gyógynövényekkel.

Most a közönséges bojtorján csodálatos hatásáról fogok beszélni. Számos
időskori betegség kezelésére ajánlott. A leveléből kipréselt friss lé és a
gyökere antibiotikus hatással rendelkezik, de hatékony gyulladásgátló,
immunrendszer szabályozó, és vértisztító is egyben.

A bojtorján nagyon hatásos makacs kiütések, pattanások, de ekcéma ellen is.

Egy evőkanál apróra vágott bojtorjánt forrázzunk le 2 csésze forró vízzel.
Hagyjuk állni egy keveset, majd amikor kissé kihűlt, mossuk le vele a
problémás területet.

Ha bojtorján gyökérből készítjük, akkor a következőképpen kell eljárnunk.
Egy evőkanál szárított bojtorjángyökeret áztassunk 3 órán keresztül
1 csésze felforralt vízben, majd szűrjük le.

Ez a gyógynövény jótékony hatással van a cukorbetegség kezelésére is.
Ha daganatos megbetegedések esetében alkalmazzuk, csak olyan gyökeret
használjunk, amelyik még nem virágzott ki. A kúra 21 napig tart, majd ősszel
ismételjük meg. Fogyasszunk bojtorján és sárgarépa levet 1:5 arányban,
naponta háromszor 100 ml-t, főétkezések előtt 20 perccel.

Friss bojtorjángyökérből kenőcs is készíthető. 100 gramm apróra vágott
gyökkére öntsünk 200 ml olajat. Hagyjuk ázni egy éjszakán át, majd másnap
15 percen keresztül főzzük lassú tűzön. Hagyjuk, míg kihűl, majd szűrjük le.
A kenőcs elősegíti a sebgyógyulást, és szebbé varázsolja a bőrt is.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Fokhagyma
  2022-01-11 08:53:32, kedd
 
  A fokhagyma egy ősi gyógynövény, amely nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. Elsősorban a szív és az érrendszer működését támogatja, de sok más előnye is létezik, többek között csökkenti a magas vérnyomást és koleszterinszintet, illetve védelmet jelenthet az artériák merevségével szemben is.

Feltételezések szerint a fokhagyma egyes rákos megbetegedések megelőzésében is segítségünkre lehet, ilyen a tüdő-, a vastagbél- és a mellrák. A fokhagyma megfázás és influenza esetén és alkalmazható és még szúnyogriasztóként is nagyszerűen működik. A gyógynövény a gombás fertőzések leküzdésében is hasznunkra válhat.

Szabályozza a rossz, azaz az LDL-koleszterin-szintet, emellett az egyik legjobb természetes megoldás fejfájás, ízületi fájdalom és hasi panaszok csillapítására.

A fokhagymát a mindennapi étrendünkhöz is hozzáadhatjuk, hiszen megakadályozhatja a szívbetegség kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet és aktívan részt vesz a vérnyomás szabályozásában. Magas antioxidáns-tartalma a vércukorszint stabilizálását is lehetővé teszi.

A fokhagyma, mint egy ősi természetes gyógyszer, erős antibakteriális hatásokkal rendelkezik, de nemcsak bakteriális, hanem gomba és parazita okozta fertőzések esetén is nagyon hatásos. A préselt levéből szájvizet is készíthetünk, ami elpusztítja a fogszuvasodást okozó baktériumokat a szájüregben. Lehet, hogy nem túl jó az illata, de nagyszerű az antibakteriális hatása, így mindenképpen érdemes kipróbálni.

Megfázás és köhögés esetén is fogyaszthatjuk ezt a gyógynövényt, készíthetünk belőle akár teát is. Ehhez forraljunk fel 2-3 dl vizet, majd adjunk hozzá 2-3 gerezd fokhagymát. A megfőtt fokhagymát is megehetjük, de a belőle készített tea jó igazán a toroknak, hiszen csillapítja a köhögést és a megfázás egyéb tüneteit.

