Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
Sztrapacska
  2021-02-20 08:06:49, szombat
 
 









 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Paradicsomlé
  2021-02-16 16:24:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Mérlegen
  2021-02-16 16:16:09, kedd
 
  Diéta: Fogyasztó vacsorákkal heti 2,5 kiló mínusz!

Egyél fehérjében gazdag vacsorát, este 6 óráig! Így lefekvés után a fogyasztó
hormonok azonnal kifejthetik hatásukat, és álmodban is fogyni fogsz.

A fehérje fokozza a fogyasztó hormonok működését. A titok tehát: sok fehérje
és C-vitamin, minimális szénhidrát. Kenyérből csakis a teljes kiőrlésű extrudált
jöhet szóba, és abból is legfeljebb 2 szelet!

Ugyanabban az időben!

Alakíts ki magadnak egy napirendet. Lehetőleg mindig ugyanabban az időben
feküdj le, és kelj fel. Így szervezeted beáll erre a ritmusra, és könnyebben megy
majd a fogyás.

Ha az alábbiakból fogsz vacsorázni, napközben sem kell számolgatnod a
kalóriákat, csak mindenből fél adagot egyél!

Húsos saláta

Vegyél 10 dkg sovány, vékonyra szelt sonkát, és vágd csíkokra. Kockázz fel
5 dkg gouda sajtot, szeletelj fel 1/2 csokor retket (helyettesítheted fél szál jég
csap retekkel vagy egy sörretekkel) és 2 csemege uborkát. Forgasd össze a
hozzávalókat egy mélyebb tálban. Készíts rá dresszinget evőkanálé borecetből,
teáskanál mustárból, evőkanálnyi olajból, késhegynyi sóból, csipet borsból.

Öntsd a salátára, keverd össze, és kicsit tedd a hűtőbe, hogy összeérjen.
Kalória: 385

Saslik

Kockázz fel 15 dkg sertés húst és egy fej hagymát. Felváltva húzd hústűre.
Forrósíts fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben, és süsd meg benne a
nyársakat (ez kb. 10 perc). Sózd, borsozd. Közben szeletelj fel egy kisebb
saláta cukkinit, tedd a serpenyőbe a hús mellé, és párold vele 6-8 percig.

Szedd ki tányérra a nyársat és a cukkinit, tartsd melegen. Önts a serpenyőbe
10 dkg felaprított paradicsomot (konzerv), és pár perc alatt forrald össze a
visszamaradt sütőszafttal. Ezt is szedd a tányérra. Kalória: 305

Sajtos burger

Kockázz finomra egy fej kisebb hagymát, dolgozd össze 12 dkg sovány
darált hússal, sóval, borssal és teáskanál túróval. Vizes kézzel formázz
belőle húspogácsát, és egy vékonyan kikent bevonatos serpenyőben
süsd mindkét oldalán szép pirosra. Amikor a második oldalát sütöd,
tegyél a tetejére 2 szelet vékony gouda sajtot, és hagyd megolvadni.
Egy adag friss vegyes salátával (uborka, paradicsom) tálald. Kevés
light ketchuppal fogyaszd el. Kalória: 335

Kínai tál

Vágj csíkokra egy kisebb piros húsú paprikát, karikázz fel egy szál pórét.
Vágj össze 5 dkg gombát, és apríts össze 1 dekányi kesu diót. Forrósíts
fel teáskanál olajat, dobd rá a zöldségeket és a diót. Párold 5-7 percig.
Közben adj hozzá kevés szójaszószt, vagy kínai fűszer keveréket. Végül
forgass bele 10 dkg jól lecsorgatott konzerv rákot, és forrald össze.
Kalória: 350

Mozzarellás csirke

Fogj 2 szép paradicsomot, vágj le belőlük egy-egy szép szeletet, a többit
kockázd fel. Szeletelj fel 6 dkg mozzarellát. Fűszerezz be egy szép fél
csirkemellet, és süsd szép pirosra teáskanálnyi forró olajon.

Kenj ki egy kisebb tűzálló sütőformát, tedd bele az összevágott paradicsomot,
szórd meg kevés provanszi fűszerkeverékkel. Ültesd rá a húst, tedd rá a 2
szelet paradicsomot, a tetejére pedig a sajtot. Told 10 percre a forró sütőbe
vagy a grillbe, hogy a sajt megolvadjon rajta. Kalória: 335

Sonkás omlett

Verj fel 2 egész tojást sóval, borssal és gondolatnyi őrölt piros paprikával.
Kockázz bele 5 dkg főtt sonkát. Bevonatos serpenyőben forrósíts fel pár
csepp olajat, öntsd bele a tojást, vedd közepesre a tüzet, és süsd meg a
rántottát. Közben vágj össze egy piros húsú paprikát, és tálaláskor szórd
a tetejére. Kalória: 335





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Gríllezett hal
  2021-02-14 17:05:03, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Sült csirkecomb
  2021-02-10 14:23:03, szerda
 
  Ha nem szeretnéd, hogy olajban tocsogjon a csirke, süsd sütőzacskóban!
Mivel a hús levet ereszt, nem kell aggódnod, hogy kiszárad sütés közben.
Ha igazán egészségesen ennéd, zöldségkörettel kínáld, annak hozzávalóit
pedig a hússal együtt megsütheted a zacskóban.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Karfiol lepény
  2020-11-17 06:32:51, kedd
 
  Hozzávalók:

- 2 bögre felaprított karfiol
- 2 tojás
- 1 evőkanál kókuszliszt
- só,bors
- fűszerek

Elkészítés:

Fél fej karfiol megmosva, rózsáira szedve, szétmorzsolva egészen apró
rizs-szeműre. Lobogó vízben 1 percig kell főzni, majd leszűrni és konyha
ruhára szedni, dehidratálni. Jöhet a tojás, liszt, fűszerek és a kis lepénykék,
amelyeket egy sütőpapírral bélelt tepsire kell tenni. Sütő előmelegítve 180
fokra. Vigyázz, ne legyen túl vékony, mert akkor nem tudod megfordítani.
Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik
oldalát. Remek diétás kenyeret kapsz így. Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével
átpiríthatod.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Este hat után
  2020-11-14 14:14:26, szombat
 
  Ezeket az ételeket nyugodtan fogyaszthatjuk akár este is.

1. Étcsokoládé

Sokszor a csokoládét a feketelistán találjuk. Azt azonban tudni kell, hogy ez egyáltalán nem igaz, ugyanis hatalmas különbség van a mogyorós tejcsokoládé és az étcsokoládé között! Először is, az étcsokoládénak elhanyagolható a cukortartalma. Éppen ezért az étcsokoládé fogyasztásával nemhogy nem hízunk, de egyenesen fogyni fogunk, mégpedig gyorsan, továbbá a koleszterinszintünk is normalizálódni fog. Minél magasabb a kakaótartalma, annál jobb!





2. Leves

Biztos nem sokan számítottak arra, hogy ezt az ételt itt látják majd. Ennek ellenére ezt az ételt bátran fogyaszthatjuk este is! Ennek nagyon egyszerű oka van: a meleg folyadék nyugtató hatással bír a szervezetünkre. Ha úgy érzed, hogy az este elfogyasztott meleg tea nem csillapította az éhséged, melegíts fel egy kevés levest és fogyaszd el! Legjobb ilyenkor a csirkehúsleves, illetve a zöldségleves. Fontos azonban megjegyezni: nem érdemes estére lencse-, borsó-, vagy bablevest fogyasztani, mert ezek nyugtalan alváshoz vezethetnek.





3. Mandula

Sajnos a jelenlegi árak mellett nem mindenki engedheti meg magának, hogy akár hetente párszor esténként mandulát fogyasszon. Viszont néha azért mindenki megengedhet magának egy kevés luxust. Egy marék mandula kiváló választás az esti éhség csillapítására.





4. Tökmag

Ha esténként akaratlanul is a csipszes, vagy pattogatott kukoricás zacskó felé nyúlunk, éppen itt az ideje leszokni erről a káros szenvedélyünkről. Fogyasszunk ezek helyett tökmagot! Ez pont az a fajta étel, ami kiválóan csillapítja az éhséget, ugyanakkor nyugodt alvást biztosít. Mint ismeretes, a tökmag nagyon gazdag magnéziumban, ami a nyugodt alváshoz elengedhetetlen.





5. Rizs

A dietológusok egybehangzó véleménye szerint a rizs a diéta fontos eleme, mely az álmatlanságot is csökkenti. A rizs glikémiás indexe közepes, azaz pozitívan befolyásolja a triptofán nevű aminosav és a melatonin alvást segítő hormonok termelésének a sebességét. Mindkettő nélkülözhetetlen a minőségi alváshoz.





Ugyancsak fontos, hogy megértsük szervezetünk trükkjeit, ravaszságait, ugyanis sokszor szomjúságnak álcázza az éhséget. Ebben az esetben például próbálj meg meginni egy pohár vizet, de még jobb egy pohár meleg gyömbérteát.




 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Rizs maci
  2020-09-13 08:44:45, vasárnap
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Tükör tojás
  2020-09-05 08:06:31, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
Vadas mártás sertéshússal
  2020-08-23 09:01:08, vasárnap
 
  hozzávalók / 6 adag

70 dkg sertéslapocka (szín hús)
4 ek sertészsír (friss, házi)
5 közepes db sárgarépa
5 közepes db fehérrépa
1 közepes db vöröshagyma
7 db babérlevél
1 kávéskanál bors
1.5 teáskanál majoranna
3 teáskanál ételízesítő
1 kk citromlé
só ízlés szerint
1 teáskanál cukor
4 teáskanál mustár (kissé púpozva)
330 g tejföl (1 nagy doboz 20%-os)
1 púpozott ek finomliszt
5 dl víz
50 dkg tészta (ízlés szerint)

elkészítés

A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott
répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom
reszelőjén szoktam lereszelni ezeket - NYERSEN. Ez kicsit fárasztóbb, de
megéri. Így egészen más íze lesz! Innentől kezdve nagyon egyszerű minden!

Bekapcsoljuk alatta a gázt, s kevergetve összedinszteljük őket, körülbelül 20
percig.
Ezután rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott húst, s az összes
felsorolt hozzávalót (a tejföl, liszt kivételével, s a mustárnak is csak a felét),
összekeverjük, felöntjük vízzel.

Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve
90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk,
kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.

Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros
habarásunkat.

Egy kisebb tálba szórjuk a lisztet, s apránként adagolva hozzá a tejfölt,
csomómentesre keverjük vele, a felénél hozzáadjuk még a mustár másik
felét, amellyel tovább keverjük csomómentesre a lisztet.

Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve össze
forraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük
kicsit.

Bármilyen tésztával, aki a zsemlegombócot szereti, azzal lehet fogyasztani.
Én már készítettem nokedlivel is, mennyei volt úgy is.
Attól is függ, mennyi időnk van.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 2.  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 1418 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 574
  • e Hét: 5000
  • e Hónap: 14384
  • e Év: 146938
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.