A fokhagyma elősegíti a vér tisztítását és a bőrt ragyogóvá varázsolja. Ez azért van így, mert a fokhagyma az összes méreganyagot segít kiüríteni a szervezetből. Mindemellett csökkenti és stabilizálja a vérnyomást. Ha valaki szív- és érrendszeri betegségben szenved, mindenképpen illessze be az étrendjébe, mert ha nem is teljes mértékben, de valamennyire védelmet jelent a szívrohammal és a stroke-kal szemben.

A gyógynövény öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik, mivel semlegesíti a szervezetben felhalmozódó szabad gyököket. Fontos antioxidánsokat tartalmaz, amelynek kiemelkedő szerepe van az oxidatív stressz csökkentésében. Ily módon állíthatjuk a fokhagymát a szépségünk szolgálatába





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Sárgarépa
  2021-12-20 07:06:46, hétfő
 
  A sárgarépa az egyik legjobb téli csemege lehet, mivel enyhén édeskés az íze, viszont nem hizlal, így ha édességre vágyunk, akkor tisztítsunk meg egy sárgarépát és rágcsáljuk el. A sárgarépa párolva és grillezve is nagyon finom, sőt még chipset is készíthetünk belőle.

A magyar emberek előszeretettel fogyasztják a sárgarépát, mert kellemes az íze és sokféle ételhez passzol az ízvilága. Ráadásul nagyon sok egészségügyi előnye is van, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, antioxidánsokat, rostokat és béta-karotint, amely A-vitaminná alakul át a szervezetünkben. Erre a vitaminra nagy szükségünk van, hiszen jót tesz a fogaknak, a bőrnek és a szemnek is.

A sárgarépával kapcsolatban is végeztek kutatásokat. Rákellenes hatására is fény derült, hatékonyan csökkentheti a vastagbél-, a prosztata- és a gyomorrák kialakulásának kockázatát. Ha szeretnénk tenni a rákos betegségek ellen, és ha védeni szeretnénk a szívünk és az érrendszerünk egészségét, akkor igyunk rendszeresen narancs és sárgarépa hozzáadásával készült turmixitalt, mivel mindkét tápláléknak kiemelkedő a rákellenes, illetve a szív- és érvédő hatása.

A sárgarépa nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, méghozzá oldható rostokat. Rendszeres fogyasztásuk csökkenteni tudja a rossz koleszterin szintjét a vérben, ezáltal mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, de hihetetlenül jót tesz az emésztésnek is, sőt támogatja a rendszeres székletürítést.

Ez a finom zöldség a szem egészségét is javíthatja. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk ezt az antioxidánsokban gazdag zöldséget, úgy az éjszakai látásunk egyre jobb lesz. A sárgarépa azért tud jó látást biztosítani, mivel luteinben, likopinban és A-vitaminban gazdag.

Ez a narancs színű zöldség a bőr állapotát is javítja és ragyogóvá varázsolja. Mivel sok szilíciumot tartalmaz, így a köröm egészségi állapotára is pozitív hatással van.

A sárgarépa antioxidánsokban, B6- és K-vitaminban gazdag, amely tápanyagok az immunitás fokozásában vesznek aktívan részt, de jó csontegészséget, erősebb idegrendszert és jobb agyi teljesítményt is biztosíthatnak.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
Kakukkfű
  2021-11-24 06:11:37, szerda
 
  Az egyik legrégebb óta használt természetes népi gyógynövény a kakukkfű.
Azonban az elmúlt évek kutatásai tudományos úton is bebizonyították jótékony
hatását. A kakukkfűben található vegyületek, és olajok antibakteriális, fertőtlenítő
hatással rendelkeznek, így képesek felvenni a harcot számos baktériummal és
gombával szemben. A kakukkfű nagyszerűen képes enyhíteni a felső légúti
fertőzésekkel, gyulladásokkal kapcsolatos panaszokat is, enyhíti a köhögést,
a torokfájást, illetve segítségünkre lehet a letapadt váladék feloldásában is.





 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító növények 1.  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 1418 db bejegyzés
Összes: 34570 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 252
  • e Hét: 1598
  • e Hónap: 10982
  • e Év: 143536
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